Малайзийският самолет бил свален от бунтовници в Украйна

Ракетата, свалила малайзийски пътнически самолет през 2014 г., е изстреляна от територия под контрола на сепаратисти в Украйна, предадоха Ройтерс и Франс прес.

Обратно в новината

Коментари - Малайзийският самолет бил свален от бунтовници в Украйна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма какво да коментираме.САЩ и техните помияри все повече избиват хора с цел да топят други.

То и джихадистите стрелят с американско оръжие ама не смеете да кажете че сащ= джихадисти...

да ви разкажа как е станало: украински диверсанти влезли в руската територия, задигнали грузовика с бук-ракетата, напили руските граничари с водка. и като стрелнали самолета из украина, върнали набързо установката, докато същите граничари си доспивали пияни. това е комуни-истина.честна россииска

Разследванията им щяха да бъдат смехотворни(и те са такива) и дори безобидни, ако не бяха прикривали истински виновници избили толкова много хора.Как е възможно на страната на разследващи участва фактически подозреваем - Украина.И тя разследва себе си.До сега не са представени от Украина важни улики(например, мистично изчезнал диспечер) и не са взети под внимание доказателствата представени от Русия,независимо че тя е производител на въпросните ракети (те са старо производство) и знае всичките им технически характеристики и съответно предполагаеми разрушения и следи оставени след това и др.Следователите направили някакъв взрив, на някакъва неизвестна ракета с някакъв непонятен резултат.Американци крият показания на спутни, койно в момента е висял над Украина и моно други абсурдни несъответствия, лъжи и машинации

да беше си направил труда да го преведеш от руски коментара... така правиш лоша услуга на тея дето ти плащат да защитаваш интереса на държавата ти в нета.

Ко? Неее

Ако така се правеха всички следствия, кой знае колко невинни хора щяха да отидат по затворите. Значи, ако пакистанец застреля човек на територията на САЩ с американски пистолет "Колт", изводът е, че убиецът е АМЕРИКАНЕЦ! То бива политически слугинаж, ама това поне от уважение към жертвите не е допустимо!

Малайзийския самолет бил свален от бунтовници на Свободната Сирийска Армия, подкрепяни от САЩ, НАТО и ЕС! Упс! Свободната Украинска Армия (Десен сектор), сформирана и обучена в Полша, Литва, Латвия, Естония и България!

Бойко прецака България, както винаги откакто е на власт.

"бунтовниците от кои са, от умерените или от по-надървените" ТОВА Е РЕЗУЛТАТА ОТ ДЕЙНОСТТА НА БГ ЖУРНАЛЯТА !!!

от територия под контрола на сепаратисти -А НЕ ОТ УКРАЙНА ТОВА НЕ СЪОТВЕТСТВУВА НА ЗАГЛАВИЕТО ЛЕКА МАНИПУЛАЦИЯ !!!

ЕГА ТИ ЗАКЛЮЧЕНИЕТО!ПРОСТО НАПЪЛНО ДЕМОКРАТИЧНО,ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКО И НАТОВСКО!БРАВО!

Абе СССР имам предложение за теб. Предаваш кой ви плаща, къде е квартирата на троловете. В колко ходите на работа (за да разберем кога се навъртата пред сградата) Ще получиш изкосителни придобивки за това ? Ще предложа и на другите тролове за да не може да се определи кой ги е предал и да нямаш проблеми. Всичко ще е анонимно ? Просто по мейл ще ни дадеш къде се подвизавате. Ти или някой от колегите ти. Който първи клекне ще получи награда. Другите ...

Ти май си от неумерените терористи на Сорос? Или на Нуланд?

БОБРЕ НО РАКЕТИТЕ БУК (ТОВА СИ Е ЧИСТА УКРАИНАКА ТЪПОТИЯ С БУКа)НЕ СЕ ИЗПОЗВАТ В АПМИЯТА НА РУСИЯОТ 1990 ГОД !!! НАЛИ СТЕ В НЕТА - ПО ТЪПИТЕ ЩЕ КАЖА НАПРИМЕР С КНИГА ЧЕТЕШ НО ИСКАШ БЪРЗО ДА РАБЕРЕШ КАККЪВ Е КРАЯ ОТВАРЯШ ПОСЛЕДНИТЕ СТРАННИЦИ ! А ТУКА ПРОСТО ПИШЕШ ВЪПРОСА И ПОЛУЧАВАШ ОТГОВОРА

