Уволниха директорката на дом ”Хризантема” в Габрово

Директорката на центъра за деца с увреждания „Хризантема” в Габрово Мариела Лазарова е дисциплинарно уволнена.

Обратно в новината

Коментари - Уволниха директорката на дом ”Хризантема” в Габрово | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Най-виновна е кметицата, която се прави че не знаела нищо и лъже най-безцеремонно, че не знаела истината. Всичко е знаела и е можело да вземе мерки, но явно онези виновни жени е можело много отдавна да бъдат уволнение. Интересно е на кого са хора, та кметицата е замазвала и крила истината.

Тези двете социалната Й. Милчева и директорката Лазарова най-безцеремонно лъжат, че са сигнализирали. Двете през цялото са насърчавали тези издевателства, не само към децата, а и към персонала. Вместо да се скрият и да си дадат сметка колко са виновни, те се показват и по делевизора, облечени еднакво и изглеждащи еднакво като кифли. Йорданка Милчева е разсипала храната и пясък по леглата нс децата, вадела от личните чанти на тези гледачки телефони и очиладщта им и ги е чупила. И е посочвала, че са децата.

Кмета на Габрово не е виновен, нито госпожа Василева. Действали са принципно на база показанията на останалия персонал за нарушенията и своеволието на социалистическия лнста и директорката

Всичко това двете шефки Лазарова и Милчева са давсли тон и поведение на агресия като са се забавлявали как реват гледачките за вещите си и ги насърчават да си го изкарват на конкретно дете, че то разливало или нарязвало дрехи. Целият персонал знае, чр е Йорданка, А Лазарова я прикрива, защото са приятелки. Да но да прекалили. Персоналът първи е сигнализирал за тези системни издевателства, които продължават повече от година. М. ЛАЗАРОВА САМА Е КАЗВАЛА СЛЕД ТАКИВА ИНЦИДЕНТИ, ЧЕ КАКВО ТОЛКОВА Е СТАНАЛО И КОЙТО СИ МИСЛИ ДА ИЗВИКА ПОЛИЦИЯ ЗА ДА СЕ ВЗЕМАТ ОТПЕЧАТЪЦИ ВЕДНАГА ДА СИ ПОДАВА МОЛБАТА ЗА НАПУСКАНЕ. Въобще тези русите шефки са изцяло в основата на скандала. Трябва да се взетат предвид показанията на потърпевшите с личните вещи и на Лазарова и Милчева са да им се потърси отговорност за злоупотреба със служебно положение. Малко й е дисциплинарното уволнение.

Скапани коментари всеки от своята позиция.Нека някой от всичките тия да вземе да гледа едно "такова " и после да пише.Да му къса парите, дрехите да се нерви за щяло и не щяло .Недъгави за нищо не стават държавата харчи пари за тях а вие си въобразяваме че те ще се излекуват и после се уволнява тоя и оня .Както всички глупости които се правят в тая държава това е поредната,радвайте се че живеете в нея....

Това мнение е на болен и извратен садист, който най-вероятно е имал достъп до тези нещастни деца.

Отивай ще те вземат веднага ти да ги гледаш... Даже си ги вземи в дома...

Директорката на дом Хирзантема не си е опекла питката, когато е показала клипа с насилие на флашка на шефката си от общината Василева. Не го е внесла писмено. Доверила се е. Постъпила е непрофесионално. Сега и да иска, няма как да докаже, че наистина е предприела някакви действия (дали изобщо са били достатъчни, е друга тема.) Но че тя ще е изкупитиланта жертва, за да се прикрие голямо крадене на пари по проект, е ясно.

Конвенция за защита на децата от женско насилие ще има ли?

Българите имам чувство сме нещо извратени. Това сме българи, които бият български деца, това са българи, които присвояват паричките за българските деца, това са българи, които не съобщават нередностите, това са българи, които бездействат пред несправедливост. Който иска да обвинява другият. Истината е, че българите рушим България и абсолютно никой не ни е виновен - нито Бойко, нито Корни, нито Сорос, нито ЕС, нито Путин, нито марсиянците. Оправдания, оправдяния, няма оправдания да постъпваш като животно.

Българи набор около 1970 и все приятни за общуване хора... много морални и ерудирани.... ама бият децата......

По една телевизия казаха,че децата са 10 а персонала 13

И сега Кмета да отиде да гледа децата ! Никой не иска да работи тази работи за тези мизерни пари ! Жалко за децата остават без грижи !

Ти изглежда си от тези малтретирани деца, увреден мозъчно до живот.

Е, точно сега, при толкова коментирана ИК, ни навирате тази информация за насилие. Искам определение за НАСИЛИЕ - може да се окаже, че и аз съм насилван!

Да!От природата!

Колко гротеско! Директорката, която е подавала сигналите е дисциплинарно уволнена, а служителките са с предизвестие, за да тормозят децата още един месец!

А защо само директорката на дома е уволнена? Няма ли и други, които се оказа , че също са прикривали нещата?Защо кметицата не приложи същата мярка и към Директора на дирекция "Социални дейности"? Повече от ясно е за всички, че абсолютно лъже, че не знае за ситуацията в дома! Но въпросната госпожа е общински съветник в Дряново, към партията хранилница ГЕРБ! Възмутително, наистина застава истината срещу властта!

Доколкото разбрах от репортажите по разни телевизии, директорката на центъра е подавала няколко пъти сигнали за безобразията и понеже не се е реагирало е организирала заснемане на свинщините. Резултатът е, че директорката е уволнена дисциплинарно, а чиновниците от общината и нагоре и биячките са невинни.

Само българи могат да се отнесат така жестоко с недъгави деца, циганин не би сторил такова нещо.

Тоз персонал не е от Габровци! Изселване на момента от хубавия град! До девето коляно!

Уважаема г-жо кмет, Към общината има Дирекция Социални дейности, която се оглавява от директор. Къде е бил той/тя през изминалото време и защо не си е свършил работата.Той/тя трябва да бъде дисциплинарно отстранен/а заради бездействие и слаб контрол. Но както винаги пешкира обират пешките Не правете народа по-глупав отколкото е.

гнусно и потресаващо! гледах материала. изключително тъжно и мизерно. вместо да се отнасят с любов и търпение към тези недъгави деца,те ги смачкват допълнително. мизерници мръсни! то е ясно че целият персонал е замесен!

Колко на брой персонал се занимава с тези деца? У нас,в къщи 2 деца ти късат нервите и едвам се сдържаш да не ги набиеш.А виждаме,че жената от кадъра прилежно прибира вещите от леглото.ПРЕДЛАГАМ ВСИЧКИ ТУК ЗАСТЪПНИЧКИ ДА ДАВАТ ДОБРОВОЛЕН ТРУД ВСЕКИ МЕСЕЦ ПО 2 ДНИ В ТАКИВА ДОМОВЕ И ДА ИЗЛИЗАТ С ИМЕТО СИ В БЛОГА .

Сравнението с гледане на своите деца , тук не е подходящо ! Тези жени са на работа ! Ако не им харесва , напускат ! Няма защо да тормозят децата !

Обикновено в такива жилища персонала хич не е малко, съобразен е с броя и здравословното състояние на децата.Не може да се прави и аналогия с децата в семейството, защото обикновено една майка ходи на работа, връща се и има задължения и по дома си, докато в случая тези жени са на работното си място и единственото им задължение са болните деца.На всеки нормален човек предварително е ясно, че тази работна позиция изисква търпение и здрави нерви.Ако не са били в състояние да търпят и учат децата на нещо, защо въобще са се захванали?