Ожесточени сражения се водят за жп възела Дебалцево

Сепаратистите продължиха атаките си срещу важния железопътен възел Дебалцево в Източна Украйна. Там се води ожесточена битка между тях и украинските сили.

Обратно в новината

Коментари - Ожесточени сражения се водят за жп възела Дебалцево | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Което си е истина си е истина!! Укронацистите са в КОТЕЛ!!! И са в пълно обкръжение без никакъв шанс за спасение! За тях има само един изход! Да се предадат ид а се оставят на милоста на армията на Новорусия.....Или да бъдат изтребени до крак! Трети изход за тях няма............

Запада купи и подкупи разни политически мекерета в Украйна,за да се стигне до тази братоубйствена война.Бумеранга на провокираната от САЩ и ЕС братоубйствена война в Украйна,рано или малко по-късно ще им се върне с пълна сила.

Тъпото Прасе, Турчина и Яйцето не разбраха ли , че като убиваш жените и децата на хората в Донецк и Луганск само ги караш да освирепяват и няма начин да ги накараш да живеете заедно в една държава

Захлопването на дебалцевският котел ще ускори разпада на т.нар. "Украйна" - географско понятие, измислено от В.И. Ленин. Интересно дебилите в Киев не разбраха ли още, че не е възможно да спечелиш война с най-голямата държава в света?

Я виж ти... Украйна и Русия били във война, а пък руснаците отричат. Кой лъже?

Времето работи против управата в Киев. Недоволството в Киев расте. Народа е безработен, гладен и унижен. Украйна отдавна е фалирала държава, която креташе на руска милостиня. Сега обаче няма кой да поддържа рухналата икономика. Войната на изток е само катализатор на процесите, които ще доведат до линч на сегашните управници и още по- голям хаос.

Ами зле ще са. Война и руски протежета на власт. До там докараха Украйна руските протежета и социализъма. Такава богата страна.

мед сестрите ще поемат първия удар и опълчението ще бъде умаломощено... yes

Над 900 000 души са били принудени да напуснат домовете си. Разумен няма да търпи фашистки Киев

...над 5100 убити в Донбас... Всичките - след зверски обстрели на градове и села от фашистката украинска хунта и под вещото ръководство на ФАЩ и ФЕС!

Имаше една страна казваше се Украйна! Тъжно но не ни засяга пряко! Но за да няма тъжната вест имаше една страна България, трябва да сме много внимателни и будни! Не бива да го допускаме, да мислим и действаме днес, за да не съжаляваме утре!

по навик ние сме винаги на грешната страна в новата си история. Дано да греша за сега, но на дали

Нашите военни спят. Крайно време е да извикат в запас Волен Сидеров. Пращайте му призовката.

Слава на руските богатыри , те отново ще да се покрият със слава и ще си върнат това , което е тяхно . Днес Донецк , утре -Далас !

Опълченската лавина наближава, за киевската , хунта страшно взе да става, Потрошенковци и Яйценюци и другите останали боклуци, треперят от страх, ще ядат пердах и се озръщат ужасени, къде ще се заврете кретени, в Киев бесилки ви гласят, с главите надолу ще ви провесят, съсипахте народа на Украйна и той ще ви тегли една яка майна!!!

Браво , това е класика ! Много ми хареса . Има нещо по патос от опълченците на Шипка ! Жив е дух на дЕдо Вазов !

Хунтата си избива населението,но вече издиша,никой да не ходи войник в Украйна да се избиват братя за АМ.интереси...

