Коментари - Москва: Отвличането в Киев е провокация | Днес.dir.bg

Москва: Отвличането в Киев е провокация

Отвличането на руска журналистка в Киев и принудителното й депортиране е целенасочена провокация на украинските власти.

Обратно в новината

Коментари - Москва: Отвличането в Киев е провокация | Днес.dir.bg

Коментари

отначало прочетох Анна КУБратова и се зачудих дали няма български произход. После видях че е КУРбатова и ими стана ясно какво е търсела в Киев.

Не става ясно как така ХЕМ е била отвлечена рускинката, ХЕМ пък след това депортирана, при това "принудително"?!? За какво им е на украинците да я отвличат, а след това да я напъждат обратно в мамашата?!? Нека да го обяснят руските тролеи в сайта!

Gal

За да не се разкрие че в Украйна има диктатура...по-зле са от времето на СССР...

Украински ненормалници ,хохлы/хахавци/ .Фашизмът е факт в тази любима на евротапирите измислена държава....

Какъв фашизъм те гони бе, каскет мазен:)

Ако украинска журналистка в Москва направи такива изявления и на глас каже, че войските на РФ са в Донбас, ще бъде ВКАРАНА В ЗАТВОРА. Сигурен съм в това.

украниски журналисти и политици от укронацистака хунта всеки ден са в дебатите по руските телевии за да си изкаават мнението свободно каквото и да е то и никой нищо не им прави.Обратото в Нацистка украйна по точно нейните остатъци -невъзможно защото там било "демокрация"

Лично мен, с двойно гражданство съм руско и българско, укрите не ме пуснаха в Украйна, защото имало опасност да се включа към "сепаратистите" в Донбас. Въпреки ,че минавах границата много далеч от Донбас. Познавам ги укрите много добре- за тях говорят така; "...когато се е родил украинеца, евреят заплакал" "Украинец" - това е диагноза!

Само така

номерата на руснаците минават само в много тъпи държави от Африка, Азия и Латинска Америка като Куба, Венецуела и Сев. Корея да видим докога е и в други държави има такива- дори в свободолюбива Франция има Льо Пен, ама те парите не миришат

От тук нататък на руснаците трябва да им е ясно, че номерата им няма да минават в Украйна.

Не е била депортирана, а експулсирана - закарана на украинско -руската граница и с шут засилена към руските граничари. Какво е дирила тази млада провокаторка в Украйна?

Нито е отвлечена, нито изритана. Хванали са я за ушите и са и писочили путя.

Шило

Вместо да творите, гледайки тавана, вижте становището на ЕК по този въпрос. Хич не е ласкаво по отношение на украинците. Има го в украински агенции- У.Н.И.А.Н.- например

Една стена трябва - желязна завеса ли, мрежа ли - и да се забрани всякаква търговия с диктатури тип Ердоган, Путин, Башар и т.н. - никакъв газ, никаква евтина работна ръка Да, първоначално ще е шок за Европа, но в дългосрочен план ще се изплати неимоверно. Ако може да се преустанови и всякаква комуникация - още по-добре, та да се спре с хибридната журналистика. Путин и Ердоган да си търгуват помежду си, да си ръководят губерниите както знаят ("консервативните традиционни ценности", най-традиционна от които е корупцията) и да не ни се пречкат.

Украйна цъфти от демокрация и свобода на словото.

Тая Ана Кур. да не би да е роднина на Владимир Пут.?!

По всичко личи, че му е! Най-малкото, защото се е опитала да му разнася опорките, при това в държавата, която руснаците я нямат за такава и против която водят необявената си подмолна и хибридна война!

тази блядка не е отвлечена , изгонена е за лъжи и хибридки, я марш в концлагера при джихадистите

"Блядка" е твоя майка.

тя да си гледа кочината в която няма свобода за нищо, седнала да прави пропаганда, всеки би я изгонил

Даааааааааааааааа, какво да правят простите укронаците...и те същите подлоги като нашите европедалчета шоршчета и козячета...От истината боли, а?:)

рускиня ти си голема писуарна пьстърва ма Що се дървиш напразно

ама някой казва ли нещо?

""Свободата на словото'' ежедневно ни се показва в т'.' демократични страни за които от особена важност е медиите да са с властващите:(((((( И защо да няма присъствие на журналисти от всички страни на каквато и да е среща???нали се дават различни гледни точки или само тия дето им харесват на ''демократите'' само те трябва да се представят..

За бавно разбиращи задавам следните въпроси: 1. Ако руснаци са "фашисти, агресори и т.н." ЗАЩО са били изгонени също и испански журналисти? Ами защото отразявали истински събитията. 2.Още един въпрос към бавно и трудно разбиращи - кой е убил журналиста Олесь Бузина и защо украинско следствие прави оглушки? И каква теза е защитавал Олег Бузина? 3. Защо в Эстонии арестуваха итальянски журналист Джульетто Кьеза,който е бел депутат от ЕП? Ами отразявал събитията в Украйна не така ,както изгодно на Европа Айде умните раннобудните просветите ме,моля, по тези 3 въпроса. PS - аргументи от сорта "заминавай си в Москва", "ватник-алкохолик" не се приемат - и показват липса на аргументи и пълна немощ

За бавно развиващите се рускини и руснаци а може би безнадеждно зомбирани мужици да кажа,че такива като вашата журналистка в русия направо ги разстрелваха "неизвестни чеченци" та работейки с рускини и познавайки манталитета ви не се учудвам на тъпотиите които драскате тук......през последните години правите всичко възможно да ви намрази целия свят....и се справяте доста добре....дерзайте ребята,като стигнете дъното копайте!!!

