Разкриха подслушани разговори на Танов

Скандални записи на два разговора на директора на Агенция "Митници" Ваньо Танов с министъра на финансите Симеон Дянков и един със заместника му Владислав Горанов бяха публикувани днес.

Обратно в новината

Коментари - Разкриха подслушани разговори на Танов | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Идва краят на ПОЖАРНИКАРСКОТО РОБСТВО в България !

След като ДАНС не знае за този запис,ясно е че частник е записвал тези неща,БСП няма да сдаде властта лесно,започва открита война,Европа не иска БСП,а без нея пари няма-тогава става ужасно,отделно ще ни спукат от глоби и санкции=голяма гладория ще настъпи.Държавата е окрадена и без Европа за 3 месеца сме фалирали,сигурен сам че си го заслужаваме

За бога братя, Боко боко не е виновен. Виновен е онзи мазник Доган, дето в предизборната нощ изрече оная фраза за "порциите" и насипа стотици хиляди гласове в кошницато на тая сбирщина "ГЕРБ"

Търсихме си новиът Тодор Живков и си го намерихме. Той ни го каза в прав текст, че ако не е в политиката, по-добре е да УМРЕ. Да Му дадем шанс поне още петдесетина години да поживее. Човешко е.

Браво за upload-a на записи , Дир.бг ! Наистина сте професионалист(к)и !

Получихме ново ,,СРС,,.Ще го донесе човек с каскет.Румен Петков и Татяна Дончева готвят атентат на Шварценегер.Бил по-известен от тях.Но на Румбата му отнели визата за САЩ, заради някакви контрабандни канали и атентатът ще се забави,може и да се отложи.Обаче ще има друга акция,която за сега се пази в тайна.

ами време е физкултурника да си ходи

Всеки народ си заслужава управниците. Вижте какво става в Кърджалийско тамсе говори отдавна на "чужди езици" според мен там се надигат по страшни неща но защо ли се измества центъра към това кой какво бил казал ..... смешно е. ПРОДАЖНИЦИ ЕБАЛНИЦИ И ЛИЗАЧИ Е ТВА Е БГ

Аз предлагам да защитим Танов ако го отстранят!!!Крайно време е читавите хора да почустват , че имат подкрепата на обществото! Някакви фейсбуци ли форуми ли да правим незнам ,но трябва да покажем някак , че няма да допуснем повече боко да се гаври с хората , които работят наистина!!!!

Ми то - в тия разговори има един мъж и две .... непоръбени и ....ла!

Дивечовото стопанство Паламара преживяло ренесанс след като грижите за него поел лично босът на ЛУКойл Валентин Златев, който е и домакин на премиерското посещение там. То е създадено още през 30-те години на м.в. по настояване на цар Борис . В него се отглеждат предимно елитни екземпляри елени, трофеи от които красят колекциите на баровци, хора от властта и богати чужденци. В момента ловът е забранен (резрешени са пернати), но какво става зад оградата на стопанството никой не знае. За недостъпността в ловния светая светих отговаря активистът от ДПС Бейзат Яхя. Кръстник на сина му е самият Златев, а на сватбата на момчето преди две години се изсипаха депутати и министри от тройната коалиция, плюс тогавашния кмет Бойко Борисов. Преди няколко дни МВР проведе акция "шейхове". Бяха арестувани и четирима служители на вътрешното ведомство, които участвали в източване на гориво от петролопровод на ЛУКойл. Тази операция обаче няма нищо общо с разработката "Шейх". В сегашната са ударени дребни риби, а "Шейх" засяга баш босовете в контрабандата. В Паламара обичат да ходят още президентът Първанов, шоуменът Слави Трифонов, футболният идол Христо Стоичков и други приятели на Златев. Там те освен ловни лакърдии обсъждали и важни държавни дела.

