Увеличават бюджета на военното министерство

Средствата ще позволят попълване на редиците с още 800 армейци

Обратно в новината

Коментари - Увеличават бюджета на военното министерство | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На армията са нужни само стотинки, за да въведат стандарт "възраст-ръст-тегло"!

руснаците ще ходят в рая , американците също , а ние ще мрем от лъчева болест ? защото никой няма да се смили над нас да пусне няколко бомби . Те толкова имаме нужда от армия

Стига ни храчихте парите за глупости бе измамници

Нищо повече освен нисък поклон на премиера към най-лоялния партньор в коалициая ОП.

ходили са заедно на лекции в ;ония служби; ??

България може само да се гордее с офицери като генерал Илиев. Пожелавам Ви здраве и бъдещи успехи.

тъй тъй тъй! бъдещи успехи, щото в миналото и настоящето не се забелязват никакви успехи, ще се надяваме на бъдещите успехи!

Само дайте, дайте, дайте, искаме, искаме ама от тях нищо. Във ВА Раковски даскали с високи длъжности - пагонлии за сметка на войските. 20 заплати за сметка на работещите на МРЗ. Бюрокрация и шуребадженащина. Почистете системата си.

Реформирайте МО вместо да наливате народни пари за да храните една армия работещи пенсионери и една армия генерали и чантаджии. На първо място в света сме по брой на генерали и полковници отнесени към числеността на армията ни. Сега ще се налеят и милиарди за няколко самолетчета които изобщо няма да решат проблемите на войската. Ние сме в НАТО и нямаме нужда от тези играчки а от една стегната високоплатена и боеспособна малка армия. При една добра организация настоящият бюджет е напълно достатъчен !!!!!

Пародията наречена БА трябва да се разформира и да не съществува вече, чудите се как да увеличавате а в същото време нещата стават все по зле

С тези "бойци"-шкембелии и с остарялата над 40г руска техника можем да плашим само гаргите и враните в полето.

Служил съм 2 години редовна военна служба. Втората година бях от командния състав. След това ми се събират 6 - 7 месеца запас. През всичкото това време се нагледах на имитация на служба, докарване пред началството и нагаждане на отчетите. Познавам и една камара действуващи от резерва и от запаса военни, на които не бих се доверил за каквото и да било. Защо пак давате на военните? На първо место вижте демографската криза. Вижте защо много райони се обезлюдяват. Вижте нивото на образованието. Вижте защо имаме най много генерали, професори, доценти, а образованието е в колапс. Вижте защо в болницата за да получиш нормално лекуване трябва да доплащаш. Вижте още много неща. Но разберете . При военните е пълно с тарикати, на които не им се работи. Те винаги ще плачат за повече пари. Ако продължавате да им увеличавате субсидиите държавата скоро ще фалира.

ПЪРВАТА ЗАДАЧА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО Е ДА ИЗХВЪРЛИ ЕДИН ЧОВЕКОНЕНАВИСТЕН БОКЛУК ОТ СВОИТЕ РЕДИЦИ!

Що ли се сещам кой е?

Къде ми отиват данъците... За камуфлажни търбуси и паразити.

Във века на Интернет в цивилизованите страни идеята за война със съседите е абсурд. Сега всеки може да си контактува, а и го прави с хора от цял свят. Това прави хората по близки, не е както преди години и векове, когато чужденците са били смятани като извънземни и трябва да бъдат трепани, а ние от тях да се пазим. Затова цялото дрънкане на оръжие е някаква отживелица и пари на вятъра. Само до преди 150-200 години всеки град си е имал крепостни стени, а портите в тях са се заключвали нощно време и сутрин са ги отваряли. Сега нещата са безкрайно различни. Затова и не мога да го разбера този напън за нови изтребители. Не само че са скъпи, но самото им използване е от порядъка на хиляди левове за час полет, отделно скъпата поддръжка. Вместо да си правим страната си по добро място за живеене и да мислим само за това, ние мислим как да харчим пари за безполезни неща. Пример за човешко слабоумие.

