Увеличават заплатите в столичния транспорт със 150 лв. от март, от септември - с още толкова

Сумата от 300 лв. не достига като процент поисканото от водачите на превозните средства

Обратно в новината

Коментари - Увеличават заплатите в столичния транспорт със 150 лв. от март, от септември - с още толкова | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Благодаря за разбирането на всички коментирали статията

Ами да им вдигнат заплатите. Градския транспорт трябва да се оптимизира, да е привлекателен за хората, а не всеки с кола. * п.п. Впрочем, ако търсите гаражни врати тук има страхотни на разумни цени https://nikdoor.com

И що? Нема кой да кара трамвайо ли? А даскали бол - те нямат нужда от пари. Те са длъжни да учат и възпитават бъдещето на България на ползу роду.

Такава измет като теб когато и да пукне, все ще е било късно!

Пишат някои, че заплатите са ниски защото производителността била ниска - не е вярно това за някои сектори. Един учител в европа на 100 деца ли преподава, че взима 4 пъти повече, една мед. сестра в германия 5 пъти повече пациенти ли има на ръцете си отколкото у нас... Бедни сме защото ни крадат западните ни приятели... под благия поглед на малоумната брюкселска администрация.

Как да ти обясня, малоумнико, че едва ли ще разбереш. Преди да сме в Европейският съюз един учител не взимаше 4 пъти, а 30 пъти по-малко, обаче не от учител в Европа, а от чистач на минимална заплата. Лекарите ни работиха за месечна заплата равна на дневната надница но 16 годишен хлапак работещ в Макдоналдс.

Тъпак... има си статистика на ООН на коое място сме били по стандарт на живот по това време... вземи и чети (ако можеш де)!

Го духат бе.Като не ги устройва да начуснат.Къде ще отидат на макя си

Да се вдига цяла България. Друга оправия няма. Искаме европейски заплати. Цените по магазините са като в Лондон и Мюнхен!

ама трябва и европейско бачкане, а не ганювско

европейско бачкане с африкански заплати няма да стане! защо тези същите бачкат като идат на запад? щото им плащат! за 800лв чудеса никой няма да прави!

Когато започнете да се осигурявате на реалните си заплати, тогава ще ви подкрепим. Аз данъчни измамници не подкрепям!

евтино се дадохте....

Зависи от гледната точка. 300 лева са огромна сума за един пенсионер, а същевременно са две пазарувания с една торба в голям хипер маркет, а за един депутат са джобни пари за една вечеря

ГЕРБ и СДС са виновниците за днешната мизерия в България.

Е,нема такъв виц!Увеличение със 150 лв!Хахха-това на ден ли е?Или на час?!Винаги съм се чудел-как им издържат нервите на тия ватмани и шофьори?!То кола да шофираш в София вече е предизвикателство,камо ли трамвай,тролей,автобус!

Това е единтежъки отговорен труд. Не е като на Депутетата, които получават незаслужено високи възнаграждения.

депутат. Какъв е проблемът?

Цените вече са като в Европа. Сега ще вдигнем и заплатите като в Европа… Само, че производителността е като в Африка. Фирмите ще фалират или ще трябва да уволняват. В голямата си част фирмите съществуват на субсидии - 10% данък, еврофондове, компенсации. Клиентите са държавата и общините. Това не е никакъв бизнес.

Три дипломи от ВТУ, СУ и Оксфорд. Утре обаче отивам в транспорта. Тази гладна агония трябва да спре най-сетне. Вие като не щете, ние ще седнем зад "чекръка". Пак е по-добре от миене на стълбища и нощна охрана на мутренски паркинги.

Леличките в детските градини кога???? Простите шофьори е ясно че са облагодетелствани

С какво точно е заслужил един прост шофьор овеличение. В общината сме само юристи и дори кафето си го плащаме

изрази като "прост шофьор" злепоставят и най-великия юрист

Вземи един буквар и през 1 минута си го удряй в челото, прост е тоя дето пише Овеличение общинарю !

Еми бягай частно кво седиш в общината да си бараш пишока

Сте най долното съсловие. Никаква производителност. Пиявицитена на обществото. Само хонорари са ви в главите.

За такъв като теб-никакво Овеличение!Обратно в първи клас!

Това са 300 лв!!!!!! За нас кога?????

Е батко нали ви напомпа преди да падне от власт, т'ва не беше чак толкова отдавна....

Епа що не, к'во са 2 бона заплата, при цена на билетчето 1.60. Те какви ли не щуротии, по софтуери, па валидатори, па не знам си какво накупиха.

