От Русия: България активно действа по ”Южен поток”

България има намерение да възобнови преговорите по проекта "Южен поток", заяви руският зам.-министър на енергетиката Юрий Сентюрин, цитиран от "Фокус".

Обратно в новината

Коментари - От Русия: България активно действа по ”Южен поток” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Руската газ е вредна за евроатлантическите ценности, а те са едничкото което ни остана. Не на руските окупатори няма да си дадем земицата на тях. Ако ще правим алъш вериш то само с нашите щгоизточни съседи, доказали през вековете своята сериозност

Шило

Що се тормозите? Не Бойко ще взема решение. Газопроводът е за други, ние ако се включим. А и не мога да разбера антируските тролове...А бре, пишман патриотчета, това значи пари за България. Толкова ли не ви идва на ума?

Газопровода може да е пари за България ама троленето си е пари директно за протестърите. Та така.

НЯКАКВИ пари НЯКОГА!!! Огризки!!!

борисов, ако и сега спреш потока, по добре да не те виждат очите ми! Ако не го спреш, ще пиша борисов с главна буква.

Не беше ли Орешарски дето го спря!?

Абе Орешарски беше, ама Борисов се хвалеше, че го е спрял.

След като късокракия резна глъвъта на Патока, откъде ще се намери нова за имплантиране! Или ще мътят нов Паток от яйце! Кой ще се насади да го мъти?

Kак, кой бре?? Tи бе,.. Mиризлив, цървул!! ;))

Бат,Бойко усилено работи по въпроса с ХЪП-чето.Ето правят се постъпки за договаряне на азербайджански нефт и газ,израелски,кипърски,гръцки,турски,румънски,ирански,втечнен газ от САЩ,от нашите находища в Черно море.Бат,Бойкооо,ХЪП-чето преляяяя.. .Прави и друго.Както казва другаря Първанов - голем шлем.Ама на бат,Бойко е по-голям шлем.

хъб,без газ си е чист ръб!

Ми той прави - взема заеми от МВФ. Па ги дава за строеж на магистрали, по три пъти всяка я строи.

Без тръби как ще се издържа руската олигархия и как ще се точат Газпром и съседите. В Русия тръби строят Ротенберг, партньор по джудо от дете на Путин и Тимченко, също джудо партньор на президента, вече съдружник на зет му и неговата банда.През тях минават всички поръчки за газостроителство , с които се точат чрез завишени цени милиардите на Газпром. Ротенберг и Тимченко си получиха газостроителният бизнес наготово от газпром, като им бяха прехвърлени за целта дружествата на газпром занимаващи се преди с тази дейност.Такова дружество е Стройтрансгаз на Тимченко, което беше избрано да строи путока и да ни смуче от руска страна, от българска Пеевски.

Пука ми на черупката кой руски милиардер колко милиарда си е пуснал в торбичката. Бат Бойко ни обеща азербайджански газ. Азербайджан да го боли главата от къде ще го купува тоя газ за да ни го продава. Пък на каква цена ще го купуваме батето хитро си го пази в тайна. В краен случай може да каже, че Станишев го е подкокоросал.

Естествено че ще се готви нов газопровод!За Руската гордост и суетатана вожда им,Путин,граници няма!Какво пречи да го преименуваме за да не може никой да твърди ,че "горда Русия" е клекнала пред натиска на Европа!Но дали е "Посейдон" ,"Турски" или "Южен"потокът минава все по едно и също трасе ,поне в 3/4 от подводната част!А за да стигне до Гърция трябва да мине или през Турция ,или през България!Друг път просто няма!Освен ако Газпром няма претенциите да обиколи Земята с тръби!В крайна сметка Русия трябва да продава газ на някой ,иначе току виж долара стигнал 200 рубли!От нас да мине ,няма да му додиряме толкова!

от разбирачи. Тръбопроводът Посейдон не е подмяна на името на Южен или Турски поток. Това е тръбопровод от Гърция към Италия плануван по-рано и с друга идея, който сега възстановяват, с цел ако, въпреки съпротивата на американците, тръбопровод през Черно море се прокара, той да докара газ до Италия.

Ами на двамата съдружници газостроители Пеевски и Тимченко , които трябваше да приберат милиардите от Южен поток им се иска и поддържат претенцията си с партенки. Иначе и двамата си управляват , на Пеевски България му е частен домейн, големите поръчки са негови,контрабандата върви с парите от тях си има нови активи, а Боко му се изизвинява.Библиотекарите го обявиха за Левски, чакаме да се произнесе синодът, бившия му съдружник имаше икона в брокерския манастир. Тимченко пък стана съдружник със зетя на Путин и той им отпусна няколко милиарда от фонфа за благоденствие, даде му да строи и керченския мост.