Някой напоследък яко пазарува елеторат!

При тез лапачи с ранно пенсиониране всичко е отлично

Тези кога ще си заплащат на 100 % осигуровките. Претъпкани щабове с калинки. фирми на МО с наши хора пенсионери с пенсии + заплати и отбиват номера по за 1800-2000 лв. В петък "работят" до 14 ч.

специално за инфо! военния бюджет на сащ е 700 000 000 000 $ на россия около 70 000 000 000 $, в рубъли не ми се смята, щото нали россия щеше да сее отказва от долара! бвп на щатите е 18 000 000 000 000 $ а на раша 1 200 000 000 000 $ простичката аритметика казва - военния бюджет 1 към 10 в полза на щатите а бвп 1 към 16 в полза на щатите! та само неук тъ.пак не може да сметне кой повече от наличните си парички харчи за УрУжие!

Дълговете, дълговете забрави да надращиш ве чиракопитек тъпии, па а и твоя бюджет забрави.мбухахаха

умньо, 70 млрд. срещу 700 млрд.долара - военните бюджети на Русия и САЩ; 10 ПЪТИ; 51 МЛРД. срещу 21.5 ТРЛН. долара - външните дългове на Русия и САЩ. Колко ПЪТИ бе, умньо?! А знаеш ли колко ТРЛН. е бюджетният ДЕФИЦИТ на САЩ и колко МЛРД. на Русия?! Колко ПЪТИ е разликата, знаеш ли?! ... Пънеш се като магаре на мост, а си ОТЧАЙВАЩО невеж.

Ататюрк е обичал България и усърдно я е изучавал , а после всичко научено в Турция е приложил.Само ще страдате , защото него забравихте и на османци се правите.

а бе ти всъщност за къде пътуваш, щото тоя влак дето се возиш явно не е за там?!

Сладолед ама утре не днеска пък утре ще видим

Прочетете писмата на Яворов за събитията през първата световна и най вече , тези описващи битките на Колев.Няма друга армия , която с доброволци да разбива елитна имперска армия.Руснаците винаги ще ни мразят , защото само ние ги унижаваме и после им прощаваме , никой друг не ги кара да се чувстват малки и нищожни , освен българските войни.

руские не са малки и нищожни!! те са гоооолеми и нищожни ска - паняци!

voknid

Военните ни пазят отвън, а отвътре - сами да се пазим, че от толкоз "приятели", и врагове не са ни нужни. На кой "закрилник" по-напред да се надяваме, че и сметките да му плащаме?

У нас диагностирует скважины, производит Водоочистка для колодцев. В компании имеется к продаже ОБЕЗВОЖИВАТЕЛИ ОСАДКА И УТИЛИЗАЦИЯ, Отстойники для воды, Турбинные мешалки, Шнековые обезвоживатели осадка, Контрольные колодцы, БиоБлок (ББ), Биологическая очистка хоз.бытовых сточных вод, ОДЪЕМНЫЕ УСТРОЙСТВА И МЕТАЛЛОКОНСТРУКЦИИ Шнеки из конструкционной и нержавеющей стали, ВОДООЧИСТНОЕ ОБОРУДОВАНИЕ Очистка промышленных сточных вод (молоко, пиво, спирт, животноводство, прачки т.д.), ПОДЪЕМНЫЕ УСТРОЙСТВА И МЕТАЛЛОКОНСТРУКЦИИ Шнеки для зерна и пищевой промышленности, ОЧИСТКА ЛИВНЕВЫХ СТОЧНЫХ ВОД Сорбционные фильтры, НАСОСНОЕ И КОМПРЕССОРНОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (Грунфос, КСБ, Вило, КИТ, Взлёт, ТВП) Аэраторы трубчатые, ВОДОПОДГОТОВКУ Мембраны и реагенты для осмоса, а также все для автомойки Система очистки воды для автомоек. У нас вы найдете ЛОС, а также Смотровые колодцы, мы можем произвести Строительство кессона. Бурение артезианских скважин, Инженерные изыскания, Водоснабжение частного дома. Чистка фильтров скважин : [url=https://gmgd.ru/] Автономная канализация[/url]

