Уволниха учител по физическо за издърпано ухо на четвъртокласник в София

Детето има наранявания на ушната мида, кръвоизлив, одрасквания и ожулвани, разказа бащата

Обратно в новината

Коментари - Уволниха учител по физическо за издърпано ухо на четвъртокласник в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Sofiaone

Такаа, въпреки захаросаните глупости на таткото, детенцето е гаменче, което прави учителите луди и съсипва и малкото усилия за образователен процес. Та следва също да си понесе санкциите - корем го болял, но виси на крушата, не бил предупреден, но до крушата виси табела, айде стига тъпотии от прости, нагли родители. Но учителят правилно е уволнен. Навремено си спомням една учителка явна шизофреничка със садистични наклонности всеки час разхождаше в стойка везна едно от три четири гаменчета в класа - между редиците чинове, с извиване злобно, докато наказваният пищеше по 20 минути. Имаха трайни изменения на ушните миди като Алф. На една хулиганка и откъсна обицата от ухото. Тая садистична женица се пенсионира без проблеми. Та оценявам различното време в което живеем и зачитането на личната неприкосновеност.

Страшен пример ще е за това гаменче и останалите ученици. Правете каквото искате, накрая всичко щще ви се размине

Едно време точно такива учители създаваха най дисциплините и успешни деца. Свободията не води добре младите.

Това уволнение на учителя , ще засили толерирането на лигльовците в училище...

"Браво" на МОН ! Може ли да уволнят учителя заради някакво лигаве, което му е скъсало нервите! За това нищо няма да става в тази държава, но и росителите не са в час!Ч

Детето има умствени изкривявания в семейството.

Така е. Но учител не бива да си изтърва нервите, колкото и да са опънати от разни размазани от глезене у дома кретенчета!

Чак пък за едно ухо -- уволнение -- прекаляват.

точно така, долу учителите, да живеят и се развиват бъдещите политици, мафиоти, мошеници и предатели.

Малък пикльо! Отвратителна история, в която явно изводът е, че на малките разглезени пикльовци не можеш нищо да кажеш. Срам.

Малкият пикльо лъже като дърт циганин. Ако те боли корем - дали ще ти идва да се катериш по висящи круши и да се люлееш? Никой не му бил казал на принца, че НЕ Е ПОЗВОЛЕНО да се люлееш на боксовата круша. Ади бе! И надпис турили хората. Ами ако се откъсне тая круша и го затисне - нали друга песен ще пее въпросният "загрижен" татко?! И какво толкова, че му е опънал ухото? Малко му е даже!

Каква сърцераздирателна история!Направо повярвах!!100% е обратното.Днешните пикльовци са невъзпитани,нагли и нахални,те си знаят правата от пелените още или пък-знаят кой е баща им.Затова няма да има млади учители,не е само заради парите.Не бих работил като такъв милиони да ми дават.Това не са деца,а ...да не казвам думата.Да се благодарим на криворазбраната "демокрация"!!

Чакай да се сетя когато аз бях ученик и такова нещо се случише се молех на учителя да не казва на баща ми защото и той ще ме набие вкъщи А пък ако случайно разбереше и директора Той щеше да ме ошамари. А сега какво се случва мухльото родител отива да се кара на учителя за някаква дреболия а мухльото директор пък веднага уволнява учителя. По този начин създаваме поколение от мухльовци защото ученикът вижда всичко това. Не знам дали всички разбирате но това е причината поради която образованието ни е некачествено защото учителя Той е безгласна буква учениците му се качват на главата а той дори няма право да ги изгони от час няма право да им се скара няма право нищо защото ще дойде някой разгневен родител и учителят ще бъде смъмрен.

стига лигавщини и глупости бе, хора! на мене дядо ми навремето как ми е дърпал ухото... какво искате, забележка във фейсбук ли да му беше пратил даскала? а и който е от района знае много добре колко тъмнозелен е контингента на училище "тимирязев"!!! те от нищо не разбират, камо ли от приказки!

Не се карайте и не правете цирк! Не сте в парламента! Ще почакате още съвсем малко и когато такъв вземе да стреля и убива в училище и накрая го самоубият ... родителите ще започнат да разбират нещата, макар и късно! пп За сега стрелбата стигна до Чехия и Сърбия. Въпрос на малко време е и да дойде на територията. Правителството и парламента работят по въпроса!

