В Куба са на път да признаят правото на частна собственост

8 милиона души на острова гласуват на референдум за нова Конституция

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

които живеят в Флорида - САЩ.Те ще са каймака на бъдещата КУБА а не тия обезличени и затъпели кубинци от комунизма на Кастро.Никога не забравяйте кубинските емигранти ! Те само чакат удобен момент да се върнат отново в Куба, за да поемат ръководството на страната.И този момент е много близо.

излишни дискусии държавата Куба отдавна е частна собственост на кастровата шайка

Когато дължиш пари на банка и няма ипотека и не може да ги събере парите,банката "продава"дълга си на така наречената колекторска фирма,или по-точно "бойното формирование" на банката,което ги събира със заплахи и бухалки.Е, така и Мартин,трябваше да се обърне към мутри.

Еб.....си развитите общества.Венецуела 12долара заплата,Куба-10,Св.Корея -4 ,колоко мъка има по тоя свят леле.

Едно време английската министър-председателка каза на Брежнев-"Защо избирате най дългия път към капитализма" Фидел е забавил развитието на Куба цели 60 години както турците нас 500 години и комунистите вече 73 години....просто капитализма няма алтернатива, няма алтернатива конкуренцията която движи прогреса..а вие тъпи комунисти сте дървени тъпи глави с промито мозъци..защо купувате парфюми на любовниците си от Париж а не от Русия Тройной бре..защо пращате децата си на запад да учат а не в Русия, зящо ползвате западни коли и телефони..защо ..защо...просто сте едни мизерници със москвичи и жигилута

-)

Прав си че капитализма няма алтернатива! Но ако е контролиран от силна личност като Путин или силна Комунистическа партия като в Китай и Виетнам! Тогава капиталистите уволняват масово при Демокрациите и назначават при комунистите! Демократите надяват жълтите жилетки и шоуто започва!

При силната личност Путун заплатата стана 9500рубли. Наполовина на българската.

Тъпите комуноидни изроди са принудени да правят промени за да могат да си запазят власта . Сега по света е най-опасен червеният комунизъм. Там където комунистическите идеи са нахлули, след това и трева не расте... Социализмът отдавна показа на всички своето животно лице и духовна нищета -измамни крадци...Вижте северна корея, Куба, Венецуела, руската помийна яма...

такия кат Костов ни учеа, че частната собственост в условията на социализъм ражда капитализъм затова тогава имаше лична собственост!

За разлика от нас кубинците се нямат НПО та финансирани от САЩ и ЕС които да им подкупят политиците! Така че имат доста добър шанс да избегнат разрухата и мизерията с която се сблъска България и съседите им!

Иди в куба да видиш каква разруха е. 10$ заплаа.

То повече от тая разруха в Куба нема накъде.Ти да не мислиш че им се ще да разрешават частната собственост,ама няма друг естествен начин на развитиe иначе хората ще им направят един чаушеску.

Манджа с грозде.Малко комунизъм, малко частна собственост...ала-бала.Еднопартийна система с референдуми в които и църквата се бърка.Умряла работа, седене на два стола.Строиха го тоя комунизъм/социализъм полвин век вече и накрая нищо.Ами признайте, че сте сбъркали и почнете на чисто, другото са глупости.Ние направихме същата грешка навремето, спряхме да градим комунизма ама оставихме лостовете на властта у комунистите.Дано да не свършат като нас кубинците.

Тъпо Седларов! Ако писнат безконтролно пазара ще стане като у нас и съседите им като Мексико, Хондурас, Сан Салвадор ... банди, наркотрафиканти .. прави са си хората да следват китайския опит!

Добре ще направят. Нужно е да се вземе най-доброто както от комунизма, така и от капитализма. Ще бъдат едно мини-икономическо чудо.

Имат от кого да се поучат! 40 годишния икономически възход на Китай и Виетнам, посткомунистичвската разруха в бившия Съветски съюз и България...управляваните от улични банди Демокрации в съседните им Хондурас, Сан Салвадор, Хайти...

