Коментари - УМБАЛ "Св. Георги": Дежурният екип е опитал да спаси Елисавета, тече проверка за смъртта й | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Докато доктора оправя сестрата със сексуален масаж , санитарката е предприела спасителни мероприятия !

Спиране на сърцето (cardiac arrest) много рядко настъпва внезапно. Обикновено, има доста симптоми и признаци на влошаване, преди да се стигне до такъв драстичен момент. Човешкият организъм е много сложна и изключително издържлива машинка, особено при младите жени (защото те обикновено раждат). Тук нещата са напредвали зловещо и не е имало кой да забележи това до момента, в който й спира сърцето. Впрочем, вече не се прави дишане уста-в уста, а сърдечни компресии. Много важно е последните да започнат незабавно. След 5-10 минути вече шансовете за ROSC са нищожни. Ама у нас кой ли е чувал за ALS или BLS поне. Университетска болница, друг път, да не кажа по-груба дума. Това е то, здравеопазването в България. Резултат от десетилетия неглежиране и лоша политика. Бог да ви пази.

Какво прави жена с Хашимото и сърдечно засягане в инфекциозно отделение? Скъпите пътеки вземат. Със сигурност освен санитарката не е имало друг в отделението. Масова практика, лекарите идват в 9ч и към 10,30 вече са по частните кабинети. Сестрите до 13ч и отиват на втората работа. От болницата лъжат. 100000% сигурно. Визитация не се минава изобщо. Влизаш и 4-5 дни не виждаш лекар. Листите са предварително попълнени по шаблон, дамо ти пишат имената.

да те уморят в университетска болница. КАто идеш на другия свят ще казваш - АЗ СЪМ ВИП. МЕН МЕ ИЗПРАЩАТ НАЙ-ДОБРИТЕ. Още нищо не сте видели. Последните години смъкнаха летвата за влизане медицина. Занемаряват все повече практическото обучение. Хакнаха 2 години дистанционно заради ковида и сега имаме медицина дистанционно. Аз съм инженер дами и господа. Всеки инженер ще ви потвърди, че задочниците като цяло са по-зле подготвени. Особено по фундаментални дисциплини. Общата картинка липсва. Скоро така ще е и при лекарите заради ковида и дистанционното. Има тук едни 5 набора да речем задочници направо. 2 от 5 години дистанционно. Ще видите вие дали се майтапя. Университетите са рекламни агенции вече. Медицинските и те. Вземат хора, тупат се у гърдите и после..... им умират пациенти точно в университетските болници дето са най-квалифицираните лекари, в т.ч. хабилитирани преподаватели и т.н. Началото е сложено. Началото на края на нашата нация.

Знаем, че изобщо не се майтапиш. Нацията загива пред очите ни и агонията тепърва ще бъде още по-ужасяваща от това, на което сме свидетели в момента.

Колкото са им бели престилките, толкова са им черни душите на тия мерзавци!

Всички мафиози в бели престилки моментално обесени надолу с главата,хора събудете се време е за революция

Ами плюйте. Медицината си остана май единственото висше дето не може да го вземеш като си оставиш шапката. ОБАЧЕ. Последните години и там са ударили всичко на реклама, а практическото обучение се неглижира. При това имаше и 2 години дистанционно представете си. Някой студент е учил кардиология и ендокринология дистанционно. ИИИИ - попада на този слуай. Хипотетично. Вместо системата да се подобрява тя се влошава. Скоро ще видим резултатите. Млад лекар започва специализация на заплата 1200 лева бруто бе господа и госпожи плюещи. Официално толкова е определила държавата. Обикновено болниците се опитват да дават нещо повече. Я сега кажете колко вземат полицаите и учителите с магистратура. Ами военните - офицери? Болниците станаха 300 ли или нагоре. От къдде достатъчно персонал. Много лекари се отказват. Ей така. От много хубаво. Гледаш средна заплата в болницата о и викаш добре. 3 бона примерно. Ама като иде мнлад лекар му дават 1200 - напълно законно. Кой взема другите. За един месото, за 10 лекари зелето. Общо свинско със зеле. Няма сестри, няма санитари. Принудени са да гледат пътеките. Все едно с ашофьори и гледат да не излизат от пътя. Еми те тва е резултата.