На джужето пак му се привиждат тръби през Турция.Изглежда оная туркиня пак трябва да пусне една ракета в тръбата /ауспуха/ на СУ-то и джужето да изтрезнее

Пак братушките знаят повече от нас какви са нашите намерения ...

А ние си ги обявихме намеренията те не са тайна. ББ с каква газ ще си прави хъбчето.

Последно от Иран!

ДИРа научете е да превеждате ,а не да пускате смешни историйки!!! 10 МАРТА, 14:50ТЭК Болгария может возобновить переговоры по Южному потоку Болгария намерена возобновить переговоры по Южному потоку, сообщил журналистам статс-секретарь, заместитель министра энергетики Юрий Сентюрин после конференции Актуальная ситуация в Афганистане: вызовы и угрозы для страны и региона. Болгарские партнеры активно ставят вопрос, чтобы возобновить переговоры по "Южному потоку". По крайней мере, такая информация в наше министерство доходит, сказал Сентюрин. Как будет на практике, сложно сказать, идёт конкуренция. Выбор будет в пользу тех, кто предлагает более интересные условия, добавил он.

пить надо менше!

ТРЯБВА ДА ИЗПОЛЗВАМЕ РАЦИОНАЛНО МЕСТОНАХОЖДЕНИЕТО СИ,И ДА СТАНЕМ РЕГИОНАЛЕН ЕНЕРГИЕН РАЗПРЕДЕЛИТЕЛ!!!

на най скъпия братски газ,нали?..ха..ха и ще забогатеем колкото украинците(нали ЮП) ще е заместител на газопроводите минаващи през Украйна)..ха..ха

Русофил

РУСКИЯТ ГАЗ Е С НАЙ ИЗГОДНА ДОСТАВНА ЦЕНА ДО НАС!!!ВЪПРОС НА ЕФЕКТИВНО ДОГОВАРЯНЕ ОТ БЪЛГАРСКА СТРАНА!!!

се крие в Йотингер, който настоя да се спаси потъваща Украйна. Беше ясно, че руснаците искат да заобиколят тази предателска държава, а Йотингер даде всичко от себе си да провали Южен поток. Не малка роля изигра и американския фашист Дж. Маккейн, който лично дойде в България да дърпа ушите на непослушниците си.

Джужето мести през ден тръбите на газовите потоци като градински маркуч,и най вероятно ще го прекара през луната,само че през 2025 г.като стъпят за първи път - само 55 години след янките,А ако ползва опита на брат си Ким,ще го прекара през слънцето,където бяха скоро с.корейците,само че през нощта,щото денем е много топло

Соросутките вият ли вият като на умряло. Ясна е работата ...

направо ще ги уморите .. от смях.

Руските лъжи нямат край..ха.ха лъжат и сами си вярват..ха.ха а българското правителство хал хабер си няма..ха.ха

няма ли да пишеш за рублата и нефта днес? Май не... щото те и двете растат цяла седмица и повече! курса от 77 стана 71 за долар, а нефтът от 27 вече е 40 за барел. Ех, нямате вече опорни точки!

Паисий

Понеже явно руската икономика няма да фалира и тази година, остана ви само водката, Иван Грозни и княз Светослав. Други доводи нямате.

цъфна и завърза РашкаГовн*шка, само че - съкрати ВОЕННИЯ си бюджет с 5% ! Друго не ти трябва да знаеш..

Чшш и на Украйна с рубли ли ще плащате за транзита бе...бай този? Нашите продажници от руския криминален контингент не можаха да ни продадът!

По повод глупавата политика на България и отказа и ,от трите големи проекта ..известния руски икономист М Хазин разказа следния виц...."В едно селище станало наводнение и всички започнали да го напускат ,само един еврейн отказал да го напусне .Минала кола покрай него с бягащи хора и му казват .-Качвай се водата приижда ! а той -Не аз ще чета Тората и Бог ще ме спаси ! Водата бързо се покачвала и вече заляла половината му къща ,но от някъде се появили хора с лодка и му казват .-Качвай се с нас водата се покачва ,а той -Не ,аз ще чета Тората и Бог ще ме спаси ! Обаче водата действително се покачвала и евреина се качил на покрива и седнал върху комина ,но ето че от някъде се появил хеликоптер и му пуснал въжена стълба ,но евреина пак ..-Не ,няма да се кача ,аз ще чета Тората и Бог ще дойде да ме спаси..Разбира се евреина се удавил и отиваки на оня свят среща Господ и го пита ..-Господи ,защо не ме спаси ,аз съм вярващ и през цялото време четех Тората ,а Господ му отговаря..-Идиот ,аз първо ти пратих колата ,а ти отказа да се качиш ..После ти пратих лодката ,а ти пак отказа ..Накрая и хеликоптер ти пратих ,а ти и в него отказа да се качиш ..Какво ,тогава искаш ?...