О, моите колко са дърпани... имал съм чувството, че край, този път вече го откъсна... останах без ухо. Всеки ден, най много през ден. Традиция.

Малко му е на малкия лигльо... Затова ще царува джендърството и простотията в България

Погледнете ги хлапетата по улиците дуржат се като боклуци, псуват, пушат, а ако му направиш забележка ще ти скочи на бой ако се защитиш ще те обвинят ето ви американското възпитание честити ви наркомани и бандити. Мойте и двете завършиха више но още се боят от мен.

Пише се висше. Дано са станали малко по-грамотни от Вас. Лилето Чалева изобщо няма да я споменавам.

Според древните предания като те заболи корем, кат се полюляш на боксова круша и веднага ти минава..... А сега сериозно: Ако кретенчето беше паднало от крушата и си удари главата, сигурно пак учителя щеше да е виновен? Няма угодия....

тук никой ли не схваща, че въпросният ученик е дете на 10-11 години

става дума за дете

който не може да се оправя с деца да работи нещо друго

И какво като е дете? Деца шофират, съвкупляват се, убиват възрастни или други деца, пият, пушат и се друсат.

Ученикът е дете, което не желае да спазва правила, навярно, защото така е свикнало да прави покрай баща си! Ако разбирахте от деца, щяхте да знаете, че децата обичат правилата!

Дори има народна поговорка: --- бий дупенце , за да не бие дупище. По добре малко бой, като малко, отколкото големи проблеми като голямо

Да защитим учителите от ученическото насилие!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Как стигнахме до тук? Едно време, ако учител ти издърпа ухото, после ядеш бой в къщи задължително. А сега? Никой не уважава учителите вече...

Демокрация! Вече 35 години. Ти ми кажи изобщо има ли някъде уважение към някого? Лекарите не уважават пациентите. Пациентите не уважават лекарите. Няма да обсъждаме уважението към съд, прокуратура, полиция! Училището е само едно от болните места на цялата държава и всичко тръгва от това, че депутатите не уважават народа. Няма да говоря за обратното.

Уви, толкова си прав, че чак станах и аз като четях коментара.

Горкото детер получило е душевно разтройство за цял живот. Сега нито ще може да завършиучилище да си намери работа и да си ожени. Ще трябва да го успокояват до пенсионна възраст.

споко, може да не се ожени, но ще се омъжи!

мамчето и татенцето на този ученик трябва да се засрамят.....,ако имат нещо в главата си де....

Малии, че то на повечето ми съученици едното ухо е по-дълго от другото заради Колю Бирата. Виден зам. директор...

Нашия беше Ланс Линг, тайният агент. По математика. Дърпаше яко уши и биеше с една показалка от фибростъкло. Жълта. През ръцете.

Не оправдавам насилието, но... Иска да изклинчи от часа, болял го коремът, но тръгва да виси на боксова круша? Като те боли коремът, се свиваш и трудно се изправяш, не ли пък с боксови круши да се занимаваш. Имало табелка на крушата да не се пипа, ама не бил уведомен изчино от учителя, че то е голямо усилие да се напънеш един надпис да прочетеш. Ако и са му били отправени няколко забележки преди това, както твърди директорката... Страшно насилие над разглезения ке@еш, дами и господа!

Ми ако не може да чете ? К-во като е в четвърти клас ? То в парламента едва ли всички могат !

Майкоооо, какво опъване беше навремето. Сещам се, бях 4 клас, замеряхме се със снежни топки в голямото междучасието и в суматохата една топка отнесе и директорката :) До нея беше зам.-директорът, и като се развика "Кой го направи??". Аз бях глупав тогава и си признах. Малеее, как ми отпра ухото. Ама, ей на! В момента съм на ръководна длъжност и нищо ми няма :)/

Нашите бяха семейни приятели с класния на съседната паралелка ( 1-3 клас). Често си ходеха на гости. През деня ако ме хванеше , че крещим със съучениците или не спазваме дисциплината нещо, учителя си ни шамареше. Никога не е ударил някога ученик безпричинно. Дори не ми е и хрумвало да кажа на нашите. Щеше да има през деня шамар, вечерта БОЙ. И аз не се оплаквам от живота. И съм благодарен на нашите за боя. Не са ме пребили - с два три шамара от време на време. Този родетел дето се е разправял с учителя, ще си бере плодовете след време

Айде стига чупки, шамареха ме яко с квот намерят. До момента в който изравних силите. Да не си спомням, че се озлобявам

Лесно е! Колективно учителите подават молба за напускане..

