Новак към Петкова: Издайте разрешителните за газопровода

Българският и руският енергийни министри са обсъдили по телефона проекта "Южен поток" и предложението за газов хъб на българска територия.

Обратно в новината

Коментари - Новак към Петкова: Издайте разрешителните за газопровода | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Соред мен това са жалки опити на правителството да се спаси от поредния арбитраж.Сигурен съм, че още не са получили инсрукций от САЩ и ЕС как да действат.Това са опити да хрърлят прах в очите на руснаците.Представям си как Б.Б. заевно с цялото правителство клечат на брега край Варна и чакат тръбите да се покажат от морето .И ако руснаците са толкова наивни да се хванат на приказките му , нищо не им гарантира , че като дойдат до хипотетичния хъб няма да започнат да им се поставят нови и нови условия,за да продължи транспортирането на газа по евроизискванията, а те вече ще са погребали вече 3 милиарда под бурните води на Черно море.

Абе нищо не се разбира. Тоя хъб така ли ще си седи без тръбите в морето. Какви са тия технологии и схеми стана пълна мъгла

Реално руския бизнес е мафия и рекет.Опитват се да рекетират дори и България.В момента в Русия съществуват около 8000 престъпни групировки, в които участват над 250 000 души. Според проучванията на руското Министерство на вътрешните работи, цитирано от вестник Moscow Times, те контролират 40% от частния бизнес, 60% от държавните предприятия и 80% от банките в Русия. Повечето чуждестранни фирми в Русия плащат под една или друга форма около 20 на сто от своята печалба на руската мафия. От падането на стената до края на миналата година са били преброени близо 10 000 престрелки между гангстерски групировки в Русия, извършени са били над 600 поръчкови убийства и в тях са били убити 95 банкери,

Пак ли пишеш глупости.Това троловете сте особена порода- лъжи до край,някои балъци може и се хванат.

При реална безработица около 20%, липсата на икономика и пари в хазната - да се откажеш от хиляди работни места и свежи инвестиции, най-големите до сега - това е върха на цинизма и безумието! Да не говорим за дългогодишни икономически и политически изгоди! Изродените конкурси за изпълнители, умишленото оскъпяване на проекта се направи от същите тези политичета, които и сега търкат столовете в парламента и управляват държавата толкова некадърно, защото нямат никакъв капацитет и са изключително крадливи! Не ми пука за Русия, още по-малко за САЩ и ЕС, жестоко ме боли че държавата загина под нашия благосклонен поглед и оставихме едни безумци да ни управляват и грабят!

Явно при патока още нищо не се знае..... Или поне обикновените хора не знаят...... Игра на нерви, или пазарльци, каквото и да е, разврьзката предстои, и ще е интересна!!! :-)

Явно има останали пари в БЕХ и премиера ЛИЧНО се е запътил за тях. На това му викам ДЪРЖАВНИК ОТ КЛАСА.

Е, МНОГО ТЪПА МАСА ИМА В ПАРЛАМЕНТА! РУСНАЦИТЕ 100 ПЪТИ КАЗАХА, ЧЕ НЯМА ДА ИМА ЮП, НАШИТЕ ИЗДАВАТ ДОКУМЕНТИ !

Професор Борисов! Когато ставаше доцент, темата на работата беше разпъване на шланг в гориста местност! Сега за професор: Разгъване на тръби в морска и сухоземна част!

Хей, колегите, ами за по-лесно четете "д-р Менгеле". Той има търпението да ви го обяснява. Казусът Южен. Продължавай докторе, аз си "лягам".

Подлите руснаци пак искат да ни съдят, за това, че ние сме виновни да не се случи ненужен поток. Целта е да платим няколко милиарда за тази тръба, както и за АЕЦ Белене и да продължат да правят още пропагандни филмчета /"България умира тихо" и Българска чушка/колко зле се живее е Европа.

Бизнеса с неустойки е изключително печеливш бизнес. Особено когато народа ти е стадо и не му пука какво плаща. Колко милиарда снесохме ВЕЧЕ на Русия, без да си мръдне пръста? Само от неустойки и глоби. Това ако не е контролирано източване на държавата, незнам кое Е.

