Москва обвини Украйна за МH-17, Киев отрече

Москва обвини Киев, че украински военен самолет се е намирал на 3-5 км от малайзийския самолет преди катастрофата. Украйна отрече.

Обратно в новината

Коментари - Москва обвини Украйна за МH-17, Киев отрече | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Този на снимката е като всички наши мазни комунистически и посткомунистически политици...отврат!

Известният независим разследващ журналист от САЩ Робърт Пери разкри, че разполага с информация, според като малайзийския самолет е бил свален над Украйна от нейната армия и САЩ знаят това.

До сега когато всички от ЕС искаха санкции, срещу Русия и до емвентуална военна намеса, само Чехия чух да казва ясно на всички, че чески войници славяни няма да убиват и няма да пратят войска срещу Русия. Първо им се възхищавам, че имат мъжеството да го кажат, въпреки, че по принцип чеха не обича руснака. Това е сигурно, колкото е сигурно, че земята и кръгла. Нашите педали от БСП хем са към Русия, хем ги е страх да се опълчат на ЕС, Големи глупаци! Все едно ЕС не зная че тук сверуснаци

Този на снимката е бивш директор-комунист, назначен да управлява шоколадова фабрика в Украйна. И той, като нашите номенкратурщичи и фалшиви десни, за една нощ приватизира /открадна/ фабриката, окраде де що може, и когато прииска власт, се опря на фашистите на Бандера. Освен това се оказа и провокатор, нареждайки на самолет на ВВС на измислената Украйна, да свали самолет с деца, за да оглуши сега света с истериката си. Станалото е изтъркан номер на реакцията - Глайвиц 1939г, пазара в Сараево 1991, и десетки провокации, когато своитеубиват свои, за да топят другите. Банално, предназначено за лумпени и неграмотници. Само че такива вече няма.

Днешната световна политика е всички срещу Русия. Така, че дори записите от черните кутии да потвърдят , че Боинга е свален от украинските ВВС , това никога няма да излезе на бял свят!

Парасенко по скоро да става на кайменко и свинско феленко,щото както е тръгнало, цялото му квиченко ще отиде на ветренко.

какво са з00 човека за тези които бомбардираха хирошима и нагасаки *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Не знам за какви шансове Обама да промени историята сънува някаква, която сте я цитирали, но пратете и това от мене: Западняците и киевските им подлоги подскачат и се репчат,но Путин знае,просто трябва да си задържи нервите още само 2-3 месеца докато почука зимата на вратата.Същата онази зима, която нито Наполеон, нито Хитлер бяха предвидили преди да тръгнат срещу Русия,и последствията са известни.Онези от Киев и запада са наясно че картината ще е друга тогава и за това бързат - свален самолет,санкции,провокации.Но той ги има нервите и ще издържи- още малко само.Когато Европа и Украйна ги скове студа,тогава козовете ще са в ръцете на Путин, месеци наред.Тогава вече ще пламне цяла Украйна.От глад и студ спасение няма.Те онези в Киев сега едвам удържат положението,та камо ли тогава.Ще им отпуснат помощи, ще кажете.Не, бъркате.Кукловодите отпускат само когато знаят че плячката е после сто процента сигурна-каквито бяхме ние.Когато обаче знаят че за плячката ще трябва да преборят първо мечката, тогава е друго.Що не ги напомпа МВФ с пари сега?Защото не знаят после кой ще ги връща, дали въобще ще има такава държава.

Всички факти, снимки и останки навеждат на мисълта, че украинците са съпричастни към свалянето на самолета. Но понеже на фактите те противопоставят свой мнения, становища, казвания, отричания, разговори и т.н., то това явно тежи повече за тези, които искат да прехвърлят вината на Русия.

да предадат черните кутии на др. Путин и неговото компетентно мнение да е единствено вярно. Всички други експерти водят "информационна война" срещу Русия! ;-)

"Експертът" Обама!"Експертът"Порошенко!Напомнят ми за "експерта" по химическото оръжие на Ирак Тони Блеър преди няколко години. Много долно!

колкото и да се пъните, червени тролчета с пяна на уста, сами знаете, че целият свят знае кой е свали самолета. Няма да ви спасят опорните точки.

Колкото и да се пънЕте фашаги, светът (и най вече БРИКС - 3 милиарда) ще ви го начука !!

май се видя кои са "фашагите"!

Ще им го начука и то под наклон! :)

За пореден път не разбрах как всички са разбрали? По команда ли? Вервай и всички трябва да верват? Вземете се в ръце.