В ловното стопанство Паламара премиерът Борисов привиквал някои министри да им свежда оперативни задачи. Пръв, още след откриването на ловния сезон, там рапортувал земеделският министър Мирослав Найденов. Говори се също, че по време на гощавките в Паламара, са дискутирани и позициите на правителството по отношение на АЕЦ Белене, цените на руския газ и петролопровода Бургас Александруполис. Близък човек до премиера се бил върнал тези дни от Москва, където пътувал през Гърция, с последните позиции по въпросните проекти на Кремъл. Ваньо Танов стана център на спорове между финансовото министерство и МВР по отношение на акциите по митниците. По време на скандала вицепремиерите Симеон Дянков и Цветан Цветанов си размениха реплики за това чие ведомство има по-големи заслуги в борбата с контрабандата. Дянков се опита да защити Танов, но в крайна сметка Бойко Борисов обяви, че митническият шеф е длъжник на бюджета и му даде последен шанс да поправи нещата. Опитът на Танов обаче да реанимира разработката Шейх вероятно ще се окаже фатален за него. Говори се също, че в уютната вила в Паламара са привиквани и големи производители на алкохол. С тях е проведено събеседване, което може да се окаже причина за големия спад в продажбите и печалбите.

Ако може - може! Текстът е публикуван в нет-а на 25 август 2010. Показателно е какво ТОГАВА се знае и какво се чува на записите! НО - мноооого хора, а и най-интересно - журналисти - не помнят! Цитирам: "Шефът на агенция Митници ген. Ваньо Танов вероятно ще освободи поста в най-скоро време. Такова било решението на премиера Бойко Борисов. То било взето по време на ловния излет на министър-председателя в дивечовъдното стопанство на неговия приятел бизнесмена Валентин Златев Паламара край Шумен преди няколко дни. Това съобщиха източници на ..... Официалната версия щяла да е свързана с развихрилата се контрабанда на цигари и ниските приходи от митниците. По неофициални данни обаче ген. Танов си отивал заради опита му да разнищи контрабандата на петрол. През 2007 г. той напусна директорското място в ГДБОП поради същите причини. Тогава се заговори за тайна разработка Шейх, която разкрила каналите за нелегален внос на петрол и продажбата му в известни бензиностанции. Лидерите на тройната коалиция обаче спрели разследването, защото щял да се разрази огромен скандал със замесени в него известни бизнесмени и спонсори на политически партии и личности. В папката Шейх имало събрана оперативна информация за връзките на олигарси, близки до властта с взривения преди години бизнесмен Стоил Славов. Днес същата разработка отлежава в сейфовете на ДАНС и никой не смее да я извади поради същите причини. Танов обаче се осмелил да говори за въпросната петролна контрабанда, която ощетява държавата със стотици милиони и да предложи разследването да почне отново.

г-н танов изглежда да е честен човек. за ялост не много образован :(. цитирам:"нещата са представени на зш0 градуса. просто нямам нерви..." ами те, ако са представени на зш0 гр, значи са предстванеи достоверно. или така както са. ако вземем пергела и го завартим на зш0, ще стигнем до мястото, откадето сме започнали. т.е. самата иситна е представена. обаче, ако завртим на 180, тогава нещата са представени по противоположен начин. моля поправета ме, ако греша. извинявам се за латиницата, но правя вклъучване от америца. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

БОКО ТИКВАТА ГО ДАВА МНОГО ЛЕЖЕРНО, ВСЕ ЕДНО НИЩО СЪЩЕСТВЕНО НЕ СЕ Е СЛУЧИЛО. ДА, АМА НЕ. ЗАТЪНАЛИ СА ДО ШИЯТА С ЛАЙНА И ОЩЕ МАЛКО ОХ, АХ, АМ, АМ И ГЪЛ, ГЪЛ, ГЪЛ.......БЪЛБУК, БЪЛБУК......К..К..

Ако тези записи са били изпратени в някои посолства преди,то няма защо да се учудваме,че не ни искат в Шенген.Ако ние не можем да разберем или не искаме да разберем какво става в Родината ни,то европейците виждат.

