Коментари - Външно иска българин да присъства на делото в Турция срещу нашите граничари | Днес.dir.bg

Коментари - Външно иска българин да присъства на делото в Турция срещу нашите граничари | Днес.dir.bg

Коментари

Ако България беше държава нейните управници отдавна трябваше да заявят ясно че: Никоя държава в Света неможе да съди Български граничари за това че се изпълнявали задълженията си!!

И какъв е смисълът да служиш на такава държава? Никакъв! Затова има корупция навсякъде, защото хората знаят, че няма държава и всеки се възползва максимално. Граничарите са били наивни и са изпълнили дългът си, и ето, че сега страдат от това, че са били честни!

Дебили! Вече сте се съгласили да има процес. Това не бива да се допуска.Чужда държава ще съди наши граничари?!!!! Що за умопомрачение е обхванало това "Наше" външно министерство?!

Що за дивотия? Български граничари при изпълнение на служебния си дълг и защита на границите на Република България ще бъдат съдени. Тия четиримата са за най-високото държавно отличие. В противен случай държавата ни ще заприлича на проходен двор. Предложение: върнете граничарите от набор 50 до 55 на границата и нещата ще се оправят за един месец. Тези ветерани знаят какво да правят с нарушителите на Държавната ни граница.

Българската дипломация, вятър работа. Зад този параван Паси просто ще докара яки комисионни на четворната управляваща коалиция.

богата България,колко милиона откуп плаща чрез посредника наречен ''топ адвокат'' на съседката си ?Такива приятелски взаимоотношения ще изядат мазната тиква!Амин.

просто не е истина, че хора, които са защитавали с цената на живота си държавните ни граници да бъдат подсъдими в Турция, предлагам турците да опитат същият сценарий с американски войници и тогава ще видим кон боб яде ли, при наличие на международни договори и споразумения и недопустимо да се създава напрежение и хората да са притискани и тормозени, турските рибари са почти постоянно нашата акватория и ловят кефали безнаказано,това е практика и не бива заради "добрите взаимоотношения" да ги допускаме да ни се качват на главите, вън от държавата ни на всякакви нарушители на граничната полоса,пък били те и турци или мигранти или др.подобни...,айде де, стига вече с техните изцепки,да са си стояли на тяхна територия,която никак не е малка

Държавата е готова за пореден път да зареже българските си граждани. каква е тази щуротия? хората са си изпълнявали своя дълг. Български съд решава че е така, а сега да биват съдени в чужда държава. И ББ веднага ще им намаже ските след това за турция. Тези от министерството и държавата са за затвора. Какво стана с "патриотите' в това измислено правителство?

Няма държава чадо.................

Кой граничар след осъдените българи в Турция ще посмее въобще да спре турска гемия за калкан? Това правителство от негодници и ибрикчии трябва да заминава извън българска акватория.

Не, че си говорим за политика, но това вече отряза Тиквата. Правителството му щяло да праща топадвокат в Турция. Тиквата, Захариева и прочие клоунада - марш в международни води.

Ooooo,Боже,защо ни наказа да се родим в такава анти държава,в която "управляват"жалки педераси,които са готови да продадат и майка си и баща си ,за да си осигурят жалкото съществуване и рахатлък,но иначе ,пред елементарните хора,се правят на велики(виж Боко и дстаналата политическа измет).Абе простаци,зад вас е европейския съюз,дръжте се достойно!! Вземете пример от шибаните американци и техния арестуван пастор.За пореден път се убеждавам ,че от плебеи политици не стават! Мамка ви,меко казано,за пред интернет аудиторията !! Анатема на всички ви ,жалки НИЩОЖЕСТВА !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Тия пичове май трябва вече да са стегнали багажа да имат подготвен коридор за евкуация. Знаем бойкоборисов предателя как слугува на ердоган, показал го е няколко пъти. Само на германския кюрд ще му се размине, май, щото натиска от германия е по силен от поръчките на ердоган. От бойкоборисов предателя в българската история по голям предател е само архипредателя гошотарабата.

Моля ? Граничарите са изпълнявали дълга си. Турция би ли позволила България да съди техен граничар?

Турция изпрати ли пилота, който свали руския самолет да го съдят в Русия?

Не трябва да се праща никой от България ,по този начин вие се съгласявате с Турците и им съдействайте , ако не го направите да не пращате хора на скалъпения процес е хубаво показвате че сме Държава , но ако пратите ,по -хубаво си давайте ОСТАВКАТА и се махайте !

Всъщност не е съвсем така!Ако този представител е само слушател при разглеждане на делото ,като представител на държава не е толкова фатално,защото така или иначе там са аригнали ди съд!Тук обаче говорят и за адвокати по наказателни дела,те каква роля ще имат,на консултанти ли ?Те не могат да ги представляват пред турски съд,а и турската правостдна система е различна!Но екстрадация не трябва да се допуска!