Хем пациентката се подобрява още от вторият ден на престоя си, хем е била под наблюдение и изследвания. И въпреки това ей така се получава усложнения от кардиомиопатия и си отива на мигът!? Нима на изследванията от предните дни да не е имало никакви показатели за шанс от усложнение? Друг е въпроса защо твърденията на болницата и близките за случилото се така силно се разминават. Между другото това не беше ли болницата от преди 2-3 години която се опита да изпише възрастен човек в лошо здраве без да уведомят близките му? И който в последствие умира на стълбите им.

дефинират както означава "незабавно". Точно колко време е това незабавно?! 30 минути? 20 минути? Колко? Щото това изявление е буквално като за идиоти. Шаблонно и не даващо никаква информация ,която да показва ефективност или мотане на действията в лечебното заведение при спешен случай. Щото забавяне с 30 минути на линейка на адрес , да речем ,че може да има някакво основание. Но мотането на медицински персонал в неизвестни помещения из болницата по никакъв начин не оправдава 30 минутно забавяне в такава ситуация.

. Ако си опериран ти казват защо не си отваряш прозореца сам и то след ампутация. Никой от докторите и сестрите не разговарят- има корупция. Вс тр да се проверяват! Лош персонал= лошо обслужване на хората Тр проверка навсякъде!

С каква диагноза е приета в Инфекциозно отделение? Там не се ли приемат само доказано инфекциозно болни? Сега го няма ковида ,за да се оправдаят с него.

Лекарите лъжат като дърти цигани. Никакви доктори и сестри не е имало. Затова са извикали и линейка от друга болница, при все, че тази е една от най-големите в Пловдив. И защо е била в инфекциозно отделение ? Ковид19 са мислили че е. И са я лекували за това.

Майката разказва, че "е вдяла дъщеря си в кръв и безпомощна на пода." Кръвта пък откъде се е взела?

Цитат: "По данни от становището на началника на Клиника по инфекциозни болести доц. д-р Олиана Бойкинова, дежурната санитарка е пряк свидетел на случилото се. В момента на падането на пациентката същата е оставяла храната й и веднага е уведомила дежурния лекар и дежурната мед. сестра, които са се отзовали незабавно и са започнали КПР. Началникът на Отделението по обща и клинична патология доц. д-р Мария Колева - Иванова и нейният екип се очаква да издадат протокола от извършената на 16 май аутопсия. По предварителна информация е установено, че Елисавета Станева е починала от усложненията на основното си заболяване - кардиомиопатия." --------------------------- Пациентка с основно заболяване кардиомиопатия натикана за лечение в инфекциозно отделение?! Защо горката жена не е била настанена още отначало в ранимационно отделение за интензивно лечение?! Или може би до последно ттъпите докторя не са знаели какво и има - разбрали са че има миопатия чак като е умряла...

"разбрали са че има миопатия чак като е умряла..."

Имам много познати лекари и мога да потвърдя - те всички са олигофрени приемани с разказвателни предмети. Само един умен познавам и той се отказа от "медицината" като мен.

Какво предлагаш?

Кои са тези разказвателни предмети,може би химия,който зубри ,за него всичко е разказвателен предмет.

Откога кардиомиопатия може да бъде следствие от синдрома на Хашимото...

Не може. В следствие е от инфекциозното заболяване, заради което е било прието момичето в болница по начало.

Хашимото не е инфекциозно заболяване, а родителите говорят за обезводняване, не инфекция

А на бас, че те са я спасили, ама тя е умряла напук. Политик и доктор виновен НЯМА!

Обадишвали уста в уста

АЗ ОТДАВНА ЗНАМ ЧЕ АКО СИ ВЗЕМА ДА НАПРАВЯ СТАРАТА КЪЩА В РОДОПИТЕ ИЛИ КУПЯ КЪЩА В ГЪРЦИЯ .... И СЕ НАЛОЖИ ДА ИДВА ЛИНЕЙКАТА ЩЕ Е САМО ДОКТОРА ДА НАПИШЕ СМЪРТНИЯ АКТ .... АМА ТОВА НЕ СА РОДОПИТЕ ИЛИ ГЪРЦИЯ .... А БОЛНИЦА В ЦЕНТЪРА НА ПЛОВДИВ ... КОЯТО МИНАВА ЗА НАЙ-ДОБРАТА ....

Пфайзер действа и не забравя !

Спрете с тези клишета. Жената не е ваксинирана.

Не са клишета, а реалност. Кой ти каза, че не е ваксинирана?

Ваксинирана е с Пфайзер по информация на близките.

