В Шенген сме по въздух, но проверките за авиационна сигурност на летищата остават

Носете документа за самоличност, защото той върви заедно със самолетния билет, проверяват го най-малко на две места, каза главен комисар Антон Златанов

Обратно в новината

Коментари - В Шенген сме по въздух, но проверките за авиационна сигурност на летищата остават | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само да питам: ингилизите като кацнат на терминал 1, как точно ще минават? Щото на терминал 1 няма отделни ръкави. Та, кацат от ингилизия, а казват, че идат от Шенген?

децата пътуват в границите на шенген без декларация на непътуващия родител... Това крие огромен риск....Всеки родител, /може да е алкохолик, наркоман и др./ може да хване детето за ръка и да го качи на самолета...Другият родител може и да не знае за пътуването... Това крие огромен риск за децата... Ама компютърът знае къде отиват...Отиват в Париж, а оттам-върви го търси... Разведени родители, спор за родителски права, неблагонадежден родители.... Казуси-всякакви... Родителят извежда детето на разходка-и хоп-на летището....Голяма е вероятността да не го видите повече... Знае се как в западните страни реагират при неправомерно поведение на родител-алкохо, наркотици, побой и т.н. Прибират детет,приемни родители...и до тук бяхме... Необмислена история...

пффф

И каква е разликата, ако единия родител вземе детето от Шумен и отиде в София. Вярваш, че в София ще го намерят по-лесно ли?

Това как го обясняват е все едно ще се возим на трамвай!!! Кой се качва в самолета , не е важно, ама не! Билетите да не се продават на търси се пред киното? Няма летище на което да няма контрол по един или друг начин. Има бар код на билета и камери , които разпознават лицата. Приказките са за баламите.

Това е голям успех-вече няма да чакаме по половин час, а само 25 минути

Защо изобщо трябва да ме ивълнува някакъв Шенген.

В Шенген сме,но всичко си остава същото. Номера е да си дадем гъза срещу празни обещания за свободно пътуване,търговия и обучение.За невярващите ще ви дам пример с една от най-опасните за пътуване и живот държави,която е извстна и с наркокартели,отвличания, корупция и военнизирана опозиция. Да за Колумбия говоря.Гражданите на тази държава,която не е член нито на НАТО нито на ЕС ,още по малко на Шенген имат безвизов режим с държавите от ЕС. Поразровете се и със сигурност ще откриете други подобни примери.

Лилия Чалева да спре да лъже българите с въздушно капковия либерастен шенген ,този шенген е обвързан с смяна на българския генетичен фонд ,благодарение на Петков,Хр.Иванов,Борисов и Пеевски ,България е Унизена .

пффф

Ако ти си типичен представител на българския генетичен фонд, подмяната му определено е закъсняла и адски наложителна.

Сега ще избягат от България още един милион русофили в САЩ.

С тази логика ставаш за милиционер.

Не и на граничната полиция, а на стюардеса. Те това е. Голям рев. Шенген си е топ.

УжасТ за руските роби е тази новина!!! Кво правим сега русоробченца малки и сладки?

Тоя шенген е такава умрела работа че няма накъде. Ако ви набутат напълно само неприятности ви очакват, като започнем от емигрантите и свършим до заповедите.

пффф

Идея си нямаш за какво става въпрос, да?

Да се разбира “ще го духате “ Воден Шенген “ще го духате под вода”

това можеше да ви го кажа от самото начало. Шенген по въздух е чиста проба гавра с нас.

Проверките остават,но пък имаме бонус-мигранти.Да ни е честито!

И втори бонус война с Русия.

у шенгенистан по въздуха , значи ше годуате въздушно

Гражданите на Таджикистан масово напускат Русия след терористичната атака в Крокус. Министерството на труда, миграцията и заетостта на населението на Таджикистан регистрира огромен, невиждан отлив на мигранти от Русия.

Предполагам, че заминават нарушителите на имиграционните закони. Официално и законно пристигащите хора няма от какво да се страхуват. Напротив, те ще бъдат по-търсени. А самите нарушители знаят за нарушенията си и ги пускат. Просто сега ще има проверки и разкриване на корупционни схеми. И мисля, че не само таджиките напускат, но и други нелегални имигранти от Централна Азия.