Цацаров да образува дело срещу Външо министерство за злоупотреба с служебно положение и престъпление срещу държавни служители

Министерството на външните работи ще окаже всяко необходимо съдействие, в рамките на своите компетенции, за положителното разрешаване на случая с четиримата български граничари, обвинени в убийството на турски бракониер. Това стана ясно на среща в МВнР между заместник-министрите Тодор Стоянов и Георг Георгиев и депутатите от ГЕРБ Ивелина Василева и Диана Саватева, съобщиха от външнополитическото ведомство. -Ясно е че винаги има съдействие когато за замесени членове,депутати или хора на ГЕРБ.От статията излиза,че ако не бяха депутатите на ГЕРБ,МнВР нямаше как да осигурят на обвинямите държавни служители(та бати Бойко защо ходи толкова пъти до Турция,с Ердогансамо лентички ли рязаха) гаранция за справедлив процес.

Чеки, бе, нали завчера писахте, че нема да ги пращате в Турция. Ква стана тя сега. Гледали си хората работата, защитавали интересите на България, а сега България ги е пратила да ги еват турските манафи, независимо дали ще ги осъдят или не.

Как ще ги съди турски съд след като и европейския съд ги е оправдал, а тия момци са пазили не само нашата граница, но и външната граница на евросъюза?! Чии съд е по-важен и по-меродавен за твоя милост и другите ни управници: този на ЕС и на България или на Турция?! За сега от всичко излиза че турския съд е по-меродавен за теб и правителството! Що така , а?!

Какво ни заблуждавате ? Неграмотна Правосъдна Министърка , още по -неграмотна Министърка на Външно Министерство ! Те са служители на България и на Европейския Съюз , изпълнявали са служебните задължения и са непосъдни !

???? глупаво е да се ДОПУСКА дело, като де-факто го правим легитимно с това присъствие. Едно изявление от страна на граничните войски е предостатъчно. Ако техни граничари застрелят българин, това би било реакцията.

Голем ше е за българските граничари СТИМУЛА ако Майка България не защити пазителите на границата си. Ама тоа големиа след пазителите ше отпочне и Майка България.

Смешна държава Бълария, по-смешна и от Македония и Украйна взети заедно!

ФЕСА е гръмнат на наша територия.От къде на къде ще ги съди турски съд. Този ЕРДЖУГАН прекалено много се вживява като падишех.

Все едно Либия, Ирак, Сирия, Афганистан Сърбия и т.н. да извикат на разпит и съд, всички войници участвали в разрушаването на станите им.

какво общо имат граничари, пазили Родината, с американски наемнци в чужда държава?

Немислимо е официален бългърски представител да присъства на този фарс. С присъствието си признаваме правото да бъде заведено такова дело.

Немислимо е да бъдат пуснати, защото попаднат ли там с тях е свършено. Там няма правосъдие, а някой от тук е готов да легитимира турското правосъдие и да изпраща човек в турския съд. Напълно дипломатическо бездарие , което е недопустимо. Няма думи, които да са достатъчни за бездарието и предателството на МВнР.

А гаджалите малко ли хора изтрепаха с тировете си в България? Ония турчоляк дето уби младото семейство и избяга в анадола?

Договорът за правна помощ по граждански и наказателни дела, по който искат да им бъдат предадени за съд граничарите ни, е от 1979 година (ДВ, бр.16, 1979 г.) а залегналата и в Наказателния ни кодекс правна норма на Конституцията ни, забраняваща български гражданин да бъде предаван на чужда държава за наказателно преследване, освен ако това не е уредено с договор или друг правен акт, е от 2005 година (ДВ, бр.18 2005 г.)! Нещо в действията на нашите управници не е съвсем чисто и ясно, защото тези граничари са изпълнявали задълженията си по служба за опазване териториалната цялост и неприкосновеността на държавната граница и държавно имущество, а за това че са ги опазили ще ги съди съд на чужда държава!? Вярно, има убит нарушител на държавната ни граница, но за това трябва да се произнесе български съд и тези граничари да бъдат оневинени само за това защото до край са изпълнили служебните си задължения!

Фарс! Скоро и индийците ще ни засъдят че се въмущаваме от безчинствата на преселниците им тук ...

Външно трябва само да им напомни,че такова дело е правен абсурд,а не да праща адвокати! По този случай дело имаше и то вече приключи. Случаят е приключил! Край! Турски съд няма как да съди за нещо,случило се извън турска територия -това е абсурд и няма никаква правна стойност!