Имам приятел от Източната част на Украйна с когото през ден си пием кафето, та той ми каза от телефонни разговори с негови сънародници и приятели ,че наистина има руски командоси които са като доброволци, но засега не се включват.Чакат само ако стане напечено.Разказваше как цели роти барбар с въоръжението си (танкове,БТР и камиони) се е предавало доброволно на Опълчението.Другото което ми прави впечатление ,че докато Киев се проваля с мобилизацията и няма кого да изпрати да се бие, то армията на Новоросия се уголемява всеки ден и то с доброволци.Май наистина тея от Майдане ще се провалят.

val55

Гледайте, що ще стане тук, ако при тази актуализация на списъците получите повиквателна. Къде, ще бегате в друга страна от ЕС ли, няма как да стане, и ще Ви изловят, като пилци, и айде на.... Щом вече има само американски бази и центрове на НАТО пак под командването на янките, каквото Ви кажат това, ще правите искате неискате. Затова, за кои и евентуално срещу кой, ще се биете е отделна работа, но няма да е за България. Няма място за мислене, а само за изпълнение, и козирувате с два пръста на гола тиква. Дано знаете в подходящият момент накъде да насочите мислите и..... Запасняците да не се плашат много много, ако им раздадат само стрелково оръжие без патрони, ще си получите джепането, като пристигнете на място.... Че то, при положение, ако стане патаклама първо, ще ударят "Центъра" в София, и базите с мощни високоточни крилати ракети, и не е задължително да се почне с гъбите....те така може да започне, и започва едно преселение, както преди по време на бомбандировките от сегашните ни приятели.... Все на приятели ни върви, но времената се менят, но както преди така, и сега никой не ебава народа и за слива. Доктрините на САЩ и Русия са бойните действия да се водят на чужда територия, а извода си правете самички. По далече от водата..... и немърдайте от БГ....

Ако се почне нещо подобно, това значи, че някои управляващи са ни вкарали в такъв лай..рник. Нали ти е ясно, че с оръжието, което имаме, ще отидем първо при тях да им потърсим сметката и да им видим сметката. Няма да търчим да се трепем за кефа и парата на чужденците и българските им слуги.

Как изправиха брат срещу брата!!!!!! Същото е и тук!!!! Как не го видяха тия хора?!

Бандеровец не брат мне

Министърът на отбраната на Украйна Степан Полторак в промеждутъчен отчет за хода на новата мобилизационна вълна отбелязва, че в редиците на армията са се включили едва една пета от необходимата бройка войници за продължаването на бойната операция в Донбас. Според министър Полторак провалът на мобилизацията е предизвикан от редица причини, но главната сред тях е масовото бягство от страната на "непатриотични граждани".

Нека сам воюва със семейството си. Нормалните хора нямат мерак да умират за еврейските интереси

Не ви ли се струва странно, че тези непрекъснато ги обкръжават? Или са бездарни командирите или разузнаването не струва. Преди няколко дни имаше посещение на американски генерали в Киев. Сега са се обърнали към президента си да въоръжи украинската армия. Изводът е един - войната продължава до безусловна капитулация на една от страните.

До 10 дни лидерите на самопровъзгласилата се ДНР ще съберат над 100 000 души в редиците на своята армия, съобщи РИА Новости. Обявена е всеобща мобилизация, която трябва да попълни редовете на проруските сили. Общата численост на опълченците ще надхвърли 250 000 души. Въпреки форсираната мобилизация украинските въоръжени сили наброяват около 20 000 души. Мъжете масово напускат страната, бягайки в Полша, Румъния и Молдова. Дезертьорството расте с главоломни темпове. Властите в Украйна обявиха и частична мобилизация на жените, които ще служат като мед. сестри на фронта.

Може, Донецк и Луганск са около 5,5 милиона население, почти една България

Uragan

Само военната полиция на Украйна е двадесет и пет хиляди души а какво останало за нац-гвардията и редовните войскови части. А ако опълченците имаха сега сто и петдесет хиляди души под знамената си отдавна щяха да са в Киев.

Стара ти е информацията! Преди Майдана имаха армия, но преди година я разпуснаха, започнаха преследване на офицери и войници. Затова сега нямат армия, а новосформираните сили от части на десен сектор са крайно малобройни и неподготвени. Абе позната история, то и у нас се случи същото.

Arkadiy Andreev

Това беше преди минданя,сега е само боклук.

