"Уолмарт" вече няма да излага козметични продукти за цветнокожи в заключени витрини

Клиенти се оплакаха, че това е дискриминационна практика, компанията отпуска 100 млн. срещу расизма

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Sorry груба грешка правите Уолмарт

Ако беше убит бял човек от чернокож полицай, дали щеше да е расизъм??? Айде стига вече с драмите на САЩ!!! Ние си нямаме все едно престъпници, та трябва вече един месец да ни занимавате с американските лекета!

Ами те си пазаруват без да плащат или отиват да се разкрасят и си излизат с усмивка. И сега ще бъдат още по-нагли и "любезни" навсякъде. Чувства се вече.

Става интересно!?! В Сиатъл обявиха-народна Република!! САЩ прекалиха с нежното отношение към брикетите! Те са по - гадни и от нашите цигани! Звучи лошо, но е истина!

Казано на разбираем език се случва следното след това решение: веднага се увеличава процента на компонента "кражби и загуби" в тези магазини. Всяка верига от такъв мащаб при оформяне на продажната цена се добавят различни компоненти към доставената цена: загуби, инвестиции, наеми, административни, застрахователни, данъци, банкови и много други наречени режийни, след което се добавя и компонент печалба и се оформя крайната потребителска цена. Всяка верига си има собствена стратегия за сигурност, но никоя не толерира скандали на изхода на магазина с уличени в кражба различни примитиви, защото това отблъсква редовните клиенти, които искат да си купуват на спокойствие. И тази стъпка със заключването, със сигурност не е без причина, но след кат днес е модерно да си "тъмен", защо да не вдигнем "малко" цените и спечелим от реклама.

Още малко и черните ще искат да "вземат" без пари. Те и сега си "вземат". Вица за светло зелените и тъмно зелените !

Център за расово равенство, звучи като център за либерални стратегии и БХк. Това което ни причиниха на нас сащ за 30 г сега ще плъзне като проказа из техните земи. Следва тотално разделение на населението като белите, които все още са мнозинство, ще бъдат тепърва наритвани като ЮАР. Юдеите са решили явно да жертват сащ , за да им оцелее мултикултуризма и глобализма, който вече е изронат от азия а скоро и от европа

Още малко и черните ще искат да "вземат" без пари. Те и сега си "вземат".

Дискриминация е една и съща марка да е с различен състав за западноевропейци и за източно европейци. Дискриминация е един и същ продукт от един и същ търговец да се отказва ако бъде платен с кредитна карта на източноевропеец и да се разрешава за продажба когато бъде заплатен със западноевопейска кредитна карта. Забележете!! И в двата случая се дава един и същ адрес за доставка.

Така е направено заради кражбите, но след като “тъмно зелените” се припознават и са обидени че не могат да си “наберът”. А нашите още берът джелезо и алумин, а кога ще ги стигнем Хамериканците????

Размя ме коментарът ти. Thumbs up по хамерикански.

При нас, при ширещата се битова престъпност, най-вече като кражби, ще подобрим ли положението, ако вземем да не заключваме вратите ? Защото някой от обирджиите може да се оплаче , че го дискриминираме с тия ключалки!

За сведение на тези които не са живели отвъд океана, козметични продукти за чернокожи се наричат всички помади шампоани спрейове гелове и подобни масла за къдрава афро коса. И козметични средства за кожа от най-тъмния пигмент. А се заключват защото най- вероятно се крадат от так нареченото онеправдано бедно живеещо на помощи население. Евала на горепосопената верига долно пробни супермаркети от които си купивах само тоалетна хартия и чаени свещи.. Супер модерно решение

Аз пък искам да махнат камерите във всички магазини, защото на записа нашите лица се виждат по-ясно, докато на цветнокожите са по-неясни, особено при слабо осветление...Считам, че това е дискриминация спрямо нас и е расистко !

