Вадят живи и мъртви деца изпод развалините в Турция и Сирия (видео)

Броят на жертвите вероятно ще продължи да расте - загиналите вече са близо 4800

Обратно в новината

Коментари - Вадят живи и мъртви деца изпод развалините в Турция и Сирия (видео) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако перефразираме Вазов: "И турците тръпнат, друг път не видели ведно да изравят живи и умрели". Що за извратено удоволствие да се ровите в смъртта и да ни я обрисувате колкото може по гадно (умрели деца), като че ли никой от нас не може сам да си представи какво се е случило, какво сеслучва и какво е бъдещето на тези хора, и ако това го има в душата му, да прояви съчувствие без нужда от фалшиви вопли.. ЩА ЗА ДЕБИЛИ СЕ ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ ЖУРНАЛИСТИ!

Няма ли да друсне с 9.5 Москва... ще играя върху развалините .. може и да пикая

Журналистите сте по-гадни от хиени !!!

Наркоманът Зеленски е по-голям убиец от всички земетресения

Вместо купища репортери да се врат в ръцете на хората и да снимат умрелите деца, да се включат да помагат.

това е трябвало в Укрия да друсне! Просто Господ е сгрешил GPS-координатите...

Тъпанар!!!! Няма правилна и неправилна смърт!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

заслужена и незаслужена...

Бах мааму! Това русробите, вярно не сте човеци!

Всеки път русофил като каже нещо и се убеждавам че много правилно белите хора изхвърлиха Русия от белия свят а вие сте отпадък

lu4ka

Те, като гледам ФАЩ , са най-белите на света, еле пък 44 президент.

Глупако, в момента Русия помага на Сирия. Белите държави са наложили санкции, които възпрепятстват изпращането дори на храни и медицински консумативи.

Това е лъжа! Сирия не е поискала помощ от ЕС. Отделно от това, там е доста опасно да се помага, впредвид че щъка всякаква мюсюлманска паплач, дето първо стреля и после.. ами това е. Отделно руслямска държава не позволява хора от белите страни да ходят там да помагат. А и има доста мюсюлмански държави наоколо, могат да помогнат и те.

САЩ официално отказаха каквато и да е помощ на Сирия във връзка със земетресенията - заяви го говорителя на Белия дом Нед Прайс в изказване пред медиите. Разбираемо е - САЩ в Сирия са прекалено заети да крадат петрола на държавата и точно сега нямат възможност.

кравари-помияри какво очакваш? Десетки милиарди и оръжия за Украйна и кур за Сирия! Нокато помня корабите с мухлясала царевица за нас - изобщо не се учудвам...

Не ви ли е срам, такава трагедия, ако не можете да дадете утеха или помощ, поне мълчете. Ето я новината, САЩ не отказват помощ, отказват да комуникират директно с Асад, затова ще пратят помощ, но посредством неправителствени организации и други канали. https://www.msn.com/en-us/news/world/us-pledges-post-earthquake-aid-but-no-contact-with-syrias-assad/ar-AA17b01o “It would be quite ironic — if not even counterproductive — for us to reach out to a government that has brutalised its people over the course of a dozen years now,” Price said. "Ще е ирония, дори непродуктивно, да се свържем с правителство, което брутализира населението си от 12 години насам." “Instead, we have humanitarian partners on the ground who can provide the type of assistance in the aftermath of these tragic earthquakes.” "Вместо това, имаме хуманитарни партьнори на място, които могат да предоставят нуждата помощ след тези трагични земетресения."

Измислят си техни си правила от позицията на силата, не на взаимото зачитане и уважение.

Тъй ли, даже Израел се смилиха. САЩ могат само ресурси да крадат. Там скрупули нямат.

Значи правилно е да се помага не по човешка ,а по полит коректна линия ! Да ви пикам на човеколюбието !

Цитат: "подкрепяни от САЩ хуманитарни организации в Сирия вече също реагират. Блинкън увери, че САЩ са готови да помогнат с всичко, което могат на засегнатите от земетресенията в предстоящите дни, седмици и месеци."

