Паметникът на съветската армия с надпис за Украйна

Паметникът на Съветската армия отново осъмна с послание в неделя сутринта: "Долу ръцете от Украйна".

Обратно в новината

Коментари - Паметникът на съветската армия с надпис за Украйна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

трябва да е с украински символи! 3 ти украински фронт е влязъл в БГ.

ПАМЕТНИКА НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ НАПОМНЯ НА АМЕРИКАНЦИТЕ ОТ ОКУПАЦИОННИТЕ ВОЙСКИ В БАЗИТЕ ИМ В БЪЛГАРИЯ ЧЕ СМЕ СЛАВЯНИ :))))

Държавага да си влез в ролята и да не позволява на гези вандали да се гавря с памета на геройте от Воините.Да учат повече истоия ..........................тез.................?

За каква Украйна пишете ? Хунта , свалила с въоражен преврат законния президент и с армия иска да унищожи славяни , които не искат незаконната Хунта в Киев да ги управлява ! Сега Шотландия иска независимост , Камерън ще изпрати ли англииска армия да ги усмири ! Ще организират ли наемници да убиват мирния шотландски народ , ще стреля ли с артилерия със снаряди с фосфор и с стоманени стрели ! Вие кого защитавате еврейскета хунта в Киев или отрядите на коломйски , който иска да взриви Днепрогес и водата да помете чернобол и радиактивна вода да попадне в Черно Море !

Тъпи селски амбициозни боклучета!В парламента ще влизаме а?Защо не го написахте на оградата на краварското посолство,при пуча?При клането в Одеса?

Вярно е това, че военните паметници са защитени от международен закон. Вярно е, обаче, и другото - този паметник няма истинско относително тегло спрямо истината. Колко съветски войници са загинали в България? Какво "освобождение" ни е донесъл СССР. Вярно, че сме свързани емоционално с руския народ - тачим паметниците на Цар Освободител, Руски паметник, паметникът в Докторската градина, Шипка, Плевен, Орлово гнездо и всички паметници на руските войници, офицери, лекари и медсестри, загинали за свободата ни през кампанията 1977-1978 г. 1044 г. енадута, измислена, неискрена и фалшифицирана история

паметниците не са само дан за мъртвите, те не са надгробни плочи-те са възхвала за постигнатото от тази армия, с основен принос в разгрома на фашизма, тази армия е освободителка на Европа от фашизма. Така трябва да възприемаме освобождението и на България. В противен случай тоз който не възприема това така значи оправдава фашизма.

Рано или късно ще го няма

Само за пояснение на галфоните тук. Военните паметници на териториите на чужди държави са защитени от международното право и местните нямат правото да се разпореждат с тях. Така, че няма нужда да се упражнявате с хипотези за демонтирането на този паметник. Това не е същото, като паметник на Ленин, Хитлер и т.н.

Отнася се за военни паметници на загинали, за гробища на военни, за братски могили. Този в София не е нито едно от изброените - ЗАТОВА ЩЕ ХВРЪКНЕ!!!!!

Не знам колко лошо сме живяли лято на море, зима- на планена.Децата не пЪтували в чужбина за да търсят работа.Нямаше проблем с наркотици, дума менте нямаше. Яли сме български домат, не лласмасов от чужбина.

С други думи - райско кътче?

Абе тъп трол, изчерпа ли се със заглавия та праскаш само цифри: "2014", "1342"

МАЙ ИСТИНАТА Е НЕПРИЯТНА СРОСОИДНИ МЪРШИ .

много полезен паметник

Честит Празник! Вечна памет и признателност към Русия, руските солдати и българските опълченци, дали живота си за нашата свобода! А трябва ли да славим Червената армия защото е окупирала България?

panino@

Вечна памет и на финландските, литовските, румънските войни паднали по полетата на България по време на Руско-Турската Освободителна война!

Русофилството у нас е проява на Стокхолмски синдром.

Браво!!! Българи глупаци. БЪЛГАРИ ГЛУПАЦИ.