Южния поток ще тече само през България - Путин блъфира...!!!!!! Ако се прави поток през Турция, това значат поне още 300 км. под най-дълбоката част на Черно море и безумно оскъпяване на проекта... Горното ми го каза, мой добър руски приятел, от средния началнически ешалон на Газпром... И гражданин с апартамент в... Поморие, първият руски град в България ! Боирисов и Путин ще се разберат и Южен поток ще го бъде...!!!!!!

НИКОЙ НЕ УВАЖАВА И НЕ ВЯРВА НА ПРЕДАТЕЛИ! ИМА ДВЕ ПРОМЕНИ КОИТО СА НАПРАВЕНИ В ЮЖЕН ПОТОК ПЪРВАТА Е, ЧЕ ЗАОБИКАЛЯ БЪЛГАРИЯ! ВТОРАТА Е ЧЕ ОТ ЮЖЕН ПОТОК, ЩЕ СЕ НАРИЧА "ТУРСКИ ПОТОК"!!!!!!! ВТОРОТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ Е НАПРАВЕНО ОТ ПУТИН!!!!!!! НАЛИ СЕ СЕЩАШ ЗАЩО?

още 300 км бахти смехурана

Някой да обясни този трети пакет. Хубаво, всеки да има достъп до тръбата и да доставя по нея. Ама има около 9 маймуни на клона. Примерно си намерим газ и решим и ние да доставяме и по веригата едни се навият да ползват нашия газ, други си искат руския... тази тръба почасово ли ще се ползва в съотвтетствие с третия пакет.

Ами пич. Пускаш в общия кюп колкото потребяват клиентите ти вземайки от общия кюп в тръбата. Това с оцветяването на горивата май го забравихме некъде къде 1990 година.

Трябва да си пълно куку,за да построиш тръба която да ползват твоите конкуренти наготово.Колкото и да са тъпи руснаците,чак такива идиоти не са.

Пич,слушяй внимателно. Да речем, че си си купил скъпа кола - Ауди А 8 или Бентли да речем. Живееш в района на централна гара а работиш в центъра. Всеки ден ти се налага да минаваш по лъвов мост. Обаче, в един момент в кварталната градинка се събират дежурните пияници и безделници и си гласуват разпоредба според която, всеки на който му се прииска може да се вози в колата ти и ти си длъжен да го качиш - нещо повече , може някой да ти вземе колата и да си джитка с нея на воля. Ей туй е "трети енергиен пакет". Някой строи газопровод, инвестира луди пари, но в един момент пристига сульо, дето не е дал пукнат лев и ползва тръбата... Капиш?

Защо Южен поток 1 трябва да мине през България и тръбата да стигне до крайния потребител, а Южен паток 2 ще стигне само до гръцката граница накрая на Турция? Кой номер "минава" при българите, но не може да мине при гърците? Моля обяснете.

То идеята е ясна, ама въпросът технически е повече. К'во правим ако всеки укрилен от третия пакет реши да си дупчи и да се включва както му дойде угодно и газ да пуска вътре.

Добър въпрос. Отговорът е: Газопроводът е път, а газът е автомобил (Бентли, Москвич, Мерцедес и т.н.). Руснакът прави пътя, но иска по него да се движи само него вия автомобил. А "третия енергиен пакет" казва, че по пътя може да се движи всеки, стига да си плати. А плащането също е контролирано-има ПРАВИЛА по които се изчислява и те са еднакви за всички. С този пример се опитвам нагледно да отговоря на въпроса.

Цял живот ще ни командват руско-съветски калпаци и комунистически потурняци! Марш от кораба барабар с потока си! Поток-поток, ама под руска диктовка. Нема вече! Поток, ама при съвременни ЕВРОПЕЙСКИ условия и стандарти. А Пиздин да плюска стъдена елда!

българия би трябвало да издаде всички разрешителни по строежa на üжен поток и да съдеииства на руската федерация при изграждане на съоръженията .този проект е изгоден на всички европеииски държави....

