Манолова иска промяна в договора за екстрадиция със САЩ

Омбудсманът Мая Манолова иска промяна в договора за екстрадиция със САЩ.

Обратно в новината

Коментари - Манолова иска промяна в договора за екстрадиция със САЩ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Sm3hurk0

Цацаратурата почва да ми се издига в очите. Кучето не е беззъбо.

Договорът за екстрадиция е ратифициран по времето на Тройната коалиция през 2008 г. от 40-то НС , в което самата Манолова беше депутат. Тогава чела ли е го, че сега се прави на изненадана и щяла да иска промяна. По същия начин беше с прословутия чл. 417 от ГПК, за приемането на който лично Мая агитираше от трибуната, а днес се вайка колко беззащитни били хората пред банките. Въобще Мая откакто стана омбудсман, изведнъж се събуди и разбра какви лайна са надробили в НС с нейното дейно участие, а днес се прави, че няма нищо общо и играе ролята на защитник на онеправданите. Къса памет имат хората. Мая на това разчита.

КОЙ Е НАЙ-ДОБРИЯТ ИНДИАНЕЦ. ЕКСТРАДИЦИЯ И САЩ Американската нация, създадена, оформена и наложена от ШЕПА "хора" - привилегирован елит и паразит се ОСНОВАВА на кръвта, костите, земите и имуществото на повече от 100 милиона убити и измъчвани индианци, законните собственици на тази страна. Средствата за МАСОВА ограничена ИНФОРМАЦИЯ и дезинформация - обществени медии и образование, до ден днешен, ВНУШАВА на ВСИЧКИ идеята, че Америка е била усвоена от ръцете на белите колонизатори. В действителност, повечето от земите преди пристигането на белите са били култивирани от индианците. Белите, всъщност, са били завоеватели, крадци и разбойници, които са построили просперитета си на базата на СМЪРТТА и СТРАДАНИЯТА на десетки милиони индианци и роби-негри. Завладявайки земята, принадлежаща на индианците, нашествениците ОБЯВЯВАЛИ коренните обитатели за чужденци. Според законодателството на САЩ (действащо до 1924 г.), индианците НЕ са граждани на тази страна и нямат НИКАКВИ права на нейната територия. Демократичното и "свободното" американско правителство ПРИНУЖДАВА представителите на индианските племена, под СТРАХА от смъртта, да подпишат с правителство доброволен договор за продажба на земята им. През 1862 г., правителството на САЩ, издадава Закона за заселване на Запада, т.е. индианските територии. За да СТИМУЛИРА белите на война срещу индианците, на ВСЕКИ окупант е било ОБЕЩАНО безвъзмездно: 160 акра от най-добрата земя за постоянна собственост. Индианците собственици на тези земи били ОБЯВЕНИ за незаконни. До края на 1860-те години в страната се води широкомащабно преследване и убийство на индианци. През 1871 г. на щатския Конгрес ратифицира Закона на Съединените щати на индианските резервати. По-скандален от престъпленията на древните египетски фараони за преселение на хора, Законът узаконява ТОТАЛНОТО ограбване на индианците, превръщайки истинските собственици на тези земи в БЕЗСИЛНИ роби, подчинени на ПРОИЗВОЛА на дребните федерални служители-окупатори. "Добрият индианец, който може да е добър само, ако е мъртъв или заробен, ако го няма като свободен човек.

ГРАЖДАНСКИ ПОСТОЯНЕН ПРОТЕСТ - НЕ НА ФАШИСТКАТА И СОЦИАЛИСТИЧЕСКАТА ЦЕНЗУРА В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ. ИСТИНАТА И ЛЪЖАТА Факти, факти и само факти. Ако някой не е съгласен с тези факти, може да ги оспори, но да триеш, да забраняваш, да манипулираш останалите хора - това не е демокрация, това не е свобода, а това е пълна диктатура - фашизъм.

Хората работят в България за американска фирма с офиси също в България, назначени са по българското законодателство, съответно са длъжни да спазват българското законодателство след като живеят на територията на страната! Не знам България да е решила да налага ембарго на която и да е компания в Сирия! Откъде накъде САЩ ще иска да арестуваме и изпратим там български граждани при положение че извършеното престъпление не е престъпление по думата на българския закон!

