”Газпром” получи обещание за ”Южен поток”

България и "Газпром" се договориха до 15 ноември да се подготви и подпише нов договор за доставка на природен газ от Русия, който ще важи от 1 януари. Дотогава пък доставяният газ ще е по-евтин с 11%.

Обратно в новината

Коментари - ”Газпром” получи обещание за ”Южен поток” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ямбургската спогодба-80$/1000куб.-подписана от Тодар Живкав...Бакърджиевата спогодба-170$/1000куб-подписана1999г...Р.Овч.-евата спогодба-4 години ПРЕДСРОЧНО!!!-600$/1000куб. А този жалък, нещастен човечец-П.Димитров, който ще остане в историята като вечно надупен пред Русия, мрънкащ и оправдаващ се с газовия монопол, безсилен да спре алчността на отколешните си руски империалистически господари от кликата около Кремъл, да говори за капитулация, не е НАГЛО, не е трагично, няма дума, с която да се охарактеризират ПРЕДАТЕЛСТВАТА на БСП, особено в отношенията с Русия!НИКОГА,НИКОГА,НИКОГА БСП на власт!Бог да пази Боко, в сравнение с тия ПРЕДАТЕЛИ, той е същински Левски...А на всички псевдоинтелектуалци ще припомня моята крилата мисъл-"Егати държавата, щом Бойко Борисов ни е надеждата..."Но това е дал Господ, хората имат Кройф и Бекенбауер, а ние-Стоичков!А алтернативата на Боко са ПРЕДАТЕЛИ, каквито България НИКОГА ДОСЕГА НЕ Е ВИЖДАЛА!!!

Наистина ли си толкова глупав за да мислиш, че държавата плаща пенсиите на бабите ни а не ние - работещите и осигуряващите се в светлата икономика?! Жалко за теб ако е така - заради такива като теб добиваме славата на "лош матриял" в мутроландия!

Егати развръзката щом цената (според Делянчо) ще е със задна дата и ще е в сила до !!!КРАЯ на 2012г????

Щом цената на газа ще поевтинява с 11% със задна дата, не е ли логично и крайните цени да се намалят с толкова % и от същата дата и да се извърши преизчисляване на надвзетите суми. Хайде, да не ни връщат парите, но поне да си ги приспаднат от бъдещите ни сметки - така е и редно, и нормално, и логично. Но не и в милата му Бойковина. Всъщност, защо никой не попита - а какво ще стане с надплатените пари, които един вид се явяват аванс след корекцията от ноември? Става дума за милиони валута!!! Излезли от нашите джобове и какво?

Г-да политици, разберете че никой не се интересува от държавните енергийни проекти и договаряния , а от това какво ще плаща за ток и парно , независимо дали е намален , увеличен , внос или износ , за крайния потребител е важно какво ще плаща за енергия и да му се намали процентния дял на енергията в семейните разходи т.е да му се увеличават доходите. Крайната цена за народа за съжаление винагие расте нагоре за разлика от доходите , даже държавата да открие и безплатни енергийни източници , държавниците трябва да продължат да лапат. Верен е цитатът на испански икономист от миналото , че държавата е система за екслоатация на едни хора от други.

Никакъв Южен поток-той не е демократичен. ДА на демократичният Набуко!!

Ха-ха,при Луканов казваш, това заплаха ли е. Да не те побара сега Цвък за заплаха.

На нас все са ни виновни я мръсните американски империалисти, я руските комунистическите диктатори , а на края се оказва, че нашите политици работят по схемата "да пре*бем другарчето си" демек целокупния все още български народ.Схемите са до болка познати, за коминсионни кеш, за коминсионни на ръка, за предизборни пиар акции и политически фойверки/ какъвто е случая сега/. Хващам се на бас, че след 3-5 години пак ще купуваме най-скъпия газ в Европа, ще плащаме най-скъпия ток, и ще бъдем найбедни в Европа, а Б.Б ще бъде там където са Луканов, Костов, царя и Доган.

Няма що да чакаш 3-5 години за факта че сме най-бедни в Европа. Сега къде сме ?

Инвестиционното споразумение за "Южен поток", защо го бавите толкова, щом ще има газови връзки с Румъния, Турция, Гърция, Югославия и Македония, значи трябва и Южен поток.

Може би,на площадката в Белене,ще изградят газова централа? На пътя на тръбата е.

те обещания бая са получавали....ама Москва на сълзи не вярва ...та ще се разбере скоро

Хич не ме интересува. Интересува ме какво ще спечелят гражданите на България. На тази тема в материала няма нищо.

