Уволниха директора на Агенцията за бежанците

Председателят на Държавната агенция за бежанците Николай Чирпанлиев е освободен от длъжност, съобщиха от правителствената пресслужба.

Обратно в новината

Коментари - Уволниха директора на Агенцията за бежанците | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Взеха заем 8 милиярда, от тях платиха 4 милиярда за откраднатите от -те си знаят от кои ,а нямат сто милиона да направят читава ограда по границата с Турция.Е това какво е ,какво е някой да ми обясни.Абе ние народ ли сме бе народ ли сме та ни яхат простаци,които искат да правят спортни зали,забележете,не работа за българите ,а за мачлета.Какво значи това.

Тъй като нямаме бежанци, не ни е необходима агенция за бежанците. Нелегалните емигранти се предават на Турция или съответно страната, от която са влезли. При отказ да ги приемат им спираме водата ! Самите нелегални се преместват в затворите, до намирането на начин за извеждането им от континента !

Абе тая Куневица пак ли на голяма специалистка се прави? Не може собствения ти народ да мизерства и да умира, а ти да отделяш пари за бежанци/емигранти и то не само за хранене, ами и за интегриране! Малко цигани имаме, че и други малцинства сега да отглеждаме!

При всяка смяна на управляващата в правителството партия се проиграва "Стани куме та аз да седна" при което винаги се сменя и шефа на тази агенция!

Имаше един "патриот",Валери Симеонов се казваше. Та той определи като първа задача на парламент и правителство издигането на заграждения по цялата граница с Турция. След това замлъкна.

"Закон за убежището и бежанците" Чл. 4. (1) Всеки чужденец може да поиска предоставяне на закрила в Република България в съответствие с разпоредбите на този закон. (2) Искането за предоставяне на закрила се осъществява лично и по собствена воля. (3) Чужденец, влязъл в Република България, за да поиска закрила, или който е получил закрила, не може да бъде връщан на територията на държава, в която са застрашени неговият живот или свобода по причина на раса, религия, националност, принадлежност към определена социална група или политическо мнение и/или убеждение или той е изложен на опасност от изтезания или други форми на жестоко, нечовешко или унизително отнасяне или наказание. (4) От правата по ал. 3 не може да се ползва чужденец, търсещ или получил закрила, за когото има основания да се смята, че представлява опасност за националната сигурност или който, веднъж осъждан с влязла в сила присъда за тежко престъпление, представлява опасност за обществото. (5) Чужденец, влязъл не по законоустановения ред в Република България, за да поиска закрила, пристигайки направо от територия, където са били застрашени животът и свободата му, е длъжен да се представи незабавно на компетентните органи и да посочи уважителни причини за незаконното си влизане или пребиваване на територията на страната.

"пристигайки направо от територия, където са били застрашени животът и свободата му". със самолет ли пристигат?

С една дума това не са бежанци, а емигранти, но по необясними за мен причини се правим на филантропи и сега ще се опитваме да интегрираме и храним бегълци от цял свят, че да видим какво ще стане. Абсурдистан!

Да благодарим на зимата, че ще откаже ордата имигранти... Ров с крокодили по границата!

Не крокодили, а прасета. На граничната ограда да се накачат свински глави.

Бежанец е идващ от съседна държава, в която има война. В нито една съседна на България страна няма война.

Това е така и се мълчи по въпроса... България има право да ги върне в Турция, вероятно Турция не ги иска... Това не е извинение, а мотив да направим нещо по въпроса

Германия има право да ги върне на България и остават да ни тежат на нас.

да ги върне на Турция, защото последната не е подписала с нас договор за връщането им и за това ни ги набутва директно "под конвой до границата ни".

Бежанците, трябва да се връщат след 5-10години...Бежанец не е даденост. Да се направи фонд за депортиране по родните места и там Да се работи по въпроса... Да се повишат изискванията за българските паспорти и право на глас.

Ако се повишат изискванията за право на глас ще опищиш света, че не ти дават да гласуваш. Всъщност, ако се създадат. Защото ако такива като теб имат право на глас, значи изисквания няма ама изобщо...

Това, че не се с работата нищо не ми говори. Може би става дума за това, че не можа да създаде на драги гости супер условия, или пък да изпълни някакви техни специални изисквания? А да твърдиш, че те ще се интегрират е наивно и глупаво.

