Майки: Паметникът на Карл Маркс да бъде махнат от двора на УНСС

Паметникът на създателя на комунистическата идеология Карл Маркс трябва да бъде махнат незабавно от двора на УНСС, настояват от Сдружение "Майки срещу насилието в Студентски град".

Обратно в новината

Коментари - Майки: Паметникът на Карл Маркс да бъде махнат от двора на УНСС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Майките дали са чували, че Маркс е обявен за мислител на 20-ти век и то в сърцето на Европа. Много политически слугини се навъдиха:умни и красиви, кметици "майки", събарят паметници наричайки се гражданско общество.Дали така е в Европа, към която уж сме тръгнали. Скоро в България камък върху камък няма да остане. ще се търкалят някакви еднакви валчески камъчета изпилени в "ателието"на някой много голям"Брат".

Защитавам теорията на Маркс,а кривата практиката е тема на коренно друг разговор и други форуми...

Господине Енгелсе, не е въпроса до камъка, а дали сме отхвърлили идейте на Маркс и по кои идей ще живееме. Вие, когато отхвърлихте СТАЛИНИЗМА, за една нощ му съборихте всичките паметници, за да се види и разбере ЕДНОЗНАЧНО, ЧЕ ВЕЧЕ СТАЛИНИСТИ НЕ СТЕ. И с Ленинизма стана така. Паметниците/които са тоталитарни и знаеме защо са/ се махат, за да заявиме, за нас си и за всички останали хора, че се отричаме от техния тоталитаризъм. Теориите на основателя на комунизма са донесли на населението само глад и мизерия, наложени с много убииства и терор. И въпросът е израсна ли нашият народ за да се сравнява с цивилизованите народи, където са на почит цивилизационните ценности. Или сме си на нивото на 20 - 30години на миналия век, където продължава да си броди един призрак и ние още не сме порасли, за да го индетифицираме.

Е ми размени трудовите възнаграждения на избран от теб цивилизован народ с тези на нашия народ и след една година отново сравни ценностите. Как мислиш - ще има ли изненади? Какво да направим, като съвременници, за подобряване на битието?

Аз съм студент по финанси и кредит в Българския Харвард,а мама иска да махнат един паметник от двора,защото ме развращавал......

Кой е тоя Майки ?

Предлагам майките на студентите от "българския харвард" да насочат усилията и протестите,в посока децата им да станат по-образовани,културни,можещи,а не да рушат паметници,които са част от историята и културата на всяко едно общество.Благодаря

Извинявам се, но който смята, че с по горе написаното се цели отклоняване вниманието от сериозните проблеми , греши генерално,. Защото до никаде няма да стигнеме, око не знаеме кои сме и какви ни се иска да бъдем. На мястото ли си е Паметникът н СЪВЕТСКАТА АРМИЯ, от какво ни е освободила, или заробила? Няма еднозначно решение все още? Паметника на Карл Маркс и от него ли ще се учиме?Това са именно фундаменталните неща на деня и много още за решаване от бълг. народ. Не може никъкъв напредък да има, когато едни теглят в една посока, а другите в противоположната. Ами ще тъпчат на едно място едните и другите. Кои сме и какво искаме, е фундаментален въпрос. Той юридически е решен с Конституцията. Но една част от народа е изопачава и не иска да е спазва. А и тя е направена като полубременна жена от загубилите и отречените от историята политици.Така, че полза да си заравяме главата в пясъка никой не е имал и рано или късно е плащал много по-висока цена.

Извинявам се, но които смята, че с по горе написаното се цели отклоняване вниманието от сериозните проблеми , греши генерално,. Защото до никаде няма да стигнеме, око не знаеме кои сме и какви ни се иска да бъдем. На мястото ли си е Паметникът н СЪВЕТСКАТА АРМИЯ, и от какво ни е тя освободила, или заробила? Няма еднозначно решение все още? Паметника на Карл Маркс и Това са именно фундаменталните неща на деня, за решаване от бълг. народ

Ако УНСС е "Българския Харвард" то Шуменския Университет е БГ Оксфорд

Ехо,майки,кой ви пълни главата днес? Карл Маркс е философ-икономист,който на времето се е постарал да създаде теория ,с която да се избягнат финансовите кризи на обществото.Жалко,че сега няма такъв ум,защото "големите" се събират да си почешат езиците без никаква полза.Вие,като вземате страна,поне се интересувайте за какво иде реч!!!