Забелязвате ли как някои хора тук се радват само на лоши новини, защото те потвърждават мнението им за политиците(независимо кои са те) и оплюват добрите новини защото не се вписват във вижданията им за живота?

Не се сърди на негативното око на повечето тук, писна ни от политически празнословия.Нека стане и като видим ефекта, лично ще ги поздравя откровено и от сърце. Иначе всичко друго е празно и кухо.

Коя е хубавата новина????Държавата ще си гушне милионите а хората ще плащат топлоенергията по завишените цени или още толкова в джоба на държавата където 70% от приходите е за капризите на управляващите и останалото/ако е налице/ за тези дето им пълнят бюджета.

Незная точно къде и в какво ,но съм сигурен че има капанче в полза на руснаците, те нямат братски чувства въобще само с/у нещо.

Като гледам хамериканците какви братски чувства имат, ако могат да обикнат целия свят, било като Хирошима, било катоизмислените химически оръжия в Ирак. И интересно, че все "обичат" такива, които имат я нефг, я газ, другите - давам пример Руанда , където бяхо избити 1 млн и половина невинни жители нещо не ги блазни да помагат.

истинската развръзка за божко ще е на изборите :) само да не се сърди като баж костов *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Другари, в нашто селу му виками Везантийску намаление. Кво е то. Дигаш цената 40 на стоте. Като Роснацити с газа. Всички ривът. Викаш им да го намалят. Ша го намалим викат с 11 на стоте. Всички пак ривът от радос. Та и нашта работа. Само шистувия гас ша на управи ама тия наши Еко тикви. Сега што не ревът чи изгоряха полвинта гори а си траят. А реваха за 2-3 писти.

Поляците се отказаха от шистовия газ, румънците, само твоя задник още иска нещо, ама ще го получи, вервай ми.

Искаш да кажеш, че поляците са по умни от българите?

пак е доволен: Премиерът заяви, че с подписаните споразумения се спестяват стотици хиляди левове на данъкоплатците. Много ми е интересно какво ми е спестил като данокоплатъц, когато всички цени вървят стремеглаво нагоре. Газ, парно, вода, храни ит.н.

Бакалавърчето постави руснаците на място. Газпрам е в нокаут. Путин ще иска милост от Боко.

ЗА ВДИГАНЕТО НА ЦЕНИТЕ НА ТОКА И ПАРНОТО СЕ ОПРАВДАВАХА С МНОГО НЕЩА И ГО НАПРАВИХА МНОГО БЪРЗО! А СЕГА КОЛКО БАВНО ЩЕ СЕ ОПРАВДАВАТ С ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ И ГЛАДНИТЕ АФРИКАНСКИ СТРАНИ ЗА ДА НЕ НАМАЛЯВАТ ЦЕНИТЕ НА ТОКА, ПЕТРОЛА И ПАРНОТО? МОЖЕ ЛИ НЯКОЯ БИВША МУТРА ДА МИ ГО ОБЯСНИ ИЛИ ОТНОВО ЩЕ СЕ "ВЪРТИМ" ОКОЛО ПИЛОН???

Х'американците пак са прекарани:))) а и ние покрай тях:(( Оказаха натиск против АЕЦ Беляне, а тя е нужна само на Р.Овч и дружина. През това време руснаците тихомълком подготвиха Боко за стратегически важният им Южен поток при "супер" условия- плащаме 50% от масрафа и получaваме 8% от печалбата

Сега като е по-евтин газа, ще намалят ли цената на парното? Това трябва да искаме сега. Усмивките им значат, че са си напълнили собствените джобове. Щом и Делян започна да се усмихва мазно, значи влиза в играта.

Ти кво завиждаш ли? Като няма намаление що няма , като има как се усмихвал. .. задници посрани никакво намаление не заслужавате а да умрете от злоба.

Има една поговорка "трай коньо за зелена трева" за какво намаление става въпрос...колко пъти увеличаваха парното и винаги забравят да го намаляват...ако някой може да изчисли как се формират цените на парното-браво!!! Да не говорим за ВиК и ЧЕЗ....

Крайният клиент няма да усети НИЩО от това намаление. По цяла купчина причини, но като цяло, защото е малък и беден. Това шумене и тупане в гърдите е само за замазване на очите на хората и отчитане на дейност. Ще видите, след година време новината ще бъде представена нещо като ' На фона на постоянно увеличаващите се суровини на световния пазар и у нас, Топлофикация София (или разни други топлофикации) успя за задържи цената на услугата в границите на минималкото увеличение от 5%'. Framing му викат англичаните, или начин на представяне на новините. Реалността няма да се подобри.

