И Унгария изисква от бг шофьорите големия талон за колата

След Гърция и полицията в Унгария вече иска при пътуване в страната им българските шофьори да носят оригинала на малкия и големия талон за собственост на колата

Обратно в новината

Коментари - И Унгария изисква от бг шофьорите големия талон за колата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не е сегрегация , просто информацията за автомобила в малкия талон е непълна , затова искат да видят и големия . Вината е на тези , които са съставили подобен талон .

Tо има и такива , които не плащат за кражба дори ако не им дадеш и малкия талон , българска му работа .

Пак нас. Навсякъде ни натискат. И нашите дипломати за нищо не стават. Обявили го на сайта. А бе оанкоулу, кой шофьор се интересува от вашия сайт, като пътния полизай му е бръкнал вече в джоба - в Унгария (Слава Богу) с 40-100 евро, ама гърците не си поплюват - 1000-8000 евро. Че то шибания камион втора употреба струва толкова!

пазиш талона в багажа си, не в колата. Пък и Унгария е транзитна страна. Важно е да си купиш винетка и нямаш проблем.

sx69

да разбирам ли че вече крадат колите без багажниците?

А нащ'е велики дипломати едва ли ще се сетят да реагират.

Gotvi se narode za smqna na dokumenti

и какво точно пречи между домашната ракия и кашончето с луканка да си сложиш и големият талон ? той не тежи и не заема място ! какъв е смисъла да коментираш законите на държава в която не живееш ? просто ги спазваш ! или не ходи .

...Мамалигари и Маджари... ...Много път съм прешпорвал през Европа,но тези винаги са проблемни. ...Уж с румънците сме "комшии",уж с "маджарите" сме ..."братовчеди",но вярвай,нито езика и на едните,че и на другите им се разбира...дори сигнатурата при изписване се различава малко или доста от т.н..."латиница" ...В У нгария не знаеш ли английски,почти никой не иска да разговаря с теб на ...НЕМСКИ... ...Почти не съм имал,кой-знае какви проблеми,но тези територии съм ги преминавал обикновено на газ,без спиране(ако е възможно) и със свит ...стомах... ...В момента съм принуден,защото са в EU,като нас...

Мини през Албания за разнообразие. След това Унгария и Румъния ще ти се видят като немска магистрала...

Тая подигравка пак ни я подготвиха нашите политици, толкова е унизително, кой европеец се разкарва с един кашон документи в колата си? Ако не ви харесва това кой евразиец се разкарва с кашон документи в колата си? Това е още един повод да ги побъркаме с протести, да ги накараме сами да си говорят и да треперят от народа! Докато не се научат да служат на народа си ще ядат хурката до откат!

Такива като теб- като ти гледам линка... първо трябва да питаш Другаря Капутин, и ако те пусне в тази посока на света.. тогава да си и помисляш да ходиш. Иначе- дестинацията ти е единствено към Москва!

Нова възможност за събиране на пари. Великите български умове измислили формАта на сегашният малък талон е знаел много добре, че няма основни данни, и че ще настъпи подобен момент.

В гръцкия закон пише, че голям талон се иска само ако автомобила е регистриран като "truck" - буква D от малкия талон. Никой не глобява ако регистрацията е "motor car"

...Изкуствено създаден и с"ин витро" процедури EU,родил се преждевремено,като недоносче,с ЕДНА майка....ЕВРОПА,но ....МНОГО "БАЩИ",НЕ ГО ЧАКА НИЩО ДОБРО И НЯМА БЪДЕЩЕ,ПОРАДИ ХИЛЯДИТЕ "НАСЛЕДСТВЕНИ ОБРЕМЕНЕНОСТИ" ОТ ...МНОГОБРОЙНИТЕ СИ ..."ТАТКОВЦИ"... ...Дано само не доживее до 70 (както СССР),а си замине поживо и здраво с ...РАЗПАДА СИ ПО-РАНО!!! България и Народа и ,само е ЗАГУБИЛА ОТ "ЧЛЕН"-ството си в тази...ВАКХАНИЛИЯ,НАРЕЧЕНА ....ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ!!!! ...Не само така МИСЛЯ,НО го изстрадвам на гърба си ...ВСЕКИ ДЕН !!!!

