От ГЕРБ: Без държавата АЕЦ ”Белене” не става

Проектът за изграждане на нови ядрени мощности в България не може да стане без участието на държавата, но и да го финансира само правителството е абсурд.

Обратно в новината

Коментари - От ГЕРБ: Без държавата АЕЦ ”Белене” не става | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За разлика от ВЕИ и водните централи атомните имат най-голям коефициент на използване - 8000 часа в годината. 2000 мегавата по 8000 часа дават 16 милиона мегавататчаса в годината. При цена 70 лева на MWh и себестойност, днешна, 43 лв. за MWh, централата ще има приходи от 1.12 милиарда лева годишно. За 50 години - 56 милиарда лева приходи. И 21 милиарда лева печалба. Ще има и за капиталното строителство, и за лихвите по заема, и за главниците по заема, и за гориво, и за данъци - ще има за всичко. И печалба. Иначе защо ще искат да я харизват на частници ? Трябва да я довършим !

КАкви стотинки вложи в проекта RWE водеха ги Основен ИНвеститор..

Играта с УЖ заявените реактори ни вкара в нагъл експеримент за ограбване на поне 20 000 000 000 живи лева от народа по курса към 1990 година.. БЕз да се изгради и една външна тоалетна на този обект..

От НАГло корупционните водни цикли за милиарди останаха хиляди километри остро токсични канцерогенни водопроводи които сега трябва да с е подменят с безвредни..

АКо е частен обекта как БОйко БОрисов и други ще крадат милиарди от народа ..Няма как. ТАка без да има проект вече откраднаха много над 3 000 000 000 .

Удивително!!!! Какви "експерти и професионалисти" има ГРОБ. Този "експерт" твърди че, АЕЦ Белене ще струва точно 10 милиарда!? Това е "прогнозна цена" Разсъждавам, с малките си познания по аритметика. Ако една "магистрала"(да се разбира -етап) на Боко и Павлова струва на прогнозна цена 250 милиона, а в действителност по количествено стойностна сметка от технически проект 100 милиона, то би следвало че АЕЦ,) с нашите, вече реактори) би струвал 4 милиарда! И още, сега 1 kW в АЕЦ струва 3ст., ,нещо не се връзва с казаното за АЕЦ бЕЛЕНЕ.

еми това е златната река как се изпуска нека си видят на всички държавни предприятия или фирми с участие на държавата за последните 12 години и ще видят как печалбата изчезва в последните годините за пример е аерогарата в софия

Г-н Борисов сериозно е решил да "бие" и другаря Живков

това е толкова просто нещо, та чак сваля правителства.

Явно идеята е ние да го построим с пари от нашите данъци и после някой тарисат да прибира печалбите!!!

ЩЕ НАПРАВИМ ГОЛЯМА ГРЕШКА И АКО НЕ СЕ ПОСТРОИ АЕЦ БЕЛЕНЕ.

Нека вдигнат тока двойно. Белким тогава се усетим и ги избесим.

Червените фирми ще се подредят да източват парите за Белене, Русия ще си има вечен длъжник, България ще се чуди на кого ще продава скъпия беленски ток. Умните българи се разбягаха, ще останат само червенотиквеничковчетата и техните отрочета, и отрочетата на техните отрочета да изплащат во веки веков.

При такива велики пророци като тебе, свръхинтелигентни министри и можещи бизнесмени, защо сме на тоя хал - не знам... Явно от "матриала" ще да е...

Заради проруските подлоги

Де да имаше някаква зараза дето да хваща политиците...

Носовете им, особено чувствителни само към келепира и далаверата, явно са надушили пак келепирец, за наша сметка. Ние сме само участници в експериментите и обучението на абсолютно некомпетентни Калинки, които всеки ден ни събуждат с нова идея, която се сменя до вечерта. На маймуни ни направиха, не че не го заслужават нещастните глупци, които ни ги натресоха за сетен път.Но защо и ние трябва да плащаме е въпросът.

Само идиотите-Милиардери които Разглобиха България....... ....могат да Защитават две Напълно Противоположни Тези-Идеи ... ..в продължение на Месеци ! И го правят с типичният им Глупашки плам ! Иначе ...АЕЦ Белене ,трябва да е 100% Държавен а аргументите са безброй ! Южен Поток беше Истински Джакпот за България , който ГЕРБ ни Откраднаха и го Подариха на Ердоганова Турция ! Боко Тиквата и Бандата му получават доживотна благодарност от Турция и Ердоган ...з наша сметка !