Това е поредната простотия и показва безсилието на полицията, нещо което очакваш и не правиш нищо

ГААГСКИ ТРИБУНАЛ ДЛЯ ПУТИНА ! Благодаря ти Боже, и днес добре се посмех! баба Тодорка, чистачка в офиса на бТТВ"Крътките"

РОДИТЕЛИТЕ МИ ИМАТ СПОМЕНИ ОТ ОНОВА ВРЕМЕ.КОГАТО ПРИСТИГНАЛИ ГЕРМАНЦИТЕ ПЪРВАТА ИМ РАБОТА,ГОЛИ ДО КРЪСТА ДА СЕ ИЗКЪПЯТ НАПРАВО НА ЧЕШМАТА В ДВОРА.КОГАТО ПРИСТИГНАЛИ РУСНАЦИТЕ НАЙ НАПРЕД ПОИСКАЛИ ДА ГИ НАХРАНЯТ,СЛЕД КОЕТО СЕ НАПИЛИ ДО КОЗИРКАТА,ПОТЪРСИЛИ И ЖЕНСКА КОМПАНИЯ.ПРЕД ОЧИТЕ НА БАЩА МИ РАЗТРЕЛЯЛИ РУСКИНЯ С УНИФОРМА,КОЯТО СИ НАКЪДРИЛА КОСИТЕ ВЪВ ФРИЗЪОРСКИЯ САЛОН НА КВАРТАЛА.ТРЕПЕЛИ ГИ С ПОВОД И БЕЗ ПОВОД,А ПОСЛЕ 20 МИЛИОНА ЖЕРТВИ ВЪВ ВОЙНАТА.ТОВА СА АВТЕНТИЧНИ,НЕПОДПРАВЕНИ СПОМЕНИ,КОИТО СЪМ СЛУШАЛА МНОГО ПЪТИ.

ДАЙ СПИСЪК НА БЪЛГАРИТЕ УБИТИ ОТ РУСНАЦИ ПО ВРЕМЕ НА ПРЕВЗЕМАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ И СПИСЪК НА УБИТИТЕ РУСНАЦИ ... НЯМА НАЧИН ДА КО НЯМА ДА НЯКОЙ РУСОФОБСКИ САЙТ :)))

Гладомор (на украински: Голодомор) е масов глад в Съветска Украйна през 1932-1933 г. Смятан е за една от най-тежките национални катастрофи в украинската история, като жертвите по различни оценки са няколко милиона души. Гладът е предизвикан от политиката на съветското правителство начело с Йосиф Сталин.[1][2] Гладомор - специален възпоменателен пощенски печат 22.11.2008, Луганск Гладът през 1932-1933 засяга не само Украйна, но и други области в Съветския съюз, но терминът Гладомор се използва специално за областите, населени с етнически украинци, където гладът е най-силен. Той понякога е наричан Украински геноцид[3][4][5][6] или Украински холокост, което предполага, че е умишлено организиран от властите, за да засегне украинската нация.[7] Макар че историците все още спорят дали политиката, довела до Гладомор попада под юридическото определение на геноцид, много правителства официално са го признали за такъ

Драсни някой ред и за defarming да покажеш как с излишък на храни хора умират от глад .

Ех как пък никой не отиде да пише по посолството на сащ - долу ръцете от сърбия, либия,египет, ирак, афганистан и т.н. много е лесно да се изхождат на чистото

Мерзки долни страхливи гадини. Слава России, слава "беркуту"!

СЪЩИТЕ НЕМЦИ И АНГЛИЧАНИ СА БИЛИ ВОЕННИ ИНСТРУКТОРИ НА ТУРЦИТЕ И СА КАЗАЛИ ЧЕ ОДРИНСКАТА КРЕПОСТ Е НЕПРЕВЗЕМАЕМА ...:)))) ....ОБАЧЕ 10 РОДОПСКИ ПОЛК ГИ ОПРОВЕРГАВА Десети пехотен родопски полк е формиран в Хасково под името Десети пеши родопски полк с указ 61 от 23 декември 1885 г., след примирието от Сръбско-българската война (1885).

