Украйна реши да не купува газ от Русия

Украинската компания "Нафтогаз" обяви, че от 1 юли прекратява закупуването на газ от "Газпром". Москва отговори, че решението на Киев е политическо.

Обратно в новината

Коментари - Украйна реши да не купува газ от Русия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А платиха ли си вече изразходваната или гърци станаха?

Голем праз, Путин ще си го премести калашника от левия в десния крачол.....нещастници, ако знаят какъв ой ги чака, няма да им се живее!

ми да си го купуват от хамериканците тогава, техна си работа.... А защо цената е в долари?? руските пари не беха ли рубли? или май доларите станаха официалните пари на украйна

Украйна няма да купува руска газ и толкова. Червените мурзилки са в потрес. Какво ще правят украинците си е техен проблем а мурзилките да вземат да си духат супата.

Браво! А сега... ще ядат повечко боб, и ще си произвеждат сами газта...

ivo10

На чревните газове на членовете на хунтата ли ще карат?

Отдавна киевската хунта не взима решения-решенията ги взимат американските им "съветници", в ущърб на украинските интереси! Жалко че и ЕС ше страда от неадекватните им решение. Това още повече доказва нуждата от газово трасе заобикалящо непредвидимата украйна!

готово ще внасят втечнен газ от хамерика..........във флакони, бутилки и т.н.

Внасят от Словения същия руски газ, само че купен на по-ниска цена. Ти прецени колко е била разликата.

а словенците отдека го зимат по-ефтинко та да се уредим и ние?

ВСИКИ УКРАИНЕЦ ДА ЗАТВАРЯ МЕТАНА В БУРКАНЧЕ ,ПРИ ЕСТЕСТВЕНИ НУЖДИ .

А България защо е си е договорила двойно по-висока цена?

Я пак - няма да купуват, но през Украйна ще минава руски газ задруги европейски страни! Значи дори няма да демонтират кранчетата, отклоняващи газ от доставките за другите страни. Много са хитри тези украинци!

"Украйна реши да не купува газ от Русия" Отсега нататък само ще краде от транзитирания! Ние ще плащаме!

Доставките на газ за окупираните територии ги плащаше Украйна до сега и за това се очакваше това да бъде пресечено!Вече Путин ще трябва да си плаща за щуротиите,колкото и да му е тежко!Украйна си реши газовия проблем,а освен това прави сондажи за залежите си и сигурно пак ще изнася,но своя газ!

Как си реши газовия проблем? Откъде взима газ Украйна?

Сега строят газопровод от Луната-нали американците отдавна са стъпили на Луната.Те ще им дават газа без пари.

а координатите на "сондажите" случайно съвпадат с координатите на транзитната тръба....

А ние плащаме на обирниците от Газпром по 500 долара...еееех, кога ще дойдат Българи на власт, а не московски лекета ....

Точно българи са на власт - крадливи, алчни , тъпи и неграмотни с пожарникарско образование и мутренски манталитен!!!

ХА, ХА, ХА! Че те и сега не го си го купуват, а директно го КРАДАТ! Пита се: Какво ще правят украйните когато Русия спре доставките на газ за Европа през Украйна?

Ще, ще. Русляфилистиците знаят само бъдеще време. А първо да вземат да построят дублиращия газапровод, а? Ама и той ако свърши като Южен потоп, к'во ще стане?

А стига бе 247,18 долара, а украинците дават 200 долара... Ма ние безпределно верните на кремълското джуджи дето непрекъснато лижем смрадливите блядски задници КОЛКО ПЛАЩАМЕ, я кажете путлериски другарЕ???

Продължавай да лижеш!

ПОРНО отговаря точно на умствените ти възможности!!!

Защо да го купуват , като могат да си крадат от транзитния за Европа!Ами и нашите манговци не купуват колелета , само си продават!

Ще вземат от Словакия без пари.

Защо да не вземат? Те са в голяма нужда. И е наложително всички да им помогнем. Така ще се освободим от Руската зависимост. А ще е добре и ние да вземем от тях.

Супер! е пърдят и събират метана....

ЦЕНАТА ЗА УКРАЙНА по договор е 285$, Путин им даде отстъпка 40 долара за зимата = 247 долара. ЦЕНАТА ЗА БЪЛГАРИЯ е около 300$, тоест като украинската, но плюс транзитни такси = 5$ за 100 км. ЦЕНАТА ЗА ГЕРМАНИЯ е над 330$.... ЦЕНАТА ЗА КИТАЙ е поне 300$. Руснаците искаха 360, а китайците предлагаха 300. Не се разбра за колко са се договорили последно - цената остана тайна.

