Отмениха скандалния проект за уседналост, уволнен е началник

Служебният министър на правосъдието Мария Павлова оттегли проекта за въвеждане на уседналост на изборите за българите в чужбина и уволни шеф на дирекция.

Обратно в новината

Коментари - Отмениха скандалния проект за уседналост, уволнен е началник | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

нищо скандално няма. който си живее в турция да си гласува за турция

Смехурко си ти, червена отрепко! Никой няма право да дели българите на тукашни и чужбински.

Не съм червен, а тъмно кестеняв. А и обидите не са аргумент...Тези, които са заминали, са се разделили от нас, които работим за благото на България. А не мием чинии за благото на Испания примерно.

Проекта е много добър и нищо скандално няма в него. Хората в чужбина са направили своя избор да не живеят в България. Те нямат право да определят кой да ни управлява, те не плащат данъци. Всичко е съвсем просто и ясно.

ЗАЩО този проект за уседналост да е скандален? КОЕ е нелогично или "НЕдемократично" в него? ЗАЩО принципът за уседналост яростно се отрича, след като ТОВА е единственият легитимен и принципен начин да се запази независимостта на страната ни?! КОЙ има сметка турските интереси в БГ да бъдат ревностно защитавани и бетонирани? Ами ако си отговорите на тези въпроси, че разберете КОЙ всъщност управлява България и ЗАЩО за нас няма бъдеще...

Да се отнеме българското гражданство на рязаните изселници-те са турчуля!!!

Мунчо пак се наака!

се издигна с категорично, номенклатурно "нье!"..

А какво стана с точките от референдума? Едни гласуват за задължително гласуване, а правителството слага критерии за гласуване. Още повече служебно правителство. Егати държавата.

Един от малкото хубави и полезни за държавата проекти за последните години, и него го оттеглиха. Ходи разказвай че България не я управляват национални предатели.

напротив ,проекта не е скандален,скандална е отмяната му...докога ще търпим турска намеса в нашите работи...

Хванаха една муха и я наказаха.

Освен принципа за уседналост и то не за 3 а за 6 месеца, трябва да се въведе и ценз за грамотност. Който не може да чете и пише на български от къде накъде ще определя кой да управлява държавата.

Битката "да съществува ли България или не" е към края си!

както винаги са уволнили някой за да заметат ситуацията, но разбира се не който трябва.. .. никой не може да поема отговорност в в тази територия

това беше най/верното решение за избиране/уседналост,но угаждат на тъпата Европа,която нехае за българите.....и ни затрива по програма

Рано или късно, това ще се случи! Право на вот трябва да имат само тези, които допринасят за държавния бюджет и за благосъстоянието на страната. Т.е. плащат ТУК своите данъци, осигуровки, налози и т.н. и произвеждат БЪЛГАРСКИ брутен продукт. А тези, избрали да живеят другаде, с този си избор са решили да допринасят за благосъстоянието на някоя друга нация, съответно - не би трябвало имат претенции за право на вот в България. Правата вървят ръка за ръка със задължения. Да не говорим, че тази претенция ни излиза доста скъпо на всеки избори. И стига с невалидния аргумент за парите, изпращани в Б-я! И аз като ходя на ски в Италия и на море в Гърция харча не малки суми (демек, внасям ДДС в техните бюджети), но нямам претенцията да имам право на вот в тези страни :-)

Ама много ви моля!! Защо забравяте бг студентите и специализантите по цяла Европа и не само!!!!Разбира се,че трябва да гласуват!!!

Трябва да гласуват, НО САМО КОГАТО СЕ ВЪРНАТ ДА ЖИВЕЯТ ТРАЙНО В БЪЛГАРИЯ! Преди това - НЕ!!! Изключение да се допуска само за изпратените в чужбина от държавата!

Мария ли се казва или Айше?

Е НА ЗАПЛАТА НА МЮФТИЙСТВОТО А ПАРИТЕ ИДВАТ ОТ ТУРЦИЯ,АКО ПАТРИОТИТЕ НЕ ВКАРАТ ТОЗИ ЗАКОН ОТНОВО И НЕ УСЪДЯТ МАРИЯ ПАВЛОВА ЗА ПРЕДАТЕЛСТВО ,СЛЕДВАЩИЯ ПЪТ НЯМА ДА ВЛЯЗАТ В ПАРЛАМЕНТА-

ЕС е диктатура и мачка България както си иска до пълно обезличаване.....хич не ги интересува да ни подобрят живота и стандарта на живот,а приказки -много и фалшиви

Въпросът може да бъде решен много просто - премахва се двойното гражданство.