МЕДАЛ а не УВОЛНЕНИЕ трябва за учителя! Тези деца трябва да се възпитават и от родителите и от учителите а не да се връщаме в праисторическата ЕРА дет висим по дърветата да берем крушите!

ХМмммм Объркана съм Болял го корема, ама тръгнал да се заиграва и виси на крушата. Има надпис, че не трябва да се виси на крушата, но детето не го е прочело, на тази възраст би трябвало да може да чете Ама не било предупредено - е предупредили са го, ама то се сетило да зареве и олеле... И най-неприятното - пред 3 класа, та да го видят що за лигльо е и колко е червено ухото Щом от петък до понеделник е оцелял с червеното ухо, защо се преекспонира лигавщината на келешчето И не става ясно кога е спрял да го боли коремът Е, все пак трябва да има виновен - разбира се, учителят, няма как да е келеша

Нямаше да е зле и два шамара да му беше ударил, явно си го е заслужил малкия лигльо.

Едно време що уши се дърпаха и шамари раздаваха, що тогава не уволняваха...

Какъв кръвоизлив в ушната мида бе, вие нормални ли сте? Поне доктора, издал медицинското можеше да е по-грамотен! Може ли да има кръвоизлив в хрущял?

погледай малко мма как им стават като джапанки ушите на някои

стават така, защото се чупи хрущяла най вече на борците.

браво, точно така, всички учители трябва да бъдат незабавно уволнени, всички училища да имат неограничен достъп до интернет, лафки с неограничено количество безплатни енетгийни напитки, алкохол, райски газ, весели цигарки и хапченца.

Таткото се казва..Десислав! Мъжко име! За пример. Не е ходил в казармата. Бил е постоянно под крилото на мама Десислава. И сега се чудите защо отива и топи учителя. А е могло просто да попита учителя и да си изясни ситуацията. После и неговия десислав че е като него и така...до края на света!

Бе то и аз не съм ходил в казарма, ама както казваше един приятел - тия извадиха късмет че не те взеха...

е редно тва с ухото - да, но цялата система е сбъркана... няма никакви реални правила за респектиране на дришльовци....

Тук, в моето диво село на другия край на света, подобно провинение също щеше да доведе до уволнение, че и до съд. Но! Неспазването на учителско разпореждане преди това щеше да доведе до отстраняване от час/училище на ученика, с всички произтичащи последици от това вкл. вписване в досието. Ето защо, в общия случай на хлапетата тук нхич е им хрумва да се правят на велики когато получат заповед от учителя.

Ако това се случеше преди 1990 баща ми щеше да ми изтегли и другото ухо !

Друг път ухото. Щеше да си е сериозно побийване поне от единия родител. Ако научеха поотделно, щеше да си е два пъти побийване.

Майтап, майтап... ама и на смени побийване е имало...

Как е възможно да се уволни учител за такава простотия. Срам. И вие журналята как поднасяте спекулативно информацията "кръвоизлив" имало детето. Не виждате ли, че това с "правата ми" минава всякакви разумни граници. Вместо да застанете на страната на учителя вие обратното. Защото другото не е новина нали. Животни такива.

Едно време когато учител ти направи забележка и те накаже когато не го слушаш му се викаше досциплина. Сега на горкото да не му дръпнат ухото, после като се дрогира и убие някого да не го съдят че ще се разстрои, до това води новата система

Да махнат боксовата круша и няма да бъдат стресирани учителите по физическо.