тъкмо и аз щях да кажа за Катин. Руснаците и тогава обвиниха ,че това са го извършили немците и то лъгаха повече от 40 години.

"пияницата" Елцин, защото позволи някои секретни документи да видят бял свят. Виж, др. Путин е друга работа - даже закон прокара да се криминализира "фалшифицирането" на историята. Т.е. всичко, противоречащо на писаната в Кремъл "история" да се клейми като фалшификация! Но да се отворят архивите (дори немските в Подолск) седем-осем десетилетия след войната - о, не, това ще е престъпление!

Не знам какво трябва да се случи за да разберат някой, че първо сигнално е за съветските (сега руски) друзя да лъжат до последно. За убийствата в Катин криха и лъгаха повече от 50 години. За свалянето на японският самолет също. В момента Путинова Русия не е нищо друго освен метастаза на "Империята на злото". Факт...

да бъде втори Сталин. Но капацитетът му е много малък. Сталин е бил гений, вярно зъл, но гений. Единственото ниво, което може Путин да достигне е това на Милошевич. И най-вероятно като него ще свърши в Хага.

BЪPKOЛAKЪT

За путин не знам, ама теб очевидно те гони мерака да си следващата ванга... от четвърти километър...

Те така руснаците, "първосигнално" създадоха... третата българска държава измамвайки "горките" турци с як пердах... за това сега всички туркофили извънсигнално хвърлят плюнки и сополи по руски и български адрес... Не че на истинските българи им пука за дребнавата мухамеданска, злъч...

Гнусни руски сепаратисти. Да се подиграват с мъртвите, които са убили

Егати и клоуна.

Време е рашистката кочина теро-раша да бъде извадена от Съвета за Сигурност...

Брей... Много опорни точки, много нещо. Мислите ли, мужици, че някой ви ги чете? Или само ви интересува да си вземете рублите....

Да се върнем и на прихванатия уж автентичен разговор между опълченците те казват, че това са казаци, които се хвалят, че са свалили самолета. Как е възможно казаци, които могат само да се перчат в униформа и да въртят сабята, изведнъж да станат толкова квалифицирани ракетчици, че да свалят самолет на 10 000 метра височина? Това просто е нелеп фалшификат, операция, обслужваща информационната война.

Порошенко разбира от шоколадови бонбони. Няма как да знае какво е ставало със самолетите.

Интересно четиво за непредубедени и мислещи хора: Полк. Гергинов: Защо Киев разполага РЛС след като опълченците нямат ВВС?

Не знам защо тази статия ни занимава в обширните си редове какво бил казал Порошенко, че даже и какви доказателства искал. Като в същото време, точно на конференцията в Москва, за която уж е статията, руските главнокомандващи представиха и снимки и записи от радари като обективни доказателства за украински изстребители над мястото на катастрофата.

A Защо Русия записва и снима събития, ставащи няд чужда, независима държава. И защо Путин не предаде тези "доказателства" на международната експертиза? Има ли изобщо някой човек по света, освен руснаците, облъчвани от пропагандата на Путин, и по принцип облъчените български путинисти, копито да не знаят, че самолетът е свален от про-руските сепаратисти?

А за САЩ какво ще кажеш?! Това все пак са спътници и космическото пространство не е териториално!

100% провокация от времето на Студената война. Такива провокации периодично се правеха от управление в ЦРУ преди падането на Берлинската стена. Целта им беше всяване на страх и паника като единственият изход беше Запада. Той може да е бил изход, но не е единственият. Това забравят съветниците на г-н Обама. По кадрови справки става ясно, че в момента във въпросното управление на ЦРУ ръководните постове са в ръцете на "младежите" от 1989г., които нямаха възможност да се изявят. Сега имат шанс и го правят. Жалко за невинните жертви.

го мислиш? Или са ти го поръчали? Дано поне ти го плащат добре...

Руснаците, за разлика от всички останали, рядко хвърлят безпочвени обвинения. Явно са проучили какво е станало събрали са доказателства и сега ще им ги плеснат на масата. Но докато не се докаже 100% никой неможе да е сигурен...

не познаваш съветската история (и истерия)!...

така е така е снимките на ракетната остановка с липсваща ракета пътуваща към русия - фалшификат разговорите (няколко) между сепаратисти - фалшификат реакциите на всички световни лидери (съмнявам се че говорят на изуст) - фалшификат но руснаците изкарват нещо мъгляво с няколко точки - кристално ясна истина!!!

Абе ти вярваш и в дядо Мраз нали? Айде стига глупости, ако гореспоменатите неща бяха истина Обамчо от одавна да е надигнал вой до небесата и да е обвинил пряко Русия. Такова нещо не се е случило или съм изпуснал?