Дотук за 2 дни 566 форумци са писали по темата. Дори най-повърхностният преглед на коментарите може да ни осветли за една от целите на "мероприятието" - пак ни разсейват успешно от проблемите на деня, а ние им топаме топката и се плюем един друг!

сър

Ааааа, разбрах. Карл Маркс е виновен за насилието в студентски град.Чалги, чалгеее.

как да баде махнат, като марксизма още не е напуснал промитите мозаци на болшинството балгари? как да баде махнат, като все още ни управлияват хора закармени с марксизма? на кого ще се кланият светилата на икономическата мисал ако демонтират бащицата на каманизама?

сър

Ти чел ли си "Капиталът". Това произведение е на такова ниво, че гладкия ти мозък няма да асимилира и пъвата страница. Инче чуденки, удивителни все най- актвни по форумите. Явно тия "майки" са също такива тъпи същества.

Какъв е тоя. Да се разпорежда в дома си. Баста.

Не разбирам борбата на тези майки с бюста на К.Маркс. Какво общо имат пияните студенти и бандити, биещи се по дискотеките с него? Най-вероятно повечето от тях дори не знаят кой е, а пък да са го чели-абсурд! По-добре да се борят срещу самите дискотеки /в смисъл да се закрият/ и други "развлекателни" заведения, отколкото срещу един паметник!

А вие, майки, паметник на Марко Поло ли очаквате? Първоначално и аз очаквах да видя статуя на Климент Охридски, но не ми омръзна да си казвам здрасти ту с Евлоги, ту с Христо Георгиеви. Има исторически причини за присъствието на паметници, и те са неподвластни на моментните ни логически заключения. Сдружавате се срещу насилието: трудовете на Карл Маркс, учудващо, ще се окажат изключително полезни за постигането на прогрес в това начинание: само прелистете, прочетете и ще прозрете, че паметниците са история и ако искате нещо да се промени, насочете силите си върху промяна на сегашното битие - кой знае, може да разрешите проблемите на българската икономика.

Щом като паметниците са история - къде изчезна войнишкия паметник на загиналите за България и вместо него сложиха урода пред НДК? Защо изпозатриха и много други войнишки паметници....

Някой български "гений" е достигнал до заключението, че ще заличи успехите на царска България, като замени паметниците им със старобългарски, без да си дава сметка, че отново става дума за царство. Напразни услия. Никакво КПД.

Маркс в писмо до Енгелс за руско-турската освободителна война 1877-1878: "Трябва най-решително да застанем на страната на турците" Някъде в т. 34 на събраните му писаници В ДПС трябва да го провъзгласят за светец...

Хайде майките-домакини да си гледат тенджерите и прането и да избягват да демонстрират невежеството си !!!!

Много точна реакция за отвличане вниманието на обществеността от същинските проблеми. Любо пъпката ще помага в демонтажа на паметника. Готов съм да инвестирам някоя майка да посети музейният комплекс в гр. Трир Германия и икономическия университет в града носещ неговото име. След кастинг. Нищо човешко не ми е чуждо. Тия германци много тъпи как тачат този чиляк?

НЕВЕЖИ МАРКС НЕ Е ПРОПОВЯДВАЛ ЗА НАСИЛСТВЕНО ОТНЕМАНЕ НА ЧАСТНАТА СОБСТВЕНОСТ.ТОВА Е ПРАВИЛ ЛЕНИН.МАРКС И ЕНГЕЛС ПРОПОВЯДВАТ ЧЕ С НАВЛИЗАНЕ НА ТЕХНИЧЕСКАТА РЕВОЛЮЦИЯ КАПИТАЛИЗМЪТ ЩЕ СА ПРЕВЪРНЕ В КОМУНИЗЪМ И ТОВА ЩЕ СТАНЕ В РАЗВИТИТЕ КАПИТАЛИСТИЧЕСКИ СТРАНИ КАКВАТО Е СЕГА ГЕРМАНИЯ. ЛЕНИН ПРОПОВЯДВА ЧЕ КОМУНИЗМА ЩЕ ПОБЕДИ В СЛАБОРАЗВИТИТЕ КАПИТАЛИСТИЧЕСКИ СТРАНИ КАКВАТО Е РУСИЯ - НО ВИДЯХМЕ ТОЗИ КОМУНИЗЪМ НЕ ГО ИСКАМ ЗА МЕН И МОИТЕ ДЕЦА ИСКАМ КОМУНИЗМА НА МАРКС.