Предполагам ,че граничарите са още в България,а делото в Одрин се води задочно?Така ли е?Освен това те са оправдани от Европейския съд по правата на човека,и въпреки това в Турция делото продължава.

Предполагам ,че граничарите са още в България,а делото в Одрин се води задочно?Така ли е?Освен това те са оправдани от Европейския съд по правата на човека,и въпреки това в Турция делото продължава.

Сле като европейски съд вече ги е оправдал, защо съда на Мустака все още ги щави?

Нарушил границата, щял какво България ли да нападне. Ако граничарите бяха професионалисти, не щеше да се стигне до смъртта на един млад човек. Хайде поставете се и на другата страна и най-вече на мястото на близките на жертвата.

Граничарите са действали напълно професионално! тяхно задължение е Опазване неприкосновеността на Държавната граница!

Фесовете за чий Х нападнаха граничарите. Ако си бяха седяли мирно щеше да е жив. Ама нашите са си виновни. Ако работеха като едно време като работеха гранични войски, турчина едва ли щеше да посмее да шавне и щеше да е жив. Навремето границата се пазеше от 18 годишни хлапетии и те ловяха нарушителеите безгрижно, защото нарушителите знаеха че щом чуят командата "стой на място" и не се подчинят следва 2 седмици отпуска за граничаря защото ги е направил на цедка.

Така е ама едно време на върхът на държавата стоеше кой - Тодор Живков човек с характер и смелост да командва Сега кой е на негово място - тъп пожарникар без акъл мислещ само за себе си и гейове около него Събудете се бе хора

Тодорът ти Живков имаше куража от СССР, ако не помниш, или не знаеш. Гък не смееше да каже без благословията на Москва. Сегашните не знаят на кой господар се кланят.

Тодорът ти Живков имаше куража от СССР, ако не помниш, или не знаеш. Гък не смееше да каже без благословията на Москва. Сегашните не знаят на кой господар се кланят.

абе Турски педал , ти знаеш ли колко ГДРци си оставиха костите на Българската граница? Мангала е напрушил държавната граница и е браконерствал в нашите води . Застреляли са го като куче защото не се е подчинил а тръгнал да бяга.

Не беше тръгнал да бяга, а бяха тръгнали да бият граничарите доколкото си спомням случая.

Убития ако беше руснак друго щяхте да пишете сега! Лицемери!

не се сдържахте да измислите и Русия в този проблем.

Българският граничар едва ли е знаел какви са му правата и задълженията, пълен непрофесионализъм като всяка една сфера в България. Няма да се очудя даже ако му е искал подкуп- полицаите са известни с тази дейност.

Не, ДЖЕНИ, граничарите знаят как се охранява ГРАНИЦАТА на Република България. А такива соросоидни шмугльовци, като теб, просто да се кълчат на ПИЛОНА.

Нито една държавна граница, нито един закон не са по големи от живота на един млад човек бил той и нарушител. Друга песен бихте запели, ако нарушителят е детето ви или ваш близък. Хайде малко по-скромно, някои направо се ос раха за да докажат,, колко прави са нашите граничари. Ама има съд, господ. Българският съд съди по български, турският по турски, знаете правото е врата в полето.

Всеки съд съди по своему,но само за случаи на своя територия! Пълен правен абсурд е,турски съд да "съди" за нещо,случило се извън турска територия. И каквото и да реши,няма как да има правна стойност!

Кънчо,тъпо парче си ти.Запомни го.

Кънчо, що не си ..........е..веш катеричката ма-йчинка бе...........

Какъв външен министър - ханъмата Захариева се е нагъзила към Турция и чака да я "онодят". Ако имахме сериозна външна политика, както и адекватен външен министър, още след като са гръмнали онзи чалмалия бракониер е трябвало да се изпрати нота до Турция, а на турския посланик да набият чемберите във Външно. Сега косвено заявяват, че приемат измислиците на някакви олигофрени от турски съд! Ей, хора, събудете се, изметете тази сган!

Защо се учудвате! България постепенно се превръща в област на Турция и не знам как ще ни кръстят...Булгаристан, или някакво турско име ще ни сложат!? Преди време на едно от редовните отивания при Султана, наш Борисоглу направо е казал на Ердоган- султан ..."оправяйте се вие с вашите хора в България" -имайки предвид българските турци!!! За подобно нещо във всяка една друга държава щеше да бъде арестуван още при връщането си на летището и съден за държавна измяна!

Едва ли! Путев Шеломович няма да ви даде толкова лесно на султана! Все пак цоца по 5 млрд на година от БГ!

