Коментари - В половин България болните от туберкулоза са вече над средното ниво за страната | Днес.dir.bg

Коментари - В половин България болните от туберкулоза са вече над средното ниво за страната | Днес.dir.bg

Коментари

На напиращите да плюят демокрацията, ще обясня, че твърдението е било вярно и по комунистическо, и през турското владичество, че и по време на първото и второто българско царство. И ще продължи да бъде вярно и за безкраен период в бъдеще.

"Кой не скача е червен."Помните ли!? "Четиридесет и пет години стигат."Наскачахте ли се!? За 35 г. СДС-Шайката, под мъдрото ръководство на англо- краварските шпиони възстановиха чумата,холерата,сифилиса,туберкулозата и много други болести,заравнени по времето на управлението на Бай Тошо.Най-коварна и най-жестока си остава СДС-Чумата,защото тя успя да се впише като злокачествен тумор ввъв всички етажи на властта и със злокачествените си разсейки пие от плътта и кръвта народна.

На драго сърце бих изкормил някой известен СДС-Тумор.

В Северна Корея няма туберкулоза другари. И ковид няма. Ни един.

В социалистическа България-НРБ също нямаше нито туберкулоза, нито ковид. Бяхме забравили болести като скарлатина, дифтерит, туберкулоза, детски паралич, дребна и едра шарка и още много други. Медицинската помощ беше достъпна. Дори някои симуланти злоупотребяваха с тази лесна достъпност на медицинската помощ.

При комунистите, до 1989 г. туберколозата нямаше, тази болест бее на ниво нула, явно Жълтата гостенка се е завърнала по време на дермокрация, а тя се появява само, когато има бедност и мизерия!

да те осведомя, че в Сливен беше една от най-големите туберкулозни болници в българия.

Лъжеш като комунист.

Туберколозата, една от основните болести на бедността

Класическата болест на капитализма! Това е социална болест свързана с мизерията.

Това заболяване беше ликвидирано през социализма и даже първите десетина години на демосрацията то го нямаше и сега изведнъж се появява ! Мислите ли , че е слупайно ? Това е дело на американските биолаборатории пръснати из европата и от онези закритите в усрайна

Това къде го прочете? щото и в СССр нямаше секс ама глей ся как се опъват на американците!

Естествен подбор, братчеди. Четете Лорд Дарвин!

мда, туберкулозата става все по-устойчива. тежко ни

Математически погледнато Европейския Съюз ни връща 100 години назад.... да сте живи и здрави братя Българи (но за жалост не сте, а и не сте и много умни... затова пък сме много търпеливи.....)

определи се - сме или сте?

Никак не си оригинален/оригинална!

...Имунизацията у нас се прави до 48 часа след раждането на бебето... !!!!!! Т.е. на практика в България неваксинирани срещу туберкулоза няма, но туберкулоза ИМА. А дали работят "ваксините"... ? А?

Вярно е, че неимунизерани няма. Но проблемът е, че последната реимунизация против туберколоза се прави на 11-годишна възраст. А от 2020 дори тази последна реимунизация отпдна. Резултатът от подобна безхаберност е очевиден - туберколозата се завръща. Казвам го от собствени наблюдения, защото моя близка, която е на средна възраст, въпреки че е имунизирана, се разболя и се наложи близо месец да лежи в болница, а после още един - на домашен стационар. Може би при тези условия на очевидно завръщащо се заболяване отново трябва да се мисли за подновяване на реимунизациите и до по-висока възраст.

колко лоши неща имаше по соца та чак ни се налага пак да се връщаме към тях

Ама носете ги тгя маски бе слагайте си повече дезинфектант на ръцете не яжте в публични столове ами си гответе вкъщи п С 3 дози на Пфайзъра съм да чукна добре съм.

Това е болист на бедността

?

Османския император Махмуд II и Алфонсо XII, крал на Испания са били сред жертвите на туберкулозата. Преполагам и те са били бедни.