представи си какво щеше да е ако нямаше ЕС! не само че щяхме да носим един кашон с различни документи за всяка страна през която преминаваме, ами трябваше и визи да си вадим! Това че малкия ни талон не отговаря на общите европейски изисквания не е проблем на ЕС а наш!

еврото .. кофата с лай ..та ... ще плащаме .. за това е измислена тази структура ... ей ви още от транспорта ... технически преглед не може да направиш в др държава ... цирк ... бг не издава трети регистр. номер ... в испания го искат закачен на ремаркета над 750 кг ... и още и още ... а.. за полицията в Европа ...безопастност на движение .. нищо подобно ... монетен двор ..сеч .. за щяло и ...

ами да вземем пак да си сложим визи...и готово ибез това от европа само проблеми идват за бг....

О, бърза реакция?! Да не би да сме махнали БСП от власт вече?!

Често минавам през Унгария и са само проблеми. По принцип Унгарците са си боклуци и комплексари. Я на бензиностанцията няма да ми приемат кредитната карта, я на митницата ще чакаме два часа или ще ни карат да вадим багажа. Атотджамбази ми казаха, че с десетина евра всичко се оправя. Веднъж една лелка на една бензиностанция не мепусна в платената тоалетна докато не и проговоря на унгарски. Такива работи. Никъде на друго място в Европа не съм имал подобни проблеми, само в Гърция и Унгария а съм пътувал много. Може и нашите шибаняци да са виновни за талоните, но и унгарците не са стока.

И аз съм имал проблеми с маджарите. Наистина не разбирам на какво се дължи това озлобление. Но е факт, че на унгарско-сръбската граница съществуват такива процедури и действия само конкретно срещу българите! Всички други нации минават безпроблемно, но видят ли бг паспорт, се почват простотиите и глобите.

Чиновника толкова е затънал в собствената си некомпетентност, че дори обикновените проблеми превръща в световни.

ХУБАВО Е, ЧЕ ИМАМЕ САМО ГОЛЯМ И МАЛЪК ТАЛОН...ПРОПУСНАЛИ СА СРЕДНИЯ

Те "средния", на нас българите, ни го подават и намичат, кой от където, кой където ни свари и както ни свари.

Тъй като нашите главочи не са в състояние да създадат документи без пропуски и навсякъде с тях има проблеми, да вземат наготово образци от някой който вече ги е създал - например германците.

Аз още преди години така ходих в полицията да давам показания че ни бяха обрали апартамента крадци (не ги намериха, естествено). И следователя като ми погледна личната карта измърмори: "Ааа, тая е от ония, фалшивите май.". И аз, втрещен, скочих и извиках: "Моля???" А той вика: "Аааа, нищо нищо, всичко е наред". Та не знам какво е имал предвид, ама правете си сметка какви документи ни издават от официалните власти!!! Един дявол ги знае какви мърлячи са ги измисляли.

ти се радваи че не са те арестували като един приятел на връщане о америка, където живее, и цял ден бил закопчан за една пеика пред очите на децата му, туи щото десет години по-рано му обрали апартамента :) та вместо да затворят крадеца, затвориха него :)

А колко е лесно само - дя се въведат същите санкции и за тях в бг.

ТЕ СА СКЪСАЛИ ДА ИДВАТ В БЪЛГАРИЯ МИСЛЕТЕ ПРЕДИ ДА ПИШЕТЕ...НЕ Е ТРУДНО

Всъщност е по-лесно нашите главочи да вземат да издават свестни документи...

по-лесно - друг път , то за това трябва да работиш...аз милиционер/пардон полицай да работи досега бе съм видял!

