Коментари - Разрешиха чужд университет у нас чрез спогодба | dnes.dir.bg
назад

Разрешиха чужд университет у нас чрез спогодба

Броени дни преди началото на академичната учебна година парламентът разреши чужд университет у нас в противоречие със Закона за висшето образование.

Обратно в новината

Коментари - Разрешиха чужд университет у нас чрез спогодба | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Диктатура, беззаконие и корупция.

Соросидите настъпват по всички фронтове. В последната една година управляващите соросоиди от реформаторско-седерасткия върхушка са звзели напълно властта и дива злоба унищожават всичко което е успяло да се съвземе след деструкторирането на страната в началото на 90-те. Клането тече с пълна сила: Остатъците от бизнеса са подложени на поредните мракобесни, средновековни данъчни закони; Кунева-Пръмова и със замах уволни хиляди от няй-добрите учители; Радан и Лозан (Пантофф) политизираха и деструкторираха остатъците от съд и прокуратура; Москофф направи гротеска от българските болници, а рептилни грантаджийски шамани завзеха власта в радиа, телевизии, университети, министерства - навсякъде. Става невъзможно за българите да се живят в България !

Не разбирам защо всички са скочили и плюят? Ако изпитите за прием са както досега, то те ще бъдат на френски и само френскоговорящи ще кандидатстват от целия балкански полуостров, а и от други държави. Преподавателите ще са от Франция, Канада, Белгия ... Никой не ви задължава да кандидатствате там или пък вашите деца да го правят. Смешен плач!

Kalin

Тая простотия с франкофонството ми писна.България няма нищо общо с това.Били сме с две държави близки в по новата си история Германия и Русия.Ако ще се прави нещо то само в тая насока има какво.

Всякакви други под надзора на чичо Сам са се прицелили в православна - България- да я културизират, пардон - да я колонизират.

Това ми звучи нещо като обучение на колонизатори и внедряване на френски,а може би и други покрай френските интереси.Някакъв друг ход за насочване на страната ни към гибелният път по който вървиме,благодарение на досегашните поставени куни ,муни и т.н.

Браво! Нещо хубаво! Дано да имат успех!

браво, само "добри новини" за бг - мюсюлмански, пардон франкосонски университет, родните полицаи пазят "бежанците"от нетолерантните българи в овча купел, отпуснаха 108 млн.евро за "бежанците" да загладят косъма.. и в близко време да ни видят сметката - утре какво е на дневен ред - може би доброволно строежи на джамии и шиене на бурки - да свикваме, нали така не уважаеми управляващи - раздайте си сега в парламента по една тава баклава и рахат локум на калпак и почвайте и вие да се учите на ориенталски ценности

Голямо цакане за голямо надцакване.... Това е БГ-то.....

Заповедите на чужди правителства ,корпорации или посланици не подлежат на обсъждане , иначе ще си искат парите обратно ! Това е одговор на въпроса . Кой управлява България ? ХА,ХААААА

Аман от неграмотници ? Как да се развива България, като огромен процент от популацията е с твоята интелект и грамотност ???

Характерни черти имат грамотните българите , винаги са бабаити със тези които се държат възпитано със тях , НО КОГАТО , като този случай трябва да си защитят достойнството си , покорно се навеждат и резулта та за такива грамотни като теб им се отблагодаряват със як секс , а може би и да им харесва ...

Българина винаги е бил цар на късогледството ! Ако там се подготвят такива кадри , който ще са част от така наречения ни "елит" ......дупе да ни е яко....но изглежда,че обичаме да ни ет, защото никой, нищо не прави !!!

В момента няма студенти за нашите университети, а те решили и чужди да вкарват. Идиоти.

на кои университети викаш "наши"?

нащи ма

България шЪ сЪ Управи ,когато всички в нея станат като Виктор Орбан.Ха дано,ама на дали.

било лошо у нас да има чужди университети. Ами лошо е. Защото колкото и да е зле българското образование, все пак до известна степен учи и възпитава в родолюбие. А като се пръкнат в БГ чужди чуждоезични университети за блабла специалности познайте в какви патриоти ще се превърнат бъдещите студенти и с какви промити мозъци ще завършат.

Както разбирам, дипломите ще са на други университети, т.е. те по подразбиране няма да са признати у нас. Не разбрах защо държавата ни трябва да осигурява общежития и др. привилегии на студентите, след като те не са студенти по смисъла на българския закон? За съжаление, МОН редовно използва студентските общежития, за да настанява франкофони по разл. спогодби. По правилник, който МОН само си пише.

На такъв народ-такова управление.ЗАЩОТО кучето бяга според ТОЯГАТА.Имам предвид не обикновения гласуващ,но всички заедно с управниците,които са от същия народ.Айде сега цъкайте минуси,

Прочетох първите думи и си помислих, че вече е признато от докторете в Карлуково. ОПАСЕН ПРЕЦЕДЕНТ. Ма то не било за Прецедента

Разрешават, нали. А цяла България като искаме наши училища в България никой нищо не казва.

