България поиска по-ниска цена за АЕЦ ”Белене”

Първият вицепремиер на Русия Виктор Зубков и министър-председателят Бойко Борисов обсъдиха енергийните проекти АЕЦ "Белене", газопровода "Южен поток" и доставките на газ за България.

Обратно в новината

Коментари - България поиска по-ниска цена за АЕЦ ”Белене” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

К'ва болшевишка държава, какви болшевики в Русия. Те за разлика от при нас там са в дълбока опозиция, поне за 100 години напред.

"Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка! Аман, бей, аман! Лошо нещо било московлука... То не прилича ни на даалии, ни на кърджалии, ни на фанариоти! " "По-малък грях е да обереш черква и манастир, отколкото да клеветиш пред олтара на историята и на събитията, че руското правителство имало братски, честни и благородни намерения, когато е стъпило в земята ни да ни освобождава. Ще ни се смеят ташкенците, авганците, черкезите, бухарците и арменците, за които същата Русия не по-малко кръв е проляла. Ще ни кълне Полша, тая китка на славянството, която руските железни автократи три пъти хайдушки разделиха помежду три царства, с бесилници и с колове окичиха цели градове и села. Ще ни кълне още нещастна Босна и Херцеговина, която пак руските дипломати харизаха на Австрия, а ние идиотите заедно с много още идиоти славяни псувахме ли, псувахме Австрия, че ги узурпирала!" Захари Стоянов

За мен е тъпо да плюем на ръката,която някога ни е помонала.Но такива са българите,неблагодарни.И винаги към всички ще са такива.

Да приемем, че веднъж ръката е помогнала. Значи ли това, че завинаги трябва да търпим ударите от същата тази ръка?

Цената на реакторите е 4 млрд евро . От тези 4 млрд няма може да се крадне очевидно затова трябва да пораздуем ценичките така до 13 млрд евро че да има за всички манджа . И сега като кажем цената няма да е 13 млрд явро ще е само 10 или 11 млрд евро боцко ще застане пред фена си от канал 3 и ще се пъчи намалихме цената с незнам си колко процента и на мястото на гьола направихме АЕЦ .

зад инглиш ченъла (който е Ла Манша както не знаят много от рижавите пъпчивци с позападнал паунд, сбъркани мерки и теглилки и обратно движение при теб) що не си гледаш мъгливите улици ми си седнал да тракаш тук ..по клавиатурата...смешко

не го знаят това и не си пълнят гушите ...чакат само теб ти да им го кажеш ....хи хи

В Англия също ще строят нови АЕЦ. Планират построяването на два АЕЦ-а с по два реактора /блока/. Проекта е европейски и вече имат един такъв действащ реактор. За сега са планирали да им струва по 3 МЛРД паунда на блок. Това прави около 3.6 МЛРД ЕВРО на блок. Трябва да се отбележи, че тези блокове са с мощнос 1250 МВт. /1188 МВт. нетна мощност/. Предлаганите за България руски блокове са с мощност 1000 МВт. /950 МВт. нетно/. Сами си направете преценка колко трябва да е цената!!!

А, защо не пишете какви комисионни ще дадат англичаните. В България се говори за разпределяне на суми между 1 и 2 милиарда евро. Правили впечатление, че всички подръжници на АЕЦ Белене вече са невинни - Доган, Р.Овч., Станишев?

Там е разковничето,според мен. Пуснат ли я тази централа в действие, ще си имаме евтина енергия и за нас, а ще има и за износ, но изглежда това не изнася на някои.А не е маловажно и това, че имаме и готови кадри за там, плюс това - откриват се и работни места.

То и сега цената на тока си е добре 10ст дневна и 4,2ст нощна тарифа.Виж цената на преноса е друга бира и там ще ни клатят и с Белене и без него...Ама за това никой и дума не обелва,а само плямпат за ток по принцип...

Те самите руснаци не се интересуват вече от Бургас-Александупулис вече. Да го споменават? А цената е висока заради посредниците(нашите посредници, дето не се знае от кога са на клона) ,не е защото руснаците я качват.

Абе преди време не казаха ли точно руснаците, че АЕЦ "Белене"ще струва 6 милиарда евро( но ако се строи веднага).А пък ББ разправяше за 10 и повече.

ББ ги сметнал 26 и повече. То нали си има "калкулатор" (от топ-сто-калкулаторите, дето не знае защо лампичките на микрофоните ту светят - ту не). Колко ли е имал ББ по математика и затова ли правят рИформа в образованието всъщност?!

Щом за руските енергийни проекти ще отговаря Симеон Дянков, няма шанс за успех...

Нали ББ беше казал навремето, че бил взел Дянков само за "калкулатор" под ръка. Остава да се уточни кой е изписал на дисплея зад челото му 26 млрд. сметка. Дянков? Или ББ е събирал и изваждал самостоятелно?

