Украйна предлага на ООН да извършат съвместна спецоперация

Олександър Турчинов каза, че Киев предлага на ООН съвместна операция в Източна Украйна, а срещу лица с оръжие в ръце "сила ще се използва, друг изход няма".

Обратно в новината

Коментари - Украйна предлага на ООН да извършат съвместна спецоперация | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А къде е :"Великата украинска армия"? Май е от другата страна на барикадата, осъзнала на къде ги теглят. Сценарият е същия като във Сирия, а не като в Крим. Без война САЩ са загубени.

Kalin

Явно под сини каски тоя псевдо президент има предвид наемници пратени от САЩ маскирани под егидата на ООН;-)Тоя съвсем ни взе за балъци.

В координиран план с НАТО за дестабилизиране на Русия, след като тя предотврати военната атака на САЩ и Израел срещу Сирия и Иран, Вашингтон се концентрира върху Украйна с извършването на държавен преврат на крайно десните неофашистки сили от Западна Украйна.

ООН ДА ВЛЕЗЕ И ДА ПРИБЕРЕ ЯЦЕНЮК , ТУРЮИНА И ЮЛКА .. ... СЪМНЯВАМ СЕ ТЯГИНБОГ И ЯРОШ ДА ГИ ПУСНАТ ЖИВИ ОТ УКРАЙНА :))

...Ама как руснаци да преговарят и да живеят с...фашисти???

Какво става с прочутата украинска армия на Турченюк ??? Никаква я няма ... Руснаците превземат град след град в Източна Украйна. Турченюк вече иска помощ от ООН. Хамериканците и ЕС се ослушват ... Украйна е добър пример за Шотландия, Белгия, Каталуния, Тексас, Венеция ...

Вместо сини каски, бандеровците - американски марионетки, ще получат, съвсем безвъзместно, трайно посинявяне на продажните фашиско- американски кратуни.

Правилно заглавие на статията Украйна предлага на ООН да стане съучастник в престъпленията на новото незаконно правителство

Яйчник, световен шампион по наглост свободен стил, в абсолютна категория.

докато в украйна наричате бунтовниците терористи и искате под егидата на оон да се биете срещу тях,в сирия им давате оръжия и пращате всички терористи от цял свят да избие цивилните и мирните хора.тази несправадливост не може да се трае вечно,все някога ще дойде краят на нато и европа и америка.

оон под егидата на съединените американски щази в ирак? които "демократични" световни концерни побъркаха света не само военно, но и финансово? не става! точка!

Нещата се развиват толкова бързо, че не Киев, а Москва се оказва изненадана. Щом даже Яценюк заговори за федерация, а Лавров веднага побърза да каже, че няма да окупират Източва Украйна. А ЕС и САЩ още се чудят как да реагират.

хората не искат европа и нато.заврете си главите в този проблем бе хитраци.тарсят под вола теле.

Украинци не съществуват. Който може, нека им опише историята! А държава Украйна в момента - още по-малко.

разбирам че Украйна и ресурсите и бяха доста апетитна хапка за ЕС и Америка ,за да си струва инвестирането на петте милиарда долара в организирането на преврата но все не мога да си представя как така ще вкарат в НАТО милиони руснаци които при конфликт с Русия да се бият с други руснаци. Натовските стратези ли са загубили чувство за ориентация или просто още от самото начало са планирали да откъснат само западната част на държавата,като оставят източната да се присъедини към Русия,тъй като погледнато хронологично където Америка е градила демокрацията си,такава на практика няма а освен това и държава не остава.

Явно Украйна без изтока никой не я иска ;)

не мога да разбера слепи ли сте сляпа ли е европа как може да подкрепи националисти маскирани като борци за демокрация и да си мисли че това ще и се размине в морален аспект без да даде точните характеристики на това , което се случва демокрация равна на национализъм - я стига бе за гугутки ли ни вземате:)

По принцип, националисти би могло да има там, където има нация или народ. При т.нар. "украинци" по-скоро това представлява групиране по типа на глутницата с надежда да се откъсне някоя мръвка от ситуация, в която глутницата има превес или е подкрепяна от "господари"...

