Коментари - Газпром ще възроди „Южен поток“ с България, Сърбия и Унгария | Днес.dir.bg

Газпром ще възроди „Южен поток“ с България, Сърбия и Унгария

През последния месец „Газпром“ без много шум подписа с България, Сърбия и Унгария „пътна карта“ по развитието на газопроводите за доставка на газ.

Обратно в новината

Коментари - Газпром ще възроди „Южен поток“ с България, Сърбия и Унгария | Днес.dir.bg

Коментари

Подновената дискусия относно руската енергийна политика в Европа неотдавна стана част от дебата във Вашингтон за нови санкции срещу Москва. Струва си да има такава дискусия. От една страна, това показва, че не всички в Европа считат енергийното сътрудничество с Русия за вредно или опасно. От друга страна, спорът ни напомня, че енергийната експанзия на Русия в Европа до голяма степен се основава на икономическа преценка, а не толкова на политическа доктрина. Всеки, който е виждал тръбопровод, знае, че той има два края. Следователно, който и да било тръбопровод, изграден да доставя руски природен газ в Европа, има за цел да свърже двете страни в тази сделка Русия и нейните клиенти в Европа. Последователите на теорията за енергийното оръжие могат до откат да обсъждат прекъсването на доставките на руски природен газ за Европа заради спорове между Москва и Киев. Това не променя факта, че всяко такова прекъсване лишава не само Европа от руски газ, но и Москва от печалби от продажбата на газ. Досега никой не е изказал предположения какви са целите на Русия при използването на това предполагаемо енергийно оръжие. Да загуби милиарди рубли за националния бюджет? Да подкопае надеждността на Русия като износител на енергия, което да постави под въпрос бъдещите ѝ приходи?

""""Смятам, че Газпром прекрасно помни как България го подведе през 2013 г, """"Нещо ми подсказва ,че нашите пошлушковци отново ще намажат с вакса ските на "Газпром" и ще го пуснат на пързалката.Най- добре е Газпром да се договаря с други страни като САЩ , които вземат българските решения.Нали знаят,че ние сме независими , просто нищо не зависи от нашето правителство.То е изнесен капацитет на чужди правителства и организации

Американският втечнен газ е вече с Европа. Още шест терминала се строят проевропейското крайбрежие. А цената му е 60% от цената на Грабителите Газпром!

Комунистическото робство свърши но мекеретата като теб ни продадоха на Сорос и братята му ,така че от едно робство в друго

Шнур за Путлер, два за рублофилите-комисионери! 70 години руско робство стигат! СТИГАТ!

Вчера чух една мисъл, изказана от Путин: "Каменната ера не е приключила защото са свършили камъните." Всеки от нас може да поразсъждава

Не съм сигурно, че това вече е рентабилно за България. То все едно да си купиш камион за да караш хляба на село.

Че ви издавим сите с газо от Кан Аспарух, смотаняци, разбишли.

Русия няма да се връща към проекта Южен поток с България, но като морална компенсация може да ни върнат Киркоров

Това изобщо не е решение за България! Какво излиза - Русия продава газ на Турция по Турски поток и натам изобщо не я интересува как ще се разпределя газа. Турците правят изход към България, но вече на турска цена с подобаваща надценка! България транзитира газ към Сърбия, а тя към Унгария, само за да им спести транзитни такси. Защото в противен случай тръбата за да стигне до Унгария, ще трябва да премине през цяла Турция, цяла Гърция, цяла Македония, цяла Сърбия, Унгария. Какво печелим ние - евентуално транзитни такси от Сърбия и Унгария. Само че: има ли гаранции, че Русия не се е разбрала с турците на нас България да ни продават газ на завишени цени, а в същото време да компенсират в цената Сърбия и Унгария? Защото както виждаме от газовата политика на Русия спрямо България, ни продават газ на една от най-високите цени.

Вземи си американска втечнена газ по 400 долара за 1 м3, при руски доставки по 192 долара за 1 м3 в момента. Така ще спреш да се чудиш, а ще се маеш

Прав си, поне два пъти по-скъпа е втечнената газ, но цената не е за "1 м3", а за 1 000 нормални кубични метра. Извинявай за забележката, но нека сме точни.

мъ и ти се чудиш БЯГЕЕЕЦ - ПАК СТЕ БЕЗ ХАМЕРСКА ПОМИЯ

Тези тръби нямат вече никаквозначение -ГАЗПРОМ загива Американския втечнен газ евечев Европа-е поскъп-но щени научат Катарския газ --през Сирия идва Азербайджанския -може би и Иранския---но мсичко епрез ТУРЦИЯ Така ебило по тия земи--даси знаеме--ние принадлежим към ВИСОКАТ ПОРТА$$СТАМБУЛ

Рашъните изчакаха БСП да спечели, че да си завъртят далаверите с газта из Балканите и Турция, ама номерът не мина и сега пак подадоха гъза. Къде ще ходят? Квито и сметки да си праят не моат ни заобиколи! Пак на нашия ще кацне Пут.ин!

постоянно оправдават генетичната си нефелност с разни конспиративни теории. Проблемът е един и неотразим, след 1944-та в България азиат-болшевишкият окупатор извършва отрицателна кадрова селекция, като поставя начело на държавата във всички сфери генетични тъпаци, чиито отрочета и сега, упражнявайки се на капитализъм тероризират българския народ. Докато не се неутрализира туземната потомствена азиат-болшевишка агентура, България е обречена на мизерия и изчезване.

На 4 места се казва, че България била виновна !? За какво е виновна, за това че Америка не разрешава ?

на чист инглиш - "йес", бг е най-мизерното д-вно съществувание на тази планета - питай който си искаш - анд "йес" бг е виновна защото уса не иска, защото не може на суверинетет да те командава уса- това дори и в африк д-вите го няма - йес и кол в отзад - иначе не разбирате потурковци

тая няма да я бъде, аз от туй файда нямам. Пак ще трябва да пращам Маккейн да надупи българското правителство.