Написаното звучи добре/за момента/. Но има нещо, което ме притеснява. То е, че от българска страна за тези проекти ще отговаря отново геният Симеон Дянков:))

Борисов се по дърпа малко за авторитет,па свали гащите а в четвъртък ще се наведе. То китаеца го е казал добре - Ако се наведеш и видиш между краката си,вместо две,4 топки,не се дърпай поне за да не правиш кеф на врага си! И Р.Ралин има приказка - Гъза си с рози накичи,та посраното да не личи!

Русия има планове за строеж на 11 реактора от тип "Белене", които са на обща цена 9 милиарда долра. Това прави 600 милона евро на реактор. Защо Бойко Борисов иска да му направят цената 3-3.5 милиарда на реактор?

Отбелязвам за всички "коментатори", че г-н Премиер-fireman винаги има ПОНЕ 2 становища, които задължително са алтернативни!! Така се прави, когато ТИ незнаеш какво ТРЯБВА, но да си "ГОТОВ" при подаден USA-сигнал да извадиш "зайчето от шапката". Да ама Мистър Сенко, Астор и другите МАГОВЕ са го тренирали десетки години, пък и имат дарбата да го правят. Докато Боби Бодигарда (ББ) може да се изненадва САМ от СОБСТВЕНИТЕ си тъпи циркаджийски номера и да се пита "Кой ми сра в гащите?" ( Извинете за последната нецензурност, но...

Една голяма тръба искат да ни вкарат гибоните от КГБ и ДС. Бойко, не се давай, пази България!

Юнак, ако искаш да живееш като пещерните хора, или някъде по Африка в пещерите. Ние искаме да живеем нормално.

Не раздвижване, а замразяване и на трите болшевишки проекта.

пич, в Русия няма болшевизъм от 1991 година (сега е 2010), ходи на лекар да се прегледаш

Един лекар ако не прилича на пациентите си ,не е лекар.Пък колкото за болшевизма,как определи точно 1991 година!Ами товарищ Путин какъв е,да не е демократ?

Нейсе, бодигардът най-после откри топлата вода! Защо вдигаше толкова врява? Да покаже, че никой преди него нищо не е свършил, добре че е дошъл той гениалният!??? За два часа руснакът всичко му обяснил и нашичкият всичко разбрал! Пази боже сляпо да прогледне. Едрогабаритно недоразумение на природата.

Пресцентърът на МВР сообщава: вчера лицето В. Маринов заловил две бабички в Южния парк и им изпял новата си песен....Пораженията са ужасни! Край на сообщението.

Каква история на човечеството бе кретен? Та САЩ са създадени преди малко повече от 200 години.То нашата история е история. Въпросът е, че такива като теб доведоха това некадърно правителство.

САЩ преди малко повече от 200 г. хаха !! По-принцип си прав де - въпросът е какво се разбира под малко ... но все пак май са малко повече от 200 :)

Хвалепръцкото си е хвалепръцко.Дори да се насере в гащите,ще го изкара като голямо ЛИЧНО постижение.Цената на газа няма да пада.Напротив ще се покачва,но с колко, от ББ изобщо не зависи.Дано не се изравни с този за Германия,че тогава вече ще закъсаме.

Чудя се защо и американския посланик не е присъствал, напоследък, където и да ходи Б.Б. зад гърба му е американския посланик - надзирава го дали изпълнява правилно поръченията!

тоз Зубков бе на всичко се съгласил ...само дето тия в четвъртък заминават на килимчето и ще плюнчат химикалката да подписват всичко каквото им дадат....мнооого продажни журналя напоследък

Не вярвайте и на една дума на Пожарникаря-всичко е пълна лъжа и демагогия, че Русия ще намали цената на газа за България! Кой е този луд да го направи при перфектно подписан договор от другаря Р.Овч.Нали великият Премиер-пожарникар се пънеше пред двайсетина телевизии, че ще намали цената на тока, а какво стана-вдигнаха го! Не вярвайте на крадливите и некадърни гербери, а още по-малко на предводителя им!!!!!!

Нещо не разбрах. ББ казва че белене е "голям гьол" Зубков - проекта е приключен и е един от най-добрите" Според мен може да се вярва на втория защото първия още не се е събудил

като гледам кой по "решение на правителството" сиреч Козяк 16 участва, нещо ми се види еланката тая работа...

Много се притеснявам Б.Б. да не се договори ние да им даваме газ ,че тогава какво ще правим?

Г-н Дянков да опази децата си у дома и чак след това да му се позволяват занимания с големи проблеми.Като финансовата криза или енергийните интереси на България.Защото той ни идва в повече.