чакаме ги да се събудят към 4 часа следобед наше време. Тогава ще реагират...

танкове и снаряди... (това могат)

Глупости. Печелите ли нещо от това през 20 секунди да пишете фейк нюуз?

Пак лъжи от четирихилядници. САЩ ПОМАГАТ на Сирия: "Съединените щати заявиха, че работят с партньори за оказване на помощ след земетресението в Сирия, въпреки че не признават правителството в Дамаск, след като изпратиха два спасителни екипа в съседна Турция. Стивън Алън, който ръководи реакцията на място за Американската агенция за международно развитие, заяви, че USAID пренасочва помощта, която вече е предоставена за подпомагане на пострадалите от войната сирийци. "В момента в Северозападна Сирия се осъществява цялата гама от хуманитарни мерки", каза той пред репортери. Помощта на САЩ в Сирия подпомага на спасителните дейности и други неотложни нужди, включително осигуряване на подслон и храна, каза той."

НАСТОЯВАМ ЗА ХУМАНИТАРЕН КОРИДОР ПРЕЗ ВЪЗДУШНОТО ПРОСТРАНСТВО НА МАЙКА БЪЛГАРИИЯ ЗА РУСКИ МЕДИЦИ И СПАСИТЕЛНИ ОТРЯДИ,КОИТО ДА ДОСТИГНАТ ДО ЗАСЕГНАТИТЕ И ИЗОСТАВЕНИ ОТ ЗАПАДНА ЕВРОПА И ТУРЦИЯ КЮРДСКИ ПОСЕЛЕНИЯ В ТУРЦИЯ И СИРИЯ! ПОЗОР ЗА ЧОВЕЧЕСТВОТО,ЧЕ КЮРДИТЕ СА ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ИЗОСТАВЕНИ ! ПОЗОР ! А ТИЯ ФРЪМЦУГЕЛИ В ЛАТИНОАМЕРИКА ЗАЩО НИКОГА НЕ ПОМАГАТ? ПОЗОР ЗА ЮЖНА АМЕРИКА !

Да бе, за да стигнат руснаци до Кюрдистан трябва да летят над България и Италия?

Няма ли там една българска журналистка да ги попита "Това как ви кара да се чувствате?"

И да разпитат съседите какво мислят за загиналите и оцелелите в някой от разрушените сгради. Това са задължителни въпроси без логика.

и задължително да си врът камерите в лицето на някой плачещ пострадал

Стига сте политизирали бе тъпанари, човешкото нещастие е еднакво по цял свят. Дано жертвите са по малко.

КАК СЕ СТРОИ И КОЙ КОНТРОЛИРА КАЧЕСТВОТО И БЕЗОПАСНОСТТА НА СГРАДИТЕ. А в България ако ни друсне колко ще бъдат жертвите? Защо никой не следи безумците, които събарят стени и прекрояват мизерните си жилища, за да си създават илюзия за нещо хубаво. Тези диваци ще платят ли животите на всички, които ще загинат заради тях?

че ще си вземат поука за следващите 100-150 години... В Чили имат готово ноу-хау даже, не е необходимо комшиите да откриват топлата вода! Е, ще им излезе "малко" по-скъпо, но ако предотврати подобна трагедия в бъдеще - според мен ще си струва всеки грош...

Жертвите ще са над 20 000. Дано не са много над. И дано не съм прав.

Пак ли всичко сте взели от руските медии бе, некадърници и продажници!

Чекмеджан Банкянски се присъединява към вълната на съпричастност с трагедията в Турция. В знак на солидарност щял да развее турския флаг, редом до българското знаме пред къщата с магнолиите в Банкя, щял да предложи същия жест и на Столичната община.

ПРИ КАПИТАЛИЗМА ВСИЧКО ОПИРА ДО ПАРИ .... А ТАМ, ПРИ ПАРИТЕ НЯМА СОЛИДАРНОСТ .... ЕДИНСТВЕНОТО КОЕТО Е СИГУРНО Е ЧЕ ПОСТРАДАЛИТЕ БЕДНИ ЩЕ СТАНАТ ОЩЕ ПО-БЕДНИ

То и при соца си беше така....бедния си е беден!