Ех, ако не ни беше окупирала червената армия на 9 септември, къде щяхме да сме сега.

Страхотно, а и много точно

ПРОСТОТИИ БЪЛГАРСКИ И ПЛАТЕНИ ЖУРНАЛИСТИ.

ДЯДО НАЦИСТ Е МИСЛЕЛ ЧЕ ГАЛИ КУЧЕ :)))) Подчовек (на немски: Untermensch) е определение, придобило гражданственост с разпростирането на нацистката и расистка идеология, използвано за окачествяване на низшите хора, особено на пълчищата от Изтока, към които нацистите причисляват етнически групи (евреи, славяни, цигани и други религиозни или социални общности като комунисти, съветски политкомисари, хомосексуалисти, свидетели на Йехова, включително т.нар. Mischlinge (немци от смесен произход) и всеки друг, който не е ариец според тогавашната нацистка расова антропологична терминология. ТАКА ЧЕ СПОРЕД ЦЯЛАТА НАЦИСТКА НАУКА ТИ СИ НЕПЪЛОЦЕНЕН И ЗА ПРЕТОПЯВАНЕ В КОНЦЛАГЕР :))))

Тъпака си е тъпак

ЗА ИЗГОНИМ АМЕРИКАНЦИТЕ ОТ ВОЕННИТЕ БАЗИ В БЪЛГАРИЯ ! НЕ НА АМЕРИКАНСКАТА ОКУПАЦИЯ ! .... НА ЯПОНСКИЯ ОСТРОВ ОКИНАВА ПРОВЕЖДАТ РЕДОВНО ДЕМОНСТРАЦИИ ПРОТИВ АМЕРИКАНСКИТЕ ОКУПАЦИОННИ ВОЙСКИ , А НА БЪЛГАРИТЕ НЕ ВИ СТИСКА :))))

АКО ГО СЪБОРЯТ НЯМА ДА ГО ДРАСКАТ

АЗ ПЪК СЪМ МЕРАКЛИЯ НА ПАМЕТНИЦИТЕ НА ТУРСКОТО ИЗКУСТВО И КУЛТУРА (ДЖАМИЙКИТЕ ):))))))

АЗ ПЪК СЪМ МЕРАКЛИЯ НА ПАМЕТНИКА НА АМЕРИКАНСКИТЕ ЛЕТЦИ БОМБАРДИРАЛИ СОФИЯ . НЯКАКЪВ КОМЕНТАР ?

Който е бил на летните протести знае как се сменяше скандирането от оставка на паметник за скрап, когато се минава пред него :))

ПИЧ, ВМЕСТО ДА РАЗЧИТАШ НА ПАРИТЕ ДЕТО АМЕРИКАНЦИТЕ ДАВАТ НА НПО-ТО В СОФИЯ ... ИМИГРИРАЙ ПРИ НАС В ДЕТРОЙТ - ФАЛИРАЛАТА СТОЛИЦА НА МИЧИГАН :)

Е, ти що страдаш там? :) Не се мъчи, нали в Москва заплатите са като звездите високи :)

Мой колега около 50-те ми разказваше какво му е казвала баба ми за немците и руснаците. Немците раздавали бонбони на децата в бг а на руснаците пурвата им работа е била да насилят девойките. Ако някой има живи помнещи от тогава баби да ги пита. Е това е паметника на съветската изнасилваща и окупираща армия !

И аз знам същото от моите баба и дедо, в София е било нещо страшно след 1944 г. - през нощта те срещат пияни съветски дегенерати и ти викат да сваляш часовника, взимат ти портфейла и ако са на кеф, не ти чупят носа...Това са освободителите ни, на които бандата нискочели идиоти от БКП вдигнаха тоя паметник срещу университета. В селата и малките градчета насилията са били далеч по - ужасни, разбира се, има доста литература по въпроса, но е нужно да се чете!