Малко си се пообъркал за Германия.

Украйна реши да не купува газ от Русия, а да я купува от Словакия. Пак руска газ ще купува, но от Славокия... нали така?! )))

Абе на някой тук като отиде в магазина да му дават с месеци на кредит... и ако му откажат.. става лош магазинера, става изнудвач, става използвач... Тези, които имат бизнес, наверно подаряват всичко на своите клиенти,като не им плащат...:)))))) Това е просто търговия с определена стока!!! Стига сте слушали американоналетите мозъци!!!!

Много просто-47% сградна инсталация.И аз имам предложение-щом е така, махаме радиаторите и караме на сградна инсталация.Факта че показанията на моите уреди е 50 ПЪТИ по-МАЛКА означава че в моите помещения е ОСТАНАЛА 50 пъти ПО-малко топлина.бЕЗ ЗНАЧЕНИЕ КАКВО МЕРЯТ УРЕДИТЕ.Това е хубавото на отношението в математиката че мерната единица заминава.Проблема е че всичко е НАРОЧНО ТАКА НАПРАВЕНО.С всички последствия от това.Така се стимулира НЕИЗОЛИРАНЕТО НА ЖИЛИЩАТА.Така този който е цивилизован плаща парното на този без изолация(може да не може да си го поизволи човека).Резултата е по-голяма консумация на газ.По-голям разход за отопление...За да са по-бедни БГ или да мръзнат като кучета на студа.И това не е сЛУЧАЙНО.То Е ПРЕДНАМЕЕНО НАПРАВЕНО ТАКА.хааха.Че пък от кой ли ше да е така ЗЛОНАМЕРЕНО НАПРАВЕНО

Е, как да купуват като нямат ПАРИЧКИИИ, а и да връщат имат..... на гол гъз чифт чифтета не можеш да сложош!

Руснакът е толкова див , че на гладен хляб не може да даде. Ватенките ще те изнудват, шантажират , подкупват, шпионират, ще ти правят преврати, ще се изтрепят за комисионни, ще ти извиват ръцете и правят мръсни номера , ще те стрелят и през цялото време ще се правят на жертви. Ей такива неща са им в главата , затова никакъв бизнес не правят и всички бягат от тях и докато си въртят изброените КГБ номера, които смятат за бизнес, бизнесът и светът минали няколко няколко технологични , социални и бизнес епохи напред.

Пейзажа български ли е?

A за същата новина в германски сайт пише: Русия прекратява веднага доставките за Украйна. ...Защото не са платили за м. юли.

Ти би ли платил след като имаш възможност за по-евтин газ от приятелска страна, а и договорът ти е изтекъл?

ЗА КРЕМЪЛСКИЯ БОКЛУК

Свърши Пено безплатния обяд. Време е да сваляш шалварите вече и стига си протестирала.

Ами да си купят от бългристана. Тук има много източници на газ! Може и да става за горене, ако не става - горете производителя му!

А бе петров ,а бе шило,кой от двама ви лАже сега?$280 или $420 е цената за БГ за 1000 куб.Ми разберете се бе.Ако не можете сбийте се.И кажете цената на победителя.Хахха

Шило

Отговорих ти, ама дир-а го изтри. Има къде да го провериш, посочил съм по-долу.

Верно бе.Аз прочетох един отговор с някакъв сайт.Сега е друго.Баси майката.Теа наистина са луди.Както и да е.Аз пък знам друго.Моите показания на уредите(на бруната)за отчитане показват 50 ПЪТИ ПО-МАЛКО от тези на комшията.Мойте показания са 40 единички.На комшията 2000 единички.А той плаща само 2 пъти по-малко от мен за отопление(водата е отделно).Моля да не ми обяснявате какво значи това.Щото съм навътре в нещата.Сградна инсталация ....50%...Апартамента ми е вътрешен,двойно изолиран(отвън стиропора на басф),вътре с депрон 6мм,дограмата-как си трябва...Това което искам да кайа е че всичко е така направено,НАРОЧНО.От кого ли ?Е ми от тези които могат да го направят.И то НАРОЧНО,а не случайно.

Шило

И нямам намерение да се бия с никого от съфорумците. Ако трябва някой да яде бой, то той едва ли пише тук.

Русия винаги е използвала газта за политически цели, така че е нормално и други страни да имат същия подход. Не е лошо от време на време някои страни да усещат на гърба си това, което правят на другите - действа възпитателно!

