Уволнени зам.-министри в МОСВ тайно назначени за директори в министерството

Славея Стоянова и Илияна Тодорова си запазили местата като държавни служители

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Назначават Лилана да отговаря за еврофондовете :)

И защо да е тайно? Просто им е отнета възможността да саботират работата на министерството като зам-министри, но на по-ниска позиция, ако са добри специалисти, не биха имали тази възможност.

Сефте - Гроб така си работи от началото.

Дано да стигне чистката в университетите. Страхотна корупция. Дано се въведат правила да не влизат семейства в една катедра или факултет, та дори и внуците.

Евтини номера, за да се отклони вниманието от наистина скандални назначения като културиста в НАП или оная женица на Божков.. какво тайно има, че са назначени на друга позиция? Пресконференция ли трябваше да дадат?

tonk11

И кое точно е тайното? Този закон е от 15 години.

Не са калинки а кърлежи Смучат от пенсии помощи и добри доходи Да умрат в адски мъки

PEYTSCH

„Новите“ са същите като „старите“, само че по-лоши и нескопосани...

Софиянците са по паразити и от комунистите

Назначават Лилана да отговаря за еврофондовете :)

За да се спре корупцията България трябва да се отдели от София и на всеки държавен служител да му бъде забранено да заема каквато и да е държавна длъжност в новата държавна структура както и на техните роднини до 9то коляно. Столицата в момента е генератор на корупция с мафия включваща бившите комунисти,мутрите,полицаите,магистратите и държавните и общински служители.Всички са вътре и ще бранят системата с цената дори на живота си.Няма мирен начин това да се спре освен крайнито предложение което правя.

Какво значи тайно назначени, след като ги пише в новините? Би трябвало да има оценка на дейността на държавните служители от техни независими колеги и с анкети от гражданите. Ако ти си да речем начело на агенция за развитие на пчеларството, пчеларите могат да попълнят анкета за теб и комисия от директори на агенции по зъболечение, пътно строителство...да даде оценка дали пчеларския директор е ефективен. Това не го ли правят в БГ?

Мутренски "калинки"! И после,имало било чистка! Задръстено е с тях навсякъде на всички нива. Назначавано е куцо,кьораво и сакато под сурдинка и с предрешени "конкурси".

Калинките са лепкави.

Всяка държава от ЕС има закон за държавния служител. Държавен служител се става след конкурс.Така се гарантира работата на експерти в държавния апарат.Само министри, зам.министри..са политически лица. Държавните служители имат право на неплатен отпуск ако заемат такива места или станат депутати, без значение на партийна принадлежност.

Много лесно се преодоляват проблемите - правят се промени в дейността на дирекциите, променя се структурата и съответната калинка хваща пътя.

Затова всяко правителство започва от нулата! И този закон полтиците не го променят, защото ги удовретворява!

Ми деса радева, дето сума ти време стоя на две заплати? Фатмакови хич не виждам как ще си изкарват парите, като гросмайсторът ги изрита и тях.

Киро пукни се от мъка,че твоите хора от ГЕРБ си отидоха.

Патентовано от ГЕРБ, чийто некадърни калинки ако не е държавната софра ще умрат от глад.

За държавния служител не е писан от ГЕРБ. Това че ти и тоя министър не познавате законите също не е по вина на ГЕРБ. А показва само собствената ви некадърност.

законът няма нищо общо, ако не смятаме неговото поголовно нарушаване от герб а калинките са калинки, неграмотни но нагли и безочливи, и с измами, подкупи и други специфични услуги заобикалят и погазват всеки закон

ГРОБ много държите на законите, когато можете да ги четете като дявола-евангелието. Такива неща като морал и конфликт на интереси не ви вълнуват. Геребрастите викахте "ами няма на улицата да живеят" като се установи, че вашите си купували жилища "на промоция" под пазарни цени, хи хи хи!

Законът не е писан от ГЕРБ, но "конкурсите с предизвестен победител са патент на ГЕРБ. За "конкурсите" с един кандидат,да не говорим. Те са грозна работа! Като конкурса" на Гешев!

