Коментари - Украйна поиска военна помощ от ЕС и НАТО | dnes.dir.bg
назад

Украйна поиска военна помощ от ЕС и НАТО

Украинският министър на външните работи Павло Климкин призова ЕС и НАТО да осигурят военна подкрепа за борба с проруските сепаратисти.

Обратно в новината

Коментари - Украйна поиска военна помощ от ЕС и НАТО | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Очудва ме факта- Украйна за да защити газопровода си и парите,които взема от трансфера вдигна на крак и САЩ и ЕС.. На САЩ - само сламка им трябваше, за да решат да завземат газопровода.. това са пари от транфер!!!!безвъзмездно за джобовете на властимеещите вУкрайна и САЩ.. А нашите "БЪЛГАРИ" се отказват от тези трансферни пари .. и не искат ЮЖЕН ПОТОК.. Наверно- САЩ и Украйна добра плащат на правителствените ........БЪЛГАРИ мислете за България!!стига сте политизирали мозъците..и сте клякали на разни ....Нима Русия е поробила Германия, Франция,Холандия като ги зарежда с газ???????Единствено Украйна иска да печели !!!Там е ......

Великата украинска Армия клекна пред някакви си работници, смях в залата. И това ако не е признание в безсилие, здраве да е. 3 вълни доброволци наеха и пак не успяха да съборят 20000 бунтовници.

Необходимо е само да дадат на майданци модерно натовско оръжие и джуджан ще бъде препариран на Червения площад редом до Илич...

А след това знаеш ли какво ще стане?Необходимо е само в отговор Русия да изстреля десетина ядрени ракети към най-големите градове на НАТО-вските държави-и гражданите им ще бъдат препарирани за векове напред,-барабар с ислямистките емигранти-"борци за свобода"- дето са повече от тях!:)

Що ли не се учудвам?!!!

Тук още има хора, които живеят с мисълта за великия советски соъюз! Абе хора, в кой век живеете? Държи народа си гладни и само им втълпява колко са велики, а от ден на ден се отдечават все повече от цивилизацията, културата и науката. От нормалните човешки ценности! Някой да се е замислял какво произвеждат руснаците!? Че освен за оръжие за нищо друго не мислят!

Украйна -фалирала! Няма гривни! Иска заем !Не и дават! Иска американски танкове! Пак не и дават. Рекет мамата си джейс! Ес трябва да даде кинти за тръбъта!

добре плаща на червените тролчета , че те са пощурели не че са нормални ! Как може като не познавате украинския народ да бълвате такива гнусотии !

Първо си обяснете каква е разликата между България и Македония!

Потрошенко, Потрашенко братоубйствената война ,която водиш и ръководиш срещу народа си не е авария в фабриката ти за пасти и шоколади.Рано или късно украинският нарад ще осъди вас превратаджиите и слугите на задокеанските си господари.Жалко за жертвите и разрушаването на построенота с лишенията на хората.

абе червенотиквениче, колко украинци познаваш? аз познавам доста и всичките подкрепят сегашното правителство и деиствята им.

КОГА ЩЕ НАПАДА НАТО?

Що, за да се скриеш в гардероба ли?

Да гледат да не я получат от Русия. Щото с кретенските си действия на фашизирани малоумници натам отиват ...

Много е важно дали съда в Хага вижда в действията на някоя от страните военни престъпления?Много ми е интересно има ли възможност да се самосезира? Има убити цивилни! ?

Хага гледа така, както наредят от Вашингтон.

Хага може да види нещо само когато един голям бие един малък и естествено малкия е "лошия". Когато се карат двама големи Хага не съществува.

Заети са сега - стягат делото срещу Путлер за самолета. Ще отговаря само той понеже , наемниците са вече очистени от новото КГБ....