Навремето когато не ви питаха искате или не искате защо бяхме забравили за туберкулозата?

Защото тогава се грижеха наистина за здравето на хората, а не за печалбите на Пфайзер.

Циганскити суфийци у Цофето са пруклятие за България, провалят българти вечи 150лета. Дейва и сръбскити утрепки

Регрес във всички сфери.Лека-полека пълзим към средновековието.През онова, лошото време, имаше лекар и зъболекар във ВСЯКО УЧИЛИЩЕ.Сега дори мислят, вместо вас ,дегенерати жалки.

Лекарства нямаше. Да ти разкажа как ме осакатиха за цял живот заради липса на отдавна известно ама западно лекарство?

осакатен, сърди се на майка си и баща си

На платения руски трол Ако си ваксиниран- не се разболяваш от туберкулоза. Разболяваш се ако родителите ти са антиваксъри и не са те ваксинирали като дете. А такива има много от известно време.

Имаше едно проучване преди врем че специално туберкулозните максини имат нулев ефект и дори отрицателен ако човека се е бустерирал.. Добре известен факт, затова са и разкарани от повечето календари ... Бтв. Файзера усещаш ли го вече? ;)

Усещам тъпотията ти от километри!

Първият антиваксар бърза да си каже простотията.

Искаш ли да ти организирам едно посещение в инфекциозно отделение на белодробната, не тъпак!? Ще можеш да подишаш бактерии от някой пациент с открита форма! Пък след 3-4 месеца пак ще ни обясняваш колко е ефективна БЦЖ, особено пък когато последната ти е правена преди две-три десетилетия.

По-долу някакво същество твърди, че украинците са причина за увеличение на случаите на туберколоза, защото не се ваксинират. Я вижте линк към тяхното здравно министерство. https://en.moz.gov.ua/vaccinations

Това е болестта на бедните държави.

това е болестта на окупираните територии

Окупиран ли се чувстваш?

Да. На практика сме окупирани от западняците. Грешката е вярна. Окупирани сме.

Максините нале беа ефективни... Всичко живо е нажулено с туберкулзната инжекция. Само фарма пуделите... не почвайте с Бустерите и мустерите, че ще станете смешни

Оправете си статията! 13 на 100 000 не е 13%!

Очакваното нормално полжение е в половин България да са под средното, а в другата половина - над средното, като за цяла България резулатът от двете половини да е около средното.

поне част от България трябва да е точно със средното ниво, така че нормално би било малко под половината България да е над средното.

Логично, след като сравнявате средно ниво, е половината региони да са над средното, а останалата половина - под него. Само не видях някой да е потърсен от прокуратурата, за това, че не си е свършил работата поне едни манту да направи на бежанците от Украина - най-засегнатата от туберкулоза страна в Европа.

Че всички Урки внесоха достатъчно болести,дори яко СПИН, при тях няма имунизации, Те са безсмъртно нагли .Заради тях във Бургас имаше масово всякакви карантини по градините тази зима . Да са ни честити новите паразити

За всички несполуки и проблеми в жалкият ти живот ли обвиняваш някой друг? Тъпо парче си. Украинците са вакснирани против туберколоза, но малоумните ганьовци, които се бунтуваха протия всякаква ваксинация е причината. Капиш тъпаче?

Виж списък със задължителните ваксинации от в Украйна. Такива сте всички тъпо русофили боравите с непроверените партенки. https://en.moz.gov.ua/vaccinations

Плодовете на антиваксърството, когато много философствате и не си слагате БЦЖ, виждаме резултата.

На бедните и високообразовани държави

Туберколозата - болестта на бедността, пак се завръща. Благодарим ти, Мунчо, Кики.

даже трият коментара, за да нес е усетите, скоро и холера и ебола ще пуснат...скарлатината вече я пуснаха

Плащайте още осигуровки на здравната мафия.