На Танов работата му е опечена още когато влезе в остър конфликт с основния спонсор на герб в пловдивско/Самуилов инсаоил/! Който е забравил да кажа , че преди години Танов изпрати барети пред рафинерията и две седмици там бяха под обсада!?!!! После дойде Боко на власт и Самуилов му купи изборите в района!!!! Навсякъде и чисто корпоративно!!! Чудно ми беше като сложиха Танов за Шеф , колко ли ще изкара ! Е видя се! Няма анти комунисти и комунисти в България момчета и момичета!! Не се хабете !Има само кинти и пак кинти и власт!!Това е!!!

Къде останахте, чудни гербери, с безброй обещания изречени? Къде сте митници, пожелавани, със откровения, незабравени цял живот? Една разделена партия с чалга песни и псувни, за кратко огласяше България в последните си дни.

Как точно Златев ще прави далавери и няма да плати на приятеля си Бойко:)))) Сложили са отпред честния бушон Танов да обере негативите , защото той е непредпазлив и честолюбив като истински полицай от старата гвардия - държи се като лъв пред бракониери - заплашва и клати грива докато го отстрелят:))) Пожарникаря и Великия физкултурник са явни гешефтари и дребни душици с образ на орли - герои , продукт на медиите. Дянков мънка умно , но си личи , че е в час и му е запушена с пачка устата. Това е :))))

добре казано!

Анализът на разговорите е абсолютно правилен. Само ще добавя, че ген. Танов е една наивна и доверчива душа, свързала се поради наивността си с дяволите в ада. Не й е леко на тази душа, но тя сама си е виновна и крайно време е да се осъзнае и да не слугува на дяволските каузи.

Жалки комунисти, какво ревете, това е картината, която вие създадохте през прехода. Запомнете едно, вие никога,ама никога повече няма да помиришите власта!

кАК БЕ ОХЛЮВ!!!нИЕ СЕГА СМЕ НА ВЛАСТХ БЕ!!!бЕГАЙ ЗА ЛИМОНАДА ВЕДНАГА , ЧЕ ДА НЕ ДОЙДА!

наистина сте жалки и смешни до отврат

сКОРО ТОЯ НАРЦИС ЩЕ ИЗДУХА цВЕТАНОВ !!!кОЙТО ИВМА КЪСМЕТА ДА СЕ МЕРИ ПО РЕЙТИНГ С НЕГО , ДУПЕ ДА МУ Е ЯКО!!пАК пЕТРОВ ЩЕ ПОЛЗВА СИГУРНО!

КАК ТРАКТОРА ОБСЛУЖИ ИБРИКЧИЙСKИ БОЙКО БОРИСОВ С КОНТРОЛИРАНО ИЗПУСНАТИТЕ СРС-ТА Преди няколко месеца afera.bg в прав текст написа, че Алексей Петров Трактора ще бъде лицето, което ще изпълни задачката да разчисти сметките на Бойко Борисов с онези, с които политическата му и властова позиция не позволява да го направи сам и директно. Сделката отдавна е подпечатана с целувка. Изтеклите СРС-та бетонират Борисов и му развързват ръцете да се саморазправи с обектите, които имат не само неговото покровителство. И, разбира се, да остане с непокътнат имидж на подведения добър Бащица.

и какво толкова интересно намерхте в тая простотия та изписахте 300 и кусур коментара?

Ако можете откриите приликите ,разлики няма.

След като прочетох публикуваните разговори - онемях! Речник на овчари, детинщини, интриги и борба за власт. "Аз,тва, аз онова .. "-простотии от държавни хора и публични личности. Горанов, до вчера пресъхнал сопол като експерт - днес дава оценки и прави анализи. Порасна му работата и ще става министър на "Финансите" "Той.. Бойко вече не е доволен от Дянков!" -Господин Б. Борисов не е важно от къде идва информацията, а резултата от нея. Вземи една дрянова тояга и ги сурвакай наред лицемерите и кариеристи, с които сте се наобиколили и ги сменете до три месеца всички. Защото е недопустимо министри, директори и зам. министри да са на това интеликтуално ниво, министри да са австрийски шпиони и келемета от сой и демонстриращи нисък професионализъм и некомпетентност! С такъв екип и екипност сме изгорели каскети.