Не е достатъчно, трябва да има принцип на уседналост и то със срок поне една година. ПОНЕ!!!

това е един от най-добрите закони които са писани в последно време -закон за българите-патриоти които са избрали за живеят тук въпреки всичко и не са езбягали -ние не искаме да ставаме заложник на хора които не са тук и не понасят последствията от вота си!

напротив,аз понасям последствията от вашият глупав вот-три пъти се спъвате в един и същ камък-това какво е бре идиоте,защото от вашето бездействие ,сега ще трябва да увеличавам средствата предвидени за родителите ми,за да оцелеят след новия шок на цените.ама ти си патриот и смелчага само тук,но не си надигаш задника за да изразиш недоволството си ,както недоволстваш срещу мен-докажи че можеш да защитаваш и моите родители,които живеят в българия и аз ще се съглася с теб!!!

Твоят звучен ник, може да ти го кажа аз на теб. Я виж какви са данъците на имотите в България и какви там където си - където и на майната си да е това! Що не си купиш имот там и да си му плащаш данъците? Ти данък доходи плащаш ли в България, отворко мършав? Идваш тук да си правиш евтино зъбките, а? Смотаняк! Кого издържаш ти бе? Издържаш собствените си роднини. Ами ние да не би да нямаме роднини? Да не би да не им помагаме, а? Сопол смотан, стой си там и не се връщай! Най-лесно е да избягаш! Ти пъзльо това и си направил. Издъжал бил! От такива като теб - аман!

Слушай сега и ако можеш го разбери. Като пращаш пари на майка си , тези пари ги харчи тя. Като и удържат пари на мен, тези пари ги харчи и моята , но и твоята майка. Ясно ли е? Данъка за имот го плаща всеки чужденец ако има имот в страната , ама не може да гласува.Ясно ли е? Никой не те е спрял да отидеш, но не можеш дистанционно да се разпореждаш в страната която си напуснал. Все е едно да не живееш вече при родителите си , но да определяш какво да се слага на масата за вечеря. Кой обаче е казал че емигрираха само умни хора?

а това пишлеме стефан манов от франция да спре да грачи като ядасано гардже и да иска да гласуват българите в чужбина -който е избрал той и децата му за живеят в чужбина да си стои там и да не се меси на нас българите патриоти които сме решили да останем тук и да си градим къщата както ние решим -това същество само кукурига като малко петле-джинга войнствено и несъстоятелно-стой си там щом там си избрал да си живееш и не се бъркай в нашата съдба тук!!!!!

КОЙТО НЕ Е ПОТЪРПЕВШ ОТ БЕЗОБРАЗИЯТА НА ПОЛИТИЦИТЕ У НАС,НЕ ТРЯБВА ДА ОПРЕДЕЛЯ СЪДБАТА НИ!!!

аз съм най-потърпевш.ти с какво право гласуваш бре!!!

доброволно ли са българите в чужбина да работят какво прави правителството да бяг навън има ли работа за хората с образование средно за висше да не говорим За тия които живеят вТурция защо са там прогонени от така нареченият "възродителен процес" от гадовете комунистите какви са гражданите които живеят тези хора - БЪЛГАРИ с двойно гражданство позор за този който то го е подписал Президента комунист ето причина за импийчман веднага но той е един простак дрисльо

Използувай главни букви първо...И второ много си ни е добър президента, май единствения досега, който защитава България. Който не живее в България и не плаща данъци отново в България, няма право да гласува...

Малоумна служебна министърка!

един хубав закон или наредба написаха и веднаги ги принудиха да го махнат-няма някой отвън да ми казва как да живеем ние тук! ЯСНО!

Именно! Бунтували се живеещите в чужбина! А взима ли се изобщо мнението на българите живеещи тук?

имам имоти в българия и им плащам данъците всяка година.как си мислиш, че ще плащам и същевременно няма да имам право на гласуване,тоест да ви пълня хазната и отвън,и да не търся сметка на парите си ,в известен смисъл.

ТУК СТАВА ДУМА ЗА ХОРА И ИЗБИРАТЕЛНИ ПРАВА НЕ ЗА ИМОТИ. Когато си постоянно навън може да управляваш имотите си но не и съдбите на хората тук

Те и руснаците имат имоти в България. И те ли да гласуват?

Пак нашите продажници клекнаха на Ердоган! А уж "патриоти" са във властта!!! Не 3 месеца, минимум 6 месеца трябва да се въведат, т.е. да имат право само тези, които имат задължения към фиска, т.е. плащат данъци у нас! Останалите да се борят за правата си в други държави - там където живеят и плащат данъци!!! И да протестира който иска! Негов проблем! Но няма нито държавници, нито скоро ще има държава!!!