България купува природния газ от Русия два пъти по-скъпо от Германия. Това показват данни на консултантската компания East European Gas Analysis. Според публикувана на сайта й информация през второто тримесечие на тази година Германия е купувала руското синьо гориво на цени между 150 и 155 долара за 1000 кубични метра. В същото време България е получавала природния газ срещу 295 долара, предаде АСН. Подобна е ситуацията и спрямо Турция. Югоизточната ни съседка получава синьо гориво от Русия през газопровода "Син поток", който минава по дъното на Черно море и през България. И докато по директната тръба до Русия газът тече към Турция срещу 280-290 долара за 1000 кубика, което е близо до цената, която плаща България, количествата, които минават през нашата територия, се купуват от Анкара за около 150 долара. Интересното е, че този газ, влизайки в България, струва два пъти по-скъпо, отколкото напускайки територията ни. Ситуацията можеше да е обратната. Повече от седмица активно се коментира допълнителното споразумение, което Румен Овчаров е подписал на 18 декември 2006 г. Както министърът на икономиката Трайчо Трайков неколкократно заяви, преди подписването на този документ, цената на синьото гориво за България е била 83 долара. В същото време и транзитните такси, които получаваме за доставките през наша територия, са най-ниските в света.

и в кой век е купувала Германия на таквиа цени ??смешник..и насран гербер си ти днес кам му бръмне една лапа руската мечка на твоя проскубан белоглав орел ще видиш какви изпълнеие те чакат....

Към днешна дата моето момче.От месеци Газпром продава газ към Западна Европа на спот цени,а не на цени по дългосрочните им договори и тези цени в момента са даже и по ниски от 150$ за 1000 куб.м.Ама Р.Овч. защото е голям разбирач преподписа някакъв договор в момент в който нямяше нужда от такъв.Ама нали е за благото на родината.Затова от 2011 ще плащаме по 400$ докато на други места е по 150$.Време е такива като теб да спрат да повтарят разни неща като папагали,а да се пообразоват.Все пак вече има информация за цените на туй и онуй по борсите,не е нужно Р.Овч.да ми казва какви са цените в момента и сам мога да ги проверя,все пак не са секретни,за разлика от договора който той подписа.С уважение от един НЕгербер...

Скъпи дон балон младши стария договор изтичаше тази година . А трайчо е един жалак страхливец който надали скоро ще изкаже собствена мисъл от страх да не му се кара дон балон старши .

вярваш ли на приказките си за цената на природния газ за Германия е България.

Празнодумец!

Успехът за Борисов е успех за всички българи.

Само дето не искам Боко кат се насере и аз така...

Шехерезадке, би ли ми обяснила неуспеха на Бойко ще бъде ли неуспех на всички българи? Да и ще ти кажа какво ще стане-за нас дървото във вид на Лукановата зима, а за любимият ти Пожарникар остава тежката задача да си харчи парите с Цветелина....

Борисов ЩЕ КЛЕКНЕ пред руските интереси. Пушилката която вдига е за баламите. вЕрвайте му.

Може ли човек да приема сериозно такъв премиер? До преди няколко дни - НЕ на Белене, НЕ на Южен поток! Сега - няма проблеми с руснаците.

Ти не виждаш ли, че премиера се опитва да предоговори проектите с условия изгодни за България, или си ляляш така за да се намираш на приказки?

Тоя се заканил. Аре стига изцепки бе! Поне свърши някаква работа. Адянков чий го търси та. Нали има министър на енергетиката.

А има ли другарят Борисов разрешение от американския посланик, за тези преговори?

Империята на злото , драпа..) Бърза..Че трябваше вече да имаме и други тръби - няма смисъл постоянно да се повтаря..Казано е стотици пъти.. Лошото е , че НЕ СТИГНА до УШИТЕ на последните две правителства-ТЕ бяха просто руски агенти )) Дори НЕ обсъждаха този проблем- КАК да диверсифицираме ..) 'Твърди" -руски агенти.) С други думи-НЕ с руските проекти да бързаме - а с ТЕЗИ, които са в наш интерес: Връзки с Турция и Гърция и втечнения терминал и НАБУКО..Това е по- важното за нас-дори и от интереса на другите страни в ЕС , защото те имат ИЗБОР , а ние - НЕ.. Борисов, отиваш си, ако започнеш АЕЦ-а и Южния , преди НАБУКО ...Това ще е НАЧАЛОТО на КРАЯ ти ..))

Само да вметна, империята на злото (СССР) я НЯМА вече. За сметка на това изникна друга такава. Стига с тази инерция, осъзнайте се.

Ей, твоето патладжанено-мораво мозъче е малко, за да проумее, че "Набуко" е само опера и такава ще си остане. Като си залюбил така безотказно брадърците по-добре лично им се предложи и заложи, та дано ти излезе късмета. На България й трябват точно руските проекти, за да я има и за да охлади агресивните планове на брадърците за войни от наша територия.