При артилерийски обстрел на Донецк е уцелена болница

При артилерийски обстрел на Донецк снаряд удари сграда на болница в квартал Текстилшчик. Най-малко петима мирни граждани са загинали, а четирима са ранени.

Обратно в новината

Коментари - При артилерийски обстрел на Донецк е уцелена болница | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

тез самопровъзгласениет сами се уцелили ...иначе Прасенко вче май вижда стълба на който ще виси...)))

Използването на думата уцелена вместо УЛУЧЕНА означава, че махленския жаргон е навлязал в официалната реч. Пристигналите в София новософиянцие е желателно да преминават курс по БГ език при изтъкнатия Филолог и футболен стратег от Мировяне. Помагат му грЪците. Курсовете ОТпочват при ОБостряне на ситуацията и се ЗАмерват допълнителни показатели.

семействата им въобще не са в Украйна - на съвсем други места са в необятната руска шир...

БАРАК ХЮСЕИН ОБАМА Е МЮСЮЛМАНИН-ИСЛЯМИСТ.Най-малко може той да говори против ислямистите.Той разпалва конфликта в Близкия Изток и Азия.Неговото име ще свързваме с войни.

кои сте?

Барак обама е 100% юдей ама то гоите не ги чтакат тия работи шалом шалом гой

фасадата на болницата е на обратната страна на град Маринка. От което следва, че болницата е обстрелвана от страна на сепаратистите. Руските сайтове, както и българските които служат на петата колона това няма да го публикуват.

тъй зер също като в мариупол ама карай )))) ади при Даниелчо Митов за дажбицата и си земи малко брилянтинец ей...))))

пак новини от российска телевизия. същите които обесняваха че нямало российски войски в Крим и че опълченците случайно били намерили 100-200 танка, 200 системи Град и случайно всяка седмица намират нови амуниции за тях.

Като слушам за погрома на Порошенковите военни ми става ясно защо Америка купува руските ракетни двигатели. Много скоро планетата ще стане тясна за обонго. Та единственото спасение е космосът.

Ех, Володя, какви дерема изсра... Ония в Киев са ясни, ами, ти, сволоч кагебейски, нали, си държавен глава на Велика сила - доволен ли си какво причиняваш на единоверци от старата Рус?!

Ех,Гога,Гога!Ты настоящий дурак!

- Взриви четири жилищни блока с руско население за да стане президент (фразата му "Да ги натикаме в нужника!" му вдигна рейтинга няколко пъти) и да започне абсолютно ненужно втората чеченска война. За да могат силовиците да си попълнят поизхарчените "спестявания" от оръжейна контрабанда при първата. Колко руснаци и чечнци (нали също са в РФ) загинаха или останаха инвалиди? - Прояви се като абсолютен дилетант (въпреки кагебисткото си образование и практика) при акцията в театъра на Дубровка като въобще не се бе "сетил", че трябва в подготовката да предвиди и организира спешна медицинска помощ. Така загинаха около 200 руснаци. А след точно една година направиха цинично честване (със шведски маси и водка) на годишнината от успешната акция, на която бяха поканили и роднините на загиналите. - А колко етнически руснаци загинаха досега в Украйна и колко още ще загинат (очевидно украинците въобще не ги брои като невинни жертви, а като врагове)? А критикуващите го и разследващите журналисти (включително трима депутати) ги избива като кучета! Що за човек може да бъде този, който за рождения си ден получава като подарък главата на популярна и обичана, но критикуваща го журналистка?

Пак убити украинци, жалко!

Откакто Америка и НАТО и сие обявиха за сеператисти всички в донецката република задето не приемат да робуват на олигарха престъпник Прошошенко започвам да се съмнявам дали и ислямистите са терористи...Да целиш с гранатомет болница по голям тероризъм от това не знам и нашите начело с чучелото президент подкрепят това.....

Те са обявени за сепаратисти от украинците, защото искат да отделят /сепарират/ част от територията на Украйна!

че ИД ви се струват нормални, хей, а защо не съюзници ?! За вас лечение няма..

Порошенко го избраха за президент след като "аматьорите-сепаратисти" от Луганда и Донбабве бяха започнали да се бият с неясно откъде придобита военна мощ.

