Уйгурите призоваха Съда в Хага да издаде заповед за арест и на Си Дзинпин

Причините, посочени от Салих Худаяр, са "продължаващият геноцид" и "пряката роля на китайския президент в подобно на Холокоста изтребление"

Обратно в новината

Коментари - Уйгурите призоваха Съда в Хага да издаде заповед за арест и на Си Дзинпин | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нека първо международния съд се справи с корупцията вътре в ЕС.

не са уйгурите, които са няколко милиона, а някакво самозвано "правителството на Източен Туркестан в изгнание". За военните престъпления на САЩ, които нападнаха Ирак с измислен довод, разрушиха страната и я разцепиха на части, за 1 милион убити и над 5 милиона бежанци - съдът издаде ли заповед за арест на амер.президент Буш Младши?! Нямам такъв спомен. За същото в Либия? За същото в Югославия? Първо за това да се погрижат, а после да арестуват Путин и Си.

И руския и китайския президент са двама класически престъпници!

А американските не са налЕ ?

че си мръсен педал..

Все едно слушан сорос ;-)! Ох, ама те били изгнаници - родолюбци - активисти от нпо, наброяващи трима :D

При комунистите важи само закона, и интересите на комунистите не знаете ли миналото на България?

кои "уйгури", тея които живеят в Ню Йорк ли?

Някакво самозвано "правителството на Източен Туркестан в изгнание".

В началото на ноември 2017 г. прокурорката от международният съд в Хага, Фату Бенсуда обяви, че е поискала от съдиите правомощия да започне разследване на военни престъпления, извършени в рамките на афганистанския конфликт, най-вече от американската армия в периода 2003-2014 г. Тогава американците първо заплашиха, а после наложиха санкции на служители на международния наказателен съд. Вашингтон няма да позволи американци да бъдат съдени от "пародия на съд", заяви тогава Помпейо, като добави, че санкциите могат да засегнат и семействата на служители от МНС, за да им попречат да посещават САЩ, биха могли да последват по-нататъшни мерки, включително икономически санкции. "Не можем и няма да стоим безучастно" бяха думите му и подчета, че целта на тази нова политика е да бъде накаран МНС да промени насоката си спрямо САЩ и техните съюзници. "МНС атакува върховенството на закона в Америка", каза Помпео и добави, че "не е прекалено късно да бъде променен курсът и ние настояваме съдът да го направи веднага". Той описа МНС като организация, която има "широки и непонятни" правомощия. В началото на съществуването на съда Конгресът на САЩ приема два закона, които ограничават възможността на американското правителство да предоставя помощ на съда. Единият от тях, датиращ от 2002 г., по-специално позволява на президента да предприеме "всички необходими мерки" (до военни) за освобождаване на американски граждани, задържани въз основа на заповеди на МНС. През 2021 г. администрацията на Байдън отмени санкциите; в същото време новият главен прокурор на МНС Карим Хан прекрати разследването за Афганистан. Китайската народна република, Израел и Съединените щати са три от седемте, които публично потвърдиха отрицателните си гласове за Римския статут на МНС.

хахахахаха е сега ще лъсне лицемерието

"заяви министър-председателят Салих Худаяр от правителството на Източен Туркестан в изгнание" Поредните американски марионетки. Със същия успех можеха да оставят направо Байдън лично да направи заявлението. Всъщност като се замисля, май че наистина нямало е как Байдън да направи съобщението понеже слабоумието му е в твърде напреднал стадий и вече му е трудно да си чете заявленията от бележките.

Освен това САЩ публично нарече МНС - пародия на съд :) Иначе БайПън приветства решението му .... освен деменция и шизофрения има там май май

Досега къде бляха? В тиквите ли бяха? Сетили са се точно сега! Слочаеност.

сащ не искат мир, военния конфликт им носи само ползи, отслабват другите и получават военни поръчки и изместват други на международните пазари. Те са фалирала страна и искат пари. Затова нападат тези, които отиват да преговарят за мир.

Иракчаните призошашат съда ш Хага да издаде запошед за арест на последните 5 хамерикански резидента

Същото да поискат и афганистанците, сирийците, либийците и сърбите, където сащ използваха обеднен уран, което е военно престъпление...

Вместо да използват обогатен уран, нали? Ти от мацинствата ли си?

Тоя свят се е побъркал някакви боклуци говорят фантастика тук решава народа а не политиците ето затова има такива атаки като в Америка 11 септември когато загинаха стотици невинни хора и то всичко заради скапаната политика.

"Т@ашак, госпожа Петрова, моят син тръгнал по к*рви, да не е у Вас!" - тия тотално изтрещяха от злоба и безсилие...

Тъщата тотално не ми зачита човешките права. Шъ ли можи съдът в Хага да издаде заповед за арест и за нея?