:))) Ми да. Пазели са си местата. Като оная калинка - шефката на агенцията за инвестиции, където вземаше 38К месечна заплата. И тя си е пазела мястото в Държавен фонд земеделие и се е върнала още същия ден когато я уволниха. Споко бе - и за това си има начин. Правят една козметична реорганизация със смяна на имената на структурите, това автоматично води до преназначаване на държавните служители и нежеланите просто не се назначават - никой не е длъжен да го прави. Още повече, че тези калинки обикновено изобщо не отговарят на изискванията за длъжносдтите, които заемат. На това поне сме се нагледали - вие как мислите, че безбройните гербопитеци получиха бляагите си постове си в държавната администрация?! Точно по този начин. Всичко е законно. Сега - с техните самъни по техните глави! Чегъртай гербопитеците от държавната администрация - до дупка!

Прочети закона за държавния служител

Ами чел съм го. Вероятно визираш Чл. Чл. 87б. Но аз пък съм го виждал как става - приагат се Чл. 10 и Чл. 106. Няма никакъв проблем - с малко изменение се провежда конкурси, а там ... или пък (по Чл. 106) се закрива длъжността... Абе хватки много. Чегъртай гербопитеците до дърно!

Значи хем си е точно по закона хем не било правилно. Абе момченце ти ли си тоя дето ще казваш какъв трябва да е закона или не-далеч по-умни от тебе са го писали тоя закон. И най-вероятно този закон е на повече години отколкото си ти. Обаче ми харесва втората част-Абе ще по излъжем ще по замажем ще направим някоя друга врътка само и само да ги махнем. Типичен представител на така наречения нов морал-ще лъжем ще мошеник им обаче ще твърдим че сме най-честните.

:))) Абе дърт гербопитеко, къде видя да съм написал "правилно"?! Но, като го споменаваш - да, правилно е да бъдат изчегъртани всички гербопитеци и техните калинки от държавната администрация. И това ще стане, и да - в съответствие със закона ще бъдат изчегъртани. С конкурси или по други членове на закона, но ще стане. Всички гербопитеци - в гюбрето!

Лъжи на администрацията на Радев. По същия начин твърдяха че синът му не е присъствал на оня купон. По закона за държавния служител, след като не си вече министър или заместник-министър, се връщаш обратно на предишната си работа. През времето за което си министър, се водиш в неплатен отпуск на предишната си месторабота. Нито са се върнали тайно, нито са ги назначавали наново. Нов морал, честност и прозрачност-така ли беше? А още от първите дни-лъжи лъжи и пак лъжи.

Герберастки измекяр.

Мина времето на герберастките ви номерца, тиквеничета.

Мда, мирише на преврат. На есен да видим кви ще ги надробят протестърите и миячите на чинии в Германия.

Така плюехте и по време на протестите и вече видяхме как си презибрахте тиквеното Бойче, хи хи хи!

Ново дъно - герберите обявиха конституционната процедура "служебно правителство" за преврат, овладяване на властта от президента и т.н. Ами има конституция. Явно много боли. Но тоя път няма да е като миналия. Тоя път всичко свършва.

че гербавите са комунисти! Преди бкп си създаваха номенклатура,партийна и стопанска,държавна хранилка доживотно.Но поне имаше обучени и рабощ;и кадри около тях. Сега е абсолютно същият модел,само без работещи.Събрани на куп нищоправци,но верни на партията. Още еди мандат на гербавите и щяха сигурни официално да назначавагт и партийни секретари,до сега бяха неофициално.

Комундела се размазва като си бил мутра и с червена книжка.Бойко отговаря и на двете.Затова гросмайсторът, онзи от литекс и Иван гестапото решиха да го унищожат,щото им дръпна килимчетата.

По-тъпа герберастка опорка не бях чувал.

Той е точно закон за държавния служител не са го създали ГЕРБ. И това не е изключение само за България. Апропо-като си против комунистите и герб, защо се радваш на комуниста Радев? Защото и той е с партийна книжка от БКП.

Радев няма такава книжка. Борисов има

Радев има. Бил е член на БКП. Оригинален документ-относно летателни инцидент с участието на члена на БКП Радев. Ама вие само това си можете-да лъжете и да си мислите че никой няма да ви хване

Всички заместник министри от правителството на ГЕРБ трябва да бъдат освободени, а не устройвани на нови позиции. Освен в това министерство, скандал стана и в Българската агенция за инвестиции, където за шеф беше назначен бивш заместник-министър от правителството ГЕРБ, който отвсякъде си е политическо лице.

