В Скопие поискаха оставката на Ковачевски заради албанската реплика за "Западна Македония"

"Виновникът" - албанският премиер Еди Рама, пък коментира: "Не е ясно да се смееш или да плачеш заради истерията на някои среди"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тотални глупости са, че Еди Рама подкрепя България Еди Рама си гледа интересите и в случая е проявил ирония към нашата позиция. Хлебарка, която си мени мнението според посоката на вятъра В Албания има достатъчно българи,също промити с идеята, че са македонци и това не е станало без активното съдействие на албанските власти!

Истината боли дори, когато е казана на шега!

Само тъпанари като тези агенти на УДБА показва че са 100% българи и то от най тъпите и ограничените все едно гледам парапитека крадец Боцко и бандата му гърбави чакали!

Репликата е за "Западна България", а не "Западна Македония". В усилията си за политическа коректност създавате фалшиви заглавия.

Какъв Заев ви гони неграмотнои журналисти

Нали уж тази шега трябваше да е гавра с българите? Пък българите се кефят, а макетата се обидиха?

Нали е казал народът " във всяка шега има доза истина"...

Eди Рама се оказа най-добрият български посланик и външен министър от 90-та насам, като каза нещо, което никой български дипломат от новата история не е правил. Както се казва, добре, че е шегата, та да си кажем истината.

Шиптара се подиграл значи, а!

Хора, разберете, че македонската нация е създадена единствено и само на база омразата към България и българите. Тази омраза не е естествена за българите от Македония, напротив, те са били едни от най-ярките български патриоти. Тази омраза им е насадена насила от "братята" ни сърби, с помощта на нечовешки, комунистически методи на изтезания и геноцид, в продължение на десетилетия, в рамките на комунистическа Югославия. Най-жалкото е, че в помощ на Югославия, основна роля в дебългаризацията на Македония е имала българката комунистическа партия, начело с безродника, предател Георги Димитров. Затова и няма как, да съществува македонска нация, без омраза към България. Ако омразата към българия изчезне, изчезва и македонската нация и следва бавна, но необратима ребългаризация на населението. Сърбия това много добре го знае, затова и не спира да поддържа тази омраза към нас в македонците, чрез все още много силните си и влиятелни в Македония служби и ужасна медийна пропаганда от подвластните на Сърбия мидии. Затова и този проект, македонска държава, без българи, а с етнически македонци, е невъзможен и обречен на провал. Нищо не може да се промени, без изкореняване на омразата и естествена, поетапна ребългаризация на населението.

Тези от Северна Македония знаят ли че има още три посоки в компасите ? Къде са им амбицииките за Южна Македония, например ?

Да види Рама с какви психопати сме принудени да се оправяме, блокадата наистина е грозна, защото от друга страна няма дори елемнтарно желание да се разбрем, а ние нашите сънародници там трябва да ги подкрепим.

Мародерството на българските окупационни войски в Гърция и Сърбия/Македония през ВСВ се държи в тайна от българите. България е плащала репарации на Гърция за това, но за Югославия, не се знае. Възможно да е имало таен договор с Тито, вместо репарации, българите да предадат Македония на Юославия. Няма знаещи и честни историци в БГ, знаят само комунистическите директиви/лъжи.

След ВСВ руснаците си слагат техния сламен човек Георги Димитров, който само изпълнява нареждания от Москва. Избива се интелигенцията на нацията. Не сме имали право да пр.днем с и без извинение без разрешение от другарите от север. Иначе репарации сме плащали и на Гърция, на Сърбия, че и на Русия за това, че по време на ВСВ сме били на страната на Германия. Историята я пишат победителите, та в учебниците е било заложено това което е продиктувано от другарите от север.

Народа прост и популистите и всякакви външни фактори, които не искат обединени Балкани опъват националистическата струна в своя полза. Още хан Кубрат е бил наясно с това, че само една пръчка се чупи лесно, а сноп пръчки не можеш ги счупи. Чудно след повече от 1300 години как това не е стигнало до съзнанието на повечето хора.

Хаха, на едно парти на една гъркиня от Солун и казаха, че е българка.Аз се засмях, тя - също. Голяма работа!

Гърците наливат нарочно масло в огъня, за да се докарат на москва и белград. И ние малоумницте, заедно с макетата им се връзваме.

Досега смятах, че Албания и Македония трябва да се разделят по пътя им зе ЕС, за да не бавим албанците, заради инатливите българи от Скопие, но след това изказване в Туитър на Еди Рама, вече смятам, че трябва да си чакат заедно. И без това положението на българското малцинство в Албания не е кой знае колко завидно. И албанците имат да работят.

Докато не се научат, да се държат по европейски, ще чакат за Европата. С тоя балкански манталитет, ще я гледат през крив макарон.

Абсолютно! И аз така. Досега смятах, че Албания незаслужено страда от югославизма на екс-югослвските вилаети. Но г-н Рама показа недвусмислено, че всичко на Балканите явно е замесено от едно и също тесто. ... Стана ми жал за Шолц оня ден, макар аз рядко да изпитвам емпатия към германци.