О, "7/8 и ще си легнала" се събуди. Добри утро. Сега относно журналистика в Русия: Ако малко по-навътре в нещата - ще се сетиш за телевизия "Дъжд" ,която отправя резки критики към правителство, също целия канал RT Internatianal - също е доста критичен към правителство - моля, гледай го в Русия ,ако те влече . Никой нито спира нито пречи да критикува. Г-н Явлински от Яблоко - доста е критичен , но непрекъснато на 1 канал дават му възможност да изложи свои възгледи. А относно Оная чеченска журналистка- 10 години никой не я спирал да пише каквото и да било, и изведнъж точно преди Саммит, я гръмват. като всички страни се настръхват срещу Русия и самит е провален. Не те ли се струва странно. Путин ,може да е всеки,но не е глупак, и ако искал да я отстрани - тя би просто изчезла. Мисля ,че нетрудно. А тук - толова показен разстрел, в центъра на столица. Също като и НЕмцов - та чак под стените на Кремъл. Та ,мола,те включи малко мозък в главата, за да съпоставиш нещата. Ако го имаш,разбира се. Иначе и папагал може да крещи, ама дали осъзнава смсъла.....

Гледам,че трупам минуси, но нито един аргументиран отговор. Толкова простички 3 въпроса...

Освен че си очевидно мнпого проста, демонстрираш и голяма наглост. И докъде мислиш, че това ще те доведе - в български форум? Каква ти е целта да дразниш хората, българите, и без това патили и препатили от руските безобразия? Абе вие няма ли най-накрая да се очовечите бе, докога ще се държите като лумпени и изроди, които си мислят, че са много хитри като се правят на човеци?

Ти май не си чувала за платени коментари ? Журналистите са представителна извадка на пишещи за пари.

Толкова простички 3 въпроса... ....да, за да се отговори обаче се изискват политическа грамотност, исторически познания и логическо мислене, тези категории липсват и в "демократичната" западна Европа. Медиите в Германия са под пълен контрол на власта и различни "Атлантически мостове" пропагандиращи брутална русофобия и дезинформация, за което се харчат милярди долари. Преследване и арести на журналисти все още няма, но натиск и уволнения са на дневен ред. Младото поколение започва да се осъзнава и постепенно да преодолява своята политическа неграмотност, през тази есен са запланувани акции и демонстрации в защита на мира и нормализиране на отношенията с Русия.

Нещата са елементарни, но не са лицеприятни нито за Европа нито за Русия! Прибалтика на практика беше окупирана от СССР и последица от тази окупация са огромните руски малцинства там! Само че естонци, латвийци и литовци отдавна си имат взимане даване с руснаци и затова са наясно как могат да бъдат използвани тези натрапени малцинства, затова им ограничиха брутално елементарни права, и влезнаха в НАТО. А руските петродолари винаги са купували разни леви или ултрадесни французи и италианци уж интелектуалци, според които цитирам "По-добре е да си татарин в Крим отколкото руснак в Латвия" Истината колкото и да е гадна е че Русия без Украйна и Прибалтика не е никаква империя! Не случайно великите руски държавници, Петър и Екатерина на практика са купували западноевропейска цивилизация и насила са я налагали сред мужиците, всеки може да провери колко германци са били привлечени с гарантирани огромни облаги да населят руската империя! Но сега нещата са вече мноого различни и колкото и да се прави на толерантна Европа, там са наясно с реалностите в Прибалтика, Украйна, Крим, Грузия, Молдова и почти навсякъде където са останали някакви радетели на пост СССР или Путинска Русия, колкото и да е пресилена реакцията на хората патили от голямата руска душа е напълно разбираема и в исторически план изобщо не е пресилена! Абе толкова се радваха на големите си мускули след ВСВ руснаците че им закърня мозъка и сега си носят последствията от това!

1. Последици от "руска окупация" само в Естония е - Таллинско пристанище, построено от окупантите, Талинско летище, построено от окупантите. Предприятия на неметалоемко машиностроение и електроника, построено от окупантите. Сега естонци ги използват ,чбез да се свенят ,че това е остатъци от "окупантите". 2.Нито Украйна ,нито прибалтика е значими за Русия. Изход в Балтика ,слаба на господ, е в Петербург , а не в Ревел или Пярну. Въглища има Кузбас и значително по ефикасни от украински. Просто не виждам за какво на Русия е притрабвят Украйна и прибалтика. Територии - та то има в Сибир 5 хиляди километра девствена гора. 3.Интересен и факт,чу най големите настръхнали срещу Русия - Саакашвили (президент Грузия), Томас Хендрикс (Естонски) , Ющенко (украйна), Яценюк (украйна) - все от тях се явявят американски граждане.

Цуца. Ти ще ми кажеш кое е истинско и кое не

Единствените фашисти в случая са руснаците. Те се ядосват че Украйна не е вече тяхна робиня и има нови приятели!! Украйна като зависеше само от тях , не се оплакваха нещо тия лицемери!

loyola

Браво! Сам ли достигна до тази истина или някой ти я подсказа? Сигурни сме, че си се запознал обективно с всички факти и обстоятелства!

По-големи комплексари и параноици украинците и естонците са само суперчовеците македонци.

По големи комплексари от руснаците няма! Що не оставят украинците на мира? Що не си итеглят армията и терористите от Украйна? Сами ги превърнаха в свои врагове.

Дреме ми за хохлите. Това е единствения народ, по-прост и от нас. Руснаците не са решили, не са ги смачкали тия фашистчета в Киев.

Голяма трагедия сте това зомбирани комуноидни селяци.....колко пъти ви се наложи да ближете там където преди сте храчили вече им изгубих края......до преди събитията в Украйна бяха "нашите украински братя" а сега вече са хохли,фашисти и какво ли не но ушанките са винаги прави,като партийната линия едно време тук.....МИНАЛО СТЕ СЕЛСКИ ПОДЛОГИ И СТЕ ПЪТНИЦИ......ВРЕМЕ Е ДА ИЗХВЪРЛИМ БОКЛУКА ЗАД БОРДА АКО ИСКАМЕ ДА ВЪРВИМ НАПРЕД!!!!