Абе, да си чувал или чел за "експроприация на експроприаторите" Няма да ти козвам кой и къде го е писал. Опитай се да познаеш:)))))))

Като усещам как ни е яхнал" хубавия "капитализъм на стари години ще почна да чета Маркс.

Какви са тия невежи майки? Не знаят ли, че обиждат германците? Ако и децата им останат неграмотни като тях, жалко за разноските. А ако обичате изящна икономическа/философска/историческа литература-четете трите тома на КАПИТАЛЪТ, включително и азбучника на понятията, който можете цял живот да ползувате като енциклопедия.

Да станат??? Че те са! А сигурно и още по-зле... Ако има на къде...

На кривите ракети и Космоса им е крив:)))

Какво по-световно, по-европейско от Карл Маркс?!

Приемаме решението Ви.

НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ! А НЕ! ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ВЛИЗАМ В ТИЯ САЙТОВЕ. СРАМ МЕ Е. МНОГО СМЕ ЗЛЕ.

Е какво срамно има?Ние да не сме тъпи англичани, та да поддържаме гроба на Маркс/един чужденец/ в Лондон, да разглеждаме учението му в най-голямата енциклопедия - "Британика" , а това, че в най-реномираните университети по света има и курсове по марксизъм показва само колко напред сме ние българите. Да дадем пример,че дано французите се засрамят и премахнат "Стената на комунарите" в Пер ла Шез, Париж...

Престанете да ядете костите на Маркс,защото е автор на сериозно икономическо учение-хванете "гениите" на съвременната икономическа мисъл, която доведе света до това плачевно състояние...

Ако си мислите, че студентите, който учат в УНСС знаят кой е Карл Маркс, жестоко се лъжете!С него или без него им е все тая!

Ей Калитко,ти докато пасеш овцете ли успя да прочетеш трудовете на Маркс,че така активно коментираш и цитираш и ограмотяваш лумпените от форумите?

Херцен на времето е бил отвратен от каруцарския арогантен тон на твоя Маркс...

Всичката Мара втасала, та паметникът им пречи да получат "модерно европейско образование" (смях в залата). А тов а, с "българският Харвард" направо ме хвърли в джаза! Дано отрочетата ви, скъпи майки, да успеят някога да прочетат, но и да проумеят трудовете на К. Маркс!

Мордохай Леви - Маркс, е мразел българите и горещо е препоръчвал да се смаже Априлското въстание. Четете малко повече преди да го хвалите. Боклуци долни.

Кой не мрази българите бе? Вижте се какво представлявате. Тъпанари!

Боклуците маркс и енгелс са искали да дават акъл на Сюлейман паша как да премине през Шипка през 1877 г... А нас са ни смятали за отрепки.... Затова на всички марксисти у нас трябва да им се отнеме българското гражданство....