ЛЕЛЕ МАЛЕ, КАК ИМ ТЕКАТ ЛИГИТЕ НА СОЦИТАТА ! КАК СЕ РАЗМЕЧТАХА ДА СЕ ВЪРНАТ НА КАЦАТА С ЕВРОФОНДОВЕТЕ...АПЕТИТ ИМАТ СТАРЧОЦИТЕ, НЕ Е ШЕГА. МОЖЕ И ДА ОБЪРКАТ НЯКОЙ ПРОСТИЧКИ ХОРИЦА, НО БРЮКСЕЛ, СТРАСБУРГ, ВАШИНГТОН ? НЕЗНАМ, ДАНО ЧЕТАТ ПИСАНОТО И ПОМОГНАТ ДА СЕ ЗАБРАНИ ТАЗИ СВИНСКА ПАРТИЯ.

Как е пич ???Потъвате а???Нищо срамът отминава болката остава.Не се коси 60 процента от българите ги е срам сега , че гласуваха за тато.Скоро ще трябва да си смениш името , щото наистина ще те е срам!!

Забелязваш ли, че в моменти на върховно осир*не герберите рипват на капс-лока и почват да квичат с пяна на уста? Това капс-лока дали не е за да може да виждат буквите, че плюнките им покриват и гуреливите очички? Брей, и не си дават еврофондовете и асфалта, а? Бааси добитъка!

Аз съм си германец и никак не потъваме тука, а дърпаме като локомотив цяла Европа след нас. БГ е тоалетния отдел най-отзад с "червен" фенер, макар комунистите да се оборудват със сини лампи!

всяко нещо, какво да е, е по- добре от БСП на власт.

Не гледай СОЦИТАТА - а нас, обикновените данъкоплатци, дето ни яздят и доят хора като Цветанов и сие. Това е мафия като другата. Няма разлика!

Бси народния дървен духов музикален инструмент си. Kavalen. Да ти го ргна. Бегай да бачкаш, че да не ти резнат нещо.

Комбинацията Дачков-Патрашкова по нелицеприятност биха я надминали само Азис и бат Милко Калайджиев.Изтипосали се днеска гордо и се подхилкват,на някакъв изсмукан от пръстите компромат.На всичкото отгоре в тия записи не се чува нищо кой знае какво.Да се разследва веднага как така подлогите на Алексей Петров Патрашкова и Дачков вадят СРС-та на вицепремиер и шефа на митниците.Абсолютно безобразие е да се изнася това в публичното пространство.

"Да се разследва.....".алоу, мина времето когато някой слушаше твоите разпореждания....

УВАЖАЕМИ СЪФОРУМЦИ!!!!! КАЛИТКО/АЗ/,АВРОРА И ОЩЕ ЕДНО ЛИЦЕ , СМЕ ЕДНА И СЭЩА ЖУРНАЛИСКА МНОГО БЛИЗКА ДО ГЕРБ!!!БЛАГОДАРЯ!!!

Аз също съм тази журналистка ..... Еее тъпо,по тъпо,най тъпо -тройна коалиция и нейните драскачи тук

ЗДРАСТИ ДРУГАРЮ!!!!ТИ СИ ПИСАЛ ,ЧЕ СИ РУСЕНЕЦ ,ПЪК И ЖУРНАЛИСТКА???!!!!КАКВО ПОСЛЕДНО СИ РУСЕНСКИ СЕЛСКИ ПЕ...л ЛИ????

Бурисуф, взимай си цирковата трупа и се махайте моментално! Гнусни престъпници от ДС!