А Сега вече изгубените 400 000 000 милиона евро годишно от това само транзит и раотните места (нови с добра заплата които щяха да вече и в оборот е просрано ) загубихме защото сме си тъпи прости и без мозъчни същества

Щом има руското "ЩЕ" ще стане на куково лято..ха.ха само на рисунка. Руската мечта не е като американската.Брошляците ..ха.ха.ха (американски компании да изнасят повече втечнен природен газ за региона. )Що в Россиа няма втечнен газ? щото Ще го изпият !мбухахаха

а шваин си и жив - продажна твар

Вън миризливите азиатски чизмари от Българската Земя барабар с разните им данайски проекти, чиба въшкари нещастни.

браво Киряк, браво

Боко пак обърна дупето към Турция, вместо да извади хей на Европа.

Ами то си е точно така. ББ се е обърнал с лице към Европа, но защо забравяте третият закон на Нютон. На където и да се завъртиш долната част на гърба е винаги от зад

като имахме АЕЦ "Козлудуй", гооооолема газопреносна мрежа, огрромен военно-промишлен комплекс, защо Януари 1990г. министър председателят Луканов обяви мораториум върху външния дълг, което е равносилно на държавен фалит ???

Защото беше планирано още преди 90-та година икономиката на България изкуствено да се срине, мозък.... Иначе 9 млрд. дълг при работеща икономика е нищо, като толкова е бил и на Дания например по същото време... Сега е близо 2 пъти по-голям дълга и реално нямаме работеща икономика, освен пиянски туризъм! Мисли малко, ако ти се отдава, щото мисленето ти е съсредоточено в чуждопоклонничество!

Ами защото му отказаха кредити. Всички долари ги държи западът. И като откаже да ти продаде - загиваш. А без долари не може - нефтът е с долари. Руснаците защо се дърпат да се освободят от тази зависимост ? А ни отказаха кредити, за да се обезценят производствените ни фондове. И после ги приватизираха за 1/20 от цената им.

прост е отговора- защото "комунистите" искаха капитализъм и запада им го обещаваше.

Дали е възможно наистина през 2018 Русия да доставя газ за Унгария през Турски Поток?След като не е завършила още тръбопровода до Турция!И после трябва да плаща транзит през турска територия( щот турците са патриоти и не си поплюват)през Българска територия едва ли ще минат номерата на газпром бг агентурата им за пренос без пари по закупено или подарено на Газпром трасе за тридесет години напред щото ЕС гледа!И ако им мине номера през ,,братската"им Сърбия то каква ще бъде цената на заобикалянето на Украйна през девет земи в десета?А и да не забравяме,че САЩ,Иран,Кипэр,Израел,Азербейджан също точат зъбки за ,,разпадащият си еврогейски пазар"

окупация 1944 - 1989, отличните ученици слугуваха за мизерни заплати на гламавата туземна прорашистка номенклатура. Чакаха десетилетия да им "излезе" вноската за апартамент или кола,, а през това време номенклатурните главанаци операраха с парите на нещастните вложители. Слава на Горби, Рони, Марги и Хелмут, народите на соцконц лагера бутнаха стените и сега Български Отличници се спасяват от терора на туземните прорашистки олигархични свинчовци, като печелят стипендии в престижни Западни Университети и се интегрират успешно в Елита на Цивилизования Свят. От варварския изток само мрак, мизерия и отровни гъби.

Хапчетата си пропуснал. И си избърши пяната около устата.

какво говориш бе сапун сапунов - ТИ СИ СИ СЪВСЕМ ИЗКОФЯЛ МАНГАЛИНО - ЧЕРНАТА ТИ ГЛАВА Я ИМА ЗАРИДИ ТЯХ ШВАИН МРЪСЕН

Ладите започнаха да се внасят през 71-ва година. През 1974 г. (след 3 години) с нашата семейна лада пообикоихме 10-на страни. Не мога да разбера как от 71-ва до 74-та се е чакало 15 години. Ако се е чакало 15 години значи първите лади трябваше да ги купуват хората през 71+15 = 86-та година. А през 86-та година те вече сменяха Ваз2101 с Ваз2107. И пак с нови ги сменяха, не с 15 годишни опели. Нещо не излиза аритметиката на демократите.

Сега е момент България да договори Кримски поток-два пъти по евтин и надежден от ЮП. Руснаците ще се съгласят, те знаят, че Турски поток е много рисков и непредвидим проект, за нас също е такъв. Така ще се спаси, остане да работи и да НОСИ ПРИХОДИ Булгартрансгаз. Проспим ли и това значи ни управляват продажници.

А, забравих , ще си имаме хъб... и лентички за рязане.

пари от катебе искаш да си построиш паток и поколения гламави туземци да пълнят гушите на разни свинчовци ???

А знаеш ли колко глоби трябва да съберат, за да компенсират само загубите от фалита на Булгартрансгаз. Да ти е по-лесна сметката :приходите от транзит на газ са 200 милиона лева/годишно.

На кого и пред кого, са тези думи: Спрях три руски проекта. Цитирам по памет, ама не се сещам за автора.

Да бе, да! Боже пак сънувал... бански полюции

Явно затова всички платени активисти на американските нпо-та са вдигнати по тревога и антируската пропаганда се излива буквално с тонове в момента...

Дойде Тръмп един път в Европа и руснаците тихичко подписаха... Какво стана с т.нар. железобетонни гаранции? Нали щяха да стават диамантни? Нали гледахте много лошо?!

Започна да прозира истината за съдбата на ЮП-"Италия може да се снабдява и през Северен поток-2".Не напразно цитирах това изречение.Истината бе, че ЮП бе идея на Берлускони,която, благодарение отношенията му с Путин бе напът да се осъществи, но... знаем какво се случи в Италия и политическата съдба на лидера на Форца Италия.С риска да се повторя отново ще спомена за ИСТИНАТА.А тя е, че ЮП не се състоя заради....Германия.Тази страна е против превръщането на Европа в Съединени Европейски Щати, защото сегашния модел на ЕС напълно я удовлетворява.Имам в предвид факта, че след като бе естествен технологичен, индустриален и финансов център на съюза тя е напът да се превърне и в енергиен такъв, като по този начин постигне в Европа това, което навремето не успя с танковете.