Не разбрах кога условията за изграждането на Южен поток отговориха на изискванията на ЕС,та се стръкнахме да издаваме разрешителните ?

и аз не разбрах как санкциите не засегнаха газоподаването по северен поток и защо евро-комисията не изиска преразглеждане на условията за това....

и двата са украинско пойзводство :)

а украинците пък са руско производство

как не се повдига въпроса за северен поток и немско -руските договори за доставка на газ към германия...дали евро комисията ще ги разгледа или ще се прави на разсеяна както до сега...

е правен с пари от данъците на германците, а не с европейски пари.

на европеиския съüз му нещем нито парите нито членския внос...

мистралите,също ги правиха французите и техните данъкоплаци ,ама ги запорираха...

Всичко се изяснява- трябва да се оправдае харченето на пари, които вече е обещал! Мога да се хвана на бас, че следващия му хит ще е... АЕЦ "БЕЛЕНЕ"! Но май в играта има и Европейски фирми, а дали изобщо ще има поток- не е важно- важно е проекта и парите- какъв по - удобен момент от сега!!!

В по преден коментар един от нас недоумява как е допуснато във властта да има много КАЛИНКИ,ТЕМЕНУЖКИ, ТЪПИ ГЕРБЕРУШКИ-НАКРАТКО КОМПОТ ОТ ПОЛИТИЧЕСКИ СЛИВИ МИРИЗЛИВИ!!

Добре ще е банкянският тарикат да каже за какво ще служат тези книжа ! Означава ли, че ако някой иска да строи на територията на България газопровод ще може да го направи ?

ако проектът е съобразен с Третия енергиен пакет. Защото предстои уеднаквяване на цените при газта в ЕС. А то е необходимо при разчет на субсидиите за отделните държави и различните фондове.

си по-голем тарикат от банкянския. Личи си.

То не беше Клинтънката, то не беше Маккейн...Въртяхме се ,въртяхме се и доброволно се надянахме на казашкия...

Изграждането на ЮП е последна грижа на Бойко. Единственият му зор е да отърве неустойката и да прехвърли отговорността на Газпром. Руснаците обаче дълги години работиха с един шоп от Правец, така че едва ли ще се вържат на тарикатските номера на шопа от Банкя.

Може и на заседанията на арбитража нашият човек да извади от джоба разрешително и да се отървем. Не знаем какви са нещата в договора/ите, но ако към момента сме неизправни, сега вече няма как да вадим от ръкава разрешителни... смятайте какви мозъци вземат решения

Искам ББ и на мен да ми издаде разрешение за строеж. Аз също няма да се възползвам от него.

ни грее диверсификацията на маршрутите?! Още разходи и загуби от сега съществуващата мрежа... Един хъб в морето и след това интерконектори с Гърция, Румъния, Турция и Сърбия. Да се приключва с тая сага, която вече отива към 30 милиарда...А ко искат, ако не да си носят тръбите поживо, поздраво.

Срам и позор ! Марионетното поведение на България е невероятно !

поведението не е марионетно. На база на хората в моята област трябва да ти съобщя, че мнозина ръководители при заварДено положение нито знаят ангрийски, а трЕбЕ, нито искат да превеждат, нито да се съобразяват с общностното право в 28-те страни на ЕС.. Е чий го крепят по креслата, щом ни хвърлят в батака и след години да научаваме какво са подписвали, какво е трябвало и докъде е трябвало...

По технология и проект "Патокът" има 2 съставни тръби!..до Падишаха!! Ръшите да земат да пъхнат и трета тръбица , която да излезе при Варна, па ЕС-ът ще плати масрафа!?... заради маймунджилъците си...

Така, както е тръгнало скоро ще поискате и руска ТВ не само в петък да има, и съветски филми ще искате...ще видим!

Ма ти още помниш кога се ретранслираше руската телевизия или ... "стреляш" на посоки? Аз вече забравих, ма "русский выучил"!

Помни!? Тя не знае какво има между краката си!.. Ти - да помни!

не , само американски ли да гледаме ?:)))

Може да се гледат вече стотици канали.