Не бъркай трудов кодекс с публично право. Като искате ограничения - да си бяхте приели законите - тикой не ви пречеше.ама в Бълхария най-мразим да мислим.

Ако местата са били пазени за 3 години напред- това е възможно навсякъде.жените са си опекли нещата и така би трябвало всеки да действа.Ама за това се иска да се чете, трябват знания по законодателство и т.н.,а не да се вика тъпо на мегдана как сите били маскари.

Кажете ми къде другаде може служител да си запази старото работно място? Това е глупост в законодателството, включена специално за наши калинки. Нали никой не си представя, че в частния сектор на някой ще му пазят мястото, ако случайно го изхонят от новата му работа? Или тия експерти са толкова специални и ценни кадри, че чак са незаменими...

Във всяка държавна администрация. Защото В противен случай нямаше да намериш никой кандидат за министър или за заместник-министър. То е закон не е приет по времето на ГЕРБ. И много моля престанете да бъркате държава с частник. Ако държавата се управляваше като частна фирма-всички пенсионери щяха да бъдат изхвърлени на бунището. Същото се отнася и с безработни и всякакви останали. Защото не генерират приходи. Егати малоумните изказвания.

че думата "тайно" в заглавието е за привличане на читатели, но нищо тайно няма в заемането на предишните им работни места. Спазен е параграф 7 от закона, който е фигурирал в заявленията им за назначения като зам. министри. Ако не спазят този параграф, освобождаващите ги от поста зам. министри - т.е. ако не ги възстановят на предишните им работни места, носят наказателна отговорност. Просто е спазен закона! ;)))

Да, ама законите искат четене.българинът го мързи и му дай само да подскача на един крак и после държавата му бела виновна.

Има някои паралели между сегашната ситуация и събитията преди и на 10 ноември 1989 година! Тогава престъпната червена върхушка мимикрира, направи си вътрешнопартиен преврат, който представи като демократична революция (както ни представяше 9 септември като освобождение а не поробване от Сталин и главорезите му), сниши се за да запази ограбеното и до не й се потърси отговорност за многобройните престъпления, кражби и предателства. Така започна планомерното разграбване на етапи на България, представено за демократичен преход! Като единственият набеден се оказа дългогодишният диктатор, простакът Тодор Живков, но дори и той не бе осъден, защото знаеше твърде много за останалите от бандата и за кражбите и престъпленията и предателствата им! Сега, по ирония на съдбата, в подобна ситуация е охранителят на Живков - Борисов, и той прост, отмъстителен, дълго управлявал и позволил варварски да се ограби и провери държавицата ни, и виждаме подобни опити за мимикриране, за снишаване и окопаване, след Като на хората им писна и пребориха страха си! От всички нас зависи нози филм да не се повтори! Време е наистина да се сложи точка на този престъпен “преход” и да започнем истинския!

Кой страх си преборил? Ей на дори след първото правителство на Борисов имаше правителство на Орешарски-и какво стана тогава? айде искам да ми посочиш поименно кои журналисти по времето на управлението на Борисов са били арестувани и застреляни заради това че са говорили против властта. Десетки разследвания, десетки публикации относно всякакви нередности имаше по времето на управлението на Борисов-нито един журналист не беше арестуван не беше хвърлен в затвора.

