$835 млн. за българската част от ”Южен поток”

Българският участък от бъдещия газопровод "Южен поток" ще струва 835 млн. долара.

Обратно в новината

Коментари - $835 млн. за българската част от ”Южен поток” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз не разбирам нещо. Сега има едни тръби, които са с над 3.5 пъти по-малък капацитет от тази която ще се прави( за дължината им не знам, но предполагам новите ще са по-дълги, така че да приемем, че са еднакво дълги). Та сегашните тръби носели печалба 100млн. долара годишно, значи новите ще носят над 350млн долара годишно печалба. При цена от 835млн. долара за цялата българска част, за чий ни е половината от собствеността и печалбите да са за руснаците? По груби сметки ще сме на келепир след 2 години и половина. Та някой нека бъде така любезен да го зададе този въпрос на Бойко и компания, а ако знае отговора, нека го сподели с нас. И от сега да кажа, отговора "Защото Русия така иска" не е отговор. На всички е ясно, че този проект БЕЗ НАС няма как да стане.

Подобни въпроси трябваше да се задават пред много години, когато мавърът започна дивата приватизация под мотото: За долар да се даде на най-големия мошеник, само да не е държавно-българско. Какво значение има някаква тръба, щом всичко вече не е българска собственост? Поне да носи НЯКАКВИ пари!

Драги, така разсъждаваше и Костов, че Син поток по дъното на Черно море е невъзможен?! А вече години Турция получава дирактно руски газ оттам.

Никакви южни потоци не ни трябват. С тези пари можем да си свържем газопреносната мрежа с далеч по-нормални държави.

И тези нормални държави, ще ти препродават пак руска газ, само че по-скъпо, защото всъщност Русия е основен доставчик. Много умно... няма що...

Фичката ще намаже ли от далаверата?

На потомците на подводничари -- честито ; а на нас другите - хъмкането едва ли ще е от полза .

Странно защо в долари се плаща а не в евро? Да разбираме ли че американската валута се крепи и от Русия:)))) И после ние си мислим че се мразят. Циркът е на световно ниво, ние винаги сме го раздавали марионетки така че не се сополете и плюнчете много, беше само въпрос на време да се случи.

съссбърканият език и религия...ограмоти се и после пърди тук

Точно ти не говори за ограмотяване. Толкова глупости си написал с толкова кратко изречение...

Ха сега кажете, кой на кого е извил ръцете...?

Ами няма да ви го дадат на по-ниска цена!Махнете посредниците-оттам ще падне и цената на потребителя....

имам едно местенце дано да мине от там този южен поток 15000 е за метър 2 го продавам

Дружбата ни със Съветския Съюз е тъй жизнено необходима, както слънцето и въздуха за всяко живо същество. Казал го е великият Г. Димитров преди 50 години. Не е бил съвсем прав, ама карай.

Ами точно защото я няма тази дружба, затова цената е както за останалите. С малки изключения. Колко е цената за Беларус и Украйна? По-добре не питай.

И каква стана тя?! Мутрата и неговите некадърници трябва да броят до 100 преди да изкажат поредните си "добре обмислени" изказвания!

Като пак ще "няма никаква алтернатива по отношение на руския газ" Почвайте направо северен или алжирски...

Разбира се, че има алтернатива - от САЩ или от планетата Марс! И даже на втечнен, а втвърден газ, евтиничък!

Със стискане на палци нищо не се простига.

Дам :< Ние обаче сме усвоили уникалното стискане на палците на краката с ръце с изправени колене.

Боже ,след цяла една година Герб разбраха,че нямаме алтернатива. Сега остава да разберем от Април ли,ще започне строежа на АЕЦ Белене?

"България е единствената европейска страна, която НЯМА никаква алтернатива по отношение на руския газ и не може да смекчава цената за потребителите." Питайте БСП-то, Р. Овч. Гоце с големия шлем, рускоеврейското хамстерче подмазвач....

ми охо Бохо пичът да оправи нещатиа бе смехуране...

това грам не е истина преди да папагалстваш вземи и се поинтересуваи

В най-добрия за живеене град си имаме лайнян поток който се излива на Южния плаж. Що да си нямаме и Южен поток?

"Министър Трайков не бе особено оптимистичен относно възможността за намаляване на цената на руския газ."

и къде точно ще отровят природата край Варна?

Около бетонните хотелски комплекси, където трева не никне вече! Писна ми от тъпанари.

Хижа Черноморец и Ветеран то и сега си има тръба която е от находището при Галата и отива към Шумен. Просто към нея тръба ще вържат един плаващ маркуч през черно море!

На българска територия газопроводът вероятно ще излиза в местността Паша дере на 8,5 километра южно от нос Галата, до съществуващия тръбопровод на фирмата Петреко CAPL (поделение на Мелроуз Рисорсиз) от подводното газово находище Галата. Паша дере е местност в България. Намира се във Варненска област, в близост до варненския квартал "Галата". Известна е с дивата си природа, незасегната от туризма, чистите си и широки плажове и липсата на урбанизация. Познат е като място, което се посещава от млади хора, които лагеруват и нощуват там през лятото, както и с нудисткия си плаж, какъвто на север от Стара планина има само на Иракли, Кара дере и на Златни пясъци.В близост се намират хижа "Черноморец" на БТС - 7 км. южно от кв. Галата, поделението "Родни балкани" на Българската армия (Военноморски сили) и хижа Ветеран, в м. Фичоза, кв. Галата. Създадена е маркировка за туристическите маршрути в региона. От края на 90-те години е прокаран газопровод, който нарушава естетическия облик на региона. Въпреки това през последните години Паша дере придобива популярност и сега през почивните дни се стичат множество хора, желаещи да избягат от навалицата във Варна. Морето е изключително чисто и богато на морски видове, но плажната ивица е в известна степен замърсена от туристите.Паша дере е защитена територия и природна забележителност. Там има интересна природа, типични растения за Северното Черноморие и чист плаж. В региона има и езеро с уникална флора и фауна, известно като "Лимана". То се обитава от множество защитени видове птици и животни.

А сега червените малоумници почвайте да плюете !!!

Извинявай, ти от кои малоумници си? От тези в цвят 'каки', дето не знаеш в какви цветове са били родителите ти, докато са те произвеждали по поръчка на ЦК на БКП ли? Или не си наясно, че сегашните червени синчета си перат миналото като трупат точки с избиване на помнещите тяхното минало?

оля се, а? Не засягай родителите на човека. Кой сега по - тъпия, не знам. Цъфна отнякъде и взе да обиждаш наред безкултурно някак си, да прощаваш.

Кои от червение : БКП, БСП, КГБ, СДС, ДПС или ?