този смешник от пионерската организация е срам за българите, за втори път договаря нещо което не се случва, руснаците се гаврят с нас а те мислят /те няма с какво да го правят/ , че правят нещо -БОКЛУЦИ!

Господа коментатори,мен повече ме притеснява,какво е заложено в договора за Южен поток.С руснаци се договаря много трудно,а ви във всяка тяхна усмивка се крие нещо,а г-н Медведев се усмихва много широко. А тази грешка на природата Делян Добрев,няма какво да се коментира :)

То заложеното там е "държавна тайна" и ще го узнаем може би като започнем да плащаме за подписите им...и както няма какво да коментираме недоразумението Добрев така няма да имаме възможност да коментираме и "споразумението"..

За съм за българската държава да строи с пари от бюджета и средства от ЕС 7 блок , па дори това да е за сметка на инфраструктурни проекти.Само държавата може да гарантира справедливо калкулиране на цената на тока, както сега е тази на Козлодуй. Всичко останало го сърбахме вече.

Приятел, събуди се защото краката ти са отвити, а ръцете ти са в цукалото! Какви средства от бюджета и какви държавно калкулирани цени те тресат? Ако не ти е ясно: цялата трагикомедия се разигра и разиграва, за да може да се вкарат в играта новите другари и братя от Уестингхаус. Всичко друго си е по едни същи правила. А те неминуемо водят до това, че закъсняването в изграждането на един енергиен обект води до неговото оскъпяване. Тъй. Ставай и върви си вземи горещ душ - да се сгрееш и да се почистиш от съдържанието на гърнето. А накрая заедно с теб ще пием по една студена вода - за здравето на БокоТиквата и кликата около него.

Драги приятелю, все още мога да се завивам и нямам цукало, а предвидливо построих тоалетната на една врата от спалнята ми и засега имам топла вода, завсеща от ел.енергия, както и се отоплявам с такава, опазвайки околната среда от вредни пушеци, та затова ми се иска цената на тока да не расте главоломно всяка година а поне поносимо. На 58 г. съм и независимо че децата ми и внуците ми живеят в богати държави аз мисля за бъдещето на България и искам да я пребъде още дълги години, но вече се съмнявам в това. За безхаберието на политиците не ми се говори, жалки и долни са. Макар че кой ще стри 7 блок не ми пука важно е цената на тока да е поносима, защото замисли се след закриване на Козлодуй какво следва. Може би енергиен глад и началото на края.

А, на тия дето си отидоха от този свят, благодарение на добрата социална политика на Гроб, как ще им ги върнат. Трябва да се изпрати представител на гроб ли при тях?

И миналата есен чакахме и така ни обещаха-по-евтин газ.А то стана друго!!И сега ни пързалят по същия начин.Това министърче,това недоразумение ги бръштолеви разни шменти капели...Щели...Когато видя на газостанцията по-ниска цена,тогава и ще повярвам.

А той да ти е казал "вярвай ми"

С такива новини повече дразнят хората, отколкото ще ги зардват... Реално газта за крайния клиен, трябва да поевтинее поне с 6-7% при това положение, но сега ще излязат един куп "експерти" да ни обясняват, как при старата цена Булгаргаз били на загуба, Сашо Дончев също, таксите за пренос и разпределение нямало трябвало отдавна да се повишат, акциза също... И най-накрая пак ще плащаме толкова, а и вече сме си платили, защото понижението е от април, а не съм чувал в Бг някой да връща пари със задна дата?!?

Той и предния път беше договорил 11%, но се оказа, че не е баш така! Какво означава със задна дата - ние от април сме си го платили вече бе малоумници!!!

Чухме за намаление още през март.. видяхме увеличение през юли. Да вярваме какво сме усетили или какво сме чули.. да ги ева..

Нито една коментарна дума,с това намаление ще се облекчи ли джобът на търпеливия български гражданин.

Брей, пак се погрижи за народа си Боко - и пак ОТ СОБСТВЕНИЯ си джоб, свали цената на газа с цели 11%! ВЕрно - само за 9 месеца, ама толкова имал - толкова дал човекът. Па'й ш'си го изберем, нали!? УРА!!! ДА ЖИВЕЙ!!!

Естествено , ти кого искаш да изберем някои малоумен като теб ли? Герб още един мандат ппосле ще видим, надявам се до тогава електората на Бандата Стари Престъпници БСП да е измрял.

