Уволниха директора на училището, писало оценки на починало момиче

На мястото на досегашния ръководител ще бъде назначен временно изпълняващ длъжността

Обратно в новината

Коментари - Уволниха директора на училището, писало оценки на починало момиче | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много странно 3години шефката на РУО не е на работа ходи и се жалва по съдилищата за уволнението й и сега отведнъж тя решава и уволнява. Каква пародия. Е затова ГЕРБ ще си заминат . Всяко овластено от тях лице е безскрупулно и нагло сякаш света и държавата са техни. То цялата система на образованието по вертикалата е прогнила но госпожата шефка на РУО без съд и присъда уволнява. А сигурно докато плащаше по адвокати за нейното уволнение не и бе добре. Случая е толкова травиален , че не буди съмнение за вината на родителите крили смъртта на ученичката за да взимат помощи , както и на институциите не навременно реагирали. Едва ли от този случай са се облагодетелствали учителите . Случая е яхнат от шефката на РУО за да си купи индулгенция и да си разчисти пътя за следващата калинка за новия директор на училището. Но мисирките журналисти побързаха да оплюят учителската гилдия, колко бързо забравиха , че и те са били ученици. Те освен за Б.Б Герб и подобните измислени политици освен хвалебствия друго не знаят да пишат. Колко срамно и долно. И накрая поклон пред Вас съвременни Будители . Не заслужавате съвременни Възрожденци тези словоблудници нещастни Вас да съдят и хулят. Не с тоягата чеда "Киряк Стефчофци" . НА УЧИТЕЛЯ С ЛЮБОВ.

То хубаво, че има някакви последствия този случай, но ...РУО слага поредната калинка или послушко. Недоумявам едно, как се допуска човек пенсионер да заеме този пост. Свършиха ли в този град, млади, кадърни и амбициозни хора, които да вложат сърце и душа за да променят статуквото. Поредния формализъм, а нека шефката на РУО да говори за промяна, морал и справедливост - хвърлени думи в пространството.

А за учителите писали оценките ще увеличение на заплатата със задна дата.....?

Научете се да пишете правилно! Всеки неграмотник да бъде уволнен!

Е защо директорката, като учители са писали оценките?

Моралните норми....Иначе см блокиран , защото съм ....

В райони,където има повече ученици от етноса е пълна анархия.Имам роднина учителка- казваше,че като почне Малката булка учиниците се прибират по къщите да гледат и ги няма на училище.И така всеки ден.Директорката не давала да се пишат оцъствия,за да не закрият училището.Всеки,който се противопоставя бил уволняван.

sten

Каква е ползата? То ясно е, че не е направено напразно или щото са се "гаврили", има финансова полза за училището, но каква ЧАК толкова за ЕДИН ученик? не разбирам? Един ученик? Че и за 2 месеца? А за да са участвали и учителите явно ползата е била сериозна, но каква? Преди мятаме камъни по директори и учители да се замислим колко, вероятно, прогнила е системата?

Абсолютно съм съгласна с това , че системата е прогнила. Учителите също са жертви на правилници , нормативи създадени от хора , които не са педагози и не са преподавали дори на собствените си деца! Рибата се вмирисва откъм главата ......

А учителите, които са писали оценките? Едва ли директорът е писал оценките в дневниците сам, незабелязано. Дори и да е под натиск, не изисква наказание ли?

Значи: дават огромни домашни които смазват децата психически, в същото време те знаят все по-малко, учителите имат три месеца ваканция, като през другото време работят половин ден... на всичкото отгоре се гаврят с починало дете... Е извинете, не са това хората на които трябва да се вдигнат заплатите... знаете ли че един учител вече взима над 2000 лв? Толкова не получава и шофьор на градския транспорт! А той е изложен на много по-голям стрес.... цяла година.... цял ден... на какво отгоре питам аз?. Докога цялата ни държава ще угажда на мързела и капризите на учителите?

Ти нормален ли си? Сравняваш шофьор на градски транспорт с това, да повериш непълнолетни на хора, които реално прекарват по-голяма част от деня си с твоите деца? И двете професии са отговорни и натоварващи по различни причини, но не сравнявай отговорността към деца с тази към пътници от всяка възраст. Това най-малко.

Да ама вече учениците могат да научат много повече от Интернет отколкото от учителите си. Кому са нужни тези хора? Учители стават само тези които не са успели да започнат някаква по-добра работа...

От изучаването в интернет до липсата на запетаи. Толкова по тема.

Да не ви се меся в спора. В интернет наистина има много информация. 90% невярна :).. та няма как да попадне едно дете в морето от глупости и да очакваш че само ще се ориентира и ще вземе важното и вярното. Поздрави.

Очевидно е , че нямате роднини в сферата на образованието , което неглижирате с такава лекота. За съжаление , считате себе си за обективна по отношение на това ,какъв труд полагат учителите. Явно е , че за родител като вас , затруднението но детето ви не е необходимо в процеса на ограмотяване и трупане на знания. Според написаното от вас , учениците трябва да учат толкова , до колкото това не им представлява усилие. Всеки грамотен и интелигентен човек , държащ на образованието и отчитащ необходимостта от полагането на умствен труд , знае , че това което наричате огромни домашни е начин да се образова едно дете. Работата на шофьорите е толкова стресираща , до някъде и поради факта , че в обществото ни , родителите са безотговорни хора ,отглеждащи безотговорни деца. Родителите разчитат на училището и учителите не само да образова , но и да възпитава техните деца. След като през първите седем години от живота на едно дете родителите са отглеждали биологична единица , отново разчитат на детската градина да поеме отговорността за интелектуалното му развитие . Бъдете честни пред себе си и кажете , на какво научихте собственото си дете до седмата му година , поне едно стихотворение или песничка? Изисквате Един учител, да може да се справи с повече от 20 невъзпитани деца , а за родителите е "непосилно" да се справят с 1 или 2. Това , което сте написал/а е арогантно и нагло с претенциите ви да познавате учителския труд. .... и не , аз не съм учител , тази професия не е по силите ми.

След като са писали на починало дете оценки е ясно, че масово не се посещава училището и се пишат оценки въпреки, че не ходят на училище. За директора на училището разбрахме, но не разбрахме дали са спрели детските на тези, чиито деца не са ходили на училище.

Парите следват ученика.......явно и в отвъдното! Да се смили Господ над душата на починалото дете и да прати тези извратеняци там, където им е мястото!

Им е ползата?

съшата като при избори когато гласуват призраци всичко е пари абсолютно всичко дори неща за които не сме си и мислели че могат да се разменят за кинти финансов капитализъм двигателя са парите бяма друг бог освен тях да ви честит

Делегиран бюджет - плаща се на калпак.

описано от Чудомир - учителят Татю Татев, за бог да прости един вид ...

Съболезнования на близките. Сега очакваме същото дисциплинране да се случи и в изборните комисии...или там може?!?