Таджиките започнаха да се страхуват от руснаците, защото Русия започна да печели войната, не срещу някакви хакове, а срещу НАТО. Страхът и уважението са две сестри, които се укрепват една друга. С нашата победа страхът и уважението към нашата етническа група и другари ще нарастват всеки ден. И накрая, силни и смели решения идват от нашия върховен лидер, от игра с бели ръкавици, те започнаха да се бият почти по учебник (мостовете останаха). Ще се отървем от всички врагове, първо от външни, после от вътрешни, въпрос на време, руският дух е сила, мощ и непобедимост!

Сега, когато се появи нов Хитлер в Западна Европа, а той ще се появи, няма нужда да му се намесвате, когато изчисти Земята от евреи, Русия няма нужда да спасява евреите от Хитлер, както направи СССР.

по всички насоки и направления сте у въздуха всичко ви 6-5 особенно в правитеоството.... ББААХАХА Ако знаете колко сте смешни и жалки щеше да се самоубиете..

ХАХА - у шенген сте, ама пак ще ви проверяват!

Въпрос: Това лято пак ли ще чакаме с часове на КПП Кулата за Гърция или може с лодка по Струма по бързо :)))))))))))))))

И след 10г пак ще чакаш !

Следвщите 10 години са: десетилетието на БЪЛГАРСКОТО ВКЛЮЧВАНЕ! . . Следва: - обрязване на българите, за да не се дразнят новите заселници и стопани по земите ни - задължителни бурки и хиджаби за жените и дъщерите ви - за да не се дразнят новите заселници и стопани по земите ни - убиване с камъни и обезглавяване на инакомислещите - за да не се дразнят новите заселници и стопани по земите ни. . Добра сделка за тоя космически шенген, нали? Знаете после на кой да благодарите за всичко това.

20 години Европейските страни се гаврят с България. 20 години сме КЕНЕФА на европа. Сега ще ни направят и ГЕТОТО, като ни напълнят с радикализирани джихадисти, които никои не иска в Европа. Тия шенген е пълна подигравка с нас - за пореден път европа се изплю в лицето ни. . Но простият и алкохолизиран народ не вижда гаврата, даже си избра толкова наведени на запад управници, че вече сме на ръба на Национална катастрофа.

Сега на изборите които оценява високо тези "постижения" на сапунджията и сглобката да си ги подкрепя. Пропилени милиарди за скъпи американски реактори и американски оръжия на хартия, помощи за Украйна за милиарди, Заеми за милиарди, Въздушен шенген, който не носи никакви облекчения за пътуващите, воден Шенген който почти никой няма да използва и опашките по границите остават, НО за сметка на това австрия ще си изхвърля най-калпавите, радикализираните или провинили се мигранти тук - какъв дебил трябва да си за да приемеш подобна "сделка" и да приемеш нови условия като вече си покрил всички условия и имаш огромна подкрепа да се спре шантажа, имаш право на вето, можеш да блокираш всякакви инициативи, може да разиграеш руската карта както македонците, можеш да помолиш ПОСОЛСТВОТО най накрая да свърши нещо в полза на българите вместо само да точи ресурси и т.н.

Ами "постижения" са : станаха по богати и се уреждат даже и родата :)))

lu4ka

ЕС за България: Искахме да сте в Шенген, ама нямахме желание.

Много сложно го обяснява, те така обичат полицаите да усложняват прости неща. Принципно човек е длъжен винаги да си носи личната карта, така е по закон. Не са нужни допълнителни обяснения и носенето на личната карта няма връзка с приемането ни в Шенген. И личната карта често ни бива искана къде ли не, в това няма никаква новост. Не виждам защо е нужен този драматизъм, с който се изясняват тия неща. Що се отнася до авиационната сигурност, вече ще стане почти четвърт век, откакто има сериозни проверки по летищата. Младите хора дори не знаят, че през 80-те и 90-те (не зная преди това), в САЩ примерно вътрешните полети си бяха като междуградски автобуси, човек се качва, никой нищо не му иска, слиза си където си иска и т.н. Никакви документи за самоличност, нищо. През 90-те се появиха скенери на входовете на самите летища, но това беше. Но това е в САЩ. В България още от 80-те, покрай комунистическите изцепки с т.н. "възродителен процес", проверките по летищата у нас дори за вътрешни полети бяха изключително комплексни и подробни. Е, чак до сваляне на обувките не се стигаше, но процедурата отнемаше горе-долу толкова време, колкото и днес. В Европа в ония години имаше доста отвличания на самолети, съответно проверките си бяха нещо нормално из всички европейски летища за всички полети. Така или иначе летене без обстойни проверки е в далечното минало и надали в следващите няколко поколения ще има отново такова нещо. Младите го считат за нормално, тъй като те всъщност друго не са виждали, а и мнозина считат тези проверки за неизбежни с оглед на тяхната сигурност. И, отново, това няма нищо общо с никакъв Шенген. Хубаво ли е, че влизаме в Шенген, пък макар и само по въздух? Разбира се, че е хубаво за стотици хиляди наши сънародници, които ще спестят и време, а в известен смисъл ще избегнат някакво минимално национално унижение да се редят на опашки отделно от другите европейци. Останалото си остава същото.

