Дългогодишен тираджия разпределял милиони евро от МОН

59-годишният бивш директор на Центъра за развитие на човешките ресурси Митко Шалев е работил 24 години като шофьор на ТИР, обяви образователният министър проф. Анелия Клисарова. Шалев бил назначен на поста по време на управлението на ГЕРБ и уволнен в края на юни т.г.

Обратно в новината

Коментари - Дългогодишен тираджия разпределял милиони евро от МОН | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

След ВЕЛИКАТА октомврийска назначаваха шлосери стругари за министри в СССР. След 09.09.1944 г. в България беше същото. След "демократичните" промени, нивото се вдигна до шофьор на ТИР. Така, че нищо ново. Пък и сега нали пазара решава всичко, най- лесното е да си купиш диплома, даскалите от 53-те ВУЗ- а, нали трябва хляб да ядат. Пък и тираджиите добре печелят и езици знаят.

всички от ГЕРБ са от един дол дренки

Не се самозалъгвайте!!!! Не е виновен шофьра, а този, който го е назначил....Народът казва: НЕ Е ВИНОВЕН, КОЙТО ИЗЯЖДА ЗЕЛНИКА, А КОЙТО МУ ГО ДАВА.... Открийте кой го е назначил и да си плати...

Бойко, Цецо, Искра и Цачева ... те бяха! Единият от тях също е с ВИФ... така че...

Хайде сега, не поставяй всички под един знаменател! В една нива, освен полезни култури, винаги има и плевел! Въпросът е, да има механизми да се отстранява, докато не е направил непоправими бели, но тъй като всички са свързани в делавери и здрав разум обикновено липсва, не можем да се освободим навреме от плевелите...

истина е ,че много от кадрите са меко казано не на място,само че докато стигне нещо до тях минава през камара от сътрудници кой от кой все по неграмотни но с вуйчо владика,и за това в повечето случаи главатв не знае какво прави лявата или дясната ръка.Трябва голяма метла да изметем всички тези шушумиги сътрудници пък дано накрая влезем и ние в европейските релси.Но като всичко в нашата родина ми се струва,че ще е а дано ама на дали.

Завършил си грънци Кембридж- Дипломата ти е чрез човек от Ярлово. Тепърва ще разбираш за това-има доста свидетели на твоето образование

Този шофьор вероятно е управлявал с подкрепата на свои подчинени. Всички са се облажвали, а сега мърморят. След него и те в редичка да поемат. Той не знаел езици, а те дали са знаели?

Ами хайде продължи , като си почнал..Какъв е ценза на И.Ф.,Ц.Цачева,Д.Терзиева,Д.Атанасова,Ц.Ц.,Б.Б.,К.Илиева,М.НайденовД.Добрев...да продължавам ли?Или те са от нашите и не трябва да ги споменаваме

ранобудни ли сте, гъзобудни ли сте не знам, но къде бяхте в периода 2009-2013? Или нямаше подходящата седерунгелско-герберастско-соросоидална мотивация, може би??????

А клисарова е лекар,пък е министър на образованието,а не на здравеопазването.

Сигурно трябваше да е санитарка...

Клисарова е лекар, професор и ректор на Медицински Университет - Варна. Тя преподава на студенти. Това ако не е връзка с образованието?

Презирам специалисти по шинели, специалисти по история на бкп, служители на ДС-политическата полиция на БКП и крадци и други подобни другари уважавам лекари, шофьори, учители, пожарникари, хлебари и други. уважавам и проститутките дори

Е боклучарите протестиращи да прочетат това и пак да излязат да протестират,боклуците смърдели,това ли искат.Да ни управляват прости ,необразовани хора,като Борисов и Цветанов и циници като Дянков.

Простият и необразования си ти. Борисов има висше инженерно образование и докторска степен, а Цветанов висше и следдипломна квалификация по право от УНСС. На такива като обаче всичко това им звучи като китайски.

Не говори глупости. Курсът по правни въпроси, в рамките на 3 месеца в Центъра за повишаване на квалификацията към Икономическия, не дава образование по право. Борисов не е инж., а пожарникар. Не измисляй и не лъжи. това беше патент на ГЕРБ, но вече не преде.

по какво е инжинер Б.Б.?И какво право от УНСС за Ц.Ц.? Хайде стига си разсмивал хората бе ,кавал...

Проблемът с това че сега милионите ще ги разпределя "компетентен" човек на БСП го задълбочава. Оня е бил некомпетентен и сигурно е правил грешки от незнание. Новият ще е компетентен и ще прави грешки целенасочено. Ужас!

той тиражийчето никви грешки не е направил , щот изпълнявал всички заповеди свише от самия бог БУДА

Че за таз работа си има ревизии.

