”Тримона” - българското кисело мляко, което завладя САЩ
Българското кисело мляко „Тримона” бе избрано за №1 в американската класация Dairy Foods за нови млечни продукти. Това не е първата висока оценка в САЩ за българската марка.
Обратно в новинатаКоментари - ”Тримона” - българското кисело мляко, което завладя САЩ | Днес.dir.bg
Коментари
има ли го това мляко и в балгаря??? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.
Голямо Браво на трудолюбиви и предприемчиви Българи! Препоръчвам на "критиците" и "разбирачите" да произведат поне едно нещо, за което са необходими екипи, машини, материали, и маркетинг, и да успеят да го пласира дори и в един магазин. Можени би тогава ще оценят труда на Тримона.
Има отдавна мляко на фирма от Остин ,Тексас казва се White mountain Bulgarian yogurt.Може би най близкото до истинско Бг кисело мляко.И се продава във стъклен буркан.Цената е от 4-5 $ за 907 грама.А това го видях за 7 $ и въобще не го и пробвах.
пробвах го 6 долара му иска на кофичка. изобщо няма нищо общо с балгарското а даже не е на нивото и на whole foods бранда 365. реклама си прави човека ,кофичките му стоят на рафта ..народа купува другите брандове...а за лафовете че балгарското мляко може да се прави навсикаде нямам думи ..манхаттан нев йорк
И а з го пробвах, но не ми хареса. "Малинчо" внесе веднъж истинско кисело мляко на "Димитър Маджаров", което беше прекрасно, но няма вече.....:(
Можеш ли да си с помниш дали някога си подкрепил нещо родно, направено от трудолюбив човек?
Кога точно сме измислили термина "кисело мляко"? Басирам се че преди век бабите и дедовците са му викали юурт....
До всички, които казват, че човека е слаб като бизнес бих им направил следната сметка. 6000 галона = около 21 тона месечно или около 46000 кофички х $4 = $184,000 месечно. При надценка около 100% (толкова е при киселото мляко), човека изкарва около $90,000 месечно. Да приспаднем данъци и други разходи, пак му остават поне $40,000-$50,000 печалба на месец. Това дори и за Америка са си пари, а отделно за пазара на органик продукти е доста добър доход. Вярно е, че в България има хора, които с измами изкарват толкова на ден, но тук говорим за честен и почтен труд с платени данъци. Пожелавам на всеки български предприемач да изкарва поне толкова.
Сметката ви е много ангро, ама много ;)) Само една регионална рекламна кампания - в един Щат, не национална, започва от 400К - на ден. Млякото се прави в САЩ - там няма бабички, дето работят за 500 лева. Само санитарните разрешителни и сградата са няколко милиона. ..и още, и още..
За какви регионални рекламни кампании говорите като вече ви казаха, че не се предлага в големите вериги, а само в специализирани магазини, където се рекламира само в самия магазин. Производството на кисело мляко е силно автоматизиран процес и 20т. на месец се правят в много малък цех. Вярно е, че ми е ангро сметката в смисъл, че съм завишил всички възможни разходи. Работя с амеркикански производители и знам кой колко и от какво изкарва.
80% от храната на американският пазар-боклук и безвкусица.За 1 м.+5 кила отгоре.
да, точно така е, 80% боклук, гмо, риба изкуствено оцветена. това мляко не е. затова и бизнесът на човека ще върви. той е от другите 20% които сте оставили. успех в развитието
заглавието не е течно. не сме чували за такова кисело мляко. днес ще мина през холе фоод стора да го потарся. пожелавам на производотеля млякото му деиствително да завладее америконския пазар
Живея в Чикаго 12 години и тука е най,-голямата българска общност.Това мляко го има само в българските и полските магазини.Нито една от големите американски вериги не го предлага.Купих си веднъж-много е кисело за тукашния вкус и е скъпо,над $4 буркана.В Trader's Jo's има например българска лютеница два вида,но не и кисело мляко.Може би на други места е популярно,но не и в Чикаго.
Живея в Чикаго 12 години и тука е най,-голямата българска общност.Това мляко го има само в българските и полските магазини.Нито една от големите американски вериги не го предлага.Купих си веднъж-много е кисело за тукашния вкус и е скъпо,над $4 буркана.В Trader's Jo's има например българска лютеница два вида,но не и кисело мляко.Може би на други места е популярно,но не и в Чикаго.