Да гласуваш в България е все едно да си избираш булка от околовръстното - коя от коя по - красива, по - умна, че и по - "честна" дори.

нито вътре, нито вън. Прилича на вица дето лордът питал иконома си дали е вътре, а той отговорил - ако имате два милорд, единият е вътре. Който иска да гласува трябва да живее тук. В колко държави има това двойно гражданство. А Турция, където турците най-много реват има ли двойно гражданство? Който обича България ще се върне рано или късно тук. Като се пенсионира, когато реши, че и тука му е добре. Насила не става.

От достоверен източник научих, че не само директора е много виновен, а и охраната не догледала текста на проекта.

Ние плащаме скъпо гориво,ток,парно,вода,храна и всичко друго.Не е приятно някой да гласува как да живеем тук при условие че не живее тук.Щом те няма повече от три месеца в годината не гласуваш!

Соросоидите се оляха! Това е вече пълна истерия и тотално нарушение на конституцията. Явно соросоидите много ги боли, че еничарите ги биха на изборите и откачат вече! Казах отдавна какво да се направи с гласуването в чужбина - да се премахне и който иска да гласува, да заповяда в БГ! Само че без никакви изисквания за уседналост, което е абсолютно противоконституционно и отнема правото на глас на българските граждани! БСП, мошеника Радев и идиота Герджиков преминават всякакви граници вече!

Вземи се успокой, че ще гушнеш някой инфаркт или инсулт. Тези, които не плащат данъци в България с години и не живеят тук поне 3-4 месеца в годината, с какво право ще определят, на тези които са останали и издържат държаватз, с техните данъци, кой да я управлява? Те имат ли реална представа от обстановката? От интернет? То така американците познават войните - от телевизията и интернет, ама не е като да ги преживееш, нали?

Няма хора, живеещи на другия край на света, да ми казват, как ще си подредя моята къща. Така, както аз нямам право да му нареждам неговата. Когото се пенсионира и се прибере след 6м. ще има право да гласува, защото вече живее тук и е придобил представа, за нещата около себе си. Просто и логично. Другото са Соросоидни интриги. Целта на които е да се създават най-разнообразни конфликти, измисляме ги и започваме да чоплим. Бизнес със злоупотреба на права се нарича.

ама прибираш парите ,дето изпращам всеки месец да подпомагам близките си-така ли ве ганю.ти с какво помогна на старите хора по селата ,дето ги бият и грабят и убиват за мизерните им левчета,а.ама тука във форума си мнооого смел.цървула ганю,като винаги ,тариката иска само да лапа.

Какво прибира бе тъпак? От неговата заплата се плаща пенсията и здравното обслужване и на твоите родители, а с твоите пари те си пълнят собствените търбуси.

Това, че псевдопатриотите Симеонов, Каракачанов и Сидеров искат да вземат % за сметка на българските турци не ме касае. Същите с нищо не промениха към добро нито моя живот, нито тоя на родителите ми. Тръгнали да вардят турците да не гласуват, докато в центъра на София се разкарват цигани с каруци???

Проблема не е в самите турци , а че те обслужват интересите на една чужда държава, която в последната година съвсем открито заявява претенциите си към България. Виж изказванията на Ердоган и други техни политици!

Не те знам на колко години си, и видял ли си как навремето тия честни и работливи хора ги изгониха с по един дюшек върху гнилите жигули. В момента България има под 7млн население, от които 1млн цигани.

Поредният връзкар е уволнен.

Скромното ми мнение е че ТОЗИ,който е И З В Ъ Н страната НЯМА право "да решава" как ще живеят хората в страната!!!!! Ако толкова е загрижен- да стои тук!!!!! Плъховете първи напускат потъващият кораб!!!!Малцина са тези , коита искат да Го спасят!!!!!

а моето още по скромно мнение е , че това няма никакво значение за структурата на парламента ни! извън страната гласуват около 70 000 души! от тях 35 000 в турция! 35 000 гласа са по валко от един мандат, ако идем да гласуваме тия що сме в страната! схващаш ли??

Не си прав защото ако бяха гласували още няколко хиляди ДОСТ щеше да вкара 12 депутата. 12 човека които щяха да работят целенасочено против Република България. За мен това е важно!

ТИ, ЛИЧНО...колко данъци плати на България, с какво допринесе за Българското, с какво накара Родината да се гордее с теб? Правилно...нямаш никакви реални заслуги...ти си безполезен лаладжия!