ама сега комисионните по проекта ще са за герб, ако и проекта да не струва и да е изцяло в полза на неоосманизма. Само и само да не сме фактор на газовата карта. Поредния Ньойски договор сътворен от нас самите. Честито Ви.

Ама сериозно ли сте очаквали ЮП да заработи..?! Каже ми един проект, започнат от БСП, който да е станал работещ, да не говорим за печеливш.. за държавата, де! за БСП всичките им проекти са печеливши. И един цитат, знам, че ще ви хареса: "Премиерът Пламен Орешарски е разпоредил спиране на всички действия по изграждането на Южен поток", докато не се постигне разбирателство с Брюксел за газопровода. Това обяви премиерът Пламен Орешарски на брифинг в Министерски съвет след среща с американските сенатори Джон Маккейн, Кристофър Мърфи и Рон Джонсън."

Тъп, но много отворен гербав трол.

..като нямаш доводи и не знаеш какво да кажеш на фактите е нормално да говориш така ;)) То е чудо, че въобще можете да пишете - сигурно не дишате през това време ;))

Я КАЖИ НЯКОЙ ГЕРБЕРАСТКИ ПРОЕКТ,РАБОТЕЩ,НОСЕЩ ЗНАЧИТЕЛНИ ПРИХОДИ,ДЕТО И ОБИКНОВЕНИЯ ГРАЖДАНИН ГО УСЕЩА ??? ....ИЛИ КОЛКОТО ДА ИЗАКАШ ПОРЕДНАТА ПРОСТОТИЯ ?

Докато САЩ и ЕС се борят за "диверсификация" на енергийната зависимост, Русия си диверсифицира енергийния достъп до Европа с независимост от Украйна, чието правителство е като Българското (сутрин говорят едно, на обяд друго, а вечерта обратното и на двете). Г.з глава затрива. САЩ напълниха Европа с танкове, сякаш не са в 21 век и не знаят с какво се воюва сега. И че танкове няма да им трябват. Еле пък в България. Но ние си ги плащаме.

СКЪПИ КОМУНДЕТА, ХАЙДЕ ЕДИН ПЪТ И ВИЕ СЕ ПРИЗАЙТЕ ЗА ВИНОВНИ, ТО НЕ ЛИЧНО ВИЕ, А ПРАВИТЕЛСТВОТО, КОЕТО ИЗЛЪЧИХТЕ ТОГАВА И КОЕТО ВОДИ ПРЕГОВОРИТЕ - БИВШИЯ СИН АКТИВИСТ ПЛАМЕН ОЛИГАРСКИ И НАДЕЖДНИЯ МЛАД КАДЪР НА БСП - ДРАГО СТОЙНЕВ. ТО И КУРНИ Е ОТ БИВШИТЕ ТЪМНО СИНИ, АМА СЕГА СЕ ЧЕРВЕНЕЕ КЪДЕ ОТ ЯД, КЪДЕ ОТ НЕЗНАМ ЩО СИ.....

Трай бе, държавата е наша !

За да угодим на САЩ спряхме ЮП,въпреки огромните загуби за нас.По същия начин се процедира и сега със самолетите.Не си гледаме за нашите интереси ами "да върнем доверието на партньорите"Т.Е.да купим старите бракми ,да угодим пак на САЩ и пак в наш ущърб.Е няма управия.ОТЧАЯН СЪМ.

Ето така сами балканските държави отново ще построят Османската империя. Защо дадохме този коз на Турция. Кажи бе Борисов. Историята пак ни подмина. Ами то този нов газопроводец с 1/4 от размера на стария не е ли нов Ньойски договор. Само с транзитни такси щяхме да модернизираме армията си. А сега дългогодишни многомилиардни заеми. А честото ви от гроб. от гроб - гроб дето се вика. Улазяйте и закривайте Булгаристаня. Топлото е у султаня вече.

Какво да ти каже Борисов ,че Хилари Клинтън му е наредила.

Газпром започна да подава тръбата си през , под, над морето!

Българин съм.Живея в Москва от 89. Но еднакво ми дреме както за американците така и за руснаците.Мойте интереси и иконимически и политически са само България Гледам дето се вика само да има келепир за България. Но не такива са нашите управляващи-всички са със зависимости в една или друга посока. Аз например бих купувал газ и от американците СПГ и от руснаците-втечнен, но така щях да извъртя нещата че те да се надпреварват да ме ухажват и да си правят дъмпинг . И даже щях да им взимам входна такса. Така като веригите взимат входна такса ако искаш стоката ти да се продава в тяхната верига .... И все пак Южен поток си беше далавера за България... и икономическа и геостратегическа...

То беше ясно, че без руски газ не можем. Цялата дандания беше да ни наложат една перманентна глоба, да плащаме за излишното преминаване на газът през Турция.

В момента, докато си пишем, цялата газ на южна Европа минава през България. През отдавна изплатен газопровод. Отдавна! Къде ги милиардите?! В отчетите на Булгаргаз пише за между 80 и 130 милиона годишно транзитни такси. Как със средно 100 милиона се изплащат 6 милиарда, колкото беше нашия дял от ЮП? Какво щяхме на направим с вече изплатения газапровод - на скрап?

Толкова си куха, че даже не знаеш къде е и какво е Южна Европа. А уж бабичките при социализма ги били обучавали при по-добра система. Въпросният Газопровод, кухарнице, минава само до Турция, не до Южна Европа и парите които печелим са само от транзит за Турция. Но след построяването на Турски поток и антибългарската позиция на такива като вас, няма да печелим вече нищо.

За мен е напълно нормално една амеба да знае повече от социалист ;)) ..я кажете откъде идва газът за бивша Югославия, Македония и въобще соц-страните? През Турция ли минава?

Пак същото, но без сериозни ползи за нас, никакви транзитни такси реално, без да сме фактор на газовата карта и освен от Русия добавена зависимост от Турция. Браво бе герберистанци. Страшни сте. Как само го изобретихте това голямо миризливо.... . Вето от 2 страни по доставките. Нема начин да не сработи далаверката. Ай сте му се смръщили на султаня и хоп - завъртял кранчето. Не щете нова Османска империя, а сами я правите.

"Смятам, че Газпром прекрасно помни как България го подведе през 2013" Та не виждам на какво се надяват някой хора...