Само не разбрах защо трябва големият талон да е преведен и нотариално заверен на английски, след като никои в тая страна на порното не говори Английски !? Това че нашите управници са убитаци ... всички знаем, ама на тях като гледам не им пречи да си живеят живота!

ХАХАХАААА...И НА ТЕБЕ ЛИ ТИ НЕСТАВА И КЪТ РЕВЕШ ТУКА ШИ ГО НАДЪРВИШ ЛИ МНОГО ПЕДАЛ ЕЙЙЙЙ...

КЪТ НЕ ТИ АРЕСВА БЪЛГАРИЯ ОДИ У АМЕРИКА, РУСИЯ...ОДИ НА МАЙНАТА СИ

МНОГО ВДОВИЦИ ТУКА ВЕ... БЪЛГАРИЯ ИМ ВИНОВНА ЗА ВСИЧКО ТОЙ НЕ ИМ СТАВА - ДЪРЖАВАТА ВИНОВНА

някой да знае как се правят Плачинки...

Явно някои хора имат къса памет. Мои роднини преди години им откраднаха кола с немска регистрация и беше страшно ходене по мъките докато докажат, че колата е открадната.

Нормално е да те спират, пич! Защото българинът от разпоредби, закони, надписи и лозунги не разбира. Започва да проумява нещата само след як бой и яки глоби.

Едва ли идиотизма може да се оправдае с "пропуски" проблема е че има талон 1 и талон 2 , докато съществува това безумие ( което го няма никъде в европа - 2 талона за една кола )ще ни глобяват , и глобата е за НЕПРЕДСТАВЯНЕ на ПЪЛЕН КОМПЛЕКТ ДОКУМЕНТИ за РЕГИСТРАЦИЯ ето това трябва да се реши , а не добавяне на някаква си информация и печатане на никому ненужни документи които после пак ще трябва да сменяме и плащаме отново разбира се

Кой ти каза, че само в Бг има "два талона"???? В Германия как е??? И то от доста години!!! Като не знаеш и не си си излизал от хралупата не дрънкай глупости!!!

ти си завършен тъпак бе момче , ако можеш да четеш и дядо ти митя дет ти разказва как преди 35 години ходил до гдр и било много яко, има кола ,поискай му талоните и ПРОЧЕТИ талон 1от2 и талон 2от 2 , или това е документ разделен на 2 части и непредставянето им едновременно води до глоба , на основание - непредставяне на пълен комплект за регистрация !

Двата талони ти трябват за да не разнасяш документа за собственост с теб постоянно.. ако ти го откраднат/загубиш лесно могат да прехвърлят колата на друг човек.

АБЕ ТЪПЪНАР, КО НАИСТИНА ПОСТОЯННО ХУЛИШ БЪЛГАРИЯ...АМИ ОДИ ДЕТ ТА КЕФИ...АМАН ОТ МРЪНКАЛНИЦИ

Олигофрен, кой те пита тебе

Ще искат големия всички. Проблема е отново в лайната които ни управляват. link

ТИ ХОДИШ ЛИ НА ИЗБОРИ? ПОРЕДНАТА ВДОВИЦА

Ти като ходиш та какво става?

"Заради пропуските в българското законодателство работна група от Пътна полиция вече е изработила нов образец на малкия талон." И какво са виновни унгарците, че Република България издава документи-ментета? Пак добре, че личните карти и паспортите ни ги признават, че не знае дали и там няма някой пропуск.

"Тругнал за чужбина без паспорт - ама го свалили от влака ... ". Хайде да тръгнеш за ФАЩ без документи и да видим какво ще ти се случи.