Да продължават с ремонтите, т.е вдигането на прах по улиците и ще чукнем 50%

Поради насадения страх от Ковид сега ще отчитаме много неща. Колко време нямаше срещи с джипито и колко пари за профилактика се икономисаха?

само като прочетох заглавието и се отказах да чета "статията"...

"Втора в негативната класация е област Сливен - 16,4%, в област Пловдив заболелите са 14,6 на сто, в област Ямбол - 13,7%. Данните за София област показват 13,4 на сто заболеваемост, в област Велико Търново - 12,2, в област Благоевград - 12%. Следват област Русе с 11,8 на сто, област Стара Загора - 11,6%, в област Силистра - 11,2, в област Габрово данните показват 10,4% заболели от туберкулоза." Абе, вие СЪЗНАВАТЕ ЛИ К А К В О пишете?!!! Излиза, че на всеки 100 души 10 - 20 са болни от туберкулоза, то не епидемия ами апокалипсис е настанал..... Щото някой пишман "журналист" и идея си няма що е то "процент".

Глупости. Първо това не е половин България и второ болестта е лечима . Дебелата от БАН да не си трибуна за изява, достатъчно й беше по ковида.

Не е точно така. В някои случаи болестта е трудно лечима, защото вече е резистентна към антибиотиците. Освен това може да причини трайни увреждания на сърцето и други последствия.

"Данните за София област показват 13,4 на сто заболеваемост" Хора, Вие добре ли сте и мислите ли какво наистина би се случило при 13% заболеваемост на населението от туберкулоза. Щеше да има масов мор. Може би сте искали да напишете 13,4 на 100 000, което е 0,000134%, само мога да гадая...

А и забравих. Циганите масово не се и ваксинират и затова стари болести изпълзяват.

циганите имат най-силният имунитет към всичко, който предават дори на децата си

Като знам какъв инжинер съм, ме е страх да отида на доктор! Някак си без значение кога правиш замерването статистически получаваш вярно твърдение. И никой не казва високо ли е ниско ли е, проблем ли е или не е проблем…. А накрая става беля и едни пари се крадат. А и лекарите си искат, изобщо, каша/маша

Ми нормално. Това са градовете с най-голяма циганска популация. Едно време като ни преглеждане във военното окръжие в Ямбол, понеже нямаха матепиали за рентгена, белите деца ни пропускаха и доктора казваше, почти 100 % от туберкулозата е в циганите Което не е добре, явно лоша хигиена и недохранване. И те са български граждани и най-вече човешки същества.

А в другата половина са под средното за страната. Малоумници!

Ако не беше така тогава щеше да е странно.

Е поне няма правописни грешки в заглавието...

"Демокрация" и за туберкулозата. Като бяхме малки май нямаше. И в училище ни проверяваха.

първо да провериш как се е завръщала и продължава да се завръща туберколозата в СССР и във всичките му настоящи производни (русия включително!) преди да хулиш демокрацията!

Алооооооооооооо сложи очилата и виж кавичките преди да тролиш

математически погледнато не можеш да смяташ и внимавай като си купуваш зеленчуци от кирков. ако средното е 4 а половината страна е X , другата половина е Y (която е равно на X) получаваме следната система X >4 2*X=4 това ако ми го решиш получаваш 100 лв от мен става дума за статистическо средно от предишни години ФУНКЦИОНАЛ

Въраха се болести, които бяха изчезнали: Скарлатина, Туберколоза...

точно . от преди век и половина

Интересно заглавие, трудно ми е да си представя ситуация когато не е вярно

А в останала половина са под средното. Гениално!

чете ли барем първото изречение на статията ? средно за ПЕРИОД

Математически погледнато това заглавие е винаги истина независимо от това колко е абсолутната стойност на броя на заболелите.

Мда - едно време се искаше да завършиш висше, за да си журналист. Сега стига да можеш да работиш с лаптоп.

Много,много сте прав !!!