Uragan

В последната седмица от януари най-мащабна съпротива на украинските повиквателни оказат жителите на българското село Кулевча в Одеската област. Българинът Петър Иванов засне видео материал за събитията в Кулевча и се обърна към съотечествениците си. На бандеровците не им стига геноцидът, който нашият народ търпи през последните 25 години. Не им стигат политическите убийства на българите. Никога няма да забравим нашите герои Милев и Николов, които загинаха в Одеса. Днес (28 януари) дойдоха да мобилизират българите за войната срещу Донбас. Хората отидоха на протест и не позволиха изпълнението на заповедта... Нека Порошенко, Турчинов и Яценюк да вземат пушките и да воюват! Моля, напишете обръщение към българското правителство и организирайте в България митинги в наша подкрепа, се казва във видеото. Протести и митинги против мобилизацията бяха проведени в редица български селища като Нови Трояни, Стари Трояни, Виноградовка и Кирнички. Жителите в село Кирнички заплашиха, че ако мобилизацията продължи, ще блокират движението по пътя Одеса-Измаил. В село Лиманске пък повиквателните бяха залени с бензин и изгорени.

EЙЧ

Сега е моментът външният ни министър да реагира адекватно......той по-скоро би насърчил такива действия, както и плевнята.

Бях на тренировка и затова не съм отговорил веднага на москалските ви простотии. 1/во - ядете ли пердах около Дебалцево и Горловка ? -ДА 2/ро- 1$=86/вече/ рубли ? - ДА 3/то- има ли опашки пред магазините в роSSия ? - ДА 4/то- намалихте ли /вашите финансисти не на Bloomberg/ вчера за втори път тази год. прогнозите за иконом." развитие"? - ДА 5/то - превзехте ли летището в Донецк? - НЕ 6/то - Има ли някой в БГ да вярва на кремълската пропаганда? - НЕ

Абе, дедо нали ти казах бързо да идеш да си лапаш диазепама! Кат гледам пак те е натиснала деменцията. Айде дърто, пий ги редовно тез ликарства, щото доктора каза, че инак съвсем ще я втасаш!

EЙЧ

1-в0 пердах ядат укрите 2-ро $1- 70 3-to нема опашки 4-то спорно 5-то превзехме го 6-то повечето БГ не верват на нашите медиа относно украина просто ти се щеше да е така!...бегай пак на тренировки.

"ядат пердах" убити малки деца, деца без ръце, крака, старци умиращи от глад, това ли имаш предвид "ядат пердах"??? Ако твоите деца и родители умираха в жилищата си от бомби къще щеше да се покриеш "смелчако"???

Ко тениташ дедо 3по 100 със салата или си останал на 2по 50 без салата щото, си не можеш вече, пък и парите не достигат.

Вчера украинските бунтовници са свалили поредния изтребител на украинските сили над Донбас, предаде РИА "Новости" Тъй като икономическите санкции изглежда имат малък ефект върху Русия, въпросът за снабдяване с отбранителни оръжия отново е влязъл в дискусиите, като САЩ може да отделят за това около 3 млрд. долара, пише "Ню Йорк таймс".

AKO СТЕ ПРОТИВ ФАЩ И ГОСПОЖА"майната му на ЕУ" ПЕТИЦИЯ ПРОТИВ СТРОЕЖА НА КОМАНДЕН ЦЕНТЪР(ЩАБ) НА НАТО НА ТЕРИТОРИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ http : // www . peticiq . com/forum/123330/start/325 -->>Премахнете разстоянията между точките и препинателните знаци!

100 процентков атакистки глупак.

EЙЧ

По-скоро той е АТАКиста, а ти глупака!

Обама пред CNN: "Ние бяхме посредници при смяната на властта в Украйна" "И тази импровизация удряше по Путин, бяха нарушени международното право, териториалната цялост и суверинитета на Украйна". По-цинично и гнусно признание скоро не се е чувало. Обама пред цял свят си призна, че за него няма закони, няма ценности .... Тоя с какво се друса, нали Русия беше виновна за всичко??? Или тя е виновна, че САЩ нарушават всички закони, правят преврати и давят в кръв държави. И на проституиращата Европа не й пука....