Само едно мога да кажа: Жалко за украинския народ! Скача на Майдана, клаха се, стреляха се и си избраха за президент втория най-голям олигарх в Украйна. Чавка ли им е изпила мозъка или и те като нас обичат да им е гадно?

амо едно мога да кажа: Жалко за руският народ! Имат за президент най големият олигарх на света! И даже не са го избирали.

Украинците сами си избраха Порошенко, който плаща данъци в Русия, с които Русия финансира анексирането на Крим. Яко, а!

Утре цяла Украйна ще се "само отвлече" в ЕС, те за една журналистка дето ще я депортират се развикали.

ТИЯ НИКОГА НЯМА ДА ВЛЯЗАТ В ЕС- АМИ НИЕ ТРЯБВА ДА ИЗЛИЗАМЕ ВЕЧЕ

И кои сте тези "ВИЕ"? Ако сте россияни, то там никой не ви и кани, а ако не сте, винаги можете да напуснете ЕС - със самолет, влак, автомобил, надуваема лодка... дори с велосипед или пеша.

Пияндурниците хептен изперкаха! Как можеш да наречеш "отвличане" арест и екстрадация?!

Кой знае точно какво се е случило и как са превели изказването. Ако има арест без заповед и без виновно поведение на "арестувания", съвсем нормално е руснаците да преувеличават и да минат на "отвличане". Не че ги оправдавам де :)

Щом ареста е извършен от официален държавен орган, то няма как да бъде "отвличане" или пък незаконен. Всеки арест се предхожда от съдебна заповед или пък впоследствие се издава, ако ареста е извършен при извънредни обстоятелства. Все пак, ако беше в Мацкве, можеха и да я "злополучнат" на красная плошчадь!

Май някой повече е изперкал от тях след като не е запознат с елементарните международни норми за екстрадация на който и да е човек..

Браво на украинците и естонците.

Хайде, не драматизирайте чак толкова. Да не е приятно да те арестуват и да ти покажат КПП-то на границата. Но.... проверете какво се случва на журналистите в Русия, позволили си да критикуват, или просто да пишат без възторг за действията на правителството и лично за Путин. Всички те се събират на едно и също място скоропостижно и то не е затвор, а гробище.

А в Еквадор как е с журналистите?

Това исках да чуя - сравнението на Русия с Еквадор!

Драги,Меркурий, не съм сигурна ,че можеш да посочиш Русия на карта,камо ли толкова отвътре запознат с руска журналистика. Ако малко по-навътре в нещата - ще се сетиш за телевизия "Дъжд" ,която отправя резки критики към правителство, също целия канал RT Internatianal - също е доста критичен към правителство - моля, гледай го в Русия ,ако те влече . Никоя нито спира нито пречи да критикува. Г-н Яврински от Яблоко - доста е критичен , но непрекъснато на 1 канал дават му възможност да изложи свои възгледи. Аре улево с лъжите.

Вероятно ще се изненадате - мога да посоча точните граници на Русия (без Крим), говоря много добре руски, бил съм в Русия (Ростов на Дон), гледал съм всеки петък руска телевизия по задължение ( в България тогава в петък вървеше руската телевизия - бяхме ужасно независими). А относно това, че наричат Русия гробница на журналисти, и относно Олег Бузина (който вероятно е убит от украински националисти) да попитам: къде са сега по-долу изброените журналисти-Сергей Иванов,Наталия Естемирова,Александър Ефремов, Олга Котовская,Анна Политковская, Игор Домников,Али Астамиров,Пол Хлебников, Станислав Маркелов, Искандер Хатлони, Анастасия Бобулова и още около 100 журналисти по време на управлението на Путин и Медведев? Пропорцията срямо Украйна е ужасяваща, нали? И запомнете: аз никога не лъжа, а имам свой мозък, който използвам с коефицент 161, ако това Ви говори нещо.

хора пишете защото "тролчетата-професионалисти" ще цъфнат вече ваканцията свършва скоро

Какво ревете бе, нали си имате Крим?!! Яжте си го там и свиквайте отново да живеете в изолация от цели свят,

украинците са хубави хора, но управниците им са продажни също като нашите

УКРИТЕ СА НАЦИОНАЛИСТИ И ФАШИСТИ

А какво казаха ,,независимите" журналисти от - репортери без граници ...

така става понякого - както се вика пази бОЖЕ СЛЯПО ДА ПРОГЛЕДНЕ - НЯКОЙ ДА МИ КАЖЕ КЪДЕ И КОГА ОФИЦИАЛНО УКРАИНА Е ИМАЛА ГРАНИЦА ПРИЗНАТИ ОТ МЕЖД- ТЕ ИНСТИТУЦИИ ДО 1991- БИЛА ЛИ Е ВЪОБЩЕ ДЪРЖАВА И КОГА БЕЗ РУСИЯ Е СПЕЧЕЛИЛА МАКАР И ЕДНА БИТКА И ТО ПРОТИВ КОГО ТА ИМА ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ !!!!!!!!!!

А кога Крим е бил руски че сега да е към Русия?

Щерев е "писател", Щерев не е читател. Ами чети бе, Щерьо и ще се образоваш и ще знаеш!

Украина е била държава призната от Русия и Русия е гарантирала теритириалната и цялост! След злополучното решение на диктатора Путин да наруши международните договори и да срине доверието в Русия катоо анексира Крим.Целият свят изолира Путин и приятелите му,а Путин наложи санкции на руският народ и данък Крим!Зверствата на руските войски в Донбас един ден ще бъдат отмъстени.Но по важното е,че Русия обърна срещу себе си една голяма братска страна.Която пое пътя си на обединение със Европа!