Тва важи с пълна сила за вашият късокрак и зъл шеф!

Кой те знае тебе мошонката, къв джуджеподобен кривокрак чалгопитек си и ти, ама се напъваш кат за световно.!.};-)))

Може да съм грозен,но Южен Поток няма да го бъде!Газпутинпром ще продължава да си плаща транзитни такси на Украинските клептокррати!Да се ядосва масовиятубиец и шеф на руската клептокрация!

Ич не ме смущава, аз си имам гАз и в апартамента и в къщата,така че .... Дали у БГто ще го има, или не от тва при мене няма да стане -по малко};-)))

Гладен руснак, газопровод сънува.

Да не вземеш да напълнееш от добруване. Само представи - дебели от преяждане български пенсионери - тръгнали в монте Карло.

Пешкодралом};-))) Пездов то нету!

Криви макарони,за пАтока ли,са?!

Ей, по времето на "социализъма" не се плюеше толкова много по "капитализъма", колкото сега се шири омразата и изказванията срещу Русия. Това на какво ли е? Май сегашната държавна сигурност "работи" по-добре от тогавашната.

Това наистина е работа на ДС, но не нашето.

руснаците , които много уважавам , като че ли не са в час ! България вече не е България ! тук сме американско брюкселски вилает , командван от анкара ,но обслужван от бг роби .

Не само ги уважаваш...

бг роби в България са рубладжиите който никой не уважава!А Южният Поток е един от многото провали на шефа ви!

След дъжд качулка...!

Тъкмо мислех да пиша същото

Абе както върви до две-три години може никой да не иска вече руски газ. Май продавачите взеха да стават много и то на ниски цени.

Какво, сънувала?!...

На руснаците трябва ясно да им се каже - не ви щем тръбите, ботушите, и другите "подаръци", които предлагате. Ние си плащаме газа, петрола и всичко което си поръчваме. Ако вие искате да правите нещо съвместно с Европа - вие ще си плащате!

Абсолютно вярно. Плюс.

Пълни глупости от пропаганден трол. Южен поток е изключително печеливш за България проект.

Разбрахме! Ще има печалба НЯКАКВА и то след НЯКОЛКО години... Благодаря!

Шило

Ти ако искаш. Говорят за газопровод до Гърция и Италия.

Южен поток е икономически несъстоятелен, политически проект, чиято цел е да заобиколи Украйна. Никога няма да се осъществи.

Много точен коментар. Никога не се вързвайте на рудкия юлар.

Южен поток беше проект на Газпром, италианската държавна компания ЕНА и австрийски консорциум. Целта беше газова диверсификация на Европа по южния й фланг. България беше просто транзитна страна по пътя му. Проектът беше провален от Германия в полза на лобирания от нея Северен поток - 2. Това което пишеш е абсолютно безсмислено. Преквалифицирай се в нещо друго, примерно в жиголо.

Хубава новина, но поднесена малко пропагандно за вътрешно руско ползване, един вид, че ги молим братушките. Изгодата би била двустранна и с важен геостратегически момент за Русия. Истината братушки е, че ако можете почвайте бърже Южния поток, докато не са ни заповядали краварите да го спрем, защото не сме суверенна държава защитаваща жизнените си интереси, а колония управлявана от зависима с криминалното си досие мутра.

Две жени показаха мястото на Русия - туркиня напъха ракета в ауспуха на руски самолет, а украинка показа среден пръст на Жужака. Тия двете струват повече от всички мъже в Русия.

Считай ги за мъртви. Бог забавя, в случая Русия, но не забравя. Ако изобщо има такава туркиня, защото при мюслитата съществува поверие, че ако те убие жена няма да идеш в мюсюлманския рай. Ето защо считат, че е страшно обидно да те пречука жена, но това за християните не важи. А третополовата Савченко не я мисли, след четвърт век ще излезе от колонията по живо, по здраво!:/

Джуджетата си направиха крива сметка със Савченко. Тя се оказа достойна и непоколебима жена и костелив орех за кремълските фашизоиди. Ползва се с подкрепата на световната общественост. Джуджетата вече горчиво съжаляват за идиотската си постъпка и ще трябва позорно да я замазват.

Стига с тия претоплени манджи.

Забележете как говори този чиновник - "Такава информация идва в нашето министерство". Не искане, не молба, а - информация. Една жена казала на опашката. По-точно някое милицонерско центърче за дезинформация и хибридна агресия е "помолило" нещастния чиновнк, да излъже. Целите на такава лъжа са неясни, защото настроението на българското общество отдавна е проверено и се знае , че българите не искат да бъдат заробвани с руски проекти и да плащат такива.

Кой каза от Турция че му е писнало от българите и обяви, че ЮП се прекратява? Кой?

изсмукана от пръстите "новина", с цел да се попише малко против Русия... и Путин. Троловете от посолството ще се развихрят сега.