Американци питали Хрушчов как изстрелвали спътниците на земята. Хрушчов написал 183. Вие колко пъти сте ходили във ФАЩ? щото аз няколко пъти -за дни, а тъй като паспортите там не ги даваха на ръка съм се движил без документи, само с българската шофьорска книжка (и това по време на социализъма). Единият път ми се наложи без документ да пропътъвам разстоянието от Уилмингтън до Батън Руж (от Атлантическият океан до Мисисипи) при което дори местните шерифи ми оказаха съдействие. И още нещо; при престой в определено масто се издава пасаван който важи за 29 дена и е документ за самоличност без снимки и други подробности. След просрочването на този пасаван можеше да отидеш да си намериш работа и така пет години, след което подаваш документи в имиграционните (процедурата е описана) Но ФАЩ, ЮАР, Испания не са ми били тръпка; бях млад и глупав

Що не вземеш да станеш унгарски полицай/митничар. Знаеш ли колко българи ще можеш да глобиш ? Няма да си само американски агент и българомразец - ще можеш директно и когото искаш да глобяваш ! Когато поискаш !

А аз се чудя, кога бъргарските полицаи ще започнат да глобяват например гръцките камиони-таралясници, които влизат в България. Защото трезвият ми поглед на парка в Гърция, ми показва камиони, които не са въобще в приличен външен вид, за какъвто, спират, заяждат се и глобяват българските превозвачи.

Ами я си представете само, ако и при нас е като в Норвегия, вместо куп хартийки в джоба, всичко да е събрано в един документ, и то кредитна карта? Ми то тогава децата на администрацията трябва да мрат от глад! Не може така! Държавникът е рекъл: Колкото повече, толкова повече!

"Заради пропуските в българското законодателство" - който е направил пропуски / демек хидрата - независимата съдебна власт / да плати масрафа. Вземали са заплати да мислят, вземали за премии за съвещания - сега да се издирят и платят от джоба си всички глоби.

Само да ти кажа, че българско законодателство е ПАРЛАМЕНТА!Съдебната система работи по законите измислени от народните представители.

...едно време ,преди 40 години... ...Ако си спомня някой,книжката беше от три части,които се сгъваха.В едното отделение мушках талона (контролния),в другото прегънатия на две талон за МПС-то(който носеше освен всички техн.данни и тези за собственост,също така и заверките за ГТП...Нямаше полици за ГО,винетки и отделни талони за ГТП... Всички такси,като пътен данък,ГО и Каско(тогава всички имахме такова) се плащаха на едно гише ,еднократно в общините,квитацията е преставяхме единствено на прегледа...когато те спрат за проверка,достатъчно е да видят ,че си минал ГТП...което автоматично означава,че си платил и данъци и застраховки... ...До преди т.н. "Възродителен процес",дори зеленият си паспорт не носех винаги в себе си...вземах го само,когато пътувах за по-дълго из страната...след 84-та,обаче режима се затегна поради гореспоменатите събития... ...Днес,джоба ми постоянно е издут от портфейла ми,не ,че е пълен с пари ,а от една камара документи,полици,талони,карти и т.н.,които нося винаги в себе си и се моля да не ги загубя,защото повторното им възстановяване и вадене ще ми струва много повече от пари плюс много дни бягане и висене пред гишетата... ...Сякаш навремето всичко бе ПО-просто и...СВОБОДНО.

Държава, която не се самоуважава - т.е. политиците са най-долни пачаври, които са готови да духнат на всеки източен, ориенталски или западен брат, а тези, които ги избират, се държат като стадо, никой не я уважава!

СЛЕД КАТО СМЕ СЕ ДОКАЗАЛИ КАТО ХАЙДУЦИ, ЗАЩО ТРЯБВА ДА РИТАМЕ!!КАКЪВ Е ПРОБЛЕМА ЗА ТАЛОНА!! СЛАГАШ ГО В ЧАНТИЧКАТА И ПЪТУВАШ!!

Проблема е,че ако си взел кола на лизинг,големият талон си седи в лизинговата компания до изплащането на колата и с тези тъпотии се налага да я караш само в БГ....