Ако са се разбрали гърците, албанците и германците Македония да е Западна БГ, то това ще стане рано или късно.

Йоан Кукузел е от Драч на Синьо море господин Рама, Западна България.

Не забравяйте че ВСИЧКИ държави в тоя "конфликт" са все членове на НАТО. Албания, Македония , Гърция. България, Германия ... Верни приятели и съюзници. Готови да се бият и да умират пазейки се взаимно. И т.н. малоумни е рекламно глупости.

А Западна Западна България се намира в Албания другарю Еди. Поградец, Стеблево, Елбасан. Там е запада на Западна България.

А къде е реакцията на българската държава на тази злонамерена и безвкусна ‘шега’ на уж заинтересования от нормално развитие на нещата, албански ‘държавник’?! Как не се намери един държавник в тая наШта държава, премиер ли, президент ли, министър на външни работи ли…, да стане и да каже още на втората минута “Ние, българската държава не сме Ок и не одобряваме проявата на каруцарски хумор от страна на трети страни, което третираме като опит за намеса в чужди взаимоотношения с цел допълнителното им влошаване.” Толкова ли беше трудно, или нямаше кой да им го напише това изречение, за да го произнесат на глас пред Шолц, Мицотакис, и цялата останала пасмина?!?

Бяха там, ама в хлтелска стая...

Барат се по дупетата по стълбите на тайни квартири airbnb.

Северна Македония е Западна България.

Може и да е прав, но не и да се бъзика с това!

Точно това е грешката на нашите управници.Отпадане на всички точки от споразумението,и оставане само на една.Смяна на името-ЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ.

Аз едно не мога да си обясня: Защо всички реагират, все едно това е нещо "УАУ" Както дпс прави каквото си иска в България , така и шитърите и албанците, си правят каквото си искат в БЮРМ ( за мен не съществува измислената "държава" РСМ ! Тука Доган буквално коли и беси, разграбва държавата ни, там същите резаци,правят всичко възможно,да унижават братята македонци! И не забравяйте : идеята за Велика Албания , никога не е напускала албанските политици! А в територията на тази все-още несъществуваща държава са : Албания ,Косово(не напразно измислебно от краварите) , половината македонски земи, и малко от нашата Благоевградска област. А след това - полумесецът на Ердоган!!!

Когато налагат българофобската доктрина силом, но все още всички си знаят, че са българи, жунралисти и анализатори са праивл иследния номер: Пищат нещата едно към едно както са си, но отдеолу спагат нешо от сорта като заключение "всичко това са долни български пропаганди". Някои хора още помнят дядовците им да са им казвлаи, че последния пасаж или ъувода нямат значение.

АБЕ НЕЩАСТНИ ДИР.НИЦИ, КАКВА ЗАПАДНА МАКЕДОНИЯ? ТЪПИ, ПО-ТЪПИ, НАЙ-ТЪПИ, ДИР!

Това не му е за пръв път на Рама публично да казва, че Северна Макия е бъдеща Западна България. Каза го на Радев миналото лято на форума за западните балкани в Блед, Словения.

се намира в северна Гърция. В Гърция се намират Източна, Централна и Западна Македония. Затова гърците наложиха на българите и албанците от БЮРМ да възприемат понятието "Северна Македония" Еди Рама е прав като нарича тази част Западна България с шеговит тон, тъй като само така могат да се кажат неудобните истини. Истината е неудобна защото българите в Северна Македония се бяха обявили първо за "прави сърби", до вчера за "антични македонци". Днес и ШОЛЦ разбра, че са 100 % българи.

Предлагам на Рама, да отиде да сложи цветя на паметника на Самуил в Скопе и пак да се пошегува, като обяви ,че отдава почит на "Българския цар, воювал половин век за суверенитета на тези земи".

Грозното„северни македонци“ е по-поносимо от „източни албанци“, пред истинското Западни Българи.

Като гледам как реагират троловете на НПО-то, ми става ясно, че някой чужденец е поискал от Рама да се изцепи с този лаф. Наистина са си милили ,че тази ирония ще удари в десетката? Да, ама не! Вместо майтап , стана тежка обида. Никой не "иронизира" истината, уважаеми партньотри глобализатори. Много са ви слаби познанията за региона ни.

Намекът в репликата на Еди Рама блести и заслепява, но някой се препъват и в Северното сияние.

как някои представя премиера на Австрия като пемиер на Източна Германия и ще схванете за какво иде реч.

Австрия не претендира да краде германската история и обратното.

Тая държава не се казва просто Македония заради гърците. Именно Гърция ги накара да си сменят името нали? Ама гледам макетата не смеят да се заяждат с Гърция. И между другото-трябва само да съберем изказванията на разните Македонски политици срещу България и да ги прочетем е в Европейския парламент. Дори само това е повече от достатъчно основание за недопускане на Македония в Европейския съюз.