Защо Иван Генов,който е единственият разбиращ от атомна енергетика в този парламент е само член на комисията по енергетика,а оня с баничките е неин председател ? Как точно може да се решават проблемите в сектора с министър счетоводител и ръководител на парламентарната комисия баничар ?

Русия много иска България да задлъжнее към нея с едни 12 милиарда.

Руските олигарси искат да си купят евтино България.

на гербаджиите все им идва отпосле? Толкова пропиляни ползи за бюджета от транзитни такси, възможност за подобряване на пенсии, образование, здравеопазване, щото умират "голям " да го вадят!

Стрига глупости бе руснако. пропиляните ползи са за Москва. Сега щяха да имат 60% от БГ вместо 30.

Нещастници!Превърнах те Българската енергетика в подобие на мръсна квартална долнопробна к-рваВсяка пияна тиква иска да я оправи, сега пък и този с училищните банички - някакъв Валентин Николов-мякалото.ГОСПОДИ, какво толкова лошо сме ти сторили?

Що бе? Ко ти е на тебе? Ток нямаш ли? Навремето бай Тошо питаше ли те дали да ти направи режима 2 на 2? Това е проблемът на демокрацията, че всякакви нещастници кат тебе си казват мнението за всичко, нищо че нищо не отбират.

Нови лапачи накацаха около гьола. Боко затова експресно плати на Путьо реакторите.Сега се гласи новият сериал "Среден шлем". "Хъбче" + Беляне.Нова далаверя за няколко милиарда.

Тиквите узряха, но загубихме няколко реколти! Управляват ни тотални олигофрени и калинки, които тотално ще ни погубят! Изпускаме всичко, което ни носи дивиденти и оставаме само територия на гробарските интереси.

Их деба. Ако не беше ГЕРБ, а си беше останал Жан Виденов всичко щеше да ни е наред. Пу деба.

И това ако не е поредното хитруване , здраве му кажи.

ИМА АЕЦ БЕЛЕНЕ - НЕМА БЪЛГАРИЯ! Начи след сичкото това изнудване, ракат, шантаж, убиване - искаме пак да ни............... Бойко, откъде ше намериш и удин БЪЛГАРИН да ти донесе вода, когат клрекаш за едно и също нещо по 10 пъти? Нек във фалит и на тъмно е по-приятното, достойно и логично решение.

симо

Бе ти наистина си СКОТ!!!!Кога се напляка толкова.---то фъфлиш,то букви ядеш,то шльокавица ни буташ....Модераторите взимайте проба като КАТ...

Хайде, стига с товя клякане пред Русия ! Кой не е разбрал още, че това атомно чудовище ще затрие България икономически, финансово, екологично и политически !

ГЕРБ - сборище от олигофрени и дебили!

Щом ти не си вътре в ГЕРБ, значи олигофрените и дебилите сте отвън. Затова и мрънкате.

УПРАВЛЯВАТ НИ АБСОЛЮТНИ ИДИОТИ!!!

Спечели изборите и управлявай ти бе неабсолютен идиоте. Така се прави.

симо

Паааак ли вятър на промяната!!!!!Бактън вече.....Европата да ни насъска срещу Аспен и да си изтрие гъзът с нас....Нали помните как Ореха промени становището си и как по-късно Америка ,,,застава ТВЪРДО зад правителството на Борисов,,.Ама то лакеите,за какво служат????

Както са тръгнали, ще се върнат на първоначалния проект, но без немци, на двойна цена и с няколко години забавяне.

Това е един гьол. Казано Ви е вече, бе тъпаци! На най високо ниво Ви го обясняваха с години. Сега е напълно правилно, редно и обосновано той/гьолът/ да се напълни с пари и асфалт. Колко пари и колко асфалт? Не зная, защото не съм строителен инженер, но си има отговорни Министерства като: Министерство на финансите, Министерство на енергетиката и Министерство на асфалта. Последното май все още го няма, затова следва да се създаде СПЕШНО! А, също така и Министерство на гьоловете. Новата линия на Партията е като старата и приемствено взема най-доброто и от на-старите партии. Похвално! Извинете ме, не е линия а окръжност или, ако предпочитате "обръч" и той е : Стар гьол-нови пари-асфалт-нов гьол-нови пари-асфалт и т.н. Не мога да продължавам, че на асфалтовата ми база е свършил битума, един работник се е напил, един се е пребил, а останалите са в стачна готовност. Дребни, несериозни дреболии,но изискват цялото ми внимание...Но Ви обещавам- "Асфалт ще има"! Поне по хартиите на бъдещите ми отчети. Бъдете здрави и бодри!