Може ли някой да ми обясни, защо украинската армия стреля по градовете и избива мирни жители? Ами като са решили да се бият да се изправят срещу врага с оръжие в ръце, а не да трепят мирни хора. Това си е чиста проба престъпление! Тия, рано или късно, ще отговарят за варварството си. Поне най- малко пред близките на загиналите. А те няма да ПРОСТЯТ!

ФАЩ и ФЕС ги спонсорират и участват непряко във войната!!! Смърт на Фашизма!!!!!!!!!!!

А руснаците по какво стрелят ? По самолети и автобуси ?

Ако наистина ти е интересно - облечи украинска униформа и отиди там - ще ти се изясни много бързо.

Uragan

Предизвикват Русия да атакува с редовна армия. Поводът за защита на руското население тогава ще е без значение и РФ ще бъде обявена за империя на злото съвсем на ООН равнище. Естествено със сили без помощ от запад Украйна би била поставена под руски контрол, но тогава пък САЩ и западната кредитономика ще си имат нужната голяма каша за рестарт на банкокрацията си на чисто.

Човешкият живот е един, космоса е без граници!

Повече церемония никаква за укрите, бой до откат!

Какво е украинска армия ,като няма такава,тя е развалина.Ето взимете ,че аз съм на 20 години украинец искат да ме изпратят на източният фронт да се бия срещу тия с които до вчера заедно си пиехме водката няма да стане,или да се бия защото Сорос е закупил огромен брой украински облигации и цената им се е сринала е няма да стане,или защото янките имат геополитически интереси на 10 000 км. от границите си е няма да стане,или пък за това че Ярош от десен сектор си пълни офшорните сметки в Кипър е пак яма да стане и не ме занимавайте повече с простотии,който иска да ходи аз се спасявам в Русия не ми се умира на 20 години за тия каузи.

Ама разбира се, кой ще е този луд млад човек който ще си даде живота за богатствата на някой олигарх който злоупотребява с думичката Родина....за Родину, за Украйна!

Опълчението на ДНР и ЛНР практически е завършило затварянето на "Дебелцовския котел". "Котел" е терминология, която ГЩ на Червената армия използва , когато информира за напълно обкръжени войски на фашистка Германия. По данни на различни източници обкръжената групировка е между 8-10 хил.човека(какви бойни действия се водят ?? Та това е над 30 % от числеността на българската армия). Тази групировка значително се вклинява в териториите, които се владеят от опълченците и поставя под заплаха редица градове, като Горловка, Енакиево, Шахтьорск, Алчев и Стаханов. Опълченците започват операцията по обкръжаването на тази групировка в края на месец Януари тази година. Превземането на град Углегорск има изключително важно значение за операцията на опълченците, защото той се намира на господстваща височина. От него може да се обстрелва гр. Енакиево и гр. Дебелцово. Едновременно опълченците водят настъпление и от Изток от страната на ЛНР. Там бригада "Призрак" с командир Алексей Мозговой води боеве за гр. Попасная и селцето Санжаровка, като предните отряди на опълченците вече са излезли в покрайнините на Дебалцево. гр. Папасная се намира малко на север и неговото превземане ще направи обкръжението на Дебалцево още по- сигурно, а освен това се поставя под удар гр. Артемовск. Превземането на гр. Дебалцево от опълченците ще позволи няколко неща: 1. Да се съединят териториите на ДНР и ЛНР( сега тях ги свързва само един път южно от Донбас през гр. Снежное); 2. Ще бъдат защитени от обстрел Горловка, Шахтьорск и др. градове на ДНР. Лидерът на ДНР Захарченко вече е призовал обкръжените украински сили да предадат оръжие, като им се гарантира живота. От своя страна лидерът на "Десен сектор" Ярош е обвинил украинското командване, че не е направило правилните изводи от поражението под гр. Иловайск и е допуснало ново обкръжение.