Начеваш тема, която е много дълга! И между другото не говоря за себе си, да ми задаваш лично въпроса кой страх аз съм бил преборил.. Но понеже питаш да ти припомня, че не друг, а Борисов е изтъквал голямата роля на страха, понеже съм убеден, че и това не знаеш, явно той я е изпитал на гърба си - на времето Борисов като главен секретар на МВР проплака публично, че Сретен Йосич щял да го убива, после пак Борисов, и то като премиер, и то от трибуната но Народното събрание обвини Доган, че е поръчал убийството му! И пак той каза, ме с Пеевски искали да то арестуват и да го убият в ареста! Впрочем и други, които са много наясно с нрава и похватите в България са изразявали такива опасения и СТРАХОВЕ - като Алексей Петров-Тракнора, който също каза, че е имало пран да то арестуват и убият в ареста! Местан, когато бе разжалван от поста “мъжка секретарка” на Доган бе подгонен и толкова изплашен да не последва съдбата на друга “мъжка секретарка”, самоубита в сараите, за което и Борисов, и Цветанов публично се изсазаха, че не е проведено реално разследване, че се скри в турското посолство от страх! Може би си пропуснал онзи скандал за масовото подслушване на журналисти! И за превантвното подслушване от Борисов и Цветанов дори и на собствените им министри, за което Борисов си призна... Та да ти кажа какво самият Борисов каза на времето - че страхът бил огромна сила, както електричеството! Няма да изреждам десетките поръчкови убийства и атентати по времето на Борисов в МВР и какво отношение имат те за култивирането и поддържането на страха сред хората, както и че нито един убиец и поръчител не бе хванат и осъден, а някои се знаеха от ръководството на МВР! По отношение на страха и увишленото му насаждане и култивиране и поддържане от мафията мога да ти напомня и друг пример - факт. На събиране при главния прокурор преди време прокурор Сарафов (и той герой от “Осемте джуджета” и от “Оня списък” с недекларирани имоти в чужбина, Крит от Гешев...), директно заявява, с оглед на напечената ситуация, да ... “изпратели някъдемаскираните, да нападнат някой офис, за да все или респект (страх)...” Някои от репресиите над журналисти са описани и отразени и в доклади на международни организации. Борисов в прав текст заяви на времето, че може да подслушва който си поиска журналист... И всичко това са ФАКТИ! Така че не се опитвай да се правиш на убита лисица!

Хем говориш за страха по времето на управлението на Борисов, хем всичките ти примери са от времето преди правителствата на Борисов. Желязна логика. Значи когато даваш някакво твърдение, трябва да си готов да представиш доказателства в подкрепа на това си твоя твърдение. В противен случай означава че говориш празни приказки. Ако българите са се отърсили от страха спрямо репресии от страна на държавата, то това е станало именно по време и благодарение на управлението на Борисов. И точно действията на журналистите по това време са най-голямото доказателство. Така че, твърдението ти е просто манипулация и изкривяване на всякакви възможни факти. За сметка на това пък претендираш за някаква достоверност и предоставяне на информация-като в същото време правиш единствено пропаганда. Точно както през центъра по заповед на новоназначения министър изказва откровена лъжа.

Е то.това си е законна схема !. Жени Живкова - от МЗ кацна като директор в МФ ! Тяхното не се губи!

Толкова по повод екоминистърът. Започва първите си дни с откровена лъжа. Дали лъже от незнание или преднамерено следва да се установи. По закона за държавния служител, който между другото не е писано по времето на ГЕРБ, ако станеш министър или заместник-министър, а пък си държавен служител мястото ти се пази. Излизаш в неплатен отпуск. След като престанеш да бъдеш министър или заместник-министър, се връщаш обратно на старата си работа. Няма тайно назначение, няма предназначение и в цялата работа няма нищо тайно. Това е по закон.

Това е така, истината е, че една от тези госпожи такива ги оплеска, че две правителства не могат да изчистят след нея!

Гледам хакери правят каквото си искат и с Пентагона и с google и с Фейсбук. пак там такива пари се изливат за киберсигурност че сигурно са по-големи от бюджета на България Пък гледам там уволнение няма. обаче конкретно в тая статия става въпрос за откровена лъжа на пресцентъра на новия екоминистър-заявена публично по негова заповед.

И двете Докторе, и двете!

А Ревизира и Нено Димов от консервативната партия МВРО сигурно са назначени за боклукчийски .

кухи лейки, калинки! Но комент!