ОБАЧЕ НАШИЯ УМНИК СКРИЛ МУСКАЛИТЕ С РОЗОВОТО МАСЛО ДО ПРОСТАТАТА И МУЖИКО-ТАТАРИТЕ НЕ УСПЕЛИ ДА МИ ГИ ВЗЕМАТ :)))

ТО ИМА И СНИМКИ НА НЕМЦИ КОИТО РАЗДАВАТ ИГРАЧКИ НА ПРИСТИГАЩИТЕ В ОСВИЕНЦИМ ДЕЧИЦА ... ПАЗЯТ ГИ В ТРЕТА СТРАНА - ЕВРЕИТЕ МУЗЕЯ НА ХОЛОКОСТА :))

Аз не разбирам този паметник. Това да си издигнеш паметник на окупатора и да му се кефиш си е чисто комунистическо мислене, защото ако не е била същата тази армия нямаше да просперираме 45 + 25 в грешната посока. Била тази армия освободителка ?! Явно ни е е освободила от нашия съюзника германия ? Или пък ни е освободила от западните окупатори за да ни вземат източните. При всички положения този паметник не трябва да го има. Пък и вече имаме един на руската обаче армия за освобождение. И там нещата са спорни но в този случай са абсурдни.

Ами то е като със старите дрехи,вече е ненужен и не ни трябва ама не смеем да го изхвърлим........заради отношенията !

И АЗ НЕ РАЗБИРАМ АМЕРИКАНСКИТЕ ВОЕННИ БАЗИ В БЪЛГАРИЯ И ОКУПАЦИОННИТЕ ВОЙСКИ В ТЯХ ????? НИТО ПЪК РАЗБИРАМ СТРОЕЖА НА ДЖАМИИ С КАПИТАЛИ ОТ САУДИТСКА АРАБИЯ ... .. ... КИПЪР И ЮГОСЛАВИЯ ПОКАЗАХА ЧЕ НАТО И АМЕРИКА НЕ МОГАТ ДА ГАРАНТИРАТ ТЕРИТОРИАЛНАТА ЦЯЛОСТ НА БЪЛГАРИЯ .... КОЙ ТОГАВА ????

Именно този абсурд се опитват да узаконят от съветското посолство, с тези акции по поднасяне на венци и почистване на плочата. Искат да смесят понятия като "Русия" и "СССР", които, колкото и общо да имат, все пак са различни като внушение. Искат днешните господари на Кремъл да прокарат една линия в главите на българите, че войната от 1877 - 78 г., довела до практическото възкръсване на България като политическо понятие на картата, и войната от 1939 - 45 г., довела до практическото ликвидиране на българската държава, са едно и също нещо. Искат да приемем двете събития като "освобождение", без да държат сметка за фактите, които просто крещят в другата посока на разсъжденията. Затова и се правят на алтави и поднасят еднакви венци пред Руски паметник (който никой и никога до днес не е рисувал!!!) и пред карикатурата ПСА...

ПАМЕТНИКА НА СЪВЕТЦКАТА АРМИЯ НАПОМНЯ НА АМЕРИКАНЦИТЕ ОТ ОКУПАЦИОННИТЕ ВОЙСКИ В БАЗИТЕ ИМ В БЪЛГАРИЯ ЧЕ СМЕ СЛАВЯНИ :))))

Още ли не е минала визитацията през вашата стая бе? Време е за инжекция, идиотизмът ти личи много яко вече!

Те и поляците са славяни ам я ги питай какво мислят за Гурко!

"Детройта" комунист ли е, хакер, червен трол, заблуден наивник, манипулатор, внедрен позитански агент или всичко заедно?

Всичко това накуп. Детройта е на щат към другарите, плащат му по бутилка олио и пакет боб на месец - не е малко за клошар, живеещ в кашон от телевизор до кофите...

А КАПИТАНА НА ДЕТРОЙТ РЕД УИНГС МАЙОР ПАВЕЛ ДАЦЮК МИ Е ВРЪЗКАТА С ФСБ РОСИЙСКОЙ ФЕДЕРАЦИИ :))

Бае Ганя

С росийската федерация е ясна връзката, само дето не виждаме връзката ти с главния мозък...