С болка се присъединявам към другарите ми коментаристи,които критикуват двойният аршин,с който се съизмерва животът.В този ред на мисли,ми се иска ,с погнуса,да попитам Радев Руменият ЗАЩО ПОМАГА НА БОГАТИТЕ ТУРЦИ,А НЕ НА БЕДНИТЕ КЮРДИ,ЧИИТО РЕГИОН Е ЗАСЕГНАТ? НЕ Е ЛИ ЦИНИЧНО ДА СЕ ПОМАГА НА БОГАТИТЕ ТУРЦИ,АЛА НЕ И НА БЕДНИТЕ КЮРДИ? Казвам "с болка",тъй-като поведението на Радев е в случаят антируско,претендирайки същият за проруска политика,а от ук произтича и генериращото се отвращение на гласувалите за него..отвращение,защото Радев на изпрати екип за соасение на животи,а за осигуряване на евентуален следващ мандат с помощта на един гнусен фашист,какъвто е Ердоган.Умират деца и това е болбо в душата на всеки човек нормален,а с пренебрегването на кюрдската болка,Радев си плюе в собственната сура. Отвратен съм от жестокостта на Западният свят към нещастието на кюрдите! Благодаря на Русия за Човечността!

Брато, ходи при доктора да ти изпише някакви по-силни хапове, явно с тия дето ги пиеш сега няма да се оправиш.

Айде стига сте генерирали кликове от трагедията на хората. Умрели деца, родители реват - какво да правят, да подскачат от радост ли?

Дори Украйна се отзова на помощ на Турция, заделя от собствения си недостигащ ленд-лийз да помага на страдащите! Дето се вика, от залъка си заделя - достоен пример за подражание и възхищение, истински евроатлантически ценности и единство в многообразието! Слава Україні! Героям слава!

Каква трагедия! Продължавам да мисля че в българска медия новините трябва да са на български и в случая на руски е съвсем целенасочено руско влияние от Дир бг.Би трябвало да има някакво законодателство в този смисъл.Доста долно.

Няма български и руски новини, има новини. А всичко друго е интерпретация на журналистите. Има честни, има и платени.

Сирия не допуска чужденци на своя територия. Земетресението е в територия, управлявана от 3 различна режима ,дори сирийците не могат да стигнат до там да помогнат.Днес например е излетял екип от Германия да проучи как е ситуацията и ако може след това да извикат соасителните бригади. Ей такива глупости като останалите коментари като запопнат да пишат расистки разбирачи. Добре ,че имаме много приятели и Сирия ,точно от Алепо и можем да разберем какво наистина се случва там. Оставят за пореден път собствения си народ да измре заради политика ,също като Путин.

СЕГА ЗЕТЯ НА ЕРДОГАН ЩЕ ДАРИ НА МАЙКА ТУРЦИЯ 1 МИЛИАРД ДОЛАРА ..... КАТО АХ-МЕД ДЖОЛАН И МАДЖО ОТ СИК БИХА НАПРАВИЛИ ЗА БЪЛГАРИЯ АКО СТАНЕ ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ :))

Малко са трябва още смърт, шефа обича да трепе

По - страшно е от войната в Украйна. За няколко минути хиляди загинали и огромни разрушения ... за няколко минути. В Украйна се сражават с години. Време е човечеството да се осъзнае

Не ,не е по-страшно. това е природатата. Страшното е ,когато алчността убива с тези размери...а това прави Путин В Украйна-убива украйнци и руснаци ,за да заболатее още повече

lu4ka

Абе много бързо забрави новините по btv, когато казваха за зверствата над етнически българи в Усрайна.

Вие малоумни ли сте бе Не се наядохте на пари От човешкото нещастие Дъно

Чета във фейсбук как един нашенец се радва на трагедията, защото турците били обесили Левски........................................................Ето това е нашето настояще и това са хората населяващи в момента тази държава. Същия обаче и дума не обелва, че Левски е бил предаден от българи, КОЕТО МНОГО ПО-ГОЛЯМО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ.

