Увеличават се случаите на ухапани от кърлежи в София, двуметрова трева в „Борово“

По думите на районния кмет на "Красно село" от миналия четвъртък косенето е започнало

Обратно в новината

Коментари - Увеличават се случаите на ухапани от кърлежи в София, двуметрова трева в „Борово“ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ами окосете си я като толкова ви пречи!

Плащаме местни данъци и такси бе, идиот! И в Младост е така. Май свърши, нищо не се случи.

какво плащаш бе, сельо! няма кой да ти коси тревата, както и да ти изрине снега през зимата!

Ами окосете я, де! И аз плащам данъци, но не седя да се тюхкам когато общината не си върши работата, а я върша аз. Чистя си снега, кося, поддържам около вкъщи, дори поддържам до степен и пътя. Не е моя работа, но го правя за себе си и околните. Защото иначе просто никой няма да го направи. Помня преди години бях временно на квартира в Манастирски ливади - запад. Зима, много сняг, улиците блокирани, няма кой да изчисти. Станах в 4 сутринта, взех лопата, слезнах и почнах да чистя улицата и кръстовището сам. Съседите започнаха да се събуждат и тръгват на работа. Знаете ли каква им беше реакцията? Подиграваха ми се какъв съм бил балък да чистя на всички. Е с такива подчовеци как се живее?

Ами в "Надежда" вчера окосихха за 3-ти път. Да продължават в "Красно село" и "Младост" да си избират "прогресивни" кметове, като Росинчето и медийната звезда Иванчева. Може да не е окосено, но би трябвало поне да е изчегъртано?

ако потдържаш пътя може и да те глобят

Не съм от хората, които търпят глупости.

През май-юни е размножителният период на кърлежите, и тогава по зелена ливада не се ходи. Небрежни родители не пазят децата си.

"Царевичните деца" - изкуплението

Тревата е над метър. Никъде не е косено. Заради влагата е пълно с рояци мушички, които ти влизат в устата и очите. Идилия...

В района на Пирогов и Медицинска академия тревата и бурените са над метър. Където можах, поразчистих пред блока, но няма как навсякъде. В "Красно село" е пълен ужас. Преди поне преди местните избора малко се активизираха.

Престижен квартал, а се смеете на Люлин, там поне се коси.

ПРестижен е само спомена за името, свързано с определен дървесен вид. ОСтаналото е мутробарок, откровени селяндури, потрош на тротоари, блъсканица и мръсотия. Но за 300 000 евро на тристаен от 75 кв. м., толкова.

Не е само Борово. За Банишора пускахме десетки сигнали още от април. Окосиха преди 5 дни. Явно дъждът ги е изненедал.

Всички сте селяни, една трева не можете да си окосите!

Ква Иванчева, бе Иванчева е в панделата. Иванчева беше кмет преди седем години и не е кмет от поне пет години.

Не косете тревата, че пъдпъдъците мътят.

Тогава да си основем кибуци и да спрем да плащаме данъци. Така ще можем и да си купим техника на принципа на кооперациите- зимата за почистване на снега, лятото зо косене на тревите. Тогава ще си знаем, че няма кой и ние ще поддържаме пътищата, околоблоковото пространство, озеленяването. Следващата стъпка ще е да излъчим феодален владетел, за да се отцепим от ония от другия квартал и може даже да им обявим война! Иначе, поздравления за инициативата и позицията!

Друго нещо, да ти влиза в устата

не е повдигнат по-рано и то пред отговарящите за косенето служби? Тук само се оплакват хора, но ефектът, е че им олеква. А не, че ще се окоси.

наречен коса - електрическа или старовремска, къде го продават? И кой ще обучи човек да работи с него? А колко струват двата вида, споменати горе?

Демек детенцето на снимката е два и десет, щото е по-високо от двуметровата трева. Нальи?

С лопатата ТРЯБВА да напрвиш друго!

Това на снимката е детенце. Ама детенцето хем е в трева, хем не е. Защото тази трева е пшеница. От друга страна на дир-ът не придирят. Щом е трева, почват да я пасат.

Така става, когато допускате, че не съществува нищо извън видимото на снимката. Детенцето е седнало върху моторна косачка, която добавя към височината 50-ина сантиметра.

Прилична част от тревата около блоковете образува същите на вид семена. Няма да мине комбайн да я събере, така че може дори да е пшеница или някоя роднина, но изпълняваната длъжност е трева.

Баш селяните си косят тревите, иначе чесънът и пиперът няма да оцелеят. Само гражданите чакат някой друг да им я окоси, ако не са я изпушили още.

при5 градуса външна температура. Вярно ,че валя, ама това означава ли ,че ще ни оставят да ни хапят кърлежи и комари като ,че живеем в тайгата ?!! Понеже обстановката е "Не се знае от къде и кого ще духне вятъра" затова всички си клатят краката. Това с тия кърлежи е от 2-3 години и става все по досадно. Ще ни избият кърлежови инфекции. Жалко ,трагично и удиозно.

Ако детето ви го ухапе Кърлеж веднага го извадете го в спешното отделение НЕ ваксинирайте детето с нищо ,а Веднага започвайте терапия с юКислородна вода супена лъжица в 1 л вида и по 20 капки Колоидно сребърна вода да пие поне 1 седмица. Масивни дози слънце да го грее . Никакво сладко, Мястото на ухапаното да се мие с слаб разтвор на калиев перманганат и към водата на детето и течностите да се добавя и по малки дози метиленово синьо. След измиване с перманганата и йодизиране раната се запечатва само с мехлем от чиста свинска мас и поне 3 дни детето да пие Стрептомицин.

сра, а? Иванчева толкова години не може и простите, че ви нанесе материални пропуски няколко години, чак в панделата я тикнахте! Герберски тролове.

Който сече дърветата има много да „жъне“ и „пръска“ после. Валежите също започват много да му пречат.

Тая която се води кмет на община Красно Село е за пандиз палас! Нищо не правеща и само краднеща пача.

Колега пропуснахте че детето трябва да спи на ляво ухо с главата на изток. Като стане да плюе три пъти през рамо, да пие отвара от пачи крак и жълт кантарион. Праговете да ги прекрачва с десен крак, изрязаните нокти да ги закопава под плачеща върба или ябълка с червени плодове.