Не знам какъв човек трябва да сте, за да се подигравате така с паметта на починалата.

Представям си ако припадъкът не се е случил, когато родителите са били там какво щяха да изкарат. И колко хора са неосведомени по какъв наичин са загинали близките им в болнцата. Не починали, а загинали, защото това, което се случава е престъпление!

Всякакви легенди съм чувал за хашимотото, но това вече е върхът! Това заболяване няма нищо общо и не може да причини описаното. Лекарска некомпетентност или търсене на оправдание? Залагам на второто, защото няма как лекари да не знаят какво е хашимото. Жалко за младата жена. Дано е на по-добро място. Съболезнования на близките...

Абсолютни лъжи от лекарите ама виж в коментарите, колко олигофрени има да вярват.

Не заборах с какво са я инфектирани болната в инфекционмо отделение. С автоимунно заболяване? Изобщо. Докторите лъжат. И се натискат за още ковидовски, които не са отменени.

Там е ужас- тр проверка навсякъде. Ако си опериран ти казват защо не си отваряш прозореца сам и то след ампутация. Никой от докторите и сестрите не разговарят- има корупция. Вс тр да се проверяват! Лош персонал= лошо обслужване на хората.

че най-справедливия закон за България е око за око, зъб за зъб

Нямаме никакви доктори в България. Кой как се разболее влезне ли в болница пишете го умрял. НЕЩО СТРАШНО СЕ СЛУЧВА В БЪЛГАРИЯ. Ни е здравеопазване - все не са разбрали - все не са закъснели - все хората си умират от някакви основни заболявания . Няма никаква дисциплина в болниците - там се пият кафета - алкохол - по три кутии цигари пушат на ден - те гледат на болните като касички за пари.

Една по една излизат лъжите на майката - твърдеше, че била съвсем здрава а тя имала автоимунно заболяване при това едно от лошите. Майката сигурно е подучена от адвокати и сега иска едни бързи пари, но не мина номера!

Как не ви е срам!!!

Нямате представа за какво пишете, Хашимото се комепнсира с допълнителен хормон, само ако има нужда, при това човек може да си живее съвсем нормално.

И какво му е най- лошото на тиреоидит на Хашимото?

Да го духаш боклук

Време е от Германия да ви изпратим малко от афганистанските лекари. Явно при вас вече не е останало нищо ценно. Така ни каза и Бойко преди десетина години като беше при нас.

Ако жената наистина е била с кардио-миопатия, тогава защо не била в реанимационно отделение за интензивно лечение?! Тея смешници в бели престилки даже не са могли да разберат какво точно и има. Толкова са тъпи и незаинтересовани. Възрастен човек да почние - разбирам - той вече е изживял живота си , органите му и тялто му са разкапани от старост и не функционират... Обаче млад човек да загине пред очите ти заради некадърност, безхаберие, тъпотия, и незаинтересованост... Ако това се беше случило при комунизма, половината болница щеше да бъде натикана в Беляне и останалите докторя щяха да се стреснат и щяха да почнат да лекуват съвестно пациентите...

Пак "късата клечка"

Има и кадърни медици, но за съжаление системата се напълни с търговци с бели престилки, а търговеца го интерисува само бакшиша.

Тия гадни отрепки, набедени за лекари докога ще ни морят с некъдрността си.И после като са се наакали с проверки се измъкват-и какво ще проверят-как никой не е виновен и всички са напривили всичко възможно.

Сериозно?

СВЕТЛА ПАМЕТ НА МОМИЧЕТО ! ПОМОГНЕТЕ МИ ДА ОСЪДЯ ТАЗИ БОЛНИЦА ! ИМАМ НУЖДА ОТ ДОБЪР АДВОКАТ ПО МЕДИЦИНСКИ ДЕЛА .

Съд за лекарските лъжи! Че и охрана си викат, ами ако така продължават има нужда! От Хашимото не може да се получи кардиомиоатия! Разменят последователността на събитията и лъжат, нормално е санитарката да и бъде оказан натиск да излъже, все пак работи там. А свидетелите-родители не са разпитани. На запад в такива случаи се води полицейско разследване, а не единствено доклад на лекари, които са в конфликт на интереси, защото позицията и заплатата им зависи от това!

Точно така!

От инфекциозно заболяване е напълно възможно да се получи кардиомиопатия! До колкото се разбира момичето (Бог да я прости) е било прието именно в инфекциозно отделение.