Ей,голям трън в очите са ви българите,живеещи в чубина,много злоба,много омраза.Вие пробвали ли сте някога да се борите за всичко сами,без връзките на мама,тате,леля,вуйчо,партията,комшията и т.н?Освен етноса,който коментирате,има не малък брой доста интелигентни хора,избягали не заради липсата на средства тук,а заради манталитета,който в случая е синоним на простащина.Защо не направите доброволчески отряди на летището и да не ги допускате в страната?

трън са ни тез, ден тпарадират. за най-гоуем чуждестранен инвеститор, за най-оправни, успешни, умни, красиви и трудолюбиви. ако са тикиви: ми ИНТЕГРИРАЙ СЕ У НОВАТА ТИ СРЕДА, КВО ДАВАШ ЪКЪЛ НА АБОРИГЕНИТЕ? Аз на никой българин у чужбине не съм седнал да му давам ъкъл и да го питам що е там и докога мисли да седи на майната си. арбайт махт фрай бе............

Ти ли си БЪЛГАРИНА бе, неграмотнико? Собствения си език не знаеш, ама се тупаш в гърдите тука?

нямам нищо против българите в чужбина ама между тях и нас има една тънка разлика - те искат ДА ИЗБИРАТ, ама резултата от този техен избор е, че после тия избраните ОТ ТЯХ УПРАВЛЯВАТ ПОСЛЕ НАС

как да разбирам тогава тая победа на герб,а и втората бсп-да разбирам ли че много ги обичате.

И защо не остана тук да се бориш срещу това, от което се възмущаваш .Най-лесно ви е да си хванете пътя и да се спасявате поединично. Чуждопоклонници и родоотстъпници нямат право да определят мен кой ще ме управлява. Слугувайте на калпави богаташи, търпете им униженията и гласувайте там. Ама ще ви позволят друг път , нали. По време на войните успели българи са се връщали от Америка да се бият за България, пък вие сега без война вдигнахте бялото знаме и се изнизахте като...... Ай сиктир

Ти срещу кого се бори, какво постигна, как родителите ти, децата ти заживяха по-добре за сметка на твоите постижения?

За първи път от много години се прави смислено предложение и то се отменя с вой...Защо т.н. българи, които трябва да приобщаваме да определят къде да харчим и кой да краде НАШИТЕ данъци? Като им е мила Родината да си дойдат тук...

няма начин, нещо хубаво да се предложи тука и да се приеме. Правилото е да се приемат само гадости - насочени пряко срещу българите

Да се отмени двойното гражданство. Елементарно е. Не може чужди граждани да решават за България.

на България човек с двойно гражданство е само български гражданин - подобно важи във всички европейски държави, всеки човек има пълно право да бъде гражданин на тази държава, на територия на която се намира. Например гражданите на Израел могат да имат паспорти и на Израел, и на европейска държава, и на САЩ.

Французите са го направили най-добре май. Френските граждани, които постоянно живеят в чужбина, имат право да гласуват само при условие, че плащат данък върху доходите си (ДОД) във френската хазна. Ако искат и другаде да си плащат, но трябва да плащат данъци и във Франция. Това е!

кои са в чужбина - единия ритнал жена в метрото, други крадат коли и кредитни карти, трети ги товарят на автобуси и ги връщат тука - тия по тъмно-белите - не знам на каво толкова ще ни научат. Виж, българските мозъчни хирурзи могат да дадат някой хубав акъл ама... не познавам такъв в чужбина

Не се прави, че не вдяваш: За ОП гласуваха гласоподавателите на Атака. Другите двама отвратиха собствените си люспи. Само че хората на Сидеров си запушиха носа за симеонов и другия, само и само да гласуват за сидеров. Така вкараха обречените от фронта за спасение на бойко. Други от хората на Сидеров не можаха да понесат другите двама и изобщо не гласуваха. Така сидеров вместо да увеличи, намали хората си в парламента и спаси люспите (доколкото все още има такива) на симеонов. Символ на това е жертването на Ташева - най-стойностния човек в тази част на парламента - компетентна и много, много точна. На светлинни години напред по ерудиция, познания, квалификация в сравнение с огромна част от фигурантите, събирани от винету по кръстовищата. А от Атака гласуваха за бсп, защото не можаха да понесат "обединение" с тия, дето искаха да унищожат сидеров заради това, че не клякаше и не се пречупваше. Въпросът е - защо сега го направи?! С какво го държат - или и на него вече му е мил живота, като на всеки родител?!

чехкини и полякини, с които Божо Димитров и другите гларуси са общували на времето трябва да гласуват, а така също и австралийските аборигени, защото преди хилядолетия сме имали една обща черна майка от югоизточна Африка. Да не забравим и ескимосите, защото ще се обидят.