Пак изпълзя от канализацията ...!

Демокрацията у нас все носи противоконституционни действия. Почвайки се от ДПС и стигайки се до това университетче,в което "гнили ябълки" няма да има,нали,КАБАНЕ ???

Дъното е далече ! Надайте се да зърнете светлина в тунела ... от насрещен влак !

Откога ви пиша БОКОІІБЪЛГАРОУБИЕЦ !

Чужди самальоти, чужди университети...какво чуждо следва, другарю Тиква? Аз залагам на чужди бебета и чужди граждани (последното вече започна с настаняване на близкоизточни цигани). Гласувайте пак за Тиквун щом искате България да спре да съществува.

Някой случайно да знае какво ще им се случи АКО ПОИСКАТ, /само поискат, до отваряне няма да стигнат/, да отворят подобен университет в Гърция??? Отговор? И защо?

ние заваршелите лесотехническио уневирситет нема да допуснем конкоренциа

Колега ,казва се ЛесНотехнически....................

На мама янка / такева / дъщеричката с тоя у _тет стана цял областен , па що .

Края на България се вижда вече .... И Бог няма !

Бог има , но за земните работи трябва всеки да се погрижи сам !!!

Това е съвременния свят. Икономиката на Европа се формира на базата на услугите. Това на обикновен език се превежда като далавери. Хора дето само си чешат езиците и преразпределят парични средства. Та така се оформят университетите, да се срещнат като по-млади и по-стари, да могат да се запознаят, да се възлолзват за работата си, да си създадат връзки. Това е по цяла Европа и САЩ. Даже може да дам идея на някой по-млад да направи бизнес. Наскоро бях в Лондон. Там на всяка улица има по някакъв надпис на някакъв университет че има сграда. На едно място видях че има Лондонски вечерен университет. Та и такъв може да направят в България, само за вечерно обучение.

бабо вуне, защо спираш мисловната си дейност? Не се ли запита, защо е "Лондонски" а не Софийски; на какъв език се преподава в тоз лондоски у - на французики или на български; и н е знаеш ли, че едно време преди 20 години и в България е имало вечерно обучение, което сега ако решат да върнат, най-вероятно ще да е по чужд пример, щото българският защо да се помни я. Като хортуваш за Лондон, едно лондонско професоре от преди двеста години, като го запознали с колко училища има в българско по веме на турското робство, на какво ниво е обучението там и колко чисто е там и факта, че всичките тези училища са строени само с доброволни средства на българите, наредил да се направи стаистика, тя се пази и до днес в н-е-кой английски университет, че българчетата в поробена България са близо 70% напред по грамотност пред тези от страната на рофесорето. А днес статистиката каква е - неграмотност ...

Я виж ти, ще обучава: висши кадри от държавната администрация, от бизнеса и от неправителствените организации. И то на какво, "администрация и управление"?! Няма на нещо полезно и конкретно - земеделие, животновъдство, енергетика, полезни изкопаеми и т.н. Остава да се включи и ГЕРБ, и всичко си идва на мястото: АОНСУ и член 1ви. Много плоско, остава да учат и гаджалите как да си търсят религиозните и имигрантски права, не им стигат техните си стада по Париж и другите големи градове.

При нас най големият проблем е точно управлението. Държавата, бизнеса, навсякъде. Навсякъде само разни меринджеи се изяват. Нито на високо, нито на средно ниво тук има свестен мениджмънт.

Интересни са ви коментарите :-) То държава няма, народа се стопи с 1/3, турци, цигани и тикви на власт, вие виете за един университет. То ако само това беше проблема, молебен да направиш.

И защо у нас ? Да си направят университет в Анкара............... Но в България има най-малко патриоти и най-много чуждопоклонници.. Само да не докарат за преподаватели джихадистите,трето поколение французи.

А тези, дето отиват да учат в чужбина, ако се върнат у нас, какво би им се предложило? На нашия бизнес не му трябват квалифицирани кадри. Ако мама и тате нямат свой печеливш бизнес, и нямаш връзки, обикаляш като цветарка и ти предлагат безкраен работен ден и мизерно заплащане. Загова хората гледат да си пратят децата в чужбина и по възможност да не се връщат. Ако ще метат и мият чинии, по-добре да е на Запад. У нас никоя диплома не се цени, ако ще да е и от Кеймбридж.

Някога българите са продавали ниви, та да пратят децата си да учат в чужбина. Децата се изучавали и СЕ ВРЪЩАЛИ, ТА ЗАПОЧВАЛИ СВОЙ БИЗНЕС ! Защо трябва да чакат на другиго, а не си създават нещо свое?