Да, да. Знаем го вече този украински номер - Нафтогаз спира да купува и почва да краде от европейския газ. Не мога да ги понасям тези вече - тотално са на наша издръжка и не е само за газа. Това, което не го казават тук, е че хохлите отново ни изнудват - не стига, че ЕС им плаща целия газ, н и спряха да пълнят хранилищата и през зимата ще го д...ме.

Преди дни руският премиер Дмитрий Медведев обяви, че крайната цена на газа за Украйна ще бъде 247,18 долара за 1000 кубични метра. По думите му тя съответства на ценовите равнища в съседните страни, включително в Полша. В България 420 долара.

Все пак ние сме на трето място в тръбата преди нас са Украйна и Румъния които товарят цената с транзитни и технически такси. Колко са тези такси не знам но сигурно го пише някъде.

Я провери ценоразписа на Булгаргаз... па тогава пак ела да лъжеш-)

Шило

от сайта на Булгаргаз 30.06.2015 Булгаргаз ЕАД, дъщерно дружество на Български Енергиен Холдинг ЕАД, уведомява своите потребители, че съгласно Решение на Комисия за енергийно и водно регулиране Ц-20/26.06.2015 г. пределните цени, които дружеството ще прилага при продажба на природен газ, считано от 01 юли 2015 г. са следните: - Цена на природния газ при продажба от Обществения доставчик на крайните снабдители и на клиентите, присъединени към газопреносната мрежа 484,26 лв./1000 м3 (52,05 лв./MWh) без акциз и ДДС; - Цена на природния газ при продажба от Обществения доставчик на клиенти, присъединени към мрежи ниско налягане, собственост на Булгартрансгаз ЕАД 491,98 лв./1000 м3 (52,88 лв./MWh) без акциз и ДДС;

Шило

вече си правете сметката колко е акциза, ДДСи, транзити, транспорти, посредници и др. Ама това са си все нашенци.

А за БГ цената цяло десетилетие че и повече беше $520 за 1000куб.м.Така ни бяха "уредили" другарите Костов и Р. Овч.Какви ли кинти рушвет са им платили "освободителите" за тази "услуга".А др.Костов си е другарчеее.Официалните комунисти -бсп-не посмяха да подарят нефтохима на русия,и с тази задача Партията натовари др.костов.Той подари на "освободителите" печатницата за пари нефтохим.Дори не я продаде. Сега заради този факт както и заради факта че цената петрола спадна с 50%,България губи поне по $3 млрд на година.Ако искате мога да пусна обяснението.Имам го на файл.

нормално Нефтохим е строен да преработва само руски нефт. Дори цената за барел да падне на 1$, "братушките" пак ще ни държат бензина по 2 и 60 лв за литър. А ако влезеш в търговския регистър и видиш за последните 10 години са внесли 0 лева данък печалба !!!

Моето мнение за "освободителите" от 1878 и 1944г е добре извесно,и не то е обекта за моята "радост".Темата е др ваньо костов,виден "антикомунист",и "антирусист".Темата е как "любимата" партия се беше "подготвила" създавайки подходяща "опозиция" за "прехода" който тя си осъществи. Разбира се в изгода на своите верни "кадри",тоест в своя изгода.Опозиция от жмульо,меди доганов,тренчевия, венци димитров,костовия,оня левскарския фен-конституционен съдия и хилядите знайни и незнайни...

Леле колко "хубави" коментари. Трябва да вземете предвид следните неща 1. Когато една страна като Украйна намалява производството и стандарта си става все по-зависима от петрол и газ 2. Обратното една страна която като Германия намалява зависимостта си от газ и петрол с електрически технологии и ВЕИ все повече изпреварва останалите. Квадратен метър фотоволтик с голямо кпд е под 10$ а 2 МВ вятърна перка е под и милион евра за да се построи Вятърна ВЕИ с еквивалентна мощност на Козлодуй са необходими една година и 4 милярда включващи и допълнителната инфраструктура от ПАВЕЦ. 3. Политическото решение да се разчита само на реверса от Европа само ще вкара Украйна в повече разходи и приближи окончателния ФАЛИТ.

"Квадратен метър фотоволтик с голямо кпд е под 10$" Защо ми искат 600 лв за два квадрата панел за топла вода? Вярно, не е фотоволтаик, но принципа е същия.

Попаднал си на висок клас продукт. това са вакумни прибори с HEAT PIPES които могат да работят и при-40 градуса външна температура но при наличие на слънце. Стават само за затоляне на вода.