симо

Гьолът го направихте ВИЕ.....и изловите рибата вътре.А то много риба имаше.Само и само да угодите на инвестициите от Аспен.

Досега Белене само докара загуби за България. Още колко трябва да се откраднат, за да се потърси сметка на виновните и да се спре с това разхищение. Няма пари за децата на българия, за образование, за драве, а ще хвърлим още няколко милиарда в паничката на партийците от ГЕРБ, ДПС, БСП и Патриоти. Защо?

Българите- най мързеливата напаст в ЕС, даже чесън не могат да си произведат, а го внасят от Китай! Щели да строят АЕЦ! Кенеф, кенеф не могат да построят!

И? трябва да се остгавят путин да ги зароби с една АЕЦ ли?

Гробаджийски отрепки,кракът дори на частен крадец не трябва да стъпва в атомната енергетика.

28 март 2012 "...Белене, не, не, не и неБорисов най-сетне се отказа от скъпата втора атомна. Заговори за нова газова централа.След двегодишни колебания правителството на Бойко Борисов сложи край на проекта АЕЦ "Белене". Кабинетът реши на последното си заседание да спре изграждането на АЕЦ "Белене", след като Русия втвърди тона си за протакането по проекта. В понеделник Борисов проведе телефонен разговор с руския премиер Путин, в който трябваше да даде окончателен отговор дали България ще изгражда атомната централа или не. Решението за отказ от АЕЦ "Белене" най-вероятно ще повлияе на предстоящите преговори с "Газпром", призна Борисов. По време на разговора с Путин е станал въпрос и за скъпия газ, който Русия ни продава, което според българския премиер е "голям проблем". ..."

Продължавайте да съсипвате българската природа! След 50 години ще има радиация не само във питейната вода не само в Хасково, но и в половин България. Децата ви ще страдат, но не и децата на управляващите. Те вече отдавна са се изнесли.

От близо 9 млн. души през 1989 г. България е около 6.5 млн. души. Половината измряха и половината избягаха. Над 2 млн. са турци и цигани.Селата опустяха. земята я върнаха на мехлюзи, които я продадоха или я дават под аренда. Близо 40% от територията е батал-пустош.Най-важният елемент в природата са хората. Тях унищожихме от глад и болести.

Избягаха. Ама не в Русия. Нали? Това говори ли ти нещо? българите бягат от Русия.

Дали от градушката, дали от целувките с Меркел ГЕРБ пак се завъртяха по вятъра...

От електричеството в атмосферата е!:)) Ама за ГЕРБ-си трябва електрошоково лечение в спец.болница!:))) Серия от 50 шока, мин.----като на Джон Наш, бог да прости светлия ум!

Абе те ще се сетят, че и без руско участие няма да мине /зер Уестингхаус фалираха/, ама вече офертата ще е два пъти по-скъпа.

България ритна 4 големи проекта. 2 проекта : Син поток и ЮПоток излязоха в Турция, както и Белене в Ак Кую/100% руска собственост в Турция/.Няма толкова прост народ никъде. България, член на НАТО и ЕС е най-бедната държава на Балканите с 80% внос отвън, вкл. лук и чесън.С по-ниски заплати и пенсии от Сърбия и Македония. ФАКТСлед Освобождението ни ние доказахме, че не можем да се самоуправляваме.Затова обективно ще изчезнем

Викаш да продадем България на Толстой ли? продажник си ей.

В Русия минималната пенсия е по-ниска от българската.

Ще си дойде утре Д.Т.Н ИНЖ Борисов-и ще ни обясни как точно ще стане!:))) Макрон и Меркел са му го набили в плешивата тиква!:)))... а след 5-6 дни--султана ще му го донабие!:))

държава но и да го финансира само правителството е абсурд. Не е АБСУРТ?никъде АЕЦ НЕ Е ЧАСНА. САМО В БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА СЕ НАБУТАТ ПАРИТА НА ДРУГАР ЗА ЗАСЛУГИ КЪМ СЪСИПВАНЕТО НА СТРАНАТА! Най големият враг на икономиката на страната в този няй-в ляво !

Ха насам, ха натам и накрая П Н Х

Има прогрес в позицията на ГЕРБ, което е добре. Ако могат да разберат и другото ще е съвсем добре. АЕЦ" Белене" е отчайващо закъсняла и затова никаква консервация на оборудване не трябва да се прави,а трябва незабавно да се строи. На всяка цена, с всички средства! Иначе, затваряме България!