БОБРЕ -ЧЕТИ - ДОБРЕ !!!! И още нещо бук не срелял по боинга - украинската версия е тъпа както и ЕС

Някъде четох, че шпионин на ЦРУ организирал всичко с цел провокация. Свързал се с подходящи хора, платил с парите на ЦРУ на когото и където трябва, за да се докара ракета и екип до съответното място и да се изстреля. Разследването се покрива с всичко, но не показва кой е платил и наредил това да се случи. Путин най-малко.

аз някъде четох, че КГБ имало армия от тролове, безработни дебили в България които по цял ден пишат дебилни коментари от опърдяните си панелки в крайните квартали на градовете. И имат портрет на Болен Лидеров и Путя на стената си, защото оттам са парите..

То понеже сепаратистите имат мно-о-о-г-о самальоти, то украинската армия го е сбъркала и свалила.

Влезте в тубата, напишете "buk missile launch" и вижте каква следа оставя ракетата "Бук". Сега си представете тази следа, висока 10 (десет) километра. В какъв радиус ще се вижда според вас ? Колко население ще има на тази територия ? Някой нещо да е споменал за следа от ракета ? Ма верно ни зеха за мезе. И то мезе са слаба ракия.

Те затова чакаха 2 г, да позабравим, по-лесно да приемем измислицата за реалност.

този самолет не го ли свалиха през нощта?

А бунтовниците от кои са, от умерените или от по-надървените?

Нафтофски!

Кой е насочил самолета по този маршрут . Тези които стреляха "на месо" на Майдана

ФСБ (КГБ) ?

Всичко се знае, но едните и другите си играят игричките, като подгряват четящите тези дезинформации, и ни настройват едни срещу други, а дано се замислите, защо?!.... Само тези, които много много не анализират нещата, а вярват само на два източника рано или късно попадат в небрано лозе.... На война всичко е цел!!! Почни не се прави разлика между военни или граждански цели, и всичко е под ножа. Това го знаят всички, които са били или присъствали на безумието война..... е разбира се трябва да са оцелели по един или друг начин, за да Ви кажат истината, а пък вие се дърляйте помежду си, но смисъла виждате ли го в крайна сметка???....

Ние у Вашингтон и НАТО веднага казахме кой свали самолета! Но вече 2 години не можем да го докажем! И още 2 няма да можем - все пак, не искаме да си признаем, че сме ние! Макар, че вече си признахме, че терористите в световен мащаб са под наше управление...

... Международно разследване, след продължително и детайлно проучване се произнася за причината за трагедията с пътническия малайзийски самолет. Комисията от следователи недвусмислено сочи като главен виновник Россия... държавата производител на ракетния комплекс и предоставила същия този ракетен комплекс, заедно с обслужващия състав на престъпници, водещи война срещу държавата си. По-ясно няма как да бъде. Хага. Трибунал.

Ха. Кой се произнесе? Една от многото пропагандни медии. А иначе си прав. СССР е виновен, понеже системата е тяхно производство. :)

Украйна разполага със системи Бук още преди преврата. Това че тази система е попаднала в престъпни елементи, водещи война срещу държавата си затвърждава впечатлението кой и защо незаконно заграби властта в Украйна. А за Хага е ясно, но преди това ще има Народен съд.

продължи разследванието по този случай. Всякакви твърдения преди края на това раследване са лъжи, интриги и простотии.

Още първия ден след катастрофата Путин обяви! "Отговорността е на държавата, на чиято територия е свален самолета!" Що не вярвате на Путин? А територията е на Донецката народна республика, където Путин и Шойгу са пратили БУКа! Путин никога не греши!!!!! Всичко друго са подробности!

Само Великата Русия може да сваля граждански самолети! Това е нейно исконно право!!!!!

Да допуснем, че наистина от ДНР са го свалили, например с прашка. Останалото, дето си написал, че само Русия сваля е лъжа. Тогава защо да ти вярваме за всичко останало?

Това е типично поведение на мижитурка. Сложил си минус, вместо да дадеш смислен отговор.

Иииииии колешке!!!! Оште един косматил!!!!! Цунки по космите от Косматия!!!!!