-видеото както винаги от РТ . А защо не интервю с махленска клюкарка, която със сигурност ще има по-високи принципи и стандарти ?

Извади си главата от демократичния американски гъз и погледни истината в очите... Ако можеш....

А когато истината ви удари между очите ще съм много любопитен какво дават по РТ. Западните заплатаджии ще са се разбягали, но Оксана Humpalot едва ли :)

Украинската "армия" от фашисти мина всички хуманитарни , морални и законни граници !Не трябва да има примирие и живот за тях , заслужиха си пълно физическо унищожение, тия изроди подкрепяни от Обама!СМЪРТ!!!

има има с пусти глави от гмеото и колата!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

A бе не се откaзвaйте дa прaщaте оръжие нa укропитеците,ние вече уредихме дa ни го предaдaт без бой срещу някоя другa консервa !

нали руското по убуу ?

Открили сме нaучен спосиб дa клонирaме опълченците,зaтовa нa мястото нa всеки убит се появявaт двaмa нови,е кaк смятaте дa ни победите ?

" Моятa държaвa е нaй-големия износител нa тероризъм и aз не могa дa мълчa зa товa ! "

Този случай е един от хилядите случай когато Порошенко -Вайсман унищожава славяни , евреи не убива и не праща евреи да се сражават ! Опълченците на ДНРиЛНР не трябва да стоят нито миг , до края на седмицата да са в Киев и да унищожат жидовската Хунта !

Доказателство че руснака братски народ -НЯМА!

така и ще бъде колега !!!!!!!!!!!

имa и жълтa книжкa от Кaрлуково !

Двама трима дрогирани дебила спамят като изтървани по цял ден. Малоумни троли дори вие не си вярвате на идиотщините които пишете.

Знаете ли какво е "виселица" на руски? Скоро ще разберете- ще ги издигнат пред Рада-та,като хората от Донецк отидат към Киев.

Висилка или бесилка.

А знаеш ли какво е тричане? Още малко руския народ да гладува и ще видиш как тричат Путлер на червения площад.

това АГЕНТУРНОТО ТИ ИМЕ ЛИ Е В АНС ИЛИ ЦРУ ....нещастник?

си 'чекист' -превод искаш ли ?

Украински фашистки снаряд ударил болница /винаги стрелят по болници/ и убил няколко беззащитни жени, деца и старци, които се намирали в съседните улици и площади. Случайно минаващи човеколюбиви руски отпускари /като е известно руските войници си прекарват отпуските в Донецк/ им се притекли на помощ, но вече било късно. Кремълските журналисти са видяли всичко това и ще го отразят по медиите. Ще покажат като веществени доказателства и няколко детски играчки и кукли, откраднати от бит пазар. Защо световното обществено мнение не им вярва? Те са независими.

Ико, ти си за психиатър бе, момче! Много ти е развинтено въображението!

Това е просто пресъздаване на примитивната кремълска пропаганда. Толкова ли е трудно да го схванеш?!

Не за първи път се убиват деца и жени. Разрушени са огромен брой домове на мирни жители. Разрушават се болници и инфраструктура, при това целенасочено. По американски план за извършване на етническа чистка. А ти, пропагандатора, да се кефиш на това човешко нещастие и на война срещу мирни жители, може да те характеризира само и единствено като ПСИХИЧНО БОЛЕН УРОД. Историята показва, че само и единствено мошетата са организирали сходен геноцид в православни региони. Просто си УРОД, ходи се скрий някъде.

Ти си просто папагал, който повтаря дебилната кремълска пропаганда. Руснаците обвиняват другите за проблемите, които не биха съществували, ако те не бяха нахлули в Украйна.

Не лъжи путлераст. Точно Русия и бащицата и Сталин са тези които са организирали геноцид и са разрушили над 10 000 църкви.

ай.., използваш типичния просташки руски език и намесваш кого ли не, само не руснаците, в тази непоносима ситуация. И за какво? Шепа сребърници.

Не,ти е удобно,Празчо обаче има една истина и тя е че,колкото по мърдаш или шаваш толкова по навътре ти влиза,и ножа и х.я.Поръченко бягай до като е време,щото после други щети харчат парите.