Путин е президент на руската федерация, която е полупрезидентска, тчоно като са Франция и Румъния. В Украйна имаше преврат и беше свален законно избраният президент, спечелил изоборите по всички правила, дори имаше международни наблюдатели. Ако някой има право да се намеси като гарант в такава ситуация, то е точно Русия. Това какво са ти подхърлили да пишеш за някой цент или те баламосват да повтаряш като папагал, за да се изопачават и подменят фактите е доста грозно и жалко. Само за сведение този твоят "целият свят" вклюва ли БРИКС?А Иран? А другата латинска америка?А онези 100 милиона които живеят на филипините? Жалък си, много жалък.

НЕЗНАМ НО ИМА И ИСПАНСКИ Ж-ТИ (ВСЕКИ МОЖЕ ДА ПРОЧЕТЕ В ЧУЖДИ ПРЕСИ) И НЕ САМО ИСПАНСКИ А ДАЖЕ ВСИЧКИ КОИТО СЕ ОПИТВАТ ДА ДАДЪТ РЕАЛНА ИНФ-Я ОТ КОНФ-ТА В ДОНБАС БИВАТ ЕКСТАДИРАНИ ОТ УКРАИНА. ВЪПРОСЪТ Е КОЙ СЕДИ ЗАД ТЕЗИ ОПЕРАЦИ И ЗАЩО СА - ИМА СИ МЕЖ-НИ ПРАВИЛА ИЛИ УКРАИНА Е ВЪН ОТ ТЕЗИ ПР-ЛА

ТВА АКО ГО БЕШЕ НАПРАВИЛ СЕВЕРНОКОРЕЕЦА БАЙ ТРЪМП ЩЕШЕ НАПРАВО ДА ГО ГРЪМНЕ :)))

Отдавна им се иска ... но не им стиска .

Чуда се рьшаните тия селяни колко още ще ги тарпят

Ники

Това, че Порошенко е пълен боклук е ясно на нормално мислещите хора. Обаче, като завършил в бившия СССР признавам, че Русия остана без приятели и всичкото това от чудовищната алчност и арогантно поведение на нейната политическа класа. Съвсем се самозабравиха! Не всичко се измерва с пари и не всичко се постига с откровен икономически натиск и грабеж на доскорошните ти приятели! Наглото поведение на олигарха Алекперов и слугинажното поведение на тиквата и льотчика показаха нагледно какво не трябва да вършиш и как не трябва да посрещаш нежалани от народа ти "гости" грубо потъпкващи българските закони.

Не говори от името на целия народ

Недей да обясняваш кой от чие име и как да говори, бе тъпанар! Ти за какъв се изживяваш - за цензор, за модератора на форума ли, а евтин трол путиноид? Абе вие няма ли най-накрая да се очовечите бе, докога ще се държите като лумпени и изроди, които си мислят, че са много хитри като се правят на човеци?

Друго проучване на Rating Group Ukraine от октомври 2016 сочи сериозен ръст на миграционните настроения в страната. Така, 40% от общо 42-та милиона украинци твърдят, че искат да напуснат родината си за да търсят работа в чужбина, като 75% от тях въобще не възнамеряват да се върнат повече в бивша Украйна. Тук е мястото да се напомни, че само за трите години след държавния преврат, осъществен през 2014, нейното население е намаляло с почти три милиона души.... Бягат от "хубавия" живот, който хунтата им натресе, а????

хаха , ако направиш малко паралел и с родината си , че останеш крайно изненадан колко родолюбиви са украинците... ако 40 % от тях не искат пак в Украйна , то 140% от българите не искат пак в Гетото ..ама това е друга тема де...:))))

За съжаление така е, не споря!

ОТ УКРАИНА ОТ 45 МИЛИОНА СЕГА РЕАЛНО СА ОКОЛО 30 МЛН - ТОВА СА ДАННИТЕ ОТ ЗАЕТИТЕ РАБОТНИ МЕСТА КОИТО СА САМО 8 МЛН !!!!- ЗАТОВАИ НЕ ПЛАЩАТ ПЕНСИИ И СОЦ -НИ ЗАЩОТО НЯМА ОТ КЪДЕ ДА СЪБИРАТ ДАНАЦИ

На фона на всичко това хунтата, е готова на всякакви циркове и провокации, за да отклонява вниманието от истинските проблеми...

Анкетата показва също, че едва 2% от украинците смятат, че икономическата ситуация в страната им се е подобрила през последната една година, докато 20% са убедени, че тя си остава "стабилно лоша", а 74% - че се е влошила още повече. В същото време, оптимистично настроени за бъдещето са само 8% от населението на бивша Украйна, докато 78% не очакват нищо добро от новата 2017...

Според анкета финансирана от канадското правителство и осъществена от украинската социологическа група "Рейтинг" (Rating Group Ukraine) по поръчка на Международния републикански институт на САЩ през септември и октомври 2016, 72% от гражданите на бивша Украйна смятат, че страната им се движи в грешната посока, докато на противоположно мнение са едва 11%. Действията на сегашния президент Петро Порошенко се одобряват изцяло или частично от само 20% от украинците, докато против тях се обявяват цели 74%...

А сега кажи колко подобни анкети има за русия?надявам се да доживееш краха на тази крепостна държава на която сте свикнали да и целувате задника по всякакъв повод......присъщо само на плебса и крепостните селяци

"журналистката нарече парада "марш на зависимостта", а датата - "тъжен празник"" Дали е журналистка?! Дори не се съмнявам, че не е!

И пак за да се знае, видео гугъл: Путин и прокуратура на страже швейцарских счетов. Как чиновничка приближена до Путин се нагуши с 60 млн. франка и при сигнал на швейцарските власти руската прокуратура мълчи и я оневиняват по заповед на щуката.