Няма по-големи предатели на Родината от нискочелите, дюстабанлии - "политици"!

Така , както е тръгнало , направо да забраняват на всички българи да се прибират в родината си... Натам вървят нещата.

Е хората са умни и безмозъчните идеи на някакъв драскач не се вземат под внимание.

Имам много приятели, на които децата вече са се установили в чужбина и сигурно никога няма да се върнат. Но и те, и техните деца напълно споделят мнението, че е много по-справедливо тези, които не живеят на територията на България да нямат право да гласуват. Това мнение съм го споделял може би повече от 7-8 години, когато лъсна истината за изборния туризъм. Доводите ми за това са: 1. Не може човек, който се е откъснал от България да е напълно наясно с реалните проблеми тук. Чуването по скайп и телефон не може да даде реална представа за ставащото у нас - при всички случаи картината ще е едностранчива 2. Хора, които си внасят данъците в чужда икономика, които създават принаден продукт там нямат моралното право да ни определят съдбите. 3. В чужбина реалността е друга - много това, което е добро за България не работи в чужбина и обратно. По този начин, изхождайки от битието зад граница нашите мили сънародници могат да ни натресат такива управници, че да ти се завие свят. Ама на тях какво ни е - ние ще им ядем попарата тук 4. За тези, които се чувстват онеправдани България не си е затворила границите - моля заповядайте, подишайте роден въздух, помислете и чак тогава гласувайте - никой не ви е затворил границите - добре сте дошли. Но иначе, държавата платила скъпо и прескъпо за вашето образование вие отивате да работите за чужди господари за да си оправяте личния бюджет - моля, не на мен тия - не ми се правете чак толкова, че милеете за България

Ти си глупак, и го знаеш. Ти ли ще си ни критерий, доколко ние се чувстваме българи?

ходи си мий кенефите в чужбина и не ми давай акъл. Ако си свестен и тук има реализация

Ми ако се чувствате българи, елате да живеете в България. От къде на къде някой плащаш данъците си на чужда държава ще се разпорежда с моите пари които съм дал като данъци?! Защото да, винаги става дума за пари, глупако!

Ти можеш да се чувстваш българин, умен, ако щеш и марсианец, ама това е само твое мнение.

аз познавам повече от теб хора, които са били принудени да търсят препитание в европейските държави, защото тук никой с години не им осигурява нормален живот и нормален стандарт, те всички имат голямо желание да гласуват за български президент и български парламент.

въпросът е какво разбираш под нормален живот и стандарт - ако искаш да караш Бентли и да имаш къща с 3 басейна - твой си проблем - ходи се реализирай там, само не ми се прави на много загрижен за България. Няма умрял от глад в България - за всеки може да се намери работа - е, по-трудно е неминуемо, ама за мен това си е патриотизма - да работиш винаги - даже, когато е и трудно за Родината

Проблемът ще се реши в голяма степен просто като се спази конституцията и Цацаратурата се размърда и забрани антиконституционните етнически партии. Това е.

Имам много близки хора , които живеят в чужбина. Потресена съм от образа и представата, която те имат за България и за ставащото тук, Бих казала. че е наивно или инфантилно, ако не беше толкова политически ожесточено и засягащо нас, останалите тук. Боли ме за изкривените им възгледи, и не смятам, че трябва на тях и техните другарчета да им се разрешава да гласуват.

Българите зад граница били най-големите инвеститори, щото внасяли 1 млрд. у нас. Много интересно, а БХ се хвалеше че само за саниране инвестират 2 млрд., отделно няколко млрд. за вълнистите магистрали. И така, разберете се кое е верна за да знам кого да псувам - хахахаххаа

По тази логика като плащам 1000 лева данъци на месец трябва моя вот да е с 10 пъти по-голяма тежест от тарикатите на минимална заплата, но не е нали? Ако вкараме и тест за интелигентност, май от намиращите се на Територията, може да останат и под 100 хиляди гласуващи.

Аз съм патриот.Българин съм и си обичам България. Не гласувам, защото не искам да определям съдбата на хората в България от разстояние. Всеки сам си заслужава правителството, което да го управлява. Нямам нищо против закон да гласува само този, който постоянно живее в България. Като се прибера след години ще гласувам.Никой не може да ми отнеме правото. Но сега мисля,че е нечестно да накланям везните в ляво или дясно.

Какъв патриот си ти бе? Даваш заден от правата си, скатаваш се от отговорност да контролираш крадците и мошениците, които обраха родителите ни?

А ти какво котролираш бе? Вечер като няма какво да правиш, влизаш в някой форум да си придадеш важност.