Обявеният нов газопровод на Газпром може да включи България

Газпром фактически се върна към проекта за газопровод "Южен поток", пише "Комерсант" по повод обявения нов проект на руската компания.

Обратно в новината

Коментари - Обявеният нов газопровод на Газпром може да включи България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За тези дето не са разбрали за какво става дума реално. Южен паток или кактоще те го наречете ще доставя между 30 и 60 милиарда кубометра газ за Италия и източна Европа може и част за централна. Между 2 и 3$ е цената за транзит на 100км за същия този газ. Преминавайки през България тръбата ще навърти грубо 500км. Да приемем че тръбата е натоварена само на 50% тогава 30 000 000 5 3$ е цената която ще получи дружеството за транзита. Понеже не можем сами да направим инвестицията ще получаваме 50% от тази цена като приходи. За ваше сведение ние ползваме 2,5 Милиарда Кубометра в Година.

Леле колко "българи" са против газопровода!? Защо бе заблудени овци - цяла Европа иска, ЕК е одобрила, Италия иска... Ако може някой запален противник на газопровода да обясни ЗАЩО??

Пак искат да ни мушнат тръбъта между краката!

ПОДПИСАЛИ ПОДПИСАЛИ ПОДПИСАЛИ? какво са подписали? Меморандум. като с турците - СПОРАЗУМЕНИЕ ЗА НАМЕРЕНИЕ. Както виждате руската дума не струва дори колкото валутата им.

искаш да кажеш - думата на Боко не струва пет пари, защото той е предателя спрял ЮП

каде тука копуват земите за патоците си?

некой нашенец ги копува у сърбия с наште пари?

Рушките клоуни са вече банални. С таз кочина никой не иска да прави бизнес освен измамници като самите тях.

ГАЗПРОМ ни моли да бъдем така добри да се съгласим, ако искаме, да транспортираме ако благоволим ХА ХА ХА

им става тясно небето... Някаква от компанията "Сибир" твързи, че искат да купуват дялове от балгарска авиокомпания.. : "на пазара има няколко български авиокомпании, които могат да бъдат продадени. Те всички се продават, каза Филева като допълни, че продавачите засега държат цените нереално високи. В същото време подчерта, че въпросът с преминаването над Украйна трябва да се реши сега, защото не е ясно кога правителствата на Русия и Украйна ще постигнат съгласие...." Абе вие май искате отблизо покрай туризЪма да следите дислокацията на НАТО по Черноморието, а товарищи.. Много има да обикаляте наоколо. Още 1990г. искахте от Москва да правите тежък "кръг" за каргоавиацията си в Европа с база в България, но ви се размина..

Ако желаят руснаците да летят НАД УКРАЙНА, да бъдат така добри да купят дяловете в нашите авиопревозвачи на ТРОЙНА БРАТСКА ЦЕНА ДА им е сладко на братушките

Щото всички деосегашни западни про-американски инвеститори инвестираха, платиха и развиха едни печеливши производства, нали?! Като гледам, от техните щедри участия минахме от развита към не-развиваща се страна от 4-тия свят. Питай си работодателите, те защо не правят така както ти предлагаш?

че на 27-28 февруари ще се водят преговори между български представители и руснаците от Газпром май никой не обърна внимание... Ето, налице е новият мерак да сме трета страна за руснаците по трасето за Италия! Въртят, сучат и все България им е в полезрението. Абе я си стройте турския паток и не ни занимавайте с грандоманските си замисли. Тук имаме достатъчно заеми за да ви плащаме далаверите и делата.

България е изключена от този газапровод, утвърден от ЕК. ЕС клекна пред Русия,а не обратното. Да докарат газ от Кипър, Алжир, САЩ? Дрън ,дрън девирсификация. Украйна която не иска руска газ, чрез Унгария и Словакия се топли с руска газ, но с 12% по висока цена.

Първото украинско пристанище за втечнен газ от САЩ вече се строи.

Само за м.Януари т.г. Русия изкупи 20 тона злато от световните борси.Руският запас на злато е 1 800 тона, на Китай 1 500 тона. Златото прави независими тези държави от западните валути. Това е сюрпризът на Путин по отношение на долара. Ди Вилт/24.2.16

+++++++Американите си намериха майстора в лицето на Путин и Руската Федерация. Добре им се набива канчето.

и от нас е изнасяла каквото и падне..не сме кьорави.

Не знам, ама както вървят нещата в БГто скоро ша си територия на Турция.!.

Ти гледай еленовъдите да те обичат достатъчно, за турците не се тревожи.

За проекта вече се похарчиха много милиони държавни пари. Убедете се сами. Вижте истината за заплатите на шефовете на "Южен поток България" и за начините по които ги прикриват Сканираните оригинални официални документи са качени единствено в "Ядрена престъпност" - блога на Георги Котев. Публикацията е от 02. 09. 2015г. и е озаглавена "Енергепийна калинка 1 в кабинета Борисов 1 - документи". Ще останете втрещени!

