Коментари - Уволниха учителка заради избягало от детската градина момиченце | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не учителките да се уволняват, а да се заключват вратите на двора и оградите да се ремонтират. Там е истината. Винаги може едно дете да избяга, ако един чифт очи трябва да виждат в 16-20 посоки поне. т.е всяко дете. Здрави ограждения, без дупки и липсващи елементи и заключени метални порти. Така и достъпът на непознати лица в детските завдения ще бъде ограничен. Бил съм много пъти свидетел след 17 ч., как родители от улицата махат на детето си и то тича да си ходи, без да се обади на учителката, която например помага на децата на катерушката. Веднъж връзваше връзката на маратонката на едно дете, което щеше да падне от катерушката. Обърна се и си преброи децата и изпадна в паника пред мен.Тогава ѝ казах, че току-що бащата повика детето си през оградата. И това не е справедливо. Нека бъдем лоялни, освен взискателни към учителите. Нека им се забрани да седят на двора с колежките си, вместо да са до люлката, до катерушката - всяка при групата си.

Ама и родителите са за бой. Какво пречи да отделят 1 минута. за да кажат на учителката, че си взимат детето.

външна игрова площадка!!!!!

Ама сега как ще намерите друга учителка?!

Тъй де! По-добре някаква, на която ѝ изчезват деца пред очите, отколкото да няма никаква, а! Пак добре, че директорката не е направила типичния за тези заведения номер да прикрие осирането и детето да го прегази някоя кола или да изчезне завинаги, докато лъжат и мажат, ами незабавно се е обадила в полицията.

Учители чакат на опашка пред градината, както и пред учишищата, защото работата е спокойна и доходна, а родителите, както и децата са мили, добри и възпитани...

Престарали са се...

Как е възпитавано това дете в къщи, щом изобщо му е дошла идеята да избяга от ДГ и дори реализирало тази идея. Май има нещо сбъркано в първите седем или пък се прави на бунтар още от малка възраст. Или Интернета му е в повече...., но разбира се по-изгодно друг да е виновен.

От утре децата вързани като кученца да не бягат Така са го възпитали мама и тате

За връзването си много прав! Този метод съм го виждал в Лондон .

до това дередже ни доведе ЕМАНЦИПАЦИЯТА...Жените трябва да си гледат децата, къщата, мъжа...и себе си...Да възпитава децата КАКТО ТРЯБВА, домът й да е НАРЕД, мъжа й да е обгрижен, тя самата да се поддържа, да е спокойна, уравновесена...И така да създава и спокойна и приятна обстановке у дома...Децата ще ядат домашна храна, ще са възпитани, ще им се помага в уроците...Всичко това е АБСУРД да се постигне,когато жената работи...

Ти вероятно си турчин или някаква рязана карабина от сорта??

по професия-адвокат...С английска гимназия, перфектен немски, испански... Отгледала съм две деца / и двете с висше образование и с по два чужди езика/...Когато обаче работиш по 10 часа дневно /кантората ни обслужва чужди фирми/, грижиш се за възпитанието на децата, помагаш им в уроците, готвиш,чистиш и т.н....ами-стигаш до извода за ЕМАНЦИПАЦИЯТА и нейната вина...

Вие госпожо сте срам за жените! Жената не е прислужница! Очевадно Вие сте, щом имате такова мислене!

Ти колко, викаш, деца си направи и издържаш на една заплата? :-) Че нещо зарзаватът не вирее по подовете на панелките, пък у магазина е с пари.

Р'езак ли си?

За да помага жената за домашните все пак трябва да е образована.

Като те зареже един ден с децата, и като нямаш никакъв опит на трудовия пазар, и ако мъжо ти не е милионер, какъв живот ще си живееш с едната мижава издръжка.. Не можем да си позволим всички да кифлеем. И на мен ми идва в повече понякога, но да съм усмихнатата домакиня вкъщи и само това също би ми омръзнали и то доста бързо.

Точно заради това мислене жените работят наравно с мъжете, а освен това са майки и дпмакини - за да не зависят от мъжете си. Повечето мъже в България са безотговорни и несериозни, затова говори и поста - мъжо и щял да я изостави...ами всеки един мъж, който не се грижи достатъчно за семейството си, вече е изоставил жена си. Дали физически ще присъства или не - все тая!!