Какво може да направи другарят Путин пред реалностите!?? Преди време другарят Решетников се изпусна пред тв. Алфа , като каза следното... "Нашият интерес е България да бъде българска и православна държава, НО КАКВО МОЖЕМ ДА НАПРАВИМ НИЕ КОГАТО СЛЕД 2040 година БЪЛГАРИТЕ ЩЕ БЪДАТ ВЕЧЕ МАЛЦИНСТВО В БЪЛГАРИЯ!!!! Това не е 1877г, когато българите сме били най-многобройният и прогресиращ народ на Балканите !!

За 5- 10 рибки да убият човек е прекалено.

Верно ли? Даже ако нападне граничарите? Малко му е било убийството.

Тия граничари трябва да заведат дело срещу Реджеб Ердоган за избиването на милиони Българи през Турското робство. А през това време, в България, тия четиримата може да почнат да пребиват от бой, убиват и взимат парите на всякакви турци- като КОМПЕНСАЦИЯ за 500- годишното Ограбване, което правеха турците.

Столтенберг не е на това мнение. Докъде стигна тази ТЕРИТОРИЯ България. Да си погубва Граничната Служба. Може това да е целта?

аве ти нормален ли си.

Тия граничари трябва да заведат дело срещу Реджеб Ердоган за избиването на милиони Българи през Турското робство. А през това време, в България, тия четиримата може да почнат да пребиват от бой, убиват и взимат парите на всякакви турци- като КОМПЕНСАЦИЯ за 500- годишното Ограбване, което правеха турците.

Цитирам Stanko: "Убитият турчин е нападнал граничар.това което е станало е най логичният завършек." В добавка: НА НАША ТЕРИТОРИЯ. И престанете да пишете глупости, без да сте наясно със ситуацията.

аз не знам кои прав кои крив ама защо граничерите не утиват на турция в процеса. ако са толко невини зашо им е страх да утиват там. тука има нешто кадето мерище и вони. аз вярвам на сто просенти на турското съд, туи най чесния съд . във балгаря садебния система има корупсия сичките кадии мафия. ердоган изгонила сичките некадърници от съдъ и фкарал в пандиза мафиотите. 70 просента от турския съд била преди ердоган корупирана. ердоган пратиул сичките да утиват да мият кенефи. веднага българия да изпраща граничарите да утиват там... ако са честен ше идват обратно турското съд чок гюзел.

Научи се да пишеш първо.второ:това са български граничари.тяхната работа е да пазят България и това на Турция не се харесва!

Харесах виенския ти акцент.

May ne si mnogo dobre s balgarskiyat ezik ili se lazha?

Защо нашето външно под вещото ръководство на бойковите калинки не е завело дело срещу оцелелите бракониери за незаконно преминаване на държавна граница. Що за глупости ще съдят български граничари в турция, за това че са си изьпълнявлаи служебния дълг на българска територия. Защо медиите на боко усложливо пропускат факта че има запор върху имуществото на единия от тях и човека не може да си се разпорежда със собствеността.Нали сме били подписали някаква конвенция по силата на която няма как да има присъда ако съд вече се е произнесъл по същото дело и вече си оправдан. какво се занимаваме с турците, защити консулства и не знам си кво. Отсвирване и това е! Що за пример се дава на всички останали наши граничари пазещи държавната граница - държавата я няма зад тях!

Този турски рибар си е изкарвал прехраната, хранел е семейство, деца. Не е било нужно или неизбежно да го убиват. Българите в омразата си спрямо турците понякога губят човечност.

запознай се първо със случая и после пиши сърцераздерателни поеми.

Изкарвал си е прехраната на чужда територия...... Отделно никой не ги е стрелял директно а е имало боричкане и по него време изваденото за респект оръжие е гръмнало. А и какъвто и да е случая тези хора са въоръжени за да пазят границата ни от такива набези. Интересно би било ано български брскониери се сбият с турски граничари и онези застрелят някой от тях дали ше има толкова шум. Интересно е и дали на американската граница ако окажеш съпротива на техните дали ше те бавят или направо ше те отстрлят с некое корабко оръдие. Жалко правителство, жалък бойко, жалка държава

Продължавам да твърдя:хора под пагон не трябва да носят отговорност пред чужди държави при изпълнение на служебните си задължения хеле пък гранична полиция и армия.обратното е безмислица!

Турският съд няма да им прости на нашите. Най-лесно е да дръпнеш спуска и да убиваш, но трябва и малко да разсъждаваш за последствията, които може да ти стъжнят живота занапред и превърнат живота ти в ад.Как мислите, спокойни ли се чувстват извършителите на убийството и дали не сънуват кошмари.

Тия от Външно що не се скрият. Интересно ми е как турците разбраха имената на нашите граничари? То бива навеждане ама чак пък толкова...

Ебаси мегаделото дето се точи 10 години.