Тази новина да се чете: "Два месеца малко фандък, пък ще ви го начукаме здраво от първи януари!" Българските държавни мъже не се ли научиха да договарят цента на газта през лятото. Руснаците искат да я договаряме през зимата, защото лесно и бързо се извиват ръце. Така че, Делян Добрев е поредния наивен цървулчо, добре извозен от обиграните руски олигарси. Не виждам какво се снима, усмихва и радва. Той е прецакан по жестоко от Трайков!

Гого учудва ме твоето мнение, че този малчо е отговорен и извочен в преговорите, нима не виждаш якият гръб на ББ зад това. ДД е само бушон, който ше изгърми когато се скапят нещата.

Южен поток ще бъде построена и притежавана от няколко компании : Газпром 50%, Италианската Ени 20%, Електресите дьо Франс 15%, германската Винтерстал (поделение на BASF) 15% ..... Смятате ли че Бат Бойко може да откаже на тия господа-другари ... Имаше да му "мачкат ушите" ако беше се опънал :)

явно си тъп -все пак сме една славянска кръв и аз съм благодарна на руснаците години наред ни носиха на гръб , а ЕС само ни смуче и командва , а американците и ББ да ходят на май......та си

питай старите хора да ти кажат как пияния "альоша" ги е освобождавал с онази си работа, и ела пак да говориш глупости, и между другото нали знаеш когато глупака няма какво да каже почва да обижда :) :) :)

Альошата може и да е пиян, но Тато го каза преди време: Превърнахме СССР в колония на България. Предполагам знаеш как се цицат колониите за суровини.

аз съм от старите хора и помня ,помня....как скапаните домати от бригадите отиваха течащи от вагоните за Русия , от там получавахме машини и заводите , фабриките и научните институти работеха и изобретяваха , а сега учените навън тук безработица и неграмотност , да не говорим ,че няма и трудови навици ,чувство за отговорност колективизъм /сега го наричат-работа в екип/всеки гледа да прецака останалите, жал ми е за децата и внуците ооохххххххх........

"Отстъпката влиза в сила със задна дата от 1 април и ще е до Нова година." Аз не виждам нас потребителите какво ни грее това временно намаление- никой няма да ни върне парите които сме дали като потребители. Но съм спокоен, защото разликата няма да остане неотчетена, а ще бъде разпределена между когото трябва, все пак идват избори, а циганите чакат с бюлетините в ръце. Нека видим от 01.01. какваще е цената и как ще се отрази на потребителите, а свирките, фанфарите и хвалбите сега да ги оставим на управляващите- те друго не могат да правят.

Един прост пример - когато в Лондон този месец падна цената на бензина, у нас се вдигна! Сигурно пак Костов и Станишев са виновни, а не приятелчето на Боко - Златев. Така че тези минус 11% мен не ме греят, защото вече ми ги вземат, ама в плюс. И никой няма да ми ги върне със задна дата!

Е, и какво от това?.......на кой ще му стане по-добре, и какво ще усетят хората???.......абсолютно нищо......

Така ли правиш със Сергей

Даже ти се чудя как така си отлепил езика от някоя герберска партенка за да списваш глупостите си тук?

ХаХаХа, как квичи кочината Позитано

Ма верно ли квичи? А боклука от Раковски 134 кога ще го метем?

този филм с процентите вече сме го гледали, а сега ще прожектират следващата серия!..

Гледали сме го, ама много хора искат пак да го гледат и да ръкопласкат на клоуна. Лошото е, че и на изборите му ръкопляскат :(

И ще го изберем.

Я пак? Това втора серия ли е на филма "Намалението на газта в България"? Вярно, че има много баламурници все още в тази наша държава, които се хващат на празнодумията на тази групичка хора, не мога даже и управляващи да ги нарека, които най-нагло продължават да се гаврят с нас! Те увеличиха с 16 % и сега, ако, казвам АКО го намалят с 11%, а то няма да е с толкова за потребителя, какво става - я-я-я, простата сметка показва, че никакво намаление няма, напротив - остава си увеличение! Лъжци!

Ще ми се да бяха казали с колко ще поевтинее газа за мен, "простия" потребител. Защото досега само увеличения на цената за крайните потребители, въпреки всякакви успехи в областта на дипломацията и преговорите с Русия. Жалко е, но най-вероятно икономията ще си я поделят вносителя и разпределителните дружества, ние пак ще си плащаме като попове, защото сме овце.

няма да поевтенее