Да сложат повече боксови круши, където да се разтоварват от идиотчетата!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Виновен е начинът по който е организирана учебната система. Чули че подковават коня, и българските министри дигнали крак и те. Физически наказания не се толерират на запад и там също уволняват за това, но си имат други механизми за респектиране, и на дришльовци, и на родители. Имат си вътрешни правилник на даскалото , с ясни политики, какво се прави , какви правомощия имат даскалите, включително използване на пемерена физическа сила като техники за обездвижване на ученик, за да "не нарани себе си и околните" А ако ученик застрашава собствеността на училището , съученици или даскали, ако буйства , ако е нагъл и не проявява нужното уважение. Я чавето нарушило нещо и се почват с административните наказания и никой гък не може да каже, ако родителите почнат да пискат , най-много да насъскак социалните да ги проверяват..откъде идват проблемите на детето , щото по презумпция родителят е виновен за всякакви отклонения в поведението на чавето...Ако чавето е физически агресивно или троши собственост се вика полиция и чавето се отвежда...Родителите да се разправят с органите на реда, не с даскалото..

Интересна е юридическата обосновка на уволнението. Едно дело и ще има да връщат заплати... А производството по трудово-правни спорове е безплатно (или поне беше преди време).

Според бащата това се слува без никакво основание, предполагам. А защо не се замисли за поведението на сина си, пък и за възпитанието, което му е дал да няма никакъв респект към учителите? Силно и нгло преувеличено - че и кръвоизлив, и охлузвания? Да ни би пък сина му е да е най-обикновен побойник или просто да го е ошамарил вкъщи, че да има повод за медицинско? За да си вършат учителят съвестно работата и за да се грежи за безопасността на децата - да, трябва да повтаря и да има приемливи мерки за наказание. По-добре бащата да беше направил забележка на детето ...

"Момчето е с извито ухо в час по спортни дейности."

Когато бях ученик това да ми дърпат ушите и аз след това да се оплача беше равно на още по голяма излагация за мен... не стига че съм предизвикал учителя с някоя моя глупост ами на всичкото отгоре съм и лигльо.... просто няма шанс...

Тогава идеята беше да се развиват личности. сега идеята е да се развиват пазмодии. както учители, така и подрастващи

А така, ухо ще дърпа а? Назначете сега някой по кротък да се разписва за заплата и да прави нищо че е най лесно и готова работата. Тъкмо после ще има достатъчно поводи за мрънка не на тема, какви кретенчета растат

Ако заслужава защо да не му издърпа ухото?! Какво толкова е станало?!

Именно за това учителите вече карат през просото - влизат, изпяват урока, кой слушал, кой спал, кой приказвал, не ги интересува, защото ако кажат дори нещо по-остро на някой ученик и на другия ден се почва родителския тормоз. Било му лошо, ама висял и се люлял на крушата като да не казвам какво. От едно издърпване на ухото чак кръвоизлив получил....Ами ако се беше изкъртила крушата и беше паднало на главата му мазилка и таван, по-добре ли щеше да е. Пък и учителя чак уволнен! Можеше просто да му направят забележка. Директорът се е престарал, явно диването невъзпитано е на някоя клечка.

Едно време ги биеха с пръчки през ръцете, а шамарите в училище и вкъщи бяха традиция. И така все пак се дисциплинирахме. Сега ще станат лигльовци.

Едно време се е учило до трето отделение и народът е пращан я да чирукува , я на къра, че няма кой да помага...Славни времена са били , дядо ми ми е разказвал - как на 14 са гоизритали от вкъщи да ходи да си търси колая...

Не, те вече стават трансджендъри и травестити,

Другия път ученик ще тръгне да бърка с тел в контакта или да скача от прозореца и няма да има кой да го спре, защото от статията става ясно, че е задължение на неговия учител да му обясни кое е разрешено и кое не в училище и ако се намесиш ще има последствия от сорта изгонване от работа. Все пак детето от къде да знае, че не трябва да бърка в контакта, да скача от прозорци или да се люлее на боксова круша, след като неговия учител не го е предупредил за това.

То като си безсилен да се намесиш по друг начин освен с бой и нямаш капациет да изградиш автоиртет....така се получава. Ние имахме даскалка по български и литература кинта и 20 никой не смееше да шукне в клас, нито е крещяла, нито ни била с дневника по главите като тазив по география , ама въпреки това в нейния час беше лудница..