Американската фирма е международна компания и американска компания. Ако е американска компания е длъжна да се съобразява с американските закони, ако е международна също. Служителите в тази кампания според американците са лично отговорни за нарушението на законите, а не техните преки шефове. Както при счетоводителите, те си носят отговорност, а не шефът, който им нарежда.

Дрънкаш глупости.

Е как, бре. Нали трябва да се пише нещо. Америка и законите им , по никакъв начин не са обвързани с европейския. Живеете в Европа и си отстоявайте европейските си интереси. Решила Америка нещо и хайде сега да 'лягаме'. Я си гледай работата......

Тоест шефовете са пълни идиоти и не са знаели какво се върши във фирмата и същите тези швфове са им плащали заплати за нещо, което не са знаели, че вършат служителите им?

В тази цялата ситуация едно е хубу. Този Желяз, оная предната жена и следващите 4 след него и следващите знайни и незнайни ще могат да свалят 3% бариера на американското посолство за визи.

ГРАЖДАНСКИ ПОСТОЯНЕН ПРОТЕСТ - НЕ НА ФАШИСТКАТА И СОЦИАЛИСТИЧЕСКАТА ЦЕНЗУРА В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ ЦРУ: "БЪЛГАРИЯ ТРЕТА В СВЕТА ПО СМЪРТНОСТ." Поздравяваме нашите приятели от ЦРУ, които предоставят информацията си публично. Именно това е демокрация и свобода - постоянна реална информация от и за всеки гражданин, тук и сега - всеки ден. НЕ - на лъжливите и корумпирани "медии", и "журналисти" в ЕС, и не само там.

Българите като са подписвали договора за екстрадацията не са ли отчели, че в България служителят е зависим от шефа и да са променили клаузата по която се иска екстрадация при работа в международни компании за служителите в тях. Вярно, че при счетоводителите е вече друго и шефът не носи отговорност, но в България нещата се променят бавно. Все още сме йерархична държава.

Изгоря момчето. Ония са зверове, няма да го оставят !

Мая е като Бацо. Огрява навсякъде. Дори там, където никой не иска нищо от нея!

по-добре в затвора в сащ, отколкото на свобода в русия/българия.

ти от затвор в сащ ли ни го обаждаш това внушение?

Е, това минава всякакви граници. На здравия разум !

колко е добре все пак, че ttip и истанбулската още не са влезли в сила. инак щяха да разнасят когото си поискат по земните съдилища за щяло и нещяло.

Те вече започнаха да променят законодателството ни, хие и да си лаем, все едно. В Чехия вече са открили джендър офис в М-во на младежта, финансирано от ЕС и от държавата: V dubnu 2017 zahájilo Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy práci na projektu s názvem Optimalizace institucionálního zabezpečení genderové rovnosti na Ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy (zkrácený název Genderová rovnost na MŠMT).

За по сигурно да отиде в Белград на екскурзия ! Сърбите никога няма да го дадат на САЩ !

...След промяна в Конституцията през 2005 г. се допуска предаването на гражданин на България на друга държава или на международен съд за целите на наказателно преследване, когато това е предвидено в международен договор, ратифициран, обнародван и влязъл в сила за България.... >На практика излиза,че България лишава БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН ОТ НАЦИОНАЛНОСТи го лишава от гражданските му права като БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН, което е и в нарушение на Конституцията на РБ.

Цитирал си конституцията и отдолу пишеш че тя самата е в нарушение на конституцията - на практика излиза че говориш пълни глупости / язък за всичките ти плюсове/ . А евентуално това което трябда да се променя е този договор за екстрадация, за който обаче нищо не се споменава никъде, какво точно съдържа

хората, които почват с това кой какво е длъжен да знае сигурно ходят да проверяват в търговсия регистър изрядността на работодателя си, дали спазва всички закони, дали няма нещо под тезгяха... Той им задава задачи, те почват да ровят в разните законници и кодекси, поставят под съменние началниците си, разнищват въпроса, изобщо работят под презумпцията, че с всяка задача работодателят им може да е некоректен ... Сигурно така става при тях, не знам.

уж е юрист а не знае че посланиците не отговарят на юридически казуси. Да се обърне към бюрото в САЩ или към нашите власти и да види мотивите за искането за екстрадиция.