Тъпо, тъпак... Тъпо... Българите сме тук от близо 1350 години най-малко. Руснаците са в днешна Украйна от 1100 години. Няма никой, който да може да претендира исторически за Българските земи повече от нас. Пред руснаците за Украйна можем да претендираме или ние, или хазарите-евреи-ашкенази, които Тягнибок се кани да коли. И никой друг. Правата на украинците в Украйна са същите, като правата на помаците или македонците в България. Украински народ съществува точно толкова, кокото съществува помашки или македонски народ. Дори македонците могат да се похвалят, че някога все пак е имало македонци, с които сегашните естествено нямат нищо общо. Но украинци никога не е имало и няма и сега.

Не само Славянск, но и Краматорск и Красноармейск са вече под контрола на Донецката република. Органите на реда негласно оказват съдействие, защото никой не подкрепя хунтата в Киев. В кулоарите на Радата дори се появил слух, че Яценюк обмислял бягство, но бил разубеден от съучастниците си. Скоро Путин ще обяви мат на превратаджиите и в най-мекия вариант ще се отиде към федерализация на Украйна. ЕС ще трябва да преглътне, докато Обама ще се чуди как да излезе с чест от ситуацията. Тези, които си мислят за война и за ракети, ще останат с фантазиите си.

Съмнително е Путин да премине към варианта с федерализацията. Това беше промоция от преди един месец. Предполагам, че руските области на Украйна - там където "украинизирани" бандити никога не е имало - ще минат направо към Русия. Централна Украйана ще е приятелска страна или близката чужбина, а Галиция ще бъде фактически независима. Освен ако Путин не е решил да се разправи окончателно с бандитизма на Украйна - това, което се е опитала да направи Екатерина Велика, а Ленин и Сталин са развалили... Калпазани!

Има кадри как милицията се изтегля без съпротива и минава на страната на протестиращите.А вместо Молотов полу4ават ръкопляскания .Но...тези неща по "демократичните" телевизии не ги показват .Тези в сградите са решени да стоят докрай.Който познава руската психика знае и колко държат на историята си и че неоказването на съпротива срещу неонацистите в Киев значи предателство към дедите им,загинали на фронта .

Шистовият газ е един голям балон който ще се спука много скоро. Шеврон, БП, и болшинството големи нефтогазови компании вече си разпродават активите на по малки балаци, по елементарната причина че са на загуба. И много скоро твърде вероятно още тази година, цената на барел петрол ще е 120-150 дол. Накратко започва следващата световна криза и в сравнение с нея тази от 2008 г ще ни се види като детска играчка. Така че мечтите ти за евтин шистов газ от САЩ, или БГ ще си останат само едни мечти. За всички тези неща може да се намери много инфо в нета. Разбира се такива като теб с промити мозъци дето слушат само какво казва най големият лъжец, чичо Сам, могат само да се пенят от злоба.

РАНО ИЛИ КЪСНО ЩЕ СЕ СТИГНЕ ДО ЛОГИЧНОТО ИЛИ РУСИЯ ДО ДНЕПЪР ИЛИ ФЕДЕРАЛИЗАЦИЯ УКРАИНА АКО ИЗОБЩО Я ИМА ЩЕ СЕ СВИЕ ДО БЕДНАТА И ГЛАДНА ГАЛИЦИЯ

Същият автомат беше на въоръжение в БГ-контингента 850 души 1992/3 в Пном Пень. И не е никакъв 101 ами си е чист 5,45 АКУ/уменшенний/ къс. Има го и в БГ полиц .Има и вариант 7,62 БИЗОН, но той не е никъде на въоръжение защото е много страшна машина за близък бой-банка, офис,влак...По-интересно от Укарайна е че от състава /850 души/,около 41 бяха по щат "ГОГОЛ"-мъртви души. Имаше ги по списък, но не съществуваха в действителност.Тия безсмъртници получаваха заплата х $1000/месечно и като се мултиплицират х41 и х 14 месеца се получава твърде задушевна обстановка. It was a long time ago-21 years.

деер

2 ПЪТИ ВЕЧЕ МИ ТРИЕТЕ КОМЕНТАРА ОТ 18.49!!!!