В правото има един основен принцип, че всеки е невинен до доказване на противното (на вината му, а това доказване става от прокуратурата, от обвинението като страна в процеса и пред съда, с изслушване но аргументите и на защитата)! В България такива като Гешев и Цацаров обърнаха това право с главата надолу...И ги представяха, и те се изживяваха и наистина си повярваха, че са над всички о над законите и Конституцията, че могат “да прескачат закони” (Цацаров цитирам) и “институции” (нози Бисер пък е на Гешев, който се представи и за Божията ръко...) Но истината е, че когато става въпрос за доказани престъпления и дори рецидиви, особено за по-дълъг период от време, за години, на ОПГ, сляла се с властта в мафия, тогава невинни няма, тогава всеки е виновен, до доказване на обратното, но вината е различна! Щом сме я докарали дотук! Просто колективните престъпления на ОПГ не изключват индивидуалната вина и отговорност, както много упорито виновните и гузните естествено имат интерес да внушават и налагат в България от много години!

За кое по-точно доказани престъпления става въпрос?

ГЕРБ са нацвъкали администрацията с калинки. И са приели такива закони, че да не могат да бъдат изчистени. На всичко отгоре им надуха и заплатите, за сметка на работещите българи.

То беше отдавна пределно ясно, че когато дойде времето да ги измете народът точно това и така ще направят. И това сме го коментирали още преди време...

Ти ли си народа? Или се явяваш нещо негов говорител? Кога те назначиха за такъв?

Народ не се назначава, бе идиот! “ Народът е общност от хора, обединени на етническа (етническа група), политическа (нация) или териториална основа (населението на дадена страна). В много съвременни държави народният суверенитет е теоретичната основа на държавната власт...” Други тъпи въпроси?

Нали си позволяваш от името на народа да говориш Та да попитам пак-кога те назначиха за говорител?

Нема отърване от на герб калинките. По закон нищо че били зам. министри им се пазели места. Същата работа като оная калинка дето рева по медиите 2 дена че била изгонена. Вече работи във фонд земеделие понеже и се пазело място. Смятайте каква мафия е гроб. Така са се окупали, че хвърчат от министерство в министерство и няма законен начин да ги изгонош...

Наистина, защо Краси Каракачанов е на завет....

Защото патриотът с големия задник - юнакът балкански е много уморен! Така става, когато човек редовно преяжда и препива, уморява се и започва не да ходи, а да се търкаля и скътава! Цял живот на него основният инструмент за прехрана и живот му е ... устата! Само!

tonk11

Всъщност такъв е закона. Що не го пишете това бе дир?

Това не е въпрос, о отговор! Тоест - отговорът се съдържа във въпроса. Защото това е .., Дир:)

Ново министерство беше на Каракачанов, но да сте чули Зеления чорап- Продев да е казал нещо за агент Иман или да е споменал нещо за армията. Тук смърди на ПРЪДЛИВА сделка.

МОСВ са една от здраво работещите бухалки на шайката.Изпълняват си поръчките да удрят набелязаните без страх от закон и ред. Изпитал съм го.

Радев е най-продажния демагог, но народа е напълно заблуден. Той е като борисов.

цялото герб вън и към затвора.

А Каракачанов - министерството беше негово?

То пък едни кадри предлага Радев. Който плати на Деса става зам.министър. То не са гербаджии, хора на Божков и Каракачанов, Пеевски и дори на Гешев - срам и позор. Подмяна.

Навременната (тоест в реално време) точна и пълна прецизна фактологична информация е абсолютно необходимо (и може да се каже, че е и почти достатъчно) УСЛОВИЕ за истинската пълноценна демокрация! Тоест - информация е равно на демокрация, в съвременния свят! Отново - става въпрос за пълна, точна, НАВРЕМЕННА, обективна и фактологическа информация! И всъщност това е лакмусът, начинът още сега да разберем как ще се справи и процедира едно правителство. Това е и реално форма на отчетност и контрол от обществото, тоест и на самоконтрол! Правилото е много просто - ако правиш или смяташ да направиш нещо, което не е за оповестяване, което искаш да не го научат хората, обществото (чиято подкрепа си търсил и ди обещавал да му служиш добросъвестно...) - подчертавам, говоря за публична администрация и управление - то вероятно това е НЕРЕДНО, а в България с оглед на практиката - и престъпно! И в тази връзка - едни избори не могат да са истински честни, демократични ако избирателят не и пълно и точно ПРЕДВАРИТЕЛНО информиран напълно - кого точно му предлагат, защо точно го предлагат, КОЙ точно го предлага... Защото ако ни отиваш да гласуваш за нещо или някой, когото не знаеш - то всъщност изборът не е твой и дори не е избор (а по-скоро хазарт)! Особено когато не се и търси отговорност след нова, както е в България!