Коментари - Външно иска българин да присъства на делото в Турция срещу нашите граничари | Днес.dir.bg

Коментари - Външно иска българин да присъства на делото в Турция срещу нашите граничари | Днес.dir.bg

Коментари

Ако България беше държава нейните управници отдавна трябваше да заявят ясно че: Никоя държава в Света неможе да съди Български граничари за това че се изпълнявали задълженията си!!

И какъв е смисълът да служиш на такава държава? Никакъв! Затова има корупция навсякъде, защото хората знаят, че няма държава и всеки се възползва максимално. Граничарите са били наивни и са изпълнили дългът си, и ето, че сега страдат от това, че са били честни!

Дебили! Вече сте се съгласили да има процес. Това не бива да се допуска.Чужда държава ще съди наши граничари?!!!! Що за умопомрачение е обхванало това "Наше" външно министерство?!

Що за дивотия? Български граничари при изпълнение на служебния си дълг и защита на границите на Република България ще бъдат съдени. Тия четиримата са за най-високото държавно отличие. В противен случай държавата ни ще заприлича на проходен двор. Предложение: върнете граничарите от набор 50 до 55 на границата и нещата ще се оправят за един месец. Тези ветерани знаят какво да правят с нарушителите на Държавната ни граница.

Българската дипломация, вятър работа. Зад този параван Паси просто ще докара яки комисионни на четворната управляваща коалиция.

богата България,колко милиона откуп плаща чрез посредника наречен ''топ адвокат'' на съседката си ?Такива приятелски взаимоотношения ще изядат мазната тиква!Амин.

просто не е истина, че хора, които са защитавали с цената на живота си държавните ни граници да бъдат подсъдими в Турция, предлагам турците да опитат същият сценарий с американски войници и тогава ще видим кон боб яде ли, при наличие на международни договори и споразумения и недопустимо да се създава напрежение и хората да са притискани и тормозени, турските рибари са почти постоянно нашата акватория и ловят кефали безнаказано,това е практика и не бива заради "добрите взаимоотношения" да ги допускаме да ни се качват на главите, вън от държавата ни на всякакви нарушители на граничната полоса,пък били те и турци или мигранти или др.подобни...,айде де, стига вече с техните изцепки,да са си стояли на тяхна територия,която никак не е малка

Държавата е готова за пореден път да зареже българските си граждани. каква е тази щуротия? хората са си изпълнявали своя дълг. Български съд решава че е така, а сега да биват съдени в чужда държава. И ББ веднага ще им намаже ските след това за турция. Тези от министерството и държавата са за затвора. Какво стана с "патриотите' в това измислено правителство?

Няма държава чадо.................

Кой граничар след осъдените българи в Турция ще посмее въобще да спре турска гемия за калкан? Това правителство от негодници и ибрикчии трябва да заминава извън българска акватория.

Не, че си говорим за политика, но това вече отряза Тиквата. Правителството му щяло да праща топадвокат в Турция. Тиквата, Захариева и прочие клоунада - марш в международни води.

Ooooo,Боже,защо ни наказа да се родим в такава анти държава,в която "управляват"жалки педераси,които са готови да продадат и майка си и баща си ,за да си осигурят жалкото съществуване и рахатлък,но иначе ,пред елементарните хора,се правят на велики(виж Боко и дстаналата политическа измет).Абе простаци,зад вас е европейския съюз,дръжте се достойно!! Вземете пример от шибаните американци и техния арестуван пастор.За пореден път се убеждавам ,че от плебеи политици не стават! Мамка ви,меко казано,за пред интернет аудиторията !! Анатема на всички ви ,жалки НИЩОЖЕСТВА !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Тия пичове май трябва вече да са стегнали багажа да имат подготвен коридор за евкуация. Знаем бойкоборисов предателя как слугува на ердоган, показал го е няколко пъти. Само на германския кюрд ще му се размине, май, щото натиска от германия е по силен от поръчките на ердоган. От бойкоборисов предателя в българската история по голям предател е само архипредателя гошотарабата.

Моля ? Граничарите са изпълнявали дълга си. Турция би ли позволила България да съди техен граничар?

Турция изпрати ли пилота, който свали руския самолет да го съдят в Русия?

Не трябва да се праща никой от България ,по този начин вие се съгласявате с Турците и им съдействайте , ако не го направите да не пращате хора на скалъпения процес е хубаво показвате че сме Държава , но ако пратите ,по -хубаво си давайте ОСТАВКАТА и се махайте !

Всъщност не е съвсем така!Ако този представител е само слушател при разглеждане на делото ,като представител на държава не е толкова фатално,защото така или иначе там са аригнали ди съд!Тук обаче говорят и за адвокати по наказателни дела,те каква роля ще имат,на консултанти ли ?Те не могат да ги представляват пред турски съд,а и турската правостдна система е различна!Но екстрадация не трябва да се допуска!