карта на Полша, както и Русия има Малорус и Великорус, така и Полша на запад е Великопалска равнина, а на югоизток е Малополски възвишения

Вместо сини каски, бандеровците - американски марионетки, ще получат, съвсем безвъзместно, трайно посинявяне на продажните фашиско- американски кратуни.

Ти си мюсли , само християните слагат петолъчки на паметниците на починалите си роднини . Ама да те светна - това е Звезда , нещо като вашия полумесец .

Т.нар. Украйна (територията на няколко области на юг от Киев и самият Киев) се заражда с възникването на казачеството и Гетманщината. Обективно казано, това е войнстващо казашко (руско) население, които не признава никакви държави, и чийто начин на издръжка е да отвлича хора, краде имущество и да изнудва околните дърави със сила. Когато има изгодна ситуация, "украинците" винаги започват кражби, разсипия, изнудване, война - с каквито средства могат. Това, естествено, винаги е принуждавало оседналото руско население - заедно с Русия - да се разправят с военна сила с бандитите.

И значи щом едните са руснаци и другите са руснаци... това си е тяхна семейна работа и нямаш право да ходиш да им се бъркаш! Капиш?

Шило

Ами да се срещнат и да се разберат. Ей това пиша вече няколко месеца.

В момента точно подобни бандитски сили завзеха властта в Киев с военен метеж. "Украинците" винаги са правили така. За справка може да послужи Първата световна война. Тогава на руско-германско/австрийския фронт украинците сключват сепаративен мир с германците и австрийците. После провъзгласяват независима Украйна. Което не им стига, а дори с германците и австрийците навлизат в руски територии, като германците (предимно) превземат Донецк. После Червената армия ги отблъсква от Донецк, а малко по-късно се сключва и Брестският мирен договор. Затова и Русия в момента действа предпазливо - да не би в руските граници да се включат доста хохли. Под хохли имам пред вид Хрушчов, Брежнев и Черненко - разсипници и бетонни кратуни. Типични "гетмани"...

Сини каски има в Босна. И докато Киев гореше босна гореше също. Властите в Киев просто не могат да пратят войската и милицията в да смаже бунта защото и милицията и войската минава на страната на народа. Руснаците в Украйна заявиха ясно че повече няма да им се правят цветни революции.

Скоро в европа ще искат никога да не са знаели къде е Украйна, помнете ми думата. Там требват повеце пари отколкото в гърция... а пари нема... Така це му казали на турката> Пари нема действайте...

ФАШИСТИТЕ ОТ УКРАЙНА МНОГО БЪРЗО СЕ НАСРАХА ОТ СТРАХ!

е да така е най-вече защото путлер е по-страшният фашист :))))

С такъв опонент като Руската армия е нормално...

Аз като гледам, те вече воюват срещу собствената си армия. Цели бригади минават на страната на "терористите". Путин явно е пуснал психотропното оръжие :)

Тая страшна армия 300 години не може да се разбере с 1 милион чеченци :D

Тънка беше политиката на амер когато подкокоросаха Садам да нападне Кувейт. За целта "високо уважавана"и високо поставена познавачка на иракската история написа цяла книга в която по наукообразен начин се доказваше, че Кувейт едно време е бил в пределите на Ирак.И какво още чака Садам, че не си го е взел?! Доста усилия хвърли въпросната служителка на ООН докато вкара бръмбара в главата на Садам. И когато той влезе, изведнъж стана агресор и се наложи да бъде бомбосъветван, ако не се лъжа на 15.01.1991.

Тогава поне имаше резолюции на ООН и международна общност. След това му измислиха химически оръжия /които после мистериозно изчезнаха/ и анексираха Ирак по един крайно демократичен начин без никакви международни споразумения и резолюции на ООН. И от тогава като се почна, та до сега постоянно някъде се демократизира.

Може но сини каски на ООН от Русия , другите няма да свършат работа!

Шило

А бе истината е една: И вътрешни, и външни сили разсипаха Украйна! За съжаление. И вече няколко месеца се чудя, тези хора защо не се пробват да се разберат вътре, в страната. Не Тимошенко да иска да убива с атомно оръжие 8 милиона руснака, не Турчинов да иска други да му вършат работата, не проруските сили да завземат сгради. Що бе, да му се невиди да не си дръпнат една среща, и да се разберат?