Отивай да живееш в Белене! Ще те видя дали ще живееш дълго. Държавна тайна е, че около АЕЦ Козлодуй на разстояние 30 километра има огромно облъчване на хората и животните в района

Гошо, откъде я вадиш тая информация? Ти направо изби рибата! За близо 30 години "демокрация" да не ни кажат, че АЕЦ"Козлодуй" има радиоактивно излъчване! Ако в това имаше един процент истина, централата щеше да е отдавна затворена. Ти откога не си ходил на доктор? Иди, ще ти е от полза!

Абе аз се чудех що всичко и всички светят около тая централа! Хубаво, че Гошо ни осветли по въпроса, че щехме да си умрем неосветени...Абе, Гошо, ако беше така, то и двата останали реактора щяха да бъдат затворени барабар с четирите, дето ги закри мадам "Yes" още 2005-та, въпреки мнението на световни специалисти, че са безопасни. Оказа се, че има "политици", дето разбират повече от ядрена енергетика от Опенхаймер и Курчатов и сега жънем последиците от "експертизата" (!???!) на тези "специалисти"...Та така...

Този прогрес струва на държавата поне 20 процента UP.Ако някой иска може да го сметне.

В Западна Европа разбраха колко са вредни ядрените реактори и ги затварят, а в България корумпираните пионки на Русия ще отварят! Е няма такава пародия! Всичката хубава природа ще бъде съсипана съвсем след като не осъзнават рисковете от два АЕЦ на близко разстояние

Цъкайте цъкайте минуси. Като дойде след някоя година директива да се затворят всички АЕЦ в ЕС и глобят България с луди пари, пак ще сме ужилени и ще ни оберат. Трябва да се гледа към екологична енергия и държавата да субсидира сериозно този отрасъл! Аман от хейтъри в този сайт

Как ще има директива за затварянето на всички АЕЦ-и в ЕС? Ти нормален ли си? Чувал ли си за Франция? Близо 85% от тяхната електроенергия се произвежда от АЕЦ-и. Такава директива никога няма да бъде приета.

отработеното ядрено гориво? Когато около нас ще бъка с централи...тогава се засилихте....

Русия си го прибира, както и преди 1989 и използва за попълване контингента с ракети които унищожиха по договора с САЩ.

"прибирането" струва кръгло 300 милиона на година. При годишна печалба на козлодуй - 80 милиона на година. Затова засега си държим горивото в Бг - за да спестим 300 милиона годишно.

Как къде? - В кухите, бетонни глави на гладните гербаджии. Щото, ако решим - в главите на наследниците на червените бабички, ще требе да го караме я до Брюксел, я до САЩ. Пък туй са разходи.

Централата ще се построи от Русия с руски държавни пари. Българската държава ще участва с апортна вноска. Ядреното гориво е руско така, че руснаците могат да продават енергията на каквато си цена поискат. Ползата за Русия ще е, че в нейни ръце ще е енергийният шалтер на България.

Стига да намерят на кого, да продават бе. Стига да не сме задължени да изкупуваме, да продават.

В такива моменти си мисля, че само Аллах може да ни помогне!

На гол тумбак : 1. КАРЕ МАГИСТРАЛИ ! 2. ЧИФТЕ АТОМНИ ЦЕНТРАЛИ 3. По 2 милиарда на година за саниране на дърти панелки! И после ми разправяте, че нямало пари ни за пенсии, ни за заплати, ни за армия, ни за самолети, ни за кораби ........

Най- евтино излиза централата да се завърши от руснаците. Те и пари за довършването не искат. Централата ще работи и ще правим отчисления докато изплатим останалата част. Няма по-добра оферта.

няма такова нещо Жеков. Руснаците знаят много добре, че АЕЦ Белене е набутвация. Ако искат - да участват като частен инвеститор, да си я построят, да дават заплати на работещите, да плащат данъци и осигуровки. Каквото остане - честно са си го спечелили, халал да им е. Ама не щат.

Къде отидоха разчетите че не се нуждаем от нови ядрени мощности? Скъпи и прескъпи експерти ни убеждаха че това е абсолютна глупост или "комунистическа" далавера... И сега...оп...не било в тикви,а в кратуни....

Опасявам се, че на "скъпи Бойко" ще му се наложи по някое време да направи челна стойка в "гьола" и да отпие. Затова пък после заклинанието му ще звучи така: "Ние строим метро, зали, магистрали и атомни централи" ;-)

А после и ще ги санираме ;-)

Най-после узряха зелените тикви на ГЕРБ!

Не са узрязли, видяли ся някаква далавера пак да крадат боклуците!