Цацаров да образува дело срещу Външо министерство за злоупотреба с служебно положение и престъпление срещу държавни служители

Министерството на външните работи ще окаже всяко необходимо съдействие, в рамките на своите компетенции, за положителното разрешаване на случая с четиримата български граничари, обвинени в убийството на турски бракониер. Това стана ясно на среща в МВнР между заместник-министрите Тодор Стоянов и Георг Георгиев и депутатите от ГЕРБ Ивелина Василева и Диана Саватева, съобщиха от външнополитическото ведомство. -Ясно е че винаги има съдействие когато за замесени членове,депутати или хора на ГЕРБ.От статията излиза,че ако не бяха депутатите на ГЕРБ,МнВР нямаше как да осигурят на обвинямите държавни служители(та бати Бойко защо ходи толкова пъти до Турция,с Ердогансамо лентички ли рязаха) гаранция за справедлив процес.

Чеки, бе, нали завчера писахте, че нема да ги пращате в Турция. Ква стана тя сега. Гледали си хората работата, защитавали интересите на България, а сега България ги е пратила да ги еват турските манафи, независимо дали ще ги осъдят или не.

Как ще ги съди турски съд след като и европейския съд ги е оправдал, а тия момци са пазили не само нашата граница, но и външната граница на евросъюза?! Чии съд е по-важен и по-меродавен за твоя милост и другите ни управници: този на ЕС и на България или на Турция?! За сега от всичко излиза че турския съд е по-меродавен за теб и правителството! Що така , а?!

Какво ни заблуждавате ? Неграмотна Правосъдна Министърка , още по -неграмотна Министърка на Външно Министерство ! Те са служители на България и на Европейския Съюз , изпълнявали са служебните задължения и са непосъдни !

???? глупаво е да се ДОПУСКА дело, като де-факто го правим легитимно с това присъствие. Едно изявление от страна на граничните войски е предостатъчно. Ако техни граничари застрелят българин, това би било реакцията.

Голем ше е за българските граничари СТИМУЛА ако Майка България не защити пазителите на границата си. Ама тоа големиа след пазителите ше отпочне и Майка България.

Смешна държава Бълария, по-смешна и от Македония и Украйна взети заедно!

ФЕСА е гръмнат на наша територия.От къде на къде ще ги съди турски съд. Този ЕРДЖУГАН прекалено много се вживява като падишех.

Все едно Либия, Ирак, Сирия, Афганистан Сърбия и т.н. да извикат на разпит и съд, всички войници участвали в разрушаването на станите им.

какво общо имат граничари, пазили Родината, с американски наемнци в чужда държава?

Немислимо е официален бългърски представител да присъства на този фарс. С присъствието си признаваме правото да бъде заведено такова дело.

Немислимо е да бъдат пуснати, защото попаднат ли там с тях е свършено. Там няма правосъдие, а някой от тук е готов да легитимира турското правосъдие и да изпраща човек в турския съд. Напълно дипломатическо бездарие , което е недопустимо. Няма думи, които да са достатъчни за бездарието и предателството на МВнР.

А гаджалите малко ли хора изтрепаха с тировете си в България? Ония турчоляк дето уби младото семейство и избяга в анадола?

Договорът за правна помощ по граждански и наказателни дела, по който искат да им бъдат предадени за съд граничарите ни, е от 1979 година (ДВ, бр.16, 1979 г.) а залегналата и в Наказателния ни кодекс правна норма на Конституцията ни, забраняваща български гражданин да бъде предаван на чужда държава за наказателно преследване, освен ако това не е уредено с договор или друг правен акт, е от 2005 година (ДВ, бр.18 2005 г.)! Нещо в действията на нашите управници не е съвсем чисто и ясно, защото тези граничари са изпълнявали задълженията си по служба за опазване териториалната цялост и неприкосновеността на държавната граница и държавно имущество, а за това че са ги опазили ще ги съди съд на чужда държава!? Вярно, има убит нарушител на държавната ни граница, но за това трябва да се произнесе български съд и тези граничари да бъдат оневинени само за това защото до край са изпълнили служебните си задължения!

Фарс! Скоро и индийците ще ни засъдят че се въмущаваме от безчинствата на преселниците им тук ...

Външно трябва само да им напомни,че такова дело е правен абсурд,а не да праща адвокати! По този случай дело имаше и то вече приключи. Случаят е приключил! Край! Турски съд няма как да съди за нещо,случило се извън турска територия -това е абсурд и няма никаква правна стойност!