Борисов е типичен пример за НАПЪЛНО Зависим човек , ..Целенасочено Избутан на върха на политиката в Цветуща Преди и Ограбена сега , с Обезверено или Неспособно да мисли население !!! Заедно с нещото Плевнелиев , Борисов и вече Политическата му банда Напълно Ограбиха бедната ни Родина и я направиха Най-Зависима в историята ни !!! Загубихме всички Енергиини проекти , "Спечелихме" Обромен нов дълг за поколения напред , и ни е Яхнал бивш Уличен , и настоящ политически Бандит !!! Спитте ли ?

Ако Бойко успее да спаси Южен поток, ще стане национален герой и ще управлява пожизнено. А комунистите ще бъдат навряни в миши гъз.

Защо да го спасява?Нали трябваше да не се допуска за да не зависим

Великия ББ не може да спаси нещо което сам е съсипал!

Гъъзин: Аз не съм Путин, не съм дори путю, аз съм само един високо издигнал се в държавното управление, един съвсем обикновен Гъъз!

Хем ще е портативна за малки количества, и ще спазим 3 енергиен пакет, защото ще може да подаваш газ директно от ...ти знаеш откъде!

""За България това е важен проект както от гледна точка на диверсификация на маршрутите за доставка на природен газ, така и заради очакваното икономическо оживление и създаване на нови работни места при строителството и експлоатацията на газопровода", заяви Петкова". Не може да бъде-Южен поток станал необходим и полезен??? Че нали великия ББ казваше че няма данни той да е полезен за България! Наистина несериозна и некомпетентна позиция на герберите! И не само Путин но и който и да е държавен ръководител би ни зарязал като ненадежден и лишен от суверенитет партньор! И отново тази герберска другарка държи на тези еврогейски "правила" - 3 и 4 пакет които са създадени 1 година след сключването на договора за ЮП и които не е законно да са в сила със задна дата! Тези "преговори" се водят от герб само проформа за да се потуши народното недоволство от спирането на потока и се създаде впечатление че е виновна Русия!

РАЗНИ ТЕМЕНУЖКИ , ЛИЛЯНКИ , КАЛИНКИ МАЛИНКИ ! ФЕМИНИЗАЦИИТЯ НА БЪЛГАРСКАТА ПОЛИТИЧЕСКА СЦЕНА ПРЕВРЪРНА ДЪРЖАВАТА НИ В ЖЕНСКИ ПАЗАР!! НИКОЙ ОТ ЧУЖДИТЕ ДЪРЖАВНИ МЪЖЕ НЕ ГЛЕДА СЕРИОЗНО НА ПОВЕДЕНИЕТО НА ЕДНА ПОЯВИЛА СЕ ОТ НЕБИТИЕТО КАЛИНКА , ТЕМЕНУЖКА ИЛИ НЕЩО ПОДОБНО! КЪДЕ СА ДЪРЖАВНИТЕ НИ МЪЖЕ СКРИЛИ СЕ ЗАД ФУСТИТЕ НА ТЕЗИ ЖЕНСКИ СЪЗДАНИЯ?? ПОМИСЛЕТЕ СИ КАК ЕРДОГАН БИ ДОПУСНАЛ СРЕЩА С ПОДОБНА ТЕМЕНУЖКА!! В НАЙ ДОБРИЯТ СЛУЧАЙ ЩЕ ИЗПРАТИ ЧИСТАЧКАТА СИ ЗА ДА СЪОБЩИ НА ТЕМЕНУЖКА, ЧЕ АК САРАЙ Е ЗАТВОРЕН ЗА НЕЯ!

с патриархата. В Европа има доста министри жени, включително и на отбраната.