Народните чеда трябва да взимат поне 25 хиляди с 15 е опасно да ходиш в магазина!

За неразбралите, Фандъкова чака пари от всички български данъкоплатци за да повиши заплатите в софийския градски транспорт.

Само в София ли има транспорт бе ва`ща мама? Само София ли е България? Нефелни, продажни, мекерета...

Ми траспорт иама и в други градови. Що София - виж каква час от всички сме в София.

Поставени сме в ситуация да вдигаме държавни разходи за сметка на вътрешно държавна инфлация, за да изравняваме цени с еврозоната. Това не трябва да се прави за сметка на вътрешна инфлация, а за сметка на обменният ни курс! В противен случай вървим с бързи крачки към изравняване на цените за сметка на дълг. Т.е. някой изпреварващо ни напомпва държавния дълг до европейски нива! Трябва да се дръпне ръчната спирачка на вдигането на държавните разходи за сметка на държавен дълг! Трябва да се намерят управленци с топки, които да поискат предоговаряне на курса лев евро на 0.60 лв за евро или поне 1 лв за евро! Богатството на държавата се мери като от БВП се извади дълга! по този критерии България е богата държава и това трябва да бъде отразено в обменния курс на лева към еврото! Ако има държавници трябва да повдигнат този въпрос!

Големи тъпотии си написал.

Като чета статията, отдалеч тя ми намирисва на пълна измама ! Какво поетапно вдигане на заплатите в бъдеще време, какви ти . . .300 лева. Тая "проскубана" кокошка е обсебила кметството за цели 3 мандата и е назначила там персонал, който е 90% от привърженици и кадри на ГРОБ. Докато тя не бъде изхвърлена от там, с цялата си камарила от крадци и бездарници . . . София добро няма да види !

Гласуват и доверие... Софиянци си искат бетона и Вълка

Нормално.... От 23лв сега плащам 50лева за карта в София

Данчето се е разработила предизборно май!

Губят Пловдив, поне Банкя да спечелят и басейна в Борисовата градина

специално на шофьорите трябва да се предлага бонус - коректност - когато е точен в разписанието си, не закъснява с превозното средство, и не вижда,че някой тича да хване рейса и нарочно да затвори вратите и да потегли дори и с 2 минути по-рано, за да му е гадно на тичащия, защото половината са такива. Наскоро даже един на началната спирка си пиеше кафето и си лафеше по телефона, а хората мръзнеха и чакаха да отвори вратите, а той мина и ги отвори с 5 минути по-късно без видима причина, ей на такива трябва да им ги намаляте с 20% заплатите и от техните да давате на другите, които заслужават, а не да правите билета 2 -3 лева, което е непосилно за масата от пътуващи. То който има 2 и нещо за билет ще си купи и кола в повечето случаи !

да има санкции, когато спират на спирките, все едно возят картофи!

Същото и за машинистите.... Колко влака изпуснах, а не спират

Да не преядат!

Е от колко на колко стават

от 3 420 на 3 570 лв

za 2 meseca nali?

Абе сипете хейт, но се радвам за всеки българин, на който му увеличат заплатата. Повечето ще го похарчат в РБ за семействата си. А това с едночасова стачка е смешно. Всеки ще се нагласи, спрямо нея. Я с колата, я уговорка с шефа за по-късно, я по-рано ще отиде на бачкане /който каквто му е позицията/.

Това помпа допълнително инфлацията.

Не казвам, че съм икономист. Не разбирам - микро, макро - рамка. Камо ли бюджет. Файда съм дал с акъла. Знам, че като кажа на шефа - напускам - малко ми е, другаде дават повече. Той все възбужда и повдига: "Седи тука бе шебак, требваш ми". Заведения - сметки и бакшиши, почивки в СПА - РБ - също пари /мои- нигови/. Не знам това за инфлацията. Знам, че на повечето ми пари им оставям повече бакшиш. Харчи се в РБ. От там си правят по ЗДДС и по ЗКПО - заведенията., за сметките А сервитьорите - вече го писах. Пак в РБ харчовете на други. Но все пак не съм икономист, като Вас и сигурно "помпам" инфлация. Прос тираджия съм, бре момчуляк. Абе сханахте ли от горното, колко съм пиян/.

добре че скоро ще има избори та мръсната гербаджийка да вдигне парите на хората

Неминуемо ще последва и увеличение на таксите за транспорт по 2 лева, за покриване на това увеличение