НА УКРАИНСКАТА ВЪРХУШКА ИМ СВЪРШИХА ПЪРВОНАЧАЛНО ОТПУСТАТИТЕ ОТ САЩ СРЕДСТВА И СЕГА ПРЕД ТЯХ СТОИ СЛЕДНАТА УГРОЗА: 1.ЗА ДА ОТЛОЖАТ ОЩЕ МАЛКО НЕИЗБЕЖНИЯ СИ КРАЙ ТИЯ ДЕБИЛИ СА ГОТОВИ ДА ПРЕДОГОВОРЯТ УСЛОВИЯТА ЗА ОТПУСКАНЕ НА НОВИ ЗАЕМИ ЗА ВЪОРЪЖАВАНЕ ОТ САЩ И АНГЛИЯ, С КОИТО ОКОНЧАТЕЛНО ЩЕ СЕ КОЛОНИАЛИЗИРАТ ОСТАТЪЦИТЕ ОТ СЛЕДВОЕННА УКРАЙНА!!!ВЪВ СЛЕДСТВИЕ НА ТОВА, ЩЕ СЕ ЗАРОБИ ФИНАНСОВО ЦЯЛОТО УКРАИНСКО ОБЩЕСТВО НЕЗАВИСИМО ОТ СВОЯ ЕТНОС, КОЕТО ЩЕ ДОВЕДЕ И ДО НЕЧУВАНА ПО РАЗМЕРИ ИНФЛАЦИЯ В СТРАНАТА!ТОВА Е И ЦЕЛТА НА ЦИОНИСТИТЕ! 2.ОТ ЕДНА ОТ ДОБРИТЕ ИКОНОМИКИ В ЕВРОПА, УКРАЙНА ЩЕ СЕ ПРЕВЪРНЕ ВЪВ ВТОРО КОСОВО -ТЕРИТОРИЯ БЕЗ ПЕРЕСПЕКТИВА ,КАТО ОСНОВНО ЩЕ БЪДЕ ИЗПОЛЗВАНА ЗА ПЕРМАНЕНТНИ ПРОВОКАЦИИ СРЕЩУ РУСИЯ! 3.ИКОНОМИКАНА НА СЕГАШНА УКРАЙНА ИЗЦЯЛО ЗАВИСИ ОТ ДОНЕЦКА ОБЛАСТ, ЗАТОВА ГОЛЯМАТА БИТКА ЗА ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ ТЕПЪРВА ЗАПОЧВА!!КОЙ ЩЕ Я ЗАДЪРЖИ Е ТРУДНО ДА СЕ КАЖЕ, НО Е ЯСНО ЕДНО, РУСИЯ НЯМА НАМЕРЕНИЯ ДА Я ОТСТЪТИ НА ЩАТИТЕ! 5.КАТО РЕЗУЛТАТ ОТ ТОЗИ ЗЛОВЕЩ СЮЖЕТ Е ЕДНА БЪДЕЩА ЕВЕНТУАЛНА ДОГОВОРКА М/У САЩ И РУСИЯ ЗА ПОДЯЛБА НА УКРАЙНА И ТОГАВА БЕДНА ИМ МАЙКА НА СЕГАШНИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ..........РУСНАЦИТЕ СА ОТМЪСТИТЕЛНИ И НЕ ЗАБРАВЯТ, А НА ЯНКИТЕ ХИЧ НЕ ИМ ПУКА ВАЖНО Е ДА ИМА КИНТИ!!!

И какво точно е "угроза", защото не е на Български?! Питам за тези които не знаят руски.

хиперинфлацията нема им се размине.....

Докато някой искат помощ, Турчинов направо иска от украинските военни, вместо да се жалват в руските масмедии че са изоставени от правителството си, направо да умират с достойнство за родината.

След време и при нас така патриотите ще въстанат срещу хунтата на политическите марионетки,които ще поискат помощ от ЕС и НАТО /последните са и наблизо- 4 бази на българска територия,пък и формално ние сме натовци; някой някого да попита по този въпрос навремето,че забравих:-)?/ Българи,гледайте събитията в Украйна внимателно-това е бъдещето ни. Някому трябва земята ни,без нас на нея.

Това у нас не може да се случи защото ние сме член на евроатлантическото съобщество носител на мира и прогреса в света

Колега,поздравявам ви. Във вашето съзнание вие сте победили реалността;-).

Много е лесно. Обявяват ни за терористи и готово - могат да ни бомбардират от въздуха, че е по-безопасно.

Подозирам, че в случая е ползван електрошок. Процесите в мозъчната кора са за съжаление необратими.

Това ако не е сарказъм е диагноза!

АМИ БЪЛГАРСКАТА ЗЕМЯ Е ПОЧТИ ЗАКУПЕНА ОТ НЯККОЙ СИ.... ДЕМОГРАФСКИЯ ПРОБЛЕМ СТОИ СЪС СТРАШНА СИЛА. МЛАДОСТТА ИЗТИЧА ПРЕЗ 2 ТЕРМИНАЛ И Т.Н..... ДА ГОСПОДИНЕ ВИЕ СТЕ БЕЗОБРАЗНО ТОЧЕН - НА НЯКОЙ МУ ТРЯБВА ТАЗИ ЗЕМЯ БЪЛГАРСКА А НА НАРОДА БЪЛГАРСКИ СЕ ПРИЛАГА ДЕЙСТВИЕТО: " ... ИМЕЕТ НАРОД ИМЕЕТ ПРОБЛЕМЪЙ...."