Пълно е с платени драскачи. :)))))) Русия имала само газ и нефт???????:)))))) Смешници, дори краставиците в парниците стават с газ!!!! Всичко се нуждае от ТОПЛИВО, ГОРИВО......... Без суровини, няма краставици, автомобили, болтове, гайки.............. Ние какво имаме?????? Европа какво има?????? Не става само с оборска тор!!!!!!!!!!!!!! Русия има цялата менделеева таблица!!!!!!! Нищо да не произвеждат ще си живеят като бейове!!!!!!!! Били фалирали???:)))))) Само тази година пенсиите са индексирани 10%!!!! Нашите и то най ниските, с 3 лева???????????????? хаааааа Смешниците да не се излагат, а да си пият редовно хапчетата!:) Руснаците ще се позабавят малко с развитието си, но много скоро, ще доживеят и ще закачат долари в тоалетните си, вместо вносни папири!:))))))))))

ниска топка. Скоро няма да видят долари мнозинството русняци.

Къде се скриха фобите, които крякаха как гадно миришела руската газ? Или вече се водят по новата опорна точка на Герб, че ЮП било хубаво нещо? Фоби ли сте, моби ли сте не ви знам, но с тези промити зомбирани мозъци и за бостански плашила не ставате. Хора без собствено мнение.

Има общностно право в ЕС, уеднаквяване цените на газа с оглед на евробюджета и въобще не е въпрос на някакво субективно мнение, а става дума за интереса на 28 държави.

И как ще стане ? Германия ще дели отстъпката си с нас? Как - като не сме финансирали нищо в тръбопроводи!!!??? Как точно, аз ще платя наполовина един апартамент и ще делим поравно ползите с тебе дето не си вложил и една стотинка?

"Според Новак до момента Русия не е получила официално предложение от Европейската комисия за обсъждане на газов хъб на територията на България" ПРЕВЕДЕНО НА ОБИКНОВЕН ЕЗИК ИЗКАЗВАНЕТО НА НОВАК ЗВУЧИ ТАКА - Вие сте никои и с вас няма какво да коментирам. !!!!!!!!!!!!!!!! ПОДКАНЯНЕТО НА НОВАК "българската страна да издаде в оптимални срокове всички необходими разрешителни за изграждане на газопровода" ЕДВА ЛИ СЕ ОТНАСЯ САМО ЗА МОРСКАТА ЧАСТ НА ПРОЕКТА КАКТО СЕ ОПИТВА ДА НИ ВНУШИ СТАТИЯТА!!!!!!!! ИДЕ РЕЧ ЗА ЦЕЛИЯТ ПРОЕКТ, А НЕ ЗА ЧАСТИ ОТ НЕГО!! ВИЖДАМ КАК БЛАГОДАРЕНИЕ НА ДЪРЖАЩИЯТ СЕ КАТО АНДРЕШКО ПРЕМИЕР ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО ЩЕ НИ ЗАФОРМИ ИСКОВЕ ЗА ДЕСЕТКИ МИЛИАРДИ ЕВРА ОТ ПЕТТЕ ФИРМИ ИЗПЪЛНИТЕЛКИ НА ПРОЕКТА!! НА 23 ДЕКЕМВРИ ТЕ ЩЕ СЕ СЪБЕРАТ ЗА ДА ВЗЕМАТ ТОВА РЕШЕНИЕ!! ТОГАВА И НОВАК НЯМА ДА ИМ ПОМОГНЕ!

"Страхливият заек е смешен, смелият заек е още по-смешен. Достойнство запазва само заекът, сготвен със сметана

Русия ще се съгласи с третият енергиен пакет ако ЕС си строи тръбата на нейна територия.

След дълги дебати изяснихме проблема.

Южен поток е минало. Булгаристан е аут.

След 80 години България най-после се оттърси от руския ботуш.

Имам чувството, че си щастлив от тая работа?!

Случеят с Южен поток ,отново показа че нашите и европейските политически обитатели не знаят за какво са ,къде водят хората,за какво се борят ,какви цели и амбиции имат и тн...Има едно идиотско повтаряне през медиите на някакви безмислени фрази от рода на -"евро-атлантически ценности" ,"европейски ценности" и тн ..без да могат да обяснят ,какво означават ,кой им ги съчинява и кара да ги повтарят като зомбирани...Сегашният политически "елит" от "леви и десни" в Европа и у нас е неспособен дори да очертае някакво бъдеще за хората..всичко е един скъпо струващ ФАЛШ !