Сега се даряват много пари а и са направили "...нов център за расово равенство", не разбирам как с парите и с този център ще борят расовото неравенство, как ще стане това на практика наистина не ми е ясно...!!! Винаги се дават пари и винаги има расизъм, защо ли, защо не си зададът този глобален въпрос!!! А дали проблема не е в самите черни, защо никой не поставя така този въпрос, ама на някои кръгове в Америка това не им изнася, като при нас просто причините там са по-други!!! Ако се продължава по същия начин оправия никога няма да има, минаха векове от робството е и какво, черните трябва да разберат че проблема си е при тях: не учат, на социални издръжки са поколения на ред, част са от криминалния контингент, с нищо не допринасят за благото на обществото,ами как да ги приемеш за равни, защо това не се говори, а, явно има сериозна политическа причина или нещо друго но това е факт...!!!

Егати падението за Wallmart ...да раздаваш 100млн. заради изнудвачи....това е частна компания и докато не нарушава закона може да си прави каквото иска...дори може да спре и да откаже да продава продукти за зелени хора

Определено намекваш за зелени марсианци.Стоп на дискр...;.

Хубаво де, какви са тия козметични продукти, дето са само за чернокожи? Препарати за избелване?

Сигурно има. Кожата им е различно адаптирана към средата. И фотоепилаторите не работят за чернокожи (явно пак расизъм), но това е заради факта, че колкото по-тъмна е кожата толкова по-опасно е да се получат изгаряния от интензивните светлинни импулси. фактът, че само тези продукти са заключени означава, че е имало нужда. Не виждам защо да не им ги подаряват на входа на магазина.

За сведение на тези които не са живели отвъд океана, козметични продукти за чернокожи се наричат всички помади шампоани спрейове гелове и подобни масла за къдрава афро коса. И козметични средства за кожа от най-тъмния пигмент. А се заключват защото най- вероятно се крадат от так нареченото онеправдано бедно живеещо на помощи население. Евала на горепосопената верига долно пробни супермаркети от които си купивах само тоалетна хартия и чаени свещи.. Супер модерно решение

Масова практика в магазините в Англия да има заключени витрини с алкохол, козметика, а скъпите шоколади се дават зад рафта, след като платиш. Всичките тези магазини са разположени там, където живеят цветнокожи-хора склонни към престъпления и кражби.

неолиберали бум бум = ред и спокойствие

Ще ги отключат, ама в кварталите на белите, щото само там ще останат магазините :)

Колкото й да се напъват черните ,анатомията си казва думата! Различни сме ! Червените кръвни телца при белите са бъбрековидни,при черни и жълти са пръчковидни! Това е важно да се знае ,защото много лекарства влияят зле на пръчковидните кръвни телца!

Kenn1111

Радва ме че няма нито едно положително гласуване одобряващо това което става в Америка.Що не сме така и когато става дума за собствената ни страна???

Направо да им ги разнасят по bungalow -тата и да не ин взимат пари иначе си е жива дискриминация.

Хайде сега бързо да възстановят Обама като президент и вечно да му се извиняват, че е бил подложен на такава расова дискриминация да може да ползва само два мандата, като всички останали.

Не е израснал в гето. Той е от богато семейство, учил е в елитни училища и е завършил престижен университет. Никога не е крадял, както и членовете на неговото семейство. Въпреки, че беше 2 мандата на власт, поне аз не съм запознат нещо да е направил за бедната афроамериканска общност. Като си президент, ти си президент на всички, а не само на определена раса. С две думи, и още 5 мандата да беше изкарал, положението им нямаше да се подобри.

хаха, ми вероятно не е случайно

Бях за кратко охрана в Кауфланд в началото, още като започваха. Намирахме салами и луканки в крачолите и в ръкавите само на един вид хора. Обясненията им, че нямали какво да ядат не съответсваха на дрехите и бижутата по тях, както и на колите, в които се качваха.

Разбирам те прекрасно. Определението "един вид хора" доста ме развесели :) Ще го използвам.