Ислямистите обезглавяват свои сънародници,Руснаците твърдят че Украйна е част от Русия,а почнаха и болниците да обстрелват.Нещо не мога да намера разлика между тия две диктатури,или че просто в Русия е като ИД,само че със сняг.

Светът полудя отново, дано поне е останала капка разум, че ако замятат ракетите, край с всички нас.

САЩ и С.Корея поддържат лагери за мъчения - факт! САЩ подкрепяше съвсем доскоро джихадистите от ИД в дестабилизирането на Сирия - факт! САЩ поддържат киевските терористи във войната им срещу народа на източна Украйна - факт! Очевидно САЩ = С.Корея = ИД

Не, ти си луд! ........ Определено си луд! Какво не ти е ясно от статията, не мога да разбера, но да твърдиш обратното ..... Определено не си с всичкият си, ей!

Странно. В Донецк винаги умират мирни граждани. Явно в това число включват и руски войници /или те са безсмъртни/. Многохилядната руска войска не е невидима. Тя е настанена в цивилни обекти и използва намаляващото цивилно население за човешки щит.

като я има многохилядната руска армия и при това наводняване на населението с телефони с камери как пък една снимка не изтече в тоя пуст Интернет. даже Джон Кери като го питаха е как така руските войски са в Украйна а пък CNN не го е показало със видео и той каза "Не знам...." /понеже американците обичат да се пъчат с тезата, че което го няма по CNN го няма въобще/ тъй че недей да дрънкаш а си включи лоясалия мозък и се замисли за пръв път от години!

Първо руската армия е без опозноваталени знаци, точно както беше и в Крим и после Путлер призна. Снимат ги ама руската пропаганда нагло заявява че не са руски войници. Второ който снима с телефон бива случайно ударен от "украински" обстрел. А че е така се вижда от това което стана в Русия - затвориха майка на 7 деца и ескаха да я осъдят на смърт за държавна измяна, защото снимала и казала, че казармите са празни в украинското посолство.

но няма да ги намерите в цензурираните руски медии, както и в този сайт (dir.fsb). Все пак пропуснаха преди известно време селфито на едно руско войниче, пратено до приятелката му и JPS установено, че е в Украйна, след като неговата част би трябвало да е далеч в Русия (даже не и до украинската граница).

Каквато и да е армия не стои в жилищни квартали, а на огнева линия. Та как да загинат бойци в болница? Ти за ранени ли говориш? Доубити ранени?!?!?! Ти .... извратеняк ли си?

Путин и Сидеров в обща килия в лудницата. На камерите ще се види кой е мъжът и кой е жената.

Тая чернилка отвъд океана да престане да се меси навсякъде,заради тях измират толкова хора по света.

И да ги оставим да се избиват на воля ли.

Шило

Модераторите, изтървали сте козите. То вярно, че тук има ненормалници, ама един-двама трошат идиотомера от всякъде. Ако ви харесват шизоидните приказки на Щерев и Дада, ще си загубите читателите.

Шило

И на другите, ползващи техният език де, независимо от тезата, която защитават. Просто се натъкнах в движение на тези двамата.

Като тоя под мен например :)

Това не са двама, а един човек. Може да го срещнеш по цял ден да кибичи и то не само в този форум. Нормално, като се има предвид, че това му е работата, да пише коментари срещу хонорар, за да ни промива мозъците. Овоняват форума, което е място за обмен на идеи и споделяне на личното си мнение и позиция по дадена тема. Пропагандата им е с произход САЩ, Израел. Действат добре координирано.

Колега не бъдете наивен, те живеят от спонсорството именно на шизоидите, които пък са извадени на показ от други.

То това си е супер за тях, повече трафик, повече пари от реклами. Всички медии с малки изключения са заприличали на ротативки, само и само да изкарат повече пари.

Дай аргументи бе амбриажы Кво караш на общи фрази. Всичко което съм написал са факти. Това че не тихаресват си е твой проблем и на боклуците като тебе.