Да се обади нашият държавен глава Плевнелиев на Путин и като равен с равен да му каже мнението си: "Бъдещето и свободата не идват по тръби за газ и петрол. Свободата е в енергийната ефективност".

И да му препоръча горещо: ... така че, уважаеми Путин, санирай си панелките;о)

че какво им е равното?? смешник! не го ли виждаш нашият охлюв на какво прилича, ами на всичко друго но не и на мъж!

Го не брой за мъж, та кой друг???

Ха-ха-ха - Русия им показа само малко от възможностите си и тези брюкселски гадини се наха прави. А нашия ходи сега да им лиже Нате заи. Тъп, по тъп, най-тъп, Боко Тиквения

1 Баце=1/2 Псаки

Много бързо клекнаха руснаците. И за слепите червени баби става ясно, че истинската икономическа сила е Обединена Европа, а Русия е една територия, от която Европа получава суровини и то по условия поставени от Европа. Руската икономика пивотира около износът на суровини, нищо друго не се произвежда в Русия. Един боикот от Европа и икономиката отиде в нужника. Финансово Русия е в упадък (то кога не е била?), рублата се свлича с всеки час, липста на човешки права са крещящи. С изключение на един малък процент на слуги, облужващи олигарсите, останалата чaст от руското население живее в черна мизерия. Как после да искаш да си в някакъв измислен евразийски съюз.

Пийте си редовно хапчетата и не се набутвайте с международни разговори.

Днес бе доста натварен ден за Новак. Възможно е да се е претоварил. Все пак днес Думата гласува закона за личния банкрут в Русия. Закона за двойното гражданство. Все важни неща!

Много точно изказване на министър Петкова по отношение на Южен поток. Поздравления !

Хвалите Теменужка, най големия енергетик и между другото счетоводител?!

Свършиха марсианците при Орешарски и сега се оправяме с каквото можем.

На нашите управници, случайно попаднали във властта, въобще не са им ясно принципите, как се привличат стратегически инвеститори. Ние хем сме едно голо и гладно нищо, хем поставяме условия. И слушаме хора, които хал хабер си нямат, на какво дередже е българският народ. Ще дам само един пример, от моят опит в САЩ. Тойота търсеше най-добро место за построяване на своята главни квартира в Северна Америка. Кмета на Цинцинати Охайо отива в Япония и се моли-всичко, което пожелаете ще дадем, само елате. Защото и други правеха същото. Той обаче надцака, заводите бяха построени и това просто измени облика на града. Опростените данъци и всички други облекчение, се възвърнаха многократно в дългосрочен план. Разни брюкселски тлъсти котараци си позволяват да поставят условия на Путин. И ЗАПОМНЕТЕ ПЪРВОТО ПРАВИЛО НА ЕВРЕИТЕ - НИКОГА НЕ ВРЪЩАЙ ЧОВЕК, КОЙТО ИДВА ПРИ ТЕБ С ПАРИ. Ще я довършат нашата древна страна България тия хора. Няма лява, няма дясна политика. Има само национална политика. СИЛНА АТАКА СИЛНА БЪЛГАРИЯ.

Фюрера ти друго разправяше от трибуната на руската Дума. Нямате ли нещо като Официална линия? Сега не знам на кой да вярвам.

ти си тъпо канче , не се напъвай, и без теб ще станат нещата!

Герберунгелската клика полудя! Вече били издадени разрешителни, други предстояло да се издадат. Що така? Путин скръчна със зъби и цяла Европа затрепери! Какво става? Пантофа няма ли да изскимти нещо за мечката?

А да не би Путланд да кацна на ЕС? Разрешителните ще бъдат "при спазване законодателството на ЕС". Капиш маленкая разница?

Гледай само да не ти се разпори...тръбата!

Ще мине ли ЮП през България? Давайте залозите - добре сте дошли.

ЕС иска да диктува правилата, но Русия да изгради тръбите със свои средства, за да им угоди и в свой ущърб. Ние също, дето не може да си закърпим бюджета вече 5 години и все теглим заеми искаме да имаме думата и да се глезим. Е, не мина.

в рамките на икономическата си общност от 28 държави. На Русия не и мина номера.