забравяш че в естония и литва има терминал за втечнен газ, а там доставките може да са от цял свят и като цена няма да им по-висока от тази на Газпром. Ние може да направим същото през Солунското пристанище

Над 500$ са цените на сгъстения газ и то само за едната страна. Другите две не могат да си я позволят и плащат на Москва тихомълком.

По-долу пишат за сгъстен газ?! Хайде, уточнете за какво точно говорите! Различни неща са! Ако не греша - сгъстения газ е към два пъти по-калоричен, а втечнения - към 4 до 5 пъти в сравнение с тръбите!

400 долара за 1000 куб. м. също е политическо, но някои я плащат тая цена и смятат, че е справедливо...

Аахаха, може и пак да търгуват някога, ама дет се вика стига само гънене пред Русия на всяка цена.

Идиоте, ти на своето надупване гънене пред Русия ли казваш? Нали ние (европейците) ще им платим масрафа на Украйна! Що мислиш в преговорите участват и ЕС? Хранилищата са празни, газът откраднат от укрите, а за да се запази транзита, някой трябва да плаща. Нали ако са ербап и спират да купуват е редно и да спрат транзита, за по-голям ефект. Но не, транзитът продължава за Европа. Т.е. украинското изнудване е двустранно - и ЕС и Русия. Но като зная руснаците, май, идиоте, ние с тебе и съюзниците ни ще платим и за Украйна тая зима. А ти се радвай на глупостта си!

БРАВО на украинците. Истински мъже. Не като просяците на Европа - Гърция.

Ми много просто бе рашки. Билета Варна-София не струва колкото Варна-Амстердам. То не трябва много акъл, ма като го няма.... ставате за смях.

Ами няма лошо - днеска Украйна, утре цяла Европа. Оня ден, китайците започнаха да строят своята част от газопровода "Силата на Сибир", така че руснаците имат къде да продават. Няма лошо, отказвайте се.

Славянск е важен заради шистовия газ Експерти отбелязват, че запасите от газ в този регион могат да променят кардинално енергетиката не само в Украйна, но и в ЕвропаИстинската причина за това Славянск да стане гореща точка на картата на Донбас може да е шистовият газ, се казва в материал на украинската медия ТСН.Тиждень, цитиран от УНИАН. Журналистите са направили собствено разследване на тайните на т.нар. Юзовски проект, който неохотно обсъждат и в самата Украйна, тъй като той предвижда значителни ресурси, които могат да променят енергийната карта на света.

ЦЕНАТА ЗА КИТАЙ Е 200$ И ЕДНА МНОООООООООООООГО ВАЖНА ПОДРОБНОСТ: КИТАЙ, ЩЕ КУПУВА САМО ТОЛКОВА, КОЛКОТО СМЕТНЕ, ЧЕ МУ Е НЕОБХОДИМО ЗА МОМЕНТА! ТАКА ЧЕ, КОЛХОЗНИТЕ СВИНИ, ЩЕ ТРЯБВА ДА СИ ПЛАТЯТ САМИ ЗА ТРЪБАТА, КОЯТО МОЖЕ И ДА ИМ ВЛЕЗНЕ, ОТЗАД :)

Съдя по речника - много си близък със свинете вероятно е роден в свинарника. Не ти е лесно

А на тебе явно ти влиза отзад нещо различно от тръба:)

Паисий

ЦЕНАТА ЗА КИТАЙ НЕ Е 200$, а е поне 300$. Руснаците искаха 360, а китайците предлагаха 300. Не се разбра за колко са се договорили последно. Дори за 300$ да е, пак е със 100$ повече от твоите лъжи.

Китай планира годишното производство на шистов газ на страната да достигне 6.5 милиарда куб. м. през 2015 г. и минимум 65 милиарда куб. м. до 2020 г.Въпрос: можеше ли Русия да продаде на Китай газ по тези цени? Отговор не. Себестойността на добива на газ в Газпром през последните десет години растеше непрекъснато и накрая достигна внушителната сума от 38 долара за 1000 куб. м. Себестойността обаче е само малка част от цената. За да се снабдява Китай с газ, трябва да се усвоят две находища и да се построи тръбопровод с дължина 4 хил. км. Газопроводът Туркмения Китай струваше на китайците 6.5 млрд. долара, тоест по милион долара за километър. 4-те хиляди километра на Силата на Сибир ще струват на Русия 30 млрд. долара, тоест 7.5 млн. долара за километър и очевидно това не е крайната цена. В процеса на строежа тя ще расте и бог знае докъде ще стигне: газопроводът Бованенково Ухта струваше на Газпром по 18 млн. долара за километър. Комичността на ситуацията се задълбочава и от това, че Русия няколко пъти обявяваше готовността си да строи газопровода, без да дочака китайския договор. По принцип, важното е да се заровят парите, нищо, че там трева не расте.