Починала от основното заболяване, което не е установено преди, а сега е станало основно ?

Бог да го прости младото момиче- тъй жестоко завършило земния си път! Светъл да е пътят и там горе- тъй както светла е невинната и млада душичка!! Съболезнования на покрусени те родители !! Но най- СТРОГА ОТГОВОРНОСТ ДА СЕ ПОТЪРСИ ОТ -1. Ръководител ОТДЕЛЕНИЕ -2.ЛЕКУВАЩИЯ ЛЕКАР -3. ДИРЕКТОРА НА ТАЗИ ГОЛЯМА БОЛНИЦА ОБЩЕСТВОТО ДА НАУЧИ ЗА НАКАЗАНИЯТА ( ПРИСЪДИ) ЗА ВИНОВНИТЕ !!

Политици и лекари са в симбиоза по ликвидиране на българската нация. Разбрахте ли сега защо магистралите ни са пародия на европейските, защо нямаме детска болница, нямаме спасителни хеликоптери, плащаме за здравеопазване, събираме капачки за кувьози, родителите ни не могат да си купят лекарствата и платят отоплението, живеем най-малко в Европа. https://www.puls.bg/novini-i-sbitiia-c-2/7000-patsienta-godishno-umirat-zaradi-lekarska-greshka-n-3724

ИСКАМ ДА СЪДЯ ТАЗИ БОЛНИЦА! НЯКОЙ МОЖЕ ЛИ ДА МЕ НАСОЧИ КЪМ АДВОКАТ ПО МЕДЕЦИНСКИ ДЕЛА. БЛАГОДАРЯ ВИ !

Здравната система, както всичко останало е отражение на обшата картинка в България- е, лекарите са точно като нас, произлизат от този народ, вие какво очаквате? Чудеса , при тази масово демократично опростачване? Еле че най кадърните отдавна са я в САЩ, я в Германия или другаде...та, прост народ слаба държава и хей такова здравеопазване

Защо ги пишете тия статии, че и оставяте да се пишат простотии в коментарите? Мислите ли какво преживяват близките за детето? Заслужават ли тая помия? Лешояди сте журналистите, нищо повече. Само евтина сензация търсите.

ДЕТЕТО - на 27 години ?! В тоя сайт основно изкуфели ватенки коментират..

За родителите си,децата са си деца и на сто години.

Като няма кадри, така ще е. Скоро и крадците и боклуците, които разграбиха България и тяхните деца ще почнат да мрат, поради същата причина. Да не си мислят, че ще им се размине. Все някога, някъде ще им се случи нещо, при което трябва бърза намеса на медицинско лице и ще са на място като някое по-малко населено място или село в което няма. Да видим тогава как парите ще ги спасят?

За такива въртолет пращат даже за чупена ръка.

Аз говоря примерно за състояния като апендицид, което на всеки може да се случи по всяко време. Като му прилошее докато се разбере какво му е, докато вдигнат хеликоптера си е заминал.

Жалки мошеници!!! Смърт за бялата магия

НЕ ВЛИЗАЙТЕ В ТАЗИ БОЛНИЦА ПО ВЪЗМОЖНОСТ. НОЕМВРИ МЕСЕЦ МИ НАПРАВИХА ОПЕРАЦИЯ И СЛЕД 45 ДНИ ХВАНАХ ХЕПАТИТ С. ПОЗНАЙТЕ ОТКЪДЕ ?

То дано не им се налага на хората. Понякога не е по желание.

Как се дразня като слушам хора да плюят по докторите, ама като им стане нещо, тичат в болницата да се молят да ги прегледат. Идете в Пирогов да видите в какви условия работят - не можеш да излезеш от кабинета си, без да те заобиколят 10 страдащи пациента и да искат да им помогнеш СЕГА, ВЕДНАГА, не да отидеш до тоалетна или да си вземеш кафе, а да се върнеш веднага и да им помогнеш! Такъв стрес ако не го пречупиш много бързо, няма да оцелееш. И те са хора, а и медицината не е точна наука, така че грешки стават. Горкото момиче, отишла си е без време, но да не сатанизираме докторите без да сме били там.

Ами, ако искат да пият кафе, когато им е воля да не са ставали доктори! Медицината не е за всеки! Пък ти се дразни, колкото си искаш. Но, ако починалото момиче ти беше дъщеря, друго щеше да говориш!