всичко е заради путин. толкова е ясно.

Шило

Върви някъде да ти леят куршум. Много те е наплашил Президента на РФ.

Каква Украйна? Това е една измислена от Сталин държава в която да се съберат заробени от предния век поляци , малоруси /основателите на Киевска Рус/ , малко белоруси , българи и доста чисти руснаци!И на това се вика Украйна ....типичен Франкещайн !И Путин е прав - Украйна може да съществува само като федерация всеки да си загражда територията да говори собствен език , а за федерален език може да си изберат я руски , я английски !!!А Щатите ще я патят , Русия никога не поема излишни рискове , явно имат някои военни новости!Ще има изненади!

Ония ден гледам едни самолети, целите в петолъчки и равенства. Оказаха се американски.

"Украйна" нищо не може да предлага ....може единствено да се дупи ...накъде си е неин избор и евентуаааално да си купи вазелин ако има пари....

да и рашата няма право да се меси. Украйна може да се дупи, на когото си поиска, но пусин не е украйна и няма право на глас

А Обама има ли право на глас?

Ето на такива простотии като в Украйна, на wall street му казват рискови инвестиции. Хвърлят няколко милиарда, пък ако загубят - загубят, ще напечатат нови, но ако спечелят - печелят цяла държава.

Явно военните и полицаите не са навити да служат на бандеровците.Американците съвсем закъсаха с марионетките си.

милиционерски и военни мозъци са чужди ценностите на отворените демократични общества. На фасулкофците им дай деспотии, цар-батюшка, някой да мисли и действа вместо тях, а те да се наливат със самогон и да лентяйстват на печката.

погледни колко "лентяи" слязли от печките си на барикади и са готови да умрат вместо да се надупят на западняците. Ти, щом не си лентяй, способен ли си на таково нещо?

Та ти току що описа средностатистическия американец.

А ти какво търсиш пред компютъра!!! Марш в къщи!

не съм средно интелигентен КИ ми е 150 ама не ви изнася :)))) мога да си позволя да се похваля щото не е ясно кой съм :)))) но въпроса е и голямпроблем е че така са ви загробили мозъците че никога няма да видите елементарни факти!

точно същото се питаме за теб :))))))))

щом си мериш "ки"-то значи си полусредноинтелигентен

не съм толкова важен че да се обсъжда КИто ми :))) но правиха тестове в университета не съм ходил да си го тествам но дори и да съм ходил тва не е никакъв проблем и все тая тва не евъпрос за обсъждане въпросът е да започнете да мислите и да виждате реалностите

отдавна чакам някой да ми каже "елементарните факти" но без да се крие в храстите )))

е много си страшен или какво

При това "стряскащо" ниво на интелигентност, поне пиши правилно на български. Изречението започва с главна буква, чат пат се слагат запетаи, а на края се поставя точка. Но я по-добре спри да "цапаш" нета, защото като гледам на "всяка манджа си мерудия". То нямат спирка твоите бълвочи!!!!

1 рубла струва 3 стотинки и половина, не знам кой все още сънува, че Русия е някакъв фактор в нещо си. Страната има ресурси,има и ядрени бомби, но нито едно от това не се яде, а народа е малоумен малоумен... И не знам кой си фантазира че това са 'проруски активисти' след като по екипировката , стойката, работата с оръжие, тактиката на атакуване и превземане и т.н. удивително приличат на руски военни ?! В случая диверсанти.

Шило

Я нещо по-умно кажи. Това не е показател. Виж курса на форинта. Значи ли, че Унгария е пропаднала? Уверявам те- не! И прогресира.

уж народа малоумен, пък ти прави впечатление стойката, работата с оръжие, тактиката... нещо май се обърка

a тя стойката ли докарва брутния вътрешен продукт ?! Смешник !

А японците колко са бедни милите. Живи да ги ожалиш. Една йена е около 1,45ст. Мизерия.

Тези събития точно за това говорят - ЧЕ РУСИЯ ПАК СТАВА СИЛЕН ФАКТОР.

А йената е оше по-евтина. Е,и?