Тези французи са решили да правят в България каквото си поискат! Много бързо забравиха, когато преди няколко години близо до село Коиловци, край град Плевен, петима френски военни бяха нападнати от местни жители, тъй като са били помислени за роми крадци и ги помляха от бой! Май, че сега трябва пак да извадим сопата!

Баси глупавия и прост коментар.... Какво общо имат селяците с университетите.... Или ти се явяваш некакъв сопаджия ли ?

Има един специален вид хорица, дето знаят много, на бой са велики, но не отиват да станат световни шампиони по борба или бокс.

Ами щом като французите НЕ ПРИЗНАВАТ ЗАКОНИТЕ на държавата наречена БЪЛГАРИЯ с хляб и сол ли да ги посрещаме или с тояга?!

А, бе социалистически бастун, виж как дори и хората от ДИР-а са го написали : "ОПАСЕН ПРЕЦЕДЕНТ"!!!!!!!!

Абе тотални му разказахте играта на това нещо, което до скоро се наричаше университетско образование в България! Навсякъде тегне мотото "Ние нищо не искаме от нашите студенти, ама и нищо не им даваме"! Това съм чувал да ми го казва в прав текст преподавател, доцент, айде да не казвам в коя катедра и кой факултет на СУ, защото може да си имам неприятности после... Та, питам аз, след като си казваш в явен вид, че нищо не даваш на студентите си, защо изобщо съществуваш, та на всичкото отгоре ти се плаща и заплата? Ами така става като изгонихме, напълно преднамерено, всички, които стават за нещо и като вече в прав текст казваме на младото поколение, че у нас "нищо няма". Ами няма и да има скоро!

талантливите Българчета да получат качествено Европейско образование, а осакатяване от някой туземен килиен "университет" ?

Чакайте чакайте... Какво е лошото да има университет от чужбина при нас ? Всеки има право да учи където си поиска.. В крайна сметка знаете ли на един голям процент какво представлява висшето образование в българските университет... Ако си момче плащаш на професорите иначе няма минаване... Ако си момиче.... ъъъъъъъъъ пишете в гугъл - господари , НСА и ще разберете...

Защото едно е да учиш във факултета по математика и статистика (SOMAS) на University of Sheffield в самия Шефилд в Англия, а съвсем друго е да учиш в селското му подразделение в Солун!! Не мога да разбера за какво ни е още един "селски" университет, и без това половината от висшите училища в България трябва да се затворят заради безкрайно ниското ниво на образование, което предлагат!!!

Е как прецени че това ще бъде селски университет...

45 години подаряваха държавата ни на кремъл, а сега за един чужд частен университет ми реват.

В грешка сте Г-жа/Г-н, продължават да я подаряват, крият в дън земя огромните диспропорции в търговските ни отношения и поведението на хилядите рашистки фирми регистрирани в България.

Прощавайте, но когато официално ни обявят за бананова република ще поевтинеят ли бананите по нашенските пазари?

БЕЗОБРАЗИЕ! МОЛЯ ДА СЕ СЕЗИРА ПРОКУРАТУРАТА, МОН, ПАРЛАМЕНТАРНИЯ КОНТРОЛ И Т.Н.Т. СТРУКТУРИ! А ТЕЛЕВИЗИЯТА ДА РАЗРОВИ И ДА ПОКАЖЕ НА ВСИЧКИ НИ ПОРЕДНАТА НАГЛОСТ!

Много добре че този университет ще обучава вече и бакалаври! Едното ми дете след Европеистика в УННС завърши магистратура при франкофоните, разлика в обучението от земята до небето. Лекции на френски всеки ден от 9 до 17ч без дупки, и преподаватели от Франция и Белгия на много високо ниво, които те карат да мислиш.

Защо ника на една българка е mery?

една комшийка, дето също е завършила Европеистика... работи като секретарка в една малка фирма. Едно време влизали в ХТИ и ЛТИ, сега влизат за всякакви измислени специалности, колкото да имат някаква диплома.

Марги и Рони, че бутнаха стените и освободиха младите интелигентни и ученолюбиви хора от тиранията на посредствеността. Ами нека туземните национал-патриоти се обучават при проф.Тадаръков, проф.Митьо Гестапов, доц.Алексей Петров и още купища подобни комуноид-рашистки изчадия.

в конспирационния и явен ГЕНОЦИД на българския народ и изтриване на България от европейската карта... Какво ли не ни се случи и случва - сриване на здравеопазване, на образование, унищожение на промишленост и селско стопанство, унищожаване на Българската армия. Опростачване и оглупяване на силно агресивните ни наследници./ като гледаш само агресия и гейпропаганда в детски филмчета- няма как/ Някой днес по тв, го каза много добре- абдикиране на родителите от родителските им задължения..... Бежанци навред, корупция и предателство на всички нива в държавата ни. Сега и чужди университети. Може би вече имаме и обучение на главорези на ИД? За сребърници, на всичко са готови нашите родни политици, предатели, депутати.... Страшно , страшно е, но СПИМ ли спим.... Стани , стани Юнак Балкански....