Чалева, мисирка проста, що триеш ма утко недоклатена.

Всичко вече е отдавна договорено и уредено - иде голямата лапачка и кльопачка за всички от Сглобката от сърце. Кон за кокошка, ама на кой му дреме за тъпите шенгени, по-важното е да се "усвоят" едни 6 милиарда евро. Как ли? За следващите 4-5 години окупирана колониална България е поела задължението да приеме 300 000 нежелани "мигранти" от абсолютно целия Евросъюз. Хората си чистят боклука и по живо по здраво ще си го складират в България. Че си и плащат за това - по 20 000 евро на калпак. И сметката е много проста: 300 000 мигранти по 20 000 евро на глава, това прави 6 000 000 000 евро за гепане. Ще си ги делнат там всичките капути от Сглобката и пей сърце - камшика и кой откъде е по екзотичните острови в Тихия и Индийски океан. И после да го духат безумно малоумните, адски страхливи български овчи роби! Честито!

Викаш яко гепи и после кой откъде е? Хахахахаха. Много яко. :-))))))))

КУРшенген!!! Сега само чакайте върнатите катили да мародерстват в територията!!!

Вие копейките имате много беден речник. Съдържа около 5 думи.

При положение, че ившата Държавна сигурност продължава да я има и да управлява България, къв Шенген, кво евро ви тресе? Няма да има такова нещо. Седалището на ДС се намира в Сараите, а библиотекарския институт бълва техни кадри. Боко Тиквето е кукла на конци, която Доган Ага дърпа, накъдето иска и трябва, щот тази глава е нацяло празна, в нея само въздух, нищо друго. Пеевското прасенце е лицето на главния ага, на който отлежалото уиски му пречи да стои изправен на два крака, за да се показва пред хората.

Сериозно?!? Значи нищичко не се е променило! Не, че не беше ОЧЕВИДНО за всички, че това една голяма безсмислица.

го казвахме това още от самото начало-Шенген има смисъл основно по сухопътните граници,всичко друго е вятър и мъгла...На летища и пристанища винаги ще има паспортни проверки от гледна точка на сигурността,който твърди друго,значи или никога не е пътувал,или е тотален олигофрен(да се чете умнокрасивжълтопаветенпаразит)......

Ми тогава къв чеп сме в Шенген?

Всеки ден летят самолетите с мангасарите терористи да оправят демографията на България

Общо взето шарлатаните са се съгласили да приемаме терористи и криминални престъпници срещу нищо. По вода не може по Дунав, сега пък и това. Линч са престъпниците!

Европейците знаят, че българите са мафия.

Да,щото европейците не са!

Първите, които почнаха на пътуват на Запад като раздадоха международните паспорти 1989 бяха точно такива - курви, сводници, наркодилъри, крадци на коли, далавераджии. И мангали, разбира се, много мангали ! Те изградиха имиджа на българите пред света !

При полетите отпада само паспортния контрол след кацане в шенгенянска страна и то ако полета е също от шенгенянска. Другото си е същото. Дебилен е и съвета и то от длъжностно лице "носете декларации за дете въпреки че не ви трябват". Човек при пътуване носи само това което му трябва с него. Нарича се "багаж".

А така г-н Комисар обяснете, че политиците всъщност не са постигнали нищо значимо с този Шенген по въздух и вода.

Да се разбира “ще го духате “ Воден Шенген “ще го духате под вода”

Като има недостиг на 1200 полицая, да ги командироват от европейски дътжави и ЕС да им плаща разходите! Няма ние да ги пазим, а те да си клатят краката!