ПЕТИМАТА ОСТАНАЛИ БОЛШЕВИКИ В БЪЛГАРИЯ СЕ СКЪСАХА ДА ВМИРИСВАТ ФОРУМА С ВНУШЕНИЯ ЗА ВЕЛИЧИЕТО НА "МИСЛИТЕЛЯ" МАРКС. ИСТИНАТА Е, ЧЕ ВСИЧКО В В ТРУДОВЕТЕ МУ Е НАГЛО ПРЕПИСАНО И ПРОИЗВОЛНО СГЛОБЕНО. ОСНОВНИЯТ ДОВОД НА НАУЧНАТА МУ ЛОГИКА Е ТАЗИ НА НИСКОЧЕЛИТЕ ПАРТИЙЦИ - ТАКА СЕ ВЪРТЯЛО КОЛЕЛОТО НА ИСТОРИЯТА И ТАКИВА БИЛИ ИНТЕРЕСИТЕ НА НАРОДА. ИДЕИТЕ НА ЖИВЕЛИЯ С ПОДАЯНИЯ МАРКС БЯХА МНОГО УДОБНО ЯХНАТИ ОТ ШАЙКА НАБЕДЕНИ ПОЛИТИЦИ В СТРАНАТА С ФЕОДАЛНИ ПОРЯДКИ И НЕГРАМОТНО, ПРЕДИМНОИ СЕЛСКО НАСЕЛЕНИЕ - РУСИЯ. ЕКСПЕРИМЕНТЪТ ЗА ВЛАСТ НА МЪРЗЕЛИВИТЕ И НЕМОЖЕЩИТЕ СЕ ПРОВАЛИ НАВСЯКЪДЕ, НО ОТНЕСЕ МИЛИОНИ ЖЕРТВИ И МИЛИАРДИ ПОГУБЕНИ СЪДБИ.

Не се е провалила властта на неможещите, защото, както виждаме в момента, такива управляват България. Освен това такива мързеливи (очевидно безработни т.к. по цял ден висят във форумите), като тебе, ги подкрепят фанатично. Колкото до Маркс нека мисловните джуджета и необразовани дебили да не го коментират, че стават за смях.

БЕЗРАБОТНИ СТЕ ТИ И МЪРЗЕЛИВИТЕ ТИ ДРУГАРИ, ДЕТО ПО ЦЯЛ ДЕН МЪРСИТЕ ФОРУМИТЕ ОТ "ПОЗИТАНО" 20 И КУТЕВ ВИ ПЛАЩА НАДНИЦИ ЗА ПАСКВИЛИТЕ С КРАДЕНИ ОТ НАС ПАРИЧКИ. ТОВА, ДЕТО АЗ СЪМ ИЗРАБОТИЛ И НАПРАВИЛ И ПРАВЯ... ВСИЧКИТЕ МУХЛЬОВЦИ ОТ ТВОЯТА ПАРТИЙКА НЕ МОЖЕТЕ ДА ИЗРАБОТИТЕ И ЗА ПЕТ ПЕТИЛЕТКИ.

Фатката е много ясна. Ще махнат паметника на Карл Маркс, който, между другото, няма нищо общо с тоталитаризма. И ще сложат паметник на любимия на българския народ вожд и учител, другаря Борисов. Който, пък е олицетворението на тоталитаризма!

Интересно е как Ленин е лепнал сифилиса. Според най-новите сведения Ленин е бил хомосексуалист. Пасивен. И една част от висшето ръководство на болшевишката партия - също. Интерсна е историята на Ленин и Зиновиев през лятото на 1917 във Финландия - бурна любов в някаква вила. Интересна е историята на кокетниченето на Ленин между Троцки и Зиновиев. Абе с няколко думи интересна е историята на хомосексуалните взаимоотношения във висшия клир на болшевишката партия. И добър-лош май само Сталин не е бил в хомо-дружинката.

Акттивния да не си бил ти? Щом си толкова сигурен си бил наблизо

Предлага се от името на Българската работническа национал социалистическа партия - нацисти, в която влизат и българските майки, вместо паметника на евреина Маркс, в двора на УНСС да бъде издигнат колокален паметник на Мусолини, духащ на Хитлер. Това най-добре ще отрази същността на българската демокрация в празните кратуни на част от населението, изповядващо уж десни идеи.

Полва се !!!!!!!!!!!!!!!!

Е тогава не е имало презервативи - тебе нема да те фане сифилису!

Това с "Българския Харвърд" е много сполучлива подигравка с това, дето с чувство за хумор, се нарича Универитет за национално и световно стопанство. Падението на "студентите" там може да се измери само с аршина на самочувтвието им. Много интересен факт за това люпило на интелуект е , че средния успех е около 5,80, независимо че две трети от чалгарчетата едва пресичат улицата отпред, а и не могат на две магарета сламата да разделят. Както става видно от статийката - майките им също.Ха ха ха еха ха

Тези т.нар. "майки" ... всичките ли са руси бре?! Аман от простакеси!!!