бил ли си в Китай? знаеш ли какво е там ? аз да, бях там много пъти и то за по 6 месеца - е те такова бачкане нема, ама и там балъците привършват и те за пари напоследък взеха да работят! И ДА ЗНАЕШ НИКАКЪВ СОЦИАЛИЗЪМ НЕМА ТАМ!

Малиии и тия продадоа социализЪма. Жалко, явно сградите в Хавана няма да могат да се саморазпаднат напълно, а ще вземат да ги стегнат. Ужас. Комунистическият чар замина по дяволите!

И точно като в Булгаристан местните комуняги крадливи ще се окажат с цялата частна собственост в ръцете си, а обикновените негра ще духат супата!

А защо мислиш клаха и убиваха и грабиха и одържавиха и национализираха след 9ти 1944г. Бяха се подготвили за този ден който дойде. Да са живи ,здрави и щастливи и да слушкат по-големият брат, че без него щяха да копат у ТКЗСто за 80 стотинки надница и да забегнат у мат Рус

Каква частна собственост, всичко да си е държавно. От туй по-убаво няма.

Т.е. цените на Варадеро ще скочат?

Що не коментирате Великобритания бе идиоти, където ще има референдум за собствеността, когато Слънцето ще стане Супернова след 3.5 милиарда години???!!! Хай де бе, пишете за рептилската държава, и оставете кубинците да си пият рома и да ш...бат бозавите ви кравопоподбни млекопреработвателки...

Ще го направят, но не за всички кубинци. Държавното имущество на около 20-30 фамилии. А почти всеки кубинец ще има четка за зъби, като частна собсвеност.

EMEC

ЕМЕС И Куба вече го разбира, че комунизма не го бива.

Бивш колега,Бог да го прости,работил в Куба,разказваше следното: Насадили си домати,краставици,чушки край бараките,където били настанени.Имали идеална реколта.Един ден,връщайки се от работа,виждат всичко оскубано,смачкано.Започнали да се ядосват и псуват,на кой му пречеше това.До тях се доближил един черен кубинец и им казал,да не садят нищо повече,защото и тях ще ги накарат да правят същото.Изводите правете сами.

Да бяха копирали направо челният китайски опит .

Не, недейте- да не сте луди- гледайте си кубинската революция на кастро, пълната национализация и колективизация на кафеените, тютюневите и захарнотръстиковите плантации, и си гледайте жизн-ите- що ви трябва лайфа?:D:D:D Частната собственост е враг на социализЪма, я е отроче на капитализЪма и не трябва да вирее в една социалистическа или комунистическа държава, каквата е куба:D:D:D:D

на които ще им е разрешена? Или още се обсъждат.

Дано им остане здравното обслужване, както беше до сега.

Диктаторът Кастро съсипа тази държава. Куба можеше да бъде една богата държава с тези плажове. А сега е една от най-бедните в този район. Сгради от времето на Батиста, колите също са от тогава. А диктаторът е водил охолен и разюздан живот. Знам, че преди да умре беше един от най-богатите хора в света. Как е забогатял, еми за сметка на бедния народ. Също таща е бил голям нерез - около 10 деца, повечето от любовници. Заедно с онзи касапин - Че Гевара, са избили доста народ. А този Че е убивал човек, само защото го е погледнал лошо, но слава Богу са го ликвидирали подобаващо - свидетели казват, че се е молил за милост като малко дете....

Бедна, ама горда страна. И как да е богата като от 60 години живее под санкции, както сега Венецуела. Начел си се на либерална литература доколкото виждам. Че бил касапин. Добре бе, явно ти разбираш повече отколкото милионите бедни и мизерстващи южноамериканци за които той е легенда. Както и Кастро.

Добър ден!

Забравете ваканцията в Куба поне за десет години. Сега започва времето на "мутрите" и скитата приватизация. В същност кланът Кастро вече владее "държавния" бизнес, който става частен.Здравото крадене започва. Интересна ще е ролята на САЩ.Може би ще действа чрез подставени лица.Ще поживеем, ще видим. Този филм сме го играли.

И на тия им е изпит мозъка. Едно партийна система означава диктатура на партия, не на пролетариатът. Изобщо парии от този ретро тип обричат народите си на лишения и страдания и водят към войни.