Тогава да арестуват Ердоган и Байден заради Сирия и кюрдите, Израел заради палестинците и т. Н

Цитат: "МНС заяви, че за Путин "се предполага, че е отговорен за военното престъпление на незаконна депортация на население (в случая - деца) и за незаконното им прехвърляне от окупираните райони на Украйна в Руската федерация." Какво, да ги остави на фронта да ги бомбят ли? Да се запитат защо не вдигат бунтове тези хора? А за уйгури, всеки гледа да асимилира считащите се за малцинства. Дори сред актрисите им има от уйгурите. ;) може да си търсите: china actress uyghur. Личи си им по имената.

Дори в коментари съм предлагал, всички хора на няколко километра от фронтовата линия да се изтеглят.

Хехе, глупавите уйгури. Мислят си ,че Западът и Багата са справедливи съдници.

Тези фанатични мюсюлмани защо още ги държат живи. Досега трябваше да няма и един от тях! Разочарован съм от китайските власти и те са много меки. Аз бих им дал 6 месеца да се преместят където искат по света, след това ще правя сапун за Африка!

Да не сте се побъркали?!? Какви ги плещите?!?

Всички организации, които са в основата на Националното движение на Източен Туркестан и Правителството на Източен Туркестан са създадени и спонсорирани от Ал Кайда и са доказани международни терористични организации. Дори и в момента една тяхна организация се бие срещу Асад и е окупирала част от провинция Идлиб в Сирия. И като е геноцид срещу уйгурите, защо не кажат, колко от тях са избити? Защо не кажат, че една огромна част от уйгурите НЕ живеят в Синцзян, а в южната част на Китай, но не са мюсюлмани и нямат никакви проблеми сникого, а и никой не ги закача? Нищо де, китайците здраво са ги натиснали ислямистите в Синдзян и затова освен да пищят в чужбина нищо друго не им е останало.

...която от 2021 г. насам е официално обявена за геноцид от правителството на САЩ е това обяснява всичко. Разбира се, седа;лището на уйгурите е САЩ. Остава открит въпросът, самите уйгури, не тези, дето са взели едни пари, дали знаят колко са потиснати и геноцидирани.

Не. Живеят си по чукаците и им дреме на капата. Тия се "борят" от тяхно име ама от далече.

Уйгурите щели да ги разселват във Владивосток.

Сега Китай Русия и други ще направят техен международен съд - който ще има точно толкова право да претендира на международна легитимност колкото и западният вариант - и ще издава заповеди за арест на американски президенти.

Но за разлика от европейския съд, този ще може да изпълни присъдите си!

Те ги изпълняват и без присъди ако се налага.

Тва, ЦРУто де няма мира. Не спят ли тез хора?

Това не са хора

Веднага да го направят, и да настане голямата комедия.

Какво ще последва ли - разтуряне на съдът в Хага, а след него и ЕС, после шамари на Островът и ФАЩ. End=

Среща на двама диктоатори и престъпници, очакаме страстна братска целувка по болшевишки, за да затвърдят посоката в която вървят заедно на култ към личността, доживотно управление, диктат, терор и убийства!

Слава! Един е Байдън и Урсула е негов пророк!!!

,Aнонимен, скрий се на майка си в путката

ЧеГевара, ходи цуни Путин и Си, твоите бащици и майчици, особено компартията

Въпросния съд, по-скоро неговите ръководители влязохо в тупик. Сега целият свят ще разбере, че са едни жалки наведини стерви на подчинение на наглосаксите от двете страни на Атлантическия оушън. Да. Хем уйгурите имат право, хем Китай не трябва да притиска да взема неизгодни за наглосаксите решения... Уин-Уин е ситуацията за другарят Дзи пИн... А съдът каквото и решение да вземе ще е в позиция на озлочестене публично булка, кято е претендирала преди това да е девствена. ха-ха... Ако вземе решение да обяви Пин за арест, както с Путин, защо е чакал десетилетия тоя съд досега? Защо не е издал години по-рано такава заповед? Ако не вземе решение за заповед за арест - лъсват лицемерието и двойните стандарти на въпросните наглосакски подлоги и педери....

давайте, направете го, пък после гледайте какво ще стане....

Индонезия обяви че примера на Русия и нейната разплащателна система Мир, те също създават своя разплащателна система!!! Индонезия е на 90% готова със заместителя на Visa I MasterCard !! Очаква се до месеци двете разплащателни системи от САЩ да са спрели дейността си в Индонезия. Примката около САЩ се затяга !

Че то там има ли някой с такива карти! Там са диваци! А Джакарта е една клоака! Тотално гето! ХА ХА ХА

7 Икономика в Света 4 по население в света. Изритаха Visa+MasterCard?

Дори Индонезия изпревари икономически кенефа на ПутКин, а! ХИ ХИ ХИ

Едва ли някой ще се изненада, ако се разбере кой ги финансира тия.