Коментари - Москва: Отвличането в Киев е провокация | Днес.dir.bg

Москва: Отвличането в Киев е провокация

Отвличането на руска журналистка в Киев и принудителното й депортиране е целенасочена провокация на украинските власти.

Обратно в новината

Коментари - Москва: Отвличането в Киев е провокация | Днес.dir.bg

Коментари

отначало прочетох Анна КУБратова и се зачудих дали няма български произход. После видях че е КУРбатова и ими стана ясно какво е търсела в Киев.

Не става ясно как така ХЕМ е била отвлечена рускинката, ХЕМ пък след това депортирана, при това "принудително"?!? За какво им е на украинците да я отвличат, а след това да я напъждат обратно в мамашата?!? Нека да го обяснят руските тролеи в сайта!

Gal

За да не се разкрие че в Украйна има диктатура...по-зле са от времето на СССР...

Украински ненормалници ,хохлы/хахавци/ .Фашизмът е факт в тази любима на евротапирите измислена държава....

Какъв фашизъм те гони бе, каскет мазен:)

Ако украинска журналистка в Москва направи такива изявления и на глас каже, че войските на РФ са в Донбас, ще бъде ВКАРАНА В ЗАТВОРА. Сигурен съм в това.

украниски журналисти и политици от укронацистака хунта всеки ден са в дебатите по руските телевии за да си изкаават мнението свободно каквото и да е то и никой нищо не им прави.Обратото в Нацистка украйна по точно нейните остатъци -невъзможно защото там било "демокрация"

Лично мен, с двойно гражданство съм руско и българско, укрите не ме пуснаха в Украйна, защото имало опасност да се включа към "сепаратистите" в Донбас. Въпреки ,че минавах границата много далеч от Донбас. Познавам ги укрите много добре- за тях говорят така; "...когато се е родил украинеца, евреят заплакал" "Украинец" - това е диагноза!

Само така

номерата на руснаците минават само в много тъпи държави от Африка, Азия и Латинска Америка като Куба, Венецуела и Сев. Корея да видим докога е и в други държави има такива- дори в свободолюбива Франция има Льо Пен, ама те парите не миришат

От тук нататък на руснаците трябва да им е ясно, че номерата им няма да минават в Украйна.

Не е била депортирана, а експулсирана - закарана на украинско -руската граница и с шут засилена към руските граничари. Какво е дирила тази млада провокаторка в Украйна?

Нито е отвлечена, нито изритана. Хванали са я за ушите и са и писочили путя.

Шило

Вместо да творите, гледайки тавана, вижте становището на ЕК по този въпрос. Хич не е ласкаво по отношение на украинците. Има го в украински агенции- У.Н.И.А.Н.- например

Една стена трябва - желязна завеса ли, мрежа ли - и да се забрани всякаква търговия с диктатури тип Ердоган, Путин, Башар и т.н. - никакъв газ, никаква евтина работна ръка Да, първоначално ще е шок за Европа, но в дългосрочен план ще се изплати неимоверно. Ако може да се преустанови и всякаква комуникация - още по-добре, та да се спре с хибридната журналистика. Путин и Ердоган да си търгуват помежду си, да си ръководят губерниите както знаят ("консервативните традиционни ценности", най-традиционна от които е корупцията) и да не ни се пречкат.

Украйна цъфти от демокрация и свобода на словото.

Тая Ана Кур. да не би да е роднина на Владимир Пут.?!

По всичко личи, че му е! Най-малкото, защото се е опитала да му разнася опорките, при това в държавата, която руснаците я нямат за такава и против която водят необявената си подмолна и хибридна война!

тази блядка не е отвлечена , изгонена е за лъжи и хибридки, я марш в концлагера при джихадистите

"Блядка" е твоя майка.

тя да си гледа кочината в която няма свобода за нищо, седнала да прави пропаганда, всеки би я изгонил

Даааааааааааааааа, какво да правят простите укронаците...и те същите подлоги като нашите европедалчета шоршчета и козячета...От истината боли, а?:)

рускиня ти си голема писуарна пьстърва ма Що се дървиш напразно

ама някой казва ли нещо?

""Свободата на словото'' ежедневно ни се показва в т'.' демократични страни за които от особена важност е медиите да са с властващите:(((((( И защо да няма присъствие на журналисти от всички страни на каквато и да е среща???нали се дават различни гледни точки или само тия дето им харесват на ''демократите'' само те трябва да се представят..

За бавно разбиращи задавам следните въпроси: 1. Ако руснаци са "фашисти, агресори и т.н." ЗАЩО са били изгонени също и испански журналисти? Ами защото отразявали истински събитията. 2.Още един въпрос към бавно и трудно разбиращи - кой е убил журналиста Олесь Бузина и защо украинско следствие прави оглушки? И каква теза е защитавал Олег Бузина? 3. Защо в Эстонии арестуваха итальянски журналист Джульетто Кьеза,който е бел депутат от ЕП? Ами отразявал събитията в Украйна не така ,както изгодно на Европа Айде умните раннобудните просветите ме,моля, по тези 3 въпроса. PS - аргументи от сорта "заминавай си в Москва", "ватник-алкохолик" не се приемат - и показват липса на аргументи и пълна немощ

За бавно развиващите се рускини и руснаци а може би безнадеждно зомбирани мужици да кажа,че такива като вашата журналистка в русия направо ги разстрелваха "неизвестни чеченци" та работейки с рускини и познавайки манталитета ви не се учудвам на тъпотиите които драскате тук......през последните години правите всичко възможно да ви намрази целия свят....и се справяте доста добре....дерзайте ребята,като стигнете дъното копайте!!!