Коментари - В половин България болните от туберкулоза са вече над средното ниво за страната | Днес.dir.bg

Коментари - В половин България болните от туберкулоза са вече над средното ниво за страната | Днес.dir.bg

Коментари

На напиращите да плюят демокрацията, ще обясня, че твърдението е било вярно и по комунистическо, и през турското владичество, че и по време на първото и второто българско царство. И ще продължи да бъде вярно и за безкраен период в бъдеще.

"Кой не скача е червен."Помните ли!? "Четиридесет и пет години стигат."Наскачахте ли се!? За 35 г. СДС-Шайката, под мъдрото ръководство на англо- краварските шпиони възстановиха чумата,холерата,сифилиса,туберкулозата и много други болести,заравнени по времето на управлението на Бай Тошо.Най-коварна и най-жестока си остава СДС-Чумата,защото тя успя да се впише като злокачествен тумор ввъв всички етажи на властта и със злокачествените си разсейки пие от плътта и кръвта народна.

На драго сърце бих изкормил някой известен СДС-Тумор.

В Северна Корея няма туберкулоза другари. И ковид няма. Ни един.

В социалистическа България-НРБ също нямаше нито туберкулоза, нито ковид. Бяхме забравили болести като скарлатина, дифтерит, туберкулоза, детски паралич, дребна и едра шарка и още много други. Медицинската помощ беше достъпна. Дори някои симуланти злоупотребяваха с тази лесна достъпност на медицинската помощ.

При комунистите, до 1989 г. туберколозата нямаше, тази болест бее на ниво нула, явно Жълтата гостенка се е завърнала по време на дермокрация, а тя се появява само, когато има бедност и мизерия!

да те осведомя, че в Сливен беше една от най-големите туберкулозни болници в българия.

Лъжеш като комунист.

Туберколозата, една от основните болести на бедността

Класическата болест на капитализма! Това е социална болест свързана с мизерията.

Това заболяване беше ликвидирано през социализма и даже първите десетина години на демосрацията то го нямаше и сега изведнъж се появява ! Мислите ли , че е слупайно ? Това е дело на американските биолаборатории пръснати из европата и от онези закритите в усрайна

Това къде го прочете? щото и в СССр нямаше секс ама глей ся как се опъват на американците!

Естествен подбор, братчеди. Четете Лорд Дарвин!

мда, туберкулозата става все по-устойчива. тежко ни

Математически погледнато Европейския Съюз ни връща 100 години назад.... да сте живи и здрави братя Българи (но за жалост не сте, а и не сте и много умни... затова пък сме много търпеливи.....)

определи се - сме или сте?

Никак не си оригинален/оригинална!

...Имунизацията у нас се прави до 48 часа след раждането на бебето... !!!!!! Т.е. на практика в България неваксинирани срещу туберкулоза няма, но туберкулоза ИМА. А дали работят "ваксините"... ? А?

Вярно е, че неимунизерани няма. Но проблемът е, че последната реимунизация против туберколоза се прави на 11-годишна възраст. А от 2020 дори тази последна реимунизация отпдна. Резултатът от подобна безхаберност е очевиден - туберколозата се завръща. Казвам го от собствени наблюдения, защото моя близка, която е на средна възраст, въпреки че е имунизирана, се разболя и се наложи близо месец да лежи в болница, а после още един - на домашен стационар. Може би при тези условия на очевидно завръщащо се заболяване отново трябва да се мисли за подновяване на реимунизациите и до по-висока възраст.

колко лоши неща имаше по соца та чак ни се налага пак да се връщаме към тях

Ама носете ги тгя маски бе слагайте си повече дезинфектант на ръцете не яжте в публични столове ами си гответе вкъщи п С 3 дози на Пфайзъра съм да чукна добре съм.

Това е болист на бедността

?

Османския император Махмуд II и Алфонсо XII, крал на Испания са били сред жертвите на туберкулозата. Преполагам и те са били бедни.