В коя чантичка бе братчед? Всички документи на колата си ги нося в портфейла, я някои хора си имат едни калъфчета за документи. А голямия талон не се побира в тези двете неща... става да го носиш в чантичката на ЛАПТОПА примерно.

Тъпотии!

Гръците понеже се правят на много гяволи и искат да вземат лесни пари от БГ шоферите трябва да бъдат "лекувани"на бълг територия по същия начин както се гаврят с нас.// Свалят предна рег табела.Трябва да си дойда с кола с регистрация от Уискансън и ще ми свалят Дедовия.Справка:Колите в Уискансън нямат предна рег табела-номер.

...И в Квебек (Канада) няма регистрационен номер отпред !

Вероятно Унгария е затегнала контрола по пътищата, тъй като държавата открай време е гара разпределителна за крадени возила." И вероятно в БУДА Пеща си мислят: какъвто Любимецът на народа, такъв е и народът.

Вероятно знаят че Любимеца на народа е в Брюксел , но другия Любимец е в сараите си в Бояна и вероятно ти много приличаш на него( или получаваш някое левче от неговата "българска' партия за да пълниш форумите с малоумни глупости )

Я марш към БОСТАН-я! Искаш или не, скоро любимците ти ще станат двама.

Малкият талон в две страници и надпис на 23 езика...мале. Ще трябва да се носи в отделен куфар. Само излишни бумащини влачат шофьорите. То не е книжка, талон, гражданска-талон+полица+вноски, остатъка от винетката+касовата бележка....

В САЩ не искат ни голям нито малък талон, щото такива няма. Искат само застраховка и шоф книжка. А тайтъла на колата нещо като Диплома от Юголъжливия университет- Благоград си стои дома. Този шарен лист като го подпишеш /2 сек/и дадеш на котото си искаш/5 сек/ той става собственик. Той отива в Полис или кърънси иксч и за около не повече от 10 минути получава временен, постоянен рег номер или си слага друг свой стар номер. Няма нотариуси, няма глупости. След 2-3 седмици по пощата получава талона ?тайтъла/ на новия собственик. Ако се случи да е колата шмшнти капели полицията подгонва продавача. Купувача си кара колата и хич не го е еня. В БГ нотариусите така вземат пари и нищо не проверяват за колата. А, може да черпят информация от ВиК по водомера. //Не харесвам външната грабителска амер политика,но вътре в страната всичко е уредено в максимален интерес на гражданина. Мечта. Америк държ служител никога не мами гражданина. Ако това се случи лети към безработицата. всичко това не би се случило без контрола и изсмукване ресурсите на целия свят, особено на слабите страни .

не че нещо ама цивил форфеитур

Преди да плюем другите да си погледнем нашите глупости и липсата на задължителни реквизити в малкия талон. Значи мондеото ми е 3+1 за да има сертификат N1, но понеже това го няма в малкия талон аз си возя четирима пътници и катаджията не може да се усети. И като истински Андрешко прецаквам целокупния български народ.

У кой крачУол да си го носим гоУемия? Иуи заедно с винкеУо у веснико? Перник ВинкеУ ООД

Още малко на шенгенска граница ще ни правят и техически прегледи за да влизаме в тази зона. Ама така е щото тировете от източна Европа и масово леките коли са извън всякакви технически характеристики и разбирания за сигурност.

Проблема е в нашите малки талони!

Те пък техните, ЕвроГейските, едни пък големи ;-)))

Kalin

По времето на Цветанов ги променяха тия неща така че той да плаща за това дето ни скубят нон стоп и все по европейски.

Моля !? Малкия талон ми е от 2008г. и не важи нито за Гърция нито за Унгария. Какъв Цветанов, изперкали тролове!?

В кой крачол да си го държа малкия и големия, та по лесно да им го подам? P.S. и двата са ми среден размер, "и к'во праим сега"? ЕвроГейци СКАПАНИ, ФУЦК ЪОУ, да си го преведат през Google Translator ;-)