Дир, моля съобщете все пак, че този т.нар. съд няма нищо общо със съда в Хага, под едигата на ООН!

Аз предлагам съдът в Хага да издаде заповед и за арестуване на краля на Саудитска Арабия заради нарязания на парчета Кашоги !

Тези пък кво реват за 30-40000 души! В България, благодарение на т.нар. демоКРАДИчни промени и с помощта на евро-атлантическите държави, населението от близо 9(ДЕВЕТ) милиона е унищожено до под 5(ПЕТ) милиона! На такъв геноцид биха могли да завидят дори Пол Пот и Йенг Сари!

И КОЙ "стабилно" управляваше последните 12 години, КОЙ е кмет на СОфия, Пловдив, Варна и Бургас последните 14 години и КОЙ е причината да има 2.5 милиона българи в чужбина, КОЙ??????

Да издадат заповед за арест на Ким и лично да му я връчат.

SU-152

В Хага търсят доброволец да занесе една призовка в Кремъл.

SU-152

Сега е моментът, смелчагите от "Доносническа България"да покажат своята евроатлантическа преданост......ген.Гном и Носорога да поемат с маршова стъпка към Кремъл !!!

Предлагам за това отговорно действие да наемат Христо Грозев, съдружника на Огнян Донев и Любо Пъпката!

на Пандора е отворена...

Някой упорито тласка света в бездната. Спрете се, изродииии!!!!

Аз призовавам Международният съд в Хага да издаде заповед за арест на Чарлз, да полежи малко и после да го заточат във Финландия - гледач и дояч на Северни елени.

Нелегитимно правителство, нелегитимно представящо един народ, призовава нелегитимен съд да арестува легитимен президент.

Сега сърби и афганистанци трябва да поискат ареста на Бил Клинтън, а иракчани - на Буш младши!

Как е възможно международният съд да се управлява от държава в Европа, а в същото време Европа не е независима и се намира под чуждо управление. Това само по себе отнема каквато и да било ликвидност така наречения "международен съд"

"ликвидност" - уби ме! "легитимност", тикво зелена!

Какъв международен съд е този,който не е обявен за Незаконен от САЩ, Русия, Китай,Индия Бразилия..... Този е някакъв циркаджийски измислен съд! Цигански съд Мешаре има повече уважение от този непризнат в Хага. Спрете да ни занимавате с глупости!

ПТри изготввянето на хартата на ООН не се е стигнало до един модел на Межданароден съд тъй като на момента е бил пповжане съдът над хитлеризма. Проспали са възможност за муждународна защитна политика по отношения на престъпления

Уха да те хванат 10 уйгури с големи уйгури.....

САЩ са много забавни като предизвикват подобни абсурди. Забавни са защото проблемите им са вътрешни и у тях на никой не му пука за МНС, а гледат какво става с банките и инфлацията

Който е запознат с "уйгурите' знае, че Китай прави страшно много неща за този регион. Всъщност, въпросното "правителство в изгнание" е такова (в изгнание) защото беше изхвърлено от самите уйгури. Тази т.нар. "опозиция" е абсолютно копие на нашите соросоиди или на либерасткото малцинство в Русия. Те са богато финансирани (по лични сметки), за да творят метежи и цветни революции. Накъсо - майданаджии. Населението на този регион в Китай обаче ги предава на властта, защото никой не иска да има нищо общо с тях. Това са една дузина богаташи със сметки по екзотични острови, точно какъвто е примерно Христо Иванов. Всички знаят, че тяхната цел да вдигнат Майдан с всички произтичащи разрушителни последици. Хората по света не са глупави и знаят какво се случва, когато дойдат американците да се грижат за "демокрацията".

Хахаха! И на Кимчо да издадат една заповед....

Вече са мъртви! По китайски, т е бавно и мъчително и до край в съзнание! Тия заповеди на някакъв измислен съд, ще създадат / ама те вече го създадоха/ голяма правен хаос!

Освен това трябва да се наложат санкции на Китай и да се забрани вноса на всички китайски стоки, в т.ч. електроника и т.н, а на всички които ползват такава да се разпореди да бъде незабавно предадена за унищожаване и рециклиране, а съвестните хора без разпореждане веднага трябва да си предадат доброволно лаптопите, телевизорите, смартфоните и цялата домашна и друга електроника произведена с вложени китайски части!!!

Трябва си! Жълтият комунист и плешивият КГБ макак ще ги затворят в обща килия за семейни двойки в Ден хааг! ХИ ХИ ХИ

Още ли си жив бе киртак? Не си ли доброволец в Артьомовск да биеш ония с лопатите за слава кокаине?

Майора как е вибратора?

Тия заповеди за арест са нещо като заплахите на Медведев за бомбене....нищо и половина :О

По-полека тука. Той и Слобо и Радован така мислеха, а виж къде отидоха?