да ама са хора..нищоправецо

Те вече и не стават доктори. Стават инфлуенсъри. Дано да си млад, и да живееш още дълго за да се "насладиш" на това което ЩЕ бъде след 20г.

Права сте за Пирогов. Но погледнете от гледна точка на пациентите. Цял живот плащате здравни осигуровки. Случва се нещо, озовавате се в пълен коридор със страдащи хора, минали са вече 2 часа от както сте там, а все още няма кой да ви насочи, камо ли да ви прегледа. След 3 часа и половина чакане ви приемат в кабинета, само за да ви насочат към рентгена. Където чакате още 1 час, но поне знаете за какво. Няма смисъл да описвам останалото, всички го знаем. Ето един пример, който не е свързан с липса на пари, а с липса на елементарна организация.

Да, дразнещо е. Човек вече трудно може да се добре до лекар, опашки опашки. И все по-трудно ще става. А боклуците дето през живота си вероятно нищо не са направили с ръце, са убедени че всичко е просто и идеално в живота и лекарите ВИНАГИ са им криви. -------- Не съм лекар, инженер съм.

Така е. За Пирогов конкретно лекарите са на ниво. Поне според моя скромен опит. Но чакането е просто убийствено. И наистина смятам, че е въпрос на организация. Поне това.

Принципно бих се съгласил с Вас. Но ще направя и сериозно разграничение - налагало се е да ползвам услугите и на пирогов и на въпросната болница свети георги. Условията са тежки факт е , но няма спор, че най-добрият спешен център е пирогов, там наистина можеш да получиш помощ. Виж в Свети Георги Пловдив се е превърнало в гробище и то за доста млади хора. Там е ужас, ад , не ми се дават примери, но е факт. А това е най-голямата болница в южна България. Срамота е. Прав сте, че не трябва да се анатемосват лекарите, нито да се слагат под общ знаменател, но за конкретната болница няма какво добро да се каже

Не се дразни толкова. Отивам за рентгенова снимка в 17:55. От там един започва да ме хули, че работели до 18:00, нямало време за снимка. Казвам му, да спре да крещи, разбрах го от първия път, да опита да се държи нормално и да ми каже, кога започва утре. Оня сменя физиономията, явно облекчен, че няма да му попреча да си тръгне след минута за "много важното нещо, което го очаква отвън". Казва ми "ела сутринта в 8:00, тогава започваме." Идвам точно в 8:00, както сме се уговорили и започвам да чакам. На работа съм от 8:30. Тоя същия идва в 8:20, поздравявам го и го гледам в очите, а той дори не ме удостои с внимание. Навря се някъде и не се появи. Рецепционистката също изчезна почти веднага след него. Наложи се да предавам на санитарка със силен български акцент, че бързам за работа и че работното му време тече. Тая се появи след 5 минути и каза "чакай, пият кафе". Излезе от някъде в 9:10. Вече ухилен и с приветлив тон ме подканва да дойда. Това на какво прилича? Ти кажи...

Директори на болници взимат по 50-60 000 лева месечно, а персоналът по 1000 лева само ще става по-зле.

Какви са им заплащанията

Включете в разследването и санитарката. Очевидно тя може да каже много повече от лекарите и сестрите.

Хашимото е дис-функция на щитовидната жлеза и при нормални условия не е опасно състояние, нито животозастрашаващо. Щом е била с температура в инфекциозното от какво са я лекували?? От ковид ли? Ако са я натъпкали с кортико-стероиди и с глюкоза до козирката, както правят обичайно некадърниците в българските "болници-касапници" може да са я довършили...

Това говорите по същия начин като с ЕС...."Преди ЕС си бяхме супер, а комунизма супер"... Затова 90те пълнихме улиците от протести...

Публично известно е, че в неделя в отделенията лекари НЯМА! Те са "на повикване" и диокато дойдат за спешен случай, болният вече е за патолог. Нормално е санитарката да била сама, а сестрата да е правила нещо някъде. Лично на мен при болничен престой санитарката ми наглеждаше и спираше системата!

За първи път чувам, че се оставя отделение без лекар в неделя. Пък не е като да не съм лежал по болници. Това изглежда само в София може да се случи.

това което го казва тоя тъпанар

Ами случва се. При това често. Не казвам, че официално няма лекар, има дежурен, но през почивните дни в публична тайна, че в отделенията можеш да срещнеш някоя сестра. Евентуално.

За съжаление лекарите в повечето случаи не си вършат работата! некадърни са!