ТОВА ЧЕ ДЪРЖАВАТА СПАСИ ЧАСТНИТЕ ФИРМИ ОТ ФАЛИТ НЕ Е КАПИТАЛИЗЪМ :))) ....

Възмущават се съветофилите у нас, че видите ли, паметника на съветската войска бил обект на хулигански прояви, а не се възмущават, че този паметник самия е хулиганска проява? Ако да боядисаш една оскърбителна за паметта на българските жертви на тази армия паметна плоча е хулиганство, то какво е да вдигнеш паметник на банда изроди, извършили множество криминални престъпления в страната ти, и да напишеш, че паметника е от "признателния български народ"? Това не е ли хулиганство? Ами май не е, наистина, нарича се върховен цинизъм...

БРАВО!! БЪЛГАРИ-ЮНАЦИ!!!!

Това се прави от промити мозъци.

Вие, комунистите, сте с промити мозъци, но едва ли някога ще го осъзнаете... Бива си само да прехвърляте вашите претъпления върху другите!

Дали някога ще бъде възможно българите с промит от комунистите мозък да прогледнат? Те живеят в тотална мизерия, гласуват винаги маниашки за БСП-БКП и са способни да удавят опонента си в собствената си злъч. Бъдете БЪЛГАРОфили а не РУСОфили!

Не могат, програмирани са...

А как тогава ще станем нормална страна? Явно приказката за "матриала" ще се окаже вярна! Като чета мненията на повечето коментиращи тук се ужасявам. Мислите ли, че с подобни роби-русофили може да изградим една стабилна и просперираща държава? Какво предлагате ? - аз съм песимист...

МУСКАЛИТЕ , ЦЕЛУВАМ ГЪЗА НА БЕЯ , МУСКАЛИТЕ , ЦЕЛУВАМ ГЪЗА НА БЕЯ ... ТОВА Е ПРОГРАМАТА ..... АКО СА БИЛИ ЧОРБАДЖИИТЕ КАТО ТЕБ БАЙ ГАНЬО , ОЩЕ СМЕ ЩЕЛИ ДА ЦЕЛУВАМЕ КРАКАТА НА ЕРДОГАН :)))

...Иначе какво? Драскачи на паметници, това срещу, което драскате прилагате и вие!

ЗА 24 ГОДИНИ БЪЛГАРИЯ СТАНА РОБСКА ЗЕМЯ .... 2000 ПОСТРОЕНИ ДЖАМИИ И ...3 АМЕРИКАНСКИ БАЗИ ... .... И ТОВА Е ВИЗИЯТА ВИ ЗА ДЕМОКРАЦИЯ ????!!!! :)))

Визията ми за демокрация е че чифтокопитни като тебе може свободно да пишат каквито глупости пожелаят. Демокрацията не е равенство за всички. Проумейте го най-сетна. Демокрацията е равни права и еднакво прилагане на законите. Не е най-доброто, но по-добро още не са измислили. Знаеш кой го е казал.

ДЕМОКРАЦИЯТА НЕ БИЛА РАВЕНСТВО ЗА ВСИЧКИ ... .... АМА АК-47 В РЪЦЕТЕ НА БЕДНИТЕ И ГЛАДНИТЕ ЩЕ ИЗРАВНИ ПРАВАТА :))))

Джамиите ги строи любимата ти партия от "Позитано" в съгласие с оная от "Стамболийски". Тези две партии ни управляват, партии от СССР и Анадола. Да се правите на ухапани от пеперуда и да се чудите кой, аджеба, направи тия джамии, е най - малкото смешно. Виеги направихте, заедно с вашето отроче ДПС. Не се опитвайте да се разграничавате от него, ДНК експертизата показва, че вие сте негови родители!

