В Сърбия и Северна Македония пълна забрана за излизане от вкъщи

Забранено е да се ходи дори до магазин и аптека, македонците ще могат да идат само на църква

Обратно в новината

Коментари - В Сърбия и Северна Македония пълна забрана за излизане от вкъщи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пълната забрана за излизане е резултат от вчерашното обсъждане с президента кои мерки могат да бъдат разхлабени. Сръбските власти са съвсем наясно, че трябва да се съобразят с препоръките на г-н Радев, като след внимателно изслушване направят точно обратното.

Психоатаките продължават... Някой държи света да разбере че свободата му е илюзорна... Честито овци!

Става дума за два месеца вкъщи, а не за шест години война, лигави кретени такива!!! И от вас се очаква да браните семейство и държава... Вярно е, че по време на лесни времена се раждат само глупаци.

Г-жо на вас майка Ви невилие казвала че използването на думи като кретени не е за препоръчане . ОБРЪЩАМ ВНИМАНИЕ НА АДМИНИСТРАТОРА НА САЙТА ЗА ОБИДНО СЪДЪРЖАНИЕ КЪМ ЧАСТ ОТ ДРУГО МИСЛЕЩИТЕ във фомумът . Може би всяка крива успоредна на офицялната е права?

Администраторът трябва да обърне внимание на неграмотно пишещите! Нямате и две думи без правописна грешка! Това вече е проблем!!!

Криста аз знам че ти си адмистратора и редактирате всяко мо е писание . И понеже си " умна " пиши с 2 думи какво беше доктрината Тито / ползвай налична информация /

СЕ ОГРАМОТЕТЕ...ПИШЕ СЕ ОФИЦИАЛНА... А ЗА РУГАТНИТЕ И МРЪСНИТЕ И ЦИНИЧНИ ИЗРАЗИ ПО ПОВОД НА ПРЕЗИДЕНТА НА БЪЛГАРИЯ, НА ПРЕМИЕРА, НА ЩАБА...С ТЯХ СТЕ СЪГЛАСНИ, ТАКА ЛИ? ИЗРАЗЪТ ЛИГАВИ КРЕТЕНИ Е ТОЧНО НА МЯСТО!

Няма значение за колко време става въпрос. Ако не се спазват основни принципи, няма как да се получи. Първият от тях е принципът на лидерството. Не може да искаш от хората да си стоят вкъщи, а лидерите на обществото да си "веят гъзовете" по пътищата и на чист въздух на обясняват как всички трябва да спазваме правилата. И да са без маски, в обкръжението на една камара придворни и "мисирки", въпреки че носенето на маски е задължително и има забрана за струпване на повече от двама човека на едно място. Край.

Точно от такива като нас се очаква да браним страната, а не страхливи овце, скрили се по къщите си.

Ако Сърбия и Северна Македония са отправните ни знаци по пътя на просперираща и демократична Европа "значи сме загубили всичко сме се върнали в 1968 по време на доктрината ТИТО "

Бедна ти е фантазията, дядка - Тито ряпа да яде пред демоНОкрацията.

Този път е вирус, не е Тито. Вероятно много си приличат, но сега ще отмине много по-бързо.

Сърбомани нещастни, тея верно не са наред с главите. И всичко най-лошо - сами си го правят. Проклятието на глупака и лошия човек.

А и още нещо. В Швеция до момента има 1200 починали при положение , ме са малко повече по- население от нас. Това как звучи?

като прекалено много хора със здравни проблеми. Или казваш нашата медицина е светлинни години пред тяхната, а?

А колко нови безработни има в Швеция? Шведите надали са се притеснили толкова много от тези цифри. Ама тук облъчването и промиването на мозъци е без спирка.

А свободата им,а човешките права,а демокрацията?

В Сърбия?

Колкото по-тоталитарна е държавата, толкова са по-строги мерките.

НЕЗАВИСИМО ОТ ФОРМАТА НА УПРАВЛЕНИЕ...

А как стоят нещата в Швеция , Австрия, Германия, Дания и т.н.

А в Гърция , Италия и Франция как стоят нещата ?