на времето СССР беше силна и взимаше каквото си поиска. Путин я докара до там, че да просят за жълти стотинки Европата. И като ратайчета да питат дали случайно чорбаджията няма да им позволи да седнат на масата.

мнението джагалов не съответва с това на българите

ти азиятче не говори за родината ми и за народа ми.

ха ха ха ха... Путкин па клекна на ЕС :)))) Лесно беше дядо КГБист когато държавите бяха отделно. Пропагандата вършеше работа. Сега ще какво ти казват от ЕС и ако искаш да имаш парички, че изпълняваш каквото ти кажат.

Лешек Балцерович: Икономиката на Русия е слаба като на страна от третия свят Икономиката на Русия е много слаба, нейната зависимост от износа на природни ресурси за 10 г. толкова се е повишила, че сега те заемат 80% от износа й, основно газ и нефт. Така икономиката на Русия не е по-добра от икономиката на най-малко успешните латиноамерикански страни. Второ - расте политизацията на икономиката. Къде през явната държавна собственост, къде през неформални връзки с държавата. Не знам нито един пример за страна, която и да е била успешна при такъв модел. Икономическият модел на Русия е такъв, че няма как да има икономически ръст при растящата политизация на икономиката. Страни като Русия могат да се развиват само при контакти с по-развити държави - да има трансфер на технологии и в бизнеса, и в техниката. А това, което се случи (с Крим), ражда заплаха от изолация на Русия от западния свят. И тя ще расте според заплахите от страна на Русия към западния бизнес и дори неговата национализация. руските компании зависят много повече от западните пазари, отколкото е в сила обратната зависимост. По пазарни цени продукцията на Запада за Русия е 20 пъти повече, отколкото са стоките на Русия за Запада.

Производството и продажбата на въглеводороди, формират само 9,8% от БВП на Русия...Балцерович да помисли къде да пробута полските картофи и ябълки гниещи по складовете...

Газпром с лупа ще има да гледа,за да открие България някъде на картата. И ако я открие трябва с амреканците да говори за тръбите. Те държат тези земи сега.

OZZI и Щерев искат ЮП да деисва око може още утре но срамат не дава си кажем истината

Така няма, тука има. САЩ се уплете като пиле в кълчища .Тъпотията на черничкия се вижда

Познавайки начина по който действат Путин и руснаците съм сигурен, че те имат най-малко два варианта за прокарване на трасето на газопровода. Нашият тъпак Мутрата да не си мисли, че е незаобиколим фактор за руския газопровод, за да не се ухапе от простащина и тъпотия както винаги и да прецака България. Почти съм сигурен, че руснаците са си осигурили транзит през Румъния и ще клатят нашия тъпак до последно докато не му го забият окончателно. Само че това ще е последният неразумен ход на Мутрата по принцип. Да внимава с растящото народно недоволство.

Признавам си тъпотията .Гладен съм

от глад си си объркал дори името..

МИТОВ И БОРИСОВ ДА СЕ РАЗМЪРДАТ И ДА СИ ЗАСЛУЖАТ ЗАПЛАТИТЕ!!!БЪЛГАРИЯ ИМА НУЖДА ОТ ТАКЪВ ПРОЕКТ!!!

основно има нужда Русия.

Русофил

ГРЕШИШ!!!ОСНОВНО НИЕ ИМАМЕ НУЖДА,ЗА НАС Е ЖИЗНЕНО НЕОБХОДИМО!!!РУСИЯ ИМА МНОГО ВАРИАНТИ!!!

Щеревци, Кухи леики,разни соросоидчета--абе какъв ценз притежавате , та от всичко разбирате ?? Ще стане каквото е предсказано--не разбрахте ли???

това , че не разбират , не им пречи да приказват. Те и без това си дрънкат едно и също

Разликата между 'соросоид' и 'атакист' в IQ e двуцифрена, а в образование и реални доходи главоломна. Отгатни в чия полза ;)

Гледайки колко неграмотни и отчайващо прости са соросоидите тук не ми е трудно да отгатна.

Италианците и гърците се оказаха мурзилки - само България още държи фронта, ама нещо ме съмнява : -Започна унищожаване на мрежата за влияние, изграждана от ислямистка Турция у нас дълги години; -- Армията беше пратена да охранява границата ни с Турция ???????????

Соросоидите до тази сутрин реваха как Русия никаква братска страна не ни била щом ни е спряла ЮП, сега ревнаха точно за обратното. Абе тези мисионери на евроатлантическите ценности у нас друго освен да реват и да пишат глупости могат ли?

В много дълбока заблуда си изпаднал. "Соросоидите" винаги сме били против ЮП, защото това щеше да е поредния след Белене руски пладнешки обир на България.