ЧЕ ТО ПЛАНОВА ИКОНОМИКА ИМА И В АМЕРИКА ??? ТИ ДА НЕ МИСЛИШ ЧЕ В АМЕРИКА ВСИЧКО СЕ СТРОИ НА ЮРУШ - ОСОБЕННО ИНФРАСТРУКТУРАТА :)))

"Да се вдигне паметник на съветската армия е все едно да се вдигне паметник на османската армия, и на двата паметника да пише "От признателния български народ на съветската/османската армия - освободителка"

Няма ли кой да ги хване тия хулигани?Почетете за Втората световна война, за това какво се е случило на Европа итогава говорете.Каквото и да пишете всички Европейци сме задължени на руския народ, който плати най-висока цена, за да се спаси света от фашизма.Тези,които боядисват паметници не са чели повече нищо повече от фейсбук.

Чети, говедарче! Така се обръща дедо Вазов към едно сричащо дете, така се обръщам и аз към теб. Преди да даваш на другите съвети да четат, последвай ги ти самия и се ограмоти какво точно става по време на тая война, какво въши тая армия от изток, и най - вече какво върши тя в България!

Ти много си чел. Знаеш ли какво е операция Буря например.

ЗАЩО СЪМ РУСОФИЛ :)) ДЪЛГО ВРЕМЕ МИСЛЕХ ЧЕ НЬОЙСКИЯ ДОГОВОР КОЙТО НА ПРАКТИКА РАЗОРЯВА БЪЛГАРИЯ И С КОЙТО НИ РЕЖАТ ОТ 20% ТЕРИТОРИЯ НИ Е БИЛ НАЛОЖЕН ОТ РУСИЯ , АНГЛИЯ И ФРАНЦИЯ , ...... НО СЕ ОКАЗВА ЧЕ РУСИЯ ВЪОБЩЕ НЕ Е УЧАСТВАЛА ВЪВ ПАРИЖКАТА МИРНА КОНФЕРЕНЦИЯ (НЕ СА ДАЖЕ ПОКАНИЛИ БОЛШЕВИКИТЕ) , А НИ НАКАЗВАТ САМО АНГЛИЯ, ФРАНЦИЯ , И СЪЕДИНЕНИТЕ ЩАТИ .... :)))) ..... ЗАТОВ СЪМ РУСОФИЛ :)))))

Безумен аргумент. Прочети за поведението на Русия по време на Сръбско-Българската война. За настояването на СССР да се присъединим към съюза и с Германия(1939г.) т.е. Соболевата акция, за мераците на Сталин за бази във Варна и Бургас през 1940г.

А по отношение на окупацията на Бъглария от червената Армия през 1944, какво ти е мнението

Досега си мислех, че си тъп. Грешал съм - вдлъбнат си.

А познай кой ни помага да ревизираме тоя договор. Ще ти помогна - с малки мустачки е, австриец и му викат Фюрер

Аз пък мислех ,че си русофил защото Сталин заповядал на своя слуга Г.Димитров да създаде Македонска република от земите населени с българи и в които лежат костите на българи проляли кръвта си за БЪЛГАРИЯ. И затова, че на бегълците от беломорска тракия им било наредено да се пишат не българи а македонци, макар те да са се считали за българи.

Именно. Оттук следва друго питане: кой прави паметник на своите окупатори? Тоест, кой нормален?

НЯКОИ ХОРА ПРЕДЛАГАТ ДА СЕ ВДИГНЕ ПАМЕТНИК НА ТУРСКАТА КУЛТУРА (ДЖАМИЯ) НА МЯСТОТО НА ПАМЕТНИКА НА СЪВЕТЦКАТА АРМИЯ :)))

ужас , май до там я докарахме :( жалко наистина но сами сме си виновни

Не, малоумни троле, това биха били два напълно равностойни паметника! Да се вдигне паметник на съветската армия е все едно да се вдигне паметник на османската армия, и на двата паметника да пише "От признателния български народ на съветската/османската армия - освободителка". Дотук разбираш ли, или да ти го обясня научно - популярно?