Защо не се коментира от специалисти по международно право и двустранни договори? Изрично е указано в чл. 3 в какви случаи на престъпление е допустима екстрадация. 30 изброени случая и никъде няма думата ембарго. А изрично в чл. 4 ал. 1 пише:"Екстрадиция не се разрешава, ако престъплението, за което тя се иска, е политическо престъпление.". И в ал. 3 пише: "3. Независимо от условията на ал. 2 (пак изброява няколко престъпления) на този член екстрадиция не се разрешава, ако компетентният орган на замолената държава реши, че молбата е политически мотивирана." Бе какво ембарго, каква Сирия, какви части за самолети. Като са разрешили износа от САЩ, да си арестуват местните дилъри.

ами такива... те са арестували местните дъбъри, те лежан втора година в затвора а те пък са издали нашите които вече са ЧЕТИРИМА. Нашите са разбрали и Ж.А. се е потърсил в черния списък, но си е затраял защото е знаел какво е надробил. сега иска подкрепа. А борисов ще сънува облечени визи за САЩ на куково лято.

Екстрадицията е поискана от САЩ на основание на договор за екстрадиция, сключен с България и предстои българският съд да се произнесе дали ще допусне предаването му на американските власти. Интересно,ако не е нарушил българското законодателство, а американците се позовават на този договор, излиза,че всеки един от нас може да бъде екстрадиран.

Компетентните юристи умряха, учените от БАН никой не ги бръсне за слива вече. Виж, брадатия Иванов и рабфакката Цачева, те са еманацията на родната правна мисъл сега. Бог да ни пази!

Амиии... В случай че не ви екстрадират американците прилагат много готин номер, изчакват търсения от тях човек да отиде в удобна за тях държава и тогава отново отправят искането си за "екстрадиция" към съответната държава, а към обвиненията на искания от тях човек добавят и опит за укриване от правосъдието.

Желяз куфарите за ескурзия до щатите, пък като видят че не е виновен ще му се извинят и ще го пуснат,като гошо тарабата на лайпциския процес.

Гошо Тарабата имаше желязно алиби. Цяла нощ клатил германка във влака и сума ти народ са го видели. На Желязката дупе да му е яко, ако иде при големия брат.

Ами какво друдо да очакваме от нашите продажни политици? Те нямат никакво чувство за нациолен интерес.Дай им само тъпи закони и промени в тях да приемат.

Това с другите четирима граждани,ми прилича на оная приказка "кой ел,ел, кака се омъжи"...тоя го арестуваха и ще опере пешкира,мъкне се,момчето по институции и се разправят с кретени, останалите за същия казус им се размина...аман от малоумници-администратори

Като сме променяли КОНСТИТУЦИЯТА 2005 и подписвали този договор, къде сме блеяли? Ние сме си виновни. САЩ си гледат техния интерес, а ние нашия не.

Luna0102

Миналата седмица съда в Германия реши да не екстрадира Пучдемон(или как му е името на каталанеца) казаха, че той не е виновен в това в което е обвинен и сега съда в Испания няма право да го съди, та се чудя при желание на нашите правораздаващи дали няма да е възможно в този случай?! Вероятно ще е възможно, само къде да го търсим желанието да не предадем нашенец не знам?!

Съюза ма бизнесмените, Съюза на Работодателите, Профсъюзите, Даващите лиценз на Call центъра алууу къде сте?

20 000 $ да искаш от добричлия е малоумно. Тиквата да напомни на краварите, че в България заплатите се раздават не на свършена работа, а са вързани с GPS координати.

Плоския ПР се познава много лесно. Когато Желяз (по собствените му думи) се е обърнал към държавните институции миналата година никой не си е мръднал пръста. Сега, когато е в новините..се правят, че си мърдат пръста. Кое не е ясно? След 3 дни тази история ще е забравена, но усещането ще е, че имаме държава. Не, нямаме. Както с бягащите затворници. Бълваха медиите за избягалите от софийския 1 седмица и за мерките, които ще се вземат и оня ден избягал един в Пловдив. Само с Господари на ефира не става работата. Трябват си ежедневни усилия и работа от всеки. Иначе можем да се сърдим само на себе си.

