Коментари - Стигнахме американците по вяра в конспиративни теории | dnes.dir.bg
назад

Стигнахме американците по вяра в конспиративни теории

Търсенето на прости обяснения на сложни процеси не е нещо ново и не е характерно само за България.

Обратно в новината

Коментари - Стигнахме американците по вяра в конспиративни теории | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Има два варианта - или да е конспирация или да повярваме, че тези които управляват света и особено България, са слабоумни.

И каква е алтернативата? Да вярваме на Кембриджкия аналитичен център, без дори да знаем, че вярваме на него!

напротив,американците не вярват на конспирации...въобще

всички съмняващи се в правата линия са сложени под един знаменател. Сякаш да вярваш в Гладио е същото като да вярваш в русалки, но Гладио е там и е доказан и е бил конспиративна теория а сега замазано срамно петно. И никъде няма никакви заговори. Дори такива за невидимо химическо оръжие на базата на което несветовният заговор затри няколко милиона човека. Ама онова не беше заговор и който вярва в него е на равно с онези вярващите в русалките. Незнам да съм видял много хора образовани, с логика и с опит да им се дава трибуна. В живота си май съм видял двама или трима. Другите са ей такива майстори на словото и зблудата или на плаща и кинжала

Бе, то кацането на Луната е ..като новите оръжия на Путин.

Грух..

Само, като видиш коментарите и ти става ясно, че тия 25% са заблудени, защото прекарват времето си в писане по форуми, като си чешат един на друг гърба и се тупат по рамото независимо каква глупост пишат. :)) Вместо да свършат нещо смислено. Като да си подредят къщата. :))

Що ти да нямаш совалка в гаража с която си летял на околоземна орбита и си видял със собствените си очи че земята е кълбо

абе ти и мезе имаш :-)(((Айде, вадете ракията ЛЕЛЕ, то станало ракиено време бе , леле с тия модерни джаджи как мое си губим бремето, леле

Драскането тука е много ефективно срещу..алцхаймер!

И аз ся `4удя КАК аджеба тоя охранен социален антрополог с нищо НЕправене и само високопарно дрънкане на празни приказки и заблуждаване от тв екран хиледи зрители успява да има 100,000 ЕУра дь купи и подари на младата си любовница Даниела ТРИстаен хапартамент в центъра на София кви са тия кухи фондации да мудават таквиз пари-ей тва еистинска конспирация развийш ли

А вярата, която ти натрапваше БКП за комунизма, не е ли конспирация? Трябваше да вярваме в химери.... в една система, която не съществуваше... Това не е ли конспирация? И целия свят трябваше да повярва в нея, ако не, ние щяхме да им покажем...

Господин Харалан да не ни прави на глупаци! Да не слага знак за равенство между това да вярваш в таласъми и да не вярваш в глупостите, с които ни облъчват денонощно т.н. "медии"! Вярно е, че няма никакви конспирации, времето на конспирациите отдавна отмина. Сега направо ни сервират лъжи, а лъжите са толкова плоски, че чак са смешни. Но лошото е, че последиците от тях са страшни и зловещи.

Няма по-голяма конспирация от глупостта.

хари, здрасти, че бързам!

цитирам:"В една очарователна амалгама се появяват извънземни, рептили, всички други очарователни същества, които е много забавно да ги изследваш отстрани, но в момента, когато си дадеш сметка, че много хора живеят с такива убеждения, разбираме, че базисното усещане за огромна част от нашите сънародници е, че светът е мрачно, непознаваемо и базисно враждебно място, изпълнено със зли сили". очевидно американофилът харлан не е гледал холивудски продукции, като джурасик парк, междузвездни войни, война на световете, терминатор и други. колкото до действителността - аз не виждам защо наричате "демокрация" и "ценност" най-върлата диктатура на малцинството, която управлява с помощта на лъжата, измамата, кражбата, масовите убийства и цензурата на словото. бъдете поне малко благодарни, че ви задавам следващите теми, на които свободно можете да ни облъчвате със заученото наизуст и за пари.

ако диктатурата на цензурата в дира се затруднява да чете на български, мога най-толерантно да превеждам мненията си на майчиния ѝ език с помощта на гугъла. а ако просто се затруднява да разбира най-елементарни текстове е време да се консултира с истински специалисти, но не такива, като тези от статията.

коя конспиративна теория е опровергана с убедителни и неоспорими факти и доказателства . какво значи некачествената и вредна европейска храна за източна Европа ,често на по-скъпи цени ? защо ЕК нямат отговори и срам ?значи както при рептилите и вампирите ? кой налага цензура в уж демокрацията ?