Навремето когато не ви питаха искате или не искате защо бяхме забравили за туберкулозата?

Защото тогава се грижеха наистина за здравето на хората, а не за печалбите на Пфайзер.

Циганскити суфийци у Цофето са пруклятие за България, провалят българти вечи 150лета. Дейва и сръбскити утрепки

Регрес във всички сфери.Лека-полека пълзим към средновековието.През онова, лошото време, имаше лекар и зъболекар във ВСЯКО УЧИЛИЩЕ.Сега дори мислят, вместо вас ,дегенерати жалки.

Лекарства нямаше. Да ти разкажа как ме осакатиха за цял живот заради липса на отдавна известно ама западно лекарство?

осакатен, сърди се на майка си и баща си

На платения руски трол Ако си ваксиниран- не се разболяваш от туберкулоза. Разболяваш се ако родителите ти са антиваксъри и не са те ваксинирали като дете. А такива има много от известно време.

Имаше едно проучване преди врем че специално туберкулозните максини имат нулев ефект и дори отрицателен ако човека се е бустерирал.. Добре известен факт, затова са и разкарани от повечето календари ... Бтв. Файзера усещаш ли го вече? ;)

Усещам тъпотията ти от километри!

Първият антиваксар бърза да си каже простотията.

Искаш ли да ти организирам едно посещение в инфекциозно отделение на белодробната, не тъпак!? Ще можеш да подишаш бактерии от някой пациент с открита форма! Пък след 3-4 месеца пак ще ни обясняваш колко е ефективна БЦЖ, особено пък когато последната ти е правена преди две-три десетилетия.

По-долу някакво същество твърди, че украинците са причина за увеличение на случаите на туберколоза, защото не се ваксинират. Я вижте линк към тяхното здравно министерство. https://en.moz.gov.ua/vaccinations

Това е болестта на бедните държави.

това е болестта на окупираните територии

Окупиран ли се чувстваш?

Да. На практика сме окупирани от западняците. Грешката е вярна. Окупирани сме.

Максините нале беа ефективни... Всичко живо е нажулено с туберкулзната инжекция. Само фарма пуделите... не почвайте с Бустерите и мустерите, че ще станете смешни

Оправете си статията! 13 на 100 000 не е 13%!

Очакваното нормално полжение е в половин България да са под средното, а в другата половина - над средното, като за цяла България резулатът от двете половини да е около средното.

поне част от България трябва да е точно със средното ниво, така че нормално би било малко под половината България да е над средното.

Логично, след като сравнявате средно ниво, е половината региони да са над средното, а останалата половина - под него. Само не видях някой да е потърсен от прокуратурата, за това, че не си е свършил работата поне едни манту да направи на бежанците от Украина - най-засегнатата от туберкулоза страна в Европа.

Че всички Урки внесоха достатъчно болести,дори яко СПИН, при тях няма имунизации, Те са безсмъртно нагли .Заради тях във Бургас имаше масово всякакви карантини по градините тази зима . Да са ни честити новите паразити

За всички несполуки и проблеми в жалкият ти живот ли обвиняваш някой друг? Тъпо парче си. Украинците са вакснирани против туберколоза, но малоумните ганьовци, които се бунтуваха протия всякаква ваксинация е причината. Капиш тъпаче?

Виж списък със задължителните ваксинации от в Украйна. Такива сте всички тъпо русофили боравите с непроверените партенки. https://en.moz.gov.ua/vaccinations

Плодовете на антиваксърството, когато много философствате и не си слагате БЦЖ, виждаме резултата.

На бедните и високообразовани държави

Туберколозата - болестта на бедността, пак се завръща. Благодарим ти, Мунчо, Кики.

даже трият коментара, за да нес е усетите, скоро и холера и ебола ще пуснат...скарлатината вече я пуснаха

Плащайте още осигуровки на здравната мафия.