... И украинците ще излязат по-бързи от блатото от българите. Всеки, който скъса връзките, с които го държи и изнудва Империята на Злото... ще просперира...Браво Украина! Бог с Вас смели и силни хора!

Американското Блато в кето е Украйна ...не е Блато ! Това са подвижни пясъци и излизане ...няма ! Освен ако Руснаците пак не им подадат ръка и ги измъкнат !

... няма съюзник на САЩ, който да е затънал в блато или подвижни пясъци, което не може да се каже за нещастниците - роби на ИЗ. Към САЩ хора и народи се стремят, океана на автомобилни гуми преплуват, когато няма друг достъп, търсят визи и зелени карти...в противовес ИЗ ако не прати войски някъде, за да заграби територии и да пороби народи... доброволно отиде май единствено алкохолика Депардие и шпионина Сноудън, ама май че Депардие избяга, за други доброволци от нормална, демократична държава да ползват благата на ИЗ няма информация.

с нас е свършено но Украйна ще банкрутира по бързо от нас защото се управлява от евреи

Баба Меркел няма да позволи някой да има по-изгодна цена на газа от нейната.

За това ако се снабдяваме с руска газ от Германия ще е по-изгодно от разни турски и южни потоци..ха..ха

И да създаваш конкуренция на гермамската икономика с евтина суровина? Ха ха, надай се коньо на зелена трева! Баба ти Меркел не е тъпа да го направи. :-) :-) :-)

Прес-секретарят на "Укртрансгаз Максим Белявски току-що съобщи, че Унгария е спряла газа за Украйна. Следващиия моля....

По скоро Украйна го е спряла и черпи газ само от Словакия!! Не им трябва и от Унгария в момента!! От Словакия в момента Украйна получава по 13,6 млн. м3 за ден.

Трябва всички в Европа да направим като украинците. Това е санкция,не до сегашното галене с перо...Тогава Путлер не само ще клекне,но ще почне и да а ка.

На умиращия му е все едно от какво ще умре, ако смъртта е неизбежна - от настинка или куршум в главата. А и защо да плащат, като Европа (и ти и аз в това число!) ще трябва да им плати сметките! Нали затова европейците са част от преговорите! И нали продължава транзита през територията на Украйна за Европа! От една страна ще си покрадват, както досега, а от друга ще изнудват и двете страни по нареждане отвъд океана. Ти така и не си разбрал за какво става дума, Щерев. Ама мисленето не ти е силната страна, то се вижда. Така, че драскай си тука, на никой не пречиш!

ти какво предлагаш? да умрем бавно и мъчително за Газпром,Кремъл и сметката на Путлер,НАЛИ?

Украинците вече просят от ЕС, официално оплюха Словакия, че не иска да им подарява газ, по-цигани от циганите. Да видим кой ще са следващите.

И къде го чете това?? Май не знаеш къде??

Москва им отдели и изпра 4 милиарда евро за опорните им точки из ЕС.

От 2019 транзита става 0, съответно и шансовете им за изнудване. А 2016 транзита през Украина намалява с 16 милиарда м3 кубика (тръгва 1-ви етап на Т.П.).

Президентът на Русия Владимир Путин поръча след 2019 г. да бъдат проведени преговори с Киев за продължаването на транзит на руски газ през Украйна към Европа. Това съобщи пред журналисти шефът на "Газпром" Алексей Милер след събранието на акционерите на компанията. Копирано от link

Имало преговори. То и аз вчера преговарях с една мома и я почерпих и пак нищо...

Путин разпореди на "Газпром" да води преговори с Украйна за транзит на газ и след 2019 година Указанието е лично от президента, съобщи Алексей Милер

Измислици.

Няма да купуват разбира се ! И аз харесвам Поршета но не мога да си го позволя ! Затова Обявявам оициално !!! Спирам да купувам Поршета !

Много скоро , Украйна ще реши да не купува и тоалетната хартия.

Това ще е отговора на Русия за гладните руснаци където глистите залитат или от алкохол или от глад..ха.ха

Пука ти, твойте нали ги чистят редовно с кожения шомпол.