Шило

Не съм длъжен да ти чета простотиите и глупостите, които хвърляш по един или друг. Ако имаш някакви проблеми, и всички са боклуци, тъпаци и т.н. за теб, търси проблема в себе си, не в другите.

Колкото повече престъпления извършват киевските фашисти, толкова по сурово и справедливо ще е възмездието.

Посраненко се опитва да спре руското настъпление в Донбас с оръжия за масово поражение които нормално имат ефект и на етническо прочистване. Да, ама не. Събитията отново доказват, че няма сила която да пречупи руската воля и характер. Крахът на марионетната киевска хунта е близък.

А това да ви припомня казват сърбите , когато става въпрос за руснаци и комундета- "I bolje odo ja u camov sanduk drven. Nego da sam Crven..."

Империята на злото -Сащ срещу Кремълския хулиган-убиец Путкин само по кината от 10 февруари .

Чети, чети, брато. Образовай се, че тъповат си падаш.

За Путлерастите е в сила "ако не го лапаш на Путлер значи си враг".

Ако загиналите са руснаци изобщо няма да ги съжалявам.Какво дирят в украинската суверенна държава?

типичния соросоид....

И типичния русофилистик му отговаря!

Поредното зверство на руските агресори.Скъпо ще им излезе на руснаците тази война.Възстановяването на Украйна,а и на Русия след путин.

Руснаците накрая ще наврат в кучи гъз фашагите, ама жалко за невинните жертви. А на дебилите, изпонасрали "коментари" тук им препоръчвам преди да им счупим вратовете, да идат и да се поклонят пред Вечния огън на костницата в Плевен или да си затътрят разширените дупки на Шипка за да сложат букет цветя.

Ще ми счупиш фуяка.... с особена нежност.......

Чужденецо, българите ще занесат цветя и на Шипка и на костницата в Плевен, но ще занесат цветя и на загиналите от рускита нападения варненци и Евксиноградци, на загиналите от руските бомбардировки през 1941-42 г. и на избитите от марионетния съветски режим десетки хиляди българи. Както и ще заплюят руската мафия у нас. Така че не се пиши българин подлого долна.

една жена ми каза, че снаряда бил натовски и имал подпис на обама. ама няма да я кажа, щото има 15 деца и да не я арестуват за предателство.

Украйнците - европейци желаещи да живеят в демократично ЕС, православни християни като нас Опълченците - чеченци-ислямисти и комунисти-путлеристи с мечти за руска империя и народни комунистически републики

Ти избери сам. Кое е по вярно: Асен Генов е платен трол, който пише глупости или Асен Генов е помияр дето му плащат с американски пари от Прокопитата

я кажи на ленин става ли му още? че е малко хладно в тоз аквариум.

Ако пък можеше някой да ми обясни що ме боли фуяка за конфликта между холите и мурзилките , и защо трябва да му се обръща такова внимание, ще съм му благодарен!!!!

Щото и на теб ще пламне задника, тъпанар. Стигне ли се до Трета световна.

Няма да се стигне, спокойно. Руснаците нямат сила да се бият с целя свят ... те едни санкции не можаха да издържат, пък цяла война :)

Другата седмица САЩ ще започне да дава оръжия на Украйна и чеченските главорези на Путлер ще бъдат избити

САЩ няма интерес от прекратяване на тази война, така че, не се надявай много.

Ми Путлер тогава що не ги прецака, като си изтегли главорезите и войната ще приключи за няколко часа.

Направо да им пращат танкове М1 Ейбрамс, да ги обучат набързо как да ги използват и да подпукат проруските терористи. Няма какво да си играят на шикалки!

Като им изпратят на украинците танкове М1 Ейбрамс, опълченците и тях ще им вземат и ходи после разправяй, че Русия произвежда танкове М1 Ейбрамс

Снаряд изстрелян от фашистката хунта в Киев удари болница в Донецк, има убити и ранени

Нещо много намирисва това съобщение на руската пропаганда. ЕДИН (един) снаряд ударил болница и 3-ма души минаващи покрай болницата загинали.