какво правят в този слуечай умните народи. Правиш тест за интелигентност на децата на бежанците. Тези които се окажат над средно правнище записваш в училища да учат български и ангрийски, насърчаваш ги всячески, правиш от тях лекари и ком. специалисти, български граждани, гласуваш закон всеки завършил медицина у нас 10 год. да работи в България и печелиш.

Да се приложи на циганите, а теста да се прави откъм Турция...

е на този на лицето му е изписано че е мошеник. Милицонерска фуражка. Ако се разтърсят не се знае колко пари и материали ще се окаже че е окрал.

Куневица-Пръмова и Калфин-хора с небългарски произход изпълняват вярно заръката на Големия брат- подмяна на русофилското население на България с такова годно за манипулации.Бежанци няма в страната ни,как не го разбраха простите ви продажнически мозъци.Има само Тарамбуки емигранти с раждаемост,по-голяма от циганската.Да горите в ада.

В България бежанци няма. Нито една от съседните нам срани не е във фактическа война.

тъпургер. В днешно време не ти трябва волска каруца да се придвижиш от своята в съседната страна.

Знаеш ли колко километра са от турско-сирииската граница до турско-българската? Все едно си минал през ЦЯЛА Европа.

Ислямизацията и азиятизацията идват само от Русия в момента, повярвай...

Виж му суратя на тоз и повече не питай! Зашеметяващ интелект струи от снимката ....

Така се праИ рИформЪ. Изгонваш един ,без значение кой е!

да ни спасиш от арабските пълчища ,ти спаси Европа някога отдавна,а сега това ни е отплатата.Наще продажници са мижитурки.Затриват всичко българско.Защо не се поучат поне от гърците.

Едно време ви спасяваха руснаците, после мериканците, после европата а сега опряхте до отдавна измрели личности водели воини по лично си техни причини, оцеляване например, които мотиви след това са били предстваени, като патриотични

пенсиониран военен - и заплата и пенсия. Важното е, че е "наш човек". Сега с бежанците няма да има проблеми.

Създадоха го други - плащаме ние. Ако си представим, че на вратата почука някой, отваряме му, той ни изблъсква, влиза, разполага се и иска да се грижим за него. Какво бихме направили? Така е с тези прииждащи хора, без да питат искаме ли ги, за които трябва да се организира подслон, топлина, вода, храна, дрехи, училище, джобни и хиляди дреболии, от които е съставено ежедневието на всеки човек. Всичко това струва много пари, които те нямат, но пък имат претенции. Кой би се справил с такава трудна задача? И докога?

И бидоха отворени грниците И хукнаха 2 000 000 българи Легално и нелегално Някъде от към 90та година Но техните нужди бидоха много важни И на тях трябва да им се даде А когато трябва да дадат Казват,че им звънели на вратата и ги блъскали

Значи ми сравняваш тарамбуки с милионите млади мозъци изтекли за 20 години.Хора с различно цивилизационно развитие?Прост си като галош.

Клета майко Българийо... кой можеше да си помисли, че световните глобализатори ще ти натресат и бежанци... Че няма да останат достойни синове, които да те защитят и да имат куража и доблестта да водят национално изгодна политика. Но рано или късно всеки получава заслуженото

За сметка на това 2 000 000 българи са на вън, натресени на други държави и искащи хляб и нормално отношение към тях...

Сравнението ти е некоректно. Повечето българи навън работят, плащат данъци и се държат като нормални европейски граждани. Нямам нищо против, ако и тук се въведе някакъв подбор, по който да се преценяват идващите и който желае, ако приеме законите, работи и живее почтено - добре дошъл! И сега у нас има много чужденци, които са добре приети и не се различават от нас.

Щом са "натресени", да излизаме от ЕС. После изриваме ЕС гражданите и "бежанците" от България, кой откъдето е и няма да има натресени.

Моля-моля!!! Българите в чужбина не са натресени на никого, социализирани са в страните, където са, плащат данъци и не лежат и само да искат права!

Е,вече държавата шЪ сЪ опраИ. Имаме вече две оставки ,....''НАЙ-ВАЖНИТЕ''.... АЛООО, НЕКАДЪРНИЦИ !? ЗАПОЧНЕТЕ С ОСТАВКИ В СЪД.СИСТЕМА ,...ОТ ТАМ СЕ ЗАПОЧВА . Защо винаги тръгвате ,от зад-напред?

бежaнците имат права.

За разлика от българите!

А ние - гражданите на РБ - задължения !