Върховната прокуратура: Българските граничари няма да бъдат екстрадирани в Турция

Михаил Цонков, Николай Костов, Николай Петков и Живко Петков не са извършили престъпление, категорични са от държавното обвинение

Обратно в новината

Коментари - Върховната прокуратура: Българските граничари няма да бъдат екстрадирани в Турция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Шест години работих с ибрикчии,много добри... Пожелал съм им Рихтер да ги посети,скоро и в други градове на Мраморно море....

Трябва да предадем граничарите на турските власти, за да запазим добрите си взаимоотношения с братска Турция. В знак на извинение ще построим 10 джамии в най- големите градове на България.

Изключително професионална сдържана и компетентна позиция на ВКС! Моите адмирации.

Да вземат да ЕКСТРАДИРАТ в Турция- Ахмед Доган, там да си ТЪРСИ правата !!! Влезе ли арабин, турчин, през границата, или му пускат КУРШУМ или да бяга ОБРАТНО, както бягаха тия при ОСВОБОЖДЕНИЕТО на БЪлгария от Мюсюалманско РОБСТВО, 1878 г. А може и Динко от Ямбол или Перата, нагорещен поялник, да им направят по една ТАТУИРОВКА на занника да ПОМНЯТ кога са тръгнали да нападат БЪлгария и да бягат НАДАЛЕЧЕ от нас.

Търсят ги, защото не са осъдени, а има данни за престъпление макар и по непредпазливост.Турчина седи в лодката, гологлавия полицай е зад и над него, а консула снима възстановката гори са фотото).Ако им бяха дали по една условна присъда, те нямаше да имат формалното право да ги съдят пак. За едно и също деяние две присъди не може да има,но отде толкова акъл.Датова гологлавият убиец мънка толкова години след случая.Разчитат на давността за нак. преследване, но да видим.

Въобще четеш ли какво пишеш. Откъде на къде ще вървим по акъла на турците. То наведен ли си нещо. Този човек пази границита. Пак да ти повторя той е на българска служба. Той е длъжен да действа според обстоятелствата. Турчина ако иска да влезне в бг има официално разписан начин. Ако ние осъдим граничаря за турски кеф преставаме да сме държава. За каква условна присъда говориш.

В смисъл, че нашето законодателство някъде задължава граничарите да разтрелват хората нарушили граничните разпоредби? Мислех че трябва да ги арестуват за да може съда да ги осъди. Оръжието не им ли е дадено за крайна самозащита? Или една рибарска шхуна е представлявала смъртоносна заплаха за военен катер пълен с въоръжени граничари?

Дано ги екстрадират, че да получат адекватно правосъдие, цото тука отдавна няма такова и ето го резултата.Надеждата е, че турците са злопаметни и гонят до дупка.

Браво на българския съд! Един от малкото случай на правилно решение. Съболезнования на близките на убития!

Откога българския съд заслужи похвали , бе:)

Stanko

Произшествието е станало на територията на Република България и турския съд няма юрисдикция.Освен това Турция не екстрадира турчина който уби моторджията преди Калотина,и ония чобани които застреляха българските граничари.Все престъпления извършени на българска територия.Освен това показания могат да се дадат чрез видеовръзка.И 20г да ни съдят крайно време е министърът да се разбере с турския си хомолог и веднъж завинаги да се приключи.Навлязъл в български териториални води да си носи отговорност.Айде бе.

Когато няма правосъдие на територията е така

Турците що не предадоха двамата чобани, дето гръмнаха в главата граничния полицай?

Щото ще ги осъдят там, а тук може и да ги оправдаят.

От снимката с възстановката е видно, че защитника на границата е застрелял бракониера в гръб,но ние вярваме на професионализма и безпристрастността на българския съд, от който българските граждани са във възторг.

Ти пък откъде знаеш как е било да не си бил там или си говориш хей така......?

Тази снимка, отгоре е възстановка на инцидента.Седящия със синьото наметало е убития, зад него изправен е българския граничен полицай.Та това си е чиста екзакуция.

Щпом са невинни, от какво се притесняват? Турският съд е на светлинни години от настоящия български.

Хайде пробвай да минеш турската граница без разрешение и да се правиш на интересен пред граничарите. И не е лошо вие турците дето живеете в бг да разберете, че докато поставяте интересът на чужда държава пред интересът на собствената , няма никога да станете нормални граждани.

Човекът е свикнал да живее наведен и в подходящата поза бе! Къде на САЩ, къде ЕС, къде на Турция, харесва му го да "уважават" отзад.

Stanko

Така е.Турския съд държи без осъдителна присъда стотици адвокати,полицаи,учители в затвора.Вече повече от 3години.Ехехееее къде е турския съд....Осъдиха на 18г затвор разносвача на пици който се е изплюл в една пица.(клиентите не са се оплакали бил го видял съсед).Да не говорим,че в Турция виреят стотици каналджии които си прекарват мигранти както си искат.Колко осъдени има в Турция за каналджийство?100% от афганистанци,сирийци,пакистанци и почти 90% от мароканци минават през Турция.