От няколко дни сепаратистите в Донбас показват фрагменти от американски снаряди използвани от украинците по различни населени места. Пуснете в Гугъл следните неща и ще излезнат съответните видео-материали доказващи това, че американците ВЕЧЕ въоръжават украинската армия с техни оръжия: 6AhLfH_g3dI nXMcdkW3JXc Разбира се, по нашите медии продължават да се пишат глупости от сорта на това, че американците едва ли не все още умуват дали да въоръжават украинската армия, а същевременно истината е, че отдавна го правят.

Завалиите те. Руснаците може да го докопат американското оръжие до като орките се научат как да го ползват

руснаците си вкарват войски и оборудване, американците също. Кое ти е чудното?! На война като на война. Бизнеса и на едните и на другите си върви. Само да видим играта е: кой ще фалира пръв.

На всяка една отломка ясно се вижда снимката и подписа на Обама.

Американските лекета ще си платят за тази братоубийствена война. Украйна и Русия винаги са били едно цяло! Всички парчета, от които е съставена Украйна, са подарък от руски държавници.

Я кажи сега България и Русия едно ли са? Ти българин ли си или си руснак? Какъв мелез трябва да си та да отричаш реалностите?! Украйна и Русия водят необявена война, а ти пишеш тъпотия след тъпотия! Украйнците били руснаци, но още не знаели!!!

Мануел

Жалко е че започва тази война. Амеликанците хвърлиха милиарди за да разпалят тази мръсна война. Православни изтребват православни. Когато войната свърши Потрошенко, Яйценюк и Турчинов ще ги бесят на Майдана

Руснаци са основно и на руски говорят даже. Образовай се!

Това безумие трябва да спре незабавно, двете страни да приемат че имат вина, защо трябва да загиват хора заради безумието на шепа хора. Сега е момента Путин да излезе що годе сух от тази каша която забърка в Крим.

Тези от вас които натискат минусите какво всъщност искате, война и невинни жертви ли.

ВОИНАТА ЩЕШЕ ДА Е И В КРИМ (АМЕРИКА КУПИ УЧИЛИЩА ЗА ВОЕНИТЕ СИ БАЗИ )НО НЕ УСПЯ !!!И СМЪРТА НА ЯНУКОВИЧ ИМАШЕ СВОИ СЦЕНАРИИ НОИ ТОИ ИЗБЯГА ! СВИДЕЛИТЕ СА МИРНИ КОГАТО СА МЪРТВИ

Ванка убъркал си всичко, а и езика не знаеш. Ходи полегни и като изтрезнееш пак се пробвай!

Нагли путлерастки лъжи. Никой не закачаше руснаците, напротив руснаците убиха в Донецк редица украинци включително и депутати. И това много преди да има каквито и да е военни действия.

Смешно е. Кой мисли, че 50-милионен народ би оставил няколко хиляди души да го разиграват? Ако украинците припознаваха войната като отечествена, като защита на отечеството, отдавна всичко щеше да е приключило. Вместо това - мобилизация под 20%, фашистки отряди, неподвластни на никой и гонене на военкомите от жените по селата. Украинският народ може да бъде лъган, но не вечно. Ще се опомнят. Който твърди обратното, е или луд, или мрази Украйна.

Не мразя Украйна и съм вероятно по-нормален от тебе, но истината е, че Усрайнски патриоти защитават с кръвта си целостта на отечеството си. Който твърди обратното или е тъп и руски трол!

хубаво си се нарекъл истина, но фактите са си факти. с тях не можеш да спориш

Няколко хиляди терористи убиващи на място всеки който каже нещо против + 30 000 тежковъоръжена руска армия без опознователни знаци, наричана "зелени човечета". И ямно си тъпо парче щом си мислиш че нещо щяло да свърши бързо. Примерно в Косово където повече от 90% не са сърби, войната продължи години и само благодарение на бомбенето на Сърбия всичко приключи бързо.

през ПСВ малка България при население от 5 милиона е имала почти 1 милион армия. По-точно 935 000. Украйна е към 50 милиона. Ще си направиш ли сам сметката?

Бързо да пращаш информация за тази тежковъоръжена руска армия, че генералният щаб на украинските въоръжени сили онзи ден съобщиха, че нямат никакви документирани факти за присъствие на руски войски на украинска територия. Помогни на братята украинци, не се колебай!