Български Харвард - боже боже колко мъка има на този свят ...Министерския съвет пък е Бръшлянена лига сигурно, че там един доктори работят, пардон ленти режат...смех в милицията моля ви се...

Ох, най-страшно е майка с интернет и с много свободно време.

За тези които искат да са обективни. Карл Маркс е направил най-точния анализ на капиталистическата система на производство (Капитала). Но е предложил най-мракобесния начин за решение на проблема (Комунизма). За едното е велик учен, а за другото велик ЗЛОДЕЙ. На тази основа трябва да се прецени заслужава ли бюст или не в УНСС. Личното ми мнение е бюст само на него НЕ. Или бюстове на всички големи в икономиката или никъкъв бюст.

Шът! Ти да мълчиш и да си водиш записки! Не може някакъв неграмотен, невеж студент да прави оценки на такива велики хора. Че неговия ум, ако го разделим на всички вас, студентите в УНСС, той ще ви пръсне дебелите глави в които няма нищо друго освен чалга, фейсбук и клипчета в Ютюб. Тази сесия така сте ми омръзнали - тъпи, мързеливи, ходите и хленчите за тройка, оправдавате се с това че ходите на работа (и затова бъкел не знаете), подлудявате майки, бащи, лели и познати да търсят невероятни ходатайства "да не прекъсне детето". И ти ще ми образуваш изказвания!

Абе ти какъв пост заемаше в комсомола преди да те назначат за преподавател по марксизъм в унсс? Право е момчето, че Маркс е предложил " най-мракобесния начин" (Комунизма) Не е прав за "най-точния анализ", защото Маркс през живота си и през плет не е виждал паботилница, камо ли фабрика....

Глупостта ходи сред хората и тези "майки" са пример за това. Световният конгрес по Икономика в Ню Уорк започва със цитат на Маркс, който се изписва през цялото време на едно пано. Основната дискусия се върти около тезите на Маркс. А, нашите майки, освен да сведат глава в мъката ръсят бисери. Мойте съболезнования към Вас майки. Не обиждайте децата си с глупостта си.

Бог да та прости тебе, комунистическо мекеренце...вземи си гранита дома и си го гушкай вечер. Аман от промити мозъци

Бог да те прости тебе, седерастическо мекеренце. Като не ти харесва паметника на великия Маркс, поръчай си паметник на Иван Костов прегърнат с Тиквоча и си правете тройка у вас.

Това са много неграмотни майки... Чели ли са " Капиталът". Там са основните принципи на пазарната икономика и натрупването на капитали. Но това е по-малко важно за тях... - важно е да са "актуални"с простащината и безхаберието днес . А за УНСС - смешно е сравнението с Харвард ,където едва ли ще ти кажат " Утре Носи Съответната Сума "

Ти като си грамотен, върви в Сибир или Северна Корея! Тука не е за теб предател такъв

И кого е предал ?Тебе и твоето болшевишко разбиране ли неграмотнико?И като го махнат децата им ще спрат да се напиват, да си купуват изпитите и да се млатят като кочове ли?

А може би трябва тебе да те пратим в Северна Корея. Да се научиш да работиш и най-после да има някаква полза от съществуването ти на тази планета. Да се научиш на ред и дисциплина и да ти се подредят ценностите в тъпата глава по правилния начин.

Срам и позор братя българи! XXI век в демократична България да търпим символи на тоталитарния и омразен комунитически терор. Смърт на комунизма, свобода на народа!!!

Болник!

Срам и позор е,че в 21 век живеят такива злобни и прости хора като теб и пълнят форумите с едни и същи постове по цял ден! За чалгаджиите като теб, светът започва и завършва с тях! Да, ама не! Гаргамел няма да се помни 100 години!

От такива като теб, полза никаква - автоматика се предлага повсеместно!

Тия майки не са в ред. Какво им е виновен Маркс. Извън идеологията (за сведение Комунистическият манифест му е бил халтурка ) той си е велик икономист. Необразовани и глупави жени. По-добре да възпитат децата си , а не да се занимават с глупости.

Какъв икономист е бил ма, ти нещо не си в ред, хахахахаха

...защото не е бил циганин!!!

да остане ама обръснат иначе не