а бе российски тъпак, у вас все още канализация нет, къпете се само напролет докато са мънички брезовите клонки дето се млатите с тях в "бянята" скована в далечния край на двора, се..рене във външни нужници, ама рекламираш в България кладенци?!! ба си росийския тъ.пак в България има течаща вода и в най скапаната къща бе, смо.тльо!

Тоа е тъп(ако тва не го дращиш ти де, щот те знам , че си смърдяща сган) па ти два пъти. Аве чирак, ти до сега си топлиш мизерния пърдюлние с кюмюр и кюмбе ве, за ква канализация ми пиздиш ве?хахаха У европейската ти София у некой крайний квартали до сега серите у дворо ве.мбухахаха

В Сервисе диагностирует скважины, производит Обслуживание систем отопления. В нашей фирме имеется к продаже ЁМКОСТНОЕ И РЕЗЕРВУАРНОЕ ОБОРУДОВАНИЕ, Емкости и резервуары с подогревом, Турбинные мешалки, Мешочные фильтры, Контрольные колодцы, Ершовая загрузка, Канализационные насосные станции (КНС), ОДЪЕМНЫЕ УСТРОЙСТВА И МЕТАЛЛОКОНСТРУКЦИИ Подъемники, ВОДООЧИСТНОЕ ОБОРУДОВАНИЕ Флотационные системы (Флотаторы), ПОДЪЕМНЫЕ УСТРОЙСТВА И МЕТАЛЛОКОНСТРУКЦИИ Вышки (сотовой связи в том числе), ОЧИСТКА ЛИВНЕВЫХ СТОЧНЫХ ВОД Жироуловители, НАСОСНОЕ И КОМПРЕССОРНОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (Грунфос, КСБ, Вило, КИТ, Взлёт, ТВП) Аэраторы дисковые, ВОДОПОДГОТОВКУ Мембраны и реагенты для осмоса, а также все для автомойки Очистное сооружение для моек легкового транспорта. У нас вы найдете Строительство ЛОС, а также Коллектора, мы можем произвести Насосы для скважин. Бурение неглубоких скважин, Поиск полезных ископаемых, Ремонт систем водоснабжения. Водоподготовка и водоподведение - [url=https://gmgd.ru/] Автономная канализация[/url]

Ето това направи БорисоФ с посещението си в Америка Поби дълбоко чело в земята Козирува на Бръмп и гони обещаните 2 процента за въоръжаване защото сме най богатите в Европата Докато Европа отделя 1,2 процента защото са по бедни от нас А тези милиарди дето ги вземаше по заповед на Джон Кери за същото въоръжаване отидоха в офшорните му сметки незнайно къде Дааа имаме си богат татко и глупаци гласоподаватели

Лелеяната снимка с Тръмп е най-скъпата :(

България-1.3% от бвп за армията! россия 14.7% са армията! що ревеш тук, ска.паняко, а не си идеш да ревеш в кочината духовна и необятна?? аа пропо, лети ли още ракетата на путин с ядрения двигател , незнайна орбита и нечувана скорост? а 2 % от бвп на държавите членки на нато е договорен още докато варшавския договор не беше умрел!

умньо, би ли написал какъв % от БВП-то е рекордният бюджет на САЩ за отбрана?! Жокер - 716 млрд. долара.

Умен си като баща ти от Банкя На запад никои не мисли за воина с Русия Затова бвп е 1,2 Това са само думи И не Америка пази Европа а Европа пази Америка Американците доидоха тук в Европа когато Германия беше вече мъртва Както доидоха да разделят авантата така и си останаха Затова е този вой от Америка Европа да си увеличи тези разходи до 4 процента но Меркел не е Ага БорисоФ Американците в момента не са добре дошли тук

а ти си "умен" като майка си от крушовича! в нато е приет стандарт-2 % от бвп за военни разходи! почти никой не го е достигнал, ама ще го достигнем! а россия ще си стои в кочината, потънала в гряз до шия!