По-важното е, че САЩ и Израел активно действат за увеличаване на стратегическите си ядрени заряди.

Южен поток ще се възобнови и построи ( ако въобще това се случи ), когато ЕС реши това. България и Русия са бедни роднини, които нямат думата.

Ние сме само роднина!! най-беден. А Русия е просто суровинен придатък. Както Конго е бил придатък на Белгия, Индия на Англия и Алжир на Франция, Ангола на Португалия.

На тия малоумници само потоци им се въртят в тъпите кратуни, те друг начин за печалба не знаят.

Като им се забави решението по Северен и сега пак почват с Южен... и после обратно, но май немците накрая ще кажат кой да и кой не...

Някой може ли да каже кога изтича договорът с Газпром който подписа Делян Добрев ?

Едва ли има някой по света - България, Русия, ЕС и САЩ поне по 3-4 пъти взаимно да са се обвинили, че са започнали преговори по този проект, че са ги спрели, че не са ги спрели, че са подновили и че не са подновили разговорите. Каквото и да се направи, все уж не било добре, ама мине не мине време - хайде пак. Очевидно че има силен интерес към проекта. Ако не беше вредителството от страна на САЩ досега да е изграден. Май няма какво да го замени този поток. Освен през Румъния да мине.

Няма как да стане, освен по правилата на ЕС. Тук САЩ нямат нищо общо, но за споменаването им в негативен аспект получаваш бонус 40 рубли, платими в монета от 1 лев. ЮП беше абсолютно грабителски проект, що се отнася до България. И се успокой, ЮП няма да има поради липса на пари. Русия няма пари, а номерът ние да го платим с кредит от Русия, а после Газпром да е собственик на тръбите, не минава.

1.Може да мине през Румъния ,но пак да отговаря на изискванията на ЕС !!!Отделно пътя през Румъния ще се удължи и оскъпи-(и морския и сухопътния) 2.Румъния от 2016 г не внася нито КАПКА газ от РУСИЯ.(само транзитира)...т.е тя е абсолютно независима от Русия енергийно. Но е зависима от еврофондове и инвестиции от Европа. 3.Традиционно Русия е силно недолюбвана в Румъния(спор за Букувина и Молдова). 4.Руската 5та колона в Румъния е има- няма 1% ,за разлика от 15-20% в България... Ако въобще има тръби през Черно море ,то те ще минат през БГ....нито през Турция, нито през Румъния. Но колкото има гази тръби за Китай, колкото мост до Крим и път до Луната, толкова ще има и руски газ до Гърция и Италия...

БЕГЕЕЦ ТИ ОТ КОЙ ДЖГАЛИТО СИ

Той е от онези които принудиха Русия да подпише Брес-Литовския мирен договор на 3-ти Март 1918 година! Помниш ли кавалерията на ген. Колев? Още пазим двете пленени руски знамена!

А ти явно сънуваш 1878 година!!!

Баси тъпата статия!!

Това с румънските цигани повече ли ти харесва.

Защо не написахте че на 03.02.2016г НС отхвърли предложение на Атака да се възложи на Правителството да стартира дейности по възтановяване на проекта Южен поток.Много сте прозрачни но народа ще Ви потърси сметка.Пишете за Атака само лошо или нищо.Нали идва задължителното грасуване така че мислете тогава какво ще пишете и на кой господ ще се молите.Отново Атака е преди всички предложението им от 09.09.2015г. бе гледано и отхвърлено на 03.02.2016г. от продажните и национални предатели депутати тук да няма ЮП , а само бежански лагери.

Пак някакви руски мокри сънища!

Абе тия докога ще говорят от наше име?

К*рви сбогом!

Може пак и да е вярно. С това се обяснява защо ЕК ни вижда така дисбалансирани. Макар че не заслужаваме руснаците пак да се занимават с нас.

Уф, оф...голям запек с тоя ЮП. Все някой работи по него, все някой се пъне и мъчи, и накрая...нищо. Запек ви казвам.

Аз например като част от България немам нис.ви намерения за бъзнес с фалираща федерация. Освен това България от много години има негативен търговски баланс с гладната "мечка".

ДЪРТА К*ВОО, ТИ ИДИ СИ!

Отново миризливи руски партенки! Вече на матрьошките им е ясно: ЮП ще има, но при спазване на Европейските закони и съблюдаване на българските интереси. Вече, товарищ Путкин не сме руски протекторат! Сори!

Първо беше Южен поток, после Турски поток, после Посейдон. Догодина какво следва? И най-важното, ще има ли нещо реализирано от множеството проекти или ще останем само на фаза имена и публично огласяване на начало и край?

Споко,колко още богове има в гръцката митология.......но май ще стигнат и до Икар и по въздуха ще прекарват тръбите:))))))