О, "7/8 и ще си легнала" се събуди. Добри утро. Сега относно журналистика в Русия: Ако малко по-навътре в нещата - ще се сетиш за телевизия "Дъжд" ,която отправя резки критики към правителство, също целия канал RT Internatianal - също е доста критичен към правителство - моля, гледай го в Русия ,ако те влече . Никой нито спира нито пречи да критикува. Г-н Явлински от Яблоко - доста е критичен , но непрекъснато на 1 канал дават му възможност да изложи свои възгледи. А относно Оная чеченска журналистка- 10 години никой не я спирал да пише каквото и да било, и изведнъж точно преди Саммит, я гръмват. като всички страни се настръхват срещу Русия и самит е провален. Не те ли се струва странно. Путин ,може да е всеки,но не е глупак, и ако искал да я отстрани - тя би просто изчезла. Мисля ,че нетрудно. А тук - толова показен разстрел, в центъра на столица. Също като и НЕмцов - та чак под стените на Кремъл. Та ,мола,те включи малко мозък в главата, за да съпоставиш нещата. Ако го имаш,разбира се. Иначе и папагал може да крещи, ама дали осъзнава смсъла.....

Гледам,че трупам минуси, но нито един аргументиран отговор. Толкова простички 3 въпроса...

Освен че си очевидно мнпого проста, демонстрираш и голяма наглост. И докъде мислиш, че това ще те доведе - в български форум? Каква ти е целта да дразниш хората, българите, и без това патили и препатили от руските безобразия? Абе вие няма ли най-накрая да се очовечите бе, докога ще се държите като лумпени и изроди, които си мислят, че са много хитри като се правят на човеци?

Ти май не си чувала за платени коментари ? Журналистите са представителна извадка на пишещи за пари.

Толкова простички 3 въпроса... ....да, за да се отговори обаче се изискват политическа грамотност, исторически познания и логическо мислене, тези категории липсват и в "демократичната" западна Европа. Медиите в Германия са под пълен контрол на власта и различни "Атлантически мостове" пропагандиращи брутална русофобия и дезинформация, за което се харчат милярди долари. Преследване и арести на журналисти все още няма, но натиск и уволнения са на дневен ред. Младото поколение започва да се осъзнава и постепенно да преодолява своята политическа неграмотност, през тази есен са запланувани акции и демонстрации в защита на мира и нормализиране на отношенията с Русия.

Нещата са елементарни, но не са лицеприятни нито за Европа нито за Русия! Прибалтика на практика беше окупирана от СССР и последица от тази окупация са огромните руски малцинства там! Само че естонци, латвийци и литовци отдавна си имат взимане даване с руснаци и затова са наясно как могат да бъдат използвани тези натрапени малцинства, затова им ограничиха брутално елементарни права, и влезнаха в НАТО. А руските петродолари винаги са купували разни леви или ултрадесни французи и италианци уж интелектуалци, според които цитирам "По-добре е да си татарин в Крим отколкото руснак в Латвия" Истината колкото и да е гадна е че Русия без Украйна и Прибалтика не е никаква империя! Не случайно великите руски държавници, Петър и Екатерина на практика са купували западноевропейска цивилизация и насила са я налагали сред мужиците, всеки може да провери колко германци са били привлечени с гарантирани огромни облаги да населят руската империя! Но сега нещата са вече мноого различни и колкото и да се прави на толерантна Европа, там са наясно с реалностите в Прибалтика, Украйна, Крим, Грузия, Молдова и почти навсякъде където са останали някакви радетели на пост СССР или Путинска Русия, колкото и да е пресилена реакцията на хората патили от голямата руска душа е напълно разбираема и в исторически план изобщо не е пресилена! Абе толкова се радваха на големите си мускули след ВСВ руснаците че им закърня мозъка и сега си носят последствията от това!

1. Последици от "руска окупация" само в Естония е - Таллинско пристанище, построено от окупантите, Талинско летище, построено от окупантите. Предприятия на неметалоемко машиностроение и електроника, построено от окупантите. Сега естонци ги използват ,чбез да се свенят ,че това е остатъци от "окупантите". 2.Нито Украйна ,нито прибалтика е значими за Русия. Изход в Балтика ,слаба на господ, е в Петербург , а не в Ревел или Пярну. Въглища има Кузбас и значително по ефикасни от украински. Просто не виждам за какво на Русия е притрабвят Украйна и прибалтика. Територии - та то има в Сибир 5 хиляди километра девствена гора. 3.Интересен и факт,чу най големите настръхнали срещу Русия - Саакашвили (президент Грузия), Томас Хендрикс (Естонски) , Ющенко (украйна), Яценюк (украйна) - все от тях се явявят американски граждане.

Цуца. Ти ще ми кажеш кое е истинско и кое не

Единствените фашисти в случая са руснаците. Те се ядосват че Украйна не е вече тяхна робиня и има нови приятели!! Украйна като зависеше само от тях , не се оплакваха нещо тия лицемери!

loyola

Браво! Сам ли достигна до тази истина или някой ти я подсказа? Сигурни сме, че си се запознал обективно с всички факти и обстоятелства!

По-големи комплексари и параноици украинците и естонците са само суперчовеците македонци.

По големи комплексари от руснаците няма! Що не оставят украинците на мира? Що не си итеглят армията и терористите от Украйна? Сами ги превърнаха в свои врагове.

Дреме ми за хохлите. Това е единствения народ, по-прост и от нас. Руснаците не са решили, не са ги смачкали тия фашистчета в Киев.

Голяма трагедия сте това зомбирани комуноидни селяци.....колко пъти ви се наложи да ближете там където преди сте храчили вече им изгубих края......до преди събитията в Украйна бяха "нашите украински братя" а сега вече са хохли,фашисти и какво ли не но ушанките са винаги прави,като партийната линия едно време тук.....МИНАЛО СТЕ СЕЛСКИ ПОДЛОГИ И СТЕ ПЪТНИЦИ......ВРЕМЕ Е ДА ИЗХВЪРЛИМ БОКЛУКА ЗАД БОРДА АКО ИСКАМЕ ДА ВЪРВИМ НАПРЕД!!!!