Как да го разбираме - само НАТО и ЕС имат право на инвазии където им падне по света, щото са демократични инвазии. Един от примерите - Косово и Сърбия. Щото им трябваше на УСА база в Европа. Еврогейщина. От друга стана за сега предсказанията на Ванга се сбъдват. Не се е сбуднало само предсказанието за голяма вона в Европата, след която континента няма да става за живеене. Като гледам простотиите украински и Евронатовски, скоро ще е. Действайте. Управляващите има къде да се скрият, но след това няма да има кого и какво да управляват.

Щом е Украйна е поискала помощ то ще и бъде предоставена такава от НАТО . Пожелавам им бързо приемане в пакта за сигурност защото Русия никога няма да спре агресията си срещу тази страна.

е те предния път като искаха оръжие и муниции ... получиха пкети суха храна. сега може и тазгодишна реколта ябълки да получат.

Гнили ябълки.

Порошенко:Яйце, поисках помощ от НАТО. Яценюк:Шоколад, не е ли по-добре да се предадем, бе?

ВСЕКИ трябва да се пази от руснаците! УНН, Украйна: Терористите са пленили трима украински офицери, поканени от тях на преговори 18 Август 2014 00:09 Агенция "Фокус" УНН, Украйна: Терористите са пленили трима украински офицери, поканени от тях на преговори Снимка: АФПКиев. Терористите са пленили трима невъоръжени украински офицери, които са отишли на мястото на среща за преговори за освобождаването на пленени украински доброволци. Това съобщи в ефира на телевизия 112 Украина прессекретарят на щаба на антитерористичната операция Леонид Матюхин, предаде украинската агенция УНН. Терористите са взели в плен хората, които поканиха за преговори. Трима офицери от Въоръжените сили на Украйна без оръжие и с бял флаг са отишли на предварително договореното място. Целта на срещата е било освобождаването на пленени украински доброволци, отбеляза говорителят. Той посочи, че терористите продължават да минират пътища, водопроводи, заводи и фабрики. А град Луганск в момента се намира на прага не само на хуманитарна, но и на екологична катастрофа, която изкуствено се създава от терористите, каза още Матюхин.

Първо,-само такиви като ти,вярват на тази информацията.Второ,-ако тези офицери с доказани карателни операции срещу мирно население,-аут на кариерите им!Ще имат наказанието от Донбас!

Бла-бла-бла.

малко извън темата, но какво означава - към новината - 1952 - по темата - 374 това "тюрлю гювеч" ли е, или "каша по иезуитски / еврейски"

Защо Западът пречи хуманитарната помощ да не достигне до Луганск и Донецк? Защо Светът си затваря очите срещу геноцида, който украинската хунта прилага срещу собствения си народ, За подобни неща Милошевич беше в Хага, а тези си веят гъза, където си поискат. Това доказва само двойния стандарт. Къде е Червеният кръст сега?

Каква хуманитарна помощ? Путин каквато военна помощ е поискал такава е пратил и продължава да праща на своите агенти създаващи безредици в Украйна. Т.н. хуманитарен конвой има една единствена роля - на дъвка-залагалка за медиите и на храна за червените и заблудените тролове.

къде беше осветлен този факт?

Тези дни бе осветлен един смайващ факт от нашата история, който досега бе огласяван по никакъв повод. От публикувания в Държавен вестник през януари в далечната 1884 г. Указ 1144 става ясно, че безкористната помощ на братушките-освободители е струвала на изстрадалия български народ повече 10 милиона и половина книжни рубли и 43 копейки. По онова време реципрочната стойност на тези пари в злато е била точно 32,5 тона злато.!!!!!!!!!!!!!!!!

къде беше осветлен?

Слагай чалмата, и на намаз! Свободата цена няма, морук!

Кви са тия глупости бе, тупан! Ние сме започнали да градим армия и държава и това са били разходите. Естествено Русия ни е подготвила армията, облякла е и въоръжила, изградила е административния апарат на държавата. Това не може да стане без пари, но надали тези пари стигат за нова армия от нулата и нова държава от нулата. Обаче тази армия е разбила Сърбия на пух и прах една година след твоята дата. На теб фактите са ти съмнителни, но целта ти ясна - да очерниш Русия. Поне малко съвест и срам трябва да има човек както и поне елементарно чуство за благодарност, когато са пожертвали живота си за теб. Колко струва живота на руските момчета? 32 тона злато или 33 сребърника? Такива като теб го оценяват на 33 сребърника. Само не знам ти Юда ли си или си Фарисей.