Да продължават с ремонтите, т.е вдигането на прах по улиците и ще чукнем 50%

Поради насадения страх от Ковид сега ще отчитаме много неща. Колко време нямаше срещи с джипито и колко пари за профилактика се икономисаха?

само като прочетох заглавието и се отказах да чета "статията"...

"Втора в негативната класация е област Сливен - 16,4%, в област Пловдив заболелите са 14,6 на сто, в област Ямбол - 13,7%. Данните за София област показват 13,4 на сто заболеваемост, в област Велико Търново - 12,2, в област Благоевград - 12%. Следват област Русе с 11,8 на сто, област Стара Загора - 11,6%, в област Силистра - 11,2, в област Габрово данните показват 10,4% заболели от туберкулоза." Абе, вие СЪЗНАВАТЕ ЛИ К А К В О пишете?!!! Излиза, че на всеки 100 души 10 - 20 са болни от туберкулоза, то не епидемия ами апокалипсис е настанал..... Щото някой пишман "журналист" и идея си няма що е то "процент".

Глупости. Първо това не е половин България и второ болестта е лечима . Дебелата от БАН да не си трибуна за изява, достатъчно й беше по ковида.

Не е точно така. В някои случаи болестта е трудно лечима, защото вече е резистентна към антибиотиците. Освен това може да причини трайни увреждания на сърцето и други последствия.

"Данните за София област показват 13,4 на сто заболеваемост" Хора, Вие добре ли сте и мислите ли какво наистина би се случило при 13% заболеваемост на населението от туберкулоза. Щеше да има масов мор. Може би сте искали да напишете 13,4 на 100 000, което е 0,000134%, само мога да гадая...

А и забравих. Циганите масово не се и ваксинират и затова стари болести изпълзяват.

циганите имат най-силният имунитет към всичко, който предават дори на децата си

Като знам какъв инжинер съм, ме е страх да отида на доктор! Някак си без значение кога правиш замерването статистически получаваш вярно твърдение. И никой не казва високо ли е ниско ли е, проблем ли е или не е проблем…. А накрая става беля и едни пари се крадат. А и лекарите си искат, изобщо, каша/маша

Ми нормално. Това са градовете с най-голяма циганска популация. Едно време като ни преглеждане във военното окръжие в Ямбол, понеже нямаха матепиали за рентгена, белите деца ни пропускаха и доктора казваше, почти 100 % от туберкулозата е в циганите Което не е добре, явно лоша хигиена и недохранване. И те са български граждани и най-вече човешки същества.

А в другата половина са под средното за страната. Малоумници!

Ако не беше така тогава щеше да е странно.

Е поне няма правописни грешки в заглавието...

"Демокрация" и за туберкулозата. Като бяхме малки май нямаше. И в училище ни проверяваха.

първо да провериш как се е завръщала и продължава да се завръща туберколозата в СССР и във всичките му настоящи производни (русия включително!) преди да хулиш демокрацията!

Алооооооооооооо сложи очилата и виж кавичките преди да тролиш

математически погледнато не можеш да смяташ и внимавай като си купуваш зеленчуци от кирков. ако средното е 4 а половината страна е X , другата половина е Y (която е равно на X) получаваме следната система X >4 2*X=4 това ако ми го решиш получаваш 100 лв от мен става дума за статистическо средно от предишни години ФУНКЦИОНАЛ

Въраха се болести, които бяха изчезнали: Скарлатина, Туберколоза...

точно . от преди век и половина

Интересно заглавие, трудно ми е да си представя ситуация когато не е вярно

А в останала половина са под средното. Гениално!

чете ли барем първото изречение на статията ? средно за ПЕРИОД

Математически погледнато това заглавие е винаги истина независимо от това колко е абсолутната стойност на броя на заболелите.

Мда - едно време се искаше да завършиш висше, за да си журналист. Сега стига да можеш да работиш с лаптоп.

Много,много сте прав !!!