тук един предлага да им се намалят заплатите - е тогава ще си гледаме децата в къщи - не е лесно, не е лесно се пее в една песен. Като е лесно да се съберат 12 майки, да съберат децата си и да ги гледат на смени

свят широк и как беше - сполука дебне отвсякъде. При дядо и баба на село - тях не мож уволни.

Ни вдигане, а намалявани заплатите на всички даскалици - учители, възпитатели, психолози, педагогически съветници, ресурсни учители, логопеди ...и още не знам какви измислени длъжности в българското училище! И в образованието гробарите са пълен провал!

Прав си! Ето, ти например си пълен провал за образованието, и трябва да уволнят всички учители, дето не са успели да направят човек от теб.

На първо място сме по добив на тикви!

То и без това няма учителки. Голямо постижение - уволнението. И аз съм бягала от детска градина. И от родителите ми - също. Много сме бързи в санкциите, но не и в помощта.

Седят по пейките ,когата децата са навън,ине им обръщат никакво внимание,Правят си лаф с колежките и и лелките иако забележат някое дете ,че не слуша направо крещят като истерички

е, е, много неграмотно. Първо оправи твоите пропуски - имаш 11 /единадесет/ грешки, а после изисквай от другите - нямаш право при това положение.

Ние да не сме си дали децата да ги губят, питат ли ме дали на спокойствие сега ще пия кафе с приятелки. Няма значение, че веднага се разбрало и полицията е уведомена. Как сега ще ходя спокойно по молове, предлагам до всеко детенце и възпитателка - така ще съм спокойна, а иначе няма живот - като ми ревне - това иска, онова. Сега ще си помислят като ги уволняват, мен не могат да ме уволнят като родител.

много се съмнявам, че си родител. Най- обикновен клюкар-завистник, макар, че и те се размножават.

Аз като малък съм бягал два пъти :) Добре ,че тогава не гониха учителките . Родителите с едно дете немогат да се оправят . А тази госпожа с 32 деца пълен ъпсурт . И все учителите са виновни ....

"Не" се пише ОТДЕЛНО от глагола! Тоест "не могат"!

"ъпсурт" това е за разкош :)

А защо не се направи като в други държави - една учителка да отговаря най-много за 10 деца. Защото ако отговаря за повече от 20, това е много трудно. Вие можете ли да отговаряте едновременно за 20 деца?

Всъщност при жена ми са 32 деца. Във Варна.

Не можем, затова и не се подписваме под договор, че можем и сме длъжни да го правим. Тъй например аз не мога да управлявам комбайн и затова никога не си търся работа като комбайнер.

И за kаруцар не ставаш!

Факт! Имам съвсем различна квалификация. Затова и не сключвам трудови договори, в които пише, че работата ми е да управлявам каруци.

ОБАЧЕ, в договорите им не пише НИЩО такова! Има лимити, но на практика се приемат много повече деца и служителките нямат никаква вина за това!!!

Вярно ли не пише "НИЩО такова" в трудовия договор бе? Договори без длъжностна характеристика, викаш? Подписват се там на общо основание някакви хартийки, в които не пише срещу какво се подписваш, викаш? Откъде се въдите такива дървени философи бе! И за тия "лимити", дето ги имало, каквото и да значи в главата ти това, служителките да подават сигнали при директорката и после в ГИТ, ако няма резултат, вместо да губят деца и да си трайкат, че не могат да се справят, бе!

Учителите са на изчезване? Както и медицинските сестри - ниски заплати, много отговорност, сравнително висока квалификация. Вместо да субсидират партиите и религиите, парите трябва да отидат в образованието и здравеопазването. Без привилегии партиите ще се изчистят от крадците.

Всъщност би трябвало да са учител и възпитател на 20 деца. Както беше по СОЦ-а. Не че и тогава не бягахме :) и аз съм бягала - 4 пъти.

Всяка сутрин като оставям сина ми при мисълта какво може да стане. Охраната прекопава градинката, често лелките даже не се показват , за да им предам детето си лично. входната врата на двора не се затваря ...

Заради проразията на тъмнозелените винаги си патим.

майка му и татко му ще научат от медиите че момиченцето им е избегало щото в градината не се слуша чалга,и ще обвинят полицаите че са го фанали

Че кой не е бягал от детска градина поне веднъж? :)) Нямаше да са останали учителки досега, ако ги уволняваха всичките.

Тези съвременните нямат самостоятелност до толкова..страх ги е. Така че това детенце е прецедент! Аз си се прибирах съвсем "законно" в 4-та група сама от градината.