Увеличават се общините без нито една аптека

Най-добре осигурено с аптеки е населението на някои туристически общини

Обратно в новината

Коментари - Увеличават се общините без нито една аптека | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

да продават лекарства , само с хранителни добавки не може !

много лошо ! . мафията иска да избие хората ...да има място за блядовете !

аптеките намаляват, работна ръка няма, раждаемостта пада - за къв ги строите тия коптори и искате хиляди в евро не ми е ясно?! Кой ще живее в тях???

Но пък има няколко вида банани!

Ама има и пОрмоции на банани.

Основна грижа на държавата е за здравето на населението. При такива общини тя е длъжна да направи така че да има аптечно обслужване на хората. Здравето е най важното всичко друго е следствие на наличието на здраво населениел

обаче в статията липсва още една трагична статистика - нормалният българин ходи най-рядко на лекар, в сравнение с останалия ЕС. Значи не само аптеки трябват, ами и елементарна грамотност у българина да се грижи своевременно за здравето си.

за да ги няма тия общини без аптека на картата, от чисто статистическа гледна точка трябва да ги присъединим към някоя съседна община с поне една аптека. Само не казвайте на Денков или на Прасето, да не ги учите на лош акъл!

Абсолютно лобистка статия. От измисленото министерство си прокарват измислени закони да обслужват едрия фарм бизнес. НЕ им стигат сладовете на едро и веригите аптеки а сега искат и да завземат още територия с вендинг машини. После ще кажат и че персонал не им е нужен и че само вендинга е достатъчен. Ехааа Колко пари ще спестиме от заплати. Аре у левоо, цялата фарм измет, особено едрите босове с цялата корпоративна пасмина около тях.

Ама банани доставят ли им редовно?

Не само аптеките са недостатъчни! Асортимента в тях е малък, често трябва да обиколиш 4-5 аптеки за да закупиш преписаните лекарства !? А за разликите в цените ме е страх да кажа. Разликите са м/у 5-9 или12 лв за едно и също лекарство. ЗАЩО и до КОГА ??? Лекарствата по Здравна каса АКО се купят свободно излизат с по 3-4 лв по-скъпо, но не ПЛАЩАШ на "личният "лекар "потребителска такса", така че на свободно излиза подобре/а печелиш и време/ !!!!! За това ли на Здравната каса се "гласуваха" 8 милиарда лева ??? Инсулин-НЯМА,скъпите лекарства-с поръчка/отиват 3-5 дена/--това ли е "здравеопазването ни"????? Смешници !!! Спрете да крадете !

И какви приходи ще има тази аптека в едно село със сто души ,за да може да се покрият първо разходите и после и да остане някаква печалба,за да може да живее и фармацевтът?

За сметка на други места, където между всеки Табак шоп и заложна къща има аптека. БГ икономика, благодарение на тиквун, а след това и на пп дб.

Бе то хора няма в Трекляно, те за аптеките се притесняват. Общините в България трябва да са не повече от стотина, 120 максимум. Останаха само старци, цигани и бедняци в тази България. Докогато изкарат - дотогава.

нали живеем по-добре. Я какви успехи отчете Правителството!

Като цяло това е проблема на централизацията на всичко към големите градове. В селото, в което живея имаше преди автобус до съседния град по два пъти на ден. В момента има автобус 2 пъти в седмицата. Просто човека, който го кара, няма как да си избие парите с трима пенсионери, които се качват и 2 лева билет. Малките населени места няма как да носят икономическа изгода като големите за държавата. Затова държавата трябва да се намеси активно със субсидии за бизнеси, които не биха били икономически изгодни в провинцията.

По-малко българи...

За функционирането на аптека е нужен магистър фармацевт. Трудно се изкарва заплатата му с продажби в малка община. Да не говорим за другите разходи. Законите са направени така, че да има максимална събираемост на данъци и стриктен контрол, което е подходящо за големите градове. Некадърното управление на държавата видимо създава проблеми

Аз пък си мислех, че всичко се прави за хората... поне така казват управляващите.

че средната възраст на работещите в аптеките е над 60г. и се увеличава

Това е добра новина ! Стига са ни тровили с тези лекарства, с тези реклами с тези морални и естетически нравоучения. ние сме деца на Дионисий.

Потресаващо. Но важното е, че ще бъдем лидер в космически и всякакви други иновации (мара логорея защо дойде тук, да сме иновативни) и че има пари за зеления кл-оун. Всичко друго на територията е маловажно за скъпия управляващ.