Левски не е предаден от никого.... стига с тая комунистическа пропаганда че поп Кръстю го е предал.... Бил е постоянно търсен и накрая са го хванали защото е допуснал грешка.колкото до съдебния процес -да имало е българи, но и график натиеф е спомогнал присъдата да е смъртна

Боже дано повече хора оцелеят. Дир много гадно заглавие, можеше да пишете - продължават да вадят оцелели. На всички е ясно, че вадят и загинали.

Но докато на Турция и помага цял свят, спрямо Сирия има санкции и нищо не може да им се прати - лекарства, пари, нищо. Само Русия и арабиоте им помагат. Другите се подчиняват на санкциите на Урсула и САЩ.

Вчера един човек от Сирия плачеше, че никой не идва да помогне, оставили са хората и децата погребани заради краварите и ЕС ЕС мършите и "санкциите" им

Че защо обвиняват САЩ и Европа? Не е ли достатъчна руската подкрепа? Те само тях признават… руснаците да чакат

Сирия не е помолила, това е причината! Който се надява на Русия, накрая все плаче: Сърбия, Армения, Украйна, Иран и др.

Така трябва… и само като си представя помощта на Русия и ми се драйфа

Тъпанар.

скапан

Как бе, оон ЩЯЛО да откликне. Ама по-късно явно. Скапаняци.

Що чакат на САЩ и Европа? Бо трябвало Русия да им помага. Тя е най великата в мире.

За съжаление е така. Сирийските деца не са деца те са просто мъртви сирийци и нищо повече. Това е жестокото лицемерно лице на либералния запад който помага само когато ще заграби нещо иначе унищожава безмилостно

А как са мъртвите украински деца? А мъртвите афганистански деца? Как са? Жалки ненормални промити мозъци с две гънки!

Сирия не допуска чужденци на своя територия. Земетресението е в територия.,Управлявана от 3 различна режима ,дори сирийците не могат да стигнат до там да помогнат.Днес например е излетял екип от Германия да проучи как е ситуацията и ако може след това да извикат соасителните бригади. Ей такива глупости като запопнат да коментират расистки разбирачи. Добре ,че имаме много приятели и Сирия ,топно от Алепо и можем да разберем какво наистина се случва там. Остаеят за пореден път собствения си народ да измре заради политика ,сущо като Путин

Боклук, познавам хора от тези райони, лъжеш като трол скапан.

Санкциите срещу Сирия не са срещу народа на Сирия, а срещу правителството, което и без това издевателства срещу него. Европа прие милиони бежанци от Сирия. Колко точно прие Русия? Европа и САЩ ще изпратят хуманитарна помощ със сигурност. Една трагедия не бива да е за сметка на друга. Русия, която искаше да смачка Европа икономически като спре газа, сега няма и една рубла да задели. А Европа, пак казвам, ще помага - такава винаги е била и винаги ще бъде!

Що им обясняваш въобще. Това са примитивните внуци на руските подлоги

бахти долният лъжец

Мразим САЩ, а искаме, даже настояваме и упрекваме САЩ за помощ! Що за лицемерие. Не знаете къде се намирате.

Каква ли е третата опция? Или ей така си правите "сензационни" заглавия! Отвартителни сте, Дир!

Трагедията е голяма и в Турция и в Сирия. Докато в Турция се притекоха на помощ много държави в Сирия никой не помага сякаш те не са хора. Единствено руската армия се включи в търсенето на оцелели. ЕС лицемерно заяви че не е предоставил помощ на Сирия защото не е била поискана. И в трагедията и смъртта причинена от природна стихия присъства политиката и двойните стандарти. Някъде хората са по-хора от другите а някъде са просто ненужни същества

Те не са политкоректни.

Иран и Ирак изпратиха помощ на Сирия.

Така но нито една западна държава не прати нищо. Дори по нашите пропагандни американски канали бтв нова тв и сие просто се спомена че и в Сирия е имало трус и до там

Вместо да се лаете като кучета благодарете на господ че сте живи , стоите си на топло и земята не се люлее под краката вин

И а онлайн пресконференция от ноември 2022 в тубата на международни учени - германски, китайски,руски....съобщават за 9% ускорение в скоростта на въртене на земята и в резултат сплескване на земното кълбо в полюсите и разширяване в екватора - юношество пукнатини на земната кора, 16 нови вулкана и придвижване на магма от дълбоките слоеве към повърхността на земята поради увеличената центробежна сила на въртене на земята ...това не е добре...