Бой по манерките на териристите около Дебалцево! Чизмарът е загубил около 200 убити и 500 ранени! Настъплението е спряно и се очаква контраудар на укр.армия!!На останалите участъци терористите са прекратили военните действия! На московския фронт 1$-85 рубли, и купони.

А дано, ама надали! Лошо дедо, много лошо вървят нещата в Украйна. Наште хора украинците, масово дезертират, укриват се от мобилизация, а армията им си плюе на петите, винаги когато стане малко по-напечено. Скоро източна украйна ще бъде напусната и от последния украинец живял там. Ще останат само руснаци. А тогава за какво да водиш война с тях? Само заради пустеещите ниви ли?

Дедо,дедо, с простотия и повтаряне като мантра на глупостите на твоите лектори нищо не може да внушиш.Прочети какво е писал човека над теб и вникни в проблема.Иначе другото-чизмари, рубли, путлер и т.н. си го знаем от години.Явно лекторите ти скоро ще се пенсионират.Толкова са изчерпани.

Абе дедо, защо пак си забравил да си пиеш лекарствата? Доктора нали каза, че аконе ги пиеш редовно деменцията пак яко ще те удари! Марш бързо дома и да лапаш диазепама!

Период на небивал подем преживават руско-китайските отношения. Глупостта на САЩ ще доведе до формирането на мощна коалиция между Русия и Азиатските държави с милиардно население и огромен икономически потенциал. Това със сигурност ще им изяде главите. Лошо, защото ние пак ще бъдем на страната на губещия. Освен това запада никога не се е интересувал от съдбата на България. Те по скоро ни презират.

Западняците с удоволствие ще оставят Турция да ни окупира, даже ще помагат активно!

Забрави още, да им припомниш за руски зверства в Нагасаки.

МНОГО ОТ НАШИТЕ НЕ ЗНАЯТ ЧЕ НАЕМНАТА АРМИЯ УБИВА МИРНОТО НАСЕЛЕНИЕ И РАЗРУШАт ЖИЛИЩАТА И ТОКА ВОДАТА И ГАЗТА ! такива са американските МЕТОДИ ! УКРАИНЦИТЕ ВЕЧЕ ЗНАЯТ ЧЕ НЯМА НИКАКВИ СЕПАРИТИСТИ А ГИ ПРАЩАТ ДА УМИРАТ ! ТЕЗИ КОИТО ИМАТ ПАРИ БЯГАТ В ПОЛША РУМ-Я И РУСИЯ

гледам доста си запознат и активен тук, ама се моли утре някой съсед да не ни подкара и тебе да те мобилизират, че да те видя няма ли да режеш тоци, тръби и кво ли не, или викаш за сталину за родину само се вдигам, тия кучета ги яли от бг-то

Защо, ако ни подкара някой, дали САЩ и ЕС ще помагат с милиарди долари и евро, оръжие и жива сила? Едва ли.

Украйнските власти се готвят за решителна битка. Извършват масова мобилизация. Но 80% от призованите не се явяват. Докато Одеса още е в Украйна, трябва да се товарят шоколадовите фабрики на кораби и в Колумбия.

Пък някакъв привърженик на проруските сили ми е писал минус! Иска сепаратистите да завладеят шоколадовите фабрики.

Дааа ,добре се промиват мозъци в България.Старата максима ,че една лъжа повторена 100 пъти става истина работи.Само ми кажете ,защо няма жива картина поCNNA,както при други мероприятия на САЩ.Защо не се казва ,че обстрела на жилищни райони се води от украинската артилерия.Снимката е отпряко попадение на голямокалибрена самоходна гаубица в детска градина.Стреляно е от позициите на украинската армия,доказаха го наблюдателите от Европа.Искам да знам ,къде го видяха нашите гъзолизци ,тъй наречени журналисти ,протест пред руско псолство .Защо няма един акредитиран български журналист там,дапроведе няколко интрвюта с местни жители и да направи репортаж от място,а само с важни физиономии ми кудкудякат по телевизията?ЗАЩОТО ЛЪЖАТ!