Подобни разговори са нормални за всяко предприятие. Навсякъде има конфликти и неразбирателства. Всъщност разговорът е много истински и показва, че в държавата се работи, и то здраво. Примерно това изказване е много показателно: "Танов: Еми то сигурно и аз съм началник на митницата, щото е зле, а иначе никой нямаше да ми се обади на мене. Ако беше добре, щеше да има много кандидати." По времето на БСП такива разговори е нямало, защото е имало както казва Горанов не конфликт, а "синхрон на интереси". Дружно ошушкване на държавата. А светата троица около А.П. - Патрашкова, Дачков и Диков колкото и да се напъват да родят скандал, ще си останат само едни жалки палячовци.

Много е показателно как са натиснали оня келеш, който правил актове на ЛУК...

Какво предприятие бе, тука си става дума за милиарди невлезли в държавата. За това, че няма пари за болни, наука и култура, а ти си тръгнал да убеждаваш. То бива тъпотия, но чак пък толкова!!

Еми държавно предприятие, министерства, митници, едни хора отиват да работят за заплата. Средата е същата. Какви милиарди невлезли в държавата?? Това са свободните съчинения на Патрашкова. Изчетох целия разговор, няма такова нещо. Източникът на проблемите е съвсем различен, и няма нищо общо с ГЕРБ. Просто хората, които работят в митниците 20 г. са били под "контрол" и сега ги е страх да действат и да пипат определени фирми. И Танов се опитва да набира нови кадри и да ги обучава.

НЕ МОГА ДА ПОМОГНА НА КОМЕНТАТОРА НА СОБСТВЕНИ ПОДВИЗИ БОРИСОВ

ЗДРАВО СМЕ Я ЗАКЪСАЛИ, ЩОМ И "масите" РАЗБРАХА, ЧЕ ПАРТИЯ Г.Р.О.Б. Е НАЙ-ГОЛЯМОТО ПОЗОРИЩЕ ЗА БЪЛГАРИЯ

Пилците се броят на есен.Кой какво казал мен не ме интересува.Мен ме интересува кой какво е направил.И докато Герб правят това,което е правилно - пак ще спечелят изборите, а на вас остава да ревете по форумите.Запасете се с носни кърпички,че да не се забърсвате с използвана тоалетна хартия!

Какви пилци, какви избори, с ГЕРБ ще доживеем ли до есента?

Ако разчиташ на платеното писане по форму, най-вероятно няма. Намери си нормална работа.

Посвещава се на KGB, Калитко, Аврора и всички останали: Къде останахте, чудни гербери, с безброй обещания изречени? Къде сте митници, пожелавани, със откровения, незабравени цял живот? Една разделена партия с чалга песни и псувни, за кратко огласяше България в последните си дни. Една неразделена каса, с общи спонсори и пари, раздели нашия път и рипнахме всички, до един, кокала да защитим, че не ни чакат само празници, че не е щедро без предел времето пред нас.

От всичките тези които си изредил,аз съм 1 000000 пъти убеден ,че нито един няма палати -прогимназии,банкови сметки от обири ,наркотици и отвличания,участие в кражби на еврофондове и мн.др,с които изобилстваше вашето тройно управление.Но Народа не сляп,вижда всичко .. Да не стане на президенските избори есента-млада бях,излъгах се.. тогава какво виене ви чака..

От асфалт, сметосъбиране, спортни зали са им, а и от консултантски дейности. Сега като продадат и Топлофикация Шумен - кеф, а?

правилно .. нямат палати-прогимназии .. само 6 /шест/ скромни апартаментчета за пет години с държавна заплата.. опааа .. забравих и консултантската дейност ( и той като Доган)..

Фамозно, фаамозно!

АЙДЕ ТИКВАТА И ДРУГИТЕ ДЕБИЛИ ОКОЛО НЕГО ДА ГО ДУХАТ, АМА ЯКО! ПОСЛЕ МОЖЕ НЯКОЙ И ДРУГ СИГАНИН ДА ГИ ОЩАСТЛИВИ

Айде и АзерМеликовците и ЯнеЯневците да го духат ,който драскотят тук неуморно.Те поне могат ,в партията и Спартак/ус/ са ги учили....Бойко -бий ги като маче у дирек и трева да не покара след тях!