прав си за съжаление, за справка медиците ни в Либия - хората минаха през ада и никой от бг политиците начело в ваньо костов навремето не си мръднаха пръста с години. Добре че бяха французите. Обичам родината, ненавиждам държавата.

Браво на Мая, но дали ще убеди онея лизачи на щатски задници - Боко, цецка и цацата? Това е робски договор, според който ние сме задължени да предаваме български граждани, докато в същото време, ако американски гражданин направи престъпление в България също нямаме право да го съдим, а трябва да им го пратим пак на тях. Няма такъв унизителен робски договор.

Боко го е подписал само няколко месеца след встъпване в длъжност по управление на държавата!! То вярно, че около него само калинки, но той подписва всичко, което му наредят и затова още го държат! Утре ще му кажат и бомби да хвърляме в Сирия!?

link

Корупцията и липсата на адекватно законодателство и правораздаване привличат като магнит в България разни международни аферисти, които по облекчени режим създават търговски дружества. В същото време хиляди млади кариеристчета са готови на всичко, за да бъдат наети от такива работо датели, надявайки се на високо заплащане и демонстрация на престиж за работата си в "чужди" фирми. Надявам се след този случай ентусиастите да бъдат по-внимателни. Мога да съчувствам на сънародниците ми, изпаднали в такава ситуация, но не съм съгласен техния кариеризъм и лековерие да се заплащат от българските данъкоплатци.

и ще го вземат, без да искат някакви разрешения и решения на българската държава, така постъпват в цял свят и не им пука изобщо за някакво там международно право.

То, както се видя за тях международно право и ред не съществува.

Манолова, още през 2016-а, когато Желяз се е обърнал към теб в качеството ти на омбудсман, е трябвало да реагираш и да искаш промени в договора за екстрадиция! Още тогава е трябвало лампата да ти светне - нали чу, че още 4-ма са с "повиквателни"?!

"... съдействие от Министерство на външните работи ..." ? Какви външни работи, какви български дипломати ? Кой ще ги защитава - Митов, Младенов, Тафров, Паси или множеството охльови, които пълзят за да останат в чужбина ?

Тя хубаво го иска... ама още преамбюлът на договорът казва че тая работа няма да стане... МИНИСТЕРСТВО НА ПРАВОСЪДИЕТО ДОГОВОР за екстрадиция между правителството на Република България и правителството на Съединените американски щати (Ратифициран със закон, приет от 40-то Народно събрание на 23 април 2008 г. - ДВ, бр. 43 от2008 г. В сила от 21 май 2009 г.) Правителството на Република България и правителството на Съединените американски щати (наричани по-долу страни); Като припомнят Договора за предаване между България и Съединените щати на Америка, подписан в София на 19 март 1924 г., и Допълнителния договор за екстрадиция, подписан във Вашингтон на 8 юни 1934 г.; Като отбелязват, че правителството на Република България и правителството на Съединените американски щати както понастоящем прилагат условията на тези договори; Като имат предвид задълженията, посочени в Споразумението за екстрадиция между Съединените американски щати и Европейския съюз, подписано във Вашингтон на 25 юни 2003 г.; При спазване на правата на човека и върховенството на закона; и В желанието си да установят по-ефективно сътрудничество между страните в борбата с престъпността и за тази цел да сключат нов договор за екстрадиция на извършители на престъпления;

Това не пречи да се вдига шум. Маяма Нолова винаги трябва да е в новините.

На среща с Омбудсмана и пак си цъкат по телефоните. Не можаха ли поне от елементарно уважение, че жената се е заела да им оправя кашата, която сами са си забъркали, да приберат тези телефони.

едва ли си проверяват лайковете във фейсбук. хората са отговорни и интелигентни, и си ползват и други фунцкии на телефоните- поща/документи/данни, може да си записват информация....

БРАВО НА МАЯ МАНОЛОВА! НАЙ ПОСЛЕ ИМАМЕ КАЧЕСТВЕН ОМБУСМАН

А какъв ли президент щеше да е министърката на правосъдието ?

Със сигурност без първа дама и без русофилските издънки на Гумен.

Ако не са Мая и Бойко в тая държава - направо сме живи умрели! маааани...