В компании проектирует, производит Насосы для канализации в частном доме. В нашей фирме вы можете купить БИОЛОГИЧЕСКАЯ ЗАГРУЗКА, Силосы для хранения сыпучих продуктов, Пропеллерные мешалки, Ленточный фильтр-пресс, Технические колодцы, Дренажный блок инфильтрационный (БИЗ), Очистка ливневых сточных вод: жироуловители, пескоотделители, маслобензотделители, сорбционные фильтры, комбинированные песко-нефтеудалители (с сорбционным блоком и без), ОДЪЕМНЫЕ УСТРОЙСТВА И МЕТАЛЛОКОНСТРУКЦИИ Вышки (сотовой связи в том числе), ВОДООЧИСТНОЕ ОБОРУДОВАНИЕ Статические смесители, ПОДЪЕМНЫЕ УСТРОЙСТВА И МЕТАЛЛОКОНСТРУКЦИИ Ангары, Павильоны, ОЧИСТКА ЛИВНЕВЫХ СТОЧНЫХ ВОД Жироуловители, НАСОСНОЕ И КОМПРЕССОРНОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (Грунфос, КСБ, Вило, КИТ, Взлёт, ТВП) Аэраторы дисковые, ВОДОПОДГОТОВКУ Установки фильтрации и предподготовки, а также все для автомойки Автомойки на базе флотации. У нас вы найдете ЛОС для промышленных предприятий, а также Нефтеуловители, мы можем произвести Земляные работы и прокладка труб. Бурение артезианских скважин, Поиск полезных ископаемых, Обслуживание систем водоснабжения. Обсадка труб скважин - [url=https://hooppa.ru] Очистка емкостного оборудования[/url]

Поне научете кой и какво е постигнал ген.Колев.Няма друг пълководец във воената история на света , който с кавалерия да размаже артилерийски полк.Няма друг пълководец с такава положителна статистика и победи.Само факта , че Вермахта е планирал своите танкови атаки , изучавайки неговите битки е повече от признание.Да , Вермахта загуби , но на един немски войн се падат към четиредесет чужди.Както при генерал Колев.

Да и сражението при Одрин се изучава в Уест Поинт в САЩ. За съжаление, такива хора и пълководци скоро НЯМА да има в България. Първо, те са били доблестни хора и хора на честта и след това всичко останало. Такива хора в България не останаха или са единици. В момента, България се разпада от КЛЕПТОКРАЦИЯТА.

Без да омаловажавам смелостта на ген Колев и войниците му, има и други такива битки. Виж "Битката при Балаклава".

това е прекрасно! още 800 тюфлека ще докарат до ранна пенсия без да се са трудили! ма ако не е тайна, кажете от дека ще ги вземете тия 137 000 000 лв., щото борисоав обеща едни 150 000 000 на майките на дебил.четата, и ще ги вземе от повишения данък на автомобилите! ама тия 137 000 000 не мога се сетя от дека ще ги изстиска? а и това с танковете....бе нещо не ми се връзва! стой! не че са руски, не че са стари, ама танковете, според военната наука, са нападателно, изключително нападателно орУжие! та кого ще нападаме, та да знам дали да продавам, или да купувам!

Ножа нападателно или отбранително оръжие е ? Или кухненски прибор

Другари от ЕС и НАТО, свирете тревога! Купете си храна, вода и свещи за две седмици! Червената армия се е скрила под креватите ви. Руснаците идват! Руснаците ще нападнат България! Руският държавен балет на лед „Санкт Петербург“, ще има представления в България! И още по-лошо! Руският държавен балет на лед ще представи комунистическия балет "Лебедово езеро"! Подло и коварно! През декември!