За каква една машина изтреляла ракетата говорият тия неграмотници!? Комплексът "Бук" е от четири машини: две машини с ракетни платформи и две машини с радарите за откриване на целите.

Много си тъп, руснака може да изстреля БУКа от трактор, от Жигули от каруца и даже от рамо!

Абе, косматко, туй да не ти е кокосов орех!

"БУК" е самоходен ЗРК. Какви четири машини, всичко е на една платформа.

Що приказваш глупости бе?

Аз това откога го твърдя! Майданците извършиха преврат и завзехавластта. Сегашната им власт е незаконна! Точно те са бунтовници и те трява да отговарят!

Току що от фейса на Псаки научих, че тя от фейса на неназован източник научила, че малайзийския Бойнг бил свален над Украина лично от Путин! Имало доказателства, че руския Президент, лично, яхнал летяща метла откраднал украинска ракета от украинско поделение, филиал на Старбук от района на Лвов, след което с бръснещ полет се върнал държейки в едната си ръка Старбука и лично се забил в самолета, след което отпрашил за Вашингтон! Ъпс! Москва! ... Следва приказката "Обама баба и 40-те му терориста"

няма ракета!!!!! според руснаците! дори и тя да е руска изработка - ракета няма!!!!! Абе хора, тия дето могат да стрелят с БУК и да свалят самолета са съвсем малко на брой, а тези, които разполагат с комплекси БУК са още по-малко ... нищо чудно няма тук ..... още повече, че доста украински самолети бяха свалени точно от такива ракетни комплекси, и от бунтовници, дето хем не могат да боравят с тях, хем не ги притежават. Ха сега де!

"Еми" не ти "верваме". Вярваме на Русия !

ракета има, ама изобщо не е от бук, а е отпреди много години. МнООО си прост, папагал

Въпросът е, защо им е на бунтовниците да стрелят по цел на 10 км, като самолетите на украинската армия летят по-ниско? Няма такава необходимост, а тъпанари не стрелят с Бук, защото не ги допускат. То същия въпрос е и за украински екипаж.

То май ще се окаже че са се събрали автори на холивудски сценарии. Пишат докато на продуцента не му хареса.

Ндааа, сега тази територия е в границите на ЛДНР, но тогава е била усраинска. А следите по Боинга са си от голямокалибрено оръжие - такава равна следа оставят само куршуми или снаряди, т.е. стрелял е самолет! Волошин да му мисли (пилотът на Су-24, извършил нападението)!

Абе Стършел имам предложение за теб. Предаваш кой ви плаща, къде е квартирата на троловете. В колко ходите на работа (за да разберем кога се навъртата пред сградата) Ще получиш изкосителни придобивки за това ? Ще предложа и на другите тролове за да не може да се определи кой ги е предал и да нямаш проблеми. Всичко ще е анонимно ? Просто по мейл ще ни дадеш къде се подвизавате. Ти или някой от колегите ти. Който първи клекне ще получи награда. Другите ...

Вижте ся! Вече 2 години не можем да скалъпим и 1 доказателство в подкрепа на опашатата ни лъжа, че и читав човек не можем да подкупим, за да се подпише под документа, който сме подготвили ...още от преди това...кулите имам предвид! Затова, както и за всичко друго можем само да....говорим каквото си искаме! Но Вие задължително трябва да ни вярвате!

Ама те пуснаците за нищо не са виновни горките. Нито за хилядите избити ot Сталин, нито за избитите в Полша, Афганистан, Чечения, Китай, Украйна .... списъкът е дълъг.

Неща, като причина-следствие или историческа реалност да ти говорят нещо?

Русия бие джихадистите в Сирия и като няма как да и се противопоставят, САЩ започнаха пак с пропагандата без покритие. Няма Сателити, няма снимки, няма РВД... Да ви е познато?

Ами дайте да чуем записите от черните кутии тогава ! Що ги криете толкова години ??? И къде изчезна авиодиспечерката от контролната кула ??? А жива ли е тя изобщо ??? Или може би и нея са я отвлекли гадните бунтовници директно от кулата ??? И защо изобщо си мислите , че някой Ви вЕрва ???

И над България да бъде свален пак Русия ще бъде виновна. Само че не с Бук.