Ами да я спират тази Земя да се върти най-сетне.

Да ба, Аз се чудя що деня стана 22 часа, а то било от въртенето с по голяма скорост.

ти си завършен идиот ако вярваш на клипове от тубата.... 9%.???? тва значи че денонощието е по малко от 22 часа...... земята наистина се е ускорила но денят е намалял с няколко милисекунди........

Америка изпраща цял самолетоносач с ленд/лийз помощи!

Вижте какво направи Хилари Клинтън при земетресението в Хаити, колко деца изчезнаха там ...пълно е с инфо в нета с доста факти ...

Малоумници като теб винаги ще намерят причина, да изплискат мозъчната си повърня дори и под новини като тази....

Огромна трагедия, пази Боже от такива стихии! И най-вече, пази Боже от бивши съюзници, които имат технологията да предизвикат такива стихии в която си поискат държава!

Преди 100 години, каква технология са ползвали пак там? За какво ви е да пишете глупости?

Ад!

Ужас, голяма трагедия!!!

Колко мъка има по този свят.... Бог с нас! Амин!

Егати заглавието!?! Вадят живи и мъртви деца!?! Или има и трети вариант?

С мъртви души

Човечеството изостана умствено, научно и технологично заради изродите от краваристан....

Дебил скапан, а рашистите какви открития направиха? Като срутиха Украйна и прогониха милиони, които останаха без домове, като убиват свои и чужди, добро за света ли направиха?

Комунизмът в Русия е платен със злато от САЩ. Комунимзът убива прогреса в обществата, в които се насади. Такава е била целта на САЩ, защото Русия е започнала да се развива индустриално много бързо. Сега САЩ финансират нацистите в Украйна. Всъщност от повече от 8 години. Нацизмът убива обществата, в които се развие. През 2018 в Бундестага имаше дискусия за украинския нацизъм. Казаха, че нациъзм не си отива сам. През това време не само че САЩ финансираха нацистите, но нацистите избиваха хора с военна техника. Повечето руснаци, а и близо 100-на българи например. Така че когато говориш Русия какво е допринесла, имай пред вид кой я е спрял, за да не може да допринесе. Гореописаните факти би трябвало да те впечатлят и да променят разбирането ти за виносвност на Русия, че не е допринесла. Ако имаше зло, което тогава да отрови САЩ, сега щяха да яздят на коне с препасани пищови. Но сега предстои американската нация да изкупува онова, което е сторила (или по-точно някои нейни представители, които нацията не е могла да спре). САЩ се тресат в агония, която компенсират с все по-големи емисии на нови долари и с войни, които финансират обилно, за да удуржат хегемонията си и да изсмукват ресурси от други региони. Само малък пример е въвличането на ЕС във война, която не е негова. И покрай това пласирането на тройно по-скъп газ, преместването на огромни фирми от ЕС в САщ, за да плащат трилиони данъци там, а не в ЕС... Трудно е да се направи списък на уврежданията, които САЩ правят по света в своя полза. А наука и технически прогрес се правят с пари, които само САЩ могат да си позволят да печатат без да има преки последствия, понеже е тази позиция е свързана с безкрайна власт, осигурена с оръжия. САЩ са над 10 пъти по-въоръжени от Русия например. Но пук 2021 САЩ са емитирали 40% от всички долари, емитирани някога!!!!!!!! Това е удар по света, който по силата на доминацията на САЩ и домогванията им до богатствата на големи региони ще удари целия индустриален свят. Така че пропагандата, че Русия е изостанала и виновна - е едно. А компетентността как така се получава - е друго. Просто стават ясни едни други неща, заради които не само Русия, но и ЕС, и България ще живеят поне 5-7 години доста бедно. САЩ връщат света назад, за да с те напред. Но няма да усетят как ще катастрофират. Което вече се случва. Обществото се разгражда от тази световна и вътрешна корупция. няма как да е иначе. Айнщайн е казал, че когато технологиите изпреварят в развитието си морала, ще настъпят трагични времена. Настъпват. Ваксинират с вещества, чиито изследвания са орязани безпрецедентно незаконно и коруптивно, както никога по света от век насам не се е случвало; най-вероятно самият Ковид е изкуствен, което докладваха от Оксфорд например; сега ще вкарват хитинова храна в ЕС, като европейците нямат доказана способност да могат да я употребяват безопасно (примерно китайците не могат да обработват алкохол). Най-лошото е , че цялото население започва да става неспособно да мисли, което е предпоставка тези явления да се разпространяват. Ето ти задаваш въпроса: А Русия какво създаде - и с готов проивърженик на САЩ. Т.е. си в платформата, която носи най-голямото зло. ДОкато сочиш с пръст едн одалеч по-малко зло, ставаш част от организма на голямото. А всъщност трябва да си част от организма на България. Ето как ви обработват с пропаганда и от глупост ставате чужди тела за нацията си, за Родината си. Това е реално, което се случва. Там е причината за останалите негативи. Нужно е просвещение, за да могат да се върнат хората там, където принадлежат и да си свършат работата, която ги чака. Вместо това те тръгнали да вярват на най-големите мошеници, които им обещават, че ще ги защитават без пари. Няма такова нещо като защита без пари. ЕС трябва да се защитава сама! НАТО е чуждо тяло. ЕС е 700 милиона високотехнологичен регион - за какво му е НАТО? За да храни САЩ, ето за какво. Заради простотията на населенеито, което бива омагьосано и баламосано, че ще му е лесно да плаща друг. Всичко това са еврейско-американски номера. Бизнес. Който ограбва Родината ти, докато лаеш като насъскано псе.