"соросоидите" сте против квото ви кажат от Козяк. Предателите нямате собствено мнение.

Още година две да останат санкциите срещу руснаците и и старите патоци ще се скапят. Без технологии, тръби, специализирани кораби за полагане на тръбите, не виждам как ще се изнася газта за Европа.

Препоръчвам да прочетете статията от инж. Димитър Щерев в синьото каре. Има доста информация, която европейските и нашите политици дружно премълчават. Стратегията на ЕС за втечнен природен газ по икономическа логика много ми прилича на изграждането на Кремиковци в Софийско поле.

ТУКА ИМА, ТУКА НЕМА. РУСИЯ СЕ УПЛЕТЕ КАТО ПИЛЕ В КЪЛЧИЩА. ПУТИН ИЗЛЕЗЕ ТЪПО ПАРЧЕ.

не знам какво парче е Путин,ама скри шапката на задокеанските краварчета барабар с техните псета от анадола.

Гледам ги с шапки, да не е объркал американските шапки с руските, които определено са скрити. Ама съвсем определено!

Завчера:Електроцентрала на газ рухна в Англия, има жертви......А колко са жертвите от газта?Къщи,коли,апартаменти и хора.А тези тръби като минават през България си е бомба и застрашава екологията.Не си заслужава. Май ще забогатеем колкото украинците..ха.ха + кредити да подпомогнем финансово руснаците че рублата къде отиде...ха.ха

що бият коляно при путинката и се чудят как да изклинчат от геополитическата хватка на ънкъл сам? що не им се предложиш за съветник,каквато си ми умничка-ка-ка? едва ли тук ти плащат добре?или има други екстр... еех!

Мен ме интересува екологията и теглене на нови заеми за да пълним гушката на руските олигарси. Май ще трябва да направим национален протест"НЕ НА ЮП"!

Е,то сега природният газ да не хвърчи?! Нали минава по газопроводи и Северна и Южна България?!

Забелязахте ли!!! От една страна ни плашат с конфликт в Украйна и спиране на газа, сега от друга конфликт с Турция и спиране на газа! Руските хибридни постановки са вече за Бродуей:)))

Според общоприетата (консенсусна) прогноза, инициализирана от водещи световни бизнес агенции (Cera, IEA, EIA, Eurogas, Cedigaz) преди около 10 години, до 2025 г. Европа ще има нужда от внос на допълнителни около 168 млрд. куб. м природен газ, a до 2035 г. нa внос от около 225 млрд. куб. м. Потреблението на природен газ в Европа се покрива от местен добив от Норвежки, Английски и Холандски компании, експлоатиращи газови залежи в Северно море, от внос от Русия по газопроводи, от внос от Алжир и Либия по газопроводи и ВПГ, както и внос на ВПГ от Катар, Нигерия, Египет, Тринидад, Перу, Йемен, Оман и др. По данни от 2015 г., процентният дял на общия внос на природен газ приблизително се изравнява с този на местния добив. Както се констатира, местният добив на природен газ на Европейския континент, постиган през предходните години продължава своя драстичен спад, което осезаемо се наблюдава в експлоатацията на газовото поле Грьонинген, Холандия. инж. Димитър К. Щерев, Булгартрансгаз ЕАД*

така е но е по-лесно да се джавка е така,за спорта,вместо да се чете и анализира.пушат ли пушат клавиатурите на антируската паплач,но с това ще си останат.все пак такива са реалностите

Ами то даже не е новина, просто много хора забравят че паническите действия на Евросъюза се дължат на евроспецовете които през 2010 година прогнозираха че местното производство ще спадне с 30%...а Газпром вече се е омешал с компаниите които добиват и доставят газ, къде като акционер каде като мажоритарен собственик.

Стига писахте глупости от типа "НАТИ СИ КУКЛИТЕ - ДАЙ СИ МИ ПАРЦАЛКИТЕ". НЕКА ВЕДНАГА ТИКВУН ДА МОБИЛИЗИРА НАЙ-ДОБРИТЕ СВИРКАДЖИИКИ И НАЙ-ДОБРИТЕ ГЪЗОЛИЗЦИ И ДА ПОЛУЧИ ТОЗИ ПЪТ РАЗРЕШЕНИЕ ЗА НОВАТА ГАЗОВА ТРЪБА... ИНАЧЕ НИ Е СПУКАНА РАБОТАТА...

Руснаците нямат пари за такъв голям проект. Нищо не става от тия.

Преди всичко Путин да се извини на българите и то от турски ТВ канал и след това ние ще помислим по въпроса!

Нов епизод от руската игра "тука има, тука нема".

В интерес на истината искам да кажа, че тази игра която споменаваш за пръв път я видях в Киев, в Украйна. По това време Украйна беше част от несъществуващия вече СССР.