харлан може ли да ни обясни неопределената нужда на всички джендъри да говорят в множествено число. т.е. от името на всички. не е ли малко изкуствено това тяхно представяне, като "човек от народа"? нещо като меркелското "ние ще се справим" (с опозицията)?

Хараланката се оказа рядко тъпо парче! Дълго време успяваше да заблуди, но днес лъсна като свинско мЪдо в тиня. Жалкар!

Взехте ми думите :) И аз бях доста време подведена, че е ерудит, а той се оказа обикновено продажно л.а.й.н.о.

Харалан през цялото време обясняваше колко са невежи, нискоинтелигентни и естествено тъпи хората, които вярват в неща, които не са доказани чрез систематичен научен подход. Две изречения по-късно каза нещо интересно - "Да питаш баба Ванга дали Сталин е убил някого е все едно да питаш баба Ванга дали Русия стои зад отравянето на Скрипал. То е ясно." С това си изречение Харалан първо си изработи хонорара, а второ се нареди в описаната от него група на невежите, нискоинтелигентни и естествено тъпи хора, вярващи в недоказани мистификации.

в Любовта кой верва вече - тЪжно

разбира се, въпрос на време е образованите хора да направят разлика между фейк-конспиративните теории и тези, които имат някаква реална основа. неприемливо е за всякакъв вид тайнствени, зловещи неща да бъдат обвинявани само и единствено сащ и там тези теории издишат тотално.

МК-Ултра Оказва се, че преди половин век ЦРУ наистина са си играли с умовете на хората. През шестдесетте години, благодарение на репортери от Ню Йорк Таймс, излиза наяве проектът МК-Ултра. Целта му е била да се изследва способността за контрол над човешкото съзнание чрез определени химикали, подсъзнателни съобщения, електрически импулси и психоактивни субстанции. Проектът се състоял от голям брой по-малки проекти. Например МК-Търсене (MK-Search) е бил с цел откриването на перфектен серум на истината, който да се използва върху заловените руски шпиони.

Още потвърдени Свидетелствата на Наира (Nayirah) През август 1990 има конфликт между Ирак и Кувейт, защото Саддам Хюсеин обвинява Кувейт в кражба на нефтени ресурси. На 10 октомври целият свят гледа 15-годишно момиче на име Наира, което плаче горчиво, докато говори за военните престъпления, извършени от иракски войници. Младото момиче от Кувейт е било свидетел на убийството на над 300 бебета в болница. Драматичната реч докоснала сърцата на наблюдателите и спомогнала за добиването на голяма подкрепа за намесата на САЩ в конфликта и за започването на войната в Залива. Когато облакът на войната се разнесъл, някой решил да погледне Наира отблизо. Бързо станало ясно, че плачещото момиче е дъщеря на шейх Сауд Насир ал-Сауд ал-Сабах (Saud Nasser Al-Saud Al-Sabah), който е бил кувейтският посланик в САЩ и член на кралското семейство на Кувейт. Детето е било обучено от PR експерти компанията Hill & Knowlton. Там е преминала цялостен курс по актьорство. Трябвало е да проработи договорът между компанията и кувейтското кралско семейство е бил на стойност 11.9 милиона долара. Задачата е била проста момичето е трябвало да убеди хората, че трябва да се предприемат мерки срещу Ирак. Наира излъгала. Този път проработило

Потвърдено от Бил Клинтън 1997 В годините от 1932 до 1972 са проведени редица експерименти върху около 400 чернокожи от САЩ, инфектирани със сифилис. За изследването са събрани бедни и необразовани хора, като повечето от тях дори не знаели, че са болни. От американското министерство на здравеопазването им било обещано безплатно лечение. Всъщност на болните е даван аспирин. Целта на експеримента е била да се наблюдава прогресирането на болестта при черната раса. След смъртта на пациентите е правена аутопсия. В резултат на експеримента директно от сифилиса са починали 28 души, 100 от усложнения, пряко свързани с болестта, а 40 жени били заразени от неподозиращи пациенти, като 19 деца били родени с вроден сифилис.

Много сме различни със сащисаните , за наша радост . Различни са и пътищата и причините за наглед еднаквите нагласи. Българите сме една от най-четящите нации в света , будни и интелигентни сме , спориме , задаваме си въпроси и като цяло живеем с вселенския завет на Учителя Петър Дънов : Истината ще ни направи свободни! Жителите на уса са неграмотни зомбита , програмирани като зле функциониращи социопати. Четящите са около 7% . Затова са изпълнени със страхове и неразбиране на околния свят , което автоматично води до всякакви отклонения , най-вече ментални. Натъпкани с гмо и кзанакс до козирката са склонни да вярват на всякакви щуротии. И за разлика от нас са много далече от търсенето на Истината . Това , разбира се , си е техен проблем :)))