2013 г -ЦЕНА НА РУСКИЯ ГАЗ ЗА БЪЛГАРИЯ-НАД500$! Сега Украйна и на 168$ НЕ ВИ ГО ИСКА!

E па не го купувайте както украинците бе пичове, внасяйте си го тогава с куфари от Катар ... Нали бойко беше го договорил когото беше там...

Вместо евтин газ за българската индустрия и печалби от транзитни такси - газ по турски тарифи и нулева печалба. Гарантирано от ГЕРБ!

Газпром да го духа под вода за да не вдига толкова прах

Заглавието на статията е пълна лъжа и манипулация! Това не е "възраждане" на южен поток, продължение на Турски поток към Европа. Южен поток е история.

а продължение на Турски поток ...

В БЪЛГАРИЯ ВСИЧКО Е ЛЪЖА И ФАЛШ. НЯМА ДЪРЖАВА , НЯМА ДЪРЖАВНИЦИ! НЯМА ИКОНОМИКА , САМО АЛКОХОЛЕН ТУРИЗЪМ И ПРОСТИТУЦИЯ. КАТО СОДОМ И ГОМОР СМЕ.

Съдейки по коментарите родните рубладжии са: туркофили, сърбимани, гръкомани, македонисти, но не и българофили...

България на Сакскобургготски , на Борисов , на Корнелия , на Доган .. ТОВА НЕ Е МОЯТА БЪЛГАРИЯ! Кой би тръгнал срещу куршумите защитавайки тези боклуци?? Турския народ го направи за да защити лидера си ЕРДОГАН! ТИ БИ ЛИ УМРЯЛ ЗА КОБУРГА БОРИСОВ , СТАНИШЕВ НИНОВА И ПОДОБНИ БОКЛУЦИ? АЗ НЕ!

Аууу, ужас, отново "тайни и ужастни договорки". Добре че дир предупреди. Сега МакКайн ще долети и ще ни спаси...

Украйна не купува вече от Русия!!!? Полша консумира 15 милиарда. 5 са си полски,7,5 вече ще внасят втеч.газ и остава от Русия 2,5. От 15 на 2,5 спад на руски газ за Полша!!! Ние въртим опашка както винаги в нашата история и чрез нашите лакеи пак ще се нахендрим към Русия,но НАДАЛИ ще ни позволят.Защото до скоро плащахме 500 д.,помни българино иначе пак ще го жвакаш и все ще си последен от Сталинската окопация 44 г. до сега. Бягай от бедняците да не си беден!!!!!!!!!1

То да беше вода да я докараш от АМЕРИКА , ами то газ. Сигурно ще им е по евтино и на нас и на тях като внасяме с кофи американски газ?! АМА И ТЕ КАТО НАС - Не е важно на мен да ми е добре, важно е на Вуте да му е зле. ВИЕ ТЪПИ ПРОСТАЦИ ЗА РУСИЯ НЕ МИСЛЕТЕ! МИСЛЕТЕ , ЧЕ ПОПАДАМЕ В ТУРСКАТА ЗОНА НА ИКОНОМИЧЕСКО ВЛИЯНИЕ !! ТУРЦИЯ Е 15 ПО ИКОМОМИЧЕСКА РАЗВИТИЕ А НИЕ СМЕ ПОСЛЕДНИ В КЛАСАЦИЯТА. БЪЛГАРИЯ СЕ ПРЕВЪРНА В ТУРСКИ САНДЖАК БЕ МАЛОУМНИКО ПЪТ И ПРОСТ!

Ти се пази от Русия от Сталинско-Путевата окупация,която я живяхме и още живеем -винаги във фалит и ДИКТАТУРААААААААААААААА!!!!! Турция само русофилите я ползват за плашило.

СИ ЗАДАВМ ВЪПРОСА: Кое е по добре за мен /НЕ ЗА ДЪРЖАВАТА ЗАЩОТО ТАКАВА НЯМА/ да ме управлява турчина Ердоган или пък представителя на една АНГЛОСАКСОНСКА ДИНАСТИЯ на рожденния ден на който под строй се нареди ЦЯЛАТА ПОЛИТИЧЕСКА КЛАСА от царедворци??? МЛАДИЯ ОРЕЛ ЕРДОГАН или ПРОСКУБАНАТА ГАРГА НА КОБУРГСКАТА ДИНАСТИЯ?? Това е избора. видяхме какво се случи откакто този мадритски тарикат се появи в царството си. Отрави ни по мъжки и като министър председател и като председател на тройната коалиция и, от осем години и с пазвантина си когото назначи за министър председател. ЗА СЕБЕ СИ АЗ СЪМ НАПРАВИЛ ИЗБОРА! ВИДЯХ КАКВО СЪТВОРИ КОБУРГА И ЦАРЕДВОРЦИТЕ МУ. НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ ДА ВИДИМ КАК БИ СЕ ОТРАЗИЛА НА ТАЗИ ПАСМИНА ЕДНО ЗАСЕЛВАНЕ В ДИАРБЕКИРА?!

По-скоро си немислещо същество. Иначе нямаше да сътвориш толкова глупости.

А ЖЕСТОКА РЕАЛНОСТ. ОТ 2020 ЩЕ ВНАСЯМЕ ГАЗ И ТОК ОТ ТУРЦИЯ! ТУРСКИТЕ ФИРМИ ОТДАВНА СА У НАС. НАЛИ СЕ СЕЩАШ, ЧЕ ТЕ ЩЕ ПЛАЩАТ НА ДРУГА ЦЕНА ТЕХНИЯ ГАЗ И ТОК?! КЪД ЩЕ СИ ТИ "ВЕЛИК" БЪЛГАРИНО? В ТУРСКИЯ САНДЖАК НАЛИ?!

България не решава нищо- да се договарят руснаците с немците. Няма как руснаците да искат от нас да защитим такъв проект. Още повече, че никога Западна Европа няма да зависи от Източна за критична инфраструктура.

Ако имахме свестни управляващи ... щеше да е друго, но от 1989 г. нямаме (само Виденов се опита да направи нещо, но беше предаден - и от свои, и от чужди).

Виденов е унищожителят на Българтия.