А къде беше Русия две години преди войната с Турция,когато се подготви и избухна Априлското въстание?? Една пушка не изпрати на българите,въпреки многократните молби от апостолите и БТЦРК .Сърбите и гърците се освободиха сами,но Русия ги засипа с предостатъчно оръжие.А на нас - нищо. Ние бяхме опитните зайчета на имперската руска политика.Русия не желаеше ние сами да се освободим,искаше МИЛОСТИВО ТЯ ДА НИ ОСВОБОДИ за да има плацдарм за излаз на Средиземноморието. И затова гледаше отстрани как турците потушават зверски въстанието. С него получиха УДОБНИЯ ПОВОД за война с Турция. Хич не и пука на Русия за България,гони си собствените интереси.И са прави за себе си.А русофилите,забравяйки,че са българи всъщност са национални предатели.

Всъщност става въпрос за издръжката в продължение на 9 месеца на окупационния корпус в княжество България и Източна Румелия след освобождението, цитираните от Вас рубли са часта която всяка от двете административни единици трябва поотделно да плати и двете части заедно правят споменатите от Вас тонове злато. Царя Освободител, за разлика от наследника си, се прави на разсеян и не си търси парите. България така и не изплаща напълно тези пари за разлика от наложените на Турция репарации които се изплащат и от България като част от Отоманската империя на международните кредитори на Султана.

За сума по-голяма от продажбата на Аляска!!!

И целия златен запас на планетата да пише е все тая. Нищо не е платено.

И какво като направи база в куба? После путин ще бяга като бит пудел от Куба.... като през 62ра :D Само за 13 дни американците посират Великия СССР :D Какво остава за мизерния остатък Россия!

:)) И Хитлер така разправяше, ама...

Я, кой не е запознат с Карибската криза

незнам дали руснацитеще бягат от куба,но цял свят гледа почти ш0 г.как американците още се облизват за нея кото куче пред касапнита,така че по-добре си затвори плувалника.

Пич, вземете преварявайте водата в тази Украйна, зомбират ви с някакви препарати явно. Миналата година бях в Киев,никой не ми направи впечатление на толкова скандално тъп,колкото звучиш ти.

Грозни - Чечня 1994 и 2000 Грузия 2008 ДНР :) Донецк 2014 и ЛНР :) Луганск 2014 Навсякъде ТРУПОВЕ - на избити от руснаците Руски завоеватели....

Чечня, 909-те години- избивани руснаци, бездействие на чеченската милиция. Конфрикт, кръв,Грузия- системи ГРАД върху спящи хора. Напълно адекватна и бърза реакция на руснаците. Спасиха хиляди от смърт. Резултат- Грузинските власти са обявили Саакашвили на международно издирване. Крим: спасени хиляди рускоговорящи, ДНР и ЛНР- резултат от простотията на хунтата! Точка! На зло куче- зъл прът! Напред, към Киев!

Крим-без капка кръв

Фобите,газ пикаете Да не е заради проблема с шистите в Украйна ?

Кви шисти ве, брато? Шел още преди 1 месец биха отбой и си събраха чукалата

Шеврон са се набутали с 240 млн $ там

ако Русия се опита да се напъва за превъзходство във въоръжаването,руснаците ще заживеят в землянки.Къде са тръгнали да се съревновават само с един гол ГАЗ.

До края на септември укрите ще са нужни.След това ако бонголенд фалира няма да има кинти за тях,а ако не фалира няма да има нужда от врагове.И в двата случая укрите стават ненужни....

Както вярно беше казала една украинска журналистка: Колко жалко: в тази война в Изт Украйна украинската нация губи млади и перспективни мъже, а Русия чисти боклуците и утайката на обществото си.

Кои са "младите и перспективни" мъже, дето ги губела Окраината - онези с черните униформи и пречупените кръстове ли? Ами, да ги губи. Колкото повече, толкова по-добре за народа й!

вижте ся как се прави най-добрите руски практики! превземате територия правите геноцид над месните заселвате с руснаци после ако случайно месните си поискат територията казвате ама тя си е изконно наша колко кръв сме лели за нея! а и там си живеят руснаци!!! ама да ги пита човек кой ги е карал да леят кръв за тая територия???

Богдан Хмелницки-)

Аве, калъф, а кой избиваше всичко НЕукраинско по време на Втората Световна във Лвов и околиите??? Аре въри да пасеш трева някъде другаде

пишеш глупости, прочети първо малко история

някои каменоглави другари тук май още не са разбрали че варшавският договор и ссср ги няма отдавна???? те вярно че руснаците плакаха от мъка като си тръгваха от германия ама целият останал свят ревеше от радост! русия си се прибра в азия

и там си й екстра. Но ненаситните педали от запад не спират да точат лиги по богатствата от азиатската част и да местят границите се по на изток.