Че какво им е на разговорите. И на мене като ми причернее пред очите и аз наричам президента...Гоце. А той само мига и мълчи. Нищо не ми казва.

Интересно срс-тата за лекарите бяха лъжа,а тези са истина.Много избирателно бе червени кратуни!

ЗДРАВО СТЕ Я ЗАКЪСАЛИ, ЩОМ И "кратуните" ВИ РАЗБРАХА, ЧЕ ПАРТИЯ Г.Р.О.Б. Е НАЙ-ГОЛЯМОТО ПОЗОРИЩЕ ЗА БЪЛГАРИЯ

Имаш ли някакви бегли спомени, че се разбра, че от СРС-та за ГО има пропуснати дуумички? А тук - сигурно има добавени???

Бойко ще падне от това от което паднаха и предишните правителства - Хората винаги дават мандат на новото павителство за промени и борба с червената мафия , но този мандат все увисва неизпълнен.... Лошото е че след Бойко не виждам как в тая държава ще намерим НОВИ 300 честни мъже които да изпълнят мандата за борба с мафията - просто все едни и същи муцуни ни се предлагат от 20 години насам ....

А откъде да намерим още някоя бивша мутра-бивш пожарникар?

Що трябва да е пожарникар - аз прдпочитам пехотинец или танкист - мъжете с военна униформа са секси :)))))

Този път предлагам да изберем Премиер- водопроводчик. Може да оправи работата

Кандидатствам!

Долнопробни, заслепени лумпени от ГЕРБ, Има ли значение кой ни поднася тази информация и как е изтекла. . Защо не вземете отношение по същноста на разговорите на вашите ГЕРБЕРИ. Там е разковничето. Напомняте ми за вица където казали на един че видяли жена му на една гара с един мъж. . А той отговорил: Е. . тя е една гара.

Ваньо Танов каза:Записите са АВТЕНТИЧНИ! А Тиквата говори ПОРЕДНИТЕ ГЛУПОСТИ!!!

Който СРС вади, от СРС пада..... До вчера беше важно какво е записано в СРС-то/случая Горна Оряховица/, а днеска най-важното е кой го е изнесъл .... за съдържанието никакъв коментар и последствия....

Подкрепям Герб обаче този път се у*раха яко ...

Нали ушким ЛУКОЙЛ са най- изрядните.И най-голепия данакоплатец.

Лукойл казва каква ще е цената на горивата. И винаги познава. Защото няма други.

Колко лесно се манипулира нашия оскотял, лумпенизиран народ.Пусни му мухата, насъскай го и му гледай сеира.А има и по-кратки пътища до истината, - слушаш какво говори Румен Петков и обръщаш съдържанието наопаки.

разговорите са си съвсем истински, баси купона, тия подслушват всички...

Шефът на Лукойл не беше ли пак на едно наше премиерче ПЪРВИ приятел? Чухте ли как някакъв проС митничар се осмелил да им напише актове????????? А, и му изстинало местенцето...

Явно нещата са много зле .Статията си мирише на поръчкова от голямо растояние-изнасяш частица истина от контекста и ...очерняш яко опонента..-принцип стар колкото света.Проблема е че по тоя начин се руши доверието и се разбива консолидацията на нацията.Няколко такива статии,като се има напредвид липсата на достатъчна прозрачност в управлението ще направят страната политическа пустиня...ако нещо не се промени-това скоро ни предстои.

Кроки, ти ходил ли си на училище и чувал ли си за българска граматика???...

Ходил съм и то много дълго. Сега съм в Германия и то от 30 години. От словореда и дебелите си пръсти /закачат съседни клавиши/ страдамл Не се отвличайте от това, вижте словореда на редакторите...Ужаааасен е.

В пустиня не ми се ходи