цял свят обвинява директно русия! стига с тая алфа тв!

И ТИ И ТИ СИ ПЪЛЕН ФАЛШИФИКАТ ВСИЧКИ ГО РАЗБРАХА САМО ТИ НЕ

Отделно 7000 метра е практическият таван. А иначе има и динамически таван и статически, които са доста над 7000 метра иначе тоззи самолет нямаше да може да лети в Афганистан. Така че Су-то което между другото предполагаемо е Су25 е могло да се вдигне и повече.

Cui bono? Кому е изгодно? Това е въпросът! Всичко останало е алабалистика! Вредата за Русия е ОЧЕВАДНА!

Да търсиш истината не значи да си сган. Сган са такива дебили като тебе.

Всичко е извършено умишлено от Америка и Украйна. Те са виновни за свалянето на самолета за да могат да обвинят Русия. Жертва стават обикновенните хора за мръсните им цели. Жалко, че не го осъзнаваме всички обикновенни хора.

Шило

Пишем си тук, ама сме все лаици. Според мен, ако е "земя-въздух" има снимки на всички комплекси в района. Защото Бук М, не е просто камион, носещ ракети, а се състои от няколко машини. Бъдете сигурни, че на тази наблюдавана територия е заснето всичко. Дали е планирана провокация, дали е пияна работа, дали е объркан самолет, е друга тема.

Ако е Бук 1/3 от пътниците трябва да са надупчени от осколки. 70 кг бойна глава си е сериозно нещо. Но ударен от Бук този самолет нямаше да пролети толкова много, а щеше да се разпадне още на 10000 метра височина и тогава останките щяха да се пръснат из цялята област. А тук са около едно село. Това значи че самолета се е разпаднал на много ниска височина. Което значи само едно - не е стрелял Бук. Отделно Бука за да работи на такава височина му трябва да работи радара и машината за управление, което са още 2 машини. Демек общо за три машини на опълченците им трябва екипаж. А самостоятелно пусковата без радар работи на 5-6 хиляди метра и то със сериозни ограничения.

е какво?? ракетите също се засичат от радара! нали има противоракетна отбрана как според вас засичат ракетите?? като са показали как е летял на 3 км украинския самолет що не са показали как изстрелва ракетата + това излъчването на радара който насочва ракетата също се засича

Шило

Че те хората си го казаха,бе момче, младо. На 17-ти в района са засечени 9 украински радара, няколко батареи, самолет. Бъди сигурен, че има и още. Само че си го пазят, защото ако лъсне всичко може да има доста сериозни сътресения. Но при всички положения, ако продължат немотивираните обвинения, ще изкарат още. Намекнаха достатъчно, че знаят какво е станало в района. Не казаха само информационната табела на американския спътник.

е какво бе наглеци в украйна да няма украински радари ли??? намекнали нали уж показват а не намекват!!! дрън-дрън

Физиономията на този много прилича на бито коте, откраднало парче месо от масата. Не му е лесно. Като бизнесмен за една лъжа ще го изхвърлят от бизнеса. В момента затъва все по-дълбоко в лъжи, по указание на американо-еврейската частна фирма за мръсни поръчки. Трябва и много да плаща. В момента се разиграва типичен PR сценарии - всички говорят, цитират фалшиви украински изявления, но американците не показват засега нито една спътникова снимка, за разлика от руснаците.

Хайде да ти го обесня. Ракета въздух-въздух с малък и среден обсег изтреляна на 10 км височина и прелетяла около 3-5 км е напълно невидима за който и да е радар разположен на повече от 100 км от мястото... И сега малко допълнително обяснение. Такава ракета не се приема за цел от която и да е ПВО система.... За разпознаването на такава ракета би следвало да се използва локаторната станция на участващите в боя военни самолети (все пак тази ракета е създадена за въздушен бой). Противоракетната отбрана може да прехване ракети който са заплаха за наземни цели. Първо тези ракети са много по-големи с по-голяма площ... те се преближават много повече до земята.... буквално на нула... стандратните противоракетни системи са два типа, за балистични и за крилати ракети. Тези установки, които следят за Балистични ракети имат доста голям периметър на действие.. около 300-400 км.... но и самите балистични ракети са значително.. внушителни, траекториите са им лесно предсказуеми и се засичат с лекота (там си има други фокуси за избягване на ПРО)... установките за поразяване на крилати ракети, управляеми и неуправляеми бомби и нисколетящи цели са с малък обсег.. около 30 -35 км, те използват ракети с малък обхват или зенитни оръдия.. техните локатори са с малък обсег но пък за сметка на това с висока скорост.... Ракета въздух-въздух с малък обсег, намираща се на майната си .... Един съвет, чети техническа и военна литература.. не гледай филмите от Холивуд, все пак те са просто .. авторова измислица....