Ужасни сте дировци. Точно така ли намерихте да озаглавите бе. Самото прочитане на заглавието ужасява. Бъдете по тактични. Всеки вижда, че там е ужас.

Не се ли ужаси от избитите и увредените от иглите на същите краварски и ЕС ЕС нату ичадия!?! Къде отиде ковида не, тъпак...ужасен бил от заглавие!?! Идиоти

И от това се ужасявам. Но ти си толкова завладян от злоба, че от 3 реда правиш 30 грешки и цинизми.

Абе идиот, ти осъзнаваш ли , че си следващата "жертва"....ще гледам да няма "грешки" на надгробната плоча, ако това те ОспУкоява!!! "Грешки" ...идиоти...Как намирате винаги най- малоумното, за което да се хванете, при наличие на колосални проблеми и възроден масов фашизъм

А турците като са клали, грабили и насилвали през 500 години владичество над българите?

Глупак. Какво общо има това със земетресението и тази огромна трагедия. Нещастник.

Ти си глупакът. Тези са наследници на нашите башубозука.

Възмездие! Господ забавя ала не забравя...

Е, затова казвам, че социализЪма ни унищожи като човеци, успя за кратко време да ни "промие", и без това, немислещите мозъци.....???!!!

Не социализма, а ,,демокрацията" ни приключи като човеци

прост си бе, личи си!

Господ да пази! Това е трагедия!

Господ е в болните ви мозъци. Наука трябва да се развива, технолгии ни липват още да предвиждаме тези катаклизми. А вие още сте в средновековието с тези господ , алах , буда ... и т.н

Много изоставаш! Чети квантова психология!

Трагедията си е трагедия, без значение за кого се отнася! Ама като им гледам строителството на сградите, колко прилича на нашето....да не дава Бог да ни споходи и нас подобен трус!

Точно това си мисля от два дена насам - ако нас ни удари какво ли ще е положението.

Потресаващо. Нека Бог е с тях!

Те не вярват в Бог, а в алллллах. Алаха е кръвожаден и зъл бог.

Митка, Митка, много си зле брат.......??? !!!

lu4ka

Ислям означава "мир".

Ислям в буквален превод означава подчинение. Не лъжете хората.