герберска калинка , всички гербундели са бледо копие на идола си - прости , ниско образовани , алчни , крадливи , завистливи , себелюбиви егоисти , накъде с такива освен в блатото

А дали ще уволнят служителите на този шофьор, които услужливо го обслужваха, а сега се правят на герои. Че той всичко е съгласувал със своите водещи подчинени.

А някой попита ли тази Валентина Богданова от БСП, като толкова се е загрижила за почтеността, защо обикаляше училищата и търсеше ремонти за брат си, който с еврофондовете бая пара извлече от раион Нови Искър чрез фирмата си "кремена 22", или комуниста си е комунист-оня бил шофъор, а брат и не бил шофъор от ДАП

Пената, защо ти е тъжно за шофьора. Защото няма кой да те подкрепя ли в тираджийските ти напъни.

Може докато си е почивал от карането да е решавал диференциали от втори ред

Кембридж дистанцияонно - ха ахаха аха ха сигурно дистанционоо гое крепил в Корпус кристи хахахахаха

Що министъра не го покани да направят двамата разговор пред някоя телевизия по работата, която е вършил и ние да преценим кой каква стока е? Нито единия от двамата не ги знам, ама ще ми е интересно да видя двамата висши държавни служители.

По- голяма глупост не успя лида измислиш?

щом тиряджия тие представа за висш държавен служител ясно е че Бокт Тикват тие представа за премиер ...смехуран!

говоря и пиша 5 езика,но работя в чужбина строител и знаете ли,никои в бг няма да ви даде хиляди пари за трудова деиност. а тя,които много са образовани в нс,образовано крадат,но идва ден,които чашата ще прелее... горко ви политически крадци и убиици на патриотизма,честта и достоинството!! покаите се от греховете си!!!

Великан, като гледам как пишете на български, какво ли е нивото Ви по другите езици!?

в загниващят капитализъм и спецялно пак в Aмерика 90 % от шефовете на наи-големите компании са почнали трудов стаж от наи-ниското стъпало и това не е унизително както го приемат червените комплексирани бантускотове а предимство !!!

само дето 30 г не са въртяли гневрека ама карай важнотое Кравария (която скоро ще се разпадне) дае номер едно))))))

Брей, че полиглот се извъди тоя.

какво стана с ония 14 милиона от фонд Научни изследвания? Фирмите на някои ги усвоиха в услуга на партиите, а сега от отпусканите наново средства 8 милиона пък били предвидени за "погасяване" на ония щети! Много лапане Клисарова. Партийците и помагачите нямат наяждане.

в Aмерика първо ти гледат трудовият експирианс а после останалото ,човека щом е работил 30 години значи има трудови навици и умения да работи с хора ! като за пример Гей-Сергей-еврей като е учил в москва няма дори 1 ден трудов стаж може да бъде само демагог на зомбита и нищо повече ..

Може ли да подкрепяте едно очевадно недоразумение. нима всички шофьори на БУДА трябваше да са директори.

Клисурова трябва да си оправдае уволненията и назначенията, но като гледам нейната физиономия ми се струва, че само за слугиня става.

+++

Форумета, така и не разбрахме какво е работил Сергейчо, освен да е татин и мамин? Какъв стаж и квалификация има, поне АОНСУ да беше изкарал... Човека освен от съветски копчета и руска политика хабер си няма друго бе! Те му биографията: Средното си образование завършва в 35 СОУ Добри Войников в София. През 1989 г. завършва с отличие Историческия факултет на Московския държавен университет с дипломна работа на тема Ролята на униформата за бойния дух на военнослужещите в Червената армия.[4][5] През 1994 г. защитава дисертация за научна степен кандидат на науките (заменена с доктор в България) на тема Система на служебното повишение на висшите граждански чинове в Русия и нейната еволюция във втората половина на 19 век.[6] През 1998 г. специализира политически науки в Московската школа за политически изследвания, а в периода 19992000 г. по международни отношения в Лондонското училище по икономика и политически науки, където защитава научно изследване на тема Съвременната външна политика на Русия. Между 19851987 и 19941995 г. работи като журналист на свободна практика. Той е автор на над 50 публикации на външнополитическа тематика в български и чуждестранни издания. Автор на Защото сме социалисти.[7] През 1995 г. е назначен за главен експерт в отдел Външна политика и международна дейност на Висшия съвет (ВС) на Българската социалистическа партия, където е завеждащ отдел от 1996 до 2001 г.

eradev

маазен КАЛИН

хякаде да се казва че има нарушения? може да е бил всякакав, но си е варшил работата както трябва. да си шофиор срамно ли е? или е по-добре някож като пеевски дето има диплома без да знае каде се намира университета? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Валентин Николов от Герб назначен за шеф на АЕЦ КОЗЛОДУЙ обект свьрзан с НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ -та Валентин завьршил ДВГ но дьлго време имал фирма за разнос на банички икифли за доставка на ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИтази услуга извьршвал лично той с буса понеже като типичен габровец бил стиснат ине му се давало пари за шофьор

да ама като шофьор на ТИР е пьлнил партийните каси от трафика на ембаргови стоки -орьжия наркотици парфюми кожени шуби амфетамини обувки парцалки и кво ли още не ;а Бойко разбира от контрабандни цигари фалшово Боро амфетамини китайско карго дубайско карго и други работи

Егати боклуците са тези геербери!