Политиците виждат и чуват това което им е изгодно. В случая, ние си имаме аргументи, но нико не ни подкрепя. Друго беше да има още поне дна страна с вето. Което ми напомня, че трябваше да се включим към гръцките искания, а не да дуднем по южния си съсед. Тогава се държахме така , аккто не искаме никой да се държи с нас сега.

въжеНе можеш да се шегуваш на тема "въже" в дома на обесения. Рама се пльосна по очи. И вместо да се оправдава, сега по-силата позиция е да се опита да вземе някакъв позитив от България. У македонско му е бита картата.

Какво са очаквали ВМРО-ДПМНЕ от Димитър Ковачев? Еди Рама си казва истината.Съответно,Ковачев да го набие публично ли?

да реагира. Много е възможно Рама да е целял нешо подобно. Силно се съмнявам това да е просто гаф.

е най-неграмотният сайт. Аз приключвам с посещенията си тук.

Западна България, каза Еди Рама.Спите ли?

Шило

То, като погледнеш, може и да има истина в думите на Еди Рама. Скоро шиптърите ще са мнозинство и те ще дават насоките на външната и вътрешната политики на БЮРМ.

Албанците са в напия клуб - с намаляващо население. Бяха над 3 млн, сега са 2.54 ....

Шило

В Албания-да, имам предвид албанците в БЮРМ.

65% източноправославни са там. А албанската диаспора се губи в емиграция и спадаща фертилност. Демографската им тенденция е по-добжра от нашата за сега.

Алабнския премиер така настъпи мотиката, че направо ни зарадва. Няма значение кой вкарва голя в противниковата врата - наш или техен играч. Пожелаваме му да продължи да стреля със съшата ефективност.

тази реплика на Еди Рама е обидна и за България, понеже ни вменява, че искаме да анексираме Македония, което е абсолютна лъжа.. Къде е реакцията на нашите власти?

Опита му е крайно неуспешен. А обидените са сърбоманите в Западна България. Едно е да иронизираш девствена благочестива монахиня, че е "разкрепостена", друго да го кажеш за Мара общата. Иронията му е пълна катастрофа в случая. Мерси за което.

и то именно към България.. Аз не виждам защо трябва да се радваме.. В този момент трябва да излезем с официална позиция и да разсеем ореола на агресор, който ни пришиват.. В момента в очите на европейците сме агресори..

Иродния - крайно неуспешна, която се обръща на 180 градуса.

На Слави министърката си тръгва, и без това нищо не направи, а и не сме очаквали

Кажете за скандалното отсъствие на Киро Тъпото от тази среща. Няма го никакъв на снимките и липсва на официалната вечеря. За сметка на това има видео как се хили подмолно в лобито на Хаят с любовницата си Лена и коментира самолети Ф-16 с напълно непознат към момента

има около 1 милион население с промити великомакедонски мозъци и около половин милион албанци, които се подсмиват на останалите.. За мен що се отнася до България най-голвемия проблем е кражбата на история. Нашето правителство трябва да обясни на всички в ЕС за какво идед реч - иначе може да си изпатим.. Те сега са с нагласата, че искаме да анексираме Македония насила, което не отговаря на истината.. Този нюанс НЕ Е ЯСЕН на Европата и затова не ни подкрепят.

Винаги е смешно когато някой се окне и обяви ,че царят е Гол. В случая една от най-малките държави в Европа реши да го обяви, докато големите мастодонти се правят на слепи.

Сега братята елини да се включат в лафа и също да нарекат премиера - лидер на Западна България, намеквайки ,че Македония е област на Гърция от време оно.

Западна България, но имаше предвид Източна Албания..

намеква човекът, че може да са разберем. Все пак у Западна България защо са ни 1 милион албанци? Ще си вземеме само 1.2 млн българи.

Не, точно правилно си го каза. РСМ е почти по средата разделена, като на запад са почти всички етнически Албанци, а на изток са етнически Българи. Така че ако ги цепнат по средата, ще си станат "Източна Албания" и "Западна Българиа". Човека само пробва идеята уж на шега!

в източна Албания можем с чиста съвест да говорим за българско малцинство. Защото това си е древна българска територия, но вече пълна само с мюсюлмани. Някои от тях са запазили гена и дори езика си, но не и вярата. В Западна България за какво "малцинство" можем да говорим? Че то там процента на българите е по-голям отколкото у хасково, например.

Западна БЪЛГАРИЯ ги нарекоха, не Македония! Просто албанския премиер опита фундаментлан ода разреши спора за името с Гърция. Пък и след като ние не сме се кръстили Тракия, Албанците не са се кръстил и Илирия, а румънците Дакия, защо севрните южнаци да ни цакат с антично название, игнорирате 2300 години история, демографски и културно-политичекси промени?

Не е на Заев, а на Ковачевски. И не за Западна Албания, а за Западна България. Не било компютри, а било компоти.

Не западна Албания, а Македония е написъл жутнализът! :)))

Какъв Заев ви гони бе, дирници?

Кириякос Мицотакис или чичо му?