Предполагам ,че граничарите са още в България,а делото в Одрин се води задочно?Така ли е?Освен това те са оправдани от Европейския съд по правата на човека,и въпреки това в Турция делото продължава.

Предполагам ,че граничарите са още в България,а делото в Одрин се води задочно?Така ли е?Освен това те са оправдани от Европейския съд по правата на човека,и въпреки това в Турция делото продължава.

Сле като европейски съд вече ги е оправдал, защо съда на Мустака все още ги щави?

Нарушил границата, щял какво България ли да нападне. Ако граничарите бяха професионалисти, не щеше да се стигне до смъртта на един млад човек. Хайде поставете се и на другата страна и най-вече на мястото на близките на жертвата.

Граничарите са действали напълно професионално! тяхно задължение е Опазване неприкосновеността на Държавната граница!

Фесовете за чий Х нападнаха граничарите. Ако си бяха седяли мирно щеше да е жив. Ама нашите са си виновни. Ако работеха като едно време като работеха гранични войски, турчина едва ли щеше да посмее да шавне и щеше да е жив. Навремето границата се пазеше от 18 годишни хлапетии и те ловяха нарушителеите безгрижно, защото нарушителите знаеха че щом чуят командата "стой на място" и не се подчинят следва 2 седмици отпуска за граничаря защото ги е направил на цедка.

Така е ама едно време на върхът на държавата стоеше кой - Тодор Живков човек с характер и смелост да командва Сега кой е на негово място - тъп пожарникар без акъл мислещ само за себе си и гейове около него Събудете се бе хора

Тодорът ти Живков имаше куража от СССР, ако не помниш, или не знаеш. Гък не смееше да каже без благословията на Москва. Сегашните не знаят на кой господар се кланят.

Тодорът ти Живков имаше куража от СССР, ако не помниш, или не знаеш. Гък не смееше да каже без благословията на Москва. Сегашните не знаят на кой господар се кланят.

абе Турски педал , ти знаеш ли колко ГДРци си оставиха костите на Българската граница? Мангала е напрушил държавната граница и е браконерствал в нашите води . Застреляли са го като куче защото не се е подчинил а тръгнал да бяга.

Не беше тръгнал да бяга, а бяха тръгнали да бият граничарите доколкото си спомням случая.

Убития ако беше руснак друго щяхте да пишете сега! Лицемери!

не се сдържахте да измислите и Русия в този проблем.

Българският граничар едва ли е знаел какви са му правата и задълженията, пълен непрофесионализъм като всяка една сфера в България. Няма да се очудя даже ако му е искал подкуп- полицаите са известни с тази дейност.

Не, ДЖЕНИ, граничарите знаят как се охранява ГРАНИЦАТА на Република България. А такива соросоидни шмугльовци, като теб, просто да се кълчат на ПИЛОНА.

Нито една държавна граница, нито един закон не са по големи от живота на един млад човек бил той и нарушител. Друга песен бихте запели, ако нарушителят е детето ви или ваш близък. Хайде малко по-скромно, някои направо се ос раха за да докажат,, колко прави са нашите граничари. Ама има съд, господ. Българският съд съди по български, турският по турски, знаете правото е врата в полето.

Всеки съд съди по своему,но само за случаи на своя територия! Пълен правен абсурд е,турски съд да "съди" за нещо,случило се извън турска територия. И каквото и да реши,няма как да има правна стойност!

Кънчо,тъпо парче си ти.Запомни го.

Кънчо, що не си ..........е..веш катеричката ма-йчинка бе...........

Какъв външен министър - ханъмата Захариева се е нагъзила към Турция и чака да я "онодят". Ако имахме сериозна външна политика, както и адекватен външен министър, още след като са гръмнали онзи чалмалия бракониер е трябвало да се изпрати нота до Турция, а на турския посланик да набият чемберите във Външно. Сега косвено заявяват, че приемат измислиците на някакви олигофрени от турски съд! Ей, хора, събудете се, изметете тази сган!

Защо се учудвате! България постепенно се превръща в област на Турция и не знам как ще ни кръстят...Булгаристан, или някакво турско име ще ни сложат!? Преди време на едно от редовните отивания при Султана, наш Борисоглу направо е казал на Ердоган- султан ..."оправяйте се вие с вашите хора в България" -имайки предвид българските турци!!! За подобно нещо във всяка една друга държава щеше да бъде арестуван още при връщането си на летището и съден за държавна измяна!

Едва ли! Путев Шеломович няма да ви даде толкова лесно на султана! Все пак цоца по 5 млрд на година от БГ!