дядооо, дядо, годините не прощават ;)

Че си дядо е явно, че си сляп е още по-видно.... Преди около 35 години в Българската армия постъпват на въоръжение модерни за тогава Съветски радари "Венера". Към момента такива радари са на въоръжение в 5 Български поделения. Обзора на радара е 2000 км..... Нали се сещаш че на границата ни няма нещо, което да спира вълните от този радар да не напускат границата.... А сега на тъпият ти въпрос.... В непосредствена близост до Руската граница се води военен конфликт! Дори наскоро загина руски гражданин на тереторията на Русия в следствие на този конфликт. Казано по друг начин именно Русия има право да следи въздушното пространство над Украйна и в случай на необходимост да предприеме евентуални дейтвия да неутрализира заплаха за собствените си граждани и теретория ако такава заплаха се появи. Времето за реакция на ПВО система е около 3 мин..... за да бъде ефектвивна тази реакция се използват именно средства като онзи радар за който ти писах по-рано. На военен език това се нарича радар за ранно известяване "При тази скорост и курс целта ще бъде в обхват след 2 мин, ако премине границата, свалете го!". Сега разбра ли защо Русия следи въздушното пространство над Украйна... По същата причина и ние следим въздушното пространство над Гърция, Сърбия, Турция, Румъния.... Защо вдигаха нашите изтребители, когато руснаците летяха над Черно море?Не сме във война с тях...Превантивно.... А на мен друго ми е чудно... Украйна не разполага с военни спътници, от къде имат спътникови снимки... и ако са им ги дали някой други хора... те в чия война участват и защо следят и шпионират тереторията на суверенна държава

Москва не обвинява ,само истината показаха!

Истината (!?!?) която каза Москва, е, че СУ носи ракети и че е бил близо до сваления самолет. "Близо" е около 80 км. Истина е също, че СУ със същите ракети свали южнокорейски пътнически самолет. Истината...

Доста некоректно заглавие, ало Дира, Москва никого не е обвинявала, само изнесе някои факти. Както и зам. министъра на отбраната зададе десет въпроса без никого да обвинява, а ако някой се чувства виновен и бяга от отговори, това си е негова работа.

А какво право има НАТО да слага в България радар за да следи какво става в Русия. Че и ракети да слага, което съсвем не ми харесва, защото това автоматически означава, Че българия става мишена я за някоя Топола я за някое руго дърво със малък и среден обсег. А България е точно е дна ракета работа и е отишла на кино.

За да бъдем точни "Москва не обвини", в Москва предоставиха информация, а изводите и присъдите са съответните институции. Доста по-различно поведение от гузните крясъци на мегданските олигофрени, щаткостанските спонсори и редовите евроГейци.

Първите реакции на Порошенко и Обама бяха, че това е дело на Москва дърти лъжецо и поради тази причина Москва има правото да се защити. Ако не беше толкова неграмотен или лъжлив или и двете не би ги плещил тези врели некипели.

добре бе руснаците като са показали как двата самолета са летели близо що не са показали ракетния удар от ураинския самолет??? нали ракетите също се засичат от радарите ???

Ти се побърка, бе човек! Спри се малко, почини си, зомбира се. Що не провериш материалите например в УНИАН. Украинска агенция е. Постно и декларативно, и нищо, което да се противопостави на тезата на Москва. И още нещо- в други медии излязоха материали / не знам колко верни/, че американския спътник разполагал със снимки от атаката. Ама били доста дискредитиращи Киев, и за това си траели.

Когато Курск потъна Кремъл лансира версията за мистериозна подводница която се била сблъскала с тяхната.В последствие се оказа че торпедо е гръмнало вътре поради небрежност най вероятно.Целият свят им предложи помощ и те отказаха.Накраят чужда компания извади подводницата и я достави на сух док.Познаите кой им беше президент преди 14 години и какво каза като се случи?Сега тези на които са им бърсали сополките по това време могат да слошат минусчета.

Неграмотноста и незнанието са присъщи само на хората и най-вече на зомбитата! Истината не е това което пишат в СМИ!

Подаи някои факт вместо да пишеш за зомбита.Игрите скапват чувството за реалност.

"Език мой, враг мой" ! "НеграмотностТа" уважаеми, така се пише!

ОТ КРАЙ ВРЕМЕ СЪВЕТСКАТА И РУСКАТА ПРОПАГАНДА ЛЪЖЕ МНОГО НЕСКОПОСАНО.

