Руският става официален език в Украйна

В украинския парламент бе внесен проект за закон за премахване на ограниченията върху ползването на руския език, предадоха ИТАР-ТАСС и РИА Новости.

Обратно в новината

Коментари - Руският става официален език в Украйна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

по-скоро циганския, циганите са повече от турците, защо няма новини на цигански

Хубав език е руският. Мелодичен, съдържателен. Има прекрасни примери за произведения на руската литература, които си струва да се прочетат в оригинал (всъщност всички литературни произведения е п-добре да се четат в оригинал). няма нищо лошо да се знае един език в повече. Особено руски, който има статут на международен. за нас, както и за много славянски народи руският език е значително по-лесен за анучаване отколкото други езици - английски, немски, френски, испански, италиански. Да не говорим за китайски, японски или хинди - там нещата са дебели. И нямам нищо лошо да се научи един език. Но.... не задължително. И не с държавни декрети. Всичко трябва да е на базата на свободната воля. И досега никой не е пречил на руснаците в Украйна да учат руски. И да го ползват. Основният проблем е че това сега става на практика задължително. И е в резултат на действията на про-руското правителство. Няма нужда да с еобяснява доколко ще се ползват в Украйна като официални езици български, унгарски или румънски. Смехория. Но въвеждането на руския език като втори официален, наравно вс украинския е лош сигнал. Това е може би първата стъпка към превръщането на Украйна в Заднепровская губерния (ако перефразирам идеята на Русия за Задунайская губерния). Ето в ова е проблема. А въвеждането на руския като втори официален език узаконява руската инвазия в Украйна. До 1990 руският език е бил официален във всички съветски републики, За да се стигне до там че в Естония, напоример говоренето на руски да се счита за израз на лош вкус, най малкото. Подобно нещо си гласят руснаците за Западна Украйна. "Насила хубост не става" - тъй е казал мъдрият български народ. И подобни "добро-зорни" упражнения по-скоро ще изв2адят очи, отколкото да изпишат вежди. Колкото до турския език, в България има цели области в шуменско и разградско, където знаенето на български е рядкост, особено по "турските" села. Там трябва да се поработи сериозно за да може българският език да стане наистина официален.

Ако оня смешник Тодор Живков бе успял в опита си да направи България 16та република на СССР, сега и у нас руския щеше да е официален език за радост на многобройните Български русофили-предатели.

Такава опасност никога не е имало, но ти ще трябва да научиш руски някой ден - няма всичко да бъде като сега!

Че няма да ни се наложи да учим руски е сигурно, но виж - нищо чудно мекерета като теб след 1-2 десетилетия да трябва да се потят над повече от 10 000 йероглифа.