+++

Всъщност Червените боклуци не са боклуци, колко да са боклуци? Най-много отпадъци да са...

Aшколсум ефенди!!Нали владееш и турски!!

Всички гербери са прости

колко такива натика герб по министерства и агенций ---и за това си престъпление да им се иска сметка

Този Шалев е прототип за всички назначения на ГерБ

...тъпанарка да пипа кадрите на Бате Бойко и на г-н Цветанов?! Г-н Шалев е много умен човек и знае много езици, с които се е оправял 30 години по международните трасета. Сега, след ОСАВКА-та, заслужава да бъде назначен за министър!!!

Кой? Кой? Кой? Кой? Кой? Кой назначи този ценен тираджия в образованието? Защо ранобудните заспалковци имат двоен стандарт за морал? И тези, които спаха 4 години, сега ни проповядват нови стандарти, дават квалификации кой е моралн и кой не, и съдят тези, които не могат да ги разберат. Защо се крихте до сега заспали"ранобудни окупатори"?

В "Луфтханза-техник" -София ценза също нищо не значи. Масово на инженерни длъжности се назначават хора със средно образование-СПТУ, сержанти, при положение че има кандидати-инженери за позицията.

Ако е само това - добрее - поне знаят коее нос и кое опашка на самолета. Ако ти кажа че в Германия назначават хора, дето не незнаят как се държи гаечен ключ, ще ми повярваш ли?

Ами то в момента се назначават само такива дето цял живот са били ченгета и доносници. За мен лично шофьор на тир звучи по-престижно.(в никакъв случай не оправдавам предходните назначения)

Евалла ви , БОКО БОКЛУКОВЦИ и герберастчета ....!!!

Който е работел тираджия толкова години със сигорност говори поне три езика а те искат два,има и образование,зна4и е уволнен по полити4ески при4ини.

и циганите имат български паспорти и живеят цял живот в българия, но не смятам, че говорят български както трябва. а и това че някои може да си поръча проститутка на 4 езика , не го прави човек владеещ езици.

Пише се България.......

Господина явно е братчед на някой от елита на ГЕРБ

Дълга беше кадровата пейка на ГЕРБ. Какво беше работил и какво беше учил бившия шеф на АЕЦ Козлодуй?

Пейката от кадри на ГЕРБ се отличаваше с необразованост и некадърност

+++

Ооо, я вижте Червената пейка! А..., някой я вапцал в розово нощес :-(((

Казват(гербави), че имал диплом: инж. ДВГ(НО БЕЗ НИТО ЕДИН ЧАС СТАЖ ПО СПЕЦИАЛНОСТТА), ЗА СМЕТКА НА ТОВА ИМА "ПРОФЕСУРА" НА ТЕМА "РАЗНОСВАЧ НА БАНИЦИ!(да не се бърка с "баничар" - това си е истинска професия) Най ценното му качество - послушко!

+++

Тоя поне е работил 24 години преди да заеме поста. Чудя се, Сергейчо какво е работил освен да мери копчета по руските униформи... Позитански форумета, помагайте!

Този шофьор е пренасял скъпите стоки на БУДА! Поне това се говореше.

четейки повечето коментари се убеждавам че заслужаваме да ни управляват не тираджии а направо тия дето метат улиците (без да искам да обидйа хората които така си искарват прехраната) но много посредствени хора пишат тук. жалко !

lu4ka

обидйа, искарват Посредствени?

правилна ти е забележката. но под афект се случва човек да допусне грешки.

До "набор 41". Пише се "оТговарям", а не "оДговарям".

Интересно ми е как са го пропуснали "ранобудните" "студенти" с високите си критерии за морал, прозрачност и отговорност!?!?!!? Пък и техните "преподаватели", които очевидно чакаха момент да избягат от лекции! Интересно ми е къде спаха последните 4 години и дали е редно и достоверно да се наричат ранобудни!?!?

ТОЯ ИНДИВИД ,В КОЯ ПАРТИЯ Е БИЛ ,ПРЕДИ ТОВА ????? ---Май,май,в 3-ната ламя !

Дали квалификациите му са толкова много, колкото твърди той самият, не зная, но за мен по-вероятно е да е приятел по вифаджийска линия с един друг висококвалифициран кадър, завършил същото учебно заведение. Имаше период, когато кадрите на шуменския Итън бяха навсякъде, в последните години ВИФ се явява ковачница на високи специалисти в различни области.