Всички сме виждали маймуна как скача от клон на клон. На това ми приличат Милер и Путин.

Има едни жени, дето не могат да се наместят. Та и нашите раши не могат да се наместят.

Българско правителство разочаровано от Русия. Не знам може ли да има Южен поток. Путин обидил българи в Турция. Извини, тогава добре, българско правителство приеме.

??

Откакто Русия влезе във фалит, русосифилистиците в България газ пикаят !!! Ебати индивидите .........

а русофобите кръв с.рат!!!

Няма русофоби. Има хора, които обичат България!

Русофоби в България няма! Русофобите са само в главите на рубашковците! Ние българите не мразим Русия. Ние българите не мразим руснаците. Ние българите всички обичаме руския народ защото той ни е близък. Ние българите просто искаме да си останем независима държава и Русия да не ни "помага" принудително без наше съгласие!

По принцип русофоб не означава, омраза от Русия а страх от нея. Всъъщност Фобос (Страхът), Деймос (Ужасът) и Ерида (Раздорът), се явяват спъцните на Арес в митологията.

ей,много се активизира антируската сган.а имам въпрос към тая сган - добре храчите,но дайте алтернатива на руския газ.добре съгласен съм че не трябва да сме зависими от русия,но дайте алтернатива на печалбата от транзита например.приятно квичене сган

И колко ще е тази печалба от транзита? Кой ще финансира проекта? Аз работя за компания от САЩ и си печеля предостатъчно. Алтернативата на разните му патоци се нарича ИТ.

stan_posta@

Енергията е вечен проблем. С информатика не се решава.

...През януари в България неофициално бе съобщено за "рестарт на "балканската федерация" и за водени преговори по темата...... еи това е добрата новина!!!

Да със столица Белград и с под опеката на Русия ... И това ако е добра новина ... Хубавото е че освен България никой друг няма да се върже

С Македония, със Сърбия, с Гърция??? Да не сте луди?? А с кого?? Единствено с Румъния! А това "Балканска" ли е ??

Никаква руска газ през Черноморието, да я продават на Изток.

нов маршрут през Румъния-Сърбия- Македония- Албания- Италия или Македония -Гърция!

За по-напряко през Австралия.

Ако Русия и Газпром към момента нямат финанси за този проект, най-доброто решение е българското правителство да тегли 1-2 милиарда евра кредит и да се построи газопровода. След това парите ще могат да бъдат избити много бързо и по този начин, благодарение на Русия, стандата на българските граждани ще скочи поне двойно.

Когато руския стандарт на живот се изравни с българския, тогава можем да започнем строежа на ЮП. За сега сме далеч от истината и няма никакви конкретни планове, само опипваме почвата.

А по между другото: КЗК: Има картел на пазара за горива Има убедителни доказателства, че големите вериги се договарят за цените. Започва процедура за господстващо положение срещу "Лукойл Нефтохим"!!!

ЗА РУСИЯ ИЛИ ДОБРО, ИЛИ НИЩО !!!!!! ЖАЛКО ......

Много ми е интересно, защо ЕС остава руската газ извън санкциите :):):). Много се пенят юропейците на Русия, но не смеят да спрат доставките на газ! Както се казваше в един виц, демократичните напъни замръзват без газ! А иначе - дано да не ни подмине този газопровод!!!

На мен също ми е интересно, защо Русия не спря кранчето на газта, така както спря вноса на някои западни стоки. Както се казва, въпрос на интереси.

Смешни просяци, чудят се от къде да си пуснат тръбите. тука има тука нема.

Доколкото знам ,български министри отишли в Държавна руска дума да рекламират български туризъм. Та кой е с протегната ръка?

Правят бизнес. Не случайно като гледаш ШЛ по футбол върви с главен спонсор Газпром. Поне преди бе така.

Бургас -Александруполис > АЕЦ Белене > Южен поток > Турски поток > Китайски поток !!!!!! Няма по -големи идиоти от руските управници !!!! Остава им една сигурна възможност - Поток към Луната !!!

Как европейски съюз не назначи такъв гений на мисълта ,като тебе за комисар по енергетика. Ти с твоя опит на рязане на "жица" сигурно ще донесеш ноу-хау в Европа

"ЕК разглежда вариант за прокарване на газопровод от Русия по дъното на Черно море до България през икономическата зона на Румъния." И защо според ЕК трябва да минава първо през Румъния, че да плащаме транзитни такси и на тях? Не може ли първо да дойде до България и оттук да тръгне към различни страни по интерконекторните връзки? В този ЕС сме последната дупка на кавала. От ЕК дори и за румънските интереси се грижат, но не и за нашите!

Ще ниподмине и тази тръба ще мине няколко километра от границата но зарадфи Европейския Съз и Българските упрвници ще ни заобиколи.