Тези драсканици освен да обвиняват нямат стойност. От преписвачи анализ е трудно да очакваме, затова хайде да поразсъждаваме защо е свален самолета? Какво се цели със свалянето на самолета? Кой има полза от това сваляне?Наистина една от най-реалистичните версии е глупостта и грешката, но от друга, в толкова сложен геополитически конфликт, Великите сили се стремят да управляват процесите в дълбочина. Защо сега е необходимо отново публично да се повтарят едни и същи обвинителни мантри? Кой обслужва тази медийна манипулация? Какво се цели с нея? Контрол върху общественото мнение? Нека анализираме обективно, а не обвиняваме.

Че в Германия почти всички са били нацисти! Как да осъдят всички. В Италия е било същото! А до 1989г. у нас членовете на БКП са били около 1млн. и като прибавим по 1 съпруг/съпруга, по двама старци родители и по две деца средно стават 1 + 1 + 4 + 2 = 8 8 Х 1млн. = 8 млн. така че в България почти цялото население е било пряко или косвено свързано с БКП. А да има някой осъден, че е бил свързан с БКП? Че не само това, ами точно най-първите дрОгаре обърнаха резбата и напра'йха преврата на 10.11.1989г., за да могат техните копелдаци да крадат и управляват: Станишевци, Пръмовици ... и пр., ама със или без тези последните боклуци, останалото население ще не ще си остава свързано с БКП, нищо че много се писаха най-тарикатски "дисиденти и репресирани" и номерът им мина, щото на новата власт й бе нужен и калабалък, и история, макар и фалшива. Всъщност, Вие да не сте извънземен, че да не сте свързан с БКП и да ме убеждавате, че не сте се пръкнал от комунисти или най-малкото от комсомолци?

И ако не знаете първата държава свалила пътнически самолет е България! Някакъв към Израел, но не спазващ да лети над Гърция.

Костелейшън е бил самолетът, отказал е да се приземи на българско летище и е побягнал към Гърция (НАТО). Свален е напълно законно (дори според международното право), защото не са били ясни нито намеренията му, нито възможностите - това е 4-моторен самолет, на борда му може да е имало всичко! Просто евреинът-пилот е подценил българския пилот и машина ;)

Всичко добре до "напълно законно". Точно обратното, България е призната за виновна и осъдена да плати обезщетение на убитите.

При всички положения медиите са поизкривили информацията. Не било компютри, а компоти. Най-вероятно в доклада няма обвинен. А след като са руско производство, от къде да са и внесени? Украйна си има Бук. Производителите бяха казали, че са им продали над 900 ракети. Даже при едно учение на украинците над Черно Море са свалили пътнически самолет от Израел за Русия през 2001г. Ракета следва отразен сигнал, а на самолета може да е била по-голяма.

Сред неговите изводи Би Би Си изтъква, че зенитната система, с която е унищожен "Боингът" в полет MH-17, е била внесена от Русия. Ракетата е руско производство, предаде Ройтерс.

Сега семйствата на загиналите най после могат да започнат да съдят Русия в международни съдилища.

Семействата отдавна за завели дела срещу Русия но сега може да видят и присъда за обезщтетение .

за убит пасажер!

Стършел

Пари обаче няма да видят ;)

Бук ли е,дъб ли е,чам ли е не знам но оценката е дадена от ЕКСПЕРТИ от Австралия, Малайзия, Холандия Белгия и Украйна.И така Холандия заяви че установката БУК с която е свален самолета над Донецк е произведен в Русия / оставаше и в Боливия да е произведен/ . Доставен до с.Первомайское от Русия и след като е свален самолета е върнат обратно в Русия. П.С.Принципно са прави, като изключим връщането в Русия. СМЕШНИЦИ ! Не ми се занимава с малоумни, военно и технически неграмотни Аналитици и Коментатори! Писна ми от тях! ИДИОТИ И ДЕБИЛИ, търсещи МАЙНАТА СИ ...

1/3 от оръжието по света е руско, 1/10 - българско и 1/2 - хамериканкско. Начи сите имаме пръст у некое световно кръвопролитие!