Коментари - Газпром ще възроди „Южен поток“ с България, Сърбия и Унгария | Днес.dir.bg

Газпром ще възроди „Южен поток“ с България, Сърбия и Унгария

През последния месец „Газпром“ без много шум подписа с България, Сърбия и Унгария „пътна карта“ по развитието на газопроводите за доставка на газ.

Обратно в новината

Коментари - Газпром ще възроди „Южен поток“ с България, Сърбия и Унгария | Днес.dir.bg

Коментари

Подновената дискусия относно руската енергийна политика в Европа неотдавна стана част от дебата във Вашингтон за нови санкции срещу Москва. Струва си да има такава дискусия. От една страна, това показва, че не всички в Европа считат енергийното сътрудничество с Русия за вредно или опасно. От друга страна, спорът ни напомня, че енергийната експанзия на Русия в Европа до голяма степен се основава на икономическа преценка, а не толкова на политическа доктрина. Всеки, който е виждал тръбопровод, знае, че той има два края. Следователно, който и да било тръбопровод, изграден да доставя руски природен газ в Европа, има за цел да свърже двете страни в тази сделка Русия и нейните клиенти в Европа. Последователите на теорията за енергийното оръжие могат до откат да обсъждат прекъсването на доставките на руски природен газ за Европа заради спорове между Москва и Киев. Това не променя факта, че всяко такова прекъсване лишава не само Европа от руски газ, но и Москва от печалби от продажбата на газ. Досега никой не е изказал предположения какви са целите на Русия при използването на това предполагаемо енергийно оръжие. Да загуби милиарди рубли за националния бюджет? Да подкопае надеждността на Русия като износител на енергия, което да постави под въпрос бъдещите ѝ приходи?

""""Смятам, че Газпром прекрасно помни как България го подведе през 2013 г, """"Нещо ми подсказва ,че нашите пошлушковци отново ще намажат с вакса ските на "Газпром" и ще го пуснат на пързалката.Най- добре е Газпром да се договаря с други страни като САЩ , които вземат българските решения.Нали знаят,че ние сме независими , просто нищо не зависи от нашето правителство.То е изнесен капацитет на чужди правителства и организации

Американският втечнен газ е вече с Европа. Още шест терминала се строят проевропейското крайбрежие. А цената му е 60% от цената на Грабителите Газпром!

Комунистическото робство свърши но мекеретата като теб ни продадоха на Сорос и братята му ,така че от едно робство в друго

Шнур за Путлер, два за рублофилите-комисионери! 70 години руско робство стигат! СТИГАТ!

Вчера чух една мисъл, изказана от Путин: "Каменната ера не е приключила защото са свършили камъните." Всеки от нас може да поразсъждава

Не съм сигурно, че това вече е рентабилно за България. То все едно да си купиш камион за да караш хляба на село.

Че ви издавим сите с газо от Кан Аспарух, смотаняци, разбишли.

Русия няма да се връща към проекта Южен поток с България, но като морална компенсация може да ни върнат Киркоров

Това изобщо не е решение за България! Какво излиза - Русия продава газ на Турция по Турски поток и натам изобщо не я интересува как ще се разпределя газа. Турците правят изход към България, но вече на турска цена с подобаваща надценка! България транзитира газ към Сърбия, а тя към Унгария, само за да им спести транзитни такси. Защото в противен случай тръбата за да стигне до Унгария, ще трябва да премине през цяла Турция, цяла Гърция, цяла Македония, цяла Сърбия, Унгария. Какво печелим ние - евентуално транзитни такси от Сърбия и Унгария. Само че: има ли гаранции, че Русия не се е разбрала с турците на нас България да ни продават газ на завишени цени, а в същото време да компенсират в цената Сърбия и Унгария? Защото както виждаме от газовата политика на Русия спрямо България, ни продават газ на една от най-високите цени.

Вземи си американска втечнена газ по 400 долара за 1 м3, при руски доставки по 192 долара за 1 м3 в момента. Така ще спреш да се чудиш, а ще се маеш

Прав си, поне два пъти по-скъпа е втечнената газ, но цената не е за "1 м3", а за 1 000 нормални кубични метра. Извинявай за забележката, но нека сме точни.

мъ и ти се чудиш БЯГЕЕЕЦ - ПАК СТЕ БЕЗ ХАМЕРСКА ПОМИЯ

Тези тръби нямат вече никаквозначение -ГАЗПРОМ загива Американския втечнен газ евечев Европа-е поскъп-но щени научат Катарския газ --през Сирия идва Азербайджанския -може би и Иранския---но мсичко епрез ТУРЦИЯ Така ебило по тия земи--даси знаеме--ние принадлежим към ВИСОКАТ ПОРТА$$СТАМБУЛ

Рашъните изчакаха БСП да спечели, че да си завъртят далаверите с газта из Балканите и Турция, ама номерът не мина и сега пак подадоха гъза. Къде ще ходят? Квито и сметки да си праят не моат ни заобиколи! Пак на нашия ще кацне Пут.ин!

постоянно оправдават генетичната си нефелност с разни конспиративни теории. Проблемът е един и неотразим, след 1944-та в България азиат-болшевишкият окупатор извършва отрицателна кадрова селекция, като поставя начело на държавата във всички сфери генетични тъпаци, чиито отрочета и сега, упражнявайки се на капитализъм тероризират българския народ. Докато не се неутрализира туземната потомствена азиат-болшевишка агентура, България е обречена на мизерия и изчезване.

На 4 места се казва, че България била виновна !? За какво е виновна, за това че Америка не разрешава ?

на чист инглиш - "йес", бг е най-мизерното д-вно съществувание на тази планета - питай който си искаш - анд "йес" бг е виновна защото уса не иска, защото не може на суверинетет да те командава уса- това дори и в африк д-вите го няма - йес и кол в отзад - иначе не разбирате потурковци

тая няма да я бъде, аз от туй файда нямам. Пак ще трябва да пращам Маккейн да надупи българското правителство.