Какво може да направи другарят Путин пред реалностите!?? Преди време другарят Решетников се изпусна пред тв. Алфа , като каза следното... "Нашият интерес е България да бъде българска и православна държава, НО КАКВО МОЖЕМ ДА НАПРАВИМ НИЕ КОГАТО СЛЕД 2040 година БЪЛГАРИТЕ ЩЕ БЪДАТ ВЕЧЕ МАЛЦИНСТВО В БЪЛГАРИЯ!!!! Това не е 1877г, когато българите сме били най-многобройният и прогресиращ народ на Балканите !!

За 5- 10 рибки да убият човек е прекалено.

Верно ли? Даже ако нападне граничарите? Малко му е било убийството.

Тия граничари трябва да заведат дело срещу Реджеб Ердоган за избиването на милиони Българи през Турското робство. А през това време, в България, тия четиримата може да почнат да пребиват от бой, убиват и взимат парите на всякакви турци- като КОМПЕНСАЦИЯ за 500- годишното Ограбване, което правеха турците.

Столтенберг не е на това мнение. Докъде стигна тази ТЕРИТОРИЯ България. Да си погубва Граничната Служба. Може това да е целта?

аве ти нормален ли си.

Тия граничари трябва да заведат дело срещу Реджеб Ердоган за избиването на милиони Българи през Турското робство. А през това време, в България, тия четиримата може да почнат да пребиват от бой, убиват и взимат парите на всякакви турци- като КОМПЕНСАЦИЯ за 500- годишното Ограбване, което правеха турците.

Цитирам Stanko: "Убитият турчин е нападнал граничар.това което е станало е най логичният завършек." В добавка: НА НАША ТЕРИТОРИЯ. И престанете да пишете глупости, без да сте наясно със ситуацията.

аз не знам кои прав кои крив ама защо граничерите не утиват на турция в процеса. ако са толко невини зашо им е страх да утиват там. тука има нешто кадето мерище и вони. аз вярвам на сто просенти на турското съд, туи най чесния съд . във балгаря садебния система има корупсия сичките кадии мафия. ердоган изгонила сичките некадърници от съдъ и фкарал в пандиза мафиотите. 70 просента от турския съд била преди ердоган корупирана. ердоган пратиул сичките да утиват да мият кенефи. веднага българия да изпраща граничарите да утиват там... ако са честен ше идват обратно турското съд чок гюзел.

Научи се да пишеш първо.второ:това са български граничари.тяхната работа е да пазят България и това на Турция не се харесва!

Харесах виенския ти акцент.

May ne si mnogo dobre s balgarskiyat ezik ili se lazha?

Защо нашето външно под вещото ръководство на бойковите калинки не е завело дело срещу оцелелите бракониери за незаконно преминаване на държавна граница. Що за глупости ще съдят български граничари в турция, за това че са си изьпълнявлаи служебния дълг на българска територия. Защо медиите на боко усложливо пропускат факта че има запор върху имуществото на единия от тях и човека не може да си се разпорежда със собствеността.Нали сме били подписали някаква конвенция по силата на която няма как да има присъда ако съд вече се е произнесъл по същото дело и вече си оправдан. какво се занимаваме с турците, защити консулства и не знам си кво. Отсвирване и това е! Що за пример се дава на всички останали наши граничари пазещи държавната граница - държавата я няма зад тях!

Този турски рибар си е изкарвал прехраната, хранел е семейство, деца. Не е било нужно или неизбежно да го убиват. Българите в омразата си спрямо турците понякога губят човечност.

запознай се първо със случая и после пиши сърцераздерателни поеми.

Изкарвал си е прехраната на чужда територия...... Отделно никой не ги е стрелял директно а е имало боричкане и по него време изваденото за респект оръжие е гръмнало. А и какъвто и да е случая тези хора са въоръжени за да пазят границата ни от такива набези. Интересно би било ано български брскониери се сбият с турски граничари и онези застрелят някой от тях дали ше има толкова шум. Интересно е и дали на американската граница ако окажеш съпротива на техните дали ше те бавят или направо ше те отстрлят с некое корабко оръдие. Жалко правителство, жалък бойко, жалка държава

Продължавам да твърдя:хора под пагон не трябва да носят отговорност пред чужди държави при изпълнение на служебните си задължения хеле пък гранична полиция и армия.обратното е безмислица!

Турският съд няма да им прости на нашите. Най-лесно е да дръпнеш спуска и да убиваш, но трябва и малко да разсъждаваш за последствията, които може да ти стъжнят живота занапред и превърнат живота ти в ад.Как мислите, спокойни ли се чувстват извършителите на убийството и дали не сънуват кошмари.

Тия от Външно що не се скрият. Интересно ми е как турците разбраха имената на нашите граничари? То бива навеждане ама чак пък толкова...

Ебаси мегаделото дето се точи 10 години.