ВАС: Промени в Конституцията само с Велико Народно събрание

Върховният административен съд (ВАС) обяви, че само Велико Народно събрание може да променя Конституцията в частта й за съдебната власт.

Обратно в новината

Коментари - ВАС: Промени в Конституцията само с Велико Народно събрание | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това е само консултативно становище без никаква юридическа сила, не задължава нито парламента, нито конституционния съд.

Ами, явно за да има работеща съдебна система, трябва съдиите да ги избират на Избори. А тия, ВАС, не могат да вземат решения по гласуванията на Парламента. ВАС са като едни корумпирани чиновници, които искат да запазят Кранчето, от което източват пари от държавата, и ВЗИМАТ подкупи. ВАС( Върховния Административен съд) върна доста корумпирани чиновници, за да продължават да крадат, ПРЕЗ последната 1 година... Така че, тия от ВАС и ВКС трябва да ги уволняват наред.

Проблема в съдебната власт са лошите закони, които се промениха през последните години и обслужват съдебната мафия и крадците, и ненаказуемостта на съдиите. Ако се образува един орган от съдии, пряко подчинени на правителството и този орган да може да съди дъдиите погазили закона, то нещата коренно ще се променят. Ако съдиите знаят, че като нарушат закона и отсъдят неправилно , ще попаднат в затвора, то аз съм сигурен, че нито един съдия няма да посмее да издаде неправилна присъда.

Не е необходимо ВНС за промени в конституцията. Конституцията за последните 20 години е променяна многократно и винаги за лошо, дано сега се промени за добро.

В България конституцията се променя само от ВНС! Така е било и така ще бъде. Всичко друго са опити за измами и злоупотреби. Кои хора се притесняват от свикване на ВНС?

Абе гледаме на заседание на ВАС с такова презрение един бивш сътрудник на ДС, че без малко щях да си изляза. Макар да нямах отношение към ДС животът ми през последните години ме убеди, че тези хора са повредени и колкото по-скоро държаната се отърве от тях, толкова по-добре.

УВАЖАЕМИ БЪЛГАРИ, ИСКАМЕ ДА НАПРАВИМ ПРОМЯНА В СТАТУКВОТО,КАКТО ГО НАПРАВИХА КОМУНИСТИТЕ 1944Г! сМЯНА НА ВСИЧКИ СЕГА ДЕЙСТВАЩИ ЮРИСТИ! иНАЧЕ СПАСЕНИЕ НЯМА! зАЕЛИ СА КРЪГОВА ОТБРАНА МАГИСТРАТИТЕ!

явно няма да мине без промени в съдебната власт.за мен това са хората благодарение на които процъфтява престъпноста, мутрите,и каквито нарушения на закона се сетите без никакви последствия.те са причината българия да е на този хал в наи голяма степен.не само отстраняването им но и осъждането на тези хора на различни срокове затвор би имало оздравителен ефект за българия като държава.явно са се окопали но събираме едно велико народно събрание и ги отстраняваме от работа=всички съдии дипломирани в русия и до 2000г в българия .само млади завършили извън българия.тогава можем да се оправим.и сега можем но тези хора нямат волята да прилагат настоящия закон.ако закона е толерантен - да се увеличат наказанията за престъпления срещу личноста,финансови измами.въвеждане на наказание "смърт" за предумишлено убииство по особено жесток начин, под влияние на опиати,алкохол.да знам че това е почти невъзможно заради съответствие с европеиските норми на правосъдие.но поне могат на първо време да се увеличат наказанията.а то какво-за предумишлено убииство на студента балтов им дадоха 1ч години и ще излезе след 10 за добро поведение на з0 години жив!такива хора не заслужават да живеят!убииството на работника на магистрала струма е отвратително мутренска бабаитщина оставила 3 деца сираци!с камък в главата!защо не се издаде заповед лицето да бъде заловено живо или мъртво да видите как ще се предаде веднага!предложете награда за залавянето му жив или мъртъв!знае се е тои.за 2ч часа ще го хванат!на мен в софия в центъра пред парламента ми извади пистолет защото съм бил свирнал с клаксона понеже ме засече!докога ще търпим диваци да избиват хората по улиците и къщите?разрешете притежание на оръжие в дома и всяко лице застреляно при опит за проникване в къщата да бъде автоматично нападател.раздаите пистолети по селата,направете общинска полиция.това вече не е държава .толкова безнаказани престъпления има че човек не знае да седи ли в българия или направо за афганистан.

jingiby

Бойко е над ВНС! Той може всичко. Дори да обещава глупости, като например как ще промени Конституцията в частта й относно съдебната власт. Важно е също, овцете да блеят и да му вярват...

Шило

Ами така е най-добре. ВНС и край на спекулите.

ВАС: Промени в Конституцията само с Велико Народно събрание Трябва да разберем, че статуквото на този етап е непробиваемо. Кои са против? Точно едни от най-компрометираните представители на правната общност, като председателя на ВАС, една доста спорна личност, за това има ли качества за да заема този пост, като голяма част от членовете на ВСС, вижте Ясен Тодоров най-неетичния , шеф на комисията по етика, и накрая изненадата проф.Близнашки, който можем да оприличим на професионален ренегат.

Магистратите се мотивират с няколко решения на Конституционния съд, които ясно са поставили границите за възможните реформи на основния закон в частта за съдебната власт. По едно време му се радваше на Близнашки

Чудесно. Разпускайте тази Парлама и насрочете избори за ВНС. Обещавам, че е гласувам. Миналата година като ви разправях, че ни занимават с глупости като Украйна и ни гласят обикновено НС, ми се смеехте.

А, дано, ама на дали! Яко са се окопали гадовете и "бронебойни патрони няма открити"!!!!!!!! При този "заспал" елИкторат и тоталната ЦИГАНИзация - няма никаква надежда нещо да се промени!!!!!!!!

"Върховният административен съд (ВАС) обяви, че само Велико Народно събрание може да променя Конституцията в частта й за съдебната власт." "Съдебната власт" великодушно разреши другите части на Конституцията, които не я касаят, да се променят едно към гьотере. Гниди!

Не, че е цвете, съдебната власт, но донякъде бе независима от изпълнителната. Опита на управляващите в момента да заграбят и нея, тоест да я сложат под контрол пропада засега.

Конституция като проституция!

+++

Колкото по-бързо дръпнат водата след тия фекали, толкоз по-добре. Да си мрънкат, друго не се и очаква от пътници!

Лелееее и като почнат да я спазват,кметове,парламент,правителство,всички на държавната хранилка БЕДНИ

На въпрос кой написал новата конституция, всички вдигат рамене, ясно е, че е с любезното съдействие на САЩ, Сорос, Америка за България. Какви уловки и капани има заложено в нея, може само да предполагате.

Ако българската съдебна система не се "радваше" на срамните 5-6% обществено доверие, щях да съм съгласна с тяхното виждане за съдебните реформи! А сега си оставам от онези 94-95% българи, които ПРОДЪЛЖАВАТ ДА НЕ Ѝ ВЯРВАТ!

целта на промените, които искаха да прокарат, не е подобряване на съдебната власт, а контрола и.

А сега , като е така чудесно "безконтролна" , върши ли си работата?! Ето, по закон е "независима" - независима ли е във вземането на решения или зависи от мизата?!

за съжаление си прав! Целта не е да се подобри, а да се контролира още по добре!

Ами че това го научават и знаят студентите по Право от още в първи курс!

единствено управляващия политически елит не го знае или му отърва да се прави на неук...

И реформата оттече :)