Наистина ли си толко тъпа или просто поФтареш като папагал куманиЗката пропаганда. Американците биле глупави, а ти умната, що си се гладна и безработна ма. Ти ходила ли си некога в щатите, да се сравниш там на место със 7-те % образовани, иле просто Ф училище са ти го казале за да станеш поинерче, и това си го поФтареш и досега. Толко си тъпа че нема начин просто. Ама тъпо, като си толко умна, що не работиш с неграмотните в Силициевата долина, иле в Холиууд, иле в хамериканската промишленост, където доказано са събрани световните умове и образовани ора. Нема по-тъпи от вас, дето куманягите ви подритват как си щът, а вие си вервате, че света е по-зле от вас. Па ча па се тъпа по гъурдите колко била образована, ми като си толко образована, що си толко тъпа и бедна ма.

Абсолютно недопустимо е името на Учителя да се замесва с такава примитивна "лисича" пропаганда, базирана на омраза и ограниченост. За ваше сведение, Учителят е казал, че в Америка се създава новият тип човек. И видно е,че хората там са изключително будни, състрадателни, активни, изобретателни, с космополитно съзнание. Същевременно, казал е,че на Русия и славянството принадлежи бъдещето. Как ще обедините тези две неща? -Бъдещето на човечеството в неговото Учение никога не се свързва с някакви примитивни противопоставяния. Всякакви опити да се противопоставят хората са демонични. Или, както каза преди време една позната- П.Дънов-да! ,но "дъновисти"-не!

Да разграничим нещата- от една страна, има необясними явления и българите като цяло са по -склонни на интерес към тях. От друга страна, има цяла плеяда от полу-научни политизирани теории за "тайнственото", използвани като "оръжие" в т.нар. хибридна война.

Но пък, ако отворите Yahoo, ще видите описание на съвсем скорошен "инцидент" в Америка с НЛО- от края на м-февруари т.г.Описанието е на пилотите, информацията е точно регистрирана в системата на въздушния контрол. Това какво е? Има неща, за които нямаме научно обяснение, факт.

Александров е прав в това, че в България нещата често се представят в един изкривен, опростен вид, смлян за по-лесна умствена употреба, като при това много от фактите придобиват фантастична окраска или биват подменяни, или пък биват добавяни нови, още по-фанстастични и накрая се получава една фантасмагория, която има много малко общо с реалната ситуация.

факт е, че това, което бях написал е истина е това, че моето мнение не просъществува и пет минути на "светлината" на новия световен ред и джендърския еврейски фашизъм. разбира се, че различното мнение от това на официалните манипулатори на истината за джендърите е спам. те се страхуват от истината, защото тяхната гледна точка им е самодостатъчна.

"Те коментираха проучване на Тренд, според което 75% вярват в пророческите способности на Ванга, 35% ходят по ходжи и гледачки, 66% са убедени, че изкуствено се създават болести, 25% - че ни троят с Кемтрейлс, 14% -...". според логиката на халран и психоложката, които коментират "проучване" на съмнителна агенция за манипулация излиза, че 215% от населението не е дорасло да разбере нео истанбулската, джендър танцова стъпка. разбира се в тези 215% не влиза малцинството на онези, които ни ореваха ушите за приемането ѝ. в тези проценти услужливо не са включени и онез, които вярват на конспиративните теории, които са разпространявани и спонсорирани лично от главните конспиратори, че руснаците и лично путин са виновни за 98% (ако не беше направо 100%) от злините в света. защо е така? защо хората не вярват на официозите и официалните представители на властта антинародна? ами защото на нас, "идиотите", които си плащаме данъците (за разлика от световните концерни, които "филантропно" ги избягват)с които храним, осигуряваме старините и сигурността на властта не можем да разберем набъбналата хиперактивност на медии, антрополози, професори, сексолози , медийни корифеи и други джендър издънки за събитията, на които ние лично сме свидетели и как те ни се обясняват най-официално с доказателства като: "най-вероятно", "в голяма степен", "добре известно е, че се знае", "още леополд III беше казал, че..", "няма никакво съмнение", гледаме сателитни снимки на омп и т.нт. поне парите заслужиха ли си поредната манипулация от която нищо ново не научихме за дехуманитарната дейност на новия световен ред?

за какви конспиративни теории говорите, че вярваме, като фактите с цензурата ви показват съвсем обратното?

Щом стигнахме дотам, антрополози да са компетентни по въпроси, космически отдалечени от познанията им в област,която определя човешкото развитие според размерите и формата на намерените кости и успешното им композиране в лабораториите...

КОРАНА , ТАЛМУДА И СТАРИЯ ЗАВЕТ КАЗВАТ ЧЕ ПЪРВИЯ ЧОВЕК УБИЛ ЧОВЕК Е ЕВРЕИН .. ТЕ СА В ОСНОВАТА НА КОНСПИРАЦИЯТА :))

Другата основополагаща теория на съвременното езичество е комунистическата-там модернистичният атеизъм е примесен с култ към азиатска жестокост.