Разбира се, че ще отрекат. От началото на конфлика видяхме толкова много лъжи от Киев, които после бяха опровергани, че тази, поредната, някак си не ни учудва. Когато свалиха самолета Ту над Черно море, също отричаха докато не има набутаха доказателствата в лицето. Много са жалки американските марионетки, нашенската пастирка е същата.

Потрошенко да не се дуе толкова. На хората им писна от техните лъжи. Но идва зимата и без газ украинците сами ще го обесят заедно с Яйцето нае майдана

Нацистите свалиха самолете и сега като не им се получават интригите се чудят какво да првят!

През последния месец установихме нарастващ брой тежко въоръжение, преминаващо границата от Русия към Украйна в посока към сепаратистките бойци. Миналия уикенд Русия изпрати на сепаратистите конвой от военно оборудване от близо 150 машини, включително танкове, бронетранспортьори, артилерия и множество ракетни установки. Имаме също така информация, показваща, че Русия обучава сепаратистки бойци в база в Югозападна Русия. Това обучение включва и работа с противовъздушни системи. Проруските сепаратисти са демонстрирали умения за работа с ракети земя-въздух и са свалили над една дузина самолети в последните няколко месеца, включително два големи транспортни самолета. По времето, когато полет MH17 изгубва контакт, установихме, че ракета земя-въздух е била изстреляна от област, контролирана от сепаратистите в Югоизточна Украйна. Вярваме, че тази ракета е била от типа SA-11. Прихванати разговори на сепаратисти, качени в YouTube от украинското правителство, показват, че сепаратистите са притежавали системи SA-11 поне от понеделник, 14 юли. В прихванатите разговори сепаратистите споменават няколко пъти, че имат и предислоцират системите БУК (SA-11).

ПРИ УДАР С РАКЕТА НА ВИСОЧИНА 10 КИЛОМЕТРА САМОЛЕТЪТ БИ СЕ РАЗПАДНАЛ НА ПАРЧЕТА ОЩЕ ВЪВ ВЪЗДУХА И ОТЛОМКИТЕ МУ НЯМАШЕ ДА СА НА ЕДНО МЕСТО КАКТО Е В МОМЕНТА, А РАДИУС ОТ ДЕСЕТИНА КИЛОМЕТРА !! ЛИПСАТА НА 16 ЧОВЕКА ОТ ПЪТНИЦИТЕ И ЕКИПАЖА НА БОРДА ПОСТАВЯТ ВЪПРОСА НЕ СА ЛИ НАПУСНАЛИ САМОЛЕТА ПРЕДИ СЪЩИЯТ ДА СЕ ПРЕВЪРНЕ В КОВЧЕГ ЗА ОСТАНАЛИТЕ ?? ЕДНА ОТ ИЗНЕСЕНИТЕ В РУСКИТЕ МЕДИИ ХИПОТЕЗИ ОСНОВАВАЩИ СЕ НА СЪСТОЯНИЕТО НА РАЗЛАГАНЕТО НА ТРУПОВЕТЕ Е, ЧЕ СЪЩИТЕ СА БИЛИ МЪРТВИ ОЩЕ ПРЕДИ ИЗЛИТАНЕТО НА САМОЛЕТА! ПРАВИ СЕ ВРЪЗКА МЕЖДУ НОМЕРА НА ИЗЧЕЗНАЛИЯТ ПРЕДИ МЕСЕЦИ МАЛАЙЗИЙСКИ САМОЛЕТ И ТОЗИ НА РАЗБИЛИЯТ В УКРАЙНА !!! НОМЕРАТА СА НАПЪЛНО ИДЕНТИЧНИ С РАЗЛИКА В ЕДНА ОТ ЦИФРИТЕ ИМ - 0 И 6!! НЕВЕРОЯТНА НО НАПЪЛНО ВЪЗМОЖНА ХИПОТЕЗА !!

И още един Събуден Естествено, че всичко е театро, но за съжаление труповете са истински! Самолетът е свален другаде и всичко после е пренесено на мястото, много гадна работа! но ще излезе наяве, вервайте ми!

Чета коментарите по долу и недоумявам ... колко комунистическа сган има още в малка България ... леле малеее

Зомбито си остава зомби, при всякакви обстоятелства! Много тъжна работа!

Питали баба си дали и ти не си от тези ,от които се срамува. Нещастник.

добре известни! Това са САЩ, които са разпалили 201 от 248-те конфликта в света след Втората световна война. 90 % от жертвите в тези конфликти са цивилни!