А Сега вече изгубените 400 000 000 милиона евро годишно от това само транзит и раотните места (нови с добра заплата които щяха да вече и в оборот е просрано ) загубихме защото сме си тъпи прости и без мозъчни същества

Щом има руското "ЩЕ" ще стане на куково лято..ха.ха само на рисунка. Руската мечта не е като американската.Брошляците ..ха.ха.ха (американски компании да изнасят повече втечнен природен газ за региона. )Що в Россиа няма втечнен газ? щото Ще го изпият !мбухахаха

а шваин си и жив - продажна твар

Вън миризливите азиатски чизмари от Българската Земя барабар с разните им данайски проекти, чиба въшкари нещастни.

браво Киряк, браво

Боко пак обърна дупето към Турция, вместо да извади хей на Европа.

Ами то си е точно така. ББ се е обърнал с лице към Европа, но защо забравяте третият закон на Нютон. На където и да се завъртиш долната част на гърба е винаги от зад

като имахме АЕЦ "Козлудуй", гооооолема газопреносна мрежа, огрромен военно-промишлен комплекс, защо Януари 1990г. министър председателят Луканов обяви мораториум върху външния дълг, което е равносилно на държавен фалит ???

Защото беше планирано още преди 90-та година икономиката на България изкуствено да се срине, мозък.... Иначе 9 млрд. дълг при работеща икономика е нищо, като толкова е бил и на Дания например по същото време... Сега е близо 2 пъти по-голям дълга и реално нямаме работеща икономика, освен пиянски туризъм! Мисли малко, ако ти се отдава, щото мисленето ти е съсредоточено в чуждопоклонничество!

Ами защото му отказаха кредити. Всички долари ги държи западът. И като откаже да ти продаде - загиваш. А без долари не може - нефтът е с долари. Руснаците защо се дърпат да се освободят от тази зависимост ? А ни отказаха кредити, за да се обезценят производствените ни фондове. И после ги приватизираха за 1/20 от цената им.

прост е отговора- защото "комунистите" искаха капитализъм и запада им го обещаваше.

Дали е възможно наистина през 2018 Русия да доставя газ за Унгария през Турски Поток?След като не е завършила още тръбопровода до Турция!И после трябва да плаща транзит през турска територия( щот турците са патриоти и не си поплюват)през Българска територия едва ли ще минат номерата на газпром бг агентурата им за пренос без пари по закупено или подарено на Газпром трасе за тридесет години напред щото ЕС гледа!И ако им мине номера през ,,братската"им Сърбия то каква ще бъде цената на заобикалянето на Украйна през девет земи в десета?А и да не забравяме,че САЩ,Иран,Кипэр,Израел,Азербейджан също точат зъбки за ,,разпадащият си еврогейски пазар"

окупация 1944 - 1989, отличните ученици слугуваха за мизерни заплати на гламавата туземна прорашистка номенклатура. Чакаха десетилетия да им "излезе" вноската за апартамент или кола,, а през това време номенклатурните главанаци операраха с парите на нещастните вложители. Слава на Горби, Рони, Марги и Хелмут, народите на соцконц лагера бутнаха стените и сега Български Отличници се спасяват от терора на туземните прорашистки олигархични свинчовци, като печелят стипендии в престижни Западни Университети и се интегрират успешно в Елита на Цивилизования Свят. От варварския изток само мрак, мизерия и отровни гъби.

Хапчетата си пропуснал. И си избърши пяната около устата.

какво говориш бе сапун сапунов - ТИ СИ СИ СЪВСЕМ ИЗКОФЯЛ МАНГАЛИНО - ЧЕРНАТА ТИ ГЛАВА Я ИМА ЗАРИДИ ТЯХ ШВАИН МРЪСЕН

Ладите започнаха да се внасят през 71-ва година. През 1974 г. (след 3 години) с нашата семейна лада пообикоихме 10-на страни. Не мога да разбера как от 71-ва до 74-та се е чакало 15 години. Ако се е чакало 15 години значи първите лади трябваше да ги купуват хората през 71+15 = 86-та година. А през 86-та година те вече сменяха Ваз2101 с Ваз2107. И пак с нови ги сменяха, не с 15 годишни опели. Нещо не излиза аритметиката на демократите.

Сега е момент България да договори Кримски поток-два пъти по евтин и надежден от ЮП. Руснаците ще се съгласят, те знаят, че Турски поток е много рисков и непредвидим проект, за нас също е такъв. Така ще се спаси, остане да работи и да НОСИ ПРИХОДИ Булгартрансгаз. Проспим ли и това значи ни управляват продажници.

А, забравих , ще си имаме хъб... и лентички за рязане.

пари от катебе искаш да си построиш паток и поколения гламави туземци да пълнят гушите на разни свинчовци ???

А знаеш ли колко глоби трябва да съберат, за да компенсират само загубите от фалита на Булгартрансгаз. Да ти е по-лесна сметката :приходите от транзит на газ са 200 милиона лева/годишно.

На кого и пред кого, са тези думи: Спрях три руски проекта. Цитирам по памет, ама не се сещам за автора.

Да бе, да! Боже пак сънувал... бански полюции

Явно затова всички платени активисти на американските нпо-та са вдигнати по тревога и антируската пропаганда се излива буквално с тонове в момента...

Дойде Тръмп един път в Европа и руснаците тихичко подписаха... Какво стана с т.нар. железобетонни гаранции? Нали щяха да стават диамантни? Нали гледахте много лошо?!

Започна да прозира истината за съдбата на ЮП-"Италия може да се снабдява и през Северен поток-2".Не напразно цитирах това изречение.Истината бе, че ЮП бе идея на Берлускони,която, благодарение отношенията му с Путин бе напът да се осъществи, но... знаем какво се случи в Италия и политическата съдба на лидера на Форца Италия.С риска да се повторя отново ще спомена за ИСТИНАТА.А тя е, че ЮП не се състоя заради....Германия.Тази страна е против превръщането на Европа в Съединени Европейски Щати, защото сегашния модел на ЕС напълно я удовлетворява.Имам в предвид факта, че след като бе естествен технологичен, индустриален и финансов център на съюза тя е напът да се превърне и в енергиен такъв, като по този начин постигне в Европа това, което навремето не успя с танковете.