ЕЙ МАЛОУМНИК ИМАШ ЛИ ПРЕДСТАВА КАКЪВ МИРЕН ДОГОВОР Е ТРЯБВАЛО ДА ПОДПИШЕМ В ПАРИЖ СЛЕД ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА АКО НЕ БЯХА РУСНАЦИТЕ ? АМАН ОТ КРЕТЕНИ КАТО ТЕБ .

Те това вече е постинг на правоверен комуняга! Като не му стигат аргументи казва: ама у вас бият негрите. Впрочем това за джамията между Местан и Станишев ли е уговаряно?

Верен отговор на втори въпрос! Нещо по първия?

Глупостта на Българина продължава да става все по - голяма от 1990 до сега , 24 год вървим на долу и не проумяваме че сме сгрешили , нима не виждате на какво се превръщат децата , как живеят старите и как се самоизяждат работещите хора едни срещу други и ето пак келеши който драскат на ляво на дясно и се мислят за герой а не виждат как Турция вече чертае планове за земята ни ... МНОГО СТЕ ОТВОРЕНИ ДРЪСКАЧИ ДАНО СТЕ ТОЛКОВА И ОТВОРЕНИ НА БАРИКАДИТЕ !!!

Именно ОСТАВКА

ние сме продажници и роби - жалко че лижем американски и евро задници!

Всеки се държи с теб така, както му позволяваш! Ти не си виновен, че СССР те е научил да се държиш като роб.

Предпочитам ги пред руските задници- да лижеш 70 години едни и същи задници ми омръзна!

за да не се възмущават постоянно злодеите от имперята на злото, следващия път вместо бояджииската бригада да изпратят сапиори.

То се вижда, че заради тая зависимост германците още не са си избрали Путин за канцлер.

Паметника е там в знак на благодарност, за тогава когато са ни спасили а това е сякаш сега защото сегашното правителство не е като света дайте да задраскаме Левски?

От какво са ни спасили? Може би от възможността да не живеем 45г. в "обикновен социализъм"?

Спасили са ни от възможността да живеем като Гърците, които за късмет не са имали руски войски на територията си, а хамериканскил-та сега и в криза не можем да ги стигнем , а преди втората световна са ни дишали прахта.

Идиот - опорна точка

Продължаваме играта с троловете от "Позитано", които се активизират в тази част на деня. Следва традиционния въпрос към тези чифтокопитни, на който те така и не могат да отговорят вече години наред: От какво ни е освободила тази съветска армия през 1944 г, та да се налага да и прави паметник у нас? От отговора на този въпрос следва и втори: Как тази армия влиза у нас, дава ли жертви, и ако дава, то при какви обстоятелства дава тези жертви?

СЪВЕТЦКАТА АРМИЯ НИ ОСВОБОДИ ОТ ТОВА , ОТ КОЕТО АМЕРИКАНСКИТЕ ОКУПАЦИОННИ ВОЙСКИ ВЪВ ВОЕННИТЕ БАЗИ В БЪЛГАРИЯ НИ ПАЗЯТ СЕГА .... .....:)))))) НА ТЪП ВЪПРОС ТЪП ОТГОВОР :)))

Бае Ганя

По - скоро от тъп отговарящ - тъп отговор...Но да не издребняваме. Пише се "съветски", между другото. Пак не ми отговори, опитай наново.

Освободила ни е от законно избраното правителство. От значителна част от интелегенцията. От необходимостта да мислим и т.н.

Бае Ганя

Още един верен отговор. Надявам се троловете да четат, поне би следвало да могат, след като пишат, макар и с доста ошибки?

ЕЙ ОТВОРКО НИТО ЕДНО ПРАВИТЕЛСТВО СЛЕД 1923 Г НЕ Е ЗАКОННО . КАКТО И ПОСТАВЯНЕТО НА ТРОНА НА ТОВА НЕДОРАЗУМЕНИЕ ФЕРДИНАНТ . ПРОЧЕТИ ВНИМАТЕЛНО ИСТОРИЯТА И ТОГАВА ДРЪНКАЙ ТЪПИЗМИ .