Естествено че лъжат. Пропаганда и двоен аршин.

Русия е агресор .Бойни действия се водят на територията на Украйна.Краят ще бъде международен съд за Путин ново правителство и демократизиране и просперитет на Русия

браво. каза си мантрата. а сега и ти ми отговори по човешки: Как се побеждава 50 милионен народ, ако той вярва, че е нападнато отечеството му? и то от няколко хиляди "наемници"?

Аха, но украинци нещо не бързат за защитават родината - просто си бягат от мобилизация. Що така? нали уж свята работа да победиш агресор Русия - а те в Русия се спасяват от мобилизация Нещо не се връзва

Филма с новото правителство и демократизирането сме го гледали на местна почва. Обаче просперитета остана само за някои хора. Повечето трудно връзваме двата края... И още по-трудно се връзваме на приказки за международен съд,на който се плаща само от едно място.

guru47@abv.bg

Разбира се, а руските войски в Украйна ги командват Джо Байден, Джон Кери който пристига в Украйна на 6.02.2015, по информация на Associated Press, командващия сухопътните войски на САЩ Бен Ходжис по информация на Defense News.

вече репортажи по Скай нюз със убити старци, деца, разрушени училища, блокове и къщи в Донбас. Немския журналист Ken Jebsen пита къде е "Аз съм Шарли", когато унищожават хората в Донбас (межде другото с американски снаряди М109 А1). Вчера Обама в интервю по CNN призна, че САЩ са помогнали за свалянето на Янукович - в прав текст.

Слушах това изказване. Цинично и гадно.

Oven,по дневен ред на лекторите такова мероприятие е трябвало да се проведе, ама...На журналистите е било наредено да отразят мероприятието и са били запазени време и ресурси, така че са отразявали.

искам да попитам как се побеждава 50 милионен народ, ако той смята, че е нападнато отечеството му? и то от няколко хиляди "наемници"? вие сериозно ли? или май каузата е лъжлива?

им е платена!

не народ а правителството ТУРЧИНОВ АВАКОВ ЯЦЕНЮК ПОШЕТО И Т Н

истината е, че определени "сили" (както обичат да ги наричат по медиите) се възползваха от естественото желание на украинските хора да живеят по-добре, яхнаха ги и ги хвърлиха в братоубийствена война. Но украинския народ може да бъде лъган до време, не безкрайно. ще се събудят и те.

Както в Чечня, така и сега в Украйна Восточната Рашистка Орда срива до основи село след село и град след град. Избиват тотално местните жители и Путлер нарича това нежно: освобождаване. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

я кажи кога ще падне путлер да си запишем,че ти доста ги разбираш работите.....хахахахахахахахахахах

Бай Ставри

Надявам се да е по-скоро. Още тази година.

а,и честит празник днес,геец....

и няма на света кой да ги спре. до последния фашист майдановец атакаааааааааа........

Ти знаеш ли как е било м Чехия

а сега и ти ми отговори по човешки: Как се побеждава 50 милионен народ, ако той вярва, че е нападнато отечеството му? и то от няколко хиляди "наемници"?

Oven,по дневен ред на лекторите такова мероприятие е трябвало да се проведе, ама...На журналистите е било наредено да отразят мероприятието и са били запазени време и ресурси, така че са отразявали.

го духаш, Беги. Честит празник!

Авторът използва неприемливо име, което накърнява доброто име и представлява хейтърско гнусно изражение на неговата политическа простотия и лична отдаденост на соросоидните агентурни цели и задачи в България! Но понеже на редакторите в дира точно такива им харесват - той стои на сайта, а нормалните коментари се трият!

Пожелавам успех на опълченците и дано скоро да забият знамената си на покрива на радата в Киев! Смърт на фашизма!

Укросвинете квичат неистово ! На ченгела !