И какво ти предложи Слави за да гласуваш за него? Каква беше политическата програма и на него и на Мая и на Пинокио? Какви бяха икономическите планове дето никой не ги видя? Ставаш все жалък и неадекватен.

Стига с тези твои тъпи въпроси, базирани на тъпите ти разсъждения и предположения, бе! Аз не съм гласувал за Слави Трифонов и съм с огромни резерви към него, и то от много години! И как се отговаря на въпрос аз защо съм гласувал за Слави, като аз нито съм гласувал за него, нито ще гласувам, нито дори и мисля някога да го направя! Но... ако и когато някой прави или заявява нещо, с което съм съгласен, какво да сторя? Да го отхвърля, само защото някой (друг) то прави или казва? Тоест - да се отрека от себе си ли, бе? Отново - спрете вие, троловете с тази тъпа практика да вменявате думи и тези на другите и да ги карате да се оправдават и да обясняват, че “не са камили”! Освен че е много тъпо е и много досадно! Този тъп прийом да внушавате за някой, че сестра му е курва, без дори и да знаете дали има изобщо сестра е наистина много отвратителен, и индикира голяма умствена немощ! И сработва вече само при идиотите...

Ами тогава излиза че си гласувал за ГЕРБ-защото те единствено представят всеки път икономическа програма. Толкова си се оплел че вече се чудиш какво да измислиш.

Двете каки са кадри на ДПС!!!

охо хитрите свраки как действали.

Защо това не е така в частните фирми? Стига с тази вечна държавна хранилка! Като си токова голям експерт и ръководител ще си правиш сметката, че може да изгориш, пък и лесно би трябвало да си намериш работа.

Управлението на държавата не е частна фирма.

Трябваше да бъдат блокирани новите назначения на ГЕРБ веднага след изборите. Имаше предложение ама го отхвърлиха в парламента май

Къде видя нови назначения?

Некадърните ги гонят те пак влизат през задния вход за да крадат милиони от парите на народа. Каква наглост. Затова сме на първо място по смъртност в света защото 90 процента са некадърници в министерствата. Искат доживот да крадат .

Всичко, което е ТАЙНО в управлението, особено в ПУБЛИЧНАТА администрация, е по презумция НЕРЕДНО!!! - затова се крие и не се оповестява - което за България, където мафията си има държава значи и (вероятно) ПРЕСТЪПНО! Защото ако ги нямаше съгласните, наведените, кариеристите, блюдолизците,..., с действията и бездействията им, и с мълчанието им или с активната им подкрепа, нямаше да виреят и престъпниците и измамите и престъпленията им!

Къде видя нещо тайно в случая? по закона за държавната администрация когато станеш министър или зам министър местото ти се пази. И се водиш в неплатен отпуск. Тия като са престанали да бъдат за министри са се върнали по закон публичен обратно на старата си работа. Не са назначени отново. И тъй като говориш за публичност-кой предложи културиста?

Ти защо реши, че “съм видял нещо тайно в случая”, бе! Аз просто направих реплика по темата, както някои я интерпретират в дискусията, по принцип! Писна ми да обяснявам на чули-недочули, учили-недоучили елементарни неща и да се оправдавам и да обяснявам, “че не съм камила”...

За камила не знам ама това че мислиш останалите хора за толкова прости колкото си ти става пределно ясно. Пишейки подобен коментар тук означава че смяташ че тези назначения са тайни. между другото не си спомням някои на някого да е пречил за тия години да пише и да връзка каквото си иска. Спомням си десетки разследвания по всички телевизии които показаха публично нередности. Никой от журналистите не беше нито арестуван нито пребит нито вкаран в затвора.

Твоят коментар е точен и верен... колкото коментара "ако нямаше хора, нямаше да има корупция".

нищо ново, комунистически приомо за сплашване на "масата"!!

Хаха ,имате още два месеца за изтрезняване :)

Връзкарска държава на "калинки" :(

Кой ги е преназначил? Кога е станало това? От статията човек може да си помисли че правителството на Стефан Янев ги е преназначило.