не че нещо, ама красная армия умре съвместе със ссср! а лебединое озеро, не е комунистическо произведение , щото е сътворено 1878г. , а самият чайковски щастливо не е дочакал великата октомврийска революция щото е починал 1893г! и чайковски не е русский, щото е роден във воткинск , украина с родители иля чайковски, украински казак, и майка александра чайковска, моминско име д.асие, с френско потекло!

Ти направо го уби! Може и да си трол, ама никой в този форум не може да се мери с тебе.

аа не! не съм го убил аз, а русолюбската му простотия и примитивизъм!

Вярвам че представлението/демонстрацията е била на ниво. Имаш условен противник и го "мачкаш". Ама дано не им се налага да участват в реални бойни действия. Тогава нещата отведнъж стават с друго измерение и оживяват много неща.

абе що не махнете тоя идиотски бърбън ор сайта си

1 милиард и 820 милиона лева за ОТВЕТЕН УДАР?!?!?? Ашколсун! ПАК ще вземат от образованието и ще подготвят УДАРНИЦИ: България отчита най-резкия процентен спад в разходите за образование в ЕС Според данните разходите за образование са намалели до 3,4% от БВП през 2015 г. "Консолидираните правителствени разходи за образования у нас са намалели в реално изражение с 9,1% през 2016 г. Това представлява най-рязкото процентно понижение в целия Европейски съюз. Това е едно от заключенията на годишния доклад за нивото на образованието и обучението в ЕС, изготвен от Европейската комисия. Според данните разходите за образование в България са намалели до 3,4% от брутния вътрешен продукт (БВП) през 2015 г., което е по-малко от средните за блока стойности от 4,7% от БВП." Пази, Боже, от човек прост на висок пост!

И аз не мога да ви опазя. Българите все са терсене на опакото.

И аз не мога да ви опазя. Българите все са терсене на опакото.

Както казва един американски полковник "войниците не започват войните, те само умират в тях".

Забравих да ви напиша- по повечто западни сайтове се препоръчва на хората да се снабдят с продукти преди да дойде както те казват кризата...мерише ми тази криза на барут. Не се шегувам.

Слагайте минуси и си спомнете за това кога се окаже че килерите ви са празни.

Винаги е имало слаби и страхливи българи , но това никога не е спирало другите да се превърнат в герои.Само си спомнете за подвига на ген.Иван Колев и веднага гордоста ще се завърне.А до песимистите , дайте ми един по добър генерал от Колев в чужбина

Никакъв подвиг не е направил колев. Ако румънците и руснаците са очаквали съпротива, щяха да го смачкат. Ама особено последните са разчитали българите да не стрелят по братята си, като са пропуснали, че са предатели.

ХА ХА Генерал Колев ги е изклал руските тъпанари! Това си е истината! И да не забравяме русофила Иван Вазов, който проклина Русия и пише стихотворение с въпрос в него! Още тъпите русофили не са отговорили на Вазов! Защо ли?

Истината е, че руснаците ти го върнаха тъпкано на 8.09.44та. Тогава що не ги изкла?

Не си прав. Битката не е само една, а цяла поредица. Ако не са очаквали съпротива, след първата битка е било редно да им светне лампичката, че няма лабаво. Не подценявайте смелостта на дедите ни. Разбираемо е да ги недолюбваш, голям срам брахте от тях при Одрин, Чаталджа, Еникьой...И вие ли не очаквахте да стрелят по вас?

Не, не брахме срам. Просто армията ни тогава нямаше тил. Империята се разпадаше, та уцелихте момента. Ако не беше така, 500 години ядохте боя преди това и пак щяхте да го изядете.

След като си толкова навит да се биеш срещу Русия, защо не тръгнеш с пушка в ръка към Сталинград? В момента времето и снежната покривка са много подходящи за една геройска смърт!