свободно движение по улиците, бягане дори в парковете, нормално ходене на магазин и аптеки

Да се свържат със Сл. Трифонов и неговият - Тошко -които всеки ден канят малоумни хора които облъчват хората да не спазват мерките за безопастност. Като прибавим към тях и Президента и богослова Волен Сидеров - ако ги слушахме тях до сега да имаше стотици жертви

Насрано герберче. Който не мисли като вас е олигофрен, луд, комунист тва го знаем, миличко, дай нещо ново герберастче гнусно

Да се свържат с Ахчиева или с Мангъров. Те ще им обяснят защо няма смисъл от тези мерки заради една проста настинка и как правителството им ги лъже за да открадне едни пари.

Бойко, Венци, какво чакате!

Президента Щирлиц, коментирай това!?!?!? Паляк!!!!

Както се вижда силно рестриктивните мерки почерпени от "братския" китайски опит не дават задоволителен резултат- Сърбия, която по население е колкото България, има по-голяма заразност и по-голяма смъртност отколкото е при нас. В същото време в Германия, която прилага възможно най-либералния режим на ограничения, вече се мисли за разхлабване на мерките. Чудно, защо ли ?

Абе, знаех си аз, че българската кръв на ония в Скопие ще надделее над внесената циганско-шумадийска :) Ония цигани в Белград затварят и храмовете, защото са безверни и лицемерни изчадия, нашите в Скопие правят като братята си в София...

ПРАВИЛНИТЕ МЕРКИ... ТУК ЗАЩО НЕ ГИ ПРИЛАГАТ? ЗАРАДИ "ДЕМОКРАЦИЯТА" ЩЕ ИЗМРЕМ...

Баце, ти лозунгите венозно ли ги взимаш три пъти на 24 часа или по някакъв друг по-адвансен начин?

Абе използвайте ги тези глави и за мислене, освен за равновесие. То само това остава да въведат и хептен ще измрем по домовете.

А сега да чуя ревящите колко строги са мерките в БГ! Нашите мерки въобще не са строги !

Сърбия има много заразени, но е с ниска смъртност. Какво е обяснението на мутафа? Тук имаме малко заразени, а много - починали. Това е проблемът и той е на отговорността на болниците и лекарите. Изводът е, че ние си вършим работата - не се заразяваме, а те не си я вършат - не се грижат за болните. При нас заразените са вносни - това е несвършената работа на щаба.

Докато в Италия беше много зле - гледайте Италия. Когато италианците започнаха да се оправят - гледайте САЩ. Сега и те казват, че са преминали пика. Сега гледайте Сърбия - че са въвели терор. Как не ви е хрумнало още да ни изпозастреляте предварително, че да не вземем евентуално да се заразим с този вирус.

доно някой македонец на път за храма не отскочи до магазина или аптеката, че жална му майка после!

Починалите от COVID-19 в Швеция вече са над 1200, надминавайки с много и броят, и сравнителните стойности спрямо скандинавските ѝ съседи. Това са 118 души на милион - в Дания този параметър е 55 на милион души, а във Финландия - 13. И двете държави наложиха строги мерки рано, докато Швеция само препоръча на гражданите си да спазват дистанция и да работят от вкъщи, но не затвори образователните институции, ресторантите и магазините.

Що не сравниш с Белгия, Холандия, Швейцария или Люксембург? Швеция е много по-напред от останалите скандинавски страни в изграждането на колективния имунитет, което ще се види скоро, като охлабят мерките в Дания, Норвегия и Финландия. А ще ги охлабят, просто защото с подобни мерки не може да се живее, а само да се съществува.

Но първо да оправят умрелите и погребенията , после да видим колко ще трае “изградения имунитет “

Престанете с Швеция. И аз ги имах за демократична страна но съм гледал много изказване на хора които са недоволни от мерките на правителството. Казват даже че се укриват данни на носители и заразени за да не гледат отвън с лошо око. Ако си със симптоми никой не те тества . Уж няма страшно пък в в същият момент болниците им се организират за справяне със смъртните случаи. След преминаване на първата вълна и ограничаване на заразата в следствие на взетите мерки няма да има нито една държава в която заразени и носители ще са по-вече от 10%. За какъв групов имунитет говорят още някои.

Да добавим и тези от македонските покрайнини за по-пълна картина.

Браво на макетата, пак къртят мифки.