Само едно мога да кажа: Жалко за украинския народ! Скача на Майдана, клаха се, стреляха се и си избраха за президент втория най-голям олигарх в Украйна. Чавка ли им е изпила мозъка или и те като нас обичат да им е гадно?

амо едно мога да кажа: Жалко за руският народ! Имат за президент най големият олигарх на света! И даже не са го избирали.

Украинците сами си избраха Порошенко, който плаща данъци в Русия, с които Русия финансира анексирането на Крим. Яко, а!

Утре цяла Украйна ще се "само отвлече" в ЕС, те за една журналистка дето ще я депортират се развикали.

ТИЯ НИКОГА НЯМА ДА ВЛЯЗАТ В ЕС- АМИ НИЕ ТРЯБВА ДА ИЗЛИЗАМЕ ВЕЧЕ

И кои сте тези "ВИЕ"? Ако сте россияни, то там никой не ви и кани, а ако не сте, винаги можете да напуснете ЕС - със самолет, влак, автомобил, надуваема лодка... дори с велосипед или пеша.

Пияндурниците хептен изперкаха! Как можеш да наречеш "отвличане" арест и екстрадация?!

Кой знае точно какво се е случило и как са превели изказването. Ако има арест без заповед и без виновно поведение на "арестувания", съвсем нормално е руснаците да преувеличават и да минат на "отвличане". Не че ги оправдавам де :)

Щом ареста е извършен от официален държавен орган, то няма как да бъде "отвличане" или пък незаконен. Всеки арест се предхожда от съдебна заповед или пък впоследствие се издава, ако ареста е извършен при извънредни обстоятелства. Все пак, ако беше в Мацкве, можеха и да я "злополучнат" на красная плошчадь!

Май някой повече е изперкал от тях след като не е запознат с елементарните международни норми за екстрадация на който и да е човек..

Браво на украинците и естонците.

Хайде, не драматизирайте чак толкова. Да не е приятно да те арестуват и да ти покажат КПП-то на границата. Но.... проверете какво се случва на журналистите в Русия, позволили си да критикуват, или просто да пишат без възторг за действията на правителството и лично за Путин. Всички те се събират на едно и също място скоропостижно и то не е затвор, а гробище.

А в Еквадор как е с журналистите?

Това исках да чуя - сравнението на Русия с Еквадор!

Драги,Меркурий, не съм сигурна ,че можеш да посочиш Русия на карта,камо ли толкова отвътре запознат с руска журналистика. Ако малко по-навътре в нещата - ще се сетиш за телевизия "Дъжд" ,която отправя резки критики към правителство, също целия канал RT Internatianal - също е доста критичен към правителство - моля, гледай го в Русия ,ако те влече . Никоя нито спира нито пречи да критикува. Г-н Яврински от Яблоко - доста е критичен , но непрекъснато на 1 канал дават му възможност да изложи свои възгледи. Аре улево с лъжите.

Вероятно ще се изненадате - мога да посоча точните граници на Русия (без Крим), говоря много добре руски, бил съм в Русия (Ростов на Дон), гледал съм всеки петък руска телевизия по задължение ( в България тогава в петък вървеше руската телевизия - бяхме ужасно независими). А относно това, че наричат Русия гробница на журналисти, и относно Олег Бузина (който вероятно е убит от украински националисти) да попитам: къде са сега по-долу изброените журналисти-Сергей Иванов,Наталия Естемирова,Александър Ефремов, Олга Котовская,Анна Политковская, Игор Домников,Али Астамиров,Пол Хлебников, Станислав Маркелов, Искандер Хатлони, Анастасия Бобулова и още около 100 журналисти по време на управлението на Путин и Медведев? Пропорцията срямо Украйна е ужасяваща, нали? И запомнете: аз никога не лъжа, а имам свой мозък, който използвам с коефицент 161, ако това Ви говори нещо.

хора пишете защото "тролчетата-професионалисти" ще цъфнат вече ваканцията свършва скоро

Какво ревете бе, нали си имате Крим?!! Яжте си го там и свиквайте отново да живеете в изолация от цели свят,

украинците са хубави хора, но управниците им са продажни също като нашите

УКРИТЕ СА НАЦИОНАЛИСТИ И ФАШИСТИ

А какво казаха ,,независимите" журналисти от - репортери без граници ...

така става понякого - както се вика пази бОЖЕ СЛЯПО ДА ПРОГЛЕДНЕ - НЯКОЙ ДА МИ КАЖЕ КЪДЕ И КОГА ОФИЦИАЛНО УКРАИНА Е ИМАЛА ГРАНИЦА ПРИЗНАТИ ОТ МЕЖД- ТЕ ИНСТИТУЦИИ ДО 1991- БИЛА ЛИ Е ВЪОБЩЕ ДЪРЖАВА И КОГА БЕЗ РУСИЯ Е СПЕЧЕЛИЛА МАКАР И ЕДНА БИТКА И ТО ПРОТИВ КОГО ТА ИМА ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ !!!!!!!!!!

А кога Крим е бил руски че сега да е към Русия?

Щерев е "писател", Щерев не е читател. Ами чети бе, Щерьо и ще се образоваш и ще знаеш!

Украина е била държава призната от Русия и Русия е гарантирала теритириалната и цялост! След злополучното решение на диктатора Путин да наруши международните договори и да срине доверието в Русия катоо анексира Крим.Целият свят изолира Путин и приятелите му,а Путин наложи санкции на руският народ и данък Крим!Зверствата на руските войски в Донбас един ден ще бъдат отмъстени.Но по важното е,че Русия обърна срещу себе си една голяма братска страна.Която пое пътя си на обединение със Европа!