В Западна Европа киселото мляко става известно благодарение на френския крал Франсоа I. Той страдал от тежка и нелечима диария. По съвет на своя съюзник османския султан Сюлейман Великолепни се доверява на лекар, който успява да го изцери с диета от кисело мляко. В знак на благодарност френският крал разпространил информацията из Европа за храната, която успяла да го излекува.
Млякото е супер. Ние се купуваме редовно. Има и едно друго мляко което го правят в Тексас и го продават в бурканчета, но Тримоната е по-вкусно. Факта, че вече проби в престижната верига Хоул фуудс е красноречив. Като чета обаче коментарите отдолу и не се учудвам. В тази България 50% от хората са тъпанари и завистливи за съжаление. Това не са мои думи, а го чувам от хората в България.
Хол фуудс не е "престижната", а единствената верига в мозайката от корпорации, която продава понякога неща, които не вреди на здравето. Тъпанари сме но ядем органик от магазина или селския пазар, а вие умните и красивите се тъпчете с пластмасови боклуци и пълните джобовете на Монсанто. Вижте физиономията на който и да е, живял повече от 5 години в САЩ - прилича на угоен добитък
живеа в хамерлука от почти 20 години. 177 см. тея 8з кг. и даже изглеждам слаб. моите наборе по бг са от 100 нагоре всите
поредното българско изхвърляне зад граница.. Сигурно 5 човека на кръст са чули за това мляко там.. Колкото "известен" е и оня пробиотик с кокиче в САЩ, та толкова и това мляко.
как е заминал тоя в началото на 1990г. за Сащ???Абсурдно бе без протекции и само с 1 китара?Хахаха
Както щете и да го напудряте това НЕ е българското кисело мляко а на този ''гений' на мисълта дето приказва как българската бактерия виреела навсякъде ще му препоръчам да попрочете малко истински изследвания от истински международни уени. Това че се прави по български начин не го прави българско, но все пак нека да им е сладко и да продължават да затъпяват нотките на носталгия с такива неща:((((
Браво на нашенеца! Не е лесно да пробиеш на такъв наситен пазар. Успех и да става по-голям!
Браво да че е направил нещо за да се закрепи там, но 6 гиляди галона МЕСЕЧНО си е капка в морето на техния пазар,та че хайде да не каваме ''хоп'' преди да сме скочили.. Няма вкус на българското което опитвам веднъж на 3-4 години
Ето ви един прекрасен пример че макар и да имаме неща, не знаем как да ги ползваме. Един прост и необразован турчин започна да продава кисели млекца (Чобани) в Щатите и стана милярдер! Ние печелим златни медали и оценки, но няма една българска фирма да се прославила на пазаря и да е направила пари!
Тримона от Тримунциум ли произлиза? И ако да, не е ли по-добре да бъде Тримонциум?
"Българско кисело Мляко" , произведено от американско ГМО мляко!?, издоено от ГМО крави и предназначено за ГМО "хора"... БОКЛУК, предназначен за БОКЛУЦИ, които помагат на алчни БОКЛУЦИ да постигнат "американската мечта", която означава забогатей на всяка цена. Жалки човекоподобия.
И как се завладява 320 милионен пазар с 6000 галона (23 000 кг.) на месец?
Открай време българите правим само две неща на световно ниво - кисело мляко и предатели ! :)))
Не знам колко мляко им продава нашенецът, но българинът ежегодно поема многократно повече американски боклук, под формата на продукти на Макдоналдс, КФС и т.н.
Браво на нашенеца! И все пак ... американците не са опитвали/ а и няма да опитат/ това овче кисело ,което аз правя САМО ЗА МОЕТО СЕМЕЙСТВО И ПРИЯТЕЛИТЕ МИ! И тази Нова година си отворих едно бурканче ... и с една ракийка... Няколко пъти... :-)))
6 000 галона са 22 700 литра мляко годишно. Или има грешка, или този човек продава бутикови количества мляко, които не са проблем на нашенска баба с 5 крави.
Пише месечно