Французите да спрат да с*рат в нашата държава с разни гадни фирми, магазини а сега и университет! На тях им е в манталитета, да си мислят че са нещо в повече от другите и всичко и навсякъде им е позволено. Къш при вашият бордел, или стойте но уважавайте стрикно нас българите и законите ни!

Всеки божи ден абсурд до абсурда. Няма ли край? Какво трябва да се случи, за да станем нормална държава в която институциите ще са това, което трябва да са... а сега поздрав с песента "Неам нерви"

що бе ? като има чужди болници, кво ви пречи да имате и чужди университети ? значи, турски собственици на болници - може ???

че НБУ -то е чуждо .Какъв е проблема да залеем деградираща България с още лайна?Някои твърдяха че от дъното може само да се изтласкаш обаче ни засмука тинята.

maniana

Cпоко, сериозните работодатели не гледат с добро око на кандидатите за работа с диплома от НБУ.

И т'ва дето си го писал за ердоганските собственици НЕ ТРЯБВА ДА ГО ИМА...!!! АНАДЪНМО?...

бе вие от черен хумор явно не разбирате. питанката беше що има чужди болници , банки , заводи и прочие чудеса. а чуждите енерго няма да говоря.

След като държавата умишлено докара до фалит българските университети, време е да се открият чуждестранни такива. При това особено важно е да се възпитат кадри за висшата администрация в държавата, понеже сегашните са абсолютни цървули.

Аман от глупостите на управляващите крадци! Визирам всички управлявали партии, не само сегашната тройна коалиция (бивша четворна). При един куп излишни университети у нас и борбата им за студенти, те още един натрисат! Хем управляващите мрънкат, че качеството на образованието било ниско заради многото университети, хем пускат нов. Ами да направим и един за обучение по радикален ислям, като сме почнали!

Спасението е едно-да свалим сегашното управление! Те ни докараха само злини, корупция и зависимост от чужди държави!Те подложиха народа ни на геноцид!

ТОВА НЕ Е СПАСЕНИЕ. Която и партия да дойде на власт, все ще работи срещу България. Те са продадени. Решението е в смяна на начина на управление. ЦАРСТВО България е ЕДИНСТВЕНОТО СПАСЕНИЕ. И ЗАТОВА, СРЕЩУ унищожението му се хвърлиха всичк възможни средства, пари, пропаганда, лъжи.... БЪЛГАРИ ПОМНЕТЕ ИМА ЛИ ЦАР ИМА БЪЛГАРИЯ. Цунамито с оплюването на царя за обеднелия и оскотял народ рабоди добре. Републиката е ДОБРА форма на управление ЕДИНСТВЕНО за мощни държави, на които не може нито да се влияе нито да се диктува, нито да се продават ОТВЪН. За малката орехова черупчица България, ...

Царство сме били при падането под османско робство, при влизането ни в Първата и Втората световни войни - все огромни катастрофи за България.

Ееееее, а тъкмо си мислех, че греша, че се намираме в тайна война между старите каганати, а то ето, че и франкският каганат се появи на арената. Само дето Българският каганат ми изглежда без шансове, ама знае ли човек...

Трябва да се помисли за децата.Да стоят 12 години в училище ?Завършване на средно училище след 10 клас за да могат да пообиколят висшите заведения.Не се вясват по лекции студентите защото са в заведенията пред университетите демек в висшите заведения

"Създаваме опасен прецедент на заобикаляне на закона, който ще отвори вратата за създаване на чужди университети на база двустранни спогодби, без никакви гаранции за качеството", Недопустимо е в ситуация на криза и липса на студенти с лека ръка да се допуска откриване на висши училища в разрез със закона." Това е истината.Министерство на образованието прекрасно знае, на не съобщава, че цели специалности , дори факултети във Вуз - овете не са попълнили местата си.Това е така и тревогата е голяма.Нашите университети фалират, закриват се.Защо?На кого това е изгодно.Няма студенти, няма преподаватели, базата е лоша и всички мълчат.Министри, Ректори, Декани, преподаватели.Няма образование , няма зравеопазване о пр.На кого това е изгодно.

Обаче този прецедент ще подпомогне порно-индустрията и ще даде тласък за още по-голямо развие на селф-мейд клипчетата за насилие и беззаконие. Все пак ценностите, които се проповядват от ултра либерастите с нищо не се различават от ценностите на умерените главорези, които са братя по учение, по оръжие и по финансиране.