Четвъртокласник е станал обект на насилие от страна на учител по физическо в столичното 131 училище. Момчето е с извито ухо в час по спортни дейности. Учителят е уволнен, предаде БНТ.

"В петък, когато си взех сина, детето споделя, че в час по физическо го е заболял корема и е поискал да седне в страни. Отивайки към пейките, на някаква боксова круша се е хванал и се е залюлял, това е дете. При което минава покрай него г-н Десподов, който не е неговия преподавател по физическо, хваща го за ухото и го кара да чете табелка, че не трябвало да се люлеят на крушата. Детето не е било предупредено за забраната от своя учител и е нямало как да знае. Детето се разплаква, учителят го бута и главата му се удря в стената. Детето сяда на пейката с червено ухо и това става пред три класа, които карат час по физическо едновременно. Никой от учителите не ме е уведомил за инцидента", разказа Десислав Краев, баща на постралото момче Деян.

Детето има наранявания на ушната мида, кръвоизлив, одрасквания и ожулвания. В понеделник отидохме в съдебна медицина, каза още той.

Директорът на училище съобщи, че учителят е уволнен, но уточни, че насилието над детето е упражнено след многократни забележки от страна на учителя.

"Въпросният учител беше отстранен вчера. Има неточности, за които моля да ги изясним. В час по спортни дейности се случва инцидентът. Многократно е направена забележка на ученика. Учителят вижда, че той се е провесил на боксовата круша, действал е под стрес, не оправдавам спонтанната му реакция. От вчера са прекратени трудовите правоотношения с него", каза директорът на 131 СУ "Климент Аркадиевич Тимирязев" Таня Монева.