В България има много ясновидци.Такива ясновидци като Ванга ,те не са случайни.Това са преродени пророци от Старият завет.Ванга е сляпа,но добре се е ориентирала.Виждала е с третото око ,което се намира по средата на челото.При обикновеният човек тепърва ще се развиват и други сетива.И в какво да вярват хората в политиците ли,които непрестанно лъжат народа?Хората ще развият и 6-то чувство.Човечеството ще прогресира.Третото око-Важна роля играе пинеалната жлеза/епифиза/В древността я наричали "трето око"Намира се в средата на човешкият мозък или вътрешното слънце на човека. Бъдещите хора ще виждат освен с двете си очи и ст.н.трето око.

Само дето нашите конспиративни теории са различни от техните.

На пеевски вестниците с руска пропаганда работят на макс.

При тези безумия, които вършат англосаксонците и пуделите им. При тая джендърска истерия, няма нужда от каквато и да е пропаганда.

Антропология на продажника - предателя?

Поредната доза от психотронната война срещу България и българите и то от "българи" като тоя пишман интелектуалец. Явно е, че обществото ни даже и в дълбока криза има много точна преценка за заобикалящия го свят и това не се харесва на господарите на света. Съответно трябва да се обясни на това общество, че то е "интелектуално незряло" и не разбира "процесите в света". Само, че г-на от снимката ще трябва да дава обяснение за собствената си " интелектуална зрялост" като ни поясни нещо съвсем просто: Има ли интерес фармаиндустрията да ни пробута повече лекарства и да ни държи вечно болни?

А има ли некултурни антрополози ?

Култур-антропологията е неомарксистката модернистична /постмодернистична подмяна на религиозната философия. Един вид теория на съвременното езичество. Има и други.

Интересно е как с времето много от теориите които сега им казват теории на коснпирациите се оказват истина. Например оръжията за масово поразяване за които всички западни СМИ-та и престъпни политиции казваха че са 100% истина и който не вярва е привърженик на теорите на конспирациите. Какво се оказа. Няма такива оръжие но аглосаксите убиха 1 000 000 и разрушиха една държава

АМИ...С КАКЪВТО СЕ СЪБЕРЕШ,ТАКЪВ СТАВАШ

Както навремето църквата е поставяла под общ знаменател богомили, катари и всевъзможни други еретици, наред с инакомислещи като францисканците например, така и днес масмедиите удобно лепват етикет "вярващи в конспирации" и слагат в един кюп критиците на ЦРУ и deep state заедно с вярващите в рептилии и плоската Земя.

Богомилите и катарите не са еретици! Това пише в учебниците по история-манипулации.В древните времена истинските вярващи са ги убивали по арените и не само,като са ги обявявали за еретици!

Културен антрополог лелей страхотия. Псевдо наука като психологията. Казано по-просто кръдеца вика дръжте крадеца. И какво точно правиш четеш вестниците, книгите, ходиш на терен и питаш бабите в какво вярват! А бабите те лъжат щото знаят от малки че на непознати хора не се казва истината!

Шарлан е стара дума за слънчогледово олио. мазничък е нашия Харалан

В грешка си, недей да лъжеш младежите. Шарлан е турска дума за нерафинирано и студено пресовано слънчогледово олио. Рафинираното слънчогледово олио обикновено се нарича просто олио и е популярно СЛЕД КАТО ИНДУСТРИЯТА ЗАПОЧНА ДА ПРОИЗВЕЖДА РАФИНИРАНО. На рафинираното му нема нищо, ако е правилно и добре рафинирано, но болката е, че сегашните производители използват фракции на петрол и други химикали за да го рафинират, което всъщност го прави отровно за хората, а не полезно. Рафинираното е популярно от след 50-те години на 20 век, СЛЕД КАТО Е ВЪВЕДЕНО ИНДУСТРИАЛНОТО МУ ПРОИЗВОДСТВО. Но ако питаш мени, шарлана на бабите ни е по-качествен и по-добър за здравето. Шарлана навремето се произвеждаше с големи преси, на ръка. И беше по-скъпичък. Но определено си струва и парите, и усилията. Вкусът му няма нищо оПщо с рафинираното олио - толкова е автентичен, и дори силен, и малко тежък, шарлана е по-гъст и тежък от олиото, и е страхотен за салати и готвено. Просто дава огромна разлика. Също, не са му убити полезните вещества и особено съдържанието на витамини и други полезности. Айде сега тичкай да се образоваш, язък, че и вие живехте в това време, не помните базови неща.