Путин е президент на руската федерация, която е полупрезидентска, тчоно като са Франция и Румъния. В Украйна имаше преврат и беше свален законно избраният президент, спечелил изоборите по всички правила, дори имаше международни наблюдатели. Ако някой има право да се намеси като гарант в такава ситуация, то е точно Русия. Това какво са ти подхърлили да пишеш за някой цент или те баламосват да повтаряш като папагал, за да се изопачават и подменят фактите е доста грозно и жалко. Само за сведение този твоят "целият свят" вклюва ли БРИКС?А Иран? А другата латинска америка?А онези 100 милиона които живеят на филипините? Жалък си, много жалък.

НЕЗНАМ НО ИМА И ИСПАНСКИ Ж-ТИ (ВСЕКИ МОЖЕ ДА ПРОЧЕТЕ В ЧУЖДИ ПРЕСИ) И НЕ САМО ИСПАНСКИ А ДАЖЕ ВСИЧКИ КОИТО СЕ ОПИТВАТ ДА ДАДЪТ РЕАЛНА ИНФ-Я ОТ КОНФ-ТА В ДОНБАС БИВАТ ЕКСТАДИРАНИ ОТ УКРАИНА. ВЪПРОСЪТ Е КОЙ СЕДИ ЗАД ТЕЗИ ОПЕРАЦИ И ЗАЩО СА - ИМА СИ МЕЖ-НИ ПРАВИЛА ИЛИ УКРАИНА Е ВЪН ОТ ТЕЗИ ПР-ЛА

ТВА АКО ГО БЕШЕ НАПРАВИЛ СЕВЕРНОКОРЕЕЦА БАЙ ТРЪМП ЩЕШЕ НАПРАВО ДА ГО ГРЪМНЕ :)))

Отдавна им се иска ... но не им стиска .

Чуда се рьшаните тия селяни колко още ще ги тарпят

Ники

Това, че Порошенко е пълен боклук е ясно на нормално мислещите хора. Обаче, като завършил в бившия СССР признавам, че Русия остана без приятели и всичкото това от чудовищната алчност и арогантно поведение на нейната политическа класа. Съвсем се самозабравиха! Не всичко се измерва с пари и не всичко се постига с откровен икономически натиск и грабеж на доскорошните ти приятели! Наглото поведение на олигарха Алекперов и слугинажното поведение на тиквата и льотчика показаха нагледно какво не трябва да вършиш и как не трябва да посрещаш нежалани от народа ти "гости" грубо потъпкващи българските закони.

Не говори от името на целия народ

Недей да обясняваш кой от чие име и как да говори, бе тъпанар! Ти за какъв се изживяваш - за цензор, за модератора на форума ли, а евтин трол путиноид? Абе вие няма ли най-накрая да се очовечите бе, докога ще се държите като лумпени и изроди, които си мислят, че са много хитри като се правят на човеци?

Друго проучване на Rating Group Ukraine от октомври 2016 сочи сериозен ръст на миграционните настроения в страната. Така, 40% от общо 42-та милиона украинци твърдят, че искат да напуснат родината си за да търсят работа в чужбина, като 75% от тях въобще не възнамеряват да се върнат повече в бивша Украйна. Тук е мястото да се напомни, че само за трите години след държавния преврат, осъществен през 2014, нейното население е намаляло с почти три милиона души.... Бягат от "хубавия" живот, който хунтата им натресе, а????

хаха , ако направиш малко паралел и с родината си , че останеш крайно изненадан колко родолюбиви са украинците... ако 40 % от тях не искат пак в Украйна , то 140% от българите не искат пак в Гетото ..ама това е друга тема де...:))))

За съжаление така е, не споря!

ОТ УКРАИНА ОТ 45 МИЛИОНА СЕГА РЕАЛНО СА ОКОЛО 30 МЛН - ТОВА СА ДАННИТЕ ОТ ЗАЕТИТЕ РАБОТНИ МЕСТА КОИТО СА САМО 8 МЛН !!!!- ЗАТОВАИ НЕ ПЛАЩАТ ПЕНСИИ И СОЦ -НИ ЗАЩОТО НЯМА ОТ КЪДЕ ДА СЪБИРАТ ДАНАЦИ

На фона на всичко това хунтата, е готова на всякакви циркове и провокации, за да отклонява вниманието от истинските проблеми...

Анкетата показва също, че едва 2% от украинците смятат, че икономическата ситуация в страната им се е подобрила през последната една година, докато 20% са убедени, че тя си остава "стабилно лоша", а 74% - че се е влошила още повече. В същото време, оптимистично настроени за бъдещето са само 8% от населението на бивша Украйна, докато 78% не очакват нищо добро от новата 2017...

Според анкета финансирана от канадското правителство и осъществена от украинската социологическа група "Рейтинг" (Rating Group Ukraine) по поръчка на Международния републикански институт на САЩ през септември и октомври 2016, 72% от гражданите на бивша Украйна смятат, че страната им се движи в грешната посока, докато на противоположно мнение са едва 11%. Действията на сегашния президент Петро Порошенко се одобряват изцяло или частично от само 20% от украинците, докато против тях се обявяват цели 74%...

А сега кажи колко подобни анкети има за русия?надявам се да доживееш краха на тази крепостна държава на която сте свикнали да и целувате задника по всякакъв повод......присъщо само на плебса и крепостните селяци

"журналистката нарече парада "марш на зависимостта", а датата - "тъжен празник"" Дали е журналистка?! Дори не се съмнявам, че не е!

И пак за да се знае, видео гугъл: Путин и прокуратура на страже швейцарских счетов. Как чиновничка приближена до Путин се нагуши с 60 млн. франка и при сигнал на швейцарските власти руската прокуратура мълчи и я оневиняват по заповед на щуката.