ама сега комисионните по проекта ще са за герб, ако и проекта да не струва и да е изцяло в полза на неоосманизма. Само и само да не сме фактор на газовата карта. Поредния Ньойски договор сътворен от нас самите. Честито Ви.

Ама сериозно ли сте очаквали ЮП да заработи..?! Каже ми един проект, започнат от БСП, който да е станал работещ, да не говорим за печеливш.. за държавата, де! за БСП всичките им проекти са печеливши. И един цитат, знам, че ще ви хареса: "Премиерът Пламен Орешарски е разпоредил спиране на всички действия по изграждането на Южен поток", докато не се постигне разбирателство с Брюксел за газопровода. Това обяви премиерът Пламен Орешарски на брифинг в Министерски съвет след среща с американските сенатори Джон Маккейн, Кристофър Мърфи и Рон Джонсън."

Тъп, но много отворен гербав трол.

..като нямаш доводи и не знаеш какво да кажеш на фактите е нормално да говориш така ;)) То е чудо, че въобще можете да пишете - сигурно не дишате през това време ;))

Я КАЖИ НЯКОЙ ГЕРБЕРАСТКИ ПРОЕКТ,РАБОТЕЩ,НОСЕЩ ЗНАЧИТЕЛНИ ПРИХОДИ,ДЕТО И ОБИКНОВЕНИЯ ГРАЖДАНИН ГО УСЕЩА ??? ....ИЛИ КОЛКОТО ДА ИЗАКАШ ПОРЕДНАТА ПРОСТОТИЯ ?

Докато САЩ и ЕС се борят за "диверсификация" на енергийната зависимост, Русия си диверсифицира енергийния достъп до Европа с независимост от Украйна, чието правителство е като Българското (сутрин говорят едно, на обяд друго, а вечерта обратното и на двете). Г.з глава затрива. САЩ напълниха Европа с танкове, сякаш не са в 21 век и не знаят с какво се воюва сега. И че танкове няма да им трябват. Еле пък в България. Но ние си ги плащаме.

СКЪПИ КОМУНДЕТА, ХАЙДЕ ЕДИН ПЪТ И ВИЕ СЕ ПРИЗАЙТЕ ЗА ВИНОВНИ, ТО НЕ ЛИЧНО ВИЕ, А ПРАВИТЕЛСТВОТО, КОЕТО ИЗЛЪЧИХТЕ ТОГАВА И КОЕТО ВОДИ ПРЕГОВОРИТЕ - БИВШИЯ СИН АКТИВИСТ ПЛАМЕН ОЛИГАРСКИ И НАДЕЖДНИЯ МЛАД КАДЪР НА БСП - ДРАГО СТОЙНЕВ. ТО И КУРНИ Е ОТ БИВШИТЕ ТЪМНО СИНИ, АМА СЕГА СЕ ЧЕРВЕНЕЕ КЪДЕ ОТ ЯД, КЪДЕ ОТ НЕЗНАМ ЩО СИ.....

Трай бе, държавата е наша !

За да угодим на САЩ спряхме ЮП,въпреки огромните загуби за нас.По същия начин се процедира и сега със самолетите.Не си гледаме за нашите интереси ами "да върнем доверието на партньорите"Т.Е.да купим старите бракми ,да угодим пак на САЩ и пак в наш ущърб.Е няма управия.ОТЧАЯН СЪМ.

Ето така сами балканските държави отново ще построят Османската империя. Защо дадохме този коз на Турция. Кажи бе Борисов. Историята пак ни подмина. Ами то този нов газопроводец с 1/4 от размера на стария не е ли нов Ньойски договор. Само с транзитни такси щяхме да модернизираме армията си. А сега дългогодишни многомилиардни заеми. А честото ви от гроб. от гроб - гроб дето се вика. Улазяйте и закривайте Булгаристаня. Топлото е у султаня вече.

Какво да ти каже Борисов ,че Хилари Клинтън му е наредила.

Газпром започна да подава тръбата си през , под, над морето!

Българин съм.Живея в Москва от 89. Но еднакво ми дреме както за американците така и за руснаците.Мойте интереси и иконимически и политически са само България Гледам дето се вика само да има келепир за България. Но не такива са нашите управляващи-всички са със зависимости в една или друга посока. Аз например бих купувал газ и от американците СПГ и от руснаците-втечнен, но така щях да извъртя нещата че те да се надпреварват да ме ухажват и да си правят дъмпинг . И даже щях да им взимам входна такса. Така като веригите взимат входна такса ако искаш стоката ти да се продава в тяхната верига .... И все пак Южен поток си беше далавера за България... и икономическа и геостратегическа...

То беше ясно, че без руски газ не можем. Цялата дандания беше да ни наложат една перманентна глоба, да плащаме за излишното преминаване на газът през Турция.

В момента, докато си пишем, цялата газ на южна Европа минава през България. През отдавна изплатен газопровод. Отдавна! Къде ги милиардите?! В отчетите на Булгаргаз пише за между 80 и 130 милиона годишно транзитни такси. Как със средно 100 милиона се изплащат 6 милиарда, колкото беше нашия дял от ЮП? Какво щяхме на направим с вече изплатения газапровод - на скрап?

Толкова си куха, че даже не знаеш къде е и какво е Южна Европа. А уж бабичките при социализма ги били обучавали при по-добра система. Въпросният Газопровод, кухарнице, минава само до Турция, не до Южна Европа и парите които печелим са само от транзит за Турция. Но след построяването на Турски поток и антибългарската позиция на такива като вас, няма да печелим вече нищо.

За мен е напълно нормално една амеба да знае повече от социалист ;)) ..я кажете откъде идва газът за бивша Югославия, Македония и въобще соц-страните? През Турция ли минава?

Пак същото, но без сериозни ползи за нас, никакви транзитни такси реално, без да сме фактор на газовата карта и освен от Русия добавена зависимост от Турция. Браво бе герберистанци. Страшни сте. Как само го изобретихте това голямо миризливо.... . Вето от 2 страни по доставките. Нема начин да не сработи далаверката. Ай сте му се смръщили на султаня и хоп - завъртял кранчето. Не щете нова Османска империя, а сами я правите.

"Смятам, че Газпром прекрасно помни как България го подведе през 2013" Та не виждам на какво се надяват някой хора...