Номерът, че Русия ни заплашва, отдавна не работи! Голямата заплаха за световния мир е хищната американска империя! Американските концерни и картели!

Къде ще се бие тоя пръдливец бе? Осман паша си получи сабята от руснаците, ама беше войник с чест. А тоя е лаладжия по коментарите на сайтовете, щото никой иначе не му обръща внимание.

Хайде, хайде оправдания. Само две-три години след тези събития посрещнахте и успяхте да разбиете англичаните при Галиполи. Тогава имахте ли тил или империята ви беше във възход, а? Ататюрк тогава е успял да спре настъплението на англичаните , предвождайки войници без патрони, това е добре известен факт. Просто врагът е бил друг, мотивацията ме е била слаба...

Били сме голяма държава в първите векове след основаването през 632 година от Кубрат. Обаче никога армията ни не е била голяма. Напротив, даже сме имали твърде малка численост на войската и това се потвърждава с документи. Основно сме се били с гърците и те винаги са ни превъзхождали по численост. Обаче почти винаги сме ги мачкали. Не е важно дали имаш голяма армия и добре въоръжена. Много по-важно е войската да има дух и кадърни командири. Почти всички наши значими победи са следствие от гениални ходове на командващите. Средновековната ни история е изпъстрена от победи в защита по разни проходи и блата. Съвременната ни история е на обратния принцип и битките за Одрин и особено Лозенград доказват, че и в атака сме страхотни. Всичко опира до мотивация и военноначалници. Може да си мислим, че армията ни не става, но съм сигурен, че опрем ли до нея тя няма да се огъне пред никого. Може по въздух да ни бомбят и камък в/у камъка да не остане в България, но накрая враговете ще бъдат прокудени!

Най-вероятно така е било, но и "материала" е бил друг, бих казал коренно различен от сегашният.

бе мушмул, 7 века сме мачкали Византийци. Източна римска империя! Гърците са изчезнали още преди новата ера, барабар с траки и разни други шматки по нашите земи! Днешните гърци са като днешните македонци - населяват земите на древни племена, изчезнали безвъзвратно от лицето на земята. Невежа кучка си ти, айде лягай!

Армията ще си остане място, където мързеливите да могат да вземат не лоша заплата без да дадат нищо от себе си. Единственото за послушание и липса на собствено мнение. Докато заплатата на редник е колкото на учитвл, нищо добро не ни чака

Е как нищо добро да не ни чака- я виж, там си намерихме президента....

Българска армия? Бе вие нормални ли сте? Армия ИМАШЕ, редовната беше 128 ХИЛЯДИ, сега има една тумба шкембета и няколко ръждиви железа.

Никога не е била 128хил. Ако беше, то Джуров щеше да е маршал, а той не стана точно защото нямахме такава бройка.

ТОЧНО 128 хиляди РЕДОВНА армия имаше. Е, в това число и трудови и строителни войски, но беше 128 ХИЛЯДИ.

Егати шкембелястите толупи.

България никога не е имала могъща и модерна армия , но винаги е громяла враговете си.България е и ще бъде най-силната доброволническа армия , която държи рекорда за процент от населението си.А с наследници на ген.Иван Колев , никой няма шанс.Да живее България и смърт за предателите.

айде дигай лозунгите на друго място.

А лозунгите са при твойте избраници в НС.Що дириш в България , като се срамуваш от нея.

Аз не се срамувам от България, а от нейните видиотени псевдополитици. Забравих да попитам майка ми защо ме е родила в България- предполагам че е така защото и тя си беше българка.

Само процентът за увеличение е над бюджета на БАН. Неквиhttps://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D0%B8%D1%81%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B0_%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%B3%D0%B8%D1%8F , некви % за наука....КОМИСИОННИ брато ! Гепи и бегай !

Жалка история.

Я се гушни при мама и остави мъжете да воюват.

С генерал Рада Дълбоката или Радка Пиратка?

Забравил си да сложиш мъжете в кавички- гейпарадчетата е по реално.