историята е ясна! бандитите от Донецк са имали само една машина от целия комплекс. украинците са им разказали играта с авияция и от Москва са се принудили да изпратят някой , който да умее да стреля с бук-а /напомням на уважаемия читател, че бук-а не е мотика и се изисква известен период на практика, за да разберат разчетите как се използва/. хората , които са изстреляли ракетата са изпълнявали заповеди на бандитите от ДНР и са уцелили пътнически самолет. ако си спомняте, непосредствено след инцидента се появиха какви ли не нелогични истории, в крайна сметка истината беше ясна още тогава за всички трезво мислещи хора.

Е като е толкова "ясна" тази история, къде са доказателствата? Защо няма никакви доказателства толкова време? Защо руснаците още след 2 дни извадиха сателитни снимки, където всичко ясно се виждаше. Защо след като обявиха американския сателит, който в същото време е снимал там, помолиха американците да предоставят данните от този сателит. И американците отказаха. защо ли? Да те попитам, вас, в американската пропаганда, да не ви подбират по конкурси за идиоти? Ти подиграваш ли се на нас, българите? Боклук!!!

И какво? За първи път ли ще им е на руснаците? Има една поговорка: "Това, което се е случило веднъж, може да не се случи втори път, но това, което се е случило два пъти, задължително ще се случи трети път!" ..... Или отново! Колко пътнически самолета са свалили руснаците! Само на KAL са два!

колко колко? И какви са доказателствата и фактите? Все пак да припомним, че има значение ако свалиш самолет, навлязъл във въздушното ти пространство и не се подчинил. Който може да има на борда и атомна бомба. И да сравним как американците свалят в Персийския залив, далеч от тяхна територия и не представляваш заплаха ирански пътнически самолет. Още ще сравняваме ли? Глупак недоносен!

Ало, ДИРниците. Кажете нещо за ТВ дебата Тръмп - Килъри. Май пак тикове е имало.

Армията на путю нападнала Украйна свали самолета поради традиционната рушка некадърнист.

Да би, мирно седяло, не би над пияните, Прасенковци, като мало- умно, прелетяло В комисията, няма Сенегали! Без тях заключения може ли? Може не може, ето имате ги!

Ха ха ха ха ха ...................! Ако в това заглавие имаше поне 1% истина, то "правилните" медии още тогава щяха да ОПИЩЯТ ОРТАЛЪКА!!! А това, че не го направиха - дава перфектната яснота по въпроса!

Има няколко трола като Пъстрата, Spirta, .... които май са един "мислител" и 3-4 щракача по клавиатури. Те видят ли "Русия, Путин" почват да заработват, о много ниска топка бе хора, дигнете малко нивото моля. Тази плоска пропаганда не работи при мислещите хора, дори и да не обичат Русия. Кажете нещо например Саудитска Арабия как точно подкрепя демократичната опозиция в борбата им за демокрация, САЩ освен "сори" за убитите 60 войници, разрушени болици, сватби, .... някога носели ли са отговорност? Какъв трибунал ви е в главите, КОЙ? ще съди Путин, ... и т.н. Победителите не ги съдят, правистчета мили.

Никовете са им различни, но обикновено е един човек. Ползва различни никове, за да създаде представа за едно обществено русофобско мнение. Вярно, фалшиво, но това е част от схемата им за промиване на мозъци. Пишат не само в този форум, както и по създадени за целта фалшиви блоговве и профили във фейсбук. Изучават това във Санта Фе. Но са невероятно тъпи кретени. Особено, че са си повервали колко велики манипулатори са. Иначе понякога са на смени.

Много са зле наистина - ние на Савушкина 55 сме истинските професионалисти.

Защо в тази комисия е допусната украинската страна при положение че е възможно да е пряк извършител, защо не се отчитат данните от руските радари и изследванията на производителя на тези ракети. Защо се изкривява факта, че украйна разполага само със старо съветско производство оръжие! И това не прилича ли на свалянето през 2001г на руски самолет над черно море по-сходен начин. Те тея "комисии" сега с WADA ли ще се конкурират.

пряк извършител на какво?! от Донецк до Ростов на Дон са ти 100 км по път. кой ще вдига транспортен самолет за 100 км?! украинците бомбандираха бандитите в Донецк и от Москва като видяха , че сгъват им изпратиха "инструктори", да стрелят с бук-а, ама като са нямали целия комплекс и не са знаели по какво стрелят. дивашка история