Киевската хунта- на въжето! Казах!

Не знам кога опълченците ще започнат контра настъпление / наистина има подготовка за такова / и не случайно този министър се моли за помощ от НАТО ,защото украинската армия просто е поставена в шах от опълченци състоящи се главно от малки мобилни групи и голяма част от тях без военен опит .Как точно се случи това тепърва ще се анализира ,но много военни експерти са на мнение че действията на това опълчение ще се изучават във всички военни училища.

предполагам че не е много трудно, украинците ги пращат да воюват насила, а опълченците са мотивирани, проблема е само в количественото превъзходство и по големият брой техника

от какви опълченци да изучават, по-добре директно от руснаците то е ясно кой е зад тях

Падишаха и Путлер са гъстаци, дай им да яхнат България и само гледай кво става. Разликата е, че за 500 г. под падишаха оцеляхме като народ, а за нема и 50-60 г. глей кви идиоти се навъдихте.

25 години под америчко и 8 под европейско тотално изхабиха нацията.

НИТО НЕДНА ДЪРЖАВА В СВЕТА НЕ ЖЕЛАЕ ДА ИМА НА СОБСТВЕНА ТЕРИТОРИЯ МИРИЗЛИВА РУСКА БАЗА:) МАЙ САМО КУБА ОСТАНА. КОЙ ЛИ ОБИЧА РУСНАЦИТЕ ?

95% от българите!

Русия изповядва ценностите на олигархическия октопод от милиардери сложил марионетката от кгб путин,който се грижи да не изгубят парите си от контролираните от тях украински находища,тези ценности включват всичко възможно и зад тях стои едно общество просмукано от корупция и унищожило почти всичко което ссср беше конкурентен донякъде- единственото което ги крепи е развитието на световните икономики и природните ресурси които експортират .Русофилите са нереални хора живеещи с носталгия по миналото и искрвно ги съжалявам.

Не е лесно да си соросоид

.Абе, форумчета, истина ли е, че Путин е вечен? Може. В Хитлерова Германия и СССССССР, всичко беше вечно -"хилядолетен германски Райх", " Комунизмът ще победи в целия свят ", "Непобедима съветска армия"(само гдето се мота осем години в Афганистан и напусна, като насран Хасан) Само питам.

Какво общо има Путин, с желанието за независимост на ДНР ?

анонимен

Общото е признанието на путин, че "зелените човечета" в Украйна - военни без отличителни опознавателни знаци- са руски военни. А изпращането на банди или наемници или военни от една държава в чужда държава с цел извършване на военни действия, се нарича АГРЕСИЯ.

но след това - дело първо, хорките с руски имена и еврейска душа, трябва да се маркирал, както беше поискал брат'чед им "хицата" и прасенко и наш'та хубавица първанца след това, да кажат за какво става дума - украйна никога не е била хазарска, а още по-малко сащ-ианска! На какво основание сащ-еврейско оод, ще става собственик на източна украйна (западна русия)? ...

моралът на укрите спаадна много,вече не могат да ги вдигнат в атака.само десен сектор и наемниците атакуват,пък те са малко и тях даже не ги пленяват,а ги убиват на място.

Ако искат Русия да запази лице пред света и да не бъде унищожена къс по къс - трябва да го свалят! Иначе ги чака съдбата на Велика Сърбия (нали са дружни душки) - ще ги наврат накрая москалите само в Московския окръг.

само с майдани, без трета световна, няма да стане, а след третата много важно какви ще са границите

хората на путин свалиха самолета време е хората в русия да свалят путин

Псаки: хората на путин свалиха самолета Нюланд: време е хората в русия да свалят путин ЯВНО Е ВРЕМЕ САЩ ДА УВОЛНЯТ ПСАКИ И НЮЛАНД

Украинците свалиха самолета, помислили го за този на Путин, които е летял по същото време, отдалеч е същия с червени и сини линии като путиновия

не му е на бонго до укрите.бунтове,предстояща опасност от държавен фалит...

между другото, четох нещо интересно, по повод на това че руснаците не се предават - казва се Атаката на мъртъвците, потърсете го, интересно е - от първата световна

това че Вие чак сега сте го научили, говори много за интелектуалното Ви ниво

радвам се че го знаеш, но знаенето не е въпрос на интелетуално ниво, а на информираност...