2013 г -ЦЕНА НА РУСКИЯ ГАЗ ЗА БЪЛГАРИЯ-НАД500$! Сега Украйна и на 168$ НЕ ВИ ГО ИСКА!

E па не го купувайте както украинците бе пичове, внасяйте си го тогава с куфари от Катар ... Нали бойко беше го договорил когото беше там...

Вместо евтин газ за българската индустрия и печалби от транзитни такси - газ по турски тарифи и нулева печалба. Гарантирано от ГЕРБ!

Газпром да го духа под вода за да не вдига толкова прах

Заглавието на статията е пълна лъжа и манипулация! Това не е "възраждане" на южен поток, продължение на Турски поток към Европа. Южен поток е история.

а продължение на Турски поток ...

В БЪЛГАРИЯ ВСИЧКО Е ЛЪЖА И ФАЛШ. НЯМА ДЪРЖАВА , НЯМА ДЪРЖАВНИЦИ! НЯМА ИКОНОМИКА , САМО АЛКОХОЛЕН ТУРИЗЪМ И ПРОСТИТУЦИЯ. КАТО СОДОМ И ГОМОР СМЕ.

Съдейки по коментарите родните рубладжии са: туркофили, сърбимани, гръкомани, македонисти, но не и българофили...

България на Сакскобургготски , на Борисов , на Корнелия , на Доган .. ТОВА НЕ Е МОЯТА БЪЛГАРИЯ! Кой би тръгнал срещу куршумите защитавайки тези боклуци?? Турския народ го направи за да защити лидера си ЕРДОГАН! ТИ БИ ЛИ УМРЯЛ ЗА КОБУРГА БОРИСОВ , СТАНИШЕВ НИНОВА И ПОДОБНИ БОКЛУЦИ? АЗ НЕ!

Аууу, ужас, отново "тайни и ужастни договорки". Добре че дир предупреди. Сега МакКайн ще долети и ще ни спаси...

Украйна не купува вече от Русия!!!? Полша консумира 15 милиарда. 5 са си полски,7,5 вече ще внасят втеч.газ и остава от Русия 2,5. От 15 на 2,5 спад на руски газ за Полша!!! Ние въртим опашка както винаги в нашата история и чрез нашите лакеи пак ще се нахендрим към Русия,но НАДАЛИ ще ни позволят.Защото до скоро плащахме 500 д.,помни българино иначе пак ще го жвакаш и все ще си последен от Сталинската окопация 44 г. до сега. Бягай от бедняците да не си беден!!!!!!!!!1

То да беше вода да я докараш от АМЕРИКА , ами то газ. Сигурно ще им е по евтино и на нас и на тях като внасяме с кофи американски газ?! АМА И ТЕ КАТО НАС - Не е важно на мен да ми е добре, важно е на Вуте да му е зле. ВИЕ ТЪПИ ПРОСТАЦИ ЗА РУСИЯ НЕ МИСЛЕТЕ! МИСЛЕТЕ , ЧЕ ПОПАДАМЕ В ТУРСКАТА ЗОНА НА ИКОНОМИЧЕСКО ВЛИЯНИЕ !! ТУРЦИЯ Е 15 ПО ИКОМОМИЧЕСКА РАЗВИТИЕ А НИЕ СМЕ ПОСЛЕДНИ В КЛАСАЦИЯТА. БЪЛГАРИЯ СЕ ПРЕВЪРНА В ТУРСКИ САНДЖАК БЕ МАЛОУМНИКО ПЪТ И ПРОСТ!

Ти се пази от Русия от Сталинско-Путевата окупация,която я живяхме и още живеем -винаги във фалит и ДИКТАТУРААААААААААААААА!!!!! Турция само русофилите я ползват за плашило.

СИ ЗАДАВМ ВЪПРОСА: Кое е по добре за мен /НЕ ЗА ДЪРЖАВАТА ЗАЩОТО ТАКАВА НЯМА/ да ме управлява турчина Ердоган или пък представителя на една АНГЛОСАКСОНСКА ДИНАСТИЯ на рожденния ден на който под строй се нареди ЦЯЛАТА ПОЛИТИЧЕСКА КЛАСА от царедворци??? МЛАДИЯ ОРЕЛ ЕРДОГАН или ПРОСКУБАНАТА ГАРГА НА КОБУРГСКАТА ДИНАСТИЯ?? Това е избора. видяхме какво се случи откакто този мадритски тарикат се появи в царството си. Отрави ни по мъжки и като министър председател и като председател на тройната коалиция и, от осем години и с пазвантина си когото назначи за министър председател. ЗА СЕБЕ СИ АЗ СЪМ НАПРАВИЛ ИЗБОРА! ВИДЯХ КАКВО СЪТВОРИ КОБУРГА И ЦАРЕДВОРЦИТЕ МУ. НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ ДА ВИДИМ КАК БИ СЕ ОТРАЗИЛА НА ТАЗИ ПАСМИНА ЕДНО ЗАСЕЛВАНЕ В ДИАРБЕКИРА?!

По-скоро си немислещо същество. Иначе нямаше да сътвориш толкова глупости.

А ЖЕСТОКА РЕАЛНОСТ. ОТ 2020 ЩЕ ВНАСЯМЕ ГАЗ И ТОК ОТ ТУРЦИЯ! ТУРСКИТЕ ФИРМИ ОТДАВНА СА У НАС. НАЛИ СЕ СЕЩАШ, ЧЕ ТЕ ЩЕ ПЛАЩАТ НА ДРУГА ЦЕНА ТЕХНИЯ ГАЗ И ТОК?! КЪД ЩЕ СИ ТИ "ВЕЛИК" БЪЛГАРИНО? В ТУРСКИЯ САНДЖАК НАЛИ?!

България не решава нищо- да се договарят руснаците с немците. Няма как руснаците да искат от нас да защитим такъв проект. Още повече, че никога Западна Европа няма да зависи от Източна за критична инфраструктура.

Ако имахме свестни управляващи ... щеше да е друго, но от 1989 г. нямаме (само Виденов се опита да направи нещо, но беше предаден - и от свои, и от чужди).

Виденов е унищожителят на Българтия.