Сините каски не бяха ли омиротворителни а НЕ настъпателни????Явно тоя е решил че и тях може да промени според майданските си глупости..Тоя сал какво не е поискал още че май не остана защото вижда че тия дето похарчиха милиарди за техните размирици нищо вече няма да направят за майданските глупаци..

И защо са точно "майданските глупаци" ? Не мисляя че са глупаци. Ако алтернативата е да са втора категория хора в собствената си страна естествено е да изберат ЕС. Ти какъв си да им кажеш, че са глупаци?

НАЙ-УЧТИВО ТЕ МОЛЯ ДА НЕ СРАМИШ ИМЕТО!!!!!!!!!!

Глава СБУ Наливайченко оказался агентом ЦРУ.Наливайченко был завербован Центральным разведывательным управлением США в то время, когда работал генеральным консулом украинского посольства в Вашингтоне. Данные о вербовке были получены подчиненными Якименко во время расследования, которое СБУ проводила совместно с украинской прокуратурой.Наливайченко поддерживал контакты с американской разведкой и после ухода с дипломатической службы. В частности, в период с 2006 по 2010 годы, когда Наливайченко уже однажды руководил СБУ."Связь Наливайченко и других руководителей силовых структур Украины с ЦРУ определяет большое влияние, которое в настоящее время американские спецслужбы оказывают на события в стране", отметил Александр Якименко. Наливайченко отметил, что в здании СБУ в Киеве один этаж передан для работы сотрудников ЦРУ. - АБЕ АЗ МИСЛЕХ ЧЕ САМО У НАС ИМА ТАКИВА ИЗМЕКЯРИ АМА СЕГА ВИЖДАМ ЧЕ ИМАЛО ПО ПРОСТИ И ОТ НАС ...КОЕТО ВСЕ ПАК МЕ КЕФИ

Шило

Е що каски на ООН? Украинските сили за сигурност да не са преминали на страната на изтока?

ясно е, че не можеш да схванеш.... Иска легитимност пред света. Той не е диктатор, като другите, които бягат, като дявол от тамян от международни мисии.

Шило

Какво не е? Хахахахахахахха

Киев не решается отправлять на восток Украины новые войска, спецназ и ополченцев, потому что их там разоружают, а порой регулярные боевые формирования просто переходят на сторону протестующих.Под Славянском десантники перешли на сторону народа Дислоцированные под Славянском бойцы 25-й бригады ВДВ Украины перешли на сторону народного ополчения, сообщил и.о. главы городской администрации и командир батальона самообороны Вячеслав Пономарев.

Бивша комунистическа подлого,днес евроГеец и задниколизач на днешните грабители на България,заради такива изродени същества като теб страната е на тоя хал:-)

добре бе толкова ли сте тъпи или толкова сте нагли как може да твърдите че рейтина на путлер в сащ е висок!??!?!?! нормални хора ли сте?!?!? то ясно че не сте де :)))))))) шизоидни идиоти тип болен надиренов :)))))))

в щатите е много готино. ела и ще го видиш ... ама ти какво създание си за да не можеш да видиш мизерията в българия ... може да си един от крадците и всичко да е раи за теб

леко да не получиш някое инфарктче, а е факт, че самите западняци все повече не вярват на политиците си заради двойните им стандарти

Всичко вече е пределно ясно. Държавата Украйна се разпада и няма да я бъде. Сега сигурно вървят преговори кой ще плаща дълговете ... Като се разберат веднага патакламата ще свърши. Но има едно НО! Тези, кото сега "ръководят" в Киев, може да поискат, като за последно да гръмнат, а на западните демокрадции им е през оная работа - те си искат само парите, хората за тях винаги са били разход. Ще видим какво ще стане. Въпросът не е дали Украйна ще се разпадне - това е решен въпрос, а колко жертви, ще има ...

саддам нахлу в кувейт! искаше да диктува цените на петрола и световната политика :))) щото се самозабрави и ирак му отесня ся и на путлер му отесня русия ама да не му отеснее както на саддам му отесня ирак накрая :)